![]() |
#4801 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Wg usg dziecko miało ważyć 4300, słabe przeplywy, zagrażające zamartwica. A ważyło 3600.
No i po cc powinno być minimum rok na wygojenie się rany, wiec się łapie... Edytowane przez 201609230904 Czas edycji: 2016-02-20 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podziel się ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do badań to pewnie zależy gdzie ale w Diagnostyce na Olszańskiej w soboty zazwyczaj są tłumy bo ludzie korzystają z wolnego. W soboty no i w tygodniu między 7-9 rano ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do farbowania to na pewno wstrzymam się do końca I trymestru a potem pomyślę. Ale pewnie nie wytrzymam i pójdę do tego fryzjera ![]() W lecie zawsze mogę liczyć na lekkie rozjaśnienie od słońca ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4804 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- a odnośnie witamin, to dopiero od drugiego trymestru mam zacząć brać dodatkowe witaminy (na razie biorę wit. d, jod (edokrynolog mi zaleciła) i kwas foliowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Biore dha, kwas foliowy, żelazo i inne witaminki w jednym preparacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co z tego, że słońce za oknem, skoro ciśnienie rośnie i migrena wróciła :/ inka inką, ale bez normalnej kawy chyba dzisiaj ani rusz (a już trzy dni wytrzymałam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Konto usunięte
|
Również popieram. Ja zdążyłam przedwczoraj powiedzieć do męża, że chyba ta ciąża się nie rozwija, bo spodnie zapinam bez problemu i pasek na te samą dziurkę. I że wcale nie chodzę częściej siać, no i się zaczęło... Dziś w nocy dwie pobudki do toalety. Juz takich głupot nie będę gadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Wtajemniczenie
|
ja też łażę w nocy po dwa razy na siku
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Nie ma objawow zle, bo pewnie cos nie tak. Sa objawy tez zle, bo nie mozna normalnie funkcjonowac. I wez tu dogodz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że z mężem nie zjemy tej porcji, bo ciasta wyszło sporo, więc zapraszam
![]() była tu mowa, że dobrze mieć w rodzinie ginekologa. To ja się pochwalę, że mój wujek jest ginekologiem, onkologiem i to dość chwalonym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() U mnie też zima poranna, chociaż teraz już prawie wszystko stopniało ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Manddy z podobnych stron jestem,okolice Krakowa i wczoraj byłam z mężem w samym centrum i nas ładnie przewiało i wywiało na każdą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
Mnie od 3 dni znowu boli brzuch jak na @ i oczywiście staram się podchodzić,że to normalne ale czemu innych nie boli wcale a mnie znowu boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Ja też już się coraz lepiej czuję, ale ja się z tego powodu cieszę, a nie martwię
![]() ![]() ![]() Mi kazał od ostatniej wizyty tylko kwas foliowy i tak robię. Biorę też magnez i witaminę C, bo wyczytałam, że kwas przy witaminie C lepiej się przyswaja. W piątek idę na wizytę więc pewnie zleci więcej już witamin przyjmować i tego się trzymam ![]() Mnie też od kawy odrzuciło... Przed ciąża już 3 piłam dziennie, a teraz blee. Ostatnio u mamy sobie towarzysko zrobiłam to dwa łyki i więcej nie mogłam. Kupiłam na wszelki wypadek inkę, bo myślałam, że nie dam rady, a może raz się jej napiłam. Za to mąż mnie katuje sokami :P już mi faza przeszła na robienie, a jemu nie. Codziennie inne owoce znosi i mi podsuwa.
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopoki nie plamisz lub bol sie nie nasila to nie ma potrzeby sie martwic. Widocznie pasozyt sie rozpycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj zaczynam 10. tydzień ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2016-02-20 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Rozeznanie
|
Lea_ny ja też z podobnym bólem trafiłam do mojej lekarki jakoś w 9 tygodniu bo spanikowałam ale też mi powiedziała,że to normalne ale oczywiście lepiej sprawdzić takie rzeczy zwłaszcza przy pierwszej ciąży.
Poltadokładnie ![]() Choć ja myślałam,że te bóle mam za sobą a tu nie ma tak łatwo ![]() Ja w ogóle jestem po ciąży pozamacicznej i usunięciu jajowodu i to tez wydaje mi się,że bardziej może nasilać ból. |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to dzisiaj już zupełnie inaczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy i u mnie nie obędzie sie bez klocia. Poki co biorę acard, ale homocysteina i ddimery przekroczone. Oczywiście zadzwoniłam od razu po sprawdzeniu wyników do kolegi lekarza, czy juz, teraz mam jechac do lekarza/szpitala, ale powiedział, ze spokojnie, skoro mam w poniedziałek gina, to na relaksie mam isc w pon a poki co brac acard.
Jestem zadziwilna, po w zasadzie dwóch godzinach miałam wyniki z Diagnostyki, nie wiem czy wsystkie tak sie spręzają czy mam szczescie do tej na Galla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
Ja zauważyłam, że jak się położę na wznak to ciągną mnie mięśnie pod pępkiem, tak w kierunku macicy właśnie. Ciężko mi stwierdzić, czy to jeszcze mięśnie szkieletowe, czy już sama macica, ale coś ciągnie na pewno. I dobrze mi się leży na wznak - nie spałam tak chyba z 15 lat o.O ale znowu nie śpię też za dobrze - jest taki moment w nocy, że zaczynam się budzić. Mam wrażenie, że przewracam się z boku na bok co pięć minut, ale wiadomo poczucie czasu jest wtedy zaburzone. I tak noc w noc, nie wiem co się stało. Małż mnie skopał ostatnio, dobrze, że trafił pod kolano, bo jakby kopnął w brzuch to bym go zabiła chyba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie najbardziej bolało chyba w 7 i 8 tyg. Teraz juz sporadycznie. Nie martw sie na zapas, jesli jednak masz cały czas o tym myślec, zawsze mozesz jechac na IP dla swojego spokoju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Rozeznanie
|
Piękna dziś pogoda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś rano w laboratorium, ale chyba wszyscy z okolicy wpadli na ten sam pomysł i był miliard ludzi w kolejce, charczących i kaszlących...Chciałam skorzystać ze swojego prawa i wejść poza kolejką, ale wzięłam inną torebkę niż zazwyczaj i nie miałam karty ciąży ze sobą :/ Poddałam się, myślałam że umrę z głodu ![]() ![]() Pierwsze wkłucie wieczorem, tak będzie mi łatwiej zachować stałą porę. Podzielę się wrażeniami ![]() Trzymajcie kciuki, moja agresywna siostra dziś przylatuje na cały tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Та еще штучка ^^
|
Witam Was dziewczyny: )
Dziś mam słabszy dzień z rana ból głowy,teraz mdłości. Pogoda u nas fatalna
#4826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o mnie, to dwa lata temu straciłam wczesna ciaze i w trakcie późniejszych starań doktor zlecił mi całe mnóstwo badan- w tym wlasnie homocysteiny. W rodzinie było kilka przypadków choroby zakrzepowej, wiec jestem troche pod nadzorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Komputer mi wariuje.
Edytowane przez Polta Czas edycji: 2016-02-20 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, rzadko się udzielam, wpadłam tylko żeby napisać że nie śpię od 5 rano i to nie jest pierwszy taki raz. W dodatku nie mam mdłości, jedyny moment kiedy je mam to właśnie w nocy.
W czwartek mam moje usg prenatalne prywatne i pobranie krwi do badań genetycznych (panorama). A w przyszłym tygodniu usg w szpitalu publicznym. Jeszcze nie mam stresa, ale już trochę napięcia czuję. Dam znać jak to u mnie wyglądało. Trzymajcie kciuki proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
Właśnie pochłonęłam wielką miskę owoców z lodami waniliowymi i prawie umarłam ze szczęścia
![]() ![]() Na obiad mam ochotę na... gotowane ziemniaki z zieloną cebulką. Może zmuszę się jakoś do kawałka ryby. Mam umówione USG genetyczne na 24 lutego. Teoretycznie to będzie 11 tydzień + 3 dni. W wtorek 16 tego byłam u ginekologa i dziecko mierzy 3,9 cm. Teraz się stresuję czy będzie coś widać, bo zdaje się pisałyście że ma być 4,5cm? Z kolei gin powiedział, że dziecko jest duże. Myślicie że w 8 dni maluch urośnie o te 6 mm?Nie za bardzo mam jak to przełożyć bo w piątek jadę na tydzień na ferie i wracam dopiero 6 marca. Ewentualnie mogę dzwonić żeby mi to przełożyli na po wyjeździe, ale nie wiem jak tam z terminami wygląda i nie ukrywam że wolałabym mieć to z głowy. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3
Cytat:
![]() Moje usg wypada na 10t4d ale to głównie dlatego ze to czas na pobranie krwi, a usg jest w pakiecie. Mam nadzieję że ten termin będzie dobry do pomierzenia wszystkiego. Dziewczyny czy slyszalyscie o czymś takim jak doula? Ja mieszkam za granicą i zastanawiam się czy douli polsko jezycznej nie wynająć, bo mam stresa że z moim niskim progiem bólu wpadnę w panikę i mimo podobno świetnej opieki tu zafunduje sobie niepotrzebnie jakąś traume Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-02-20 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.