|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
ola, ja bym bez malutkiej tydzień nie wytrzymała i choć czasami też mam ochotę odpocząć to okazuje się że najlepiej odpoczywa mi się z Lenka, bo jak jestem bez niej to się zastanawiam czy wszystko ok... więc co to za odpoczynek ...
zeberka, informacje o składniku podałam do wiadomości... jako ciekawostkę. z tego co sie zorientowałam dużo kremów jest bez titanum,a skoro coś szkodzi i zostało to udowodnione to wolę zapobiegać... niż leczyć. chodzi tu o bezposrednią ekspozycję skóry na słońce posmarowane kremem z titanum lub wit. A. to takie moje zboczenie zawodowe, wież mi że na składnikach się znam i wiem że pierdoła może w organizmie niezłe szkody zrobić. Jeżeli warzywa rosną przy drodze i zawierają ołów to wolisz takich nie dawać swojemu maleństwu prawda? oczywiście zgodzę się ze nie ma co popadac w paranoję bo czesto media wyolbrzymiają szkodliwośc lub zdrowe działanie czegoś tam... ale takie opracowanie naukowe oparte na testach klinicznych, no jakoś mnie to zaniepokoiło - i chciałam się podzielić newsem ![]() co do smarowania pupki ja używam sudocrem na zmianę z sos krem z nivei i alantanem fioletowym, sudocrem na noc, a teraz jak jest tak gorąco to też na dzień i Lenka nie ma wysuszonej skóry od niego, ale wiadomo, niektóre maluszki mają bardziej delikatną skórę. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-10 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzień doberek ![]() My wstaliśmy już o 5 i prawie 2 godziny próbowałam uspać małą. I dopiero niedawno się obudziła, zadowolona i zajęła się chusteczkami ![]() Zupka z żółtka chyba poszła nieźle. Narazie nie widzę żeby miała jakieś krostki czy nawet więcej plamek. A te uczulenie od czego by nie było już nam schodzi. Zauważyłam że szybciej idzie jak jest bardziej suche a nie na oliwione. Co do jedzenia bo patrzę że dużo było o tym to Amelcia jest złotym dzieckiem. Co by jej nie podać to zje ![]() -jabłuszko samo lub z marchewką -jabłuszko z owocami leśnymi (rewelacja dla niej) -ziemniaczki z marchewką -brokuły -buraczki -kurczaczek -indyk -kaszki ale tylko z Nestle(malinowa, jabłkowa, owoce leśne, morelowa, bananowa) -soczki z jabłka i malin i winogrona,morela i śliwka -z Gerbera zupka jarzynowa (bardzo lubi) -z BoboVity warzywka z aromatycznym indykiem(bardzo smakują) -do mleka dodaję kleiku ryżowego szególnie wieczorkiem żeby spała całą noc -a no i oczywiście sama wcina chrupki kukurydziane -no i od wczoraj żółtko ![]() boję się że na gluten ma uczulenie więc narazie nie podajemy Wczoraj po tej okropnej burzy tak ładnie było, ze spotkałam się z koleżanką na mały spacerek z dzidziusiami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4893 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze że już lepiej !!! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
A to jeszcze przedpraca wstawie foteczke mojej perełki na ktoryj widac zebolki
![]()
#4895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lecimy jeść kaszkę i spadamy na cały dzien na dwór ![]() ![]()
Ślubowaliśmy ![]() NASZA CÓRCIA AMELKA ![]() ![]() Mój malutki synek JAŚ ![]() ![]() Odchudzanie ![]() ![]() Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2010-06-10 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak inne mamusie cycowe? my tez mielismy mleczno ryżową i byla ok, teraz mamy ryzowa malinową i ta nie podeszla... Co do wyjazdu ja bym nie dala rady.... dla mnei taka opcja NIE DO PRZYJECIA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny z tym katarem to trzeba teraz uważac, maluchy spocone, potem wiatr zawieje, my wczoraj z wielkiego upalu weszliśmy do klimatyzowanego sklepu, brrrr.... trzeba uważac teraz bardziej na maluszki. A komary u Was juz są? U nas strszne! Jak szlam przez park to normalnie bezczelnie próbowaly mnie podgryzac.... Zebra, tak się zastanawiałam czy sloiczki drożej wychodza rzeczywiście? Średnio słoiczek 3 zł, mały zjada dwa dziennie. Czy za 6 zl coś ugotujesz? Kupic jarzyny, mięsko, owoce, do tego gaz, czas itd...
![]() |
#4897 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4898 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki nie mam pojęcia co sie u was dzieje bo jestem daleko w tyle na wizażu- przeleciałam tylko zdjęcia - jesteście śliczne a nasze dzieci tak urosły
![]() ![]() U nas w sumie nic sie nie zmieniło- zębów nie mamy ![]() ![]() A ja wczoraj byłam z moim Kuba na dniach otwartych szkoły i moje dziecko jest juz zapisane i przydzielone do klasy IA. Powiem wam szczerze ze mam wiekszego stresa niż on i nie moge uwierzyc w to ze mam takiego dużego synka ![]() No dobra biore laptopa na polko i ide poczytać co u was ![]() AAA Zahario pamiętaj o nas- jesteśmy u ciebie między 30.06 a 7.07 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
jeszcze szybko sie wypowiem odnośnie wyjazdów- my nie dość ze nie zostawiamy naszych dzieci to jeszcze zabieramy ze sobą moją bratanice- czyli ja matka polka i trójka dzieci- na odpoczynek pewnie nie ma co liczyć ale co tam- raz sie żyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ostatnio Was tylko podczytuje znowu, wczoraj mnie tak głowa bolała że nie mogłam normalnie myśleć, jak nie leje deszcz to zaś upał nie z tej ziemi i duchota okropna ![]() czy to nie może być normalnie ciepło a nie tak duszno?? Ola jeśli chodzi o wyjazd na tydzien to ja bym nie potrafiła ![]() dzieciaczki przesłodkie, te zdjęcia coraz piękniejsze przy takiej pogodzie dzieciaczki uśmiechnięte na tym dworze że hej ![]() ![]() a co do czapusiek na głowie to ja mojej nie zakładam, czasami założę opaskę taką żeby tylko uszka przykryć ale to jak jest wiaterek a tak to z gołą główką no i w wózeczku mamy parasolkę to bezpośrednio na słońcu długo jej też nie trzymam ale troszke wiadomo nie zaszkodzi niech połapie troszke słonka ![]() nie mogę myśleć, lubie ciepło ale jak jest tak upalnie to źle sie troche czuję, a jutro ide po zdjęcie z prześwietlenia płuc, juz jestem tak ciekawa wyniku ale normalnie się boję go odebrać miłego dzionka życzę a tu moja mała jak właśnie usnęła bawiła sie bawiła i wkoncu usnęła hehe jutro musze leciec pokupować bezrękawniczki dla malej bo normalnie mam tylko jeden i sukienusie na ramiączkach i nie mam ją w co ubierać w takie duchoty ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-06-10 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Wtajemniczenie
|
przeczytałąm i obejrzałam fotki - dzieciaki piękne (no i mamusie
![]() Ola 7 dni bez dziecka to długo - wydaje sie czasami, ze wytrzymasz ale cieżko jak Iza miała 2 lata z TZ wyjechaliśmy bez niej na 4 dni - 1 i 2 spoko ale 3 juz nie i nie chodzi o to że moze sie coś stac ale - jak je, jak śpi itd. - no ja tak miałam co do jedzenia to my juz dużo różności jemy ![]() piszecie o kaszach mannach - ja małemu daje chyba z bobovity coś w rodzaju kleika ryżowego |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam jak byłam w ciaży kupowałam taki preparat z chicco dla siebie bo chciaam jak najbardziej delikatny taki z trawą cytrynową i czymś tam jeszcze i on faktycznie odstraszał dziady. tutaj jest o tych kosmetykach CHICCO ZANZA NO : http://strefamamy.pl/zdrowie/komarom-mowimy-nie/ i tutaj : http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=186 w serii jest żel, spray, roll-on, chusteczki, bajer do kontaktu i sztyft po ugryzieniu Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z bebilonu są teraz kaszki smakowe bezglutenowe, takich bezsmakowych nie widziałam... http://www.bebilon.com.pl/Kaszki-Beb...otyki-NUTRICIA bezsmakowe ma chyba nestle... aniulka, Agusia przesłodka ![]() słuchajcie własnie była u mnie babeczka, która kupowała huśtwkę z FP, którą wystawiłam na all... opowiadała o swojej córeczce, ktorą rodziła przez cc... trafiła na jakąś młodą anastezjolog, bez doświadczenia która 12 razy wbijała jej się ze znieczulenie ZO !!! Cesarka była opóźniona w efekcie cieli ją wzdłuż nie w poprzek... dziecko niedotlenione z sinicą poporodową, wylewem śródczaszkowym 1 stopnia... dostało 7/10 pnkt. Teraz malutka rozwija się prawidłowo... ale co się stresu najadła... taką mamy "służbę zdrowia" szok! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-10 o 11:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
Xpressja wiem, że dla informacji tylko
![]() ![]() ![]() A tak to warzywa wiem, że jak się obierze grubo to ok, bo pod skórką się te świństwa chowają ![]() Sam podczytywaczko:P Malinka gratuluję zasobu słów ![]() Aniulka śliczności! Ugotowałam zupke:P ciekawe czy zje ![]() ![]() ![]() Nie moge dziecka uśpić oszaleje... pewnie przez ten gorąc... na polu nie, w domu nie, na tarasie nie... Już wiem jaki dzień nam sie uroczy szykuje! A to mój potForek ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam filtr z Ziajki i on oczywiście ma to titanum... czyli nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że mniejsze zło to filtry mineralne bez titanum? u nas dzisiaj taki upał, że na spacer wybrałyśmy sie po 8 rano a już było 23C teraz odpoczywamy w domku. Dzieijszy spacer Załącznik 3173762 Załącznik 3173772 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
|
Zeberko, ja też smaruje,
![]() no ja tam wole wiedzieć takie rzeczy ![]() a zupka mamusi pewnie posmakuuuje ![]() tarasia, ![]() a czytałaś artykuł ? prawda że robi wrażenie i daje do myślenia.... jaka Nila jest słodziuchna! i ten smok na pół buzi ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-06-10 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby taka niedoświadczona siksa bez kogoś doświadczonego to robiła... powiem szczerze, że to nieodpowiedzialność przełożonych ![]() Tarasiu, Aniulko, Katevalley, Pietrusiu, Zebra, wasze maluszki są przesłodkie ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- a co do kremów, to tutaj w Europie będziemy stosować prawdopodobnie filtr 30, a do Chile 50+ i będą to kremy Avene albo Ducray. Tylko muszę kupić. Zresztą najlepszą ochroną jest ograniczenie przebywania na słońcu między 10 a 17 godziną ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Gucia
![]() Xpressja brzmi wykwintnie ta nazwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
zeberko, jaka nazwa?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi mamusie jak robicie z czapeczkami, to teraz zwątpiłam. Ja w chłodniejsze albo wietrzne dni, to zakładam taką cieniutką bawełnianą, żeby uszka się nie przewiały, a jak jest cieplej, to kapelusik, zwłaszcza gdy jest słońce. A jakby było pochmurno, ale ciepło... i właśnie moje pytanie, od jakiej temperatury mogę sobie czapeczki odpuścić?
![]()
#4911 |
Zakorzenienie
|
Xpressja na mózg mi pada od upały- widziałam, że napisałaś La Roche
![]() Konspiracja jarzyny to grosze- mięso kupie i pomrorze w porcjach. Zaraz i dwa słoiczki może być mało a chce przyzwyczaić do domowego . Ja kupuje gerberki i mały mamy po 3.60. ,im kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ,m fvlhjn kjb F - wiadomość od Piotrusia:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale raczej zawsze coś na głowie jest... a mówicie ze nie trrzeba ? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
hihih edytowałam na LPR =la rohe posay - niezle brzmi nie ![]() zeberko pomrozić możńa w tych pojemniczkach do lodu, kiedys widziałam w TV jak mroza tak mamy warzywa sezonowe i owoce ![]() kurcze zazdroszcze wam ogródków ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zadomowienie
|
a jeszcze wam pokażę co moje dziecie wyczynia ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Wtajemniczenie
|
Xpressja - fajny - ciekawe kiedy moj się odważy wyzej 4 litery podnieść - teraz cwiczy na 4 tzn na kolanach, choć marnie mu to idzie ale pewnie przez wagę
![]() ja czpeczkę taka cienką zakładam jako osłona od słoneczka, Iza tez nosi kapelusik |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
Madzia, toż to dziewuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Rozeznanie
|
Xpressja Lenka niezłe akrobacje wyczynia
![]() Czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki, które jeszcze nie podnoszą się na prostych rękach czy tylko moja??? ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Moja mała dziś mi daje strasznie popalić (chyba przez pogodę). Cały czas muszę być przy niej, zabawiać albo trzymać na rękach, kolanach. Jak odkładam i chce wyjść np do łazienki to jeszcze nie dojdę a już słyszę wrzask ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Przed chwilą jej się padło to troszkę odpocznę ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- I już po spanku - nawet kawy nie zdążyłam wypić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||
Wtajemniczenie
|
jaka akrobatka
![]() ![]() moja narazie sie huśta na czworaka troche śmiesznie to wygląda i pare razy tak zrobiła jak twoja mała i przestała woli sie chyba hustać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wszystkie bobaski kochane ![]() i dziękujemy za komentarze ![]() a ja narazie nie wychodzę na dwór bomiałam iść ale taki wiatr okropny że głowę może urwać masakra tu takie słońce a jak zawieje to szok poczekam troche i może puźniej wyjde
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-06-10 o 13:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze - fajny dzieciak/brzdąc nie chłopak
a na marginesie napsałaś dziecie to ja nie ukrywam, ze czasem mi się merda chłopak czy dziewczynka - trochę tu maluszków jest, choc wcale się nie zastanawiałam nad płcią, dla mnie to są dzieci od teraz będę pisac dokładniej ![]() ale poprawiam się - fajna niunia ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-06-10 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak czy siak dziękujemy za komplementy ,dupala unosi a 9 kg ma jak nic! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Wtajemniczenie
|
mały tez ma jakies 9 + 300 g bo ciężki jest, ale i z pozycji siedzącej do czworaka sobie radzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.