sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-27, 13:48   #4831
Achnes
Zadomowienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

Dziewczyny, mam problem
Zamówiłam w kadoro parę rzeczy, wszystko bez zarzutu poza biglami otwartymi do Swarovskiego... zamówiłam 5 par, były luzem ale 4 pary dało się dobrać. Niestety jednej nie, ponieważ 1 bigiel jest bardzo wykrzywiony, zdeformowany i nie da się go naprostować w żaden sposób. jak zaczyna się to zaokrąglenie na górze jest jakby przewężony lekko i taki "prosty"... Zależało mi na tych biglach, ale nie wiem czy pisać reklamację? bo to 7 zł w sumie, ale jednak zawsze 7... I nie chcę robić problemu właścicielce. W każdym bądź razie, on nie jest do użycia.
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 14:23   #4832
substytut
Zakorzenienie

pisalabym smialo, Achnes
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 18:32   #4833
ramhainn
Raczkowanie

GG do ramhainn Send a message via Skype™ to ramhainn

Do Achnes:
Zawsze, jeśli tylko jest jakaś wątpliwość, reklamacja, problem - zapraszamy do kontaktu mailowego czy telefonicznego. Staramy sie reklamacje załatwiać od ręki i zależy nam, żeby nasi klienci byli zadowoleni. Na maila reklamacyjnego już odpisałam. Pozdrawiam
ramhainn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 18:37   #4834
majakorn
Rozeznanie

co się dzieje ze skarbami? złożyłam zamówienie kilka dni temu, nie dostałam potwierdzenia przyjęcia zamówienia na maila, więc myśląc,że musiałam się pomylić w nazwie maila dzis znów złożyłam takie samo zamówienie i ponownie nie dostałam potwierdzenia. I teraz nie wiem, czy poprostu moje zamówienia nie dotarły czy coś im sie spierniczyło z wysyłaniem potwierdzeń.
Miała któraś ostatnio taki problem?
Stary 2009-08-27, 19:55   #4835
sferis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majakorn Pokaż wiadomość
co się dzieje ze skarbami? złożyłam zamówienie kilka dni temu, nie dostałam potwierdzenia przyjęcia zamówienia na maila, więc myśląc,że musiałam się pomylić w nazwie maila dzis znów złożyłam takie samo zamówienie i ponownie nie dostałam potwierdzenia. I teraz nie wiem, czy poprostu moje zamówienia nie dotarły czy coś im sie spierniczyło z wysyłaniem potwierdzeń.
Miała któraś ostatnio taki problem?
dostałam od nich kiedyś maila, że potwierdzenie nie działa, ale zamówienia są realizowane normalnie.Sprawdz na stronie Skarbów w twoim koncie
sferis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 19:57   #4836
majakorn
Rozeznanie

Ale ja sie nie logowałam, kupowałam jako "gość".
dziękuję Ci za odpowiedź
Stary 2009-08-27, 21:54   #4837
ojejka89
Zadomowienie

no to jak chcesz dostac potwierdzenie na maila skoro bylas jako gosc?

potwierdzenia teraz dzialaja. wlasnie zrobilam zamowienie i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 23:06   #4838
majakorn
Rozeznanie

tak,że jak kupuje jako gość to przecież podaje swojego maila przy składaniu zamówienia.
Stary 2009-08-27, 23:21   #4839
ojejka89
Zadomowienie

pierwsze slysze ze tak mozna ;p ale jesli tak robisz i nie dziala- widocznie lepiej zaloz normalnie konto. mowie, u mnie wszystko chodzi
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 14:56   #4840
maximaa
Zadomowienie

Hej,

chciałabym się podzielić swoją opinią o sklepie needbead, robiłam tam zakupy w sumie 3 razy... pierwszy raz .. bo spodobały mi się jakieś koraliki. Z potwierdzeniem zamówienia oraz otrzymania przelewu jak i przesyłką nie było problemu. Dlatego też zrobiłam zakupy drugi raz.. i od tego momentu.. posypało się:
musiałam dopytywać o to czy otrzymali przelew (po wielkich trudach, ponieważ chyba mail im nie działał) w końcu dostałam odpowiedź i po długim czasie przesyłka została wysłana, po czym zostałam poinformowana, iż jakieś elementy zostały wymienione na inne... bez mojej zgody lub jakiegokolwiek wcześniejszego informowania. Po otrzymaniu zamówienia zobaczyłam że jest niekompletne, ale odpuściłam ponieważ były to groszowe sprawy.. ale mimo wszystko były.
Kolejny raz.. złożone zamówienie ( z wielkim bólem, ale musiałam ponieważ tylko tam były potrzebne mi elementy....) = kolejna porażka sklepu. Po 3 dniach od wpłaty na konto dopytałam w końcu czy dotarł do nich przelew, odpowiedzieli że "tak dotarł". Po czym obsługa sklepu napisała mi wiadomość, iż zamówionego towaru nie ma.. i że oddadzą mi pieniądze przelewem (przelewu do tej pory nie ma...).

Jednym słowem stracony czas i nerwy.

Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie.
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 16:24   #4841
Achnes
Zadomowienie

Kadoro faktycznie mi szybciutko odpisało i sprawa jest wyjaśniona
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 22:30   #4842
Gosiaczko
Przyczajenie

Ja kilkanaście razy robiłam zakupy na www.kamyczki.pl i jestem bardzo zadowolona Zdarzyło się że czegoś brakło ale błyskawicznie załatwiali reklamację, nawet jak przesyłka zaginęła z winy poczty to na własne ryzyko ponownie wysłali mi zamówienie
Gosiaczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 22:45   #4843
ptasie
Przyczajenie

Ja robię zakupy w
kadoro - do tej pory było b. szybko i sprawnie
marmad - mają dobre półfabrykaty ze srebra, mają również swoje aukcje na allegro
www.bydziubeka.pl - mają piękne półfabrykaty ceramiczne tylko bardzo drogie
ptasie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 11:41   #4844
maximaa
Zadomowienie

mam pytanie do dziewczyn które robią zakupy w skarbach natury.. właśnie zrobiłam zamówienie... wpisałam wszystkie dane... zaznaczyłam płatność przelewem i mam problem.. nie wiem jaki jest numer konta na który mam przelać pieniądze. Nie dostałam żadnej wiadomości, a na ich stronie również nie ma informacji.

Możecie mi powiedzieć jak to tak jest i jak wygląda realizacja zamówienia?
Stary 2009-08-29, 12:04   #4845
kassia27
Raczkowanie

GG do kassia27

maximaa napisałam Ci na pv
Stary 2009-08-29, 23:48   #4846
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

Cytat:
Napisane przez maximaa Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które robią zakupy w skarbach natury.. właśnie zrobiłam zamówienie... wpisałam wszystkie dane... zaznaczyłam płatność przelewem i mam problem.. nie wiem jaki jest numer konta na który mam przelać pieniądze. Nie dostałam żadnej wiadomości, a na ich stronie również nie ma informacji.

Możecie mi powiedzieć jak to tak jest i jak wygląda realizacja zamówienia?

Miałam ostatnio to samo. Tam jak się składa zamówienie to w pewnym momencie pojawia się konto ale jak się szybko kliknie dalej to już kaput. Zawsze przychodził dodatkowo mail. Tym razem u mnie już cisza. Dobrze, że już od nich kupowałam to sobie w starych wyciągach poszukałam. Dziś sprawdzałam u nich na stronie i okazuje się, że przelew dotarł więc jest ok.
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 01:21   #4847
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Zawsze zamawiałam półfabrykaty w Qnszcie (jakoś tak się przyzwyczaiłam). Skompletowałam zamówienie ze srebra (niewiele rzeczy - bigle, łapaczki, zapięcia), łącznie wyszło tego na 40 parę zł.
Ostatnio trochę było na forum o Silvexie i z ciekawości tam zajrzałam i skompletowałam podobne zamówienie - okazało się jednak, że w prawie tych samych cenach jest znacznie większa ilość sztuk i wyszło 50 kilka zł.
Postanowiłam w koszyku Qnsztowym zmienić ilości półfabrykatów na te, jakie mi wyszły w Silvexie
Efekt - 116zł
O ile w silvexie takie rzeczy jak bigle czy łapaczki są liczone na pary a nie sztuki (tak założyłam), to różnica jest wręcz kolosalna
Stary 2009-08-30, 08:31   #4848
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
Ostatnio trochę było na forum o Silvexie i z ciekawości tam zajrzałam i skompletowałam podobne zamówienie - okazało się jednak, że w prawie tych samych cenach jest znacznie większa ilość sztuk i wyszło 50 kilka zł.
Postanowiłam w koszyku Qnsztowym zmienić ilości półfabrykatów na te, jakie mi wyszły w Silvexie
Efekt - 116zł
O ile w silvexie takie rzeczy jak bigle czy łapaczki są liczone na pary a nie sztuki (tak założyłam), to różnica jest wręcz kolosalna
Jest jeden problem... Silvex to hurtownia Minimalne zamowienie musi byc za 150PLN, a srebro licza na gramy i min. zamowienie to 100g jednego modelu.
a w Jubixie juz ceny porównywalne ze ŚwiatemKoralików czy Jubilexem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg silvexWizaz.jpg (40,3 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez RudaAB
Czas edycji: 2009-08-30 o 08:34
RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 13:48   #4849
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

właściwie to chodziło mi właśnie o jubix, bo weszłam w silvexie w zakładkę "półfabrykaty detal" i właśnie do jubixa mnie przekierowało, więc to chyba nadal ta sama firma?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 10:54   #4850
maximaa
Zadomowienie

moje doświadczenia z różnymi sklepami:

qnszt.pl - asortyment ok, fajny program lojalnościowy = kuferek , szybkie zarejestrowanie przelewu, szybka przesyłka, dobrze i bezpiecznie zapakowana, gratisiki w formie plastikowych koralików

korallo.pl - sklep ok, szybka przesyłka, gratisik dostałam gdy zamawiałam 1 raz, były to plastikowe, złocone prostokąty :P

needbead.pl - zdecydowanie odradzam, nie potwierdzają przelewu, ociągają się z wysyłką i przy 3 zamówieniach zdarzyło mi się, że nie mieli zamówionego przeze mnie elementu, jedna przesyłka była niekompletna

akcesoria.net.pl - sklep ok, elementy zapakowane w kopertę bąbelkową, ale chyba oszczędzają na małych woreczkach strunowych, ponieważ kilka rodzajów koralików pakują w jeden woreczek

pearl-beauty.pl - dobre ceny, dobry kontakt z obsługą sklepu, szybka przesyłka, elementy zawinięte w bibułowe chusteczki (czy coś takiego miękkiego), i opakowane w woreczki strunowe.. wszytko bardzo bezpiecznie popakowane + dodatek = kod rabatowy na następne zakupy miła niespodzianka

skarbynatury.pl - dobry kontakt z obsługą, mimo, że potwierdzenia zamówienia nie dochodzą... czekam na 1 przesyłkę więc jeszcze nie wiem jak to tam będzie

beabitdesign.com - asortyment ok, trochę długo czekałam na przesyłkę, nie wiem dlaczego

beadshop.pl - teraz dopiero zamawiałam, więc jeszcze niewiem jak będzie wyglądać przesyłka... ale kontakt z obsługą bardzo dobry

no i na koniec.... SKLEP BUKOWIEC mój numer jeden! polecam każdemu! bardzo miła obsługa, szybkie zarejstrowanie przelewu.. megaszybka wysyłka... bezpiecznie opakowane elementy... no i gratisiki przecudowne Widać, że dbają o renomę i swoich klientów.

Mam nadzieję, że komuś się przyda moje wypracowanie
Stary 2009-09-01, 10:59   #4851
rusa1ka
Zadomowienie

Zakupy na http://www.avangarta.pl - szybciutko i bezproblemowo. Śliczne kamyki

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 11:28   #4852
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

Cytat:
moje doświadczenia z różnymi sklepami:
...
korallo.pl - sklep ok, szybka przesyłka, gratisik dostałam gdy zamawiałam 1 raz, były to plastikowe, złocone prostokąty :P
...
też dostałam to badziewie jako gratis, do zamówienia za prawie 300zł a zostawiłam u nich już kilka tysięcy...poza tym nic. Ważne że towar dobrej jakości mają i bezproblemowo i szybko wszystko się odbywa
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 11:31   #4853
maximaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolczyki Pokaż wiadomość
też dostałam to badziewie jako gratis, do zamówienia za prawie 300zł a zostawiłam u nich już kilka tysięcy...poza tym nic. Ważne że towar dobrej jakości mają i bezproblemowo i szybko wszystko się odbywa
hhaha chyba każdemu to wysylaja... :P porażka

ja mialam raz taki przypadek ze zamowilam w poniedzialek rano, w poniedzialek dotarl do nich przelew i zaraz wyslali i nastepnego dnia mialam przesylke POCZTĄ! niewiem jak oni to zrobili, bo oni z Gdańska chyba.. a przesylka do warszawy
Stary 2009-09-01, 15:51   #4854
poppppy
Zadomowienie

W koncu zlozylam swoje pierwsze "wartosciowe" zamowienie - srebro + mineraly + swarki...
I tak poki co moge napisac - Bukowiec bardzo fajnie, wszystko sie zgadza, dobrze zapakowane, milutki gratis ....zamowienie zlozone w zeszly wtorek wieczorem, dotarlo wczoraj - nie moglam sie doczekac...
Nadal czekam na zamowienie z Kadoro (zlozone w tym samym czasie)....poki co moge tylko napisac, ze obsluga przeszmpatyczna...
Stary 2009-09-01, 16:00   #4855
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

Cytat:
hhaha chyba każdemu to wysylaja... :P porażka

ja mialam raz taki przypadek ze zamowilam w poniedzialek rano, w poniedzialek dotarl do nich przelew i zaraz wyslali i nastepnego dnia mialam przesylke POCZTĄ! niewiem jak oni to zrobili, bo oni z Gdańska chyba.. a przesylka do warszawy
mi też się zdarzyło kilka razy że następnego dnia po wysłaniu przesyłka była u mnie też pocztą, podkreślam że do przejechania miała calutką Polskę, bo mieszkam przy samej granicy polsko-czeskiej:P
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 17:57   #4856
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
mi też się zdarzyło kilka razy że następnego dnia po wysłaniu przesyłka była u mnie też pocztą, podkreślam że do przejechania miała calutką Polskę, bo mieszkam przy samej granicy polsko-czeskiej:P
wiecie co, poczta polska to jest kosmiczna instytucja po prostu... raz gubia po 3 paczki ma raz, bo niesie je listonosz, co by własną d**ę zgubił, gdyby nie była przymocowana do reszty listonosza, a jakiś czas temu miałam akcję, że z Torunia wczesnym wieczorem nadawałam przyesyłkę do mojego faceta do jednostki w Dziwnowie. Dziwnów to taka zapyziała wioscha 50km od Szczecina. I nastepnego dnia rano dostaje smsa "dzieki za filmy".10 rano to była, chyba tę paczkę teleportolawi po proatu

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 18:25   #4857
Amambada
Wtajemniczenie

Darkling,zgadza się - kosmiczna

...zawsze sie dziwie, ze przesyłki z korallo mam zwykle na nastepny dzien
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 18:34   #4858
poice
Raczkowanie

Cytat:
Ha! Ja to już dostałam parę razy! A wiecie co jest najdziwniejsze - za każdym razem inny kolor! Musowo gdzieś to zapisują

Co do reszty tez sie zgadzam

Mój wątek
poice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 15:49   #4859
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Dziewczyny mam pytanie.

Czy któraś z Was brała może cyrkonie na zamówienie z Szafiru? Tylko oni mają takie cyrkonie jakie potrzebuję. Pisałam meila, ale jeszcze mi nie odpisano. Dodzwonić się też nie mogę ( fakt,że teraz jest późno dość i mogą nie odbierać). Pilno mi z tym żeby się dowiedzieć ile będę na nie czekać...
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 15:56   #4860
maximaa
Zadomowienie

Monika chyba jeszce w metalclay.pl są takie cyrkonie, zobacz sobie, tam mają sklep z różnymi duperelami i szybko wysyłają przesyłkę i chyba kurierem też można. Pooglądaj i zobaczysz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości