|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dzień dobry,
U nas nocka taka sobie.Musialam wziaść o 4.00 Olędo naszego lóżka bo katar jąmeczył i wybudzała sie co godzinę. Ja pięknie siedzi. Dziewczyny co polecacie na katar u dziecka? Męczymy sie z katarem już tydzien.W dzień jest ok ale w nocy to Olę normalnie zatyka i budzi sie kaszlac. Mam wode morską i Fride aleto nie pomaga.Na noc kropie olejkiem Olbas. |
|
|
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
Ja kupiłam jeszcze euphorbium do noska, pomogło.
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, Agu
Czapa - rewelka.edzia, pięknie maleńka siedzi ![]() hanja, śliczna malutka Dziewczyny, dziękuję za Luizkę. Dzisiejsza noc taka sobie, znowu spałyśmy razem. Z żołądkiem jest już ok dzisiaj jedziemy na cmentarze i do teściów na obiad ![]() Miłej niedzieli
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ale czapa faajna
![]() Oczywiście Panna teeeż ![]() ![]() Kurde a u mnie bidnie z daniami z hippa.. Bardzo chciałam brokuły z mięskiem i coś z cukinią było, bo Blanka uwielbia brokuły i niee maaa.. Nie podchodzi jej zbyt królik chyba..Jakoś niechętnie je. A reszta bardzo chętnie jedzona, w sumie jak i bez mięska ![]() Mama kupila Blance kaszkę brzoskwiniowo-morelową z hippa i w składzie nie widze cukru
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-10-31 o 13:06 |
|
|
|
#4895 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tymek też oki, poza upierdliwym katarem. Dziś wstał o 5:30 nowego czasu na mleko, i zaraz zasnął i spal do 7:00. ![]() zgadza sie, bardzo słonecznie, az mnie na spacer kusiło, ale wieje w cholerę, więc ze spaceru z zakatarzonymi maluchami nici. ![]() Cytat:
A na wiosnę wskoczymy w lżejsza spacerówkę, ja akurat mam po Maksiu BabyDesign Sprint. Wiosną też uruchomimy rowerek trójkołowy i fotelik na bagazniku rowerowym. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22971488]Ja kupiłam jeszcze euphorbium do noska, pomogło.[/QUOTE]
Dzis tego nie kupię ale na necie sprzedaja to zamówię na przyszłosć. Dzięki. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22974079]chłopaki tylko zakatarzone, a ja mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk. Tymek też oki, poza upierdliwym katarem. Dziś wstał o 5:30 nowego czasu na mleko, i zaraz zasnął i spal do 7:00. ![]() zgadza sie, bardzo słonecznie, az mnie na spacer kusiło, ale wieje w cholerę, więc ze spaceru z zakatarzonymi maluchami nici. ![]() ja pierwszą zimę przejeżdżę tym wózkiem, który mam teraz- czyli BebeCar na pompowanych kołach, tylko zmienię gondolę na siedzisko spacerowe. A na wiosnę wskoczymy w lżejsza spacerówkę, ja akurat mam po Maksiu BabyDesign Sprint. Wiosną też uruchomimy rowerek trójkołowy i fotelik na bagazniku rowerowym. na taki zatykający katar niezastąpione są inhalacje z soli fizjologicznej- ja robię dzieciakom codziennie przed snem, Dzieki.Sprobuje dziś tej inchalacji. Duzo zdrówka ci życzę. Dziś Olcie poczęstowałam zapiekanym słodkim ziemniaczkiem i zdecydowanie odmowiła zjedzenia Zaraz idziemy na zbieranie cukierków Halloweenowych. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-31 o 15:41 |
|
|
|
#4897 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() troche zaleglosci mam w czytaniu u nas nocka taka sobie, najdziwniejsze ze o polnocy mala w placz, dalam pic.. i zasnela do 5 ![]() za to ja moglabym spac i spac... dzis tez dziwna rzecz, mala zasnela na spacerze i potem jeszcze w domu spala (nie zdarza sie to)łacznie 2 h ostatnio tez zdarza sie jej zasnac przed jedzeniem jak sobie lerzy i bawi sie heheeale za to namiętnie przewraca sie na boczki i patrzy za siebie jakby moze wkrotce na brzuszek się uda ![]() najgorsze jest to ze wciaz nei dostalam@.... juz mialam 2 po porodzie a teraz czekam i chodze jak struta bo ciagle sie martwie jak to u was jest? macie regularne @? wogole to mam dola.. maz dzis wymyslil wyjazd na groby, sam sie odgalancil w garnitur a ja stalam przed szafa i patrzylam na rzeczy w ktore sie nie mieszcze.... w rezultacie nie pojechalam, jak bym przy nim wygladala...? zresztą nie jestem w nastroju do niczego. no to sie wygadalam a teraz zmykam czytac was---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- aha, zapomnialam wiecie jak narzekalam ze po Bebiko mala ma zatwardzenie? no dokladnie tak bylo wrocilam od Bebilonu i po 3 porcjach poszla kupa a za nia poszly jeszcze 2 tego samego dnia kazda kolejna coraz luzniejsza dzis tez byly juz 2 kupy mala tez przyjemniejsza, lepiej spi i wogole wesolo jest no i fajnie jednak Bebiko hustawki fajne, ale wiecie co, takie stojace to na krotko chyba... jednak wolalabym taka jakąs wiszaca u sufitu np ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
nawet jak slinę ktos przelknie przy nim to on woła daj daj Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mi ta druga poduszkę frejki przypomina... brrrrr ale i takl fajna ![]() Cytat:
napęd na 4 kola mi się wlącza wczoraj mialam to, wyżylam sie na łazience [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2294372 1]my na wyrku. ale mala na razie malo mobilna... k***a mać... ![]() ![]() znowu okresu dostałam... moje dziecko nie ma jeszcze 5 miesięcy, a ja już mam czwarty okres, nie licząc dwóch miesięcy czerwonego potoku po porodzie... sorry... ale tak się czuję... zazdroszcze! a ja czekam i czekam i czekam.... kazde wyjscie do toalety jest przepelnione nadziejami.... |
|||||
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4899 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kaszka mleczno-ryżowa czy ryżowa? Ja dziś kupiłam ryżowo-kukurydzianą z truskawkami bobovity. Cytat:
Macie przebrania? ![]() Agatka i czapka dziękują za miłe słowa Dzisiaj na ryku malą przetrzymałam do 18. Ale bez problemu poszła lulu. |
||
|
|
|
#4900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
- - - - - Przed chwilką maluch mi się obudził z takim rykiem jak jeszcze nigdy dotąd. Nie wiedzieliśmy co robić. Do południa podałam mu kaszkę manną z mm i nie wiem czy od tego go brzuszek rozbolał, czy to coś innego. Zrobiłam herbatkę koperkową, wyduldał całą a teraz się bawi z małżem. Mam nadzieję, że już się to dziś nie powtórzy, bo nie ma nic gorszego niż bezradność rodziców, którzy próbują pomóc i szukają wyjścia na oślep, aż trafią.
|
||
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co, przezylam przedwczoraj taki mega strach o Różę
polozylam ją po jedzonku o 18 do łóżeczka żeby zasnęła, jak codzień, przechodze kolo łozeczka a ona lezy nieruchomo, oczy otwarte.. i nic potrzasnelam nią a ta dalej nic lezy oczy otwarte.. ja prawie panika, szarpnelam nią mocno a ta sie spojrzala na mnie powoli zdziwiona co ja chcę.. boszzzzzzz a mi serce zamarło a potem bilo jak oszalałe |
|
|
|
#4902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______________ Moje dziecię też się nie przestawiło - padł o 18:45. I tak późno, bo to prawie 20 wg starego czasu. Niestety pobudka będzie pewnie po 5ej. A już na bank przed 6tą. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22978058] Ja dziś kupiłam ryżowo-kukurydzianą z truskawkami bobovity. [/QUOTE] Ma cukier?? |
||
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
Moja panna te padła o 18stej
![]() normalnie chodzi spac przed 19tą lub o 19stej . ale dzis juz dłużej nie mogła . wymeczyła sie troche - po południu był drugi spacer na którym nie spała , a jak zaczeła zasypiac to przyjechali moi rodzice i po ptokach ![]() wymeczyli ją przez prawie 2 godziny i po ich wyjezdzie padła na pół godzinki - obudziła sie i marud i ryk tak zmeczona jeszcze była . nie było rady - wykąpałam , nakarmiłam i spac ![]() i własnie ciekawe o której sie obudzi. a dzis rano bardzo wczesnie wstała - no może nie wstała ale usypiałam jeszcze 3 razy , i tak ją przetrzymywałam i siebie ![]() do tego zeby dają jej juz mocno po dupie - masakra jak sie meczy - jedyna ulga jak masuje jej dziąsła - dałam jej na noc pół czopka bo juz ją brało . No i znowu te uszy pociera - juz nie wiem czemu - po antybiotyku przestała trzec o poduszke - napewno zadziałał . wyczytałam że bolesne ząbkowanie powoduje że dziec trze uszy i nie ma apetytu i to by sie zgadzało -młoda prawie nie je ![]() gorączki nie ma i wsumie jest pogodna nie marudzi bardziej niż zwykle jedziem we wtorek na kontrole to chyba dopiero wtedy sie uspokoje bo tak to juz nie wiem czy uszy czy zeby - choc obstawiam zeby ...
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
jamaica, wiem, co czułaś
Jutro jedziemy do szpitala z tą gulą na pisi. Trzymajcie kciuki. Mam przeczucie, że będzie operacja Luizka też padła dzisiaj wcześniej.
|
#4905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe pewnie to ząbki, ale wartop to sprawdzić. Mój Szymon wprawdzie jeszcze nie ma ząbków, ale ten starszy jak ząbkował to połowe mniej jadł, zwłaszcza mleka nie mógł pić.
Bydgoszczanka za Luizkę ![]() Dziewczyny co to za kaszki Holle ? Ja myślałam, że wszytskie kaszki mają cukier, dlatego kleik ryżowy kupuję. Niby nic strasznego w cuksze ale wkurzające, że tyle tego walą do produktów dla dzieci. Przykladowo norweskie kaszki w ogóle cukru nie mają, tam jest cukier zakazany w produktach dla małych dzieci... Wklejam fotę- Szymon jesiennie
|
#4908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Nie wszystkie, ale większość. ________ Szwabskie Hippy też są bez cukru często. Ale nie wiem czy te na nasz rynek też. |
|||
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze.Moja Olcia ma taką gulke wielkości zielonego groszku koło łopatki i pediatra w pl stwierdził, ze to taka jej uroda.A pojawilo się w 2 tyg po porodzie. |
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kropko, niestety jest cukier. Ale póki mała je tak maleńko, mam to w nosie, i tak nie daję tego jako kaszki łyżeczką, tylko jako zagęszczenie mleka, czyli jakieś 1/3 dawki. Trudno. A we wtorek może do rossmanna mi się uda dotrzeć, to kupię sinlac i tę kaszkę hippa? bobovity? tę ziarnową po 6 miesiącu, mała ma 5,5, przeżyje to jakoś. Nie wprowadziłam glutenu jeszcze - chciałam biszkopcik, ale duupa, mleko jest a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć. A któraś rybkę już podawała? Ja nie wiem, co zrobić, bo słoikowa tylko z marchwią jest, no to muszę kupić i ugotować, ale jaką? Mam jeszcze 29 dni macierzyńskiego A potem do pracy, fajnie
|
||
|
|
|
#4911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coprawda ja nie kropka ale ostatnio znalazłam na all to: http://allegro.pl/babydream-bio-kasz...297050409.html http://allegro.pl/babydream-bezmlecz...276436975.html http://allegro.pl/babydream-bezmlecz...298275699.html Jest chyba jeszcze cos,niektóre z glutenem,niektóre bez.Ale wszystkie bez cukru krystalicznego(tak piszą). W "moim"rossmannie niestety tego nie ma.Być może tylko w Niemczech!? |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22981350]
Kropko, niestety jest cukier. Ale póki mała je tak maleńko, mam to w nosie, i tak nie daję tego jako kaszki łyżeczką, tylko jako zagęszczenie mleka, czyli jakieś 1/3 dawki. Trudno. A we wtorek może do rossmanna mi się uda dotrzeć, to kupię sinlac i tę kaszkę hippa? bobovity? tę ziarnową po 6 miesiącu, mała ma 5,5, przeżyje to jakoś. [/quote] A już myślałam, że te nowości to bez cukru będą. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22981350] Nie wprowadziłam glutenu jeszcze - chciałam biszkopcik, ale duupa, mleko jest a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć. [/quote] Mannę po prostu dodaj. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22981350] A któraś rybkę już podawała? Ja nie wiem, co zrobić, bo słoikowa tylko z marchwią jest, no to muszę kupić i ugotować, ale jaką? Mam jeszcze 29 dni macierzyńskiego A potem do pracy, fajnie [/QUOTE] Ja podawałam. Ale Gerbera. Na pewno morską, kochana. Jak to 29 dni? Skąd?? Czy urlop? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-31 o 21:00 |
|
|
|
#4913 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie mannę będę musiała, a chciałam sobie ułatwić
No urlop, za wakacje 29 listopada wracam.
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja starsza wiedźma.
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
bydgoś trzymam kciuki żeby było ok, co ja mówię na pewno będzie ok
My wczoraj nocka nawet znośna zobaczymy co będzie dziś. Z tym glutenem to ja mam mętlik- pediatra kazała nie wprowadzać- a gdzie czytam piszą wprowadzić. Mała ma już 6 mies skończone i sama nie wiem co robić do kiedy czekać ? Cudem sama nie wiem jakim- tfu tfu tfu...- chwyciła się butelki NUK choć jej też nie chciała ale się jej chwilowo odwidziało. no i pije ale jedynie sok marchew- jabłko oczywiście rozcieńczony. No może do końca to piciem nazwać nie można bo więcej się jej przez przypadek napije jak sobie pociągnie- są ze dwa trzy podejścia dziennie tak najpierw było po 10/ 20ml a dziś już piła raz 40 ![]() Może się przekona jeszcze to bym jej kaszkę niedługo podawała na noc. Mała dziś podjęła pierwsze próby raczkowania- no ubaw był po pachy ale przyznam nieźle jej szło ![]() Stwierdziliśmy dziś że najwyższy czas kupić jej krzesełko do karmienia ale jest taki wybór że mimo iż czytałam komentarze na temat niektórych to mam zero pojęcia jakie wybrać- macie już jakieś kupione- możecie coś polecić? ona piękne zdjęcie
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-31 o 21:58 |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja a twoja córcia ma alergię ma marchew? Z tą rybą to ja bym chyba dorsza wybrała i ugotowała, albo na parze. Starszakowi pierwszą rybkę dałam łososia, ale niestety ryba go uczuliła
![]() Darianna fajowsko wyglądala twoja córka ![]() Cieszę się, że moja fotka się spodobała Jedyna z dzisiejszego spaceru.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-10-31 o 22:12 |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyna ale jaka cudna.
|
|
|
|
#4920 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22974079]chłopaki tylko zakatarzone, a ja mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk.
Tymek też oki, poza upierdliwym katarem. Dziś wstał o 5:30 nowego czasu na mleko, i zaraz zasnął i spal do 7:00. ![]() .[/QUOTE] mama jak zwykle w najgorszym stanie a chlopy jak deby, hehe zdrowka leus! Cytat:
bratko a na jakie stanowisko startujesz? i jakie ustawy tak namietnie studiujesz? no i zeby Bibułek (tak ostatnio mowie na Stefcia , ale nie pytajcie czemu, hehe, jakos tak) juz nie rykalCytat:
a foteczka no piekna czarowniczka, duzo cuksow zgarnela?? ![]() Cytat:
![]() -------------------------- u nas weekend trzasnal, goscie pojechali, jutro zwykly dzien (bo tu wolnego nie ma), mysle o tych, ktorzy odeszli, o dziadku, cioci...i Agnieszce - bliskiej kolezance, ktora zmarla na czerniaka w wieku 35 lat i osierocila 2 letnia Olge i 5cio letniego Michalka ![]() ...niesamowita i bardzo madra dziewczyna.........dobranoc
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Czapa - rewelka.

nawet jak slinę ktos przelknie przy nim to on woła daj daj
dlatego już nie zaglądałam na wizaż.

a ja k...a to co, 24H, dobijaja mnie takie argumenty

a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć.
do kiedy czekać ?