|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
#4892 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
No ja wlasnie tez mysle w tym kontekscie. I dodatkowo jeszcze Wiki i Eryk zostana bez mamy...
#4893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj mi się zdarzyło wiele razy w nocy bez niczego w sensie, że miałam sen jakiś i orgazm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masz a o tym to nie słyszałam ![]()
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
witajcie,
niedawno wróciłam z tych "zakupów", ale pieluch nie kupiłam bo pojechałam do znajomej po jej telefonie, że odłożyła dla mnie ciuszki ![]() Gratuluje kolejnych usg! co do pasów to zgadzam się z perfuzją, przy zapiętych pasach może zginiąć "najwyżej" dziecko a przy niezapiętych matka i dziecko, ale szczerze mówiąc to baaaaaaardzo rzadko słyszałam o takich wypadkach... he tak sobie przypomniałam jakie widoki widziałam w Tunezji jeżeli chodzi o auta i dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jeszcze się znajdzie. Może zadzwoń do przychodni i zapytaj?
![]() |
#4897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Orgazm w czasie porodu??? Jest możliwy chyba tylko pod wpływem bardzo silnego znieczulenia ![]()
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no cóż widać zwierzę domowe- my wozimy psy, koty a tu jak widać inny pupilek ![]()
![]() |
#4899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurtka fajna- ja taką na jesień mam w podobnym stylu, tylko nieocieplaną (ale idealnie do niej pasuje jeden sweter)- dotąd wszystkie sznurki i troczki miałam pozaciągane, teraz muszę je poluzować i pewnie do mrozów starczy ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() a mandatu szkoda co do pouczenia, to która pisała, że gin nie chciał dać, bo już nie ma tego przepisu? to jak z tym jest w końcu?
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
Ja sie tyle naczytalam o zaparciach w ciazy, ze od samego poczatku pochlaniam wrecz nieprzyzwoite ilosci warzyw i owocow i jak do tej pory ten problem mnie nie dotyczy.
Martwi mnie tylko jedno, ze od 2 dni moj dziec jakos malo sie rusza, boje sie, ze cos moze byc nie tak, ale czytalam,ze w 20 tc nie mozna jeszcze oczekiwac regularnych ruchow. Ale zeby az takie lenistwo go ogarnelo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No szczegolnie ten baran,to musialo niezle wygladac ![]()
![]() |
#4902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() i pochwalę się Wam, że przerobiłam dziś przeszło 2 kilo grzybów- trzy półkilowe paczuszki pokrojone i zamrożone, zupa (a dokładniej to co zostało) w garnku i 4 słoiczki zamarynowane ![]() ![]() momentami dziecko dawało znać, kiedy trzeba zmienić prace na siedzącą, ale i tak jestem z siebie dumna ![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-13 o 17:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Gang Iren
|
A mialam wam jeszcze pisac,ze polozna powiedziala mi,ze dobrze,zebym czula ruchy dziecka raz na 15 minut...mam to obserwowac.
Pierwsze slysze szczerze. W poprzedniej ciazy mowili,ze jak 12 godz nie czuje ruchow,to przyjechac sprawdzic i to od 28 tyg dopiero mi mowili. Szczerze to ja sie nie wsluchuje w siebie co 15 minut. Z Erykiem jak pracowalam do 8 miesiaca,to zdarzalo sie przez 8 godz pracy nie czulam go,ciagle w ruchu,zajeta czyms...
#4904 |
Zadomowienie
|
W sumie został jeszcze taki egzamin "obrona" za tydzień. Niby formalność ale pouczyć się trzeba. No i napisanie pracy na drugim kierunku...
#4905 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zapinam pasy ale mam teraz zapięte spinacze , żeby pas mnie nie uwierał i poprzedni lekarz kazał odsunąć mój fotel jak najdalej , żeby w razie wypadku poduszka powietrzna nie uderzyła mnie w brzuch . Więc tak jeźdze fotel na maksa odsunięty do tyłu pas delikatnie luźny i zawsze poprawiam sobie pas by mieć go jak najniżej i fotel mam bardziej na leżąco do tego poduszka pod kark żeby było mi wygodniej i mąż jeździ teraz ze mną wolniej niż kiedyś
![]() Gosia ja np. Swoje maleństwo odczuwam z 5-6 razy na dobę . Ale na pewno nie co 15 minut . Ciekawe czy w późniejszej ciązy mały będzie bardziej brykał. Mój mąż pracuje do godziny 16 jest prawie 19 a go jeszcze nie ma , wczoraj tak samo dłużej pracował . Aż się za nim stęskniłam jak tak długo pracuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam- kupiłam w końcu te rajtki ciążowe gatty- polecam. Bardzo wygodne, szeroka guma na górze, nic nie uciska, nic nie wisi, na prawdę bardzo fajnie się noszą.
Cena 18 zł ![]()
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
Katarzyniak, Kukurydziana i inne cierpiące na zaparcia znam ten ból
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Zignoruje to zalecenie,bo jest niewykonalne jak dla mnie.
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
magnusia ale wysoko na brzuch są te rajty czy mogą być pod brzuch ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Rozeznanie
|
Wiecie co, założyłam dokument tekstowy pt. "przydatne z forum".
Wy piszecie o wielu ciekawych rzeczach, o których ja jeszcze nie myślę, więc żeby nie przepadło, kopiuję sobie na później ![]() Cytat:
Moje wczoraj cały dzień dokazywało, a dziś raptem ze 3 kopniaki czułam. Też jestem na tym etapie co Ty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Tez się nie wsłuchuje specjalnie. Pilnuje, zeby poczuć ruchy rano-po południu-wieczorem i styknie ![]()
![]() |
#4913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Tak na marginesie to też mi narobiłyście chęć na ten blok czekoladowy...
![]() |
#4914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj jest taki dzień czy co.. pogoda, ciśnienie. Normalnie mam wrażenie jakbym ogródek przekopała. Jestem dziś tak strasznie zmęczona..
![]()
#4916 |
Gang Iren
|
No wiec wlasnie,nie ma co popadac w paranoje...
#4917 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie na wolnym czasie będę musiała wrócić do tematu pieluch, bo tam dużo przydatnych informacji było, a ja póki co naprawdę jestem zielona....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4919 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem obiecałam, miałam być na bieżąco i pisać codziennie rano, no ale niestety nie daję rady ![]() Ostatnie 3 dni TŻ robi na 2 zmianę więc śpimy dłużej wstajemy jemy śniadanko ja się ogarniam i już trzeba wyjść do pracy, a po niej padnięta jak zawsze kolacyjka myju myju i spanko. Ale dzisiaj przyszłam ciut wcześniej i mam czas ,żeby was nadrobić i napisać trochę. Denerwuję mnie ,że nie jestem na bieżąco i nie mogę do was z osobna nic pisać ![]() ![]() A dzisiaj powiem wam ,że już przegięło wszystko. Nawet tż się wkurzył bo mu pisałam i mówi ,że w pon już koniecznie biorę zwolnienie, i oby lekarz nie miał nic przeciwko. Powiem wam ,że jestem wykończona. Wszystko mnie denerwuję .Plecy to mi chyba wysiądą szybciej niż myślę.Cały czas stoję lub chodze po piętrach i noszę rzeczy bo duża dostawa i trzeba ogarnąć.Niby nie dużo na raz noszę ,ale po 5 godzinach już myślałam ,że padnę na środku. Brzuch mnie rozbolał.Więc stwierdziłam ,że już miarka się przebrała,a na dodatek jak jestem na kasie i czuję ten smród z farb z butów to mi się w głowie tylko kręci.Nie dam rady. Powiem wam ,że nie myślałam ,że mi tak ciężko będzie w 18 tygodniu już. A jeszcze koleżanka miła chciała żebym z karnistra około 8 litrów mydło przelała, jak mówię ,że ja nie bo za ciężko to ta do mnie ,że jak teraz ciężko to co będzie później itd.Poszłam i ja zostawiłam niech gada sama do siebie. No mówię wam ,że mam dosyć, a szefowa nie lepsza i jakies wąty ma o mój ból pleców ,że brzucha nie mam dziecko małe to co mnie boli. Jej nie bolało bo od 3 miesiąca w domku na dupie siedziała i robiła papierki jak chciała kiedy chciała. Więc mogła do końca pracować. Wygadałam się do was ale już siły nie mam po prostu . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A odchodząc ode mnie widzę ,że dużo się dzidziusiów ujawniło.Gratuluję każdej udanych wizyt, odkrycia lokatorów i witam nowe mamusie ![]() ![]() Dobra nadrabiam bom 8 stron w tył chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
Co do adaptera pasów- popełniłam taki zakup za 140 zł i nie żałuje ani złotówki. Jeżdżę bardzo dużo- na krótkich dystansach, na długich i w mieście i to jako kierowca i jako pasażer. Pas mi przeszkadzał, ale ja nawet psa w aucie zapinam w pasy
![]() A ja właśnie gotuje żurek- taki kwaśny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.