Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:44   #4891
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Papalinka, Angel - duzo sil zycze. Mi sie tez ostatnio dziecko popsulo ale nie jest az tak zle. Tlumacze to skokiem, jeszcze tylko 2 tygodnie...

Ewacia to dostajesz urlop za rok szkolny 2013/14? Mi moja dyrektorka jeszcze nie dala odpowiedzi czy sie nalezy i nie wiem do konca na czym stoje a nie ukrywam ze chcialabym byc z Julkiem w domku jak najdluzej. Pracowalas cos w tym roku szkolnym podczas tych kilku dni we wrzesniu czy do porodu bylas na l4?
tak za rok szkolny 2013/14 przysługuje mi 6 tygodni bo byłam w tym czasie na l4 musiałam mieć ciągłość zeby mogli bez problemu zatrudnić na moje miejsce kogoś od wzesnia wiec jesli wybiorę roczny macierzyński to obejmuje mi on wakacje i ferie wiec po macierzyńskim mogę przedłużyć o te 6 tyg plus jeszcze 8 i wyjdzie mi powrót do pacy ok 8 grudnia kuszące....zwłaszcza że jeszcze 4 dni opieki nad zrowym dzieckiem do wybrania i jakieś l4 i wracam do pracy w 2015 roku po sylwestzei nowym roku miałam wrócićod wrzesnia ale teaz mam mieszane uczucia pan z kadr adzi z uśmiecem wykorzyatać wolny czas w domu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:45   #4892
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.
to dobrze, że nie płucka
Stary 2014-01-15, 21:45   #4893
ja :)
Zakorzenienie

Ja przed chwilą wymasowałam po raz pierwszy całą Polę od stóp do głów Taki golasek był zadowolony że szok. A pod koniec oczy maślane, więc do wózeczka i na balkon i śpi aż miło
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:48   #4894
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Tż też tak kąpie Milosza ale niektóre dzieci tego nie lubią.
wiem Blanka do dzis nie lubi myc glowy

Cytat:
Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Bajka ale to na czerwono to dla osob ktore mialy umowe do dnia porodu, a jak masz na nieokreslony to inaczej
achaaaa

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja też tak kąpie.

Skonczyła się aria dzisiejsza jak tylko mijalo 8 godz od podania leku, goraczka wracała. .. ciekawe co jutro... no i padła godzinę przed jedzeniem ale taka była zmęczona że wątpię że się obudzi szybko...

Byłam dziś w sklepie i wiecie jaki był jedyny owoc w sloiczkach od 4 miesiąca? Nie, nie jabłko śliwka i przecier i soczek. Podejrzewam że jabłka są w innych sklepach no ale mimo wszystko nie wiedziałam że można. Pewnie dla kupy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe tylko nie dawaj calego sloiczka sliwki na raz bo czekaja cie kupy giganty na drugi dzien

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
mam wene i poćwicze z mel b ;D
ja mam wene i wpierdzielam kaszke manne ze slodkiej chwili

kolano mnie napier*dala.... odezwala sie stara kontuzja
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:50   #4895
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą wymasowałam po raz pierwszy całą Polę od stóp do głów Taki golasek był zadowolony że szok. A pod koniec oczy maślane, więc do wózeczka i na balkon i śpi aż miło
ciągle zapominam że Ty nie w PL
i mega mnie zaskoczył ten wózeczek na balkonie o 22

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:52   #4896
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hehe, no takim hardcorem to nie jestem
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:52   #4897
ewacia85
Wtajemniczenie

btw jestem padnieta tż pzyjecał jednak na próbe i co....nie wzieliśmy kluczy od domu a mama szła do pacy i zamkneła dom...klucze miałam przypiete do kluczy od auta ale mąrdy tz odpiął bo on nie może mieć smyczki przy samochodowych kluczach i wracamy do domu o 19;30 a dom zamkniety i oczywiście sie na mnie wydarł że ja powinnam mieć zawsze klucze w torebce i foch poszłam do siostry a on pojecał 15 km do mamy do pacy po klucze a jak wrócił to w piecu zapalił nawet nie aczył mnie zawołac ...o nie sorki zawołał ale już z dziecmi nie pomógł bo miał fochai zaaz pojechał do t. dalej płytki układać....musiałam zmeczone dzieci sama ogarnąc ..szwagier mi pomógł adriana ubrac i mi przyniósł go do domu i szybka akcja pt kąpanie dwójki dzieciaków czyli kąpanie adriana i zabawianie zneczonego seby w miedzyczasie ...a wiadomo jak jest jak dziecko marudne i jeszcze na wychodne tż mi rzucił że w pokoju bajzel / w pokoju w którym pranie się suszy// nosz kurde ja nie moge jadłam dziś zupke chinską o 13 i nie mam się czasu po tyłku podrapać...szkoda gadać ...no to sie mniej wiecej wyżaliłam ide teraz kontynuować zaległe sprzątanie
Stary 2014-01-15, 21:54   #4898
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...
ojeju może zrób badanie kupki ( posiew, ogólne i na krew utajoną) będziesz wiedziala co i jak. przykro sie robi człowiekowi od samego czytania o tym jak malutka sie męczy, a co dopiero być obok. ja podaję teraz nutramigen 3:1 ( 3 łyżki nutramigenu, 1 łyżka enfamilu) wcześniej było 2:2, a zaczynaliśmy od 1:3.. i stopniowo chyba uda się wprowadzić nutramigen. może podaj malutkiej paracetamol? niech się tak nie męczy bidulka
Cytat:
Agravka - ja już z podobnymi objawami byłam u lekarza z Olą wiele razy. Pierwsze 2 miechy to było wycie non stop i pręzenie i wysypka. Każdy lekarz mówił, że dzieci tak mają Potem przez chwilę było minimalnie lepiej, a kilka tygodni temu znowu gorzej i do tego objawy skórne się bardzo nasiliły. Byłam z nią u lekarza w piątek i dostała pepti/nutramigen (nutra nie chce mi jeść), zyrtec i maść sterydową. Zmiany skórne zniknęły już prawie, za to pręzenie bardzo silne. Nie wiem, może ona ma więcej siły teraz i dlatego to tak wygląda?? Pojutrze idziemy na kontrolę. A taka byłam szczęśliwa, że w końcu dostała ten hydrolizat i będzie spokój z brzuchem

Sorki, że tak tylko o sobie, ale podłamana dzisiaj jestem, że wszystko pod górkę i nic nie może być dobrze nawet przez chwilę...
nie załamuj się zrób wszystkie możliwe badania malutkiej
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej hej

wchodzę na odchowalnię a tu nowy wątek i taki cudny tytuł

I zrobiła się,że tak powiem "mobilna" Układam Ją na podłodze na kocu i kręci się jak śrubka,dupką odpycha i potrafi tak przeleźć cały koc.
Ostatnio mnie zrobiła w konia heh.Wstałam do Niej w nocy na karmienie i w miejscu głowy były nogi Obróciła się skubana w łóżeczku o 360*
I już mnie woła po imieniu Gadamy sobie całymi dniami-tzn. Ona mi Guuu to i ja Jej Guuu.Ona mi Gaa to ja Jej Gaa. I zaczęłam powtarzać Aga i dwa razy się Jej udało. Zatem jestem z córką na TY
super
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj dzis zezarl caly sloiczek kalafiora. Puscil takiego baka, ze kot z drugiego konca domu przybiegl sprawdzic, co sie dzieje

logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:54   #4899
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Cięzko powiedzieć. Po 3 miesiącu strasznie jej się nasiliły problemy skórne i brzuszkowe, ale od kilku dni dużo gorzej śpi w nocy, a to prężenie takie na maksa to dziś pierwszy raz. Pepti daję od soboty. A co dajesz zamiast Pepti? Wróciłaś na zwykłe mleko? Na co miała malutka Pepti przepisane?
kochana ja sama kupilam pepti bo mloda miala masakrycznie zielone kupy, bolal ja brzuch itp, a po pepti bylo jeszcze gorzej a kupska smierdzialy przeokropnie, byly ciemno zielone i zalatwiala sie co 2-3 dni. do tego brzuch ja bolal, wiecej plakala i byla bardziej marudna no i prawie nie jadla. przeszlam na enfamil i jest spokoj.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:55   #4900
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A i chcialabym sie zapytac, czy bylaby szansa na podeslanie linku do jezyka niemowlat? duzo o tej ksiazce pisalyscie i chetnie bym sama ja przeczytala
Ja dostałam od kogoś na mail. Jak podasz, to mogę ci przesłać.
Stary 2014-01-15, 21:56   #4901
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

Papuga, podzielisz się tą tabelą
Kochana ta tabelka jest w poradniku który za darmo przysyłają ze stronki bobovity gdy się u nich zarejestrujesz. Poradnik nazywa się plan 5 kroków. Nie mam jak Ci go udostępnić bo nie posiadam go w formie elektronicznej.

Wejdź na główną strone bobovity, zarejestruj sie w klubie i przyślą Ci ten poradnik i słoiczek.

tutaj też jest jakiś schemat
https://www.bobo vita.pl/home/0-4-miesiecy/zywienie/materialy-do-pobrania-2/

a tu są wszystkie produkty dla dzieci po 4 miesiącu
https://www.bobo vita.pl/home/produkty/wyszukaj-produkty/szukaj/2

usuń spacje między bobo a vita

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:58   #4902
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ojeju może zrób badanie kupki ( posiew, ogólne i na krew utajoną) będziesz wiedziala co i jak. przykro sie robi człowiekowi od samego czytania o tym jak malutka sie męczy, a co dopiero być obok. ja podaję teraz nutramigen 3:1 ( 3 łyżki nutramigenu, 1 łyżka enfamilu) wcześniej było 2:2, a zaczynaliśmy od 1:3.. i stopniowo chyba uda się wprowadzić nutramigen. może podaj malutkiej paracetamol? niech się tak nie męczy bidulka

nie załamuj się zrób wszystkie możliwe badania malutkiej

super

Asiu, ja robiłam z miesiąc temu morfo, mocz, posiew, kał na krew utajoną, pasożyty i bakterie - wszystko czyste. Chyba nie ma sensu teraz powtarzać... ehh... w pt idę do lekarza znowu, więc zobaczymy, co powie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:58   #4903
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiem Blanka do dzis nie lubi myc glowy

achaaaa

hehe tylko nie dawaj calego sloiczka sliwki na raz bo czekaja cie kupy giganty na drugi dzien

ja mam wene i wpierdzielam kaszke manne ze slodkiej chwili

kolano mnie napier*dala.... odezwala sie stara kontuzja
haha no mam wene a dalej siedze tyłkiem w fotelu z lapkiem na kolanach
smacznego, pójdzie w cycki !

Stary 2014-01-15, 21:59   #4904
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ta tabelka jest w poradniku który za darmo przysyłają ze stronki bobovity gdy się u nich zarejestrujesz. Poradnik nazywa się plan 5 kroków. Nie mam jak Ci go udostępnić bo nie posiadam go w formie elektronicznej.

Wejdź na główną strone bobovity, zarejestruj sie w klubie i przyślą Ci ten poradnik i słoiczek.

tutaj też jest jakiś schemat
https://www.bobo vita.pl/home/0-4-miesiecy/zywienie/materialy-do-pobrania-2/

a tu są wszystkie produkty dla dzieci po 4 miesiącu
https://www.bobo vita.pl/home/produkty/wyszukaj-produkty/szukaj/2

usuń spacje między bobo a vita
Stary 2014-01-15, 22:00   #4905
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Jak przeczytalam posta to o tym samym pomyslalam

Matall strasznie sie ciesze ze to nie pluca. Duzo zdrowka dla dzieciaczkow i sily dla Ciebie.

Mam takie nerwy ze szok. Maly od godz. 16 tej do samej kapieli darl sie w nieboglosy. Za nic nie chcial zjesc butli, ewidentnie meczyl go brzuszek. Moja mama przyszla i caly czas mi gada ze to na pewno nie jest normalne i jemu cos jest Za kazdym razem przychodzi i mi wkreca choroby Ja wiem ze to jest skok do tego dochodza kolki, jego napiecie miesniowe i mam efekt.
Dobrze ze ide jutro do tego lekarza. Bede miala pewnosc i nikt mi nic nie bedzie wkrecal.

Kuzwa Polacy przegrali jednym punktem

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:00   #4906
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
btw jestem padnieta tż pzyjecał jednak na próbe i co....nie wzieliśmy kluczy od domu a mama szła do pacy i zamkneła dom...klucze miałam przypiete do kluczy od auta ale mąrdy tz odpiął bo on nie może mieć smyczki przy samochodowych kluczach i wracamy do domu o 19;30 a dom zamkniety i oczywiście sie na mnie wydarł że ja powinnam mieć zawsze klucze w torebce i foch poszłam do siostry a on pojecał 15 km do mamy do pacy po klucze a jak wrócił to w piecu zapalił nawet nie aczył mnie zawołac ...o nie sorki zawołał ale już z dziecmi nie pomógł bo miał fochai zaaz pojechał do t. dalej płytki układać....musiałam zmeczone dzieci sama ogarnąc ..szwagier mi pomógł adriana ubrac i mi przyniósł go do domu i szybka akcja pt kąpanie dwójki dzieciaków czyli kąpanie adriana i zabawianie zneczonego seby w miedzyczasie ...a wiadomo jak jest jak dziecko marudne i jeszcze na wychodne tż mi rzucił że w pokoju bajzel / w pokoju w którym pranie się suszy// nosz kurde ja nie moge jadłam dziś zupke chinską o 13 i nie mam się czasu po tyłku podrapać...szkoda gadać ...no to sie mniej wiecej wyżaliłam ide teraz kontynuować zaległe sprzątanie
tż bęcki powinien dostać. dzielna jesteś

Cytat:
od weekendu masuję codziennie Marcina masażem shantala. jak tylko rozbieram go do golasa to już się chichra, uwielbia to
Stary 2014-01-15, 22:00   #4907
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jest tu ktoś kto jeszcze nei szczepił dziecka? oprócz tych pierwszych w szpitalu
My mieliśmy dopiero pierwsze a Miłosz ma ponad 4 msce.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak za rok szkolny 2013/14 przysługuje mi 6 tygodni bo byłam w tym czasie na l4 musiałam mieć ciągłość zeby mogli bez problemu zatrudnić na moje miejsce kogoś od wzesnia wiec jesli wybiorę roczny macierzyński to obejmuje mi on wakacje i ferie wiec po macierzyńskim mogę przedłużyć o te 6 tyg plus jeszcze 8 i wyjdzie mi powrót do pacy ok 8 grudnia kuszące....zwłaszcza że jeszcze 4 dni opieki nad zrowym dzieckiem do wybrania i jakieś l4 i wracam do pracy w 2015 roku po sylwestzei nowym roku miałam wrócićod wrzesnia ale teaz mam mieszane uczucia pan z kadr adzi z uśmiecem wykorzyatać wolny czas w domu
Jakie 4 dni?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:00   #4908
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
to tyle dobrze

Stary 2014-01-15, 22:04   #4909
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, a dlaczego? czym szczepiliście?
Maja jeszcze nieszczepiona neurolog 24-go zobaczymy co powie, zresztą i tak teraz ma katar.
Stary 2014-01-15, 22:04   #4910
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
tż bęcki powinien dostać. dzielna jesteś

od weekendu masuję codziennie Marcina masażem shantala. jak tylko rozbieram go do golasa to już się chichra, uwielbia to
A co to za masaż,jest w necie jak go się robi?
Stary 2014-01-15, 22:05   #4911
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana ja sama kupilam pepti bo mloda miala masakrycznie zielone kupy, bolal ja brzuch itp, a po pepti bylo jeszcze gorzej a kupska smierdzialy przeokropnie, byly ciemno zielone i zalatwiala sie co 2-3 dni. do tego brzuch ja bolal, wiecej plakala i byla bardziej marudna no i prawie nie jadla. przeszlam na enfamil i jest spokoj.
Jaki jest ten Enfamil w smaku? Cos w stylu Nutramigenu czy normalny? Duzo drozszy jest od normalnego mleczka?

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2014-01-15, 22:05   #4912
gorgulek
Zakorzenienie

Passion, tylko refundowanymi bo i tak były 3 wkłucia.
Przez choroby Miłosza
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:06   #4913
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, ja robiłam z miesiąc temu morfo, mocz, posiew, kał na krew utajoną, pasożyty i bakterie - wszystko czyste. Chyba nie ma sensu teraz powtarzać... ehh... w pt idę do lekarza znowu, więc zobaczymy, co powie
oj przepraszam, przeoczyłam gdzieś.
jeśli nic nie wyszło w badaniach to rzeczywiście nie ma sensu teraz ich powtarzać.
Może rzeczywiście to wina mleka, tak jak piszą dziewczyny
Stary 2014-01-15, 22:08   #4914
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakie 4 dni?
dwójka dzieci to chyba 4 dni opieki pzysługuje z tż jestesmy umówieni że ja wybieram opieke nad dziećmi
Stary 2014-01-15, 22:09   #4915
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Jaki jest ten Enfamil w smaku? Cos w stylu Nutramigenu czy normalny? Duzo drozszy jest od normalnego mleczka?
wg mnie ma smak normalnej mieszanki. Jest przede wszystkim słodki, trochę papierowy w przeciwieństwie do gorzkiego nutra. Marcin wcina az mu się uszy trzęsą, a nutra sie dławił
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A co to za masaż,jest w necie jak go się robi?
jest jest w necie
Stary 2014-01-15, 22:11   #4916
karolson
Zakorzenienie

Papuga ja z tych osob co ksiazeczkom bobovity gerbera czy hippa niewierze, bo wiem ze ich celem jest sprzedaz i zysk. Ja jak pisze ze od 4 mca to niezawsze temu wierze przeczytam sklad 5 razy i pomysle jak np na mnie dziala banan sliwka.. ja niemowie ze tych rzeczy dawac niemozna i to zle ale ze akurat ksiazeczka koncernu do mnie nie pezemawia...
Stary 2014-01-15, 22:15   #4917
ewacia85
Wtajemniczenie

kurcze jestem do tego stopnia wkurzona że nalałam sobie kieliszek advocata i składam panie o 22
Stary 2014-01-15, 22:16   #4918
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Papuga ja z tych osob co ksiazeczkom bobovity gerbera czy hippa niewierze, bo wiem ze ich celem jest sprzedaz i zysk. Ja jak pisze ze od 4 mca to niezawsze temu wierze przeczytam sklad 5 razy i pomysle jak np na mnie dziala banan sliwka.. ja niemowie ze tych rzeczy dawac niemozna i to zle ale ze akurat ksiazeczka koncernu do mnie nie pezemawia...
W sumie masz rację,oni patrzą na sprzedaż,a nie dobro dziecka.Ja też się zastanawima od kiedy rozszerzyć dietę i chyba jednak zacznę od 6 tego miesiąca,o ile jeszcze będę kp
Stary 2014-01-15, 22:19   #4919
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
mam wene i poćwicze z mel b ;D
A mi weny ciągle brakowało i w żaden sposób nie mogłam się zmobilizować W końcu zebrałam się w sobie i chodzę na aqua aerobic A do zrzucenia tyle,że szkoda gadać...

Cytat:
Hej! Fajnie, że przeszłyście z córeczką na Ty. Może już jej tak zostanie
Bezpośrednia dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj dzis zezarl caly sloiczek kalafiora. Puscil takiego baka, ze kot z drugiego konca domu przybiegl sprawdzic, co sie dzieje

Cytat:
Diorisha
hej hej papalinko
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:19   #4920
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
wg mnie ma smak normalnej mieszanki. Jest przede wszystkim słodki, trochę papierowy w przeciwieństwie do gorzkiego nutra. Marcin wcina az mu się uszy trzęsą, a nutra sie dławił

jest jest w necie
Dzieki za odp
Ja karmie mojego Nan Pro. Jak juz pisalam problemy z brzuszkiem mamy straszne. Zastanawiam sie czy to wlasnie nie od mleka bo
- maly lyknie pare razy po czym zaczyna sie ryk i prezenie
-pod reka czuje jak mu sie tam wszystko przelewa
-robi zielonkawe kupki
Jutro dopytam sie jeszcze tego lekarza ale obstawiam to.
Ciesze sie bo on tez jest neurologiem. Sprawdzi mi przy okazji to napiecie miesniowe moze cos wiecej doradzi.
Ma super opinie i paru znajomych mi go polecalo. Jestem bardzo ciekawa jak to bedzie.Mam nadzieje ze rozwieje moje watpliwosci i mi pomoze.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości