|
|
#4831 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
U mnie nic nadal -2kg
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dwa dni ledwo żyję za dużo pracy miałam jutro wolne mam ale sporo spraw do załatwienia więc masakra spróbuję choć trochę odpocząć ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Powiem wam że ja też jakoś nie mam motywacji do niczego nie wiem czy prze pracę czy przez to że mam już jedno dziecko i czasu mało i do tego z synem jestem sama bo mąż za granicą nadal ale jakoś nie spina m się z wózkiem fotelika i leżaczka mi itd z synem w ciąży od początku wszystko miałam obyczajowa a teraz leci mi tydzień po tygodniu tak szybko...
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wizytę 19.10 bo mój gin będzie na jakimś szkoleniu i go nie ma wcześniej. Teraz mam 15 tc akurat 19. 10 będę w 20
pozatym niedługo mam urodziny i pewnie kupie sobie coś w ramach prezentu ale na marzec kwiecień będzie leżało i czekało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4833 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to kupiłam bo był na promocji 😆 ale nie kupię więcej bo nie lubię tłustych rzeczy na sobie. Teraz chyba kupie Mustele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
Nie wierze w te syropy na apetyt. Szkoda dziecka faszerowac tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4834 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja wiecej energi mialam w I trymestrze. Wstawalam ok. 6.00 pelna zycia i wszystko rano mialam porobione. Teraz zero mocy. Jak dzwoni budzik o 7.00 to drzemke przestawiam jeszcze, ledwo z lozka sie zwlekam a potem pedem wszystko zeby zdazyc syna do szkoly zaprowadzic.
Jak wstaje to mam takie sztywne nogi, szczegolnie stopy dopiero po chwili dochodza do siebie. Tez tak macie?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Ja w poprzedniej ciąży używałam Mustele i dala radę. Na brzuchu pojawiły mi się po dwa małe rozstępy z każdej strony (zauważyłam je dopiero jakiś czas po urodzeniu), ale brzuch miałam ogromny. Do tego bardzo szybko zeszły i dziś śladu po nich nie ma.
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Say-hello tak pierwsza
Ale macie niejadki, ale może faktycznie taki okres Ja mam cały tydzień taki ze mi się nic nie chce. Jeszcze mam w pracy egzamin na certyfikat i zakuwam... Nie idzie mi jakoś :-( Asia nie wiem czy bym umiała tyle wyczekac, a poprzednia była kiedy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja na razie odpoczywam w łóżku, mam cały czas to cholerne przeziębienie, choć już powoli jest co raz lepiej.Ja też byłam niejadkiem jako male dziecko, na szczęście mama nie wciskała mi jedzenia na siłę. Teraz jem normalnie, nawet czasem za dużo Szczepilyscie się w ciąży na grypę ? Wczoraj mi lekarz rodzinny zaproponował, w sumie sama nie wiem... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4839 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba byłam na adrenalinie a potem to już równia pochyła i niestety teraz nie jest lepiej. Jak przespię się po pracy to jeszcze jakoś funkcjonuję, coś zrobię, ale wtedy z kolei czasami nie moge usnąć wieczorem, a pobudki mam wczesne.Szczerze mówiąc nie wiem jak bym dała radę mając już 1 dziecko i tak się czując.
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podziwiam dziewczyny które pracują w ciąży :O tak tak, wiem, że to nie choroba ale patrząc od początku to od 5do8 tyg były mdłości i wymioty, później do 11 sporadycznie, ale miałam taką senność, że robiłam wszystko co musze 😒czyli ogarnąć dom i zrobić obiad, nawet mąż robił zakupy, ja nie miałam siły, co poszłam do sklepu to wychodziłam i rzyg. W międzyczasie leżałam w szpitalu z krwiakiem 😒 łącznie leżałam 2 tygodnie plackiem. Gdy skończył się 11 tydzień sytuacja uległa poprawie, ale jak złapała mnie migrena to trzy dni wyjęte z życiorysu, a jak dostałam zapalenia Bożeny bóg wie skąd to usiąść nie mogłam.
Na tą chwilę od jakiegoś czasu energii mam sporo, ale jak za dużo zrobię to boli mnie po prostu brzuch,czasami boli jak wrócę ze spaceru i musze się położyć :/
|
#4841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do tego jedzenia, to może macie racje, ale wkurzające to jest jak 10rzeczy mu podstawiam i wszystko jest 'ne'.
Tyle dobrze, że chociaż płatki z mlekiem teraz na śniadanie zjadł. Cytat:
Teraz w ciąży bede znowu pila syrop z czosnku, miodu i cytryny. Cytat:
po prostu nie ma innej opcji, trzeba dawać rade i tyle ![]() Chociaz mi na szczęście wszystkie poczatkowe dolegliwości minęły. Jedynie mam dni, że brakuje mi energii, ale staram się wtedy po prostu nie robić więcej niż musze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecie w zlobku zjadla caly obiad z dokladka i wraca do domu i jeszcze dojada. A chuda jak kurczak, caly czas ponizej siatki centylowej
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Say-hello ja się nie szczepilam i chyba nie będę... Nie wiem jak lekarka zaleci to może ale tak to nie. Mąż już drugi tydzień chory, a mnie nic nie ruszyło :O
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja akurat nie wyobrażam sobie siedzenia w domu, zanudzilabym się. W pracy zmęczenie było uciążliwe, ale jakoś dawałam radę. A teraz na szczęście jest dużo lepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dzięki za odpowiedzi co do szczepień Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4847 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było mi słabo, jezdziłam autobusami, ciągle niedobrze, no ale wszystko wynikało z faktu, ze nie chciałam w 6tyg mówić o ciaży. Teraz jest lepiej z mdłosciami, bo są głównie rano, ale sennośc niestety została.Cytat:
Cytat:
ale mysle, ze bym poszła na l4 przy takim samopoczuciu i dziecku
|
|
#4848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gdy bylam mala to mama nam robila syrop z cebuli, smak byl paskudny. a czosnek nam w mleku z miodem przemycala.. Cytat:
faktycznie gdy wracam do domu po pracy to na wiele rzeczy, ktore normalnie robilam nie mam sily.... mdlosci tez mnie nie opuszczaja od poczatku ciazy, a niby powinno byc lepiej w drugim trymestrze. caly czas czekam az i mina.. na szczescie maz mi bardzo duzo w domu poomaga, nawet za gotowanie sie zabiera, czego nie znosi takze doceniam... ktory krem z musteli polecacie? niestety gdy kupowalam krem na rozstepy w aptece nie mieli musteli, kupilam Lierac phytolastil w promocji, fajny w zelu przynajmniej tlustych sladow nie zostawia, jednak nie jestem w stanie powiedziec czy dziala czy nie dziala... |
|||
|
|
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
Ja na samym początku chodziłam do pracy, ale poranki były nie do zniesienia... Mdłości ciągle. Jak w pracy coś zjadłam to też czasami, często mi się słabo robiło. Choć wymioty miałam tylko raz to i tak samopoczucie miałam do d... i najchętniej nie wychodziłabym z łóżka. Potem doszło mega zmęczenie, po pracy byłam w stanie tylko się wykąpać, potem na łóżko2,3 godziny snu i dopiero mogłam coś zrobić.
Na zwolnienie właściwie poszłam tylko ze względu że mi macica twardniała i tak się ciągnie. Nie narzekam. Przynajmniej się wysypiam do tej 8,9, a nie wstaje o 5. No i do domku mąż zaczął przywozić pracę żeby więcej zarobić to jemu pomagam i dni mi tak szybko lecą, że jestem w szoku. |
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 kulki czosnku (polski) 3-4cytryny 6 lyzek miodu Czosnek obraći przecisnac przez praske, dodac sok z cytryny i wode - odstawic na 24h do lodowki. Nastepnego dnia przecedzic przez sitko, dodac miod, dokladnie wymieszac. Raz dziennie 1lyzka, w czasie przeziebienia do 4 lyzek dziennie. Aby nie wyczuc smaku czasami dodawalam ta lyzke syropu do koncowki herbaty. |
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam podam przepis na moją miksturę
![]() Zagotować wodę z plastrami imbiru, cynamonem, anyżem, goździkami (w zależności, co kto ma w domu ). Jak woda przestygnie, dodać do niej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i cytryny i dosłodzić łychą miodu
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu jest zawsze dużo do zrobienia,a to prasowanie a to sprzątanie, gotowanie jakaś książkę można poczytać, na ogrodzie poleżeć, z psem pójść na spacer. Szczerze mówiąc nie wiem kiedy i jest 16:00 i mój mąż wraca z pracy ja się nie nudzę w domu ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A jak będzie dziecko to już w ogóle, sadzę, że doba będzie za krótka. Chciałabym się poświęcić macierzystwu, sama byłam dzieckiem którego mama non stop pracowała i pamiętam jak brakowało nam tego kontaktu. Nie pracowała dlatego, że czuła ze musi się spełniać zawodowo tylko dlatego, że musiała. No, my chcielibyśmy dwoje dzieci, tak odchowac do pierwszej klasy i wtedy pójść do pracy na pół etatu, żebym miała dużo czasu by poświęcać go dzieciom. Bardzo tego bym chciała, mam nadzieje, ze dam radę wytrwać w moim przekonaniu. Wiem, że wiele kobiet nie chciałaby tak, ale ja właśnie tak sobie wymarzylam zawsze zazdrościlam koleżankom których mamy były w domu jak wracały ze szkoły. No,także ten ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Oczywiście wiem i rozumiem, że czasami nie ma wyjścia i trzeba pracować. Doceniam kobiety, które ogarniaja i życie zawodowe i domowe. Moja Mamę całe życie podziwiam ale brakowało jednak tego kontaktu.
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię wyzwania, lubię wychodzić do ludzi i spełniać się zawodowo. I może mogłabym nie pracować i zajmować się dziećmi, ale nie chcę, po prostu kocham swoją pracę i chcę odnosić sukcesy i zarabiać pieniądze. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i trochę boli mnie, jak niektóre koleżanki mi mówią, że pracujące matki to wyrodne matki Ale wiadomo, każdy ma inne podejście i niech każdy żyje po swojemu. Na pewno będzie mi ciężko wrócić do pracy i zostawić pół roczne czy roczne dziecko pod opieką innej osoby, ale jakoś damy radę.
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja patrzę pod kątem mojego dzieciństwa. Było super ale... No właśnie, napisałam w poprzednim poście ![]() Ja tez Lubie wychodzić do ludzi, mam koleżanki z którymi spotykam się na codzień , w weekend zawsze spotykamy się ze znajomymi, nie czuje się samotna :P
|
|
#4855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasami jak mam gorsze dni to chce mi się ryczec ze Adaś 9 godz w przedszkolu wcześniej w żłobku i prawie w ogóle nie spędzamy razem czasu. Do tego teraz jestem tak zmęczona ze wieczorami tez nie mam siły mu poświęcać tyle uwagiWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam super sytuację pod tym względem, mam własną firmę i elastyczne godziny pracy, oprócz umówionych spotkań mogę pracować w różnych godzinach i w różnych miejscach - nie tylko w biurze, ale i na laptopie w domu. Mogę sobie też zmniejszyć wymiar godzin, jeśli akurat nie ma dużej ilości roboty. Także zamierzam to wykorzystywać i pracować trochę mniej, póki dziecko będzie mniejsze. Mój mąż tak samo, poza tym wydaje mi się, że będzie fajnym tatą, z którym będę dzielić się obowiązkami I może jakoś to się uda wszystko pogodzić. Taką mam nadzieję przynajmniej, a jak wyjdzie w praniu, to zobaczymy.
|
|
#4857 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
dołączam nieśmiało do Was To moja pierwsza ciąża, termin porodu według ostatniego USG wypada na 27.03 (wcześniej był to 31.03), a więc dziś jest 13w3d.Jeszcze pracuję i w zasadzie poza zmęczeniem/sennością (ale co któryś dzień) nie odczuwam już żadnych dolegliwości. W tym tygodniu miałam badania prenatalne, z maluszkiem wszystko w porządku. Lekarz stwierdził, że na 99% będzie to chłopak. Nie ukrywam, że mnie to zmartwiło, bo marzyłam o córce Chyba musi minąć jakiś czas, żebym to przebolała..
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Almat witamy
Przykro, że tak odbierasz informację o płci
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy Almat
Ja nie znoszę siedzenia w domu i mi się duży, bo nie mogę prawie nic robić, ale nie mam wyboru czytam książki, siedzę na necie, znajomi mnie czasem odwiedzają. Teraz mój mąż miał 2 tyg. urlopi, więc nie czułam się samotna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z jednej strony chętnie bym posiedziala w domu, z drugiej wi że bym się zanudzila. Na razie planuje pracować do grudnia włącznie jak nic się nie będzie działo i od stycznia pójść na zwolnienie i przygotowywać się do porodu, robić wyprawkę itp itd.
Almat Co do wychowania jeszcze też by mi się marzylo pół etatu jak będzie dziecko ale wątpię że się uda, skądś trzeba brać kasę... Niemniej marzy mi się macierzyństwo takie dla dziecka, znajdować jakoś czas dla niego... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

. Matko to juz sie zaczyna 5 miesiac 
hahaha 

czasami jak mam gorsze dni to chce mi się ryczec ze Adaś 9 godz w przedszkolu wcześniej w żłobku i prawie w ogóle nie spędzamy razem czasu. Do tego teraz jestem tak zmęczona ze wieczorami tez nie mam siły mu poświęcać tyle uwagi