|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
są i moje zaproszenia, słabe troszkę, bo na mojej wiosce papieru ładnego zabrakło i ciekawych pierdół ( okres komunii , wszystko wymiecione), miałam plan na inne, ale wyszły podobne do tych ninowych, ale i tak się cieszę, że oprócz tego ,ze dzieci odchowuje to jeszcze mam chwilę na takie głupoty
ja lubię dostawać zaproszenia imienne , tzn. kierowane z imienia do mnie , dlatego też takie dla gości robię, każdemu po imieniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-25 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
Konia masz talent!!
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Konia super zaproszenia!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
a dzięki, ale wiesz co, to jest na serio prosta sprawa, tylko trzeba lubić przycinać, kleić itd. a talentu to nie wymaga, ale przyznam się,że nieźle idzie mi rysowanie ,więc gdzieś może artystyczna dusza ( a Ryby to mają z urodzenia) we mnie drzemie , tzn. nawet nie może, a na pewno i jeszcze Ją obudzę i uwolnię i będę na starość starą wariatką w kapeluszu co maluje kwiatki
![]() aaa no tak, Dziewczyny, kwiatki są gotowe, po 0, 8 zł za sztukę, , tasemka za metr 1, 8 zł, papier 5 zł ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-25 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Niedlugo bedzie nowy watek!Ma ktos fajny tytul? Ja mam taki: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012
![]() |
#4897 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj naj
![]() właśnie dwie minuty temu Julcia skończyła 5 tygodni ![]() Wczoraj była kontrola w firmie, wszystko ok, mogę wreszcie trochę odsapnąć od papierologii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
no to gratuluję, unijna kasa jest strasznie kontrolowana i wymaga miliona papierow , więc brawa ogormne,że wszystko ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() *Moj synek jeszcze nie potrafi utrzymac zabawki w raczce ale z nowych rzeczy co ostatnio sie nauczyl to: - jak sie mu da palec do raczki to od razu pcha do buzi (zreszta ciagle pcha piastki do buzi - czasem nawet 2 na raz ![]() - lapie za wlosy, za ciuchy i ciagnie mocno; ostatnio nawet posciel pociagnal i pchal do buzi - podpiera sie nozkami i podnosi brzuszek do gory-zazwyczaj podczas przebierania i kapania - usmiecha sie tak ze czasem to az piszczy - jak lezy na pieluszce flanelowej to sam ciagnie zeby sie nia przykryc i wiele innych rzeczy nauczyl sie przez 3 miesiace swojego zycia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja kupilam mamie perfumy ktore sie jej podobaly u mnie i juz jej dalam tydzien temu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() A kto kolejna czesc zaklada? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Rozeznanie
|
gosia bardzo fajny tytuł, choć ja jeszcze czekam na uśmiech, ale kilka dni temu miałam takie wrażenie, jakby Julcia do mnie się uśmiechnęła, ale na tego prawdziwego chyba jeszcze muszę poczekać. A jak śmiesznie się śmieje przez sen, zdarza się jej nawet uśmiać jak nie śpi hehe, po tym jak bączka puści
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no swojego też myje ![]() ale ostatnio budzęsie po tym jak mąż zabrał małego do drugiego pokoju żebym mogła pospac jeszcze chwilkę no i wstaje po 1,5h chyba i slyszę z drugiego pokoju piosenkę cytuję " przy piecu stoła krupnioki grzoła ona sie śmioła a jo jom majt majt majt " i tak w kółko mina Filipa bezcenna jak Seba mu spiewał ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Karolca, wspólczuję Ci sytuacji. Jakby moj mój takie nrumery wywijał, to bym Go dosłownie ![]() Może po prostu weż wrecz TZ dziecko któregoś razu gdy np Ewelinka bedzie miała pieluszkę do zmiany i kaz mu Ja przewinąc, mówiąc: Prosze zmienic Ewelince pieluszke! Moja znajoma z pracy miała tak samo, jak tylko mała zrobiła w pieluszke to jej Tz wołał od razu: Ewa, chodz szybko bo mała tzeba przebrac! Sam sie nie kwapił, zreszta niemal do niczego, po pracy "odpoczywał" badz to przed tv badz przed kompem....Własciwie bylam zdziwiona, bo byl super partnerem dla niej podczas calej ciazy i przed-opiekunczy, kolacyjki, obiadki robil itp bo ta kolezanka gotowac nie umiala...Nawet chlopak sprzatal. A po porodzie-zmiana-2 lewe rece! Moze tzeba takim tatusiom cos uswiadomic i po prostu starac sie cierpliwie i bez nazekania ich zaangazowac, moze oni sie boja, czuja niepewnie w nowej roli??? ![]() A my wróciłyśmy z Matylda z wazenia. Wynik 4790...Liczyłam, ze bedzie juz 5 kg. Ale chyba i tak jest calkiem ok-w 3 tyg przybrala 490 g. Tłumacze sobie to, ze rosnie a takze sporo sie rusza-macha raczkami, nozkami, duzo na brzuszku lezy, nawet popycha zabawki wiszace na macie i czasem trzyma je w lapkach przez chwile ![]() Ide na maly spacerek, a potem opisze nasz wczorajszy scaper do CH i do biblioteki, gdzie byłam oddac ksiazki. To byla masakra jakas hahah ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Gang Iren
|
Co do wagi,to Eryk przybiera po 250-300 na tydzien,wiec jak tak dalej pojdzie to jeszcze z tydzien i dobije do 5 kg
![]()
#4904 |
Raczkowanie
|
Dodalam zdjecia na maila. Przy okazji 2 filmiki z Adasiem w roli glownej
![]() http://www.youtube.com/watch?v=tcVTczytcvM http://www.youtube.com/watch?v=xKlO1qkaLN0 ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Jak sie dziewczyny postaracie to moze dzisiaj juz nowy watek powstanie ![]()
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Tez tak macie, ze nie wiecie co sie dzieje w nocy?? ![]() Dzis chyba bylo karmienie o 2 i 6 (?), a w miedzyczasie piers na lezaco, zeby niunia szybciej zasnela. Moja corun dzis miala szczepienie w obie nozie ![]() Pielegniarka mi powiedziala ze w razie goraczki, zeby schladzac woda... a wy podawalyscie cos? Koniakonia ladne zaproszenia ![]() karolca, tikki i joanaros rozumiem was ![]() cziqua moja corcia tez robi zapachowe baczki, czasem mysle ze to kupa, a tu zonk ![]() W ogole u nas sie poprzestawialo z tymi kupami, na poczatku 10-12, potem ok 8, potem 4-5, i nagle 1 na dzien. A ostatnio byla wczoraj rano, zielona i dosyc gesta :/ czekam z niecierpliwoscia na nastepna... Poza tym ostatnio czesto ma te zielone kupy, moze to od tych herbatek laktacyjnych, moze od zielonych warzyw (podobno moze tak byc)? Ciagle mysle o tym co nikki wczoraj napisala o koprze i kminku ![]() Pije raz dziennie ta herbatke. Dzis Nadia konczy 2 miesiace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też mnie ten kminek zastanawia, bo dodaje się go właśnie do potraw wzdymających, tłustych żeby ułatwić trawienie ![]() ![]() cziqua no mój TŻ też myje, ale nie jak wraca z pracy hihihihi, raczej wtedy to ręce tylko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam z dzisiaj to teraz wracam do 117 strony
![]() ![]() ![]() Ona gratulacje, 3 miesiace to juz zacny wiek ![]() ![]() Zapomnialam, ze razem obchodzimy nasze miesiecznice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | ||
Zadomowienie
|
Konia, piękne zaproszenia
![]() Też mam zamiar zrobić ręcznie, ale jeszcze nie wiemy kiedy chrzciny, no i mam teraz kilka prac zaliczeniowych do napisania więc zaproszenia muszą poczekać... A ja właśnie jestem w ciężkim szoku, bo moje dziecko zasnęło na brzuszku ![]() ![]() Strasznie się z tego cieszę, bo ortopeda kazał jak najdłużej Jej tak leżeć... no i nawet zasnęła z główką ułożoną w odpowiednią stronę (czyli w prawo, bo do tej pory to lewa była ulubiona) ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale myślę, że nie musi szkodzić wszystkim. POłożna mi mówiła, że różnie dzieci reagują więc trzeba po prostu metodą prób i błędów dojść do tego, co jest dla naszych dzieci najlepsze... i to mnie trochę przeraża... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-05-25 o 13:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
Mi też się podoba tytuł wymyślony przez Gosię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
Konia ślicznie wyszły te zaproszenia
![]() ![]() ![]() My już po spacerku, mały się dziś nawet spisał 1,5 godz udało mu się pospać ![]() ![]() na deptaku spotkałam się z dziewczynami ze szkoły rodzenia (urok małej miejscowości - gdzie się nie wyjdzie tam znajomi) i tak sobie stałyśmy na środku z wózkami i paplałyśmy ![]() Wczoraj w końcu wysłałam męża do księdza i chrzciny mamy 14 lipca (dopiero) bo najbliższe bedą 9 czerwca i możemy się nie wyrobić z przygotowaniami a kolejne wypadają u nas w niedziele, a nam zależy na sobocie. Pokręcone to u nas jest bo chrzczą w 2 sobote miesiąca i 4 niedziele :/
#4911 |
Zakorzenienie
|
ona u nas podobnie rozmowy wygladaja w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Ale sknocilam gulasz - mieso twarde jak nie wiem, ale maz dzielny zjadl
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
No to tak zaliczyłyśmy spacer, zrobiłyśmy zakupy byłyśmy u fryzjera, poprasowałam spakowałam nas na wyjazd teraz chwila wytchnienia bo zaraz muszę podgrzać obiad. Ale ogólnie padam na twarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Hej szybciutko Was podczytam, ale chyba nie dam rady od deski do deski. Kajulka marudna, często się budzi, katarek wciąż Jej dokucza, choc troszkę już jest lepiej. Często musimy odciągac glutki no i lulac Ją bo teraz płakusia często, bo się męczy.
Osłuchowo na szczęście ok. Wagowo przybiera pięknie (waży już 4400g!) Z krwi wyszła jednak delikatna anemia (chyba przez to że urodziła się wcześniej nie zdążyła ode mnie nabrac odpowiedniego zapasu żelaza), bo anemia jest fizjologiczna koło 3 miesiąca. U nas troszkę wcześniej wyszła. Ale lekarz przepisał wit. B6 i kwas foliowy. Kaja się strasznie krzywi jak Jej to podajemy, ale jak mus to mus. Zariah nam też rehabilitant kazał nosic Kaję "na rogalika" (Wasz nazwał to na kuleczkę? ![]() Monitor oddechu też mamy! W ogóle to jak byliśmy u rehabilitanta, to on powiedział, że wcale aż tak źle nie jest z Kają, że generalnie teraz panuje jakas moda na rehabilitacje i wszyscy neurolodzy z tym szaleją. Że tak naprawdę dopiero po 3 miesiącu można coś stwierdzic (a Kaja ma 6 tygodni), ale pokazał nam właśnie parę "chwytów", dał kilka rad.. Mamy sie zgłosic koło 3 miesiąca. Właśnie miałam zapytac Desia jak się Wasza Snuza sprawuje? Ja jestem mega zadowolona. MoniaHan, Tikki, ja zapuszczam Kai sól fizjol., i zazwyczaj odsysam Fridą, bo inaczej to strasznie ciężko sie Jej oddycha, bo ona ma sporo tej wydzieliny. Strasznie przy tym płacze, ale optem jest zadowolona ewidentnie lepiej się Jej oddycha, choc na jakis czas. Ostnio też lekarz kazał podawac na noc Nasivin (ale to są krople od 3 miesiąca życia, więc daję Kai tylko 1 raz do każdej dziurki 1 raz na dobę). Cytat:
A co do trzymania na piersiach to nam nie kaza. tylko lepiej tak jakby przewieszac przez ramię (z rączkami do przodu). Przy piersiach mówił że to niedobre w naszym przypadku dla główki. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-25 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
A muszę pochwalić moją Anię która tak dzielnie na mnie czekała u fryzjera nawet nie zająknęła
![]() Oj jak wrócę jutro i tutaj wejdę to będziecie już w nowym wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() No i po szczepieniu na szczęście nic się nie działo ![]() ![]() ![]() A dziś byliśmy w Londynie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec końców dojechaliśmy i zastanawiamy się,czy nadal chcemy jechać do Pl autem,skoro tu nie mogliśmy tych 260km wytrzymać.. A co dopiero te 2tys. No Tomek wrócił. A więc konsulat konsulat jest nie tam gdzie Was pokieruje GPS na podstawie postcode,tylko na The Cavendish Street 73. I to jest to drugie wejscie. Ulice podali ok,ale już kod był z zupełnie innej ulicy. Bynjmniej tak nam nasza nawigacja pokazała. A jakiejś lipnej nie mamy żeby nie było ![]() Załącze zdjęcie z google maps jak coś ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
co do pogrubionego to ja tak zrobiłam właśnie. Nie zaszkodziło,a być może dzięki temu nie było żadnych senacji
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
piszecie o szczepionkach a Julka jeszcze nie szczepiona
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uzupełnisz niedoboru wapnia naturalnie bo karmiąc piersią potrzebujesz aż 1500 mg jonów wapnia. Nie jedząc sera żółtego nie ma opcji pokryć takich ilości. Musisz łykac w tabletkach. Masa jest takich preparatów w aptece. Ja łykam Calperos 1000- 3 kapsułki na dobę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.