Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 15:31   #4831
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

To był jeszcze jakiś ?
Ta jest 51-52 tydz. Ostatni skok roczkowy

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Martyna raczkuje 😂 no nie wierze 😂
Się jej przypomniało

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:33   #4832
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też akurat z tych nienarzekajacych

Może Adke boli jak siusia? I tak marudzi dlatego

Prawda
Nawet 12 stopni zapowiadają hehe szał ciał

Juz po lekarzach. U dwóch pięknie wszystko. U jednego nieźle więc spoko
A czemu tylko niezle?
Ojj 12 stopni w swieta, marzenia

Cytat:
Poprosiłam lekarke żeby dicortineff wypisala bo Jula katar mi się nie podoba. To lekarka starszego ale wypisala i jeszcze wesołych świąt życzyła. Ona b.lubi Sz. Zawsze się nim zachwyca hehe. Szymek na pyt.co słychać powiedział - Julek wciąż wchodzi na schody haha Co prawda to prawda :P poprzednio chwalił się że ma brata

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

To był jeszcze jakiś ?

ja kiedys bralam dicortinef do nosa bo dlugo mi nie odpuszczal katar. On i do oczu i do uszu tez chyba?

Cytat:
Ha ha no brawa
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 15:37   #4833
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe. Wstęp do chodzenia

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Się jej przypomniało
To chyba nas nie dotyczy. Skok ten ok.40tyg.to byly 3 tygodnie nieciekawe

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A czemu tylko niezle?
Ojj 12 stopni w swieta, marzenia

ja kiedys bralam dicortinef do nosa bo dlugo mi nie odpuszczal katar. On i do oczu i do uszu tez chyba?

Ha ha no brawa
On jest do oczu i uszu. Kiedyś byl chyba też do nosa. Lekarze często zalecają donosowo
Stary 2016-03-22, 15:46   #4834
blackberry89
Zakorzenienie

Jeszcze, zeby mnie dobic, maz najechal na kraweznik i rozerwal opone w firmowym aucie. Dodam ze ma ona jakies 4miesiace :/
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-22, 15:52   #4835
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze, zeby mnie dobic, maz najechal na kraweznik i rozerwal opone w firmowym aucie. Dodam ze ma ona jakies 4miesiace :/
Jejku. Takie rzeczy się niestety zdarzają choć częściej chyba kobietom
Nakręcasz się a to nie pomaga. Powinnaś brać coś na uspokojenie

Julo podnosi swoją nową arke i odstawia i wygląda jakby ćwiczył biceps haha
Stary 2016-03-22, 16:01   #4836
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
No to chyba serio wiosna idzie, skoro Martynce znudzilo się siedzenie
to Cię zaskoczyła

Cytat:
Eh, jak pech to seria, współczuje. To już ostatnie złe wydarzenie,zobaczysz
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 16:14   #4837
mori_lee
Rozeznanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57765241]Taki wstretny ten przednowek wiosny... Zazdroszcze Ci Mori lee takiego mocnego snu. Mnie jak obudzą jęki Hanki (już tak nie ryczy mocno,tylko poplakuje tak lżej,jak inne niemowlaki) to jak trwają dłużej niż 5 minut to potem zasnąć nie mogę długo i tylko na zegarek zerkam co chwile,aż ostatnio doczekuje kolejnej serii poplakiwan. I zauważyłam ostatnio czy KP czy nie, to na jedno wychodzi,swoje wyjeczec musi. Od 5 dni próbuje ją na wodę albo przytulanie zamiast kp przestawić i nic to nie działa oczywiście,kolejna nietrafione teoria "książkowa",że dzieci w nocy głodne nie są. Mimo,że wodę nawet pije.
Byłam w mojej wkrótce byłej pracy załatwić formalności i mnie sekretarka wkurzyla 😒 mniejsza,że po zapytaniu sie o Hanke,jak sie chowa nie słuchała co odpowiadam,tylko o swoich wnukach i jakichs podopiecznych siostry nawijala, to jeszcze jak sie juz ubralysmy z Hania w kurtki do wyjścia to mnie za ramię zatrzymywała,że " musi" mi pokazać zdjęcie jakiegoś nieznanego mi dziecka, wnuczki siostry, mowie,że się ugotujemy zaraz, to nie, trzyma mnie.

Kciuki za pozytywne wyniki kontroli Piotrusia i oby się nam tak zachciało,jak się nie chce! 😉[/QUOTE]

Na kontroli wszystko ok

Ale wredne babki Ci się trafiło :/ a coś mi chyba umknęło? Twoja obecna ale już niedługo praca? Odchodzi z pracy?
Biedna jesteś z tymi nockami ale uwierz mi nie ma czego zazdrościć z tym spaniem. .. oj nie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
też oglądałam ten odcinek jednak nie zmobilizował mnie do samodzielnej roboty
nigdy nie robiłam tortu i boje się spierdzielić na taką okazję jak pierwsze urodziny córki

bidulek

myślę, że na budowie też ale do wakacji był pare razy też chory a wtedy na budowie nie był
opowiadał, że jak były te zawirowania pogodowe to co chwilę jakiś majster był chory
ale zła jestem jak widzę, że wychodzi z domu bez szalika, porozpinany, często z auta gdzieś na chwilę wyskoczy bez kurtki..
choć zal mi go było jak tym razem się przeziebił, bo widac, że taki przejęty i rozczarowany, że przecież brał leki i dbał o siebie
kciuki dla Was! oby się wszystko dobrze skonczyło !

nooo ja raczej tez nie ale jak widać trzeba :/

ja też tak czasem mam z zasypianiem na kanapie

oo muszę o tym pomyśleć

dzięki! no chamstwo jak nic, idę tam wieczorem i robię dym haha
mam sąsiada ochroniarza to ma mi to dobrze załatwić a co

przezroczysty no niby alergiczny ale ja np przez całe przeziębienie teraz taki miałam
też myślę, że specjalnie mi tego nie wbili no ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

zrób sobie z mm ja raz piłam haha

jupi super wieści
co robisz na pazurkach?

nie kaszle i póki co na szczęście się nic nie dzieje także jestem dobrej myśli

taak kanapa co prawda chyba wygodniejsza niż łóżko ale nie nawidze spać w opakowaniu :/
A pazurki mam delikatny błękit z subtelnym piórkiem

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Szymek zagilowany mam nadzieję że to od zębów.
Pamiętam mowilyscue kiedyś o jakimś olejku, co ułatwia oddychanie? Zakrapla się go na pizamke? Dobrze kojarze? Jak on się nazywa??

Tak jak Gosiak pisała o amolu. Ja od siebie dodam jeszcze aromactiv baby. I nam pomogły te krople dicortiff czy jakoś tak o których Majka pisała.

Cytat:
fajny ale i fajne wieksze wydatki

Zycie jest za krotke aby narzekac ciesze sie z tego co mam i wylapuje pozytywy mam jakies tam swoje smutki, zmartwienia czy chwile wku.rwie.nia ale staram sie to rozwiazywac szybko i w miare bezbolesnie nie lubie ludzi ktorzy w kolo narzekaja bo mam wrazenie ze nic innego nie potrafia a na pewno nic nie staraja sie z tym robic aby ich zycie bylo pogodniejsze.

Pieluche tetrowa zmocz pod kranem, wykrec tak aby nie kapalo. Skrop amolem i na grzejnik cieply.
Ubranko tez mozna ale to kropla doslownie bo mocne.

Oo dobrze gada! Polać jej narzekanie nie przysporzy korzyści narzekajacemu ewentualnie WKU. ..wi :P

Cytat:
Majka-tak, była kawa z 2 miarkami mm
dzięki! oby i u Was było lepiej !
Ej i wyszła? Ja kiedyś tak zrobiłam z braku mleka do kawy ale mi się zwazylo i nie powtarzałam tego :P

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Hehe. Wstęp do chodzenia

To chyba nas nie dotyczy. Skok ten ok.40tyg.to byly 3 tygodnie nieciekawe

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

On jest do oczu i uszu. Kiedyś byl chyba też do nosa. Lekarze często zalecają donosowo
Oo właśnie my mieliśmy je teraz do oczu i nosa a babka w aptece mówiła ze to fajny lek i do uszka tez daje sie

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Martynka brawo !
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-22, 16:19   #4838
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Na kontroli wszystko ok

Ale wredne babki Ci się trafiło :/ a coś mi chyba umknęło? Twoja obecna ale już niedługo praca? Odchodzi z pracy?
Biedna jesteś z tymi nockami ale uwierz mi nie ma czego zazdrościć z tym spaniem. .. oj nie

taak kanapa co prawda chyba wygodniejsza niż łóżko ale nie nawidze spać w opakowaniu :/
A pazurki mam delikatny błękit z subtelnym piórkiem

Tak jak Gosiak pisała o amolu. Ja od siebie dodam jeszcze aromactiv baby. I nam pomogły te krople dicortiff czy jakoś tak o których Majka pisała.

Oo dobrze gada! Polać jej narzekanie nie przysporzy korzyści narzekajacemu ewentualnie WKU. ..wi :P

Ej i wyszła? Ja kiedyś tak zrobiłam z braku mleka do kawy ale mi się zwazylo i nie powtarzałam tego :P

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Oo właśnie my mieliśmy je teraz do oczu i nosa a babka w aptece mówiła ze to fajny lek i do uszka tez daje sie

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Martynka brawo !
Jaka dawke mieliscie zalecona?
Szkoda że te kropelki sa ok do 4 tyg.od otwarcia
Stary 2016-03-22, 16:56   #4839
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też akurat z tych nienarzekajacych

Może Adke boli jak siusia? I tak marudzi dlatego

Prawda
Nawet 12 stopni zapowiadają hehe szał ciał

Juz po lekarzach. U dwóch pięknie wszystko. U jednego nieźle więc spoko

To super. Kamień z serca pewnie?

Cytat:

Gratulacje!

Cytat:

Się jej przypomniało

Wydaje mi się że Szymi chyba juz po skoku.

Cytat:
Jak pech to pech :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 17:11   #4840
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Jaka dawke mieliscie zalecona?
Szkoda że te kropelki sa ok do 4 tyg.od otwarcia
3-4 x dziennie mieliśmy kropic oczka i nosek.
Stary 2016-03-22, 17:21   #4841
Hanka20
Zakorzenienie

Goczek - oz kurcze ale noc miałaś tyle pobudek echh :/

Black kciuki duże!

Katt ja też zawsze sprawdzam paragony jakoś ten nawyk mi wszedł w krew, po mamie mojej

Madzixx ale akcja z ta odżywka nabita na rachunek, nie fajnie :/

Cash zdrówka dla Szymcia! Ja ściągam katarek metoda na chamca, Majkowa zresztą

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Majka - zdrówka dla Was też! Oj te chorobska okropne :/

Gosiak no właśnie nie jest do końca zdrowy katar ma już półtora tygodnia :/

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-22, 17:23   #4842
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Dobry wieczor
Ja juz ogarnelam i wykapalam Alcie, spi od 18:15 jak ja myłam, oczywiście na stojąco to taka mnie naszła refleksja, ze ja bym chętnie sobie polezala w takiej wanience z ciepła woda a ona nawet siedzieć nie chce zatęskni jeszcze za tym
Musze jakas kolacje mężowi zmajstrować, bo wlasnie wraca. Cały dzien u nas padało, jesienna aura buu
Zajrze później
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 17:43   #4843
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
A w lipcu w Krakowie Dni Młodzieży. Nie wspominając, że totalny paraliż miasta nas czeka (rekomendacja ruchu pieszego!), to dla terrorystów wszyscy ludzie podani jak ba tacy.
Brr nawet tak nie myśl, choć jest ryzyko niestety :/

Cytat:
U nas nie zapeszajac jest dobrze, Ala kichnęła od rana moze dwa razy i od tamtego jednego kaszlnięcia nie było juz powtórki moze zdusimy dziada w środku i sie nie rozwinie wczoraj to duzo wiecej razy kichala.
Teraz spi po obiadku, darowałam jej spacer, niech sie wygrzeje w domku, zreszta słaba pogoda

no to kciuki żeby infekcja została stlumiona w zarodku !

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57765241]Taki wstretny ten przednowek wiosny... Zazdroszcze Ci Mori lee takiego mocnego snu. Mnie jak obudzą jęki Hanki (już tak nie ryczy mocno,tylko poplakuje tak lżej,jak inne niemowlaki) to jak trwają dłużej niż 5 minut to potem zasnąć nie mogę długo i tylko na zegarek zerkam co chwile,aż ostatnio doczekuje kolejnej serii poplakiwan. I zauważyłam ostatnio czy KP czy nie, to na jedno wychodzi,swoje wyjeczec musi. Od 5 dni próbuje ją na wodę albo przytulanie zamiast kp przestawić i nic to nie działa oczywiście,kolejna nietrafione teoria "książkowa",że dzieci w nocy głodne nie są. Mimo,że wodę nawet pije.
Byłam w mojej wkrótce byłej pracy załatwić formalności i mnie sekretarka wkurzyla 😒 mniejsza,że po zapytaniu sie o Hanke,jak sie chowa nie słuchała co odpowiadam,tylko o swoich wnukach i jakichs podopiecznych siostry nawijala, to jeszcze jak sie juz ubralysmy z Hania w kurtki do wyjścia to mnie za ramię zatrzymywała,że " musi" mi pokazać zdjęcie jakiegoś nieznanego mi dziecka, wnuczki siostry, mowie,że się ugotujemy zaraz, to nie, trzyma mnie.

Kciuki za pozytywne wyniki kontroli Piotrusia i oby się nam tak zachciało,jak się nie chce! 😉[/QUOTE]
A dlaczego "byłej" pracy? Zwalniasz się ? Masz coś innego w alternatywie? Sekretarka masakra!
A co do picia w nocy to ja też już dziś miałam nadzieję że się udało uspac Filipka po herbatce ale spał całe 5 minut i znów pobudka z rykiem także a już taka szczęśliwa byłam zw może jest to maleńki kroczek w oduczaniu od cyca...

Cytat:
też oglądałam ten odcinek jednak nie zmobilizował mnie do samodzielnej roboty
nigdy nie robiłam tortu i boje się spierdzielić na taką okazję jak pierwsze urodziny córki

bidulek

myślę, że na budowie też ale do wakacji był pare razy też chory a wtedy na budowie nie był
opowiadał, że jak były te zawirowania pogodowe to co chwilę jakiś majster był chory
ale zła jestem jak widzę, że wychodzi z domu bez szalika, porozpinany, często z auta gdzieś na chwilę wyskoczy bez kurtki..
choć zal mi go było jak tym razem się przeziebił, bo widac, że taki przejęty i rozczarowany, że przecież brał leki i dbał o siebie
kciuki dla Was! oby się wszystko dobrze skonczyło !

nooo ja raczej tez nie ale jak widać trzeba :/

ja też tak czasem mam z zasypianiem na kanapie

oo muszę o tym pomyśleć

dzięki! no chamstwo jak nic, idę tam wieczorem i robię dym haha
mam sąsiada ochroniarza to ma mi to dobrze załatwić a co

przezroczysty no niby alergiczny ale ja np przez całe przeziębienie teraz taki miałam
też myślę, że specjalnie mi tego nie wbili no ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

zrób sobie z mm ja raz piłam haha

jupi super wieści
co robisz na pazurkach?

nie kaszle i póki co na szczęście się nic nie dzieje także jestem dobrej myśli
A ja już robiłam kiedyś torty, pieczenie biszkoptow mi zawsze wychodzi także nie porywam się z motyka na słońce tak myślę hehe

Cytat:
Szymek zagilowany mam nadzieję że to od zębów.
Pamiętam mowilyscue kiedyś o jakimś olejku, co ułatwia oddychanie? Zakrapla się go na pizamke? Dobrze kojarze? Jak on się nazywa??
Aromactiv baby taki żel do smarowania na klatkę piersiową. Ale czy ja wiem czy to takie dobre? Stosujemy w każdym razie.

Stary 2016-03-22, 17:50   #4844
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
3-4 x dziennie mieliśmy kropic oczka i nosek.
Po 1 kropelce?

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Goczek - oz kurcze ale noc miałaś tyle pobudek echh :/

Black kciuki duże!

Katt ja też zawsze sprawdzam paragony jakoś ten nawyk mi wszedł w krew, po mamie mojej

Madzixx ale akcja z ta odżywka nabita na rachunek, nie fajnie :/

Cash zdrówka dla Szymcia! Ja ściągam katarek metoda na chamca, Majkowa zresztą

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Majka - zdrówka dla Was też! Oj te chorobska okropne :/

Gosiak no właśnie nie jest do końca zdrowy katar ma już półtora tygodnia :/

Majkowa na chama hehe no cóż taka prawda. Ja ostatnio na przewijaku

Cytat:
To super. Kamień z serca pewnie?

Gratulacje!

Wydaje mi się że Szymi chyba juz po skoku.

Jak pech to pech :/
Ułożyło mi to fakt

Dziękujemy za życzenia zdrowia :-*
Stary 2016-03-22, 17:52   #4845
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Po 1 kropelce?

Majkowa na chama hehe no cóż taka prawda. Ja ostatnio na przewijaku

Ułożyło mi to fakt

Dziękujemy za życzenia zdrowia :-*
Tak, po jednej kropli
Stary 2016-03-22, 18:17   #4846
Hanka20
Zakorzenienie

Kana, Madzixx - niesamowite ze Wszakże dziewczyny juz tak dużo powtarzają słów! Mądre laseczki z nich wyrosną

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Super gratulacje!

Cytat:

Się jej przypomniało
Znawczyni skoków

Cytat:
Ojj jak juz coś się wali to po całości... ale później na pewno wszystko się przestawi i będzie na odwrót czyli super

Stary 2016-03-22, 18:19   #4847
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, po jednej kropli
Dzięki. Zakropilam na noc.
Stary 2016-03-22, 18:20   #4848
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Mori lee, Hanka,to była moja dodatkowa praca,wracam po macierzu do innej.
Hanka, masz jakis sprawdzony przepis ms biszkopt? Może taki rzucany o podloge? tez bym sama upiekla tort,tylko to ozdabianie mi się nie widzi jakoś 😒 no i sama widzisz,że ta teza, ze dzieci w tym wieku juz nie są glodne w nocy to w przypadku niektorych takie kulą w plot. Chociaż ja jeszcze troche poprobuje z moją,nie wiem na ile mi pary starczy
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 18:37   #4849
Hanka20
Zakorzenienie

Kurde zapisze jutro tego mojego smarkale do pediatry, niby jest lepiej bo mniej kaszle ale jednak trochę pokasluje jeszcze i ten katar nie odpuszcza mimo stosowania Wit C, syropku clemastinum i kropelek deflegmin :/ może mu przepisze ten cudowny lek dicortineff

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57788611]Mori lee, Hanka,to była moja dodatkowa praca,wracam po macierzu do innej.
Hanka, masz jakis sprawdzony przepis ms biszkopt? Może taki rzucany o podloge? tez bym sama upiekla tort,tylko to ozdabianie mi się nie widzi jakoś 😒 no i sama widzisz,że ta teza, ze dzieci w tym wieku juz nie są glodne w nocy to w przypadku niektorych takie kulą w plot. Chociaż ja jeszcze troche poprobuje z moją,nie wiem na ile mi pary starczy[/QUOTE]
Aha takie buty z praca!
Biszkopt robie tak zwykle z 5 -6 jajek na tortownice o średnicy 24cm
Proporcje podam na 6 jajek:
Białka ubijam z 6 kopiastymi łyżkami cukru na sztywno, następnie dodaje po jednym zoltku i dalej miksuje ubijajac aż się żółtka wykoncza i potem jeszcze z 1-2 min. Wyłączam mikser, dodaje stopniowo 6 łyżek mąki tortowej wymieszanej z kopiasta łyżeczka proszku i przesianej przez sito. Mieszam delikatnie łyżką aż do połączenia z jajkami. Piekę na wyłożonej papierem do pieczenia formie wpierw w 160 st, później po 5 min zwiekszam do 200 i piekę w sumie ok 20-25 min.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Mori Lee - super ze Piotruś zdrowy i pochwały zebrał od pani doktor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-22, 19:43   #4850
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku. Takie rzeczy się niestety zdarzają choć częściej chyba kobietom
Nakręcasz się a to nie pomaga. Powinnaś brać coś na uspokojenie

Julo podnosi swoją nową arke i odstawia i wygląda jakby ćwiczył biceps haha
Myslalam o tym ale ziolowe leki nie dzialaja a mocniejsze nie wchodza w gre bo musze miec trzezwy umysl zajmujac sie dzieckiem.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57780616]No to chyba serio wiosna idzie, skoro Martynce znudzilo się siedzenie
to Cię zaskoczyła

Eh, jak pech to seria, współczuje. To już ostatnie złe wydarzenie,zobaczysz[/QUOTE]

Trzymam cie za slowo
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-22, 19:44   #4851
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny czym można inhalowac oprócz soli fizjologicznej? Ile tego się wlewa i ile czasu inhaluje? Jutro rano TZ jedzie po inhalator i to będzie nasz pierwszy raz, wiec nic nie wiem.

jestem mamą
Stary 2016-03-22, 19:47   #4852
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam o tym ale ziolowe leki nie dzialaja a mocniejsze nie wchodza w gre bo musze miec trzezwy umysl zajmujac sie dzieckiem.

Trzymam cie za slowo
Valused spróbuj. Biorąc regularnie powinno pomóc

Cytat:
Dziewczyny czym można inhalowac oprócz soli fizjologicznej? Ile tego się wlewa i ile czasu inhaluje? Jutro rano TZ jedzie po inhalator i to będzie nasz pierwszy raz, wiec nic nie wiem.
Nebudose - sól hipertoniczna. 3-5ml 2-3 razy dziennie
Stary 2016-03-22, 19:47   #4853
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Bez konkretnych zaleceń lekarza to tylko sól. Ja inhaluje ok.2ml. Lekarka nam zawsze tyle zalecala + lek. Zresztą Szymi sam określi swoją wytrzymałość inhalacyjną 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 19:51   #4854
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Valused spróbuj. Biorąc regularnie powinno pomóc

Nebudose - sól hipertoniczna. 3-5ml 2-3 razy dziennie
Dzieki! To jest bez recepty?

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Bez konkretnych zaleceń lekarza to tylko sól. Ja inhaluje ok.2ml. Lekarka nam zawsze tyle zalecala + lek. Zresztą Szymi sam określi swoją wytrzymałość inhalacyjną 😉
Również dziękuję no tak, zobaczymy jak to wyjdzie, pewnie nie za długo.

jestem mamą
Stary 2016-03-22, 19:52   #4855
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki! To jest bez recepty?

Również dziękuję no tak, zobaczymy jak to wyjdzie, pewnie nie za długo.
Bez. W ampulkach jest po 5ml
Stary 2016-03-22, 20:05   #4856
cashmere
Zakorzenienie

Znowu dzikie Ryki mimo podania nurofenu Co to za ząb chce wyjsc i tak go męczy? Eh.

jestem mamą
Stary 2016-03-22, 20:13   #4857
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu dzikie Ryki mimo podania nurofenu Co to za ząb chce wyjsc i tak go męczy? Eh.
Przez katar i zatkany nosek może płakać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-22, 20:36   #4858
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;57744731]biedny Szymek,jak tam nocka?
Moja też całą noc prawie przeplakala, 8 pobudek naliczylam,a to nie wszystkie,bo co 15-20 minut czasem i placze z15minut. Nic nowego na dziaslach nie widac,bobodent bez efektu taki moj nocny placzek , w dzien zadowolona ze hej!

Agnieszka,współczuję bólu pleców, masaż dobra rzecz,oby pomogl. Obie rece Cie od tego bolą? Moze to przepuklina?[/QUOTE]

Współczuję nocki :-( przez takie pobudko to chyba nie masz energii w dzień...
Tak bolały mnie obie ręce, dzisiaj jest lepiej dużo bo ograniczałam noszenie do minimum, ale nie wiedziałam że to może być związane z przepukliną..

Hania- chętnie bym poszła na bicze wodne ale nawet nie mam kiedy, Tż wraca po 17 do domu , kładziemy Małego o 19 i on się po godzince zazwyczaj budzi i tylko ja jestem w stanie go uśpić bo tylko przytulę i odlatuje a u Tż płacze i się wyrywa:/

Hej dziewczyny
Dopiero teraz zaglądam ,mało czasu ostatnio, byłam dziś na zakupach w hm i kupiłam Filipkowi kurtkę , koszulę i spodnie na roczek i dwie koszulki jutro zrobię fotki to pokażę
Stary 2016-03-22, 20:44   #4859
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Hej ja wczoraj wieczorem miałam tyle przemyśleń i taką wenę do pisania, że zasnęłam z telefonem w ręku ;D Dziś pół dnia próbowałam zarzucić Zuzę na plecy hehe, i mi się w końcu udało, efekty na fb. Tyle bym napisała, a tak mi się już spać chce...

Zdrówka chorowitkom, moja dalej smarka, ale przezroczysty katar, poza tym nic, pewnie zęby, kąpiel na stojąco - siedząco, klękająco - Madzixx - tez myślałam o tym, jak te dzieci zamiast leżeć i się relaksować tak kicają

Oby dziś spała moja bubka, chociaż wątpię, bo oprócz 4 na dole widzę już dosyć wyraźnie górne 3 .... Biedusie te dzieciaczki.

A i moja nie naśladuje żadnych zwierząt ani odgłosów, pokazuje język, mówi tata i mama ( to ostatnie tylko rycząc ) i, co dziwne, bawiąc się garnuszkiem mówi kółko... tzn ku ko mówi, ale trzyma ten klocek i go sobie wrzuca górą i tak powtarza i to już nie pierwszy raz. A i jeszcze jak się śmieje z czegoś to mówi ki, ale tu nie wiem, co to może znaczyć
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-22, 20:45   #4860
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Przez katar i zatkany nosek może płakać
To też fakt, ten katar na pewno go męczy
Ale taka histeria jest drugi dzien, że wydaje mi się że go boli. O posmarowaniu dentinoxem nawet nie ma mowy tak się broni.

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości