|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
No... leniwe.... malutko zjadłaś
![]()
#4892 |
Rozeznanie
|
NeverGoodEnough18 kobieto ile Ty zjadłaś?? to nawet 600 kcal chyba nie ma
![]()
#4893 | |
Rozeznanie
|
Malo ostatnio pisalam to teraz macie - czytajcie
![]() ![]() NeverGoodEnough, moja rada - (i pewnie kazda z Nas potwierdzi):
![]() ![]() Co do mojego menu.. to dzis mialam dzien rozzzpusty (wrap w mcdonads i lody) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() "Na sex-appeal składa się w połowie to co kobieta ma, a w połowie to co myślą, ze ma."
W liceum, choc bylam szczupla to nie docenialam tego i nie czulam sie w ogole sexowna..myslalm, ze nigdy nikogo nie znajde. Teraz jest mnie 20kilo wiecej i od 3 lat jestem ze wspanialym mezczyzna. Po liceum wyjechalam na studia... do tego utylam 30 kilo(!)... ale nie narzekalam jakos na brak zainteresowania... ale to tylko dlatego, ze w koncu uwierzylam w siebie! Kolejny ciekawy przyklad - my kobiety mamy takie dni gdy czujemy sie brzydsze, a czasem wstajemy rano i czujemy sie piekne (hormony to to czy co? hehe) i zauwazylam, ze za kazdym razem gdy wstaje rano i patrze w lustro z poczuciem, ze ladnie wygladam ![]() ![]() A! i Camila, uwazaj, bo to bardzo czeste, ze przy odchudzaniu ciagle nam sie wydaje, ze wciaz jestesmy pulpety. stad sie bierze anoreksja. ja nie strasze, tylko mowie.. bo wiadomo.. w miare jedzenia apetyt rosnie (heheheh- powiedzenie troche nie adekwatne do gubienia kilosow, ale wiadomo o co chodzi ![]() ![]() ![]() to tyle, dziekuje za uwage ![]()
unless we have the courage to lose sight of the shore... Edytowane przez misialinana Czas edycji: 2010-05-11 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za kopa na wsparcie, ale chyba po prostu mam złe dni, bo nic nie pomaga
![]() Zjadłam dziś za dużo, ale przynajmniej zdrowe rzeczy. Wpadłam tylko na chwilkę, bo mnie chcę marudzic i psuc atmosfery ![]() Idę wysuszyc włosy i oglądac chirurgię. Odezwę się rano. Dobranoc Dziewczyny!
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Raczkowanie
|
hej
Never..no co to ma być?Tu sie nie głodzimy, to nic Ci nie da, za to efekt jojo masz gwarantowany.Codzienna dawka żywieniowa 1000-1200kcal!!!! I wyobraź sobie nie trzeba sie głodzić, tylko ćwiczyć i przestrzegać "złotych reguł".Dla przypomnienia dla nowych koleżanek: 1.Zjadamy tyle, aby zmieścić sie w przedziale 1000-1200 kcal 2. Nie pijemy w trakcie posiłku, najlepiej pół godz. przed i 2 godz po. 3.Jadamy 4-5 posiłkow dziennie. 4Kolacja, najpóżniej do 18tej/19tej(w zależności od trybu życia, ale conajmniej 3 godziny przed snem! 5Nie podjadamy po kolacji i w nocy(najlepiej miec przy sobie mineralke, która w razie czega ukoi poczucie głodu na jakis czas) 6.Odrzucamy:słodycze , alkohol , masełka, białe pieczywo(jeśli juz to jadać rano troszeczke, ale lepiej przerzucić sie na ciemne, pieczywo mozna tez zastapić np. waflami ryz -tu uwaga na kalorycznosc!) 7.CWICZYMY!!!! np.rowek, brzuszki, spacerki,skakanka, orbitreki, fitnes i takie tam,same wiecie...sex tez jest dobry nie zapomnijcie... 8.Pijemy dużo, gdyż tracimy wiecej wody(zalecane do 2l.dziennie, ja na maxa moge wmusic w siebie tylko1l.) No to takie główne sprawy, jakby co to pytać lasencje.Pamietajcie, nie ma od razu oszałamiajacych efektów.No niestety na nasza wage pracowałyśmy dłłłłłłłuuugo i teraz szybko tez tego nie zrzucimy...na poczatku, chudnie sie najwiecej, później wolniej, ale to nie oznacza, ze mozan sie zniechęcać!Nasz organizm tak ma po prostu, broni sie aby nie pozbywać sie zapasółw tłuszczyku.Wice sie nie zrazajcie. Sa tez rózne dietetyczne przepisy, przepyszne, któe doskonale zastepuja te normalne-wysokotłuszczowe, słodkie i kaloryczne, poszperacie po naszym forum to znajdziecie m.in.przepis na dietetyczne ptasie mleczko, chlebek, serniczek, naleśniki itp. A ja cóz mam nadzije, ze waga znó mi zacznie spadac, no jest w kocnu kilo mniej, ale dłuuugo na niego czekałam. Nom, dzis popracowałam w ogrodzie, troszke w domciu, pojeździłam no moim ogierze(nie mylić z TZ-to bedzie póxniej....) jednoczesnie robiac cwiczonaka na ramiona i czuje , ze troszke przegiełam, bo nie mam sił na klawce nawet klikac. Tak wiec moje kochane na razie zmykam. ps.Misia , kórcze, a ja jak tak poczytałam sobie o tej roślince to niby ona taka dobra;-( myślałam, ze mi muchy wyłapie...sama.....ehhh Ciekawe , co sie dzije, z naszymi "starymi"kolezankami..??? Czarownica, Mysia, Daga, Anecia,Kradziejka, Shadow..itd...długo by wyliczac... ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- no własnie , co do Camili, bo prawie zapomniałam.. Camilko...nie martw sie, Ty tego nie widzisz, ale waga leci i to najważneijsze!!!Ciesz sie a nie rozpaczaj!!!Nie wiesz jak to jest cm tu mniej, pól cm tam itd....Ja tez tak mam, nie widze po sobie zbytniej róznicy, co jedyne, to to, ze kiedy zaczynałam sie z Wami odchudzać, to zapinałam pasek do spodni na ostatnią dziurke, teraz zapinam na 3! a mogła bym nawet na 4!!! a to coś juz znaczy.Zauważyłąm, ze talia(mimo iz wczesniej było widac jej zarysy) zrobiła sie ładniejsza ![]() Tak wiec nie przejmuj sie , nie ty jedna masz te problemy, ale najwazniejsze, ze wiesz ze jest mniej ![]()
#4896 |
Wieczne Kutango
|
O kurcze no moze faktycznie dzisiaj malo, ale wczoraj mialam zly dzien
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam dzisiaj z mamą w kinie na filmie opartym na faktach .. tytul to "kwiat pustyni" jestem pod ogromnym wrażeniem...
pomalutku zaczynam zdrowieć.. jutro jade chyba na uczelni- 3majcie kciuki zeby udało mi sie coś załatwić ! a humorowo dupnie... podobno jestem egoistką,, zarzuty bolą bo nie uważam zeby były słuszne... tylko jakoś coraz mniej sił zeby z tym walczyć;/ ide spac moze jutro będzie lepszy dzień ?/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Rozeznanie
|
misia jeżeli dzisiejszy dzień był Twoim dniem rozpusty to nie zabierasz sobie różyczki.
a tak w ogóle kupiłam sobie dziś filtr do wody i już nie muszę nosić wody ze sklepu ![]() ![]() ![]()
#4899 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzisiaj miałam bardzo grzeczny, dietkowy dzień. Zmieściłam sie prawie równo w 1000 kcal. ![]() Wczoraj też było ok, ale przez weekend trochę przesadziłam. Nie będę się teraz rozpisywać co jadłam, grunt że nie słodycze. Desi, Camila każdy ma złe dni, mnie ostatnio pomogło jak zrobiłam remanent w szafie, przymierzałam ciuchy z zeszłego lata, efekt- sporo za luźnych a te co były upięte, teraz super leżą ![]() Tak, że kochane nie łamać mi się tu bo ![]() ![]() ![]() Czerwona wierszyk i dietka super, bardzo się uśmiałam ![]()
#4900 |
Raczkowanie
|
Margolka, Słonko, przecież ostatnią rzeczą, którą można Tobie zarzucić jest egoizm - już nie raz nam udowodniłaś, że bardzo myślisz o innych. Nie przejmuj się, ktoś tak tylko powiedział, żeby Ci sprawić przykrość...
A na uczelni na pewno będzie ok. Anusia, też tak mam z tą szafą - tylko gorzej mi się robi jak już zupełnie nic na mnie nie pasuje, bo we wszystkim wyglądam jak w worku (tzn. teraz jak tak zimno się u nas zrobiło, zupełnie nie miałam w czym chodzić), a nie bardzo jest kasa, żeby wszystko od nowa kupować ![]() ![]() A poza tym różyczka Ci się spsuła - daj spację po czwartej. Czerwona, my właśnie cały czas myślimy o filtrze (wypijam dwie zgrzewki wody na tydzień - Evian, bo żadna inna mi nie smakuje :/ ) i właśnie cały czas się obawiam, że mi nie będzie smakować ![]() Dobrej nocy dziewczęta ![]()
#4901 |
Rozeznanie
|
a mi to tam obojętne jaka woda, więc z filtra dla mnie jest ok
![]() Przepis na szarlotkę- tylko dla mężczyzn! 1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka, rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser, wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka. 5.Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać. 6.Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu zostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 9. Sprawdź, czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 10. Weź szybciutko prysznic! 11. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj woda. 15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę, bo jak zaschnie, to nie domyjesz! 16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian, włącz piekarnik. 18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik! Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu. Smacznego!!! ![]()
![]() |
#4902 | |||
Rozeznanie
|
Doberek
![]() ![]() Dzis zaszalam i pospalam az do 6:20! ![]() ![]() Dzis na sniadanko - 2kr.razowca z chuda drobiowa i ogorkiem. a do pracy wzielam ser chudy + pomidor+ ogorek swiezy + kiszony... do tego kawka z mlekiem, a! i jablko. oczywiscie nie wsztsko na raz, bo by byla rewolucja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
Dziś dalej jest "nie mój dzień" ![]() Czuję sie jakaś napuchnięta i wzdęta, pewnie po wczorajszej kapuście z grochem (dobrze że zjadłam ją dość wcześnie na kolację). Poza tym wlazłam wczoraj na wagę, nie wiem po jaką cholerę, bo waga pokazała mi 77 kg, czyli 1,5 kg więcej niż w sobotę! Niby wiem, że to woda, bo nie objadałam się, żeby aż tyle przytyć. Ale okresu jak nie było tak nie ma, spóźnia się, a ja się czuję coraz bardziej pączkowata ![]() Nie mam na razie apetytu, a jeśli już, to na słodycze. Dziś dużo będę poza domem, muszę jakoś mądrze jedzonko na dzis dobrać, żeby nie głodować. Miłego dnia Dziewczyny!
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
![]() Ja przed okresem i staram sie nie wpierniczac wszystkiego ![]() ![]() Wstalam dzis z lepszym nasawieniem niz wczoraj, zamierzam dzis duuuuzo cwiczyc, z racji tego, ze mam czas i jestem w domu, a dawno tego nie robilam przez nauke i brak czasu ![]() Ktos sie pytal jak poszlo kolo...no nie poszlo pomieszalam zakres podmiotowy z przedmiotowym ![]() ![]() MENU NA DZIS: S: 2xjajo ugotowane+pol pomidorka 172kcal O: szklanka makaronu penne + 2lyzki twarogu+cebulka duszona 285kcal P: 5 lyzek serka wiejskiego+pol pomidorka+mala parowka 245kcal K: jw. 245kcal Razem: 947kcal moze byc ![]() Camilko nie zalamuj sie, jak dla mnie jestes piekna kobieta i chcialabym chodziazby tak ladnie sie usmiechac i miec takie wlosy ![]() Margol ja czytalam ta ksiazke, nie bylam na filmie i tez jestem pod ogromnym wrazeniem! ksiazke polecam i rowniez polecam ksiazke o podobnej tematyce-"sprzedane" Wlasnie super dokument leci na naional geographic hd ![]() Ok ja ide posprzatac pokoj, bo w takim burdelu nie mozna cwiczyc:P Milego dnia ![]()
#4905 |
Raczkowanie
|
Hejka lasencje!
Miłego dzionka!
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
miiilenka jak będziesz miała okazje to pójdź na film- jest naprawde bardzo fajnie zrobiony. do ksiazki sie przymierzalam ale cos ciągle mi czasu brakowało,.,
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa ! najgorsze ze te zarzuty wyszły z ust jednaje z najbliższej mi osób...nie wiem co się ze mną dzieje z moimi myslami uczuciami, planami na przyszłośc... coś sama nie jestem pewna czego chce a to okropna sytuacja :/ ![]() Prosze o klikanie na banerek - pomożecie ??? ![]() Edytowane przez margolka1986 Czas edycji: 2010-05-12 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() byłam już na uczelni a teraz będę się uczyć, a taka ładna pogoda, cieplutkoo ![]() zjadłam dziś: sn: tak jak wczoraj kajzerka z pasztetem, pół pomidora +/- 300 kcal 2sn: grejfrut, jabłko 150 kcal o: bedzie pół kostki twarogu ze szczypiorkiem z dodatkiem kefiru, parówka k: pewnie jogurt bedzie Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() ja już po śniadanku, teraz pije herbatkę i słucham radia. margolka1986 właśnie zagłosowałam ![]() miłego dnia laseczki ![]()
#4909 |
Wieczne Kutango
|
ja śniadanie zjadłam kolo godz 10 kanapke z salatka. Teraz robie sobie obiadzik moj ulubiony warzywka z patelni z rybka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
Margolka ja równiez zagłosowałam mam nadzieję że i ty klikniesz na mój
![]() A moje dzisiejsze menu jak do tej pory: Ś: 3 małe kromeczki z ziarnistego chleba z plastrem polędwiczki i pomidorkiem O: zupa jarzynowa ... ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Dziewczyny pomożecie i też kilikniecie ??
#4911 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Ja tak tylko z doskoku na razie ![]() Sunshine, a może zastąp ten pasztet jakąś wędlinką drobiową, bo jak już musisz tę kajzerkę, to może z czymś zdrowszym? Bo jak wiadomo, pasztet, to tylko tłuszcz, chrząstki i ścinki z najgorszych części mięska. Ale to tylko taka moja mała wskazówka, jak coś, to przepraszam ![]() A ja mam coraz większe problemy z kolacjami :/ W prawdzie nie chodzi o słodycze (chcicę na to zaspokajam gorącą czekoladą, która ma 37 kal w kubeczku ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#4912 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mi przez ostatnie dni też strasznie dokucza nadmierny apetyt
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Wieczne Kutango
|
czarnowlosa20
margolka kliknięte ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
Jeszcze mi klikajcie
![]()
#4915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to jestem dobra zle poptrzylam na grafik i myslalam, ze dzis mam wolne i o 12 dopiero zaczelam sprzatac i goowac na jutro ![]() a teraz najlepsza wiadomosc! zaliczylam egzamin ![]() ![]() ![]() ![]()
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2010-05-12 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczyny, zagłosowałam na Was, mam nadzije, ze na coś sie Wam przyda ![]() Ja jestem dzis padnieta, az mi noga zaczeła dokuczać. Wybrałam sie bowiem do mamci rowerkiem.Jakies 10km w jedna strone i to na dodatek pod wiatr, a duszno niesamowicie było, bo zanosi sie na burze i juz grzmi.No wiec przyjechałam do mamci, a ta w ogródku zauwa, wiec jej tez pomogłam, odpoczełam chwilke i do domciu.Ledwie zdąrzyłam przed deszczem. Teraz bede sie leniła,obiqadek od wczoraj mam dla TZ, wiec robie sobie teraz dłłłługi odpoczynek. Camila , nie martw sie tak tym dodatkiem na wadze, bedzie po @ i wszystko wróći do normy. no mykam na razie Słoneczka Wy moje.
#4917 |
Zakorzenienie
|
Libbie, wiem niestety o tym pasztecie, ale akurat mam pusto w portfelu i czekam na dofinansowanie od mamy
![]() ![]() Właśnie siedze i sie ucze, a wiadomo, jak tak siedze to cały czas mam ochote coś pochrupać ![]() wracam do ksiazki |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
fiolka122, nevergoodenough wielkie dzięki za głos
![]() czerwona oddałam głos ![]() miiilenka gratuluję zdanego egzaminu ![]() No i dzisiaj nici z różyczki bo wszamałam loda włoskiego ![]() A na podwieczorek zjadłam gruszeczkę
#4919 |
Raczkowanie
|
Czarnowlosa, mało że nici z różyczki - jeszcze trzeba sobie jedną odjąć
![]() Buuu kończą mi się pomysły na papu i wszystko powoli zaczyna mi się nudzić ![]() A jeszcze jutro muszę upiec tacie szarlotkę na urodziny - w ramach prezentu, bo uwielbia, a ja nie mam innego pomysłu ![]() ![]() Buźka dziewczęta
#4920 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze zapomniałam ze niestety musze odjac sobie różyczke
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.