Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 12:35   #4891
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wróciłam

Kurier z paczką przyjechał przed 10 jak wychodziłyśmy akurat
Ale teraz dopiero rozpakowałam moje zbiory Ładuję akumulatorki w aparacie i potem pstryknę fotkę grupową Caaaaaała komoda kosmetyków aż się ciepło na serduszku robi na ten widok

ricore jest rozpuszczalna chyba nie? To można, gorzej jest z sypaną. Niby 1 raz dziennie kawka nie zaszkodzi - tak na ulotkach wyczytałam
wstaw fotki
tak ricore rozpuszczalna, no ja jedna i w dodatku slabiutenka
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Chyba rzeczywiście coś w tym jest

Ja nie piłam kawy prawie połowę ciąży, bo mi się od niej niedobrze robiło.
Niedawno zaczęłam znów, ale nie codziennie i to małą słodką czarną jak już taką z fltra
Zbożowa to dla mnie nie kawa, ale jak będzie trzeba to odstawię tę normalną
no wlasnie ja tez tej zbozowej nie przelkne

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:43   #4892
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wstaw fotki
tak ricore rozpuszczalna, no ja jedna i w dodatku slabiutenka
no to pij kobietko dowoli! Gorzej jak miałabyś parcie na taką kawę 3-4 razy dziennie ja wypiję rozpuszczalną- też słabą, ale jakoś nie ciągnie mnie, żebym musiała codziennie- słaba kawka jest dla mnie za mocna a i kawa inka słaba też za mocna i ląduję na kibelku

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:53   #4893
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, Dziewczynki!

Mialam troche pocytowac, popisac, ale przeczytalam wiadomosc Magdy83 i cos sie we mnie zablokowalo.
Magda...mam tylko nadzieje, ze z czasem bol stanie sie do zniesienia, a Ty go udzwigniesz i nie bedziesz sie poddawac.

Co do glosowania, to ja jestem za 6.
6. Dni już bardzo krótkie, nasze brzuchy okrąglutkie,wyprawkę kompletujemy, dzieciaczka oczekujemy.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:57   #4894
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kochane ja znowu o tym chrzcie, ale tym razem mam pytanie do tych, które zyją w związku nieformalnymi są wierzące.

Jak myślicie czy u Was chrzest nie bedzie problemem? Tz. czy ksiadz nie bedzie sprawiał problemów? U mnie ksiadz moze kręcic nosem i to niemało, chyba jedynie kasa tutaj pomoże.
Moja koleżanka ma tylko ślub cywilny, a kiedy poszła do księdza by załatwić chrzest dla córy to ksiądz powiedział, że ochrzci dziecko ale oni jako rodzice nie dostaną rozgrzeszenia. No i miał jeszcze takie wymagania zeby rodzice chrzestni byli po ślubie kościelnym.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi, to mnie bardziej zmotywowało żeby odstawić kawę i pić tylko zbożową
Mnie juz na samym początku ciaży odrzuciło od kawy i nie piję jej do dziś, poprostu nie mam ochoty.
Czasem pocmokam tylko cukierka kawowego Alpenliebe

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 12:59   #4895
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
oj dziwnie z tą kawą
ja piję jedną normalną z mlekiem dziennie ( nawet położne pozwoliły mi 2 mam takie ciśnienie) a teraz lekarz jak mi przepisał Cordafen to poowiedział, że z racji tego, że obniża ciśnienie mogę pić jeszcze jedną bo inaczej mogę fiknąć
Kochana ja wiem ze kawę w ciaży można w małej ilości i po ciąży również, u Ciebie jeszcze to ciśnienie.Ja też cały czas piłam, a przecież niektóre mamuśki od razu po zajściu w ciaże odstawiły. Ale zaczęłam sie właśnie nad tym zastanawiać jak ona będzie oddziaływać na maluszka przy karmieniu. Zostało mi 10 tyg. wolała bym się już przyzwyczaić do zbożowej żeby mieć to z głowy. Ja sie tylko chciałam dowiedzieć czy ktoś miał jakieś doświadczenie w związku z tym karmieniem i piciem kawy., żeby nie było że się mądruję.
Acha mi też lekarz nie zabronił pić kawy, to są tylko moje przemyślenia.......

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-24 o 13:00
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:00   #4896
*Agatek*
Zakorzenienie

U w a g a - chwalę się!
jeszcze dostałam gratis 1 pieluchę flanelową żółtą i rękawiczki 'niedrapki dla niemowląt'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01374.jpg (46,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01376.jpg (48,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01380.jpg (45,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01377.jpg (41,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01378.jpg (37,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01379.jpg (43,0 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-24 o 13:04
Stary 2011-10-24, 13:05   #4897
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
no to pij kobietko dowoli! Gorzej jak miałabyś parcie na taką kawę 3-4 razy dziennie ja wypiję rozpuszczalną- też słabą, ale jakoś nie ciągnie mnie, żebym musiała codziennie- słaba kawka jest dla mnie za mocna a i kawa inka słaba też za mocna i ląduję na kibelku
ja kiedyś w ogóle kawy nie piłam, chorowałam na nerwicę i wolałam się dodatkowo nie pobudzać , więc dlatego też teraz wypijam jedną, od czasu do czasu dwie, ale jak już wypiję dwie, to nie mogę spać w nocy, więc też żaden kawosz ze mnie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
U w a g a - chwalę się!
jeszcze dostałam gratis 1 pieluchę flanelową żółtą i rękawiczki 'niedrapki dla niemowląt'

Niki

Alex
Stary 2011-10-24, 13:06   #4898
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja kiedyś w ogóle kawy nie piłam, chorowałam na nerwicę i wolałam się dodatkowo nie pobudzać , więc dlatego też teraz wypijam jedną, od czasu do czasu dwie, ale jak już wypiję dwie, to nie mogę spać w nocy, więc też żaden kawosz ze mnie
ooo na nerwicę można?? to dla mnie chyba a co to daje? że jest się bardziej spokojnym, czy jak? ja to znerwicowana, wiecznie niezadowolona, marudna, kłębek nerwów całe życie i jeszcze serducho mnie boli 'na tle nerwicowym' dlatego magnez biorę

Stary 2011-10-24, 13:10   #4899
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Chyba rzeczywiście coś w tym jest

Ja nie piłam kawy prawie połowę ciąży, bo mi się od niej niedobrze robiło.
Niedawno zaczęłam znów, ale nie codziennie i to małą słodką czarną jak już taką z fltra
Zbożowa to dla mnie nie kawa, ale jak będzie trzeba to odstawię tę normalną

Fajnie, że tak dajesz radę, mnie irytowały te rozpięte porki

Ciekawe jak to u nas jest

Wg tego co znalazłam w necie nt wzrostu dzieci w poszczególnych miesiącach powinna być dobra akurat na kolejną jesień/zimę
Nie mogłam się oprzeć, bo śliczna, niezniszczona, a kosztowała całe 3,5ozł

Zmykam, bo mąż w domu
mnie mometami też irytuje ale jak pomysle że mam wydać 150 zł na ciązowki to jakoś mi tak jeszcze szkoda
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:12   #4900
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo na nerwicę można?? to dla mnie chyba a co to daje? że jest się bardziej spokojnym, czy jak? ja to znerwicowana, wiecznie niezadowolona, marudna, kłębek nerwów całe życie i jeszcze serducho mnie boli 'na tle nerwicowym' dlatego magnez biorę
nie no właśnie przy nerwicy raczej nie wskazane mi już jakiś czas temu przeszło, brałam lekarstwa i się poprawiło, więc odkąd jest lepiej popijam sobie (kawkę), ale moja nerwica nie miała nic wspólnego z byciem nerwowym, ja miałam aż takie stany lękowe, właśnie kołatania serca i słabo mi się robiło... masakra... nie życzę nikomu

Niki

Alex
Stary 2011-10-24, 13:17   #4901
Anabellita
Zadomowienie

Agatek jak zobaczyłam Twoje zakupy to, aż mi się oczy zaświeciły
Niestety ja mogę jedynie zaktualizować listę zakupowo-wyprawkową bo jak dla mnie to jeszcze za szybko na kupno kosmetyków, boję się że się przeterminują.

a powiedzcie, kiedy należy przejść z głębokiego wózka na spacerówkę Wydaje mi się, ze wtedy gdy dziecko już stabilnie siedzi... a jak Wy myślicie?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 13:23   #4902
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
U w a g a - chwalę się!
niezłe zbiory masz kochana tylko pozazdrościć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:23   #4903
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ja nosiłam takie miedzy 36 a 38, bardziej pod 38 a teraz już jeansy w rozm 40 sa na mnie opięte i czekam na chwilę kiedy będę musiała kupić 42 albo nosić tylko rozciągliwe legginsy
hehe ja podobnie nosiłam przed ciążą a teraz noszę ciuchy ciążowe rozm. M lub 38 tyle, że ciążowe, no sukienkę, którą mam ciążową jest rozm. L, a leginsy noszę takie co miałam przed ciążą.. rozmiar uniwersalny tyle, że miały mega wysoki stan (zawijałam go zawsze) więc teraz pasują na brzusia

Byłam dziś w Biedronce nie daleko mnie, nadal jest dużo tych proszków Lovela + płyn za 16.99, super kompleciki są czapka+szalik+rękawiczki dla dzieci za 22.99 zł, chciałam wziąć dla synusia ale z tych co nam się podobały był ostatni komplet i za mały... przejdę się chyba do innej biedronki zobaczę może gdzie się ostały na dziewczynkę też był śliczny z myszką Minie, ale na moją kruszynkę i tak byłyby za duże, a zanim dorosła by do nich to by było lato :P a na zapas na przyszły rok nie będę kupowała :P

Wrzucam focie brzusia z dzisiaj... czyli 24 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111024.jpg (31,5 KB, 36 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:27   #4904
Lucy1111
Zakorzenienie

Agatko, super zakupy! robiłaś na allegro?(przepraszam, ale może nie doczytałam). Masz już pewnie wszystko, co?

Dostrzegłam wśród tej pokaźnej sterty herbatkę z Hippa, pewnie to koper włoski?

Mogę coś napisać na ten temat?
Moja koleżanka rozmawiała z dietetyczką dziecięcą, która stanowczo odradza koperek włoski na kolki w formie tych granulek (podobnie jak inne smakowe herbatki). Z tego względu, że procentowo jest go bardzo mało, taka herbatka jest bardzo słodka, bo zawiera mnóstwo cukru. Dziecko przyzwyczaja się do takiego słodkiego smaku i zaczynają się problemy.

Jeśli koperek włoski, to tylko w formie ziołowej herbatki z apteki.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:28   #4905
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam się z Wami pożegnać. Niestety na połówkowym okazało się, że serduszko naszej Haneczki przestało bić. Dzisiaj wyszłam ze szpitala i wolę nie pisać o tym co przeżyliśmy. Jeszcze nasz czeka pogrzeb we wtorek

bardzo mi przykro trzymaj sie kochana -dużo siły teraz

chwile mnie nie było i już takie smutne wieści ehhh
kiepsko sie dzis czuję w sobotę miałam to samo nie wiem co się dzieje ale zrobiło mi się nagle gorąco czułam sie tak jak bym cała płoneła , położyłam sie ale to nic nei pomogła było coraz gorzej zrobiło mi się słabo niedobrze i miałam wrażenie ze zachwilę strace przytomność poprosiłam tylko tż by otwarł szeroko okno trochę zimne powietrze pomogło ale tak cąły czas się czułam jak bym płoneła
wczoraj było jako tako ok ale dzis znowu jakos mi słabo i gorąco brzuch lekko pobolewa jestem zła bo ani antybiotyk ani syropy nie pomogły katar i kaszel nie odpuszcza teraz będe musiała odwiedzic mojego ginekologa by on zadecydował co mogę brać bo lekarz rodzinny powiedział ze jak to nie pomoże to kolejny lek dopiero po uzgodnieniu z ginekologiem mi przepisze już nie mam sił na to wszystko ;( jeszcze w środę do dentystki muszę jechac bo tydzień temu przełożyłam wizytę bo się źle czułam wku....ia mnie ta pogoda to wszystko przez to że raz było ciepło raz zimno raz ciepło raz zimno potem człowiek nie wie jak ma się ubrać by sie nie przegrzać lub nie zmarznąć i odrazu człowiek chory

a ja kupiłam maleństwu 2 kocyki http://moda.allegro.pl/kocyk-kocyki-...887883530.html ciekawa jestem ich jakości - w domu będą je miała jako kołderkę uszyję tylko poszewkę i w środek pojdzie kocyk stwierdziłam że w domu i tak jest ciepło do tego dzidzia na poczatku peweni będzie w rożku to taki kocyk do przykrycia w zupełności starczy, sobię kupiłam koszule nocną rozpinaną do karmienia http://moda.allegro.pl/l-xl-koszule-...884307845.html jeszcze mam zapiar kupić 3 prześcieradełka, powolutku muszę zacząć wszystko kompletować bo tu już prawie 8mc się zaczyna torbę chce mieć wczesniej spakowaną bo nigdy nic nie wiadomo z tą moją szyjką , boje sie że mogę zacząć szybciej rodzić
Stary 2011-10-24, 13:33   #4906
uska000
Zadomowienie

podziwiam Was ze umiecie tak licytowac Kama cudne te rzeczy a ceny

ja nigdy nic nier wylicytowalam;/ zawsze mnie ktos uprzedzil;/ nie lubie allegro

a co do kawy to mi w ogole nie smakuje;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:33   #4907
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mam jeszcze do Was pytanie, w wee dostałam ciuszki od znajomych są ok ale częśc z nich jest poplamiona marchewką i teraz sama nie wiem co z nim zrobic, macie jakieś sposoby na pozbycie się plam??
Sposobów jest kilka :P, wszystko zależy z czego one są (te ubranka)...

po 1 - można je poprostu wygotować - w pralce lub najpierw w garnku a potem do prania (jeśli są bawełniane - gładkie lub z takiego misiaczka ręcznikopodobnego :P)
po 2 - jeśli są całe białe można je po prostu wsadzić w ACE ale oczywiście potem trzeba je dobrze wyprać i wypłukać!

Ja tak robiłam z ciuszkami i pieluchami tetrowymi od synka jeśli już coś się nie chciało sprać, przeważnie schodziło
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-24, 13:35   #4908
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Agatek zakupy superaśne

Jeszcze w sprawie tej kawy, ja też bez kawy słabo funkcjonuję, jak będzie potrzeba to wypiję słabą bo i taką do tej pory piłam, bez znaczenia(ja tak uważam) czy rozpuszczalną czy sypaną(lavazza rossa moja ulubiona).

Z tą zbożową to bardziej próbuję oszukać mózg, bo wiem że działania kawy nie ma, no i lubię sobie kawkę popijać
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:36   #4909
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha miałam wkleić zdjęcia mojego prezentu jaki dostałam i zapomniałam mam to samo co Agatek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 191.jpg (26,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 192.jpg (22,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 193.jpg (24,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 194.jpg (35,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 195.jpg (28,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 196.jpg (22,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 197.jpg (21,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 198.jpg (25,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 199.jpg (24,0 KB, 7 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 13:41   #4910
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Agatko, super zakupy! robiłaś na allegro?(przepraszam, ale może nie doczytałam). Masz już pewnie wszystko, co?

Dostrzegłam wśród tej pokaźnej sterty herbatkę z Hippa, pewnie to koper włoski?

Mogę coś napisać na ten temat?
Moja koleżanka rozmawiała z dietetyczką dziecięcą, która stanowczo odradza koperek włoski na kolki w formie tych granulek (podobnie jak inne smakowe herbatki). Z tego względu, że procentowo jest go bardzo mało, taka herbatka jest bardzo słodka, bo zawiera mnóstwo cukru. Dziecko przyzwyczaja się do takiego słodkiego smaku i zaczynają się problemy.

Jeśli koperek włoski, to tylko w formie ziołowej herbatki z apteki.
A no mam prawie wszystko- jeszcze jedna paczka ma przyjść ale z małym arsenałem

Hipp to koper włoski Kupiłam 'w razie co' nie wiem jak to działa na dziecko, zaraz poczytam sobie skład. A czemu koleżanka była u dietetyka? Dziecko przez to tyło czy jak? A dziecko niby też dopaja się wodą z glukozą- więc też chcąc nie chcąc, będzie słodkie. Ja narazie się nie przejmuję tym, zobaczymy jak wyjdzie 'w praniu'

Anabellita wiem, że dla niektórych za szybko, ale wolę sobie pokupować przed powrotem do szpitala, bo nie wiadomo jak to dalej będzie, więc wiesz sama radość z kupowania
A z gondoli na spacerówkę dziecko przechodzi tedy, kiedy stabilnie siada, czyli koło pół roczku- z tego co wiem

MissZuzia oj tam zazdrościć każdą z nas to czeka, prędzej czy później więc niedługo i Ty będziesz miała taki arsenał u siebie

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha miałam wkleić zdjęcia mojego prezentu jaki dostałam i zapomniałam mam to samo co Agatek
a no faktycznie to samo my kobiety mamy gust
CANPOL rządzi!
Co do termometru- ja kupiłam wanienkę z termometrem- ale jakbym się zdecydowała na taką jak Ty, to w 100% bym kupiła taki sam termometr jaki Ty dostałaś z canpolu
Canpol dobra firma

Stary 2011-10-24, 13:42   #4911
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp to koper włoski Kupiłam 'w razie co' nie wiem jak to działa na dziecko, zaraz poczytam sobie skład. A czemu koleżanka była u dietetyka? Dziecko przez to tyło czy jak? A dziecko niby też dopaja się wodą z glukozą- więc też chcąc nie chcąc, będzie słodkie. Ja narazie się nie przejmuję tym, zobaczymy jak wyjdzie 'w praniu'
wizyta u dietetyka była konieczna, bo starsza córka koleżanki jest alergikiem. przy okazji dowiedziała się o tych słodkich herbatkach...
Stary 2011-10-24, 13:43   #4912
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Jaki kolor wózka wybieracie my wybraliśmy szaro-turkusowy/morski (cięzko mi zawsze zdecydować przy tym kolorze) ze środkiem w krarteczkę szaro-morską
Czerwony... tzn on ma jakby 2 odcienie czerwieni, jedna to typowo czerwony kolor, a te drugie wstawki to takie coś pomiędzy jasnym bordo a ciemną czerwienią , w środku jest taki niby biały, ale dla mnie to bardziej jest ecru (tzn. gondola w środku taka jest, budka od środka też czerwona) oooo dokładnie to jest nasz wózeczek http://bejbi.eu/sklep/babyactive-woz...w-pi-3375.html
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-24, 13:43   #4913
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
wizyta u dietetyka była konieczna, bo starsza córka koleżanki jest alergikiem. przy okazji dowiedziała się o tych słodkich herbatkach...
Każdy kupuje to, co uważa za stosowne

88 postów do końca!!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-24 o 13:45
Stary 2011-10-24, 13:46   #4914
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy kupuje to, co uważa za stosowne
masz rację, podzieliłam się z wami tylko informacją, którą mam. może komuś się przyda
Stary 2011-10-24, 13:46   #4915
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

A no mam prawie wszystko- jeszcze jedna paczka ma przyjść ale z małym arsenałem

Anabellita wiem, że dla niektórych za szybko, ale wolę sobie pokupować przed powrotem do szpitala, bo nie wiadomo jak to dalej będzie, więc wiesz sama radość z kupowania
A z gondoli na spacerówkę dziecko przechodzi tedy, kiedy stabilnie siada, czyli koło pół roczku- z tego co wiem

MissZuzia oj tam zazdrościć każdą z nas to czeka, prędzej czy później więc niedługo i Ty będziesz miała taki arsenał u siebie

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

a no faktycznie to samo my kobiety mamy gust
CANPOL rządzi!
Co do termometru- ja kupiłam wanienkę z termometrem- ale jakbym się zdecydowała na taką jak Ty, to w 100% bym kupiła taki sam termometr jaki Ty dostałaś z canpolu
Canpol dobra firma

no CANPOL to podobno super firma i jak ja bym robiła te zakupy to też bym wybierała z tej firmy fakt marzyła mi sie wanienka z termometrem -taką chciałam kupić- ale że dostałam już taką i do tego termometr to no problem brat jak kupował swojej córeczce to właśni taką z termometrem ale ten termometr im się już odkleił a że to jest malutkie to ciągle go gubią
Stary 2011-10-24, 13:47   #4916
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Musiałam puścić muzykę bobasa mojej córeczce bo tak sie wierciła i teraz jest trochę spokojniejsza,mam nadzieje ,że będzie to na nią działać jak sie urodzi
Wkurzyłam się bo koleżanka wytłumaczyła mi o co chodzi z liczeniem wymienników węglowodanowych w diecie w hipoglikemi i zjadłam jedną kanapkę z twarożkiem i dżemem na śniadanie ,a to i tak za dużo węglowodanówChyba pójde jednak do diabetologa jak radziłaś mi Renata,tylko czy ja potrzebuje do niego skierowanie
kochana możesz iśc prywatnie bez chociaż pytał mnie lekarz po co przyszłam skoro wyniki są w miare dobre...no ale w szpitalu też kazali zroić jszcze raz krzywą chociaż od diaetologa nic nie miałam nigdzie zapisane ani nic o tym nie mówiłam.
Cytat:
Napisane przez enaria Pokaż wiadomość
Jeśli już było o tej koszuli to sorki ale co myślicie o:

http://www.koszulkadoporodu.pl/preze...u-czerwona.php

Ja też się czuje lepiej w wygodniejszych rzeczach stąd zakupy.
Ale przyznaje się też że odwiedziałam entliczek... i kupiłam parę śpioszków, jakieś body, skarpeteczki... jakiś pajacyk...
na jedych śpioszkach jest napis: "Mleczkiem karmi mnie mamusia, a tatuś na rękach husia"... a na jedym body: "50% mamy i 50% taty"
jak dla mnie koszulk strasznie droga a wcale nie jakieś cudo(ale to mój gust )
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ja już sie w ciążowe spodnie daawno nie mieszcze

w ciążowe??
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam
zaczynamy dziś 25tc
tylko po tej wczorajszej tragicznej wiadomości mała nie daje o sobie znaku ;(
oczywiście noc nie przespana schizuje ;/
dziś byłam na pobraniu krwi wyniki dopiero w piątek bo mam toxo zobaczymy co z tą anemią bo porobiły mi sie nawet rany na ustach ;/
kciuki za badania!! kochana kawki malutkiej się napij to się księżniczka obudzi moja się obudziła po kawce
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie chce mi się nic

ktos moze by chciał jakis obiad ugotowac za mnie?
podzieliłabym się gulaszem z kaszą i ogóreczkiem ale malutko mi wyszło
Cytat:
ja już nie piję, mi dietetyczka powiedziała że od ciągłej dawki kofeiny, nawet w małych ilościach dziecko może się uzależnić... może być bardziej płaczące czy nerwowe po porodzie więc wolę dmuchać na zimne i przerzuciłam sie na zbożową albo kakao

Jaki kolor wózka wybieracie my wybraliśmy szaro-turkusowy/morski (cięzko mi zawsze zdecydować przy tym kolorze) ze środkiem w krarteczkę szaro-morską
mój mąż chce czerwony a ja brązowy zoaczymy co z tej mieszanki wyjdzie
ja też na kakale albo na zbożówce lece ale raz na miesiąc sie kawki napiję takiej z pół łyżeczki i polowy kubka mleka
idę do ginki zaraz więc trzymajcie kciuki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:49   #4917
MMONIKA9
Wtajemniczenie

co do koloru wózka to wpier trzeba mieć wybrany wózek a ja nadal mam dylemat z wózkiem kolor mam wymarzony niebieski lub turkusowy z granatowym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 13:51   #4918
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kochane ja znowu o tym chrzcie, ale tym razem mam pytanie do tych, które zyją w związku nieformalnymi są wierzące.

Jak myślicie czy u Was chrzest nie bedzie problemem? Tz. czy ksiadz nie bedzie sprawiał problemów? U mnie ksiadz moze kręcic nosem i to niemało, chyba jedynie kasa tutaj pomoże.

Wszystko zależy od księdza... ja jak zamawiałam chrzest dla syneczka nie byliśmy jeszcze małżeństwem... zresztą miałam wtedy ledwo te moje 20 lat:P i ksiądz nie powiedział nic... nawet kiedy pytał się o "datę sakramentu małżeństwa" a ja mówię "nie było", nic nie powiedział... tyle, że nie byliśmy w komunii na tej mszy... w sumie na tej na roczek też nie i już.

Generalnie ksiądz mi powiedział kiedyś, że dziecku jako dziecku się chrztu nie odmawia, bo to nie one jest "winne", że rodzice nie mają ślubu, więc ono przyjęte do wspólnoty kościoła zostanie, ksiądz może jedynie zapytać lub zwrócić uwagę przy tej okazji rodzicom żeby ślub wizięli, albo że lepiej by było gdyby wzięli (z pkt. widzenia kościoła) - i tyle.

Szwgierka w sierpniu br była zamawiać chrzest dla synka (oni mają tylko cywilny - to dla kościoła tak samo jak bez ślubu) i mówi do księdza, że niewiedziała, że tyle papierów musi przynieść do chrztu bo pierwszy syn był chrzczony w szpitalu, na to ksiądz zapytał dla czego, a ona mu opiedziała, że było zagrożenie życia i w ogóle, że miał nie przeżyć...ale wyszedl z tego ksiądz powiedział jej tylko "to jaki wy jeszcze musicie dostać znak od Boga, żeby w końcu się połączyć?" - także jedynie "zwrócił" uwagę na to, ale chrztu na bank nie może odmówić bo co dziecko temu winne, że rodzice ślubu nie mają?
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-24, 13:51   #4919
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam maleństwu 2 kocyki http://moda.allegro.pl/kocyk-kocyki-...887883530.html ciekawa jestem ich jakości - w domu będą je miała jako kołderkę uszyję tylko poszewkę i w środek pojdzie kocyk stwierdziłam że w domu i tak jest ciepło do tego dzidzia na poczatku peweni będzie w rożku to taki kocyk do przykrycia w zupełności starczy, sobię kupiłam koszule nocną rozpinaną do karmienia http://moda.allegro.pl/l-xl-koszule-...884307845.html jeszcze mam zapiar kupić 3 prześcieradełka, powolutku muszę zacząć wszystko kompletować bo tu już prawie 8mc się zaczyna torbę chce mieć wczesniej spakowaną bo nigdy nic nie wiadomo z tą moją szyjką , boje sie że mogę zacząć szybciej rodzić
Mam piżamę na zimę z tego typu i jest wszystko ok,ale na lato kupiłam sobie ze spodniami 3/4 i krótki rękaw i żyrafka mi zniknęła w praniu

Cytat:

Dopaja się ale jak lekarz zaleci,i czasmi tylko samą wodą zalecaja ,więc to róznie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:51   #4920
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Super zakupy dziewczynki! I te ciuszkowe i te kosmetyczno - higieniczne

Ja na razie nie mam czasu usiąść na allegro, ale może jak jutro mały pójdzie do żłobka to sobie zobaczę co tam ciekawego.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości