|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
szperrr ja daje bo Łukaszek jeszcze nie jest na etapie pakowania wszystkiego do buzi - póki co tylko paluszki
więc jestem spokojna, że nie zacznie pałaszować ![]() A co do lustrzanek to my mamy taką analogową ale tak u nas marnie z kasą, że na film nas już nie stać I coraz bardziej myślimy o cyfrowej lustrzance Tylko jak nas na film nie stać to co dopiero na aparat ![]() ![]() Póki co pożyczamy od teściów i musi nam styknąć
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przepraszam, jestesmy na etapie "Misia i Margolci") maja nam dzis wozek przywiezc H. spi z flaszka, wiec ide wieszac pranie.
|
|
#4893 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my zakładamy kapelutek Cytat:
![]() Cytat:
z tym, że Kasia zazwyczaj śpi do ok. 7 (czasem wstanie trochę wcześniej czasem trochę później). A Ty pracujesz, bo coś mi się tam kołata po głowie, że po kilka godzin jesteś w pracy ![]() Cytat:
a teraz nawet lubi siedzieć z Kasią i super się "dogadują" ![]() Cytat:
mojej koleżanki z pracy mąż jest Włochem 100%. Mieszkają w Polsce. Jakie on pyszne Tiramisu ostatnio zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak zdjęcia wychodzą super A u nas stadradowo - pobudka co 2 godziny, nawet oczu nie otwierała tylko szukała cyca ![]() Prim to mówisz, że Hubcio już jadł truskawki? To ja chyba też spróbuję bo mamy na działce u rodziców nie pryskane Miłego dnia
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek i już zmykam bo się maruda załącza, a po wczorajszym dniu padłam jak kawka i ledwo pamiętam czy Marcel w nocy w ogóle dostał jeść.
Jak tak czytam o wyczynach tych waszych młodych to aż mi szkoda że moje ostatnio głównie siedzi i miałczy tylko jedną minę się nauczył fajnie szczelać. poza tym miałkot. Prima ślicznie wyglądacie z Hubciem!!!! Dzięki dziewczyny za info o kaszce, dziś już z rana wpadła kupa do pamperka więc może to w końcu ruszy. A lustrzanki polecam bo fotki o niebo lepsze. My mamy Nikona.
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Martka, jakiego Nikona macie?
Zbieram info.. kuscie, kuscie, szybciej sie zdecyduje ![]()
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
Dla Sławki że mnie poznała
![]() 1,2,3 - zdjęcia z imprezki 4 -Kasia ogląda Kubicę
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia boska Oczka jak jeziorka no cudo Proszę tam moją imienniczkę wyciumkać i wyściskać od wizażowej cioci
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka fajna przytulanka ![]() ![]()
|
|
#4899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za komplementa na imprezce był facio, który miał taki "bardziej zaawansowany" aparat i upodobał sobie Kasię chyba z 10 minut czekał żeby się uśmiechnęła a ona jak tylko zobaczy aparat to poważna minka, jak odłożył to w pełnym uśmiechu - ![]() Ale mi się nie chce pracować
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz kilka razy dalam Adaskowi truskawke (ale nigdy nie wiecej niz pol). Nie wiem czy moge da wiecej jesli nic sie nie pojawilo?
annLee - ide na pelny etat do pracy. Wyjdzie w praniu co Adas jest w stanie przez ten czas zjesc Planuje kaszke Sinlac, obiadek, deserek i moze jedna porcje mleka (odmrozonego pewnie).
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja na chwilkę bo nie mam dziś czasu w pracy ![]() nie odniose się do wszystkich postow, bo tyle napisałyscie, że nawet przeczytałam po łebkach ![]() martka ja mam taka kaszkę kukurydziną http://www.kupiec.pl/index.php?kupie...odukty7&id=125 ale jeszcze nie dawalam wiec nie wiem czy zapycha z Nestle tez mamy kleik kukurydziany ale tez jeszcze nie wypróbowana a czym sie rózni kaszka od kleiku? my ostatnio też kupiliśmy aparat Panasonic Lumix FZ8, marzyłam o FZ18 ale ten był tańszy a też dobry i polecany ![]() i pochwale się ![]() Gosia wczoraj zaczeła się przekręcać z brzuszka na plecki, robi to powolutku z więlką gracją całkiem inaczej niż z pelcków na brzuch, bo to to tak hop siup i już jest na brzuszku.Celko jakoś już przywykłam, ale początki były cięzkie, pierwszego dnia jak ją zostawiałam u rodziców to miałam swieczki w oczach. W pracy mam trochę roboty i bardzo o tym nie myslę. Najbardziej brakuje mi jednak tego, że nie widzę jakie robi postępy ![]() Rano ja karmię potem mama daje jej kaszkę ryżową, potem w międzyczasie moje mleko, nastepnie obiadek, potem ja przychodzę i jest cyc, w domu już deserek, czasem kaszkę na noc, przed zasnieciem jeszcze cyc i w nocy ze 2 razy cyc no i troszkę herbatki wypija. ostatnio Gosia mało je ale to pewnie przez te upały ![]() wazy juz ciut ponad 8 kg i niedługo podwoi swoją wagę urodzeniową ![]() EDIT oczywiście jak przyszłam to wszystkie sobie poszły ![]() a ja mam wreszcie chwilkę tylko nie wiem co ja miałam jeszcze napisac? Edytowane przez Yoolia Czas edycji: 2008-06-10 o 12:45 |
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Gosiaczek!!
wszystkie dzieciaki robia taaakie postepy!! moj misiak tez, ale tak.. nie po kolei I jeszcze ktos pytal o nakrycia glowy - Hania w sloncu ma jakis kapelusik lub czape, ale w cieniu to juz nawet wiosna nic nie miala. .i nawet jak wialo przez co dostawalo mi sie nie raz, glownie od mamy (bo akurat tutaj to norma, nikt sie tym nie przejmuje, tak samo stopki wszystkie bose )
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Aparat to Nikon D80, a obiektyw 50mm F/1,4
(to akurat nie mój, tylko brata - on cały czas dokupuje sobie jakieś obiektywy i soczewki, no ale robi zdjęcia Hubertowi praktycznie codziennie - wiec mam sporo z tego aparatu. Faktycznnie - widać różnicę między nimi, a zwykłym aparatem super mała kibicka ![]() doa GosiPowiedzcie, jak jest z jogurtem? Myślałam, ze to dużo, dużo później - a dziś natknęłam się w sklepie na jogurt z owocami leśnymi Bobovity po 6 m-cu
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dawałam Gosi jogurt z owocami Hippa, w takim wiekszym słoiczku. Na dznie były owoce a na wierzchu jogurt, trudno było to wywalić ze słoika nie naruszając warstw, a podzielić na pół jeszcze gorzej.
Gosi średnio smakowało. |
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dawałam z Hippa, nazywało się to morele z jogurtem, było w takim większym słoiczku ale ładnie wymieszane bez żadnych warstw
![]() Poza tym widziałam takie jogurciki chyba z Nestle po 6 miesiącu. Truskawek doktorka nie kazała mi dawać do 10 miesiąca więc wygląda na to że w tym roku nie spróbujemy. I tak młody ostatnio chrostkami upstrzony więc już wolę nie ryzykować. Szperrr mamy Nikon D40 zdaje mi się ![]() Kasia prześliczna, dawno jej już nie było Yoolia dzięki za tą kachę Mały usnął. Dziwnie jest ostatnio. Po ostatniej drzemce wstał uśmiechnięty, potem godzinę miałczał i wył, godzinę bujał się w leżaczku, godzinę wygłupiał ze mną i śmiał. Od płaczu do śmiechu ![]() ![]() Zwalałam już na kaszkę (moż go brzuszek boli), na tarte surowe jabłuszko, na brak kupy, upały. Zaraz sfiksuję A może on poprostu marudzi bo tak i już ![]() Ale czasem słuchać tego nie idzie. Edit. Koletynka gdzieś wyjechała, bo chyba coś ominęłam???? Egzaminy miała w zeszłym tygodniu ale nie ma jej i nie ma..???
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś doskonale Cię rozumiem u mnie jest tak samo śmiech na przemian z miałczeniem ale ja zwalam to na zęby
a właściwie tego jednego który jakoś tylko częściowo się przebił![]() Afiliks Dziś idę znów na kurs dopóki mąż nie wróci z pracy Uszkiem zajmował się będzie mój tata, co prawda to tylko góra pół godzinki i wyszukuję ich na spacer ale wiedząc jaki Uszek potrafi być nawet na spacerze to już się obawiam ![]() My jeszcze truskawek nie dawaliśmy i jogurtu też nie da ale mam zamiar spróbować na dniach (ten jogurt). Aha jak się wszyscy chwalą to i ja się pochwalę że mój syn potrafi robić "cześć"
|
#4907 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla małej akrobatkimój klocek ani myśli o przekręcaniu z brzuszka na plecki, a odwrotnie to już wogóle ![]() Cytat:
my jeszcze nie dawaliśmy Cytat:
![]() Trzymam aby szybko przeszło Cytat:
![]() Powodzenia na kursie. Ale narazie masz tylko teorię? Czy już jeździłaś samochodem? Ja pamiętam, że zawsze mi gasł samochód jak miałam skręcać w lewo ale teraz już się wyćwiczyłam ![]() ![]() edit: i jeszcze miałam napisać, że za 50 postów przyjdzie Rzabba i nas zamknie
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczna ta Twoja Kasieńka Afiliks
ZU też jakoś przewrotki nie kręcą ![]() do pracy chodzę na 2-3h dziennie i to nie codziennie Martka-a Wy macie jakieś super-hiper obiektywy do niego? Zu też ma jazdy-piszczenie na przemian z rechotaniem ![]() a najlepiej jakby ją cały czas podrzucać pod sufit ![]() siłownia niepotrzebna a macie kobiałki jakieś doświadczenie w kwestii kołder(nie dziecięcych)? jakie są dobre,czego szukać? chcę lekką i ciepłą |
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie tylko teoria ale już 1/3 teorii za mną a po tym tygodniu zostanie mi jeszcze tylko 9 godz i egzamin no to umiejętność wrzucania biegów szybko nabyłaś![]() Ann ja niesttey na koldrach się nie znam
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tak szybciutko - coś pysznego do popołudniowej kawki
![]() Smacznego
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaa...... jakie apetyczne!
![]() ![]() pyszniutkie Misia-no to teoria tuż tuż,a jazdy już jakieś miałaś?bo nie zakodowałam
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Sławko wyglądają prze pysznie
![]() Ann dopiero jak zdam teorie to będę miała jazdy (a tymczasem jazdy to mam ale w głowie ![]() )Jednak TŻ wyrobi się wrócić przed moim wyjściem ufff A tu nasze dwie perełki i takie tam dwie fotki ze spacerku
|
#4913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kaszka sie rozni tym od kleiku ze jesli to jest specjalna kaszka dla niemowlat to zawiera mnostwo dodatkow, cukier, itp. A kleik jest czysta forma i zawiera tylko ryz, albo tylko kukurydze. Cytat:
W ogole jadl tez juz pomidorowe dania ze sloikow i dzis pierwszy raz zupe z burakami Teraz kolejny etap to rybka.Cytat:
![]() Super zebacz Mam pytanie do mam pracujacych - afiliks, Yoolia. Czy korzystacie z przywileju wychodzenia z pracy po 7 godzinach??? Ja dzis oznajmilam to w firmie. Pytaja mnie ile czasu planuje z tego korzystac. Co mam im odpowiedziec???? Nie mam pojecia ile bede karmic. ALe co powiedziec zeby nie wyszlo ze 3 lata i ze mnie potraktuja jak pracownika "drugiej kategorii". Ale tez nie chce sobie zamknac furtki i powiedziec ze przez jeszcze miesiac.... Pomozcie |
||||
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko sie poskarzyc i pochwalic
![]() przed chwila zionelam ogniem i miotalam miesem.. Jest goraco a my caly dzien kisimy sie w domu, bo czekamy na przesylke. Ok. 12ej dzwonie do nich i pytam kiedy beda, bo musze isc z dzieckiem do lekarza i jesli moga mi tylko powiedziec, czy w ciagu najblizszych 2h czy pozniej, to bede wiedziala co robic.. pan odpowiedzial ze na pewno beda przed 3cia. Po 4ej dzwonie znowu - nie znalezli adresu!!!!!! ![]() To po cholere maja moj numer telefonu?!?!?! Niestety, na dzis bylo juz za pozno i nie moga dostarczyc. Jeszcze nikogo nigdy tak nie skrzyczalam przez telefon (ja naprawde bardzo rzadko krzycze). Wozek ma byc jutro przed poludniem. jak nie, to anuluje transakcje na koszt kuriera. Zadzwonilam sie wygadac siostrze i po jej newsach od razu mi lepiej Musze sie pochwalic Sztuka napisana przez moja siostrzenice zajela drugie miejsce w Polsce ![]() ![]() ![]() teraz spadamy na zalegly spacer.. do klimatyzowanego marketu
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Adasiek usiadl pierwszy raz samodzielnie
Pewnie bede musiala poczekac kilka tygodni zanim faktycznie bedzie siadal, ale to juz duzy sukces ze raz mu sie udalo (podobnie bylo z obrotem na brzuch - musialo minac kilka tygodni po pierwszym obrocie, zanim sobie przypomnial, ze juz potrafi ).
|
|
|
|
#4916 |
|
Zadomowienie
|
Ann obiektywu jakiegoś wypasionego jeszcze nie mamy, ale tż się czai
więc to tylko kwestia czasu ![]() Celko ![]() dla Adasia.Ja mam już dość chyba depresję złapałam. Mały marudzi mi całe dnie, uspokaja się dopiero na wieczór jak tż jest już w domu. Czy ze mną jest coś nie tak czy co ja nie wim ale chyba już wysiadam.Dopiero dziś zauważyłam że wyglądam okropnie bo nic mi się nie chce, każde miałknięcie drażni mnie jak nie wiem, o płaczu już nie wspomnę. Nie mam na nic ochoty, nic mnie nie cieszy, nic nie jem (właśnie to do mnie dotarło). Jutro idę do dentysty to sobie odpocznę. Boszszee co ja wygaduję
|
#4917 | ||||
|
Rozeznanie
|
dziękujemy za komplementy
Cytat:
![]() ale śliczne Cytat:
Jeśli chodzi o wcześniejsze wychodzenie z pracy (po 7h) to ja korzystam I powiem Ci szczerze, że nikt nawet mnie nie zapytał ile jeszcze chcę karmić piersią chociaż w zasadzie mówi, że to już nie jest karmienie - mała trochę pociumka sobie rano i wieczorem ![]() Cytat:
Cytat:
martko a TŻ nie może sobie wziąć trochę urlopu i jakoś Ci troszkę pomóc więcej nie napiszę bo: 1. wizaż coś mi świruje; 2. Kasia mi się nudzi na kolanach
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
Martko ja też miałam takie dni, że aż wstyd się przyznać ale miałam ochotę nim potrząsnąć by przestał wreszcie miałczeć i płakać ale to minęło odkąd zaczęłam wychodzić bez niego na ten kurs niby tylko po 3 godzinki dwa razy w tygodniu ale idę tam i się po prostu odstresowuję Może i Ty możesz kogoś zorganizować do Marcelka a sama nawet nie wiem iść po prostu pochodzić po sklepach, umówić się z koleżanką lub coś porobić co sprawi Ci przyjemnośćCelko głupie podejście do sprawy ze strony Twojego pracodawcy bo przecież skąd masz wiedzieć jak długo będziesz karmić czy np mieć pokarm. Może się okazać, ze po tygodniu ze stresu pokarm Ci zaniknie a moze się również okazać, że Adaś będzie korzystał z uroku cysia aż do np 3 urodzin. Powinnaś powiedzieć wprost że nie jesteś tego przewidzieć i że np planujesz karmić do 1,5 roku ale jeśli zmienisz decyzję to ich o tym poinformujesz szperr też miałam taką sytuację z kurierem, wpierw nie chcieli mi podać z centrali numeru do kuriera mimo iż na prawdę musiałam wyjść do lekarza, później jak już wreszcie się o numer wykłóciłam to kurier powiedział, że mogę spokojnie wyjść bo będzie najwcześniej za dwie godz ja wróciłam po 1,5 a kurier przyjechał wieczorem i miał pretensje że był a mnie nie było
|
#4919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem drze się, że jestem prawie pewna, że go coś boli, bo taki ryk - ale powyglupiam się, podrzucę, dam potargać włosy - i się chichra. Nudzi się chyba ![]() A o koletynce też dziś myślałam, gdzie ona jest? Kiepsko sie czuła, ale miała brać leki ![]() Cytat:
Hubert daje "piątkę" - jak mu się wystawi rozpłaszczoną dłoń, to uderze w nią swoją Cytat:
Jest ciepła, ale nie ciężka, wypełnienie mi się nie zbija ani nie wyłazi. (potem ją oblukam, co ma w środku) Dostałam kiedyś super = hiper z wełny - masakra ![]() Mam też pierzynę - i też nie lubię, jest dla mnie za goraca i ciężka i mam wrażenie, że to pierze się przesuwa w niej Cytat:
Zapisałam przepis, ale muszę dopytać o parę szczegółów - ale to już na pw perełki piękne - mamusia pomogła pokazać ![]() Cytat:
![]() (u mojego tż w firmie wymyślili, żeby napisać, kiedy się będzie korzystało z przerwy - konkretną godzinę. Dodam, ze siedzą wszyscy w jednym biurze, atmosfera kumplowska, i z reguły jedzą czy robią coś do picia, kiedy im przyjdzie ochota. No ale nakaz... Tż napisał "jak zgłodnieję" )Cytat:
![]() brawa dla ADasia ![]() My wyeksmitowalismy Huberta na spód łóżeczka. Co prawda niby sam nie siada i nie staje, ale podciąga się o szczeble. Leży na brzuszku i się podciąga - dziś patrzę, a on podciągnął się tak mocno, ze główkę miał ponad szczeblami i zaglądał za łóżeczko (w sumie to przed łóżeczko, na podłogę). Idę szorować łazienkę ![]() Mam fioła na punkcie moich walających się włosów - i co któreś sprzatanie rozkręcam odpływ od kabiny i czyszczę. No i okazało się, ze w pt rozkręciłam za mocno - i woda zamiast do odpływu, to wlatywała pod brodzik ![]() ![]() Dobrze, że tż przyuważył
|
||||||
|
|
|
#4920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli masz taką możliwość to zostaw synka pod opieką którejś z babć i sobie odpocznij - od razu oboje poczujecie sie lepiej. Idź na zakupy, do fryzjera albo zwyczajnie sie wyśpij i pooglądaj telewizję co Ci tam przyjemność sprawia i będzie dobrze Cytat:
![]() Może tym razem cię zaskoczy i powtórzy manwr w najbliższym czasie ![]() Edit: *misia* ząbki pięknie uwiecznione no i Uszek prawdziwy przystojniak Prim ciasteczka te z dżemem - resztka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

więc jestem spokojna, że nie zacznie pałaszować 
I coraz bardziej myślimy o cyfrowej lustrzance

z tym, że Kasia zazwyczaj śpi do ok. 7 (czasem wstanie trochę wcześniej czasem trochę później). A Ty pracujesz, bo coś mi się tam kołata po głowie, że po kilka godzin jesteś w pracy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za komplementa 
całkiem inaczej niż z pelcków na brzuch, bo to to tak hop siup i już jest na brzuszku.

aby szybko przeszło 

ja nie wim ale chyba już wysiadam.