Mamy sierpniowe 2019 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-29, 15:57   #4861
olka900
Rozeznanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i są dobre wieści ☺
Gin zmierzył FL i wyszło mu 19+6 a z panewką stawową nawet 20+5. A ja dziś mam 20+3

Dla świetego spokoju dostałam jeszcze skierowanie do Kliniki w Mysłowicach i za darmo mam mieć usg. Podobno klinika najlepsza na śląsku i on tam wysyła te pacjentki właśnie ktore tak jak ja trafiły akurat na tego nadgorliwego pana po badaniach prenatalnych (gin juz kojarzy to nazwisko więc nie byłam jedna której proponowali amnio i nifty).
I mimo słabego sprzętu również widział siusiaka
Reszta badań z krwi super
Super! A tamten poprzedni ile zmierzył?
Stary 2019-03-29, 16:06   #4862
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Gin zmierzył FL i wyszło mu 19+6 a z panewką stawową nawet 20+5. A ja dziś mam 20+3

Dla świetego spokoju dostałam jeszcze skierowanie do Kliniki w Mysłowicach i za darmo mam mieć usg. Podobno klinika najlepsza na śląsku i on tam wysyła te pacjentki właśnie ktore tak jak ja trafiły akurat na tego nadgorliwego pana po badaniach prenatalnych (gin juz kojarzy to nazwisko więc nie byłam jedna której proponowali amnio i nifty).
Dobre wieści

Ja dziś z córką u lekarza bo gorączkowała wczoraj a mnie boli gardło więc się bałam że ją też. Marudzenia dzień drugi, do tego nic nie chce jeść. Może znowu zęby idą. Eh z dziećmi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 16:12   #4863
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Dobre wieści

Ja dziś z córką u lekarza bo gorączkowała wczoraj a mnie boli gardło więc się bałam że ją też. Marudzenia dzień drugi, do tego nic nie chce jeść. Może znowu zęby idą. Eh z dziećmi
Nie ma jak super reklama rodzicielstwa
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 16:12   #4864
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Super! A tamten poprzedni ile zmierzył?
Tamtemu wychodziło 2 dni temu 18+2 😑
Stary 2019-03-29, 16:26   #4865
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
Nie ma jak super reklama rodzicielstwa
Hahaha a no.... ale drugie planowane więc tak źle być nie może

Stary 2019-03-29, 16:31   #4866
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Tamtemu wychodziło 2 dni temu 18+2 😑
No to kurcze jest różnica, ale nawet jak tamten gin wiedział, że poprzedni jest nadgorliwy i nie Ty pierwsza, to już nie ma się co martwić na szczęście
Stary 2019-03-29, 16:37   #4867
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:

No to super A na to dodatkowe badanie nawet fajnie, że pójdziesz, zawsze to również dodatkowa opinia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-29, 17:00   #4868
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli dobrze myslalam, ze jakis nadgorliwiec Ci sie trafil. Moze ma z tego jakies profity, skoro tak mu zalezy, zeby pacjentka zrobila nifty, bo nie wiem z jakiego, innego powodu, straszylby pacjentki (rozumiem, ze moze dojsc do pomylki, ale przy tylu przypadkach, ze faceta kojarza, raczej ciezko w taka pojedyncza pomylke uwierzyc).
Najwazniejsze, ze wszystko w porzadku a dodatkowe badanie sie przyda bo rozwieje Twoje watpliwosci. Szkoda by bylo sie niepotrzebnie stresowac az do konca ciazy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 17:50   #4869
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Jesli wladasz angielskim, to polecam ta ksiazke.

Ja wlasnie wczoraj wybralam szpital. Super jest

Uo hoo to sporo
Na kindle krzycza 6 f wiekszosc ksiazek.czytam za funta poszukam uzywanej Na ebay skoro polecasz

Sent from my E5823 using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Na kindle krzycza 6 f wiekszosc ksiazek.czytam za funta poszukam uzywanej Na ebay skoro polecasz

Przywitajmy weekend dziewczyny jeszcze 74 dni w pracy i macierzynski

Stary 2019-03-29, 17:54   #4870
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Aha, to nie wiem, jakie ksiazki czytasz, bo ja ponizej 10-15 USD zazwyczaj nie schodze. A zwlaszcza za lubianych przeze mnie autorow. Nowa kosztuje 10 funtow w UK i ogolnie polecalanbym kupic ja w wersji papierowej
Stary 2019-03-29, 18:05   #4871
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Wlasnie kupilam tztowi ta:
Skoro siedzi na kibelku 20 min to niech jakis pozytek jest1553882677621.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-29, 18:44   #4872
martynka89
Zakorzenienie

Ja tez kupuje ksiazki za funta albo dwa. Nawet dla corki. Nie sa to nowosci na rynku ksiazkowym, ale tez nie mam parcia na to, ze wyjdzie jakas interesujaca ksiazka i musze ja miec zaraz po premierze.

Dobrze, ze w koncu weekend, chociaz i tak nie odpoczne bo czeka na mnie jak zwykle pranie, sprzatanie i inne weekendowr atrakcje.
Ja jeszcze nie wiem kiedy pojde na macierzynski. Jeszcze daje rade, gorzej bedzie jak zrobi sie cieplo bo nie dosc, ze ogrzewanie chodzi caly rok na okraglo, to jeszcze slonce bedzie swiecic przez szyby i generowac dodatkowe cieplo. W pierwszej ciazy robilam nocki, wiec bylo chlodno i nie przeszkadzaly mi wyzsze temperatury. Teraz moze byc gorzej.

Przyszly mi dzisiaj pieluchy tetrowe. Sliczne, kolorowe, polskie.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2019-03-29 o 18:45
Stary 2019-03-29, 18:48   #4873
chica latina
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Jesli wladasz angielskim, to polecam ta ksiazke.

Ja wlasnie wczoraj wybralam szpital. Super jest

Uo hoo to sporo
O dzięki. Chętnie poczytam znam angielski calkiem dobrze i hiszpański mialam na studiach B1 pewnie Ty tez
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 19:10   #4874
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chica latina Pokaż wiadomość
O dzięki. Chętnie poczytam znam angielski calkiem dobrze i hiszpański mialam na studiach B1 pewnie Ty tez
Daj znac jak Ci sie spodobala. Ja dostalam od szefowej w prezencie te ksiazke. A hiszpanski znalam bardzo slabo jak tu przyjechalam. Teraz juz hula, wiadomo.
Stary 2019-03-29, 19:31   #4875
zamknieta25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Tylko, ze dla "starszaka" moze tej krwi nie wystarczyc wiec uwazam, ze to troche naciaganie, ze trzeba placic za 18 czy 20 lat. Tego wystarczy dla osoby wazacej 40-50 kg.
Czytałam o tym ostatnio i zazwyczaj tej krwi dla większego dziecka nie starcza i musi mieć od kilku dawców no i co ważne A mało kto o tym mówi ta krew raczej nie nadaje się dla tego dziecka od którego została pobrana więc jak dla mnie to tak nie bardzo. Nie umiem tego tak naukowo wytłumaczyć Ale chodzi o to że po prostu tak jakby w tej krwi już sa komórki które powodują te chorobę więc nie da sie leczyć własną krwia tylko np dobre może to być dla rodzeństwa. Tak się wypowiadał lekarz.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 19:49   #4876
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszedl wczoraj wozek. Mam juz wiec caly zestaw, bo gondola przyszla w niedziele. Super jest
Ekstra
Cytat:
Coraz bardziej.czuje gagatka ale mnie to czasem laskocze, was tez?
Załącznik 7670248

Łiiii...rośniesz

Cytat:
W cycki to nie wiem, czy tak super. Mi poszlo duzo w cycki, 2 rozmiary w gore. Ale to przeciez po ciazy spada i bedzie zwis na elewacji

Czemu czekasz tyle zeby powiedziec w pracy? Z ciekawosci pytam, bo ja mowilam prawei od razu, nie widzialam sensu zeby czekac. To ma cos wspolnego z przepisami?
Może jestem ewenementem ale ja po dwóch ciążach, gdzie karmiłam po 2 lata mam super cycki Wreszcie je widać, może nie są takie jędrne ale są fajne i widać je

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Nie martw się, brzuch potrafi z dni na dzień wywalić
Oooo to u mnie tak było

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Ja tez tylko w brzuszku przybrałam i niektórzy twierdzą, że buzię mam okrąglejszą. Dalej noszę rozm S.

Słynne "kwitniesz w ciąży"

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Ja znowu mam mały brzuch i jak ubiorę się luźno to chyba do końca szóstego miesiąca nie będzie widać dla kogoś komu nie powiem. Szczególnie jak będę chodzić w płaszczyku do maja. Póki co czuję się dobrze, bardzo bym chciała, żeby już tak było do końca.
Ja teraz nie mogę ostatniego guzika w płaszczu dopiąć i dziwnie to wygląda Przydałby mi się taki płaszcz-grzybek.
Za to w zimowej jest ok
Cytat:
Dzień dobry
Znowu ciężka noc za mną. Czy tez się budzicie w nocy po kilka razy? Ja jak juz pójde na siku to później mam problem z zaśnięciem... i zaraz jestem mega głodna.. 3 w nocy a ja waruje przy lodówce. yh.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dziś po 14 wizyta. Mam nadzieje, ze mój gin powie mi coś sensownego w związku z tymi obniżonymi wymiarami kości z połówkowych martwie sie...
Mnie ścina o 22 i ok. 3 wstaje na siku. Często córka jeszcze do mnie przychodzi żeby z nią pójść ale znów idę grzecznie w kimę.

Też się boję tych akcji lodówkowych bo miałam poprzednio ;/ Jak wstanę to jestem strasznie głodna ale muszę brać ten euthyrox co doprowadza mnie do szału bo muszę czekać pół godziny zanim jakąś kromkę chleba zjem.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez AniaOs Pokaż wiadomość
A mnie znowu dopadło przeziębienie po miesiacu na szczescie tylko katar, ale czuję sie fatalnie...

Jesli chodzi o wagę to u mnie zaczynałam z wagą 53, a teraz 4 kg na plusie. Przytyl mi tylko brzuch, piersi troche urosły i tez niektorzy mi mówią, ze na buzi okraglejsza.

A to fota z poprzedniego tygodnia, 20 tc. (Sorry za brudne lustro )
Ale jesteś zgrabna z tym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
tu dobrze wytłumaczone: https://www.pbkm.pl/o-komorkach-maci...rew-pepowinowa
w skrócie, po urodzeniu dziecka, i jego odpępnieniu, można z pępowiny pobrać 50-150ml krwi, która jest bogata w komórki macierzyste. te komórki się następnie zamraża i przechowuje w banku. W razie choroby dziecka, hematologicznej lub onkologicznej, gdzie konieczny był by np. przeszczep szpiku, można użyć właśnie tych zamrożonych komórek. można tak wyleczyć ok 80 chorób. a dziecko nic na tym nie traci, bo pobiera się krew z "odpadów" medycznych.

jedyny mankament to koszt. na dzień dobry 650zł, po urodzeniu 1700zł (my będziemy płacić 1100, bo dostaliśmy rabat na warsztatach), a później 18 lat przechowywania to ok 5500zł.
Ja się totalnie nie znam ale coś mi świta, że to musi być dobrze pobrane.

Cytat:

Super wieści !!!
Jeden wróżbita i tyle zmartwień przez niego

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ja tylko mam nadzieję, że te dziewczyny co ważą ok. 65 kg mają wzrost bliżej 160 cm niż 175cm:P

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, w drugiej 18 kg. Teraz bym chciała 15kg...Tak żeby 80 kg nie przekroczyć bo na końcu to już mnie kolana i stopy od masy bolały.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 19:53   #4877
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ekstra

[/COLOR]Ja tylko mam nadzieję, że te dziewczyny co ważą ok. 65 kg mają wzrost bliżej 160 cm niż 175cm:P

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, w drugiej 18 kg. Teraz bym chciała 15kg...Tak żeby 80 kg nie przekroczyć bo na końcu to już mnie kolana i stopy od masy bolały.
Waga w sumie jest i tak malo miarodajna. Ja wazylam 59kg przy 165. Rozmiar ledwo 34, bo mialam bardzo nisku body fat i sporo miesni. Takze waga nawet ze wzrostem niewiele mowi. teraz waze jakos 62 chyba. Ciekawa jestem jak to dalej pojdzie wagowo. Tez chcialam malo przytyc. Nie chodzi mi w ogole o aspekty wizualne, ale mam paranoje, ze mi to zjedzie kregoslup. Odcinem ledzwiowy mam ogolnie w srednim stanie. Boje sie, ze jak duzo przytyje, to mnie nacisk kompletnie spaprze nerw kulszowy
Stary 2019-03-29, 20:21   #4878
martynka89
Zakorzenienie

Ja mam 165 i w pierwszej ciazy przytylam okolo 12 kg, ale mialam bardzo duzo ruchu. Teraz, obawiam sie, ze bedzie tych kilogramow troche wiecej.
Stary 2019-03-29, 20:35   #4879
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Ekstra

Łiiii...rośniesz

Może jestem ewenementem ale ja po dwóch ciążach, gdzie karmiłam po 2 lata mam super cycki Wreszcie je widać, może nie są takie jędrne ale są fajne i widać je

Oooo to u mnie tak było

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Ja teraz nie mogę ostatniego guzika w płaszczu dopiąć i dziwnie to wygląda Przydałby mi się taki płaszcz-grzybek.

Za to w zimowej jest ok

Mnie ścina o 22 i ok. 3 wstaje na siku. Często córka jeszcze do mnie przychodzi żeby z nią pójść ale znów idę grzecznie w kimę.

Też się boję tych akcji lodówkowych bo miałam poprzednio ;/ Jak wstanę to jestem strasznie głodna ale muszę brać ten euthyrox co doprowadza mnie do szału bo muszę czekać pół godziny zanim jakąś kromkę chleba zjem.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ale jesteś zgrabna z tym brzuszkiem

Ja się totalnie nie znam ale coś mi świta, że to musi być dobrze pobrane.

Super wieści !!!

Jeden wróżbita i tyle zmartwień przez niego

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ja tylko mam nadzieję, że te dziewczyny co ważą ok. 65 kg mają wzrost bliżej 160 cm niż 175cm:P

Ja mam 170. Startowalam z 62,50 teraz okolo 69 dobije 80

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-29, 20:38   #4880
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez kupuje ksiazki za funta albo dwa. Nawet dla corki. Nie sa to nowosci na rynku ksiazkowym, ale tez nie mam parcia na to, ze wyjdzie jakas interesujaca ksiazka i musze ja miec zaraz po premierze.

Dobrze, ze w koncu weekend, chociaz i tak nie odpoczne bo czeka na mnie jak zwykle pranie, sprzatanie i inne weekendowr atrakcje.
Ja jeszcze nie wiem kiedy pojde na macierzynski. Jeszcze daje rade, gorzej bedzie jak zrobi sie cieplo bo nie dosc, ze ogrzewanie chodzi caly rok na okraglo, to jeszcze slonce bedzie swiecic przez szyby i generowac dodatkowe cieplo. W pierwszej ciazy robilam nocki, wiec bylo chlodno i nie przeszkadzaly mi wyzsze temperatury. Teraz moze byc gorzej.

Przyszly mi dzisiaj pieluchy tetrowe. Sliczne, kolorowe, polskie.
Ogrzewanie latem? Mnie też czeka sprzątanie
Cytat:
Uwielbiam hiszpański

A ja chyba nic nie przytyłam jeszcze? Czy to nie dziwne?

Stary 2019-03-29, 20:54   #4881
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Waga w sumie jest i tak malo miarodajna. Ja wazylam 59kg przy 165. Rozmiar ledwo 34, bo mialam bardzo nisku body fat i sporo miesni. Takze waga nawet ze wzrostem niewiele mowi. teraz waze jakos 62 chyba. Ciekawa jestem jak to dalej pojdzie wagowo. Tez chcialam malo przytyc. Nie chodzi mi w ogole o aspekty wizualne, ale mam paranoje, ze mi to zjedzie kregoslup. Odcinem ledzwiowy mam ogolnie w srednim stanie. Boje sie, ze jak duzo przytyje, to mnie nacisk kompletnie spaprze nerw kulszowy
Ja w 1 ciąży to przez pierwsze 6 miesięcy byłam +3kg i potem co miesiąc ok 3-4kg.
W drugiej ciąży szybko stałam się wielorybem i pozostałam nim do końca.Generalnie byłam przerażona wyglądem bo byłam bardzo opuchnięta i żaden lekarz nic z tym nie zrobiłWyniki krwi w normie.

Teraz jak idę o zauważyłam, że chód mi się zmienił. Ciekawe czy i tym razem będę chodziła jak kaczka

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-29, 21:02   #4882
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Ja w 1 ciąży to przez pierwsze 6 miesięcy byłam +3kg i potem co miesiąc ok 3-4kg.
W drugiej ciąży szybko stałam się wielorybem i pozostałam nim do końca.Generalnie byłam przerażona wyglądem bo byłam bardzo opuchnięta i żaden lekarz nic z tym nie zrobiłWyniki krwi w normie.

Teraz jak idę o zauważyłam, że chód mi się zmienił. Ciekawe czy i tym razem będę chodziła jak kaczka
No wlasnie ja mam nadzieje na max 10 kg ale cos tego nie widze. Nawet 12 kg to ciezko na moje plecy. Dramat
Stary 2019-03-29, 21:35   #4883
Paulina 87
Wtajemniczenie

To ja startowałam z 53. Teraz jest +3.5-4kg. Obstawiam + 12kg na końcówce tak jak w 1 ciąży. Oby

A u nas debata nad imieniem. Teściowa dziś juz pytała czy mamy imię (juz czuje po kościach jak obgada nasz pomysł)..
Mi sie imiona od dwóch dni śnią już po nocach. Mam nadzieję że w końcu dziś się wyśpię.
Tż z moich propozycji w zasadzie odrzucił wszystko (Szymon, Oliwier, Nikodem, Gabriel, Franek, Wojtek) a sam mało co wymyślił ale wydusiłam z niego, że podobają mu sie "normalne" imiona jak Krzysiu, Piotruś, Adam. A najlepiej se wymyślił Rafał - po nim samym
Nie ma takiej opcji.
I teraz stanęło na ...Kacperku internety piszą że to najlepsza opcja dla mężczyzny spod znaku lwa ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-03-29, 21:55   #4884
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ogrzewanie latem? Mnie też czeka sprzątanieUwielbiam hiszpański

A ja chyba nic nie przytyłam jeszcze? Czy to nie dziwne?

Tak. U mnie w pracy ogrzewanie chodzi 365 dni w roku. Maja ustawione na 22-24 stopnie, latem do tego wali slonce przez szyby bo budynek jest caly przeszklony.

Co do imion, jak wyszlam z mezem z polowkowego i bylam troche przybita, ze nie bedzie drugiej corki, maz powiedzial, ze na pocieszenie moge wybrac imie i nie bedzie sie wtracal. Wybralam wiec sama i w sumie dobrze bo wczesniej jak probowalismy wybierac imiona wspolnie, to zawsze konczylo sie klotnia.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2019-03-29 o 21:59
Stary 2019-03-29, 23:30   #4885
Kocurasek
Zakorzenienie

Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Kocurasek mam nadzieję, ze czujesz się coraz lepiej. Już taki kawał za Toba! Wystraszyłam się jak napisałas, ze masz ucisk na płuca. Ja czuję, że u mnie macica jest do pępka , ale z blizniakami to razy dwa? Kurcze juz ponad połowa, szybko zleci.

Ja znowu mam mały brzuch i jak ubiorę się luźno to chyba do końca szóstego miesiąca nie będzie widać dla kogoś komu nie powiem. Szczególnie jak będę chodzić w płaszczyku do maja. Póki co czuję się dobrze, bardzo bym chciała, żeby już tak było do końca.

Dziękuję, kochana jesteś niestety nie jest lepiej ☹️, do tego doszło mi cofanie się wszystkiego z żołądka, ucisk jest ponoć i na to, wiec jeszcze nie mam zgagi ale mam zawsze „po korek” nawet jak nie jem i piecze mnie. No i ten „smak”
Ale tak jak mówisz, pocieszam się ze bliżej niż dalej. Zostało mi 15 tyg do cc

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
A propos relacji pracowniczych powiem Wam, że jeszcze można spotkać przyjemne niespodzianki. Pewnego dnia czekała na mnie koperta od naszego dostawcy, a w niej list z gratulacjami i bonem podarunkowym do smyka A to przecież ani nie pracodawca ani nic.

Ale miło z jego strony

Cytat:
Napisane przez AniaOs Pokaż wiadomość
A mnie znowu dopadło przeziębienie po miesiacu na szczescie tylko katar, ale czuję sie fatalnie...

Jesli chodzi o wagę to u mnie zaczynałam z wagą 53, a teraz 4 kg na plusie. Przytyl mi tylko brzuch, piersi troche urosły i tez niektorzy mi mówią, ze na buzi okraglejsza.

A to fota z poprzedniego tygodnia, 20 tc. (Sorry za brudne lustro )

Pięknie wyglądasz

Cytat:

Super! Bardzo się cieszę
A ten gin podejrzany faktycznie skoro już go „koledzy po fachu” kojarzą.

Cytat:

Hah, tak

Cytat:
To ja startowałam z 53. Teraz jest +3.5-4kg. Obstawiam + 12kg na końcówce tak jak w 1 ciąży. Oby

A u nas debata nad imieniem. Teściowa dziś juz pytała czy mamy imię (juz czuje po kościach jak obgada nasz pomysł)..

Mi sie imiona od dwóch dni śnią już po nocach. Mam nadzieję że w końcu dziś się wyśpię.

Tż z moich propozycji w zasadzie odrzucił wszystko (Szymon, Oliwier, Nikodem, Gabriel, Franek, Wojtek) a sam mało co wymyślił ale wydusiłam z niego, że podobają mu sie "normalne" imiona jak Krzysiu, Piotruś, Adam. A najlepiej se wymyślił Rafał - po nim samym

Nie ma takiej opcji.

I teraz stanęło na ...Kacperku internety piszą że to najlepsza opcja dla mężczyzny spod znaku lwa ..

My tez jeszcze nie mamy, a musimy wybrać dwa żadne nam nie pasuje

U mnie pierwsze kopniaczki! Tż tez został kopnięty wiec już czuć maluszki na zewnątrz

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2019-03-29 o 23:31
Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 05:18   #4886
Shiz
Zadomowienie

6.15 i jestem tak kopana, że nie ma mowy o spaniu <3 kocham te kopniaczki

Stary 2019-03-30, 06:47   #4887
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:

Super Moje tylko wieczorem się odzywają

Stary 2019-03-30, 06:59   #4888
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na razie w ruchu są plaszczyki zwezane w pasie, jeszcze xs i kurtka zimowa obcisla a na wiosnę akurat kiedyś kupilam ladny o " meskim kroju" w czerwonym kolorze. On by się dopiął latem , ale będzie chyba za cieplo😄 Paulina trzymam kciuki za wizytę. Marianna i Martynka u Was wszystko już teraz dobrze?. Ania zgrabny brzuszek 🙂

Coraz częściej już myślę jak to bedzie po porodzie.. i o porodzie. Kupiłam prawie wszystko i teraz mam za dużo czasu na myślenie. Przez to wzięłam się za książki i netflixa:p wzięlo mnie tez na kino.. takie ostatnie chwile wolności:p
Dziękuję już dobrze

Po porodzie będzie inaczej, będzie inaczej niż sobie wyobrażasz , często będzie ciężko, ale ogólnie będzie cudownie, ten mały człowiek wywala wszystko do góry nogami i się człowiek zastanawia co robił z wolnym czasem jak dziecka nie było .
Ależ jesteś ogarnięta z wyprawką , my nie mamy jeszcze nic, tzn. mamy bardzo dużo po córce więc duże zakupy nam odpadają, ale trzeba to wszystko zwieść do domu, przystosować pokój pod dwójkę dzieci , ale pocieszam się tym że przy córce też miałam wszystko gotowe duuuuużo wcześniej , chyba poprostu tak jest że jak jest drugie dziecko to już się tak nie skupia na ciąży i maluchu, napewno jest inaczej ale

Cytat:

I super że uspokoił . Będziesz robiła to dodatkowe USG?

Cytat:
Jak córeczka ?

Cytat:
Co do imion, jak wyszlam z mezem z polowkowego i bylam troche przybita, ze nie bedzie drugiej corki, maz powiedzial, ze na pocieszenie moge wybrac imie i nie bedzie sie wtracal. Wybralam wiec sama i w sumie dobrze bo wczesniej jak probowalismy wybierac imiona wspolnie, to zawsze konczylo sie klotnia.
Na jakie imię się zdecydowaliście? Przepraszam jak już pisałaś, ale nie kojarzę

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Dziękuję, kochana jesteś niestety nie jest lepiej ☹️, do tego doszło mi cofanie się wszystkiego z żołądka, ucisk jest ponoć i na to, wiec jeszcze nie mam zgagi ale mam zawsze „po korek” nawet jak nie jem i piecze mnie. No i ten „smak”
Ale tak jak mówisz, pocieszam się ze bliżej niż dalej. Zostało mi 15 tyg do cc
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam zgagi ale za to często niestrawność, ból brzucha , odbijanie się, bardzo pomagał mi z domowych sposobów kisiel a z apteki preparat Gaviscon, ale w płynie, w tabletkach mi nie pomagał.

Cytat:
wcale Ci się nie dziwię ja też nie śpię od 6.30, bo synuś się kręci

Miłego dnia dziewczyny
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 08:16   #4889
Paulina 87
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie stres puścil i dziś w końcu miałam spokojną noc

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Dziękuję już dobrze

Po porodzie będzie inaczej, będzie inaczej niż sobie wyobrażasz , często będzie ciężko, ale ogólnie będzie cudownie, ten mały człowiek wywala wszystko do góry nogami i się człowiek zastanawia co robił z wolnym czasem jak dziecka nie było .
Ależ jesteś ogarnięta z wyprawką , my nie mamy jeszcze nic, tzn. mamy bardzo dużo po córce więc duże zakupy nam odpadają, ale trzeba to wszystko zwieść do domu, przystosować pokój pod dwójkę dzieci , ale pocieszam się tym że przy córce też miałam wszystko gotowe duuuuużo wcześniej , chyba poprostu tak jest że jak jest drugie dziecko to już się tak nie skupia na ciąży i maluchu, napewno jest inaczej ale

I super że uspokoił . Będziesz robiła to dodatkowe usg?
Miłego dnia dziewczyny
Marianna podpisuje sie pod tym co napisałas , mam tak samo. W 2 ciąży nie mam takiego spina zeby juz zaraz wszystko przygotować a tez czeka nas remont pokoju, zakup nowego łożeczka no i całą garderobe po córce musze sforografować i wystawić zeby zwolnić szafę i strych

Tak chyba pojedziemy razem na to usg. Zapisałam się na 5 kwietnia.. i jednak będzie pełnopłatne 250 no ale moze cos sie nowego dowiem i znowu jakies zdjęcia dostaniemy znalezli mi szybszy termin bo powiedziałam, ze mam wskazanie do szybkiej amniopunkcji a ta babka przy tel sie zdziwiła i mówi ze dziwne, ze tak lekarz zlecił bo w 20 tc nie robi sie juz amnio.. i bądź tu mądry

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2019-03-30 o 08:19
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-30, 08:18   #4890
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Dziękuję już dobrze

I super że uspokoił . Będziesz robiła to dodatkowe USG?

Jak córeczka ?

Na jakie imię się zdecydowaliście? Przepraszam jak już pisałaś, ale nie kojarzę

Ja w pierwszej ciąży też nie miałam zgagi ale za to często niestrawność, ból brzucha , odbijanie się, bardzo pomagał mi z domowych sposobów kisiel a z apteki preparat Gaviscon, ale w płynie, w tabletkach mi nie pomagał.

wcale Ci się nie dziwię ja też nie śpię od 6.30, bo synuś się kręci

Miłego dnia dziewczyny

Muszę wypróbować, dziękuję, wczoraj się strasznie męczyłam. Przed chwilą zjadłam śniadanie i czekam... mam nadzieję, że dzisiaj będzie dobrze.

Miłego dnia! U nas 18 stopni ma być

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości