Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-05, 12:34   #4891
zizou
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
W Douglasie trafiłam na świetną, kompetentną konsultantkę. Bez testowania wzięłam Deborah - piękne, chłodne, wielkie, tanie! (z ulgą potem na wizażu znalazłam opinię Zizka).
odcien 02? od mojego zdjecia wrzuconego na zbiory kosmetyczne wszystko sie zaczelo
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 12:57   #4892
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Isa, z jednego nałogu wpadasz w drugi!
Ech, niestety Ciągle marudzę, że nie mam co na siebie włożyć i jak tylko widzę fajne ciuchy w sklepie to nie mogę się oprzeć i kupuję

Ale żeby nie było, że mi kosmetykoholizm przeszedł, to zamierzam zamówić z Avonu odżywkę do paznokci i wodę toaletową Brasil Beat(ładnie pachnie w katalogu, może się nada na lato jako takie "psikadełko" odświeżające ).

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zawaliłam zaliczenie z Ekonomiki TiR.. Trudno się dziwić, skoro z przeuczenia już prawie myśleć nie mogę. Ale szkoda mi, bo to był przedmiot, który naprawdę lubiłam.
Nie smutaj się, poprawisz na pewno

Cytat:
Isa, śliczne te z masa perłową Dzieś je nabyła
Dziękuję W Orsayu Ale mogą być też czasem w Camaieu albo C&A, bo te kolczyki robi firma I am i jej biżuterię można dostać właśnie w owych sklepach
Stary 2009-06-05, 13:40   #4893
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Sudocremem.

Zawaliłam zaliczenie z Ekonomiki TiR.. Trudno się dziwić, skoro z przeuczenia już prawie myśleć nie mogę. Ale szkoda mi, bo to był przedmiot, który naprawdę lubiłam.
potwierdzam, Sudocrem najlepszy na wszelkiego rodzaju podrażnienia
Ty nie zdałas z przeuczenia, a ja nie zdam z lenistwa Nie martw się, na pewno poprawisz

Cytat:
Luskap, ale Ty masz dłuugie palce! Piękne. Cosie to puder brązujący, jeszcze wczoraj do tru pisałam, żeby zweryfikowała mi na wizażu Konsultantka wymazała mnie Lancomem mineralnym, a ja jeszcze stałam nad EL, Smashboxem i Benefitem. Smashbox piękny, matowy, chłodny... ale takie strasznie brzydkie opakowanie Wyszłam niezdecydowana, ale Lancome na policzkach zachęcająco wyglądał, nie powiem.

W Douglasie trafiłam na świetną, kompetentną konsultantkę. Bez testowania wzięłam Deborah - piękne, chłodne, wielkie, tanie! (z ulgą potem na wizażu znalazłam opinię Zizka). Szukałam jeszcze pomadki Art Deco takiej fajnej, sinawej (86 czy jakoś tak), ale wycofują te pomadki niestety, więc nie było. Niestety miła sprzedawczyni była wstanie doradzić mi inną, o podobnym odcieniu... Szkoda, że za 95 zł
dziękuję a wiesz jak śmiesznie wyglądają moje palce pokazujące FuckYou

ja też szukam jakiegoś dobrego brązera, ale nie mogę się zdecydować- nie może być za jasny bo mam ciemną karnację i nie chcę z drugiej strony żeby był rudy czy pomarańczowy widziałam na All fajne z MACa ale nie wiem

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ech, niestety Ciągle marudzę, że nie mam co na siebie włożyć i jak tylko widzę fajne ciuchy w sklepie to nie mogę się oprzeć i kupuję

Ale żeby nie było, że mi kosmetykoholizm przeszedł, to zamierzam zamówić z Avonu odżywkę do paznokci i wodę toaletową Brasil Beat(ładnie pachnie w katalogu, może się nada na lato jako takie "psikadełko" odświeżające ).
Isa, ja miałam strasznie dużo zamówień na te wody i w ogóle całą serię- ładnie pachną, nie są to tylko owoce, ale ma też w sobie taką mocniejszą nutkę. ja się oprę, za dużo mam zapachów
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 14:20   #4894
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A co tu taka cisza?
Ja już po zakupach. Nie kupiłam NIC kosmetycznego, ani nawet jednej maleńkiej buteleczki lakieru, bo...brakło mi już kasy na kosmetyki Wydałam wszystko na ciuchy i buty, Orsay i CCC to zuo! Niedługo chyba przestanę być NK, bo kasę wydaję na wszystko poza kosmetykami

Kupiłam sobie jasne jeansy z prostymi nogawkami(choć chciałam od dawna czarne rurki), czarną bokserkę, 2 pary kolczyków(fotki poniżej) i buty w CCC: czarne gladiatorki z materiału fakturą przypominające wężową skórę.
Ja tylko z TŻ połaziłam po sklepach, ale byłam tak przejęta przed wizytą u gina, że nic nie sprawiało radości w niedzielę się wybiorę do Orsaya, kompletnie nie mam w czym chodzić szczególnie w taką pogodę jak dziś
w CCC dużo ładnych klapeczków widziałam chyba nawet kojarzę te Twoje gladiatorki
kolczyki przepiękne! w Inglocie oglądałam lakiery, był taki ładny turkusik od razu pomyślałam o Tobie
Cytat:
No i c.d skutków lakierowego kusicielstwa-dziś kupiłam następne dwa
No i wklejam wczorajsze i dzisiejsze nabytki
Spodobał mi się strasznie ten siara-róż z GOSHa Ni i nie ma u mnie nigdzie w drogeriach nowych Eveline i Bell
ładne
Cytat:
Szukałam jeszcze pomadki Art Deco takiej fajnej, sinawej (86 czy jakoś tak), ale wycofują te pomadki niestety, więc nie było. Niestety miła sprzedawczyni była wstanie doradzić mi inną, o podobnym odcieniu... Szkoda, że za 95 zł
ja jestem zachwycona szminką za 179zł nie powiem, że nie jest warta tej ceny, ale to lekkie przegięcie, pewnie dużą część płaci się za opakowanie-bajer, które wcale takie bajeranckie nie jest
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 14:40   #4895
isa666
Zakorzenienie

Luskap w takim razie skuszę się na tą wodę Brazil Beat; mam nadzieję, że będzie choć trochę trwała

Ninuś dziękuję A ja przechodziłam dziś koło Inglota i nie widziałam żadnego turkusu Rzuciły mi się w oczy tylko róże, czerwienie i fiolety.
Stary 2009-06-05, 15:27   #4896
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ninuś dziękuję A ja przechodziłam dziś koło Inglota i nie widziałam żadnego turkusu Rzuciły mi się w oczy tylko róże, czerwienie i fiolety.
jeszcze były ładne pomarańczki, jedna nawet bardzo podobna do tej chanelowej niestesty nie maznęłam paznokcia i nie wiem, czy podobnie wyglądałaby na jego płytce..

w Rossmannie pojawiły się lakiery do włosów L'Oreal Elnett, czekałam na nie odkąd zobaczyłam reklamę na jakimś niemieckim kanale, chyba się skuszę, skoro już (po 2 latach?) i u nas są
Double with me?
Stary 2009-06-05, 15:30   #4897
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
odcien 02? od mojego zdjecia wrzuconego na zbiory kosmetyczne wszystko sie zaczelo
Ofkors, że 02 Jest piękny, delikatny, modeluje jak żaden inny Nie wiem, czy na wieczór nie jest zbyt jasny - ale szukałam dziennego brązera, który mi zastapi wykończonego podwójnego Isa Dory (pierwszy brązer którego wydrapałam do dna) - D. jest od niej znacznie trwalszy

Cytat:

Dziękuję W Orsayu Ale mogą być też czasem w Camaieu albo C&A, bo te kolczyki robi firma I am i jej biżuterię można dostać właśnie w owych sklepach
A zajrzę sobie przy okazji, bo naprawdę udane.

Cytat:

dziękuję a wiesz jak śmiesznie wyglądają moje palce pokazujące FuckYou
wyobrażam sobie.
Cytat:
ja też szukam jakiegoś dobrego brązera, ale nie mogę się zdecydować- nie może być za jasny bo mam ciemną karnację i nie chcę z drugiej strony żeby był rudy czy pomarańczowy widziałam na All fajne z MACa ale nie wiem
Pomacaj sobie Smashboxa - jest dość ciemny, matowy, ale tak niesamowicie jedwabisty... Mocno napigmentowany.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość

ja jestem zachwycona szminką za 179zł nie powiem, że nie jest warta tej ceny, ale to lekkie przegięcie, pewnie dużą część płaci się za opakowanie-bajer, które wcale takie bajeranckie nie jest
Łooo... a co to za luksusik jest? Moja to Shiseido, o taka. Beżowawy, jasny, chłodny odcień, naprawdę uroczy.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 16:19   #4898
Organzza
Zakorzenienie

skoczyłam tylko po bułeczki, a że po drodze Rossmann, to kupiłam Opium PH dla TŻ a najbliższa okazja do dawania prezentów we wrześniu no nic, poczekają sobie

Cytat:
Łooo... a co to za luksusik jest? Moja to Shiseido, o taka. Beżowawy, jasny, chłodny odcień, naprawdę uroczy.
Guerlain G Rouge
testuję sobię z takiej próbki od Sephory - są tam 4 odcienie, najbardziej podoba mi się Galia (03)
można pić, jeść, całować, a ona trwa trwa i trwa nawet schodzi z klasą i rzeczywiście powiększa usta, najbardziej gdy ma się ją na ustach, ale jak zejdzie, to też pozostawia wargi pełniejsze
na allegro można kupić do 100zł, ale większość posiada opakowania pokazowe i tylko w jednym odcieniu, który no jest ładny, ale jednak nie stuprocentowo mój, więc nie chcę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg summer09_guerlainlips001.jpg (26,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg __b_b17a3cd1fe6e0022438cb3041ee10182.jpg (15,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Guerlain-Rouge-G-Lipsticks-712550.jpg (25,7 KB, 15 załadowań)
Double with me?
Stary 2009-06-05, 16:30   #4899
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze były ładne pomarańczki, jedna nawet bardzo podobna do tej chanelowej niestesty nie maznęłam paznokcia i nie wiem, czy podobnie wyglądałaby na jego płytce..
Ja wyczaiłam w Avonie z serii Color trend jakieś nowe 2 lakiery, które zmieniają odcień w zależności od kąta padania światła i jeden wygląda fajnie: taki brzoskwiniowy kolor z delikatnymi drobinkami http://www.avon.cz/2776/lak-na-nehty...g-apricot.html
Podoba mi się też granatowy i ciemnoniebieski z serii Nailwear, ale kiedyś miałam jeden lakier właśnie z owej serii i nie byłam zadowolona: okropnie długo schnęła nawet 1 warstwa a 2 czy 3 nawet po kilku godzinach były jeszcze na tyle miękkie, że zostawały ślady po jakimkolwiek odciśnięciu

A tak w ogóle to nie wiem czy nie muszę na kilka dni dać pazurkom odpocząć od lakierów, bo dziś jak zmyłam Mellow to zobaczyłam, że prawie każdy paznokieć na końcu jest rozdwojony Mimo, iż ja mam krótkie pazurki, bo długich nie lubię Na pewno pomoże mi odżywka Strong results z Avonu, ale muszę poczekać na zamówienie znów trochę czasu.
Stary 2009-06-05, 16:46   #4900
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luskap w takim razie skuszę się na tą wodę Brazil Beat; mam nadzieję, że będzie choć trochę trwała
Ja uzywalam próbkę to była nawet trwała, ale bez przesady (to tylko Avon)

Cytat:

w Rossmannie pojawiły się lakiery do włosów L'Oreal Elnett, czekałam na nie odkąd zobaczyłam reklamę na jakimś niemieckim kanale, chyba się skuszę, skoro już (po 2 latach?) i u nas są
Ja widziałam dziś piękny pomarańcz z Gosha(najchętniej kupiłabym jeszcze pomarańczowy i fiolecik, no ale mogłam sobie pozwolić tylko na 1-padło na róż)
W nowej gazetce Natury też będą te lakiery(od czwartku) i jestem ich ciekawa. Ale nie kupię i tak, bo mam jeszcze nabłyszczający Nivea i pół litra Goldwela.Chociaż tego nie będę robić zapasów, tym bardziej, że nie używam codziennie

Cytat:
Pomacaj sobie Smashboxa - jest dość ciemny, matowy, ale tak niesamowicie jedwabisty... Mocno napigmentowany.
dzięki, muszę obadać.

Cytat:
Guerlain G Rouge
testuję sobię z takiej próbki od Sephory - są tam 4 odcienie, najbardziej podoba mi się Galia (03)
można pić, jeść, całować, a ona trwa trwa i trwa nawet schodzi z klasą i rzeczywiście powiększa usta, najbardziej gdy ma się ją na ustach, ale jak zejdzie, to też pozostawia wargi pełniejsze
na allegro można kupić do 100zł, ale większość posiada opakowania pokazowe i tylko w jednym odcieniu, który no jest ładny, ale jednak nie stuprocentowo mój, więc nie chcę
łooo, cudna ta szminka, a jakie bajeranckie opakowanie!
W ogóle to mnóstwo kosmetyków z Guerlain mi się bardzo podoba, ale ceny są nie do przyjęcia jak dla mnie. i pewnie nie tylko dla mnie. Ale zakochałam się w pudrze z muszlą
Stary 2009-06-05, 17:31   #4901
Estella
Zakorzenienie

Lucynko ja też byłam zakochana w muszli - do wczoraj, na żywo to naprawdę nic specjalnego.

Ziz na mojej skórze 01 wyglądał na biało beżowy; nie mam Lu 06 i nigdy go na żywo nie widziałam niestety. Ale TBS ma ładny kolor, jednak dla mnie za jasny, za to dwójka jets żółta; dziwna kolorystyka.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 17:33   #4902
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ziz na mojej skórze 01 wyglądał na biało beżowy; nie mam Lu 06 i nigdy go na żywo nie widziałam niestety. Ale TBS ma ładny kolor, jednak dla mnie za jasny, za to dwójka jets żółta; dziwna kolorystyka.
noo, on jest bardzo jasny. 03 tez mi sie podobal, ale byl zdecydowanie za ciemny. 03 to taki fajny, czysty bez, dla lekko opalonych cer bedzie idealny
Stary 2009-06-05, 17:39   #4903
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Lucynko ja też byłam zakochana w muszli - do wczoraj, na żywo to naprawdę nic specjalnego.
O dzięki, więcej takich opinii i wybiję go sobie z głowy. Bo nie widziałam go na żywo, a na zdjęciach prezentuje się pięknie no cóż, zazwyczaj zdjęcia mijają się z rzeczywistością.
Wylicytowałam właśnie róż Borghese

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-06-05 o 18:03
Stary 2009-06-05, 17:57   #4904
Estella
Zakorzenienie

W tym wypadku fotki baaaaaaaardzo się minęły z rzeczywistością:/ z tej kolekcji podobają mi się tylko cienie, ale bez szaleństw:/

Ja wczoraj kupiłam piękny błyszczyk w MACu; taki prezencik na dzień dziecka, bo nic nie dostałam

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 18:28   #4905
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to kwestia akurat tego koloru, bo reszty Eveline jeszcze nie wypróbowaąłm () ale trzeba dokładnie nałozyć pierwszą warstwę bo inaczej zrobią się prześwity (mam tak na 2 paznokciach, ale nie widac za bardzo, trzeba się przyjrzeć) a poza tym jakoś trudno pomalować końcówki
Widziałam dziś odcień Plum in Chocolate i jest jaśniejszy niż się wydawał.... Nie wzięłam go ale teraz zaczynam mysleć że jednak powinnam wrócić i go przygarnąć Kupiłam za to inny Eveline: Bitter Chocolate więc sprawdzę jak z kryciem u nich.

Cytat:
Pierre Rene. sa teraz w promocji w Naturze za 6,99 chyba jeszcze wroce po dwa, trzy kolory. #33 jest obledny, mam go na stopach i dloniach. taki elegancki brudny fiolet

#33 nie było jak w Naturze na którą dziś napadłam Wybierałam chyba z 10 minut i zdecydowałam się na 31 i 96.
Napisz proszę jak z ich trwałością. Jeśli nie będą odpryskiwać po jednym prysznicu i myciu naczyń to dokupię jeszcze jakiś kolorek.

Cytat:

Na pierwszym zdjęciu są moje dzisiejsze nabytki Bell Glam Wear wypróbowałam już na mamie; piekny odcień czerwieni i ładnie kryje już po pierwszej warstwie, żadnych zacieków. Druga fota to zakup majowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lak2.jpg (83,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lak1.jpg (48,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-06-05, 18:33   #4906
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość

#33 nie było jak w Naturze na którą dziś napadłam Wybierałam chyba z 10 minut i zdecydowałam się na 31 i 96.
Napisz proszę jak z ich trwałością. Jeśli nie będą odpryskiwać po jednym prysznicu i myciu naczyń to dokupię jeszcze jakiś kolorek.
dzisiaj tarlam ziemniaki na placki, umylam stos naczyn, potem poszlam myc kudly a lakier trwa nienaruszony
ten roz to #31? ja jutro znowu bede w N. i pewnie kupie sobie jeszcze jakis kolur
Stary 2009-06-05, 18:45   #4907
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj tarlam ziemniaki na placki, umylam stos naczyn, potem poszlam myc kudly a lakier trwa nienaruszony
ten roz to #31? ja jutro znowu bede w N. i pewnie kupie sobie jeszcze jakis kolur

Więc dobrze się zapowiada. Nie planujesz jutro okien myć? To byłby dopiero idealny wyznacznik trwałości
Stary 2009-06-05, 18:49   #4908
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Więc dobrze się zapowiada. Nie planujesz jutro okien myć? To byłby dopiero idealny wyznacznik trwałości
ja okna zawsze w rekawiczkach myje, wiec pazurkow nic nie rusza ale jutro bede szorowac podlogi a to juz robie golymi rencami, bo musze czuc sciere w dloni
Stary 2009-06-05, 19:08   #4909
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczaiłam w Avonie z serii Color trend jakieś nowe 2 lakiery, które zmieniają odcień w zależności od kąta padania światła i jeden wygląda fajnie: taki brzoskwiniowy kolor z delikatnymi drobinkami http://www.avon.cz/2776/lak-na-nehty...g-apricot.html
Podoba mi się też granatowy i ciemnoniebieski z serii Nailwear, ale kiedyś miałam jeden lakier właśnie z owej serii i nie byłam zadowolona: okropnie długo schnęła nawet 1 warstwa a 2 czy 3 nawet po kilku godzinach były jeszcze na tyle miękkie, że zostawały ślady po jakimkolwiek odciśnięciu .
W wątku ze zdjęciami i katalogami Avonu sa te niebieskie lakiery.

Cytat:
Widziałam dziś odcień Plum in Chocolate i jest jaśniejszy niż się wydawał.... Nie wzięłam go ale teraz zaczynam mysleć że jednak powinnam wrócić i go przygarnąć Kupiłam za to inny Eveline: Bitter Chocolate więc sprawdzę jak z kryciem u nich.
Mi się podoba Milk Chocolate (czy jakoś tak )

Cytat:

Na pierwszym zdjęciu są moje dzisiejsze nabytki Bell Glam Wear wypróbowałam już na mamie; piekny odcień czerwieni i ładnie kryje już po pierwszej warstwie, żadnych zacieków. Druga fota to zakup majowy.
A ja dziś kupilam PR 116 i 38 (troszkę ciemniej wyglada na zdjeciu, jedną buteleczkę rozwaliłam w sklepie spadła mi na podłogę ) i Delia Flash Summer W ręce miałam jeszcze z tej serii Delii turkus z drobinkami i liliowy z drobinkami ale nie byłam przekonana. W innym sklepiku chciałam kupić granat Eveline Colour Show ale ... nie miałam już pieniędzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowe.jpg (51,8 KB, 32 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 19:11   #4910
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
O dzięki, więcej takich opinii i wybiję go sobie z głowy. Bo nie widziałam go na żywo, a na zdjęciach prezentuje się pięknie no cóż, zazwyczaj zdjęcia mijają się z rzeczywistością.
Wylicytowałam właśnie róż Borghese
Lucynko, to ja też ci powiem że ta muszla to nic specjalnego, jak dla mnie daje rudo-ceglany kolor, drobinek raczej nie ma (tylko na wierzchu, ale ta warstwa była już starta), jakaś taka grubo zmielona, myślę, że można by sobie nią placki na twarzy porobić. Pomogłam?
Za to meteoryty prasowane baaardzo mi się podobają czemu one takie drogie

Cytat:
Sleepy, jaki ładny ten granat Sephory muszę go pomacać. A jaki nr. ma ten ciemny fiolet z Inglota? Bo też śliczny.
Stary 2009-06-05, 19:28   #4911
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
A ja dziś kupilam PR 116 i 38 (troszkę ciemniej wyglada na zdjeciu, jedną buteleczkę rozwaliłam w sklepie spadła mi na podłogę ) i Delia Flash Summer W ręce miałam jeszcze z tej serii Delii turkus z drobinkami i liliowy z drobinkami ale nie byłam przekonana. W innym sklepiku chciałam kupić granat Eveline Colour Show ale ... nie miałam już pieniędzy
Śliczne lakiery Hosenko! Podoba mi się bardzo ten w środku.
Ja też juz ostatnie pieniądze wydałam na lakiery! A wlaśnie pomalowałam sobie tym GOSHem i niebo a ziemia w porównaniu ze zwykłymi lakierami-jest bardzo gładziutki, szybko schnie i pięknie kryje już przy jednej warstwie i nie robi smug Teraz to mam ochotę jeszcze na tą pomarańczkę i fiolecik A ten róż wygląda słodko śliczny kolorek

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Lucynko, to ja też ci powiem że ta muszla to nic specjalnego, jak dla mnie daje rudo-ceglany kolor, drobinek raczej nie ma (tylko na wierzchu, ale ta warstwa była już starta), jakaś taka grubo zmielona, myślę, że można by sobie nią placki na twarzy porobić. Pomogłam?
Za to meteoryty prasowane baaardzo mi się podobają czemu one takie drogie
Dziękuję Ci dobra kobieto To już straciłam na niego ochotę (Ależ ja jestem podatna na wpływy!) za radą Pakosty oblukałam trochę bronzerów Smashbox, tylko na All, ale też mi się podobają, tylko jest kilka rodzajów (Pakosta, o które konkretnie Ci chodziło?

A meteoryty WSZELKIE tez mi się podobają, ale cenę też mają powalającą, nie wiem czy kiedykolwiek kupię (choć jakby pozbierał do kupy drobne zakupy kosmetyczne w ciągu miesiąca, to byłyby meteoryty i pewnie coś jeszcze)
Stary 2009-06-05, 19:32   #4912
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Sleepy, jaki ładny ten granat Sephory muszę go pomacać. A jaki nr. ma ten ciemny fiolet z Inglota? Bo też śliczny.
Granat jest naprawdę ładny, właśnie mam go na paznokciach u nóg.
A śliwkowy Inglot to 177, moja druga butelka. Uwielbiam ten kolor! To zdjęcie zrobione z lampą więc drobinki bardzo się odznaczają, w rzeczywistości wygląda na bardziej matowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inglot.jpg (87,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-06-05, 19:34   #4913
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś kupilam PR 116 i 38
tez mam #38
mam ochote na ten roz, ktory pokazala sleepy. i musze sie rpzyjrzec blizej ciemnym brazom PR, moze mnie jaki zauroczy?
Stary 2009-06-05, 19:39   #4914
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam #38
mam ochote na ten roz, ktory pokazala sleepy. i musze sie rpzyjrzec blizej ciemnym brazom PR, moze mnie jaki zauroczy?
Ten roż chyba miałam - poleciał do Ice.

Podobał mi się jeszcze ciemny zielonkawy z drobinkami, ale odłożyłam. I jeszcze taki ciemny brązowo-szary

Instagram

Stary 2009-06-05, 19:43   #4915
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Podobał mi się jeszcze ciemny zielonkawy z drobinkami, ale odłożyłam. I jeszcze taki ciemny brązowo-szary
zielen na paznokciach to zbytnia ekstrawagancja ale marzy mi sie szary lakier, bez drobinek. nie zadne srebro, tylko typowo szary, blyszczacy...
Stary 2009-06-05, 19:55   #4916
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Granat jest naprawdę ładny, właśnie mam go na paznokciach u nóg.
A śliwkowy Inglot to 177, moja druga butelka. Uwielbiam ten kolor! To zdjęcie zrobione z lampą więc drobinki bardzo się odznaczają, w rzeczywistości wygląda na bardziej matowy.
Dziękuję za dodatkowe zdjęcie kurcze, podoba mi się ten kolor. Ehh i zostałam wkręcona w lakieromanię, a przez prawie 25 lat żyłam sobie w błogiej nieświadomości z dwoma bezbarwnymi lakierami na stanie
Stary 2009-06-05, 19:58   #4917
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za dodatkowe zdjęcie kurcze, podoba mi się ten kolor. Ehh i zostałam wkręcona w lakieromanię, a przez prawie 25 lat żyłam sobie w błogiej nieświadomości z dwoma bezbarwnymi lakierami na stanie
ten watek to zuo w ciagu dwoch dni dorobilam sie 7 lakierow
Stary 2009-06-05, 20:03   #4918
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
zielen na paznokciach to zbytnia ekstrawagancja ale marzy mi sie szary lakier, bez drobinek. nie zadne srebro, tylko typowo szary, blyszczacy...
Ale ta zieleń to taka "inna" jest
W podstawówce miałam szary lakier bez drobinek - siostra stwierdziła wtedy że mam paznokcie jak topielec

Cytat:
A ja w ciągu jakiś 2 tygodni - 13 czyli pobiłaś mnie Mi wychodzi prawie 1 na dzień, a Tobie ...

Instagram

Stary 2009-06-05, 20:45   #4919
lizzie
Zadomowienie

Cytat:

Ja odkąd zaczęła się ta mania nabyłam już dwa, w drodze jest trzeci i wysuszacz do kompletu. Nie przypuszczałam, że kolorowe paznokcie mogą dać tyle radości
Stary 2009-06-05, 21:06   #4920
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Zdecydowanie odradzam Ci ten lakier, to jeden z najgorszych jakie kiedykolwiek miałam. Zaczynał odpryskiwać po paru godzinach (!!). Dlatego nie warto, mimo że na paznokciach wyglądał ładnie.

Na pocieszenie po zawalonej Ekonomice dostałam dziś wyniki z egzaminu zPR - 4,5 i poszłam po wpis z zaliczenia z OiZ - wyobraźcie sobie moją miną kiedy po miłej pogawędce zobaczyłam, jak wykładowca wpisuje mi do indeksu 5,5 ... To znaczy wiedziałam, że mi dobrze poszło, ale bez przesady, naprawdę niewielkie mam pojęcie o teorii organizacji i zarządzania, zresztą kompletnie mnie to nie interesuje.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości