|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
|
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Iwonia, trzymaj sie! Badz dzielna, domyslam sie ze bol jest okropny. Faszeruj sie lekami poki co a do karmienia wrocisz niedlugo. Wszystkie majowki wspieraja
![]() Manu, gdyby moj facet cos takiego odwalal to chyba bym mu dupe skopala - mowiac ladnie a tak na serio to bylaby ostra klotnia, oboje zdecydowaliscie sie na dziecko, wiec on tez powinien sie nim zajmowac, wstawac. Praca praca, ale on mysli ze ty wtedy na wakacjach jestes? Tez sie trzymaj i mam nadzieje ze jakos rozwiazecie ta sytuacje. U nas polnoc, pierwsze karmienie po 5h. A teraz leze i slucham, bo mi maly znowu zaczyna traktorowac... |
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas karmienie nr 1 po prawie 5h snu...rekord...klimat u dziadków sprzyja...
zobaczę jak z resztą nocy...
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Dają radę, dzięki! Jak dobrze złapie to nie boli. Jak źle to jest potem jazda ale położna przez telefon! Stwierdziła że to nie grzybica...
Cytat:
![]() Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie chust chłop stwierdził że jak chce to mam kupić ale on w tym nosił nie będzie. Woli kupić nosidlo ale na to Tymek za mały..Młody jeszcze śpi (od 22 bez pobudki) a mi już cycki eksplodują ;( pewnie znowu nakarmie go na śpiocha |
|
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
U nas karmienie już prawie od godziny. Jak tylko próbuje malucha odstawić, to od razu oczy jak 5 złotych. Mam nadzieję że jeszcze chociaż na trochę usnie
|
|
|
|
#4837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę, bo byłam na czuwajce. Miśka nie rozpieszcza
nas takim snem w domu...u nas jest za duszno dla niej.... Cytat:
U nas karmienie nr 2....
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie średnio. Pospala może pół godziny i koniec, chyba ja brzuszek boli. Tż już wstał do pracy, więc wylądowała teraz w łóżku ze mną, liczę jeszcze na jakąś drzemkę
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w domu też spała krótko, a u moich rodziców jak zakleta....
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
5 dzień po terminie zaczynam w dwupaku.
Nie wiem ile dam jeszcze radę:/
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-03 o 07:16 |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
nam kociak chyba w nocy próbował urządzić kolkę - ok 22.30 nagle się obudził i był dziki ryk i prężenie się jakby go coś bolało, wszystkie mięśnie spięte, morda czerwona. I znowu Nobel dla Karpa - zawinąć, obrócić przez rękę na bok, szuszać do ucha głośniej niż dzieciak ryczy, energicznie bujać i smoczek do dzioba. Kilka minut i spokój, dziecko spało. Ale na wszelki wypadek wylądował między nami w łóżku.
A chustą zaraziłam siostrę, też sobie zamówi, żeby się w sierpniu łatwiej ogarnąć z dwojgiem dzieci na lotnisku
Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-06-03 o 08:18 |
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Ula wieczorem spała i była super grzeczna, za to noc słaba, duzo pobudek i histeria o 4h... Miałam iść dzisiaj na gimnastykę poporodowa, ale nie wiem czy mi sie chce...
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- kocie na lotnisko rozważ kółkowa, bo przy kontroli trzeba rozwiązywać... zabcia dasz rade |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Mona jak tam bieganie?
Chłop się do mnie dobieral w nocy ale go splawilam że nie minęło jeszcze 6 tygodni boję się przez ten armagedon... póki mnie Lekarz nie zobaczy to chyba nic z tego nie będzie!U nas nocka ok. Pierwsze karmienie było na śpiocha po 3 portem przed 6 i teraz
|
|
|
|
#4845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale sprało się na szczęściePołożna dzwoniła do mnie jakoś tydzień temu, wizyty domowej nie będę mieć ale to już wiedziałam. Pogadałam z nią, umówiłam wizytę szczepienną i tyle. Mojego męża też czasem nie ma całymi dniami ale jak wraca to mimo zmęczenia sam z radością bierze Alę i zajmuje się nią, widać że stęskniony
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Umarlam, z rozpaczy
już byłam w butach jak się mała przebudzila I zaczęła miałczec. K. Kazał mi iść, ale nie miałam serca ich zostawiać i tak oto sobie pobiegalam eh, są rzeczy ważne i ważniejsze. .może dziś się uda Mój K. Też w pracy całymi dniami, w weekendy szkoła do wieczora -na szczęście zaraz chwila wakacji - ale małą zajmuje się na medal i tez wraca steskniony jak mops.
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia wczoraj skończyła 4 tygodnie, tym samym zakończył się okres noworodka i jest już niemowlakiem. Moja duża dziewczynka
![]() Teraz śpi od godziny, a ja zamiast cieszyć się wolną chwilą to tęsknię za nią! |
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja mała za tą nocke dostanie medal pobudka o 2 i o 6.30 po karmieniu jeszcze dospala do 9.30 ! Prosze wiecej takich nocek
Cytat:
czerwcowe skarby ![]() Cytat:
Moj maz mimo iz wstaje po 4 to w nocy co otworze oko ten stoi przy lozeczku bo kichnela mruknela itp. Taki Anioł Stroz coruni
|
||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już, już pozbywam się tych negatywnych emocji. Popłakałam, tak zeby mąż nie widział. Ulżyło. Poźniej sam przyszedl i mnie wyprzytulal (nie wiedzial ze sie smarkałam) i poleżał chwile ze mną. Zabieram się za jakieś sprzątanie!! Dość lezenia 4-dniowego. A popoludniu jak starczy sił pojde do koleżanki z 4 dzieci. Mąż koleżanki przeslal mi zdjęcie jej i Małej. Takie zdjęcia to ja lubie ![]() I Mała jest ogromna...głowe ma wielgachną-poważnie. Moja kumpela też taką ma Więc u mnie bedzie milion razy lepiej, bo moja Mała napewno ma malutką
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ciesze z poloznej - ze ogarnelam ja w ciazy jeszcze. Super babka.
U nas dzien przytulanek. Od 4.30 maly daje czadu. Najpierw bylo karmienie, potem mega rzyg - nie wiedzialam czy ratowac najpierw siebie czy malego. Pozniej znowu ciumkanie, spanie i kupa w nogawce... i tak do teraz. Tzn teraz zasnal, a ja boje sie go odlozyc ![]() No i czekam na pania z ubezpieczenia, ale juz kobieta ma 40 min spoznienia...
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do słodkich mamuś
mierzycie jeszcze cukier? I jak z dietą? Jakie mialyscie zalecenia?
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do szpitala. Mam sie stawic 5.06 tak jak lekarz napisał mi w karcie ciąży, czyli niedziela. I obojętne czy rano czy wieczorem.
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie smutaj się, zaraz będziesz miała swoją małą żabkę w ramionach 05.06 się stawisz jeśli nie będzie akcji, jak będą wywoływać to pewnie 06.06.2016 więc piękna data moja droga
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow, 06.06.16 to faktycznie super data!
U mnie wczoraj jakiś nawał pokarmu czy coś innego, dreszcze, podwyższona temperatura i ogólnie masakryczne samopoczucie. Dzisiaj już ok. Mała nakarmiona o 7, śpi do teraz. Zaraz musimy jechać do pobrania krwi, żeby nam tę bilirubinę oznaczyli...
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny musze ogarnąć małe zakupy, napiszcie co macie/polecacie moze juz macie opinie potrzebne mi:
- fajny wygodny biustonosz do karmienia - lezaczek bujaczek - termometr - inhalator Pomozecie? Zabcia, a imie masz wybrane juz?? Masz troche czasu na zastanowienie bo skonczysz jak ja
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mój cukiereczek ma na głowce jakieś takie czerwone plamki... do tego na buzi jakby potówki... ciekawe co to - dobrze że ten lekarz już nie długo
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Zbieram się od paru dni żeby napisać. Czytam na bieżąco ale napisać to już nie mam kiedy. Mały coraz bardziej aktywny do południa. A jesteśmy sami bo tato pracuje. Chociaż nie narzekam bo trafił nam się mały śpioch i glodomorek. Pierwsza pobudka po 5,6 godzinach. Druga ok 6,7 ale to już wtedy wstajemy.
Jest na MM - na piersi w nocy by pewnie tyle nie wytrzymał . W dzień dokarmiamy go cycem i ściągamy laktatorem żeby chociaż trochę miał mleczka mamy. Dziś idziemy na pierwszy spacer o ile się nie rozpada. Przespacerujemy się do szpitala umówić się na bioderka. Żabcia trzymaj się! Mój poród też nie był zly. Bolesny ale dość krótki i bez komplikacji a to najważniejsze ja urodziłam w dzień który sobie wybralam. Z nikim się nie umawialam na ten dzień - bo będę rodzic. Jak ktoś pytał kiedy termin to mówiłam że 25 ale że ja rodze 23 :p także synus się dostosował idealnie. Powodzenia!Mialavi - mnie termometr już się popsuł!! Mam microlife 150.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-06-03 o 11:22 |
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może dlatego ale na allegro widziałam fajne z alles mama i chcę sobie zamówić tylko czasu brak by się zmierzyć i dobrać rozmiar2. leżaczek bujaczek mam taki jak Monanka http://www.ceneo.pl/31078663 tyle że nie ma wibracji, jeśli Ci na nich zależy 3. Termometr mam kupiony w aptece Medisana http://www.ceneo.pl/4245682 4. inhalator też ze zwykłej apteki http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/zd/zdrowi...max-ne100.html ale widzę że są już nowsze modele - nasz ma 4 lata |
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Bujaczek - nasza super się zachowuje i śpi w ingenuity sahara. Jest lekko wyprofilowany, więc póki co wkładamy jej pod plecki cienki kocyk 3. Termometr - mamy microlife 1622 i geratherm baby flex, na razie nie musieliśmy dzięki Bogu używać 4. Inhalator -nie mamy ale Omron są polecane ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Trądzik też mała ma spokojnie mamuśka ![]() My usg glowki robiliśmy żeby sprawdzić czy torbiele się wchlonely, prywatnie, sami dla świętego spokoju, też nie mieliśmy zalecenia
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-03 o 11:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

a tak na serio to bylaby ostra klotnia, oboje zdecydowaliscie sie na dziecko, wiec on tez powinien sie nim zajmowac, wstawac. Praca praca, ale on mysli ze ty wtedy na wakacjach jestes? Tez sie trzymaj i mam nadzieje ze jakos rozwiazecie ta sytuacje.
TEN dzień: 09.08.2014 

nie smutaj się, zaraz będziesz miała swoją małą żabkę w ramionach
więc może dlatego