|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Dobry wieczer!
Narzekalysmy na deszcz, a teraz taki skwar znowu... dzisiaj jak szlismy to widziałam, ze malutek moj miał kropelki potu na nosku. Ale i tak się cieszę, ze jest lato Zebra dzieki za odp, kupilam linomag, co jest lepsze maść czy krem? Bo pani w aptece mi maść poleciła. Mam nadzieje że nam zejdzie. Własciwie to te krostki sie pojawiły odkąd kupki sa trochę gęstsze jak pisała Kamyk, czy to moze miec jakis związek? Tylko ja teraz tak szybko mu zmieniam pieluchę, bo tej kupki to się nie da przeoczyć ![]() Cytat:
ja już też nie sprawdzam i w ramach urozmaicenia codziennie staram sie cos innego podawać.Cytat:
Cytat:
![]() Ja też lece i tak juz czuję że mam pokarmu coraz mniej. Nie wiem czy sie martwic czy nie bo w sumie myślłam że jak będę chciala konczyć karmienie to coś będę musiała kombinować, a tu widzę że samo sie zmniejsza... Mały najbradziej lubi obiadek, potem owocki, a najmniej wchodzi kaszka. Mam malinową ryżową i niezbyt mu smakuje, jakie smaki polecacie?Ale ogolnie widze że takie jedzonko mu podchodzi i sam coraz mniej cyca ciągnie, chociaż miłoscią odwzajemniona do niego dalej pała
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
przeczytalam z grubsza
![]() ![]() domi ty lasko - cudownie wygladalas ![]() zdjecia maluszkow jak zawsze slodkie. brombi- zgadzam sie z dziewczynami, bo sama mam, ciemne meble fajnie sie prezentuja ale.... ten kurz..... a twoj rufus jest zajefajny, nie, ze niszczy firanki- zreszta to twoja wina, ze mu je tam w oknie balkonowym powiesilas, jakos sobie biedaczyna musial poradzic, ale chciala bym go widziec jak sie zamierza na ta klamke ![]() co do kasiurki to ja mojemu tz zawsze powtarzam: moje konto - moje pieniadze, twoje konto- nasze piedziadze, i tak jest on nie ma dostepu do mojego konta, a ja do jego- tak ![]() ![]() ![]()
|
|
#4863 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Nasza pediatra prosiła tylko, żebym dała radę wytrzymać chyba do końca 4 miesiąca, już dokładnie nie pamiętam... Zyrtec to lak podawany nawet niemowlakom, więc jak masz się męczyć, to lepiej sobie ulżyć... Cytat:
Cytat:
No pewnie, że już możesz słoiczki po 5 miesiącu i mięsko też... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze to tylko raz w życiu, a moze i dobrze! ![]() Co do wagi to nie zapominaj ze u nas na wątku też sa dzidziusie co tyle ważą, a tyle nie jedzą ![]() Cytat:
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja mam w domu nas wszelki wypadek wielgachną tubę Bephantenu...
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to ja jeszcze miałam... Gucia zdrowka życzę, Karenina ładnie wygladasz, Domi jeszcze nie widziałam czekam tez na fryzure Eli i ciekawe jak tam Kate.
|
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, z tym karmieniem w nocy chyba bym zwariowała.
My co prawda spimy z Nilą pół nocy ( od 2 do rana) ale w trójkę ![]() mamy duuuży materac :P w nocy mamy jeszcze 3 karmienia ( o 23:00, koło 2:00 i koło 6:00) no i te bliźniaki w 40 tygodniu masakra. jeżeli chodzi o czapeczkę to teraz zakładam tylko taką chusteczkę (raczej, żeby chronić przed słońcem a nie wiatrem) albo wręcz nic. Nie dość, że gorąco to jeszcze czapka? Nie ma co przegrzewać dzieci! Jakiś czas temu moje kochane mamuski postawiły mnie do pionu i teraz ubieram Nilę o wiele lżej i jak się okazuje, nic jej nie jest Domi, tak zwlekałaś ze słoiczkami a teraz jak poszłaś to po całej linii ![]() my narazie wypróbowałyśmy tylko jabłuszka - smaczne marchewka - do bani ale powoli sie przekonujemy dynia - dość dobra soczek jabłkowy z miętą - feee sok gruszkowy - pychotka z kaszek ryżowa bananowa (pyszna) i malinowa (zjadliwa ale bananowa pyszniejsza) Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-06-09 o 23:31 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Paulinę przekonać do jedzenia kaszki, dzisiaj zrobiła taką histerię, że szok... Tak się tym zmęczyła, że zasnęła w trakcie pierwszego cycusia... Po godzinie się obudziła i musiałam ją dokarmić...
A ta kaszka dobra jest, próbowałąm, ryżowa z jabłkami z Nestle... Tyle, że na wodzie... Jutro chyba uruchomię laktator, ale boję się, że też nie zje i się mleko zmarnuje... Mam też pomysł, żeby jej dawać pomiędzy posiłkami jak nie jest jeszcze głodna, może wtedy się przekona... ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Zwykle też wyniucham, ale czasem wcale brzydko nie pachną...
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet niuchać specjalnie nie muszę, ostatnio jak leżał w łóżeczku to już w przedpokoju ją czułam
![]() Konspi a jaki masz ten kojec? Ja się skłaniam ku temu : http://www.allegro.pl/item1071290558...a_model_c.html Ale może ten byłby jednak lepszy? http://www.allegro.pl/item1060070325...wyprzedaz.html Już sama nie wiem, ostatnio mam problem z podejmowaniem decyzji ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Kamyczku mój na wodzie też nie chciał kaszek, najpierw odciągałam, ale teraz jak chodzę do pracy to dostaje po prostu na bebilonie i nie grymasi
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/search.php?string=berber+ horn&sourceid=Mozilla-search plus materacyk wczoraj dotarł kurierem. Plus jest taki, że on ma idealnie płaską, sztywną podłogę, a w tych co wkleiłaś to podłoga jest chyba taka jak w łóżeczkach turystycznych, a Paulina np. w łóżeczku u moich rodziców to w dzień nie chce leżeć... A w swoim bardzo chętnie... Ta podłoga się składa z takich podzielonych elementów, składanych i się ugina do tego... A co do Bebilonu to próba alergiczna przed nami... Z HA już mięliśmy problem...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-06-09 o 23:41 |
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, prześpię się z tym chyba i jutro zamówię. Jutro do roboty na 10,30 dopiero, w dodatku tylko 2 lekcje, a pomiędzy nimi jeszcze okienko ![]() To się napracuję
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie też byśmy mięli dylemat, ale nam się trafił kojec z ogłoszenia na słupie obok knajpy co TŻ chodzi...
Za pół ceny, to nie marudziliśmy...
|
#4874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak skończymy próbę z brzoskwiniami, to jej dam kaszki z Hippa takiej gotowej: http://www.hipp.pl/index.php?id=301 Może to jej podpasuje, ale jakbym jej miała ciągle takie kupować, to bym ogłosiła bankructwo...
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien Doberek. Robie dzis ryż zapiekany z jabłkami i zrobię go już teraz, żeby później gorąco od piekarnika nie było...
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj link do artykułu : http://www.aolnews.com/health/articl...ancer/19488158 Kachula, gratulacje zębolka!!!! co do słoiczków u nas hitem są : hipp: marchewka z ziemniaczkiem, dynia z ziemniaczkiem bobovita: jarzynkowa z kurczakiem, warzywka z króliczkiem z owoców : bananki!!! a bananki mieszam z marchewką z jabłkiem z brzoskwiniami ![]() soczków nie podaję, Lenka popija wodę, albo wodę z herbaką rumiankową
|
|
|
|
|
#4878 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie Nie widze potrzeby, jak jest w cieniu parasolki i nie wieje to po co przegrzewac mu jeszcze glowke... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech cie tz lapie jak bedziesz mdlala... ![]() Cytat:
Ja mam taki z nozkami i bez wyjscia....Załącznik 3173242 Kolezanki maly caly czas jej wychodzil za dziura i sie wkurzala... ![]() Cytat:
Ja kaszke mam bezsmakowa kukurydziana, a dodaje do niej troszke ze sloiczka deserkowego, dzieki temu maly ma codziennie inny smak i baaaardzo mu smakuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzien doberek Kate jak tam z ta praca, no?? ![]() Poza tym to czy ktos widzial ktos slyszal o: DiTu Malince Kolanosi ...? ....innych nie bede wymieniala nawet... ![]() Chyba na kolejna czesc watku trzeba bedzie Liste przeorganizowac, bo polowy, ktora na niej jest nie widac.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-10 o 08:42 |
|||||||||
|
|
|
#4879 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i generalnie bardzo go polecam, szybko się go składa/rozklada, nie jest ciężki, ale bardzo stabilny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to chyba nigdy nie byłam bardziej szczęśliwa niz po zakończeniu karmienia :P:P:P a jaka kaszka? bo z mleczno-ryżowych jest taka 3 owoce, jabłka, banany i chyba gruszki, Blanka ją uwielbia z Nestle chyba...Cytat:
nie mam tam kokosów, ale na wszystkie moje potrzeby wystarcza i czasem cos zostanie :PCytat:
to chyba jedyna potrwa, której dalej nie cierpie.. :Pdzień dobry pobudke dzis mialam 6.30, ululałam Blancie po 7 i już się obudziła... Czekamy na nianie i mykam pomalować paznokcie i do nauki... niech już będzie po tym egzaminie, bo aż się wkurzam jak niania wychodzi z Blanka na pól dnia na spacer a ja sie ucze w mieszkaniu w tym czasie... ![]() Mam pytanko, czy są tu jakieś mamusie, które planują wakacje bez dziecka w tym roku? no bo my chyba polecimy gdzieś na tydzień bez Blanki, mamy obiecały że się nią zajmą, niania i moja babcia też są chętne do pomocy, więc chyba skorzystamy... jak myślicie? z jednej strony jak sobie wyobrażę tydzień na słońcu, w wodzie, popijając drinki i imprezując to aż mi się buzia cieszy, ale z drugiej strony tydzień bez mojej kochanej niuni... Już sama nie wiem, ale chyba się zdecyduje jednak na wyjazd...
|
|||||
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jestem gluptas, ale...zatesknilabym sie za malym... No, jeszcze nie "dojrzalam" do takiej dlugiej rozlaki... Poza tym wiem, ze on by "tesknil", nawet jesli tylko z przyzwyczajenia - jeszcze teraz jest czas na rozpoczecie leku separacyjnego i nie chcialabym dodawac mu stresu, ze mama znika na kilka dni...Jedziemy razem do port. tam z tych 4 tyg., 2 bedziemy w domku na plazy z jeszcze taka jedna parka wiec mysle, ze uda nam sie milo zorganizowac czas i jakies wyjscie tylko we dwoje tez sie na pewno zdarzy...
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) Andre najwięcej przebywa z Tobą, nie ma niani, Twoja mama i rodzice tż też są daleko, a Blanka jest dość często z nianią, moja mama, teściową, moją babcią, więc może aż tak bardzo nie odczuje tych kilku dni? 2) Andre nie chorował... a ja szczerze mówiąc boję się troszkę zabrać ją do jakiegoś wakacyjnego kurortu gdzie najbliższy szpital jest nie wiadomo gdzie i z nie wiadomo jaką opieką... |
|
|
|
|
#4882 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak wiec hurtowo kupujemy malinowa.. ![]() Cytat:
![]() :hahaha : my mamy wspolna bo z racji ze ja nie zarabiam to zyjemy z jego.. ;p nie raz cos tato mi podzuci to chowam na ciuchy dla fila bo jak tz znajdzie to wyda na czesci do auta![]() Cytat:
![]() Jestem wykonczona.. fil ma katar brak mnie sil
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() no no Sandra waży już 8,7kg, a je bardzo dobrze i przesypia w nocy od 20 do 6 rano, już bez dokarmiania nocnego ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ale mam nadrabiania ostatnio brak u mnie czasu z czytaniem i tylko was tak przelatuje co z grubsza, dzis tez juz za chwile musze sie szykowac do pracy wiec zbyt duzo czasu na czytanie to nie mam dobrze ze juz niedlugo wakacje ale wtedy sie bedziemy przeprowadzam do nowego domku a tam nie bede miec neta przez jakis czas Pozdrawiam i milego dnia zycze
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swojego punktu widzenia pisze - JA bym sie zatesknila nawet jesli maly nie... Mimo ze spedzam z nim cale dnie to by mi brakowalo, nie sadze, ze moglabym lepiej odpoczac bez niego.... Zreszta teraz bedziemy razem we trojke jezdzili na wakacje, to trzeba zaprawiac sie w boju ![]() A co do szpitala i opieki to mozna sie bardzo latwo zorientowac co i gdzie oferuje sluzba zdrowia w poszczegolnych miejsach. A europejskie standarty sa na szczescie podobne, czasami lepsze od pol. ![]() Cytat:
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-06-10 o 09:30 |
||
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Konspiracja zdecfydwoanie maść. Tż mi kedyś krem niechcący kupił to używałam go do ciała i buzinki.
Kamyk na poważniejsze odparzenia dobry jest sudcrem(ale tylko do wyleczenia) , bepanthenu używałam wcześniej ale na codzień tlyko, że jak dla mnie działa tak samo jak linomag a jest droższy. Linomag mi też bardziej pasi, bo taki żelowaty i mały lubi jak go nim smaruje. Brombi ja mam z nivey i też ma ten składniek ale nie zmaierzam zmieniać kremu. Podejrzewam, że większość kremów będzie go miała a w tych czasach troche ze wszystkim się przesadza... Nie wolno tego, nie wolno tamtego. Uważam, że nie powinno się aż tak chcuchać na dziecko... Filuś jest duży chłopak... może jakby był noworodkiem to bym się zastanawiała co użyć, ale przy takich kolosach to patrze co pisze- od którego miesiąca, czy od pierwszycgh dni i koniec. Składu już nie czytam, bo jakbym czytała pewnie okazałoby się, że większość kosmetyków ma coś nie teges. Bardziej boje się tego co było- przepuklin, szpitali, urazów, chorób, udarów, niż jednego składnika w kremie, który teraz stwierdzili niedobry, że jest a za rok okaże się, że jest tego więcej i karzdy krem jest niedobry... Ola ja by nie dała rady... Tydzień to bardzo długo! Taki maluch już po dniu zobaczy, że Was nie ma, nei wracacie to będzie mu ciężko... My na wakacje nie jedziemy nigdzie, ale gdybyśmy jechali to tylko tam gdzie można spokojnie wziąść malucha. Ja dnia bez neigo nie moge przeżycć! Jade na zakupy i tęsknie a i on teskni, bo po paru h jak mnie nie widzi zaczyna szukać, rozglądać się, aż w końcu marudzić. Sie wywnętrzyłam zaś... bo ja niby nadopiekuńcza ale w tych sprawach już nie schizuje się tak jak przy noworodku... Tak samo z jedzonkiem. Dizisaj zje gotowane choć nie wiem czy mięso jest ekologiczne... Ufam ekspedientką znajomym i tyle. Wiedzą, że dla dziecka to szukają najlepszych i tylko ze świeżej tj. porannej dostawy. Słoiczki są bardzo drogie jak tak patrze ile ich schodzi... a mały zjada coraz więcej... zresztą w smaku napewno lepsze gotowane... Kwestia czasu ale jak mały bedzie miał z 10 msc to ja napewno dam ryby z obiadu bez panierki spróbować, szparagi z zupy, ziemniaka z mojego talerza. Po tych słoiczkach jakie bym nie dałą to mamy zawsze z kupą trudniej choć nie płacze na szczęście. Dzisiaj się przekonam jak ma po gotowanym, bo już mu gotowałam ale inaczej... mięso oddzielnie- a dzisiaj ma na mięsku choć pierwszą wode z niego wylałam i skóre ściągnełam itd. Popołudniu utre mu jabłuszko... juz w słoiczku nie kupie ich, bo mam pana na targu swojego, że tak ujme, a przynajmniej utarte jest z farfoclami a nie takie płynne i może nauczy się po troszku ruszać dziąsłami:P Raz za czas daje mu chrupka kukurydzianego i go mamla. Nie linczujcie
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-06-10 o 09:32 |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeeść
pamiętacie mnie jeszcze? ![]() chciałam Wam coś napisać.... otóż bezczelnie podczytuje Was cały czas i postanowiłam się do tego przyznać wybaczycie? Wszystkie dzieciaczki słodziutkie! |
|
|
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
ehhh no i teraz już nie będę wiedziała co zrobić
jak tak na nią patrzę to też myślę, że by mi serce pękło przez ten tydzień ![]() może skoczymy z tż na weekend do jakiegoś spa bez niej żeby się sobą nacieszyć i odpocząc od pampersów a z nią na tydzień.. tak lepiej?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

za drugi ząbek.
ja już też nie sprawdzam i w ramach urozmaicenia codziennie staram sie cos innego podawać.

Najlepiej mi pasował zyrteks ale jak karmie to chyba nie moge. Ktoś tutaj pisał o zyrtku 

to chyba jedyna potrwa, której dalej nie cierpie.. :P
Sandra waży już 8,7kg, a je bardzo dobrze i przesypia w nocy od 20 do 6 rano, już bez dokarmiania nocnego