|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Emigra...nie mam pojęcia...zawsze było dobrze tylko coś jej się wczoraj poprzestawiało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale teraz dzieci rosna najintensywniej, wiec nic - tylko sie cieszyc! ![]() Konia, ja tez robie wszystko troche bardziej na luzie niz z Adasiem, nie czytam specjalnie zadnych poradnikow bo jak pamietam z Adasiem to dziecko tak szybko sie zmienia, zmieniaja sie zachowania i moglam sobie cos tam wypracowac a za m-c wogole sobie z Nim nie moglam dac rady, wiec mysle ze teraz zdam sie na instynkt i bede tez rozpieszczac i dopieszczac a reszta sama przyjdzie ![]() Nie wydaje mi sie, ze takie malenkie dziecko mozna za bardzo rozpiescic ![]() Konia ja sie zmobilizowalam i koncze to glupie pranie prasowac, ale nie bylo latwo sie zabrac ![]() Aalegna, moje lezalo tam az sie skonczyly obranka poprasowane i pieluchy, wiec naprawde musialam sie wziasc za to! No i wyobraz sobie ile tego jest ![]() Dziekuje, ale nie skorzystam z propozycji poprasowania Twoich ubranek ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() A z woda to ciekawe, ze tylko lyczek Jej starczy!
![]() |
#4864 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas kolejna nocka w porządku... już się stało normą, że karmię Hanię ok północy i potem po 4... potem przebudza mi się ok 6 ale daję Jej smoczek i wystarcza i następne karmienie ok8... Co do nie jedzenia przetworów mlecznych, to brzuszkowe problemy ustąpiły w zasadzie na drugi dzień po odstawieniu...zastanawiam się czy to napewno było problemy spowodowane mlekiem...ale jeszcze chwilkę wytrzymam. Powiedzcie mi, czym można uzupełnić niedobory wapnia w diecie... bo ja mleka nie piję wcale, ale jogurty i sery zawsze lubiłam i teraz mi ich brakuje... Nie mówiąc już o tym, że muszę jeść margarynę, której nie znoszę (bo w maśle jest przecież mleko) |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zadomowienie
|
gratulacje za 5 tygodni
![]() Dzień dobry ![]() U nas nocka ok, spanko od 20:30 do 2, potem do 5, od 5 Madzia stwierdziła że koniec spania więc było takie drzemanko do 8. Teraz też Madzia drzemie i się budzi na sofie w salonie i tak w kółko. Dzis u nas chłodniej więc może pójdziemy na spacer, choć nie jestem pewna bo bardzo wieje ![]()
#4867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie zamowilam poczta kwiaty dla mamy na jutro i musialam wpisac zyczenia w bilecik wybralam wierszyk : Dzisiaj skladam Ci Mamo Najlepsze życzenia Za twe przykrości, za twe cierpienia Za noce bolesne, za noce czułe Za wszystko Mamo dziś Ci dziękuje Dziś jestem dorosła a Ty nieraz szlochasz Ty jesteś moja Matka i za to Cię kocham ! i sie pobeczalam .... masakra. nigdy nie patrzylam na role swojej mamy z drugiej strony... teraz przynajmniej mam calkowita swiadomosc za co jej dziekuje, za co ja kocham i ile wbrew pozorom kobiete kosztuje macierzynstwo (ja mam jedno dziecko a ona w moim wieku miala juz 3 w drodze).... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 |
Zadomowienie
|
a ja ostatnio z babcią moją walcze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jak mowisz , jedne dzieci akceptuja od razu a z innymi trezba bardziej sie pomeczyc ![]() Masz racje Emigra, ja nigdy nie rozumialam postepowania mojej mamy dopoki sama nie zostalam mama! Teraz sama lapei sie na tym ze ciagle marudze , ale robie to z troski i strachu o Adasia ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Ja bym sie bala telefonu odbierac ![]() Nie daj sobie wejsc na glowe, masz racje! Takie gadanie tylko doluje, wiadomo ze chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci i celowo im krzywdy nie zrobimy! Nie daj sobie wmowic ani nawet zasugerowac ze zla z Ciebie matka! Bo wcale tak nie jest! ![]()
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cieszę się, że mama i siostra mieszkają blisko. Przyszła wczoraj przed północą pomóc mi uspać Ewelinkę bo ja już nie dawałam rady. Trochę to zajęło ale chociaż spała spokojnie. Dziś idę do mamy "odpocząć". A mąż chyba raz na dwa tygodnie musi odstawić jakąś scenę ![]() Wstaje rano, idzie do pracy, wraca i siedzi przy komputerze. Czasem spojrzy na dziecko, powie coś do niej jak nie śpi (ale i nie marudzi). Jak tylko zakwili albo zastęka to się irytuje, bo "ile dziecko może płakać". Powiedziałam mu wczoraj, żeby został z nią sam tyle czasu ile ja, żeby ogarnął dziecko, mieszkanie, ugotował obiad, wyprał... i tutaj jest tylko jedno dziecko! To co on na to? "Przecież mama była taka chętna pomagać". Powiedziałam mu, że to on powinien być pierwszą osobą, która mi pomaga a nie mama (chciałam się zapytać czy mama ma się wprowadzć albo ja mam isć do mamy w takim razie, bo opieka nad dzieckiem to 24/7)
![]() |
#4871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jakby mój mąż coś przy małej robił. ani nie przewinie, nie przebierze, nie wykąpie (przy kąpieli tylko trochę pomoże, ale tylko trochę). jak sam ma dobry humor a mała jest radosna, to weźmie na trochę na ręce, położy do maty.
I czasem jak marudzi to wsadzi do fotelika i pobuja (tego samochodowego).
#4874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.abcgospodyni.pl/produkty-...jace-wapn.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
U mnie też pełno prania
![]() Zauważyłam, że Andrusia od wczoraj coraz częściej trzyma główkę na wprost jak leży na pleckach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka śpi (jeszcze) więc szybko umyję włosy i idę. Zrobię jakieś zakupy (kupię żel na dziąsła w razie W i melisę dla siebie, bo jestem dziś kłębkiem nerwów).
#4878 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, co jest z tymi Waszymi facetami
![]() Juz ja bym sie zemscila! Ja za kazde wyjscie czysto rozrywkowe mojego staram sie dla siebie rowniez organizowac wyjscie i ja sie nie pytam czy wezmie Viki czy Adasia, tylko mowie ze chce tam i siam pojechac czy pojsc i pytam o ktorej bedzie w domu! To jest rowniez Jego dziecko, wiec ja nie wyobrazam sobie zeby nie zostal z dziecmi! Oczywiscie nie przeginam, ale uwazam ze mam takie samo prawo jak On zeby spotkac sie z kolezanka czy ejchac na zakupy! Moze zostalam zbyt rozpieszczona mieszkajac w szwecji - tam kobiety sa bardziej wyzwolone i tatusiowie sa do tego przyzwyczajeni ![]() Karolca ja na Twoim miejscu wyprowadzilabym sie do mamy na kilka dni, skoro On nie pomaga przy dziecku i za taki Jego tekst! Ja tam jestem spokojna ale do czasu ![]() Skoro nie dociera po dobroci to jest wojna. Mam nadzieje ze Cie nie urazilam , ze sobie pozwolilam na taki komentarz! ![]()
#4879 |
Zakorzenienie
|
Karolca współczuję
![]() może jesteś dla Niego za dobra? ja bym na bank nie robiła obiadów, ale ja jestem zaraza, jak mnie ktos źle traktuję to ma przewalone ,życie mnie tego nauczyło |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blogoslawie tez moja suszarke! Godzinka i pranie suche!
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Karolca...twój przynajmniej zaglądnie do Małej. Mój przychodzi ok 21.30 jak Andrea już śpi, a rano wstaje zbyt późno, żeby przyjść do Andrei pozaglądać jak je (śpi w salonie, bo przecież w sypialni przy dziecku to n pewno by się nie wyspał...
![]() Fajnie mieć mamę blisko...przynajmniej mama mi pomoże jak już nie mam sił. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Co do lulania to ja też słyszałam właśnie, że dziecko lubi lulanie, bo jest do tego przyzwyczajane przez 9mies w brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Dwa zestawy dziennie to nie duzo,u Eryka jest miedzy 5 a 10 dziennie i to tez nie jest zle,bo Wiki byla minimum 20 razy na dzien przebierana.Przez pierwsze miesiace nie zdarzyl mi sie dzien bez Wikowego prania ![]()
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę wyjść i koniec, jakby nie chciał po dobroci to by lekko ze mną nie mial,byłby dym że hoho |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Ja obiadów TŻ nie gotuję
![]() Nawet czasem to o rozwodzie myślę ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() właśnie jutro jadę na grilla do Cioci, u której kiedyś jak pierdykłam drzwiami po akcji " z pieskami co nikomu nic jeszcze nie zrobiły " ( chyba tu pisałam o tym) to teraz jak dzwoni zaprosić nas na odwiedziny to na wstępie zaznacza,że zamknie psy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj też taka jestem ![]() ja jeśli chodzi o zajmowanie sięmałym na mojego nie moge narzekac. Sebastian siedzi w pracy co prawda po 12 h czasami ale jak przychodzi to pierwsze co przebiera sie myje i bierze swojego "siusiola" jak go nazywa ![]() ![]() ![]() ![]() za to jeśli chodzi o sprzatanie po sobie mojego męża to lałabym i patrzała czy równo puchnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze 2 tygodnie po narodzinach było super. Pomagał ile potrafił, gotował obiady, pomagał sprzątać, robił zakupy. I tatusiowanie się znudziło. Pyta mnie, kiedy mała zacznie mówić, chodzić. Więc chciałam się zapytać, aby nakrzyczał, że się odzywa i że chodzi (że ma się zamknąc i siedzieć) ale ugryzłam się w język. Tłumaczę mu, że to, jacy teraz będziemy w stosunku do dziecka i ile czasu dziecku poświęcimy odbije się w jej późniejszym zyciu. Im więcej spokoju, miłości, ciepła jej zapewnimy, tym większą nagrodę z tego będziemy mieć. To powie, że "nie mam cierpliwości". widocznie jestem za dobra. Szkoda, że nie potrafi tego docenić.
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wymagasz od niego zeby siedzial z dzieckiem sam i kminil dlaczego mala placze, nie wie tak naprawde jak to jest nie umiec uspokoic wlasnego dziecka, dla niego to tylko ''wrzeszczenie'' dziecka... to przykre. Moj maz nie pcha sie do zabiegow pielegnacyjnych Julki ale czasami sam z siebie ja przewinie czy przebierze, ale jak mala daje mi czadu czasami i nie umiem jej uspokoic to bierze dziecko i lazi z nim po calym mieszkaniu spiewajac jej albo szuszajac do znudzenie i zdretwienia jezyka .... a tez pracuje calymi dniami.... no i nie ma dnia zeby rano wyszedl do pracy nie dajac dziecku buziaka, obojetnie czy mala spi czy marudzi, czy je czy guga, nie ma dnia zeby po powrocie z pracy najpierw nie zajrzal jak ma sie jego coreczka, codziennie kaze sobie wysylac do pracy malej zdjecia ''zeby nie tesknil tak bardzo'' - widze ze trafil mi sie niezly model na tatusia, szkoda ze nie kazdy facet podchodzi chociaz tak jak moj do ojcostwa ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
też mam wredny charakter, ale TŻ bije na głowę wszystkich.
Chciałam z nim jeszcze wczoraj porozmawiać... mówiłam, mówiłam... wstałam i poszłam do drugiego pokoju. No nic, mała się budzi. Dam jej witaminki, nakarmię i pójdę na zakupy i do mamy. Miłego dnia babeczki ![]()
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.