|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Dziewczyny, mam problem
![]() Zamówiłam w kadoro parę rzeczy, wszystko bez zarzutu poza biglami otwartymi do Swarovskiego... zamówiłam 5 par, były luzem ale 4 pary dało się dobrać. Niestety jednej nie, ponieważ 1 bigiel jest bardzo wykrzywiony, zdeformowany i nie da się go naprostować w żaden sposób. jak zaczyna się to zaokrąglenie na górze jest jakby przewężony lekko i taki "prosty"... Zależało mi na tych biglach, ale nie wiem czy pisać reklamację? bo to 7 zł w sumie, ale jednak zawsze 7... I nie chcę robić problemu właścicielce. W każdym bądź razie, on nie jest do użycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
pisalabym smialo, Achnes
#4833 |
Raczkowanie
|
Do Achnes:
Zawsze, jeśli tylko jest jakaś wątpliwość, reklamacja, problem - zapraszamy do kontaktu mailowego czy telefonicznego. Staramy sie reklamacje załatwiać od ręki i zależy nam, żeby nasi klienci byli zadowoleni. Na maila reklamacyjnego już odpisałam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
co się dzieje ze skarbami? złożyłam zamówienie kilka dni temu, nie dostałam potwierdzenia przyjęcia zamówienia na maila, więc myśląc,że musiałam się pomylić w nazwie maila dzis znów złożyłam takie samo zamówienie i ponownie nie dostałam potwierdzenia. I teraz nie wiem, czy poprostu moje zamówienia nie dotarły czy coś im sie spierniczyło z wysyłaniem potwierdzeń.
Miała któraś ostatnio taki problem?
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Ale ja sie nie logowałam, kupowałam jako "gość".
dziękuję Ci za odpowiedź ![]()
#4837 |
Zadomowienie
|
no to jak chcesz dostac potwierdzenie na maila skoro bylas jako gosc?
potwierdzenia teraz dzialaja. wlasnie zrobilam zamowienie i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
tak,że jak kupuje jako gość to przecież podaje swojego maila przy składaniu zamówienia.
#4839 |
Zadomowienie
|
pierwsze slysze ze tak mozna ;p ale jesli tak robisz i nie dziala- widocznie lepiej zaloz normalnie konto. mowie, u mnie wszystko chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
Hej,
chciałabym się podzielić swoją opinią o sklepie needbead, robiłam tam zakupy w sumie 3 razy... pierwszy raz .. bo spodobały mi się jakieś koraliki. Z potwierdzeniem zamówienia oraz otrzymania przelewu jak i przesyłką nie było problemu. Dlatego też zrobiłam zakupy drugi raz.. i od tego momentu.. posypało się: musiałam dopytywać o to czy otrzymali przelew (po wielkich trudach, ponieważ chyba mail im nie działał) w końcu dostałam odpowiedź i po długim czasie przesyłka została wysłana, po czym zostałam poinformowana, iż jakieś elementy zostały wymienione na inne... bez mojej zgody lub jakiegokolwiek wcześniejszego informowania. Po otrzymaniu zamówienia zobaczyłam że jest niekompletne, ale odpuściłam ponieważ były to groszowe sprawy.. ale mimo wszystko były. Kolejny raz.. złożone zamówienie ( z wielkim bólem, ale musiałam ponieważ tylko tam były potrzebne mi elementy....) = kolejna porażka sklepu. Po 3 dniach od wpłaty na konto dopytałam w końcu czy dotarł do nich przelew, odpowiedzieli że "tak dotarł". Po czym obsługa sklepu napisała mi wiadomość, iż zamówionego towaru nie ma.. i że oddadzą mi pieniądze przelewem (przelewu do tej pory nie ma...). Jednym słowem stracony czas i nerwy. Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Kadoro faktycznie mi szybciutko odpisało i sprawa jest wyjaśniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Przyczajenie
|
Ja kilkanaście razy robiłam zakupy na www.kamyczki.pl i jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Przyczajenie
|
Ja robię zakupy w
kadoro - do tej pory było b. szybko i sprawnie marmad - mają dobre półfabrykaty ze srebra, mają również swoje aukcje na allegro www.bydziubeka.pl - mają piękne półfabrykaty ceramiczne tylko bardzo drogie |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
mam pytanie do dziewczyn które robią zakupy w skarbach natury.. właśnie zrobiłam zamówienie... wpisałam wszystkie dane... zaznaczyłam płatność przelewem i mam problem.. nie wiem jaki jest numer konta na który mam przelać pieniądze. Nie dostałam żadnej wiadomości, a na ich stronie również nie ma informacji.
Możecie mi powiedzieć jak to tak jest i jak wygląda realizacja zamówienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
maximaa napisałam Ci na pv
![]()
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam ostatnio to samo. Tam jak się składa zamówienie to w pewnym momencie pojawia się konto ale jak się szybko kliknie dalej to już kaput. Zawsze przychodził dodatkowo mail. Tym razem u mnie już cisza. Dobrze, że już od nich kupowałam to sobie w starych wyciągach poszukałam. Dziś sprawdzałam u nich na stronie i okazuje się, że przelew dotarł więc jest ok.
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Zawsze zamawiałam półfabrykaty w Qnszcie (jakoś tak się przyzwyczaiłam). Skompletowałam zamówienie ze srebra (niewiele rzeczy - bigle, łapaczki, zapięcia), łącznie wyszło tego na 40 parę zł.
Ostatnio trochę było na forum o Silvexie i z ciekawości tam zajrzałam i skompletowałam podobne zamówienie - okazało się jednak, że w prawie tych samych cenach jest znacznie większa ilość sztuk i wyszło 50 kilka zł. Postanowiłam w koszyku Qnsztowym zmienić ilości półfabrykatów na te, jakie mi wyszły w Silvexie Efekt - 116zł ![]() O ile w silvexie takie rzeczy jak bigle czy łapaczki są liczone na pary a nie sztuki (tak założyłam), to różnica jest wręcz kolosalna
![]() |
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w Jubixie juz ceny porównywalne ze ŚwiatemKoralików czy Jubilexem.
Edytowane przez RudaAB Czas edycji: 2009-08-30 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
właściwie to chodziło mi właśnie o jubix, bo weszłam w silvexie w zakładkę "półfabrykaty detal" i właśnie do jubixa mnie przekierowało, więc to chyba nadal ta sama firma?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
moje doświadczenia z różnymi sklepami:
qnszt.pl - asortyment ok, fajny program lojalnościowy = kuferek ![]() korallo.pl - sklep ok, szybka przesyłka, gratisik dostałam gdy zamawiałam 1 raz, były to plastikowe, złocone prostokąty :P needbead.pl - zdecydowanie odradzam, nie potwierdzają przelewu, ociągają się z wysyłką i przy 3 zamówieniach zdarzyło mi się, że nie mieli zamówionego przeze mnie elementu, jedna przesyłka była niekompletna akcesoria.net.pl - sklep ok, elementy zapakowane w kopertę bąbelkową, ale chyba oszczędzają na małych woreczkach strunowych, ponieważ kilka rodzajów koralików pakują w jeden woreczek pearl-beauty.pl - dobre ceny, dobry kontakt z obsługą sklepu, szybka przesyłka, elementy zawinięte w bibułowe chusteczki (czy coś takiego miękkiego), i opakowane w woreczki strunowe.. wszytko bardzo bezpiecznie popakowane + dodatek = kod rabatowy na następne zakupy ![]() skarbynatury.pl - dobry kontakt z obsługą, mimo, że potwierdzenia zamówienia nie dochodzą... czekam na 1 przesyłkę więc jeszcze nie wiem jak to tam będzie ![]() beabitdesign.com - asortyment ok, trochę długo czekałam na przesyłkę, nie wiem dlaczego beadshop.pl - teraz dopiero zamawiałam, więc jeszcze niewiem jak będzie wyglądać przesyłka... ale kontakt z obsługą bardzo dobry no i na koniec.... SKLEP BUKOWIEC mój numer jeden! polecam każdemu! bardzo miła obsługa, szybkie zarejstrowanie przelewu.. megaszybka wysyłka... bezpiecznie opakowane elementy... no i gratisiki przecudowne ![]() Mam nadzieję, że komuś się przyda moje wypracowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Zakupy na http://www.avangarta.pl - szybciutko i bezproblemowo. Śliczne kamyki
![]()
#4852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam raz taki przypadek ze zamowilam w poniedzialek rano, w poniedzialek dotarl do nich przelew i zaraz wyslali i nastepnego dnia mialam przesylke POCZTĄ! niewiem jak oni to zrobili, bo oni z Gdańska chyba.. a przesylka do warszawy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
W koncu zlozylam swoje pierwsze "wartosciowe"
![]() I tak poki co moge napisac - Bukowiec bardzo fajnie, wszystko sie zgadza, dobrze zapakowane, milutki gratis ![]() Nadal czekam na zamowienie z Kadoro (zlozone w tym samym czasie)....poki co moge tylko napisac, ze obsluga przeszmpatyczna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
Darkling,zgadza się - kosmiczna
![]() ![]() ...zawsze sie dziwie, ze przesyłki z korallo mam zwykle na nastepny dzien ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do reszty tez sie zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Czy któraś z Was brała może cyrkonie na zamówienie z Szafiru? Tylko oni mają takie cyrkonie jakie potrzebuję. Pisałam meila, ale jeszcze mi nie odpisano. Dodzwonić się też nie mogę ( fakt,że teraz jest późno dość i mogą nie odbierać). Pilno mi z tym żeby się dowiedzieć ile będę na nie czekać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Monika chyba jeszce w metalclay.pl są takie cyrkonie, zobacz sobie, tam mają sklep z różnymi duperelami i szybko wysyłają przesyłkę i chyba kurierem też można. Pooglądaj i zobaczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.