|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
a u Nas tarcie uszka jest gdy Michał jest juz mega śpiący....
idziemy się kąpać. |
|
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie narzekam, fajnie było
|
|
#4893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Padam na pascze... Pojechalam po pracy do rodzicow, umylam bryke, w domu bylam po 17, nakarmilam mala, zabralam na krotki spacerek (bo chmurzylo sie), wrocilam, umyla, nakarmilam i lula. I tyle mialam dziecka dzis. Troche mi szkoda, ale co zrobic, sama chcialam wrocic do pracy! w przyszlym tygodniu bedzie lepiej bo znow bede ja zostawiac u rodzicow to bede sie z nia widziala wczesniej, juz przed 16.00 |
||
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
sozaa mi tu nawet nie o otylosc chodzilo,zreszta tak tylko slyszalam,ja tam łososia lubie i od czasu do czasu jem
a malej tez zamierzam dawac,tylko ona jeszcze nie za bardzo je nowosci,czekamy na wizyte u alergologa
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
a co je mała wariateczko?
laski, wkleiłam na chwilkę fotoski w klubie
|
|
|
|
#4896 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja padam na ryjek wczoraj cały dzień nosiłam, malowałam, przekładałam krokwie w między czasie zajmowałam sie dzidziolem a dzisiaj onosiłam sie desek, belek wogóle masakra jutro sobie sama du*y nie podetre tak mnie już łapy bolą
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
cyc,cyc i cyc
dokarmiana zagęszczonym mm,w upały dopija wode albo troche herbatki koperkowej bobovity,z racji ze tam faktycznie sam cukier zawsze daje jej mniej,no i wczoraj miała na spróbowanie słoiczek marchewka z jabłkiem,na widok łyżeczki myślałam że mi z fotelika wylezie ![]() nic jej po nim nie bylo tylko kupa meeeeeega właśnie dopytywałam lekarki dziś czy już jej całkiem rozszerzać dietę,ale chyba mnie nie zrozumiała,bo mi zaczęła o mleku HA gadać
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
weszlam na strone mojego urzedu skarbowego na moment zeby cos sprawdzic i widze, ze tam jest informacja, ze imieniny dzis obchodza:
Budziwoj, Dezyderiusz, Dezydery, Emilia, Iwona, Jan, Leontyna, Michał, Symeon wiec jesli szukacie inspiracji na imie dla nastepnego dziecka, to Budziwoj jak znalzal
|
|
|
|
#4899 | |
|
Rozeznanie
|
Szalone kobiety!!Ile naspiałyście!!
![]() Pobieżnie przeleciałam bo jestem padnięta. Cytat:
![]() Dalia Glam za ząbkiEla Hubko dzisiaj dał czadu na całego.Poszłam do pracy na "półwieczne ciasto" szefowej.Mały został z moją mamą na dworze uśpiony w cieniu z przyjemnym wiaterkiem.Pochodziła z nim 15 min rozdarł sie wniebogłosy, dała mu pić niee, mleka niee (nakarmiłam wcześniej) więc biegusiem do domu- babule stare patrzyły myślały dziecko ze skóry obdzierane_ w domu to samo wrzask, po 40min krzyku zadzwoniła po nie iem do domu.Przyszłam wziełam na rece cisza.Nawet cycka nie musiałam wyciągać.ytam??Szkoda mi go strasznie co ja mam robić Też tak macie, że tylko mama i mama? Fatal Mi pediatra mówiła,ze jak zacznę z glutenem to nietolerancja pojawia sie właśnie najczęściej w koopie i żeby wetdy odstawić na jakiś czas.Dajesz Małej marchewkę?moża marchew ja tak męczy u nas jak w zupce więcej marchwi to koopa idzie ciężej i jest twardsza. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-23 o 21:25 |
|
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
nom, lęki separacyjne
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- wlasnie piszecie o glutenie- dzisiaj natknęlismy się na inną lekarkę i też zapytałam i powiedziała, żeby się nie spieszyć |
|
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
Takie spazmu to jeszcze nie było, potem do wieczora nie mogłam zejsć mu z oczu bo jak tracił ze mną kontakt to od nowa polska ludowa.Jak długo to moze trwać?
Elf nam gluten kazała po 6 m-cu.Brawo dla bystrego Synka!!!!Co to małpy obchodzi jak się karmi dziecko??? Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-23 o 21:31 |
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
u nas spazmów nie ma ale strasznie lepny się zrobił, tylko do mnie i do mnie
czytałam dzisiaj, ze u niektórych dzieci trwa do 9mca
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak myslałam, ale..... młodszy jako pierwszy dostał słoiczke Bobovity Marechewkowa z ryżem i bardzo ulewał przez 2 dni, kiedy go dostawał. Potem dostał bodajże jabłko i też ulał, ale później je dostawał i nic nie było. Na początku myślałam, że może przewód pokarmowy nie był jeszcze gotowy na nowości. Do czasu.... Dziś ponownie dałam mu tę nieszczęsna marchewkową. Zaraz po zjedzeniu słoiczka usnął w bujaku, no nic zdarza się, może zmęczony. Wstał po ok 2h, chwile pokwękolił, przewinęłam, dałam pierś, a on zaczyna kaszleć i wymiotuje na moją twarz, pierś, pościel i częściowo na podłogę, długo go męczyło. Obmyłam i przebrałam nas, zmieniłam pościel i ponieważ się uspokoił pomyślałam, że dam mu drugą pierś. Też zwymiotował - w wymiocinach były jeszcze widoczny kolor marchewkowy, więc tez tym słoikiem wymiotował Lał się przez ręce, był osłabiony, bidulek. Znów przysnął. Po wstaniu dałam mu tylko odrobinkę piersi, by nie przeciążył żołądka i co trochę dawałam mu przegotowaną mineralkę. pomogło, przeszło, teraz po kąpieli i wieczornej piersi (już do oporu) śpi.Po co ta długa i nudna historia? Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca???????? Przestaje ufać tym oznaczeniom. Edytowane przez oolong Czas edycji: 2012-05-23 o 21:35 |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
poniżej w linkach jest wątek o słoiczkach.
wiecie sa też słoiczki z czekoladą dla niemowląt, tzn. ze mam ją podawać?
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-05-23 o 21:42 |
|
|
|
#4905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
a kupiłam parę słoiczków owocowych holle, odżałowałam, drogie pieroństwo ale sobie myslę niech ten mój alergik ma... i co? przyszly ja patrzę na skład a tam w jabłuszku połowa to mąka ryżowa i jakiśs syrop wrrrr, otwieram i jem, i wiecie co? w ogóle nie smakowało jabłkiem tylko ryżem!!! jakbym dała małemu też byłoby nieciekawie bo ryzu nie może
w ogóle ten ryż jest wszędzie ![]() jak słoiczek nazywa się jabłuszko to niech tam kurna wsadzą jabłuszko !!! |
|
|
|
#4907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeglądałam gazetke z Reala i chyba od jutra promo na baseniki aaa i w smyku spore obniżki na zabawki.Od jutra też w Lidlu body dla Maluchów i jakieś teterki.Dorwałam sie do reklamówek
|
|
|
|
|
#4908 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jabłka skrobię surowe najpierw piekłam ze 2 razy ale po surowych wsio ok także je surowe.U nas szał na słoiczek jabłko morela. |
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
DALIA dzięki
<dżołk>
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to właśnie są te cholerne słoiczki. Szlag wie co w nich tak na prawdę siedzi... ![]() Michaś dziś dostał w prezencie ciasteczka Z Hippa, pewnie łakomczuszkowi podpasują...
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
no własnie, mam kaszkę jaglaną holle niby bez dodatków a małego strasznie wysypało i nie wiem czy coś tam jest i próbować zwykłej czy uczulony, chyba mało prawdopodobne że na jaglaną?
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Dobrej nocki mamusie
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
ja bym odstawiła gotowce i zaczeła robić posiłki sama. Zobaczysz czy coś się zmieni...sądzę, że tak. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
BAHA z gotowcow podałam mu tylko dynię hippa bo nie mam swojej i mam te niby zdrowe kaszki, resztę robie sama
|
|
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
O rety Oolong, współczuję!!
Cytat:
Podałam jej łyżeczką zupki i wieczorem już kręciła nosem na pierś. Jakoś walczyłam, przystawiałam, chciałam karmić dłużej niż Patusię, ale ona nie chciała wziąć do buzi ). Na początku miałam trochę doła, że tak nie chciała już i jak tylko wystawiałam to był ryk Ale teraz już ok. Więc tylko ściągałam i jakoś tak coraz mniej zaczęłam ściągać, bo pogoda ładna to pójdziemy na pole, a teraz nie, bo pójdziemy na balkon, teraz nie bo idę gdzieś tam itp. Od 10 dni nie ściągam już. Cytat:
Dygotka, Ty pytałaś jak mi idzie klikanie? Raczej średnio Nie mam kiedy siedzieć przy kompie i klikać. Ja włączam kompa na kilka minut 2-3 razy dziennie, jak mi dzieci pozwolą To jednak nie jest konkurs dla mnie a nagrody super, dlatego wzięłam udział, myślałam, że może uda się poklikać jakoś. Muffinka, jaka lista Sporo tylko czytało, udzielało się mało. a nikt ich później nie dopisywał już, nawet jak zaczęły się udzielać. Może wystarczyło gdzieś na dole na szaro ich wymienić?Słuchajcie, byłam dzisiaj w sklepie i widziałam, że większość słoiczków po 5 i 6 m-cu to są już te duże Wasze dzieci jedzą już te duże porcje? Ja to chyba będę je na pół dzielić, bo ona ledwo jeden mały zjada![]() A poza tym moja siostra mi powiedziała, że Lili jest utyta że grubszego dziecka nie widziała qrcze, taka okrąglutka jest, ale Pati też taka była jak porównuje zdjęcia. A może komuś obcemu faktycznie się grubaśna wydaje??
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-05-23 o 22:10 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
racja.... rozne rzeczy dorzucaja jako zapychacz... a nie powinni... |
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
moja corka w kapieli zrobila sobie jacuzzi a potem zwalila kupe
najwazniejsze ze sie udalo od kiedy jest nowa gazetka tesco i rossmana?aha marchewki nie daje tylko jablko z polowa hippa herbatnika a dzis musialy byc sliwki przez kupe a wlasciwie jej brak.dobranoc
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis pol -90 ml- jadla na 2 razy ![]() a to siostra ![]()
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
seona poklikam Ci jutro tyle ile dam rade :P
ja czasem biore udzial w tych konkursach,ale zauwazylam,ze zawsze wygrywaja te same osoby :/ moja sis mowi ze ona zakaldaja watki klikaczkowe,wymieniaja sie glosami itd itp,pewnie tak,ale mi tez sie spodobaly nagrody tak ze nie poddawaj sie ![]() i spadam spac,dobranoc
|
#4920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

ale nie narzekam, fajnie było

a malej tez zamierzam dawac,tylko ona jeszcze nie za bardzo je nowosci,czekamy na wizyte u alergologa

za ząbki

Lał się przez ręce, był osłabiony, bidulek. Znów przysnął. Po wstaniu dałam mu tylko odrobinkę piersi, by nie przeciążył żołądka i co trochę dawałam mu przegotowaną mineralkę. pomogło, przeszło, teraz po kąpieli i wieczornej piersi (już do oporu) śpi.

Podałam jej łyżeczką zupki i wieczorem już kręciła nosem na pierś. Jakoś walczyłam, przystawiałam, chciałam karmić dłużej niż Patusię, ale ona nie chciała wziąć do buzi
Wasze dzieci jedzą już te duże porcje? Ja to chyba będę je na pół dzielić, bo ona ledwo jeden mały zjada