..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-03, 20:40   #4861
201803260919
BAN stały

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
w kazdym super i hipermarkecie znajdziesz- z delecty bodajze. ja kupilam o smaku likieru kokosowego. jest jeszcze pomaranczowy i szarlotkowy wlasnie.
Tak wlasnie podejrzewalam Ahcak, ze tak go robisz. jakos zawsze mialam opory zeby ten szarlotkowy kupic, ale jutro pedze do Tesco bo ja swinia na cynamon
dzieki! to ja jutro tez bede go szukac wytrwale
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 20:44   #4862
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
dziewczynki, tak sobie mysle, ze jak tyle piszemy dzien w dzien, to za moment bedziemy musialy zalozyc 3 czesc wątku bo juz 5000 postow zbliza sie wielkimi krokami!
ja myślę, że jak jutro wrócę po 17 z zajęć to już będę pisać w wątku
..:: Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część trzecia::..

Cytat:
kiedys w tym watku dziewczyny pisaly ze jak pily duzo, ponad 2 litry dziennie to chudly wiecej
bo powinno sie min 1,5-2 litrow plynow dziennie przyjmowac, a im wiecej to chyba lepiej

w trakcie posilku, racja, raczej nie, ale chodzi o to zeby nie popijac, zeby amylaza slinowa sama trawila, bez zadnych 'wspomagaczy' - rozcieńczania
lepiej lepiej bo z wodą jest podobnie jak z jedzeniem, jak organizm dostaje jej za mało to sobie ją magazynuje, a jak przyzwyczaimy organizm do 1,5-2l dziennie to magazynku nie będzie

właśnie wróciłam z funky i trochę się podłamałam bo ważyłam się na siłowni a waga taka sama jak tydzień temu o co kaman
dla mnie to znak, że muszę więcej ćwiczyć bo w tamtym tyg to się nieźle obijałam
k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 20:49   #4863
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z funky i trochę się podłamałam bo ważyłam się na siłowni a waga taka sama jak tydzień temu o co kaman
dla mnie to znak, że muszę więcej ćwiczyć bo w tamtym tyg to się nieźle obijałam
eee, nie waz sie wieczorem! a poza tym, moze cięższe buty ubralas, a zreszta nie patrz na wage tylko na cm

co to jest to funky? tak pytam, bo ja tez z krk i sie zastanawiam co by tu mozna bylo ciekawego robic w chwilach wolnych
Stary 2008-03-03, 20:51   #4864
k_asiaczek
Zadomowienie

tak to na pewno było ciężkie buty poza tym byłam nawodniona i najedzona

funky to taki taniec coś w stylu hip hopu ale taki jakby delikatniejszy
Stary 2008-03-03, 21:06   #4865
201803260919
BAN stały

k_asiaczek: zauwazylas ile mamy podobienstw? jestesmy obie na tym samym dniu dietki (chyba), obie z krakowa, i mamy taka sama ilosc postow napisanych hihi
a te buty to dzisiaj napewno z 3 kg wazyly! jak nic
Stary 2008-03-03, 21:07   #4866
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
tak to na pewno było ciężkie buty poza tym byłam nawodniona i najedzona

funky to taki taniec coś w stylu hip hopu ale taki jakby delikatniejszy
ja te bym chciala chodzic na jakis taniec, ale w moim zadupiu nie ma nic takiego tylko jakis towarzyski;/ Dziewczyny stwierdzi;am ze ja stanowczo za mało płynow przyjmuje. Czasem wypije herbaty ale czasem nie np dzis tylko jedna herbate w ciagu dnia. A czytalam prze chwila o SB i tam pisze ze trzeba duzo pic. Ile Wy pijecie??
Stary 2008-03-03, 21:09   #4867
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Ahcaku dorgi! gdzie Ty ten olejek szarlotkowy znalazlas??????
Ja ze Stokrotki mam, więc do wielkiego supermarketu nie musisz pędzić. Jakoś nie mogę sie przekonać do innych jak szarlotkowy i waniliowy i cynamon... kocham kocham kocham

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
a mozna taki mielony len? to ma podobne dzialanie jak blonnik?
i ponawiam pytanko o ten mielony blonnik
Nie używam błonnika, bo staram sie warzywkami i płatkami nadganiać, ale z tego co czytałam z tych stron co podałaś, to on jest do pożerania pół godziny przed posiłkami, więc nie wiem czy do posiłków się daje, ale wydaje mi sie, że tak, a jak chcesz być pewniejsza to pani farmaceutki się zapytaj Kiedyś czytałam jak dziewczyny ten kakaowy do twarożków i do homo dodają. Bo np na II fazie już otręby dochodzą, to można wszędzie dokładać, i do ciepłych i zimnych potraw, i to tez prawie sam błonnik i taki pyszny

Cytat:
hmm.. tak sie zastanawiam ile dzisiaj wypilam plynow.. 3 kawy, 2 zielone herbaty (0,5l kazda) i teraz jeszcze zieloną czyli.. 2 litry przepisowo
Kiedyś gdzieś coś oczywiście czytałam, że liczy się 1,5-2 litry wody + herbatki i pierdoły wodne oddzielnie, ale nie jestem pewna. Ja i tak pije gdzieś z 4 (i więcej) litry wody + herbaty różne, bo tak jakoś mnie suszy zawsze I nawet się nie zastanawiam, że aż tyle idzie. Tyle, że ja praktycznie cały czas przy kompie siedzę całymi dniami, więc sobie cały czas : rączka - butelka, rączka - butelka, i mam taki nawyk

Cytat:

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 21:10   #4868
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
k_asiaczek: zauwazylas ile mamy podobienstw? jestesmy obie na tym samym dniu dietki (chyba), obie z krakowa, i mamy taka sama ilosc postow napisanych hihi
a te buty to dzisiaj napewno z 3 kg wazyly! jak nic
tak, na tym samym już to pisałam wcześniej ale musiałaś przeoczyć przy tej ilości postów
jeszcze mi powiedz ile masz lat
Stary 2008-03-03, 21:15   #4869
Agneska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Twoje problemy z zaparciami wydaje mi się są spowodowane zbyt długim ograniczaniem spożywanych węglowodanów, potrzebujesz już owocu lub jakiegoś zboża, bo nie wiem, który już raz jesteś na I fazie, no i wcześniej jaki miałaś sposób odżywiania, a drugim powodem może być to, że Twoje jelita od herbatki się już rozleniwiły. PriVativ naprawdę radzę Ci dla twojego dobra, przejdź na II fazę, przecież ona będzie różniła się tylko np. jednym owocem od tej pierwszej na początku, a na pewno lepiej sie organizm Twój poczuje.
Przychylam się do Twojej opinii. Też Wam dzisiaj wspominałam o swoich ostatnich problemach z wypróżnianiem. Dzisiaj przeszłam na II fazę SB, tzn. zjadłam jabłko i chyba tylko tym się to różniło jak na razie Ale może to wystarczyło, bo już byłam w WC Jednak widać u mnie węglowodany są niezbędne do tych spraw Niestety @ dalej nie ma, a ja się czuję taka spuchnięta, jakbym ważyła 5 kg więcej. Z ciekawości zmierzyłam się przed chwilą centymetrem i nie uwierzycie, ale przybył mi centymetr tu i tam Wstrętna woda - nie da się jej jakoś "wypuścić"

Cytat:
W sumie bym się nie zdziwiła. Do 5 tyś. postów już nie daleko, więc pewnie zamkną część drugą A co tam, nie ograniczajmy się. Jesteśmy płodne i dzielne

U mnie dzisiaj bezgrzesznie, tylko zrobiłam taki błąd, że nie jadłam nic od obiadu Spowodowane było to tym, że zrobiliśmy sobie z TŻtem drzemkę po 17-tej, potem obejrzeliśmy film i w ogóle nie byłam głodna. Teraz dopiero czuję głód, ale za chwilę pójdę spać, więc chyba tylko zjem coś lekkiego białkowego, jak chudy twaróg, bo już późno na jakieś pichcenie

Poza tym dzień dietowania zaliczony, ale brak ćwiczeń. Jedynie ostre sprzątanie mam na swoje usprawiedliwienie. Jakaś jestem nie do życia przed tym @. Niech już przyjdzie, a najlepiej niech już będzie po

Stary 2008-03-03, 21:16   #4870
201803260919
BAN stały

Cytat:
tak, na tym samym już to pisałam wcześniej ale musiałaś przeoczyć przy tej ilości postów
jeszcze mi powiedz ile masz lat
20 i pol - zeby nie napisac 21 bo jeszcze przez pol roku ciesze sie zerem na koncu a Ty?
rzeczywiscie... musialam przegapic.. to wszystko przez to, ze za duzo wszystkiego do nadrabiania po parogodzinnej nieobecnosci
Stary 2008-03-03, 21:22   #4871
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Dziewczyny stwierdzi;am ze ja stanowczo za mało płynow przyjmuje. Czasem wypije herbaty ale czasem nie np dzis tylko jedna herbate w ciagu dnia. A czytalam prze chwila o SB i tam pisze ze trzeba duzo pic. Ile Wy pijecie??
No i kolejny powód dlaczego można chodzić rzadko do WC, woda potrzebna też do tego, żeby coś się uformowało, zbiło i popchnęło i popłynęło Pilnuj picia, żebyś się nie odwodniła, na diecie tym bardziej musi to być kontrolowane niż w "normalnym życiu": 1,5-2 litry płynów dziennie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 21:26   #4872
onaella
Zakorzenienie

wiecie co, własnie podliczyłam ze jutro wydam coś koło 50 zl na ksero wkurzyłam sie, że tyle mam lektur na zaliczenia. ehhhh.....Czy ci wykładowcy nie mogą sie domyślić, że jestem na super cudownej diecie, na której je sie same pyszne rzeczy, ale które niestety trochę kosztują - no tacy nie domyślni

Aha i mam prośbe do dziewczyn, jeżeli takie są, które mieszkają w Anglii, czy gdzieś tam na Wyspach. Czy w tych sklepach typu tesco czy podobnych sporo jest produktów takich mlecznych czy serowych (coś typu nasz polski wieśniaczek). Bo w przyszłym tygodniu wylatuje na 2 tygodnie i nie wiem co mam wziąć ze sobą, czego tam napewno nie kupię. Jak byłam w wakacje to nawet na to uwagi nie zwracałam, bo szczerze to mnie to nie interesowało czego skutki "lecze" do dzisiaj właśnie za pomocą SB

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 21:31   #4873
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
20 i pol - zeby nie napisac 21 bo jeszcze przez pol roku ciesze sie zerem na koncu a Ty?
rzeczywiscie... musialam przegapic.. to wszystko przez to, ze za duzo wszystkiego do nadrabiania po parogodzinnej nieobecnosci
ja mam 21 i niecałe pół urodzinki w październiku
Stary 2008-03-03, 21:32   #4874
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
wiecie co, własnie podliczyłam ze jutro wydam coś koło 50 zl na ksero wkurzyłam sie, że tyle mam lektur na zaliczenia. ehhhh.....Czy ci wykładowcy nie mogą sie domyślić, że jestem na super cudownej diecie, na której je sie same pyszne rzeczy, ale które niestety trochę kosztują - no tacy nie domyślni
Powiedz mi jakie Ty potrzebujesz te książki, np. jutro jak sie spotkamy, może ja coś mam, przecież w tamtym roku to miałam wszystko, chociaż ja to przez te moje studia mało co lektur przeczytałam a jakoś już kończę, oczywiście nie namawiam do złego

A propos UK, jak w tamtym roku byłam to w polskich sklepach było wszystko nasze, bo kupowałam, a i normalnie w zwykłych sklepach też mnóstwo rzeczy znajdziesz, a jak coś to na warzywach, owocach, piersi z kurczaka będziesz żyła, bo to to na pewno jest ^^

Stary 2008-03-03, 21:36   #4875
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Kurcze, jutro rzeczywiście juz bedzie czesc trzecia
Ugotowałąm sobie troche kalafiorka, brokułó, jajco i hop do pojemniczka. Nie ma jak to przebywac w szkole do 18
Ahcak - 4 litry samej wody?? Uhh, no niezle. Ja ze wszystkimi pierdółkami wypijam ok. 3-6 płynow (zalezy od dnia)

Pozdrowienia i dobranoc
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 21:37   #4876
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Dziewczyny stwierdzi;am ze ja stanowczo za mało płynow przyjmuje. Czasem wypije herbaty ale czasem nie np dzis tylko jedna herbate w ciagu dnia. A czytalam prze chwila o SB i tam pisze ze trzeba duzo pic. Ile Wy pijecie??
no ja tak jak mowilam, 1,5litra wody zawsze obalam [teraz rozcienczone z turbo slim drink czy jak to tam sie zwie], ze 3,4herbatki [ziolka i jedna czerwona albo zielona]dzis to nawet 5 wypilam bo maniak jestem no i jeszcze 3kawki slim coffee. ale ja zawsze duzo pilam
Cytat:
Nie używam błonnika, bo staram sie warzywkami i płatkami nadganiać, ale z tego co czytałam z tych stron co podałaś, to on jest do pożerania pół godziny przed posiłkami, więc nie wiem czy do posiłków się daje, ale wydaje mi sie, że tak, a jak chcesz być pewniejsza to pani farmaceutki się zapytaj Kiedyś czytałam jak dziewczyny ten kakaowy do twarożków i do homo dodają. Bo np na II fazie już otręby dochodzą, to można wszędzie dokładać, i do ciepłych i zimnych potraw, i to tez prawie sam błonnik i taki pyszny
ktoras z dziewczyn mowila dzis, faraula chyba, ze dodaje blonnik do omletow i sa smaczniejsze ale ja nie wiem na ktorej ona jest fazie
no mnie wlasnie tez dreczy problem wyprozniania sie, ale mam nadzieje, ze przejdzie. i kusi mnie tez ten blonnik wlasnie do omletow, zeby byly smaczniejesze bo ten posmak jaj jest dla mnie nie do zniesienia tyle, ze obawiam sie, ze taki blonnik nie jest dozwolony... no bo w koncu to zbozowy blonnik.

a swoja droga zrobilam ten peeling kawowy z oliwa z oliwek i jestem zaaaachwycona, dawno tak fajnej skorki nie mialam a myslicie, ze na ujedrnienie i zlikwidowanie rozstepow na biust tez bedzie ok?
postanowilam, ze jak dojde do 55kg to w nagrode kupie sobie jakis dobry ujedrniajacy krem z wyzszej polki, np lancome, bo chodzi za mna od dawna... poki co zuzywam ujedrniajace mleczko garniera[odkopalam skads, jakas reszta jest] i taki yves rocher na noc i na dzien w 2roznych butelkach. jakis 2fazowy chyba oj, bosko sie teraz czuje, nic tylko isc spac w swietnym humorze i witac kolejny plazowy dzien
Stary 2008-03-03, 21:37   #4877
201803260919
BAN stały

onaella - ja bylam w wakacje, i nie mialam problemow z odzywianiem sie zdrowo w stylu SB, są tak warzywka latwo dostepne, jajeczka normalne, cottage cheese tez jadlam, wiec napewno nie bedziesz miala problemow z kupnem sbsowskiej zywnosci
Stary 2008-03-03, 21:39   #4878
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi jakie Ty potrzebujesz te książki, np. jutro jak sie spotkamy, może ja coś mam, przecież w tamtym roku to miałam wszystko, chociaż ja to przez te moje studia mało co lektur przeczytałam a jakoś już kończę, oczywiście nie namawiam do złego

A propos UK, jak w tamtym roku byłam to w polskich sklepach było wszystko nasze, bo kupowałam, a i normalnie w zwykłych sklepach też mnóstwo rzeczy znajdziesz, a jak coś to na warzywach, owocach, piersi z kurczaka będziesz żyła, bo to to na pewno jest ^^
wiedziałam Ahcak, że Kochana jesteś. Jutro pogadamy

a to tak na rozluźnienie, ale powiem Wam, że sporo w tym prawdy. Szczególnie to o szczupłości
http://docs.google.com/TeamPresent?d...uth=true&pli=1

agaaata to dobrze, bo ja sie tak tragicznie zalatwilam, że przez 3miesiące stało sie mnie 10 kg więcej do kochania
ale teraz już tak nie będzie! NAPEWNO!!!!

14.08.2010
baby
Stary 2008-03-03, 21:42   #4879
201803260919
BAN stały

Cytat:
a swoja droga zrobilam ten peeling kawowy z oliwa z oliwek i jestem zaaaachwycona, dawno tak fajnej skorki nie mialam a myslicie, ze na ujedrnienie i zlikwidowanie rozstepow na biust tez bedzie ok?
postanowilam, ze jak dojde do 55kg to w nagrode kupie sobie jakis dobry ujedrniajacy krem z wyzszej polki... oj, bosko sie teraz czuje, nic tylko isc spac w swietnym humorze i witac kolejny plazowy dzien
prawda ze ta oliwa czyni cuda?
ja mysle ze troche moze zadzialac na biust tez, bo masaz + kofeina napewno cos wskórają a poza tym jak tymi fusami sie to robi, to tez poprawia ukrwienie, wiec napewno bedzie lepiej
ale to tylko moje domysly
ja tez sie bosko czuje i mam dokladnie tak samo pozytywne nastawienie dzisiaj
Stary 2008-03-03, 21:47   #4880
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
agaaata to dobrze, bo ja sie tak tragicznie zalatwilam, że przez 3miesiące stało sie mnie 10 kg więcej do kochania
ale teraz już tak nie będzie! NAPEWNO!!!!
nie martw sie, jak bedziesz zwracac uwage na to co jesz, to napewno bedzie dobrze
ja tez za pierwszym razem jak bylam w UK, to 4 kg przytylam, masakra to byla
ale kolejnym razem, juz po jakichs tam doswiadczeniach z SB, jadlam sobie zdrowo ogolnie, ale i tak mialam slabosc do english breakfastow - jedyny plus byl tego taki, ze jadlam ten jeden posilek dziennie, bo tak zapychal ze wiecej o jedzeniu sie myslec nawet nie chcialo.. i piwo oczywiscie litrami piłam - bo wakacje i po pracy, to trzeba sie zrelaksowac, masakra
ale i tak jak przyjechalam to stwierdzilam, ze troszke schudlam mimo wszystko
podsumowując - napewno uda Ci sie kontynuowac dietke w UK
Stary 2008-03-03, 21:48   #4881
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
prawda ze ta oliwa czyni cuda?
ja mysle ze troche moze zadzialac na biust tez, bo masaz + kofeina napewno cos wskórają a poza tym jak tymi fusami sie to robi, to tez poprawia ukrwienie, wiec napewno bedzie lepiej
ale to tylko moje domysly
ja tez sie bosko czuje i mam dokladnie tak samo pozytywne nastawienie dzisiaj
to polaczenie oliwy jest genialne buzka dla ciebie od mojej gladziutkiej pupci za ten pomysl
oh, to jak takie sa rokowania to ide spac w idealnym nastroju pieknego jutra
buziole pyszniole i kladzcie sie juz, bo sen tez pomaga w odchudzankudobranoc ka!
Stary 2008-03-03, 21:52   #4882
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie, jak bedziesz zwracac uwage na to co jesz, to napewno bedzie dobrze
ja tez za pierwszym razem jak bylam w UK, to 4 kg przytylam, masakra to byla
ale kolejnym razem, juz po jakichs tam doswiadczeniach z SB, jadlam sobie zdrowo ogolnie, ale i tak mialam slabosc do english breakfastow - jedyny plus byl tego taki, ze jadlam ten jeden posilek dziennie, bo tak zapychal ze wiecej o jedzeniu sie myslec nawet nie chcialo.. i piwo oczywiscie litrami piłam - bo wakacje i po pracy, to trzeba sie zrelaksowac, masakra
ale i tak jak przyjechalam to stwierdzilam, ze troszke schudlam mimo wszystko
podsumowując - napewno uda Ci sie kontynuowac dietke w UK
teraz sie zawzięłam i dam radę. Tym bardziej ze naprawdę było by szkoda mi tych zgubionych 7 czy 8 kg. Z resztą Tż obiecał mi kupic wagę elektroniczną i będę sie codziennie ważyła. Wiem, że to bez sensu ale ja nie dlatego zeby patrzeć czy mi ubyło tylko patrzeć czy aby nie przybyło. Bo niestety tam o to bardzo łatwo, nawet nie tycie tylko to puchnięcie. Ale będę ćwiczyć także będzie dobrze. A i Tż wie o mojej diecie i wiernie mi kibicuje i nawet ostatnio zauważyłam, że jak sobie rozmawiamy to co chwilę sie pyta czy jak "to" zje to będzie ok czy co może np. na kolacje zjeśc zeby było dobrze. A co najważniejsze przezucił sie z coca coli na wodę z cytrynką, a to naprawdę duży sukces

14.08.2010
baby
Stary 2008-03-03, 22:02   #4883
201803260919
BAN stały

Cytat:
to polaczenie oliwy jest genialne buzka dla ciebie od mojej gladziutkiej pupci za ten pomysl
hahahaha, dziekuje ale sie usmialam
cała przyjemnosc po mojej stronie, przynajmniej gladkiego buziaka dostalam hihi
dobranoc
Stary 2008-03-03, 22:03   #4884
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Ja jeszcze piję takie specjalne koktajle białkowe z Olimpu, które po treningu fajnie zastępują posiłek
A dobre są te koktajle olimpu??? Może bym sobie taki zakupiła?

Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Noo, u mnie też dzień zakończony
(jeszcze tylko teraz piję kakałko - ale naturalne, zalane jedynie wrzątkiem)
A z mleekiem chudym nie mozna??
bo ja juz zglupialam --- co prawda mam ostatni dzien fazy 1 ale
wlasnie wypilam kakao 1 łyzeczka kopiasta
+ filizanka mleka 1,5 % (chudszego nie toleruje z tżtem)
+2 słodziki

no i pytanie można tak czy nie i ile to ma kalorii (to z ciekawości)
wiecie dziewczyny????????

a drugie pytanie :
woda Dekada o smku cytrynowym- skład szemrany- woda, CO2,kw. cytrynowy, zag sok cytrynowy (0,04%soku) aromaty, suubst. słodz :cyklaminian sodu i sacharynian uuuu
samam chemia generalnie
ale i tak ładuje w siebie słodzik a taka woda mi smakuje i potrafie jej wypic duuuzo
MOGE????

z góry dziękuję za odpowiedź
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-03, 22:15   #4885
faraula
Raczkowanie

jeny ale wy piszecie!!

blondee: mnie tez wlasnie nurtowal problem blonnika i poczytalam, poszperalam, i oto co znalazlam w ksiazce kucharskiej south beach a. agatstona czyli u zrodla str 22:

temat zaparc i diet niskoweglowodanowych /czyli fazy I:

nalezy zwiekszyc spozycie blonnika, jedzac produkty z pelnego ziarna oraz cale owoce i warzywa. PONADTO WE WSZYSTKICH FAZACH MOZNA JESC DODATKOWE PORCJE BLONNIKA LUB psylium, zeby zapobiec zaparciom. suplement blonnikowy spozywany z posilkami pomaga kontrolowac poziom cukru i insuliny oraz obnizyc poziom cholesterolu

a z drugiej strony, u mintigniaca wyrazie mowi sie ze blonnik sie nie trawi. wiec na moje wyczucie /i potrzeby bo inaczej do wc bym chyba nie poszla/ uzywanie czystego blonnika jest ok bo i tak on sie nie trawi a ze jest on jakos wyjety z tych otrebo wiec to chyba nie ma znaczenia z czego on jest...

ja lykam blonnik w tabletkach, a do tego nieraz uzywam do omletow czy salatek /w tym fit up'! ie to sciema, tylko 4% blonnika i to wlasnie tego owsianego/ i w sumie bez blonnika bylo by slabo :|
Stary 2008-03-03, 23:04   #4886
kwiatuszek5
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny
Ja juz jestem zdrowa i jutro (znaczy sie dzisiaj) grzeczniusio powracam na SB
Stary 2008-03-03, 23:18   #4887
jennuś
Zakorzenienie

na kolację była puszka tuńczyka w sosie własnym i 2 kawalki sera białego oraz herbatka zielona. MAm nadzieję ze nie spedze całej nocy w kibelku
Privativ, patrzę na Twoj podpis i jednocześnie zazdroszcze i gratuluję :yes:
PRzeżyłam pierwszy dzień bez żadnych grzechow
Stary 2008-03-04, 05:46   #4888
201803260919
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
gratulacje i oby tak kazdy nastepny

ja chyba mam cos zaburzonego ze snem, co dzien budze sie coraz wczesniej i stwierdzam ze nudzi mi sie w lozku wiec wstaje.. :P

wlasnie witam poczatek 9tego dnia na SB z płaskim brzuszkiem, jak ja lubie taki widok widze znaczną redukcje tluszczu wokol bioder wiec to mnie niesamowicie cieszy
walcze dalej i nie poddam sie
Stary 2008-03-04, 05:57   #4889
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
jeny ale wy piszecie!!

blondee: mnie tez wlasnie nurtowal problem blonnika i poczytalam, poszperalam, i oto co znalazlam w ksiazce kucharskiej south beach a. agatstona czyli u zrodla str 22:

temat zaparc i diet niskoweglowodanowych /czyli fazy I:

nalezy zwiekszyc spozycie blonnika, jedzac produkty z pelnego ziarna oraz cale owoce i warzywa. PONADTO WE WSZYSTKICH FAZACH MOZNA JESC DODATKOWE PORCJE BLONNIKA LUB psylium, zeby zapobiec zaparciom. suplement blonnikowy spozywany z posilkami pomaga kontrolowac poziom cukru i insuliny oraz obnizyc poziom cholesterolu

a z drugiej strony, u mintigniaca wyrazie mowi sie ze blonnik sie nie trawi. wiec na moje wyczucie /i potrzeby bo inaczej do wc bym chyba nie poszla/ uzywanie czystego blonnika jest ok bo i tak on sie nie trawi a ze jest on jakos wyjety z tych otrebo wiec to chyba nie ma znaczenia z czego on jest...

ja lykam blonnik w tabletkach, a do tego nieraz uzywam do omletow czy salatek /w tym fit up'! ie to sciema, tylko 4% blonnika i to wlasnie tego owsianego/ i w sumie bez blonnika bylo by slabo :|
no tak, ale to, ze go nie trawimy to dobrze? no nic, dziekuje za info i jutro [bo dzis pewnie nie zdaze] lece po ten sproszkowany blonnik przynajmniej bede czesciej wc odwiedzac a ty jaki masz?
uh, ulzylo mi, buziol

Cytat:
hahahaha, dziekuje ale sie usmialam
cała przyjemnosc po mojej stronie, przynajmniej gladkiego buziaka dostalam hihi
dobranoc
aaa, dzis rano wstaje i... pupcia caly czas mieciutka i gladziutka! ten peeling to cudo jakies, a jakie tanie eh, ale bede robic co drugi dzien bo nie chce tez za bardzo skory podraznic. i wyprobuje tez wersji ze smietana ale pewnie nic oliwy nie zastapi, ona tak pieknie nawilzaa
Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
na kolację była puszka tuńczyka w sosie własnym i 2 kawalki sera białego oraz herbatka zielona. MAm nadzieję ze nie spedze całej nocy w kibelku
Privativ, patrzę na Twoj podpis i jednocześnie zazdroszcze i gratuluję :yes:
no, to gratulujemy oby tak dalej!

dzien dobry kochane
ja juz zladlam pyyyycha omlet [dodalam lyzeczke zmielonego lnu o obnizonej wartosci czegos tam, pewnie tluszczu, 2 lyzki jogurtu i lyzke mleka] z plasterkiem hochlanda light, lyzka fasoli czerwonej z puchy i wedzonym lososiem. mmmmm, niebo w gebie mysle, ze dodawanie tych lnow i blonnikow naprawde poprawia smak i konsystencje

dzis musze 2sniadanie polaczyc z obiadem bo caly dzien po za domem wiec zrobilam sobie mega porcje twarogu 0% piatnicy ze szczypiorkiem i rzodkiewa, jak wroce to cos zjem

trzymajcie sie dzis plazowiczki, milego dnia
Stary 2008-03-04, 05:59   #4890
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Asiol - pewnie, że można z chudym mleczkiem, tylko wczoraj u mnie zabrakło tego napoju, więc było bez niestety.

Jennuś - gratulacje, ja tez dziś 2 dzień

Powodzenia wszystkim
J -
B -
-
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości