Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 19:26   #4891
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

a u Nas tarcie uszka jest gdy Michał jest juz mega śpiący....

idziemy się kąpać.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:30   #4892
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
a u Nas tarcie uszka jest gdy Michał jest juz mega śpiący....

idziemy się kąpać.
może rzeczywiście była spiąca? tzn na pewno była bo juz mocno spi, tylko ten rewelacyjny humor o tej porze to coś nowego u nas ale nie narzekam, fajnie było

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:44   #4893
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

a co do ryb to panga,tilapia i mintaj faktycznie niby sam syf
a łosoś niby nie jest polecany dla małych dzieci bo jest baaaardzo tłusty,ale ma tez z kolei dużo kwasów omega tak ze kawałeczek chyba nie zaszkodzi
ja wlasnie na biologii na I roku slyszalam, ze tlusta diata jest zalecana dzieciom, ghdyz tluszcz przyczynia sie do powstawania polaczen neuronowych w mozgu. I pamietam, jkak kobieta mowila, ze wkurza ja, jak slyszy, ze jak male dziecko to nie mozna tluszczu bo bedzie otyle, a to nieprawda. Musze gdzies wygrzebac moje notatki....

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

chiałam pow. ze walsnie wypiłam 0,5kg truskaweczek zblenderowanych z jogurtem jak na 1wsze dają rade

moze mnie zaraz opieprzycie, ale opuszkiem dotknęłam tego musu i dałam polizać młodej... nie przypasowało jej kwach ... musze tak właściwie looknać od kiedy truskawki mozna dawac...
a dlaczego mialoybysmy Cie opieprzyc? najwyzej malej wyjdzie jedna krostka i swiat sie nie zwali, a co sprobuje to sprobuje!!! Ale z tego co wiem, to truskawki wprowadza sie na samym koncu bo sa bardzo alergenne, szczegolnie te pierwsze, na samych nawozach.

Padam na pascze...

Pojechalam po pracy do rodzicow, umylam bryke, w domu bylam po 17, nakarmilam mala, zabralam na krotki spacerek (bo chmurzylo sie), wrocilam, umyla, nakarmilam i lula. I tyle mialam dziecka dzis. Troche mi szkoda, ale co zrobic, sama chcialam wrocic do pracy! w przyszlym tygodniu bedzie lepiej bo znow bede ja zostawiac u rodzicow to bede sie z nia widziala wczesniej, juz przed 16.00 no i rano troche dluzej z nia pobede.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:47   #4894
wariateczka88
Zadomowienie

sozaa mi tu nawet nie o otylosc chodzilo,zreszta tak tylko slyszalam,ja tam łososia lubie i od czasu do czasu jem a malej tez zamierzam dawac,tylko ona jeszcze nie za bardzo je nowosci,czekamy na wizyte u alergologa

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:09   #4895
elf27
Zadomowienie

a co je mała wariateczko?

laski, wkleiłam na chwilkę fotoski w klubie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:14   #4896
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja już od 2 tyg. nie ściągam mleka. Czuję się taka wolna Najpierw było mi trochę przykro, ale już się pogodziłam. Trzecie dziecko będę starała się dłużej karmić
a to ty już odstawiłaś od cycusia??? dlaczego i jak dzidzia na to??? przepraszam jeżeli o tym pisałaś ale ja ostatnio pobieżnie was czytam bo czasu brak a wy tyleeeeeeeeeee ostatnio piszecie, ze szok

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Aniolina masz racje, ale jakos tak mnei wzielo. Ale i tak jest moim najcudowniejszym skarbem, nawet jak jako ostatni z watku zacznie siadac czy stac

Dziewczyny jestem pol roku po porodzie, a po kazdym posilku jak sie poloze to odruchowo jeszcze klade reke na brzuszu i czekam na jakiegos kopniaka
goldinka pamiętam, że mój mały pierwszy zaczoł pchać nóżki do dzioba, a teraz co przekręca się w tą i spowrotem ale ani nie siedzi ani nie pełza o raczkowaniu czy staniu nie wspominam nawet ale przyjdzie czas na wszytsko jak dziecko jest zdrowe niema co sie matrwić ja np ostatnio zauwazyłam, że jak sadzam małego to sie odsuwa i siedzi sam prościutki jak by tyczke połknoł hehe

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Jutro robię papkę warzywną z rybą.
Daje mintaja mrożonego, bo nic innego nie mam. Może być ??
Któraś mamuśka pisała o 3 rybach, które nasz dzieciaczki tylko mogą jeść ja zapamiętałam tylko łososia napewno nie był to mintaj ani panga......co do łososia to jak by nie było można go dawać dzieciom to Bobovita nie robiła by z nim zupek "Cukinia z łososiem z ziemniaczkami" dla dzieci i to po 5 miesiącu już......

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Oolong u nas tez starsza siostra to fascynujaca mega atrakcja
Starczy ze sie zasmieje i oba maluchy tez rechocza i w ogole oczy za nia gubia
Miko też lubi strasznie brata tż ma 9 lat ( ja troche mniej heh) jak go widzi strasznie sie cieszy tak samo na widok mojego siostrzeńca albo siostrzenicy 16 i 15 lat....widocznie dzieci tak mają

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Chlopaki sie umowili i dzis ujawnili po 1 zebie
Jestem w szoku ze wyszly jednoczesnie u obu... I w pgole w szoku bo od 2 dni u obu rzadkie kupy czesto myslalam ze to od dopajanoa woda i soczkiem ale zagladalam w buzie i jeszcze wczoraj nic nie bylo a dzis paszcze zebate
Gratulacje ale zdolne bestie......kurcze zawsze mi sie wydawało, że glam ma malutkie dzieci a te skubańce już ząbki mają

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
no i wróciliśmy ze szczepienia, matko ale armagedon

mały pobudzony , weszliśmy, trafiliśmy na miłą panią dr i trochę mniej miłą pigułę

poprosiłam o receptę na mm,a piguła: " co, nie chce się piersią karmić?", no żesz ciśnienie w górę łzy w oczach () aż mały wyczuł moje streszenie i sam zaczął warczeć (on tak ma, jak psiak - w wózku jak jedziemy to pół osiedla się ogląda, ze niby zwierze wiozę ), to mówię do kobiety :"tak, a pani pewnie długo karmila?", ona: "oj długo, a skąd pani wie?", ja: "widać po piersiach"

pani dr aż się zakrztusiła i mówi do pani szacownej "proszę zważyć małego", pielęgniarka wzięła go na ręce, młody zrobił zeza i........

rrrety, jakie ja mam mądre i kochane dziecko
przecipa jesteś hehheheh dzidziol rewelacja wiedział co robić, a baba swoją drogą bezczelna jak to mój kolega by powiedział" co ją to ku*wa gów*o obchodzi" heh

ja padam na ryjek wczoraj cały dzień nosiłam, malowałam, przekładałam krokwie w między czasie zajmowałam sie dzidziolem a dzisiaj onosiłam sie desek, belek wogóle masakra jutro sobie sama du*y nie podetre tak mnie już łapy bolą

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:19   #4897
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
a co je mała wariateczko?

laski, wkleiłam na chwilkę fotoski w klubie
cyc,cyc i cyc dokarmiana zagęszczonym mm,w upały dopija wode albo troche herbatki koperkowej bobovity,z racji ze tam faktycznie sam cukier zawsze daje jej mniej,no i wczoraj miała na spróbowanie słoiczek marchewka z jabłkiem,na widok łyżeczki myślałam że mi z fotelika wylezie
nic jej po nim nie bylo tylko kupa meeeeeega
właśnie dopytywałam lekarki dziś czy już jej całkiem rozszerzać dietę,ale chyba mnie nie zrozumiała,bo mi zaczęła o mleku HA gadać

Wymianka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 20:19   #4898
sozaa
Rozeznanie

weszlam na strone mojego urzedu skarbowego na moment zeby cos sprawdzic i widze, ze tam jest informacja, ze imieniny dzis obchodza:

Budziwoj,
Dezyderiusz,
Dezydery, Emilia,
Iwona, Jan,
Leontyna, Michał,
Symeon

wiec jesli szukacie inspiracji na imie dla nastepnego dziecka, to Budziwoj jak znalzal
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:21   #4899
saaraa_lub
Rozeznanie

Szalone kobiety!!Ile naspiałyście!!
Pobieżnie przeleciałam bo jestem padnięta.

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
noo u mnie też zaczyna sie masakra;/a w ciąży to myslałamże umieram oczywiście ja glupia nie zapisalam sie jezcze do alergologa, pewnie jak dzis zadzwonie to tez bede miała termin na lipiec;/ ciekawe co myy zrobimy do tego czasu?????poczekajmy z biegiem dnia może któraś z koleżanek juz była u lekarza i coś wie

o
Ja się rejestrowałam miesiąc temu także terminy do alegro zabójcze.Jak dorwę wczesniej jakiegoś dr to dam znać

Dalia
Glam za ząbki
Ela za wagę mamy co nosić!

Hubko dzisiaj dał czadu na całego.Poszłam do pracy na "półwieczne ciasto" szefowej.Mały został z moją mamą na dworze uśpiony w cieniu z przyjemnym wiaterkiem.Pochodziła z nim 15 min rozdarł sie wniebogłosy, dała mu pić niee, mleka niee (nakarmiłam wcześniej) więc biegusiem do domu- babule stare patrzyły myślały dziecko ze skóry obdzierane_ w domu to samo wrzask, po 40min krzyku zadzwoniła po nie iem do domu.Przyszłam wziełam na rece cisza.Nawet cycka nie musiałam wyciągać.ytam??Szkoda mi go strasznie co ja mam robić
Też tak macie, że tylko mama i mama?

Fatal Mi pediatra mówiła,ze jak zacznę z glutenem to nietolerancja pojawia sie właśnie najczęściej w koopie i żeby wetdy odstawić na jakiś czas.Dajesz Małej marchewkę?moża marchew ja tak męczy u nas jak w zupce więcej marchwi to koopa idzie ciężej i jest twardsza.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:25
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:29   #4900
elf27
Zadomowienie

nom, lęki separacyjne

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

wlasnie piszecie o glutenie- dzisiaj natknęlismy się na inną lekarkę i też zapytałam i powiedziała, żeby się nie spieszyć
Stary 2012-05-23, 20:29   #4901
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
nom, lęki separacyjne
Takie spazmu to jeszcze nie było, potem do wieczora nie mogłam zejsć mu z oczu bo jak tracił ze mną kontakt to od nowa polska ludowa.Jak długo to moze trwać?
Elf nam gluten kazała po 6 m-cu.Brawo dla bystrego Synka!!!!Co to małpy obchodzi jak się karmi dziecko???

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 20:32   #4902
elf27
Zadomowienie

u nas spazmów nie ma ale strasznie lepny się zrobił, tylko do mnie i do mnie

czytałam dzisiaj, ze u niektórych dzieci trwa do 9mca
Stary 2012-05-23, 20:34   #4903
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Któraś mamuśka pisała o 3 rybach, które nasz dzieciaczki tylko mogą jeść ja zapamiętałam tylko łososia napewno nie był to mintaj ani panga......co do łososia to jak by nie było można go dawać dzieciom to Bobovita nie robiła by z nim zupek "Cukinia z łososiem z ziemniaczkami" dla dzieci i to po 5 miesiącu już......
u, z tym bym się jednak nie zgodziła
też tak myslałam, ale.....
młodszy jako pierwszy dostał słoiczke Bobovity Marechewkowa z ryżem i bardzo ulewał przez 2 dni, kiedy go dostawał. Potem dostał bodajże jabłko i też ulał, ale później je dostawał i nic nie było. Na początku myślałam, że może przewód pokarmowy nie był jeszcze gotowy na nowości. Do czasu....
Dziś ponownie dałam mu tę nieszczęsna marchewkową. Zaraz po zjedzeniu słoiczka usnął w bujaku, no nic zdarza się, może zmęczony. Wstał po ok 2h, chwile pokwękolił, przewinęłam, dałam pierś, a on zaczyna kaszleć i wymiotuje na moją twarz, pierś, pościel i częściowo na podłogę, długo go męczyło. Obmyłam i przebrałam nas, zmieniłam pościel i ponieważ się uspokoił pomyślałam, że dam mu drugą pierś. Też zwymiotował - w wymiocinach były jeszcze widoczny kolor marchewkowy, więc tez tym słoikiem wymiotował Lał się przez ręce, był osłabiony, bidulek. Znów przysnął. Po wstaniu dałam mu tylko odrobinkę piersi, by nie przeciążył żołądka i co trochę dawałam mu przegotowaną mineralkę. pomogło, przeszło, teraz po kąpieli i wieczornej piersi (już do oporu) śpi.

Po co ta długa i nudna historia?
Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca????????
Przestaje ufać tym oznaczeniom.

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:35
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:39   #4904
elf27
Zadomowienie

poniżej w linkach jest wątek o słoiczkach.

wiecie sa też słoiczki z czekoladą dla niemowląt, tzn. ze mam ją podawać?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:42
Stary 2012-05-23, 20:41   #4905
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
u nas spazmów nie ma ale strasznie lepny się zrobił, tylko do mnie i do mnie

czytałam dzisiaj, ze u niektórych dzieci trwa do 9mca
No to fantastycznie!Akurat od października do pracy się wybieram

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
młodszy jako pierwszy dostał słoiczke Bobovity Marechewkowa z ryżem i bardzo ulewał przez 2 dni, kiedy go dostawał. Potem dostał bodajże jabłko i też ulał, ale później je dostawał i nic nie było. Na początku myślałam, że może przewód pokarmowy nie był jeszcze gotowy na nowości. Do czasu....
Dziś ponownie dałam mu tę nieszczęsna marchewkową. Zaraz po zjedzeniu słoiczka usnął w bujaku, no nic zdarza się, może zmęczony. Wstał po ok 2h, chwile pokwękolił, przewinęłam, dałam pierś, a on zaczyna kaszleć i wymiotuje na moją twarz, pierś, pościel i częściowo na podłogę, długo go męczyło. Obmyłam i przebrałam nas, zmieniłam pościel i ponieważ się uspokoił pomyślałam, że dam mu drugą pierś. Też zwymiotował - w wymiocinach były jeszcze widoczny kolor marchewkowy, więc tez tym słoikiem wymiotował Lał się przez ręce, był osłabiony, bidulek. Znów przysnął. Po wstaniu dałam mu tylko odrobinkę piersi, by nie przeciążył żołądka i co trochę dawałam mu przegotowaną mineralkę. pomogło, przeszło, teraz po kąpieli i wieczornej piersi (już do oporu) śpi.

Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca????????
Dobrze wiedzieć, ja na seler jestem uczulona także Małemu narazie nie zamierzam długo podawać.Teraz wszędzie wciskają jakieś g.... a skład małym druczkiem napisany.
Stary 2012-05-23, 20:44   #4906
elf27
Zadomowienie

a kupiłam parę słoiczków owocowych holle, odżałowałam, drogie pieroństwo ale sobie myslę niech ten mój alergik ma... i co? przyszly ja patrzę na skład a tam w jabłuszku połowa to mąka ryżowa i jakiśs syrop wrrrr, otwieram i jem, i wiecie co? w ogóle nie smakowało jabłkiem tylko ryżem!!! jakbym dała małemu też byłoby nieciekawie bo ryzu nie może

w ogóle ten ryż jest wszędzie

jak słoiczek nazywa się jabłuszko to niech tam kurna wsadzą jabłuszko !!!
Stary 2012-05-23, 20:44   #4907
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
poniżej w linkach jest wątek o słoiczkach. któraś mama mądrze opisała i ja się zgadzam

wiecie sa też słoiczki z czekoladą dla niemowląt, tzn. ze mam ją podawać?
Właśnie widziałam dzisiaj coś w sklepie z kakao od jakiegoś wczesnego miesiaca ale myslałam że mi na oczy padło.
Przeglądałam gazetke z Reala i chyba od jutra promo na baseniki aaa i w smyku spore obniżki na zabawki.Od jutra też w Lidlu body dla Maluchów i jakieś teterki.Dorwałam sie do reklamówek
Stary 2012-05-23, 20:44   #4908
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
no i wróciliśmy ze szczepienia, matko ale armagedon

mały pobudzony , weszliśmy, trafiliśmy na miłą panią dr i trochę mniej miłą pigułę

poprosiłam o receptę na mm,a piguła: " co, nie chce się piersią karmić?", no żesz ciśnienie w górę łzy w oczach () aż mały wyczuł moje streszenie i sam zaczął warczeć (on tak ma, jak psiak - w wózku jak jedziemy to pół osiedla się ogląda, ze niby zwierze wiozę ), to mówię do kobiety :"tak, a pani pewnie długo karmila?", ona: "oj długo, a skąd pani wie?", ja: "widać po piersiach"

pani dr aż się zakrztusiła i mówi do pani szacownej "proszę zważyć małego", pielęgniarka wzięła go na ręce, młody zrobił zeza i........

rrrety, jakie ja mam mądre i kochane dziecko
zawodowo ją zalatwiliście Ty i mały

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
bosh!!!! wspolczuje takiej tesciowej... dlatego ja sie ciesze ze nie mam kontaktu z żadną z babć młodej... chociaz jak już ją/mnie widzą to zawsze DOBRA RADA się znajdzie ostatnie ze mała jest biedna bo matka nie nauczyla jej jeszcze jesc z lyzeczki ( jakos dziwne ze ode mnie pałaszuje az miło ) no i od 2giej- że dziecko w tym wieku powinno juz wszystko jesc i min 5 posiłków dziennie ale zeby nie bylo - cycek to nie posiłek... bo juz 6 mcy minelo wiec powinnam juz nie karmic bo i tak dziecko nie je tylko się bawi
skądś to znam...

Cytat:

nieźle;/ ku przestrodze
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:47   #4909
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
a kupiłam parę słoiczków owocowych holle, odżałowałam, drogie pieroństwo ale sobie myslę niech ten mój alergik ma... i co? przyszly ja patrzę na skład a tam w jabłuszku połowa to mąka ryżowa i jakiśs syrop wrrrr, otwieram i jem, i wiecie co? w ogóle nie smakowało jabłkiem tylko ryżem!!! jakbym dała małemu też byłoby nieciekawie bo ryzu nie może

Biedactwo, ryz albo skrobia kukurydziana, swietne zapełniacze.
Ja jabłka skrobię surowe najpierw piekłam ze 2 razy ale po surowych wsio ok także je surowe.U nas szał na słoiczek jabłko morela.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 20:52   #4910
elf27
Zadomowienie

DALIA dzięki mały urodny po mamusi <dżołk>
Stary 2012-05-23, 20:56   #4911
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

to właśnie są te cholerne słoiczki. Szlag wie co w nich tak na prawdę siedzi...
Michaś dziś dostał w prezencie ciasteczka Z Hippa, pewnie łakomczuszkowi podpasują...
Stary 2012-05-23, 20:57   #4912
elf27
Zadomowienie

no własnie, mam kaszkę jaglaną holle niby bez dodatków a małego strasznie wysypało i nie wiem czy coś tam jest i próbować zwykłej czy uczulony, chyba mało prawdopodobne że na jaglaną?
Stary 2012-05-23, 21:01   #4913
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Idę spać. Dobrej nocki mamusie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
no własnie, mam kaszkę jaglaną holle niby bez dodatków a małego strasznie wysypało i nie wiem czy coś tam jest i próbować zwykłej czy uczulony, chyba mało prawdopodobne że na jaglaną?

ja bym odstawiła gotowce i zaczeła robić posiłki sama. Zobaczysz czy coś się zmieni...sądzę, że tak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 21:04   #4914
elf27
Zadomowienie

BAHA z gotowcow podałam mu tylko dynię hippa bo nie mam swojej i mam te niby zdrowe kaszki, resztę robie sama
Stary 2012-05-23, 21:09   #4915
Seona
Zakorzenienie

O rety Oolong, współczuję!!

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a to ty już odstawiłaś od cycusia??? dlaczego i jak dzidzia na to??? przepraszam jeżeli o tym pisałaś ale ja ostatnio pobieżnie was czytam bo czasu brak a wy tyleeeeeeeeeee ostatnio piszecie, ze szok
Basiula, sama się odstawiła. Tak samo było z Pati Podałam jej łyżeczką zupki i wieczorem już kręciła nosem na pierś. Jakoś walczyłam, przystawiałam, chciałam karmić dłużej niż Patusię, ale ona nie chciała wziąć do buzi (jak to brzmi). Na początku miałam trochę doła, że tak nie chciała już i jak tylko wystawiałam to był ryk Ale teraz już ok. Więc tylko ściągałam i jakoś tak coraz mniej zaczęłam ściągać, bo pogoda ładna to pójdziemy na pole, a teraz nie, bo pójdziemy na balkon, teraz nie bo idę gdzieś tam itp. Od 10 dni nie ściągam już.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
weszlam na strone mojego urzedu skarbowego na moment zeby cos sprawdzic i widze, ze tam jest informacja, ze imieniny dzis obchodza:

Budziwoj,

wiec jesli szukacie inspiracji na imie dla nastepnego dziecka, to Budziwoj jak znalzal
Budziwój to taka wioska pod Rzeszowem Ale chyba już nawet do Rzeszowa została włączona?

Dygotka, Ty pytałaś jak mi idzie klikanie? Raczej średnio Nie mam kiedy siedzieć przy kompie i klikać. Ja włączam kompa na kilka minut 2-3 razy dziennie, jak mi dzieci pozwolą To jednak nie jest konkurs dla mnie a nagrody super, dlatego wzięłam udział, myślałam, że może uda się poklikać jakoś.

Muffinka
, jaka lista Tylko z doświadczenia w poprzednim wątku mamusiowym wiem, że te Mamy, co zostały usunięte, to już nie wracały Sporo tylko czytało, udzielało się mało. a nikt ich później nie dopisywał już, nawet jak zaczęły się udzielać. Może wystarczyło gdzieś na dole na szaro ich wymienić?

Słuchajcie, byłam dzisiaj w sklepie i widziałam, że większość słoiczków po 5 i 6 m-cu to są już te duże Wasze dzieci jedzą już te duże porcje? Ja to chyba będę je na pół dzielić, bo ona ledwo jeden mały zjada

A poza tym moja siostra mi powiedziała, że Lili jest utyta że grubszego dziecka nie widziała qrcze, taka okrąglutka jest, ale Pati też taka była jak porównuje zdjęcia. A może komuś obcemu faktycznie się grubaśna wydaje??

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-05-23 o 21:10 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:10   #4916
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

racja.... rozne rzeczy dorzucaja jako zapychacz... a nie powinni...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 21:18   #4917
fatal21
Wtajemniczenie

moja corka w kapieli zrobila sobie jacuzzi a potem zwalila kupenajwazniejsze ze sie udalood kiedy jest nowa gazetka tesco i rossmana?aha marchewki nie daje tylko jablko z polowa hippa herbatnika a dzis musialy byc sliwki przez kupe a wlasciwie jej brak.dobranoc
Stary 2012-05-23, 21:21   #4918
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Słuchajcie, byłam dzisiaj w sklepie i widziałam, że większość słoiczków po 5 i 6 m-cu to są już te duże Wasze dzieci jedzą już te duże porcje? Ja to chyba będę je na pół dzielić, bo ona ledwo jeden mały zjada

A poza tym moja siostra mi powiedziała, że Lili jest utyta że grubszego dziecka nie widziała qrcze, taka okrąglutka jest, ale Pati też taka była jak porównuje zdjęcia. A może komuś obcemu faktycznie się grubaśna wydaje??
moja zalezy... czasem caly czasem pol, ale malego... duzy na pol albo 1/3 dzis pol -90 ml- jadla na 2 razy

a to siostra

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-23, 21:26   #4919
wariateczka88
Zadomowienie

seona poklikam Ci jutro tyle ile dam rade :P
ja czasem biore udzial w tych konkursach,ale zauwazylam,ze zawsze wygrywaja te same osoby :/
moja sis mowi ze ona zakaldaja watki klikaczkowe,wymieniaja sie glosami itd itp,pewnie tak,ale mi tez sie spodobaly nagrody tak ze nie poddawaj sie
i spadam spac,dobranoc

Wymianka

Stary 2012-05-23, 21:29   #4920
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
seona poklikam Ci jutro tyle ile dam rade :P
ja czasem biore udzial w tych konkursach,ale zauwazylam,ze zawsze wygrywaja te same osoby :/
moja sis mowi ze ona zakaldaja watki klikaczkowe,wymieniaja sie glosami itd itp,pewnie tak,ale mi tez sie spodobaly nagrody tak ze nie poddawaj sie
i spadam spac,dobranoc
dlatego moim zdaniem "lajkowe" konkursy to sciema

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości