Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-31, 10:00   #4891
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Dzień dobry,
U nas nocka taka sobie.Musialam wziaść o 4.00 Olędo naszego lóżka bo katar jąmeczył i wybudzała sie co godzinę.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
o tu sa focie
Ja pięknie siedzi.

Dziewczyny co polecacie na katar u dziecka?
Męczymy sie z katarem już tydzien.W dzień jest ok ale w nocy to Olę normalnie zatyka i budzi sie kaszlac.
Mam wode morską i Fride aleto nie pomaga.Na noc kropie olejkiem Olbas.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 10:15   #4892
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja kupiłam jeszcze euphorbium do noska, pomogło.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 10:24   #4893
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

szaja, Agu Oczyska ma piękne Czapa - rewelka.

edzia, pięknie maleńka siedzi

hanja, śliczna malutka

Dziewczyny, dziękuję za Luizkę. Dzisiejsza noc taka sobie, znowu spałyśmy razem. Z żołądkiem jest już ok

dzisiaj jedziemy na cmentarze i do teściów na obiad

Miłej niedzieli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 13:00   #4894
kardashi
Zakorzenienie

Szaja ale czapa faajna
Oczywiście Panna teeeż

Kurde a u mnie bidnie z daniami z hippa.. Bardzo chciałam brokuły z mięskiem i coś z cukinią było, bo Blanka uwielbia brokuły i niee maaa..
Nie podchodzi jej zbyt królik chyba..Jakoś niechętnie je.
A reszta bardzo chętnie jedzona, w sumie jak i bez mięska

Mama kupila Blance kaszkę brzoskwiniowo-morelową z hippa i w składzie nie widze cukru

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-10-31 o 13:06
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 13:02   #4895
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
lea co tam lekarz wam ciekawego powiedzial?? bo wszyscy sie badaliscie? infekcja poszla precz?
chłopaki tylko zakatarzone, a ja mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk. ale już mi troszkę lepiej.
Tymek też oki, poza upierdliwym katarem.
Dziś wstał o 5:30 nowego czasu na mleko, i zaraz zasnął i spal do 7:00. Teraz tez śpi- już od 10:30.

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Zapowiada się kolejny słoneczny dzień. Miłej niedzieli!!
zgadza sie, bardzo słonecznie, az mnie na spacer kusiło, ale wieje w cholerę, więc ze spaceru z zakatarzonymi maluchami nici.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Dziewczyny,zamierzam jednak chyba wymienic mój wózek..no i chcę zakupić spacerówkę...ale mam dylemat bo pojęcia nie mam co kupić...jest ich tyle,ze się lasuje mózg...macie jakieś swoje sprawdzone propozycje??
ja pierwszą zimę przejeżdżę tym wózkiem, który mam teraz- czyli BebeCar na pompowanych kołach, tylko zmienię gondolę na siedzisko spacerowe. Sądzę, że pompowane duże koła są niezastąpione na nasze zasypane śniegiem drogi.
A na wiosnę wskoczymy w lżejsza spacerówkę, ja akurat mam po Maksiu BabyDesign Sprint. - na piankowych kołach- według mnie poza utrudnionym dostępem do kosza pod wózkiem (tzn. ciężko włożyć duże gabaryty- zakupy), wszystko jest ok- obszerne siedzisko, łatwo się sklada, zdejmowany pałąk przedni, rozkładane oparcie, itd, itp.

Wiosną też uruchomimy rowerek trójkołowy i fotelik na bagazniku rowerowym.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co polecacie na katar u dziecka?
Męczymy sie z katarem już tydzien.W dzień jest ok ale w nocy to Olę normalnie zatyka i budzi sie kaszlac.
Mam wode morską i Fride aleto nie pomaga.Na noc kropie olejkiem Olbas.
na taki zatykający katar niezastąpione są inhalacje z soli fizjologicznej- ja robię dzieciakom codziennie przed snem, do tego kłade na brzuszku i jest oki. Tymek mimo na prawdę paskudnego kataru przesypia spokojnie noc.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 13:48   #4896
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22971488]Ja kupiłam jeszcze euphorbium do noska, pomogło.[/QUOTE]

Dzis tego nie kupię ale na necie sprzedaja to zamówię na przyszłosć.
Dzięki.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22974079]chłopaki tylko zakatarzone, a ja mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk. ale już mi troszkę lepiej.
Dziś wstał o 5:30 nowego czasu na mleko, i zaraz zasnął i spal do 7:00. Teraz tez śpi- już od 10:30.

zgadza sie, bardzo słonecznie, az mnie na spacer kusiło, ale wieje w cholerę, więc ze spaceru z zakatarzonymi maluchami nici.

ja pierwszą zimę przejeżdżę tym wózkiem, który mam teraz- czyli BebeCar na pompowanych kołach, tylko zmienię gondolę na siedzisko spacerowe. Sądzę, że pompowane duże koła są niezastąpione na nasze zasypane śniegiem drogi.
A na wiosnę wskoczymy w lżejsza spacerówkę, ja akurat mam po Maksiu BabyDesign Sprint. - na piankowych kołach- według mnie poza utrudnionym dostępem do kosza pod wózkiem (tzn. ciężko włożyć duże gabaryty- zakupy), wszystko jest ok- obszerne siedzisko, łatwo się sklada, zdejmowany pałąk przedni, rozkładane oparcie, itd, itp.

Wiosną też uruchomimy rowerek trójkołowy i fotelik na bagazniku rowerowym.

na taki zatykający katar niezastąpione są inhalacje z soli fizjologicznej- ja robię dzieciakom codziennie przed snem, do tego kłade na brzuszku i jest oki. Tymek mimo na prawdę paskudnego kataru przesypia spokojnie noc.[/QUOTE]

Dzieki.Sprobuje dziś tej inchalacji.
Duzo zdrówka ci życzę.

Dziś Olcie poczęstowałam zapiekanym słodkim ziemniaczkiem i zdecydowanie odmowiła zjedzenia

Zaraz idziemy na zbieranie cukierków Halloweenowych.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-10-31 o 15:41
Stary 2010-10-31, 16:55   #4897
jamaicaP
Rozeznanie

dzien dobry
troche zaleglosci mam w czytaniu

u nas nocka taka sobie, najdziwniejsze ze o polnocy mala w placz, dalam pic.. i zasnela do 5
za to ja moglabym spac i spac...

dzis tez dziwna rzecz, mala zasnela na spacerze i potem jeszcze w domu spala (nie zdarza sie to)łacznie 2 h

ostatnio tez zdarza sie jej zasnac przed jedzeniem jak sobie lerzy i bawi sie hehee
ale za to namiętnie przewraca sie na boczki i patrzy za siebie jakby moze wkrotce na brzuszek się uda

najgorsze jest to ze wciaz nei dostalam@.... juz mialam 2 po porodzie a teraz czekam i chodze jak struta bo ciagle sie martwie
jak to u was jest? macie regularne @?

wogole to mam dola.. maz dzis wymyslil wyjazd na groby, sam sie odgalancil w garnitur a ja stalam przed szafa i patrzylam na rzeczy w ktore sie nie mieszcze.... w rezultacie nie pojechalam, jak bym przy nim wygladala...? zresztą nie jestem w nastroju do niczego.

no to sie wygadalam a teraz zmykam czytac was

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

aha, zapomnialam
wiecie jak narzekalam ze po Bebiko mala ma zatwardzenie?
no dokladnie tak bylo
wrocilam od Bebilonu i po 3 porcjach poszla kupa a za nia poszly jeszcze 2 tego samego dnia kazda kolejna coraz luzniejsza
dzis tez byly juz 2 kupy
mala tez przyjemniejsza, lepiej spi i wogole wesolo jest
no i fajnie jednak Bebiko szkoda ale dobrze sprawdzic

hustawki fajne, ale wiecie co, takie stojace to na krotko chyba...
jednak wolalabym taka jakąs wiszaca u sufitu np

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

moja sie dzis dobierała do mojego obiadu musiałam ja najpierw uspać i potem zjesc bo szału dostawała i koniecznie chciała spróbowac tego co ciamam

hehhe emoja znajoma ma synka 7 miesiecy i musza jesc w ukryciu przed nim nawet jak slinę ktos przelknie przy nim to on woła daj daj

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Adrianek dziś kończy 5 miesięcy:love :
Leży włąśnie w łóżeczku i gada do kołderki jak szalony...
Miego dzionka laseczki:roza :
...a temat faktycznie zdawkowo o refluksie napisany,przeciez od diagnozy i leczenia są lekarze
gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za życzenia i gratulacje z okazji naszej wczorajszej 5-miesięcznicy

Ja wczoraj oglądałam film "Cisza" i znów ta historia bardzo mnie poruszyła dlatego już nie zaglądałam na wizaż.
?

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

ja pamietam. U babci mielismy i byly kolejki do hustania.
My zakupilismy takie cus: http://www.lapsekas.fi/?mag_nr=9&group=00000234
od 6 m. Maluch sie sam buja.

faaajnaaa

ale mi ta druga poduszkę frejki przypomina... brrrrr

ale i takl fajna

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Gratki za 5 miesiączków.

Mnie nie trzeba tapsów. Wystarczyło, że mi chłop powiedział, że on mebli sam nie przestawi. (Jak mu kazałam przestawiać, gdy ja będę becikowe załatwiać.) Takiego ciśnienia dostałam, że jak z MOPSu wróciłam to sama przestawiłam.
A reszta już poszła łańcuchowo - starczyło k...cy.
mam to samo
napęd na 4 kola mi się wlącza
wczoraj mialam to, wyżylam sie na łazience

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2294372 1]my na wyrku. ale mala na razie malo mobilna...

k***a mać... :1 wsciekly

znowu okresu dostałam... moje dziecko nie ma jeszcze 5 miesięcy, a ja już mam czwarty okres, nie licząc dwóch miesięcy czerwonego potoku po porodzie...

sorry... ale tak się czuję... dobijcie...[/QUOTE]

zazdroszcze! a ja czekam i czekam i czekam.... kazde wyjscie do toalety jest przepelnione nadziejami....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 17:02   #4898
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
chlopy krzywo mysla, nie raz ostatnio slysze, przeciez ja pracuje po kilkanascie godzin a ja k...a to co, 24H, dobijaja mnie takie argumenty

looool, a my juz na piatkach jedziemy
malutka pupeczka, tak jak przystalo na panienke

a to ja tak samo, ostatnio stekal zeby przestawic komode u malego,
na plecach prawie ja przenioslam tak sie wkrewilam, 5 sekund to trwalo
jak zostawia swoje szamty na okolo to rozwieszam mu skarpety i gatki na monitorze kompa, natomiast miseczki i kubki na klawaiturce, ot bylo zdziwienie, ale slowa komentrza nie uslyszalam, hehe
zaraz umrę
Stary 2010-10-31, 17:54   #4899
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Kurde a u mnie bidnie z daniami z hippa.. Bardzo chciałam brokuły z mięskiem i coś z cukinią było, bo Blanka uwielbia brokuły i niee maaa..
Nie podchodzi jej zbyt królik chyba..Jakoś niechętnie je.
A reszta bardzo chętnie jedzona, w sumie jak i bez mięska

Mama kupila Blance kaszkę brzoskwiniowo-morelową z hippa i w składzie nie widze cukru
A Agu pluje brokułami dalej, niż widzi, tak samo zupka brokułowa z kurakiem była bllleeeee.

Kaszka mleczno-ryżowa czy ryżowa?

Ja dziś kupiłam ryżowo-kukurydzianą z truskawkami bobovity.

Cytat:
Dzis tego nie kupię ale na necie sprzedaja to zamówię na przyszłosć.
Dzięki.

Zaraz idziemy na zbieranie cukierków Halloweenowych.
Mnie to tu na forum polecały dziewczyny, a potem jeszcze lekarka zapisała.

Macie przebrania?

Agatka i czapka dziękują za miłe słowa

Dzisiaj na ryku malą przetrzymałam do 18. Ale bez problemu poszła lulu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 18:02   #4900
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
Bratka uda się na pewno
Cytat:
super to teraz trzymamy kciuki
Cytat:
Bratko, we wtorek od rana będziemy myśleć o Tobie i trzymać kciuki!!!
Dziękuję Głowa mi już pęka, ale dalej uparcie
Cytat:
bratkab - kiedyś wklejałaś linka do takich śliniaczków z rękawkami z Ikei, ja znalazłam cos bardzo podobnego z canpola http://allegro.pl/s-m-canpol-sliniak...296412671.html
EDIT patrze teraz, że ten z ikei chyba lepszy, bo ma ściągacze na rekawkach no i duzo tanszy
No właśnie się zastanawiałam, czy inne firmy nie mają czegoś podobnego, ale patrząc na ten Canpola chyba rzeczywiście w Ikei warto kupić. Tym bardziej że w opakowaniu są 2 sztuki. Będę musiała nabyć w przyszłym tygodniu.
- - - - -
Przed chwilką maluch mi się obudził z takim rykiem jak jeszcze nigdy dotąd. Nie wiedzieliśmy co robić. Do południa podałam mu kaszkę manną z mm i nie wiem czy od tego go brzuszek rozbolał, czy to coś innego. Zrobiłam herbatkę koperkową, wyduldał całą a teraz się bawi z małżem. Mam nadzieję, że już się to dziś nie powtórzy, bo nie ma nic gorszego niż bezradność rodziców, którzy próbują pomóc i szukają wyjścia na oślep, aż trafią.
Stary 2010-10-31, 18:38   #4901
jamaicaP
Rozeznanie

wiecie co, przezylam przedwczoraj taki mega strach o Różę
polozylam ją po jedzonku o 18 do łóżeczka żeby zasnęła, jak codzień, przechodze kolo łozeczka a ona lezy nieruchomo, oczy otwarte.. i nic
potrzasnelam nią a ta dalej nic lezy oczy otwarte..
ja prawie panika, szarpnelam nią mocno a ta sie spojrzala na mnie powoli zdziwiona co ja chcę..
boszzzzzzz a mi serce zamarło a potem bilo jak oszalałe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 19:24   #4902
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

jaka godzina mój wstał o 7. 30, czyli wewnętrzny zegar mu się nie przestawił

Zapowiada się kolejny słoneczny dzień. Miłej niedzieli!!
Pisząc o inteligentnym samoprzestawieniu, miałam na myśli zegarek, nie syna.

Moje dziecię też się nie przestawiło - padł o 18:45. I tak późno, bo to prawie 20 wg starego czasu. Niestety pobudka będzie pewnie po 5ej.
A już na bank przed 6tą.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Przed chwilką maluch mi się obudził z takim rykiem jak jeszcze nigdy dotąd. Nie wiedzieliśmy co robić. Do południa podałam mu kaszkę manną z mm i nie wiem czy od tego go brzuszek rozbolał, czy to coś innego. Zrobiłam herbatkę koperkową, wyduldał całą a teraz się bawi z małżem. Mam nadzieję, że już się to dziś nie powtórzy, bo nie ma nic gorszego niż bezradność rodziców, którzy próbują pomóc i szukają wyjścia na oślep, aż trafią.
Danio też raz na jakiś czas się tak budzi. Bez powodu. Jakby coś mu się śniło. Czasem lulamy go długo, czasem minutkę, różnie. Ale zawsze mija.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22978058]

Ja dziś kupiłam ryżowo-kukurydzianą z truskawkami bobovity.

[/QUOTE]

Ma cukier??

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:29   #4903
Silpe
Zadomowienie

Moja panna te padła o 18stej
normalnie chodzi spac przed 19tą lub o 19stej .
ale dzis juz dłużej nie mogła .
wymeczyła sie troche - po południu był drugi spacer na którym nie spała , a jak zaczeła zasypiac to przyjechali moi rodzice i po ptokach
wymeczyli ją przez prawie 2 godziny i po ich wyjezdzie padła na pół godzinki - obudziła sie i marud i ryk tak zmeczona jeszcze była .
nie było rady - wykąpałam , nakarmiłam i spac
i własnie ciekawe o której sie obudzi.
a dzis rano bardzo wczesnie wstała - no może nie wstała ale usypiałam jeszcze 3 razy , i tak ją przetrzymywałam i siebie

do tego zeby dają jej juz mocno po dupie - masakra jak sie meczy - jedyna ulga jak masuje jej dziąsła - dałam jej na noc pół czopka bo juz ją brało .

No i znowu te uszy pociera - juz nie wiem czemu - po antybiotyku przestała trzec o poduszke - napewno zadziałał .
wyczytałam że bolesne ząbkowanie powoduje że dziec trze uszy i nie ma apetytu i to by sie zgadzało -młoda prawie nie je
gorączki nie ma i wsumie jest pogodna nie marudzi bardziej niż zwykle
jedziem we wtorek na kontrole to chyba dopiero wtedy sie uspokoje bo tak to juz nie wiem czy uszy czy zeby - choc obstawiam zeby ...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:42   #4904
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

jamaica, wiem, co czułaś

Jutro jedziemy do szpitala z tą gulą na pisi. Trzymajcie kciuki. Mam przeczucie, że będzie operacja

Luizka też padła dzisiaj wcześniej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:07   #4905
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Danio też raz na jakiś czas się tak budzi. Bez powodu. Jakby coś mu się śniło. Czasem lulamy go długo, czasem minutkę, różnie. Ale zawsze mija.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------
Szczepanek też. Nagle w nocy wrzask, podejdę, położę rękę na policzek i się uspakaja.

Ma cukier??
No właśnie Kropko, orientujesz się czy są inne kaszki niż holle, które nie mają cukru?

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
jamaica, wiem, co czułaś

Jutro jedziemy do szpitala z tą gulą na pisi. Trzymajcie kciuki. Mam przeczucie, że będzie operacja

czekamy jutro na wieści. DOBRE wieści.

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 20:10   #4906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
jedziem we wtorek na kontrole to chyba dopiero wtedy sie uspokoje bo tak to juz nie wiem czy uszy czy zeby - choc obstawiam zeby ...
oby to były zeby.

Cytat:
.
bedzie dobrze. kciuki oczywiście trzymamy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:21   #4907
ona1981
Zakorzenienie

Silpe pewnie to ząbki, ale wartop to sprawdzić. Mój Szymon wprawdzie jeszcze nie ma ząbków, ale ten starszy jak ząbkował to połowe mniej jadł, zwłaszcza mleka nie mógł pić.
Bydgoszczanka za Luizkę

Dziewczyny co to za kaszki Holle ? Ja myślałam, że wszytskie kaszki mają cukier, dlatego kleik ryżowy kupuję. Niby nic strasznego w cuksze ale wkurzające, że tyle tego walą do produktów dla dzieci. Przykladowo norweskie kaszki w ogóle cukru nie mają, tam jest cukier zakazany w produktach dla małych dzieci...

Wklejam fotę- Szymon jesiennie
Stary 2010-10-31, 20:27   #4908
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro jedziemy do szpitala z tą gulą na pisi. Trzymajcie kciuki. Mam przeczucie, że będzie operacja .
Może tylko nacięcie, albo jakiś lek... Nie martw się tak. Będzie dobrze.

Cytat:
No właśnie Kropko, orientujesz się czy są inne kaszki niż holle, które nie mają cukru?
Ja szukałam bez cukru i bez mleka - i nie znalazłam.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to za kaszki Holle ? Ja myślałam, że wszytskie kaszki mają cukier, dlatego kleik ryżowy kupuję. Niby nic strasznego w cuksze ale wkurzające, że tyle tego walą do produktów dla dzieci. Przykladowo norweskie kaszki w ogóle cukru nie mają, tam jest cukier zakazany w produktach dla małych dzieci...
Szwajcarskie.

Nie wszystkie, ale większość.

________

Szwabskie Hippy też są bez cukru często. Ale nie wiem czy te na nasz rynek też.

Stary 2010-10-31, 20:40   #4909
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
wiecie co, przezylam przedwczoraj taki mega strach o Różę
polozylam ją po jedzonku o 18 do łóżeczka żeby zasnęła, jak codzień, przechodze kolo łozeczka a ona lezy nieruchomo, oczy otwarte.. i nic
potrzasnelam nią a ta dalej nic lezy oczy otwarte..
ja prawie panika, szarpnelam nią mocno a ta sie spojrzala na mnie powoli zdziwiona co ja chcę..
boszzzzzzz a mi serce zamarło a potem bilo jak oszalałe
Miałam też taka sytuacje z Olcią ale ta miała wtedy 3 tygodnie.

Cytat:
jamaica, wiem, co czułaś

Bedzie dobrze.Moja Olcia ma taką gulke wielkości zielonego groszku koło łopatki i pediatra w pl stwierdził, ze to taka jej uroda.A pojawilo się w 2 tyg po porodzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 20:43   #4910
Konto usunięte

Cytat:
jamaica, wiem, co czułaś

MUSI być dobrze

Cytat:
Silpe pewnie to ząbki, ale wartop to sprawdzić. Mój Szymon wprawdzie jeszcze nie ma ząbków, ale ten starszy jak ząbkował to połowe mniej jadł, zwłaszcza mleka nie mógł pić.
Bydgoszczanka za Luizkę

Świetna fotka

Kropko, niestety jest cukier. Ale póki mała je tak maleńko, mam to w nosie, i tak nie daję tego jako kaszki łyżeczką, tylko jako zagęszczenie mleka, czyli jakieś 1/3 dawki. Trudno. A we wtorek może do rossmanna mi się uda dotrzeć, to kupię sinlac i tę kaszkę hippa? bobovity? tę ziarnową po 6 miesiącu, mała ma 5,5, przeżyje to jakoś.

Nie wprowadziłam glutenu jeszcze - chciałam biszkopcik, ale duupa, mleko jest a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć.

A któraś rybkę już podawała? Ja nie wiem, co zrobić, bo słoikowa tylko z marchwią jest, no to muszę kupić i ugotować, ale jaką?

Mam jeszcze 29 dni macierzyńskiego A potem do pracy, fajnie
Stary 2010-10-31, 20:57   #4911
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

Coprawda ja nie kropka ale ostatnio znalazłam na all to:

http://allegro.pl/babydream-bio-kasz...297050409.html

http://allegro.pl/babydream-bezmlecz...276436975.html

http://allegro.pl/babydream-bezmlecz...298275699.html

Jest chyba jeszcze cos,niektóre z glutenem,niektóre bez.Ale wszystkie bez cukru krystalicznego(tak piszą).
W "moim"rossmannie niestety tego nie ma.Być może tylko w Niemczech!?
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 20:58   #4912
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22981350]
Kropko, niestety jest cukier. Ale póki mała je tak maleńko, mam to w nosie, i tak nie daję tego jako kaszki łyżeczką, tylko jako zagęszczenie mleka, czyli jakieś 1/3 dawki. Trudno. A we wtorek może do rossmanna mi się uda dotrzeć, to kupię sinlac i tę kaszkę hippa? bobovity? tę ziarnową po 6 miesiącu, mała ma 5,5, przeżyje to jakoś. [/quote]
A już myślałam, że te nowości to bez cukru będą.

Nie wprowadziłam glutenu jeszcze - chciałam biszkopcik, ale duupa, mleko jest a tu zaraz żółtko trzeba, kurde. Muszę w tym tygodniu z glutenem zawalczyć. [/quote] Mannę po prostu dodaj.

A któraś rybkę już podawała? Ja nie wiem, co zrobić, bo słoikowa tylko z marchwią jest, no to muszę kupić i ugotować, ale jaką?

Mam jeszcze 29 dni macierzyńskiego A potem do pracy, fajnie [/QUOTE] Ja podawałam. Ale Gerbera.
Na pewno morską, kochana.

Jak to 29 dni? Skąd??
Czy urlop?

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-10-31 o 21:00
Stary 2010-10-31, 21:04   #4913
Konto usunięte

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 21:11   #4914
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie śliczne zdjęcie.

Stary 2010-10-31, 21:43   #4915
Konto usunięte

No właśnie mannę będę musiała, a chciałam sobie ułatwić

No urlop, za wakacje 29 listopada wracam.
Stary 2010-10-31, 21:53   #4916
Darianna25
Zakorzenienie

Oto moja starsza wiedźma.

Stary 2010-10-31, 21:57   #4917
olivka_7
Zakorzenienie

bydgoś trzymam kciuki żeby było ok, co ja mówię na pewno będzie ok

My wczoraj nocka nawet znośna zobaczymy co będzie dziś.

Z tym glutenem to ja mam mętlik- pediatra kazała nie wprowadzać- a gdzie czytam piszą wprowadzić. Mała ma już 6 mies skończone i sama nie wiem co robić do kiedy czekać ?
Cudem sama nie wiem jakim- tfu tfu tfu...- chwyciła się butelki NUK choć jej też nie chciała ale się jej chwilowo odwidziało. no i pije ale jedynie sok marchew- jabłko oczywiście rozcieńczony. No może do końca to piciem nazwać nie można bo więcej się jej przez przypadek napije jak sobie pociągnie- są ze dwa trzy podejścia dziennie tak najpierw było po 10/ 20ml a dziś już piła raz 40
Może się przekona jeszcze to bym jej kaszkę niedługo podawała na noc.

Mała dziś podjęła pierwsze próby raczkowania- no ubaw był po pachy ale przyznam nieźle jej szło
Stwierdziliśmy dziś że najwyższy czas kupić jej krzesełko do karmienia ale jest taki wybór że mimo iż czytałam komentarze na temat niektórych to mam zero pojęcia jakie wybrać- macie już jakieś kupione- możecie coś polecić?

ona piękne zdjęcie

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-10-31 o 21:58
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 22:11   #4918
ona1981
Zakorzenienie

Szaja a twoja córcia ma alergię ma marchew? Z tą rybą to ja bym chyba dorsza wybrała i ugotowała, albo na parze. Starszakowi pierwszą rybkę dałam łososia, ale niestety ryba go uczuliła

Darianna fajowsko wyglądala twoja córka

Cieszę się, że moja fotka się spodobała Jedyna z dzisiejszego spaceru.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-10-31 o 22:12
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 22:18   #4919
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że moja fotka się spodobała Jedyna z dzisiejszego spaceru.
Jedyna ale jaka cudna.

Stary 2010-10-31, 22:54   #4920
justin18061976
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22974079]chłopaki tylko zakatarzone, a ja mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk. ale już mi troszkę lepiej.
.[/QUOTE]
mama jak zwykle w najgorszym stanie a chlopy jak deby, hehe
zdrowka leus!

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
najgorsze jest to ze wciaz nei dostalam@.... juz mialam 2 po porodzie a teraz czekam i chodze jak struta bo ciagle sie martwie
jak to u was jest? macie regularne @?
zazdroszcze! a ja czekam i czekam i czekam.... kazde wyjscie do toalety jest przepelnione nadziejami....
mam nadzieje, ze dostaniesz, nie ma nic gorszego od niepewnosci

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Dziękuję Głowa mi już pęka, ale dalej uparcie

.
bratko a na jakie stanowisko startujesz? i jakie ustawy tak namietnie studiujesz?
no i zeby Bibułek (tak ostatnio mowie na Stefcia, ale nie pytajcie czemu, hehe, jakos tak) juz nie rykal

Cytat:
. Przykladowo norweskie kaszki w ogóle cukru nie mają, tam jest cukier zakazany w produktach dla małych dzieci...

Potwierdzam, norweskie kaszki nie maja cukru ani jedna
a foteczka:love :

Cytat:
Oto moja starsza wiedźma.
no piekna czarowniczka, duzo cuksow zgarnela??

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Z tym glutenem to ja mam mętlik- pediatra kazała nie wprowadzać- a gdzie czytam piszą wprowadzić. Mała ma już 6 mies skończone i sama nie wiem co robić do kiedy czekać ?

ona piękne zdjęcie
ja tez

--------------------------
u nas weekend trzasnal, goscie pojechali, jutro zwykly dzien (bo tu wolnego nie ma), mysle o tych, ktorzy odeszli, o dziadku, cioci...i Agnieszce - bliskiej kolezance, ktora zmarla na czerniaka w wieku 35 lat i osierocila 2 letnia Olge i 5cio letniego Michalka...niesamowita i bardzo madra dziewczyna.........
dobranoc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości