Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:00   #4861
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
u Was to jest na tle alergicznym? bo wiem ze jesteś na diecie bezmlecznej...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
spróbuję,ale to wtedy chyba mniej da, bo będzie zbyt rozproszone?
I nie wiem w końcu czy robić jednorazowo jedną ampułkę soli, czy dwie?
nam pediatra w ogóle Hanie kazała inhalować bez maski i to solą fizjologiczną rozcieńczoną wodą w stosunku 1:1

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja zastanawiam się czy iść jutro do szczepienia. I chyba nie pójde. Filipek niby nie ma już katarku, ale w nocy tak jakby miał. Z rana katarkiem ściągnę mu trochę tej wydzieliny z nosa.
Z drugiej stronę boję się, że się rozchoruje i tak będę zwlekać z tym szczepieniem
ja bym nie poszła
sama z Hanią miałam spore opóźnienie teraz, ale pediatra mnie uspakajała że to nie jest najważniejsze, ważne jest żeby dziecko było zdrowe, bo powikłania mogą być straszne...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem, co u Was, nie ogarniam
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Także jedziemy, jak będę mieć z kim Edę zostawić.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
oj
to jest własnie minus starszaka w żłobku/przedszkolu
Marysia teraz też jest chora a ja ciągle schizuję, czy Hania nie podłapie

Anutka, mannę możesz gotować na wodzie, nie musisz dodawać swojego mleka

kupiłam dziś Holle, za tydzień w sobote podamy
a 2 tygodnie później mafefka

ciekawa jestem, jak u nas wprowadzenie stałych posiłków wpłynie na zapotrzebowanie Hani na pierś, bo ostatnio ewidentnie się zwiększyło w nocy je 3-4 razy, w dzień co 1,5-2h i nie powiem, bywa to męczące....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:02   #4862
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Nie wiem, co u Was, nie ogarniam
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Także jedziemy, jak będę mieć z kim Edę zostawić.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
O jejku zdrówka dla dzieciaków.
Matal, napisz co z Elenką.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluszki też niektóre ubranka noszą dwa razy i juz są za małe? albo przegapione że już były by dobre i za małe?
oczywiście mówię o dzieciach nieulewających, które tylko zmieniaja pidżamę na ubranko dzienne??

ale mam lenia.. orzesz w mordke
Ja mam mało ubrań dla Miłosza więc wszystkie wynosi ja wiedziałam, że na zimę nie ma co kupować za dużo bo i tak się tego nigdzie nie pokaże a w domu oby czysto miał

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...
Jej, współczuję bardzo. Przejdź się do pediatry, może coś zaradzi. Podajesz jej coś na brzuszek?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ewa super

Miki na domowej wadze ma 7kg goni goni
Wow nieźle kiedy się ważycie?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jestem dumna z mego syna. wyciąga rączki na mecia do zabawek, potrafi złapać zabawkę. Lewą dłoń już całkiem otwiera, prawą do połowy.

Nadal masuje mu dłonie w środku i paluszki.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Własnie druga próba uśpienia Poli w łóżeczku zakończona powodzeniem za nami w sense że w dzien, bo w nocy lula jak nic.
Dzis troche zawalilam, bo juz za bardzo zmeczona byla jak ją połozyłam i było darcie. Ale wzielam na rączki, pociuchciałam 3 minuty, porozglądała się i upokoiła i siup do łóżeczka. I śpi w 5 minut

Karolson, dzięki za odpowiedzi! Nadrabiałam w nocy przy karmieniu i widziałam, że mi odpisałaś.
Co do noszenia twarzą w twarz ma to sens z tym wyginaniem, acz na bioderka polecają właśnie takie noszenie no i bądź tu mądry Zdrabnianie i zmiękczanie w sumie sie zgadzam. Mnie to samą irytuje jak moja mama takk robiła i zwracałam jej uwagę Ale różne dźwięki (w tym konik, cmokanie, bum bum ustami etc) wydaje i Pola aż piszczy z radości wtedy Dużo do niej mówie, opowiadam co jest w domu, co robie jak ja ubieram, albo jak gotuje to kłade ją na widoku kuchni na stole w bujackzu i też opowiadam co gotuje, ale czasem mówie do iej głupie dźwięki aguu auu i nawet konik i ona to uwielbia, więc nie wiem czy jest sens przestawać No ale, to tylko moja intuicyjne zachowanie, specjalista ze mnie żaden.
I współczuje, że musisz się tak nalatać po lekarzach na kontrole z małym, ale skoro historia w rodzinie taka a nie inna to lepiej sprawdzić niż pluć sobie w brodę później

Ja też mówię i nie zamierzam przestawać

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mały ma 18,5 tygodnia, w niedzielę zacznie 19. Sama już nie wiem czy wierzę w te skoki rozwojowe

Dziękuję za zrozumienie Okropnie mi jest, czuję cały czas, że coś jest nie tak, nie sprawdzam się itd Kanał.
Ja Cię zawsze będę podziwiać dla mnie jesteś wielka.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czemu moja mała tak się drze w czasie kąpieli,tzn.na początku jest ok,zaczyna się dopiero po jakimś czasie,a apogeum osiąga,jak zaczynam myć głowę.O co może chodzić?
Nie zalewasz uszu albo oczu?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:02   #4863
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...
Wiesz co u nas tak bylo na pepti do tego bardzo niechetnie go pila. Na zwyklym mleku tez sie tak zachowywala?

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
papuga
nie wien
moze za malo wody herbatek lakt nie pije id 2 tyg ... moze dlategoeh

angel nie tlumaczyli..
mowili ze na macierzyndkim jak jestem w zusie to bede sie wyswietlac na czerwono i mam podpisywac kartki za kazdyn razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

a co ile powonno zmieniac sie smoczek uspokajajacy?

Chyba co miasto to inne reguly bo ja też mam ubezpieczenie z macierzynskiego i normalnie wyswietlam sie na zielono a Amelka z Blanka sa podciagniete pode mnie.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:02   #4864
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dziś przyszedł Antosiowy zestaw, który kupiłam na all za jedyne 8zł
bardzo fajne, pokaż tak tanią aukcję.
Stary 2014-01-15, 21:04   #4865
dodinha
Wtajemniczenie

Nie zalewasz uszu albo oczu?[/QUOTE]

Nie,bardzo tego pilnuję,nie wiem,może po porstu nie lubi się kąpać
Stary 2014-01-15, 21:05   #4866
Madziuchna27
Zakorzenienie

Iwonka, dzięki

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:05   #4867
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No staram się,żeby było zawsze tak samo,czyżby to miało znaczenie hmm

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

O,dzięki,o tym nie pomyślałam,spróbuję,może będzie lepiej,a jak wtedy myć główkę?

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

O,dzięki,o tym nie pomyślałam,spróbuję,może będzie lepiej,a jak wtedy myć główkę?
główkę myjesz drugą ręką.

Wyobraźcie sobie, że Kornelowi można chlapnąć w oko, ucho, a jak sie go położy w wanience, to tylko się czai, żeby tej wody się napić. Ostatnio jak to zobaczyłam to padłam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:06   #4868
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku, jeszcze pytałaś o ilość soli fizj. Ja robię inhalację ok 10 min, to jest niecała ampułka.
Stary 2014-01-15, 21:08   #4869
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
A widzialas tabelki na kokejne miesiace? Zakladajac ze wprowadac jeden nowy produkt co 4-5 dni to ma sens, bo w miesiac niezdazysz wiecej a w 5 mcu juz jest duzo wiecej.

A co podawalas wiecej? Ladan juz podala zielony groszek Julii to chyba jej nie zaszkodzi jak wszystko jest ok.
Ja wczoraj dalam kalafiora i meczyly ja baczasy.

Cytat:

Wyobraźcie sobie, że Kornelowi można chlapnąć w oko, ucho, a jak sie go położy w wanience, to tylko się czai, żeby tej wody się napić. Ostatnio jak to zobaczyłam to padłam.
Hehe. Jak kapie Amelke to głowę zawsze ma w wodzie i uszy zalane. A po oczach splywz jak po kaczce

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:09   #4870
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Iwonka, dzięki
Proszę bardzo

Wiem, ze to nie do mnie

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Hehe. Jak kapie Amelke to głowę zawsze ma w wodzie i uszy zalane. A po oczach splywz jak po kaczce
Tż też tak kąpie Milosza ale niektóre dzieci tego nie lubią.
Stary 2014-01-15, 21:14   #4871
matallewar
Zakorzenienie

Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:15   #4872
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.

Dla dzieciaków
Stary 2014-01-15, 21:17   #4873
Diorisha
Zakorzenienie

hej hej

wchodzę na odchowalnię a tu nowy wątek i taki cudny tytuł

Ale kurcze czytam i nieciekawie się porobiło-dzieciaki dają popalić.
Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom
matallku
papalinko
angel

A nam wszystkim życzę cierpliwości Niech ten skok się wreszcie skończy Ewka też mi ostatnimi czasy daje nieźle popalić. Tylko rączki i rączki bo inaczej krzyk

Cytat:
Jestem dumna z mego syna. wyciąga rączki na mecia do zabawek, potrafi złapać zabawkę. Lewą dłoń już całkiem otwiera, prawą do połowy.

Nadal masuje mu dłonie w środku i paluszki.

Moja od jakiegoś czasu otwiera obydwie łapki i chwyta w nie co tylko ma w zasięgu. Ostatnio uczepiła się ochraniacza na szczebelkach łóżeczka

I zrobiła się,że tak powiem "mobilna" Układam Ją na podłodze na kocu i kręci się jak śrubka,dupką odpycha i potrafi tak przeleźć cały koc.
Ostatnio mnie zrobiła w konia heh.Wstałam do Niej w nocy na karmienie i w miejscu głowy były nogi Obróciła się skubana w łóżeczku o 360*
I już mnie woła po imieniu Gadamy sobie całymi dniami-tzn. Ona mi Guuu to i ja Jej Guuu.Ona mi Gaa to ja Jej Gaa. I zaczęłam powtarzać Aga i dwa razy się Jej udało. Zatem jestem z córką na TY

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cześć!

To oficjalne: Julek przestał przesypiać noce Dziś pobudka o 0.50, a jadł po 20 To już trzecia taka noc....
Czekam na koniec tego skoku, ale zamiast być lepiej, jest gorzej

Cytat:
(...)
Kurcze też bym już chciała zacząć rozszerzanie diety na dobre ale wizyta u alergologa dopiero 11.02 ( rejestrowałam na początku grudnia ) . Dałam Ewie marchewkę i było oki ale kurcze boję się sama coś więcej.

Inwersja Ty już rozszerzasz Miłoszkowi dietę? Mojej Natalii leci siódmy rok i w ogóle nie pamiętam jak i kiedy zaczęłam Jej na tym piekielnym nutra podawanie stałych posiłków

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:

Super I dużo dużo zdrówka
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:18   #4874
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

ufffffffffffffff...

mam dość, głowa mnie boli i w ogóle mam dość dzisiejszego dnia.

od rana przeglądam działki, projekty domów...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:18   #4875
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też zalewam uszy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Proszę bardzo

Wiem, ze to nie do mnie

Cytat:
Dużo zdrówka
Dobrze, że nie musicie zostawać w szpitalu

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:21   #4876
karolson
Zakorzenienie

Bajka ale to na czerwono to dla osob ktore mialy umowe do dnia porodu, a jak masz na nieokreslony to inaczej

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:22
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:24   #4877
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też tak kąpie.

Skonczyła się aria dzisiejsza jak tylko mijalo 8 godz od podania leku, goraczka wracała. .. ciekawe co jutro... no i padła godzinę przed jedzeniem ale taka była zmęczona że wątpię że się obudzi szybko...

Byłam dziś w sklepie i wiecie jaki był jedyny owoc w sloiczkach od 4 miesiąca? Nie, nie jabłko śliwka i przecier i soczek. Podejrzewam że jabłka są w innych sklepach no ale mimo wszystko nie wiedziałam że można. Pewnie dla kupy
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:25   #4878
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
uf, to dobrze, zdrowia dla dzieciaków!

jest tu ktoś kto jeszcze nei szczepił dziecka? oprócz tych pierwszych w szpitalu
Stary 2014-01-15, 21:27   #4879
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Aha ,ale mała cały czas na brzuszku?A nie zaleję jej uszu i oczu?Niezły giguś hehe,fajnie że lubi się kąpać
Stary 2014-01-15, 21:28   #4880
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
A widzialas tabelki na kokejne miesiace? Zakladajac ze wprowadac jeden nowy produkt co 4-5 dni to ma sens, bo w miesiac niezdazysz wiecej a w 5 mcu juz jest duzo wiecej.

A co podawalas wiecej? Ladan juz podala zielony groszek Julii to chyba jej nie zaszkodzi jak wszystko jest ok.
ja się kieruje miedzy innymi tabela z poradnia bobovity w którym jest napisane ze po 4 mc podaje sie -marchew,brokuł,ziemniaka, cukinie, szpinak,dynie,jabłko,brzo skwinie, banana.
bobovita, gerber robią też słoiczki po 4 miesiącu - szpinak, kalafior, groszek, jagody, gruszka itd. więc skoro jest to wszystko dla dzieci powyżej 4 miesiąca to znaczy chyba że można próbować

Ja kp i podaje marchew, ziemniaka, jabłko, banana. Mam już na składzie słoiczki z dynią, jagodami, gruszką i na dniach zaczne wprowadzać.

Jak narazie młodemu nic nie zaszkodziło a bananem się wręcz zajadał

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:29   #4881
nephelim89
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Wazylismy dzis Wika z okazji skonczonych 16 tygodni i wazy 6,02 czyli podwoil swoja wage urodzeniowa ogolnie zrobil sie bardzo gadatliwy i zaczepial inne dzieci w klinice . Jedna babka byla w szoku ze ma niecale 4 miesiace.
Jestem zabiegana bo w koncu udalo sie nam odlozyc troche kasy i chce wymienic kilka rzeczy w domu i wziac sie za maly pokoik ktory od wiosny bedzie sypialnia Wikusia- takze dzis wybieralam farbe, naklejki i jeszcze jestem w lesie
Cytat:
Całe szczeście że nie płuca - zdrówka

Cytat:

Wiktorowi tez mocze uszy a moja mama jak to zobaczyla to prawie zawalu dostala wazne ze dziecku sie podoba

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:31   #4882
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już dałam jabłko, banan, marchew, ziemniak, pietruszka i jutro daje jabłko-dynia kalafiora napewno jeszcze nie dam bo mamy wystarczające jazdy z gazami już

Cytat:

Ja też moczę uszy a buzię myje na samym początku jak jeszcze płynu w wodzie nie ma i oczu nie pomijam

Cytat:

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:33   #4883
papuga_69
Zakorzenienie

mam wene i poćwicze z mel b ;D

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:39   #4884
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
No to dobrze,fajna pani doktor,przynajmniej sprawdzone i wiesz,że to nie płuca
Stary 2014-01-15, 21:39   #4885
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Moj dzis zezarl caly sloiczek kalafiora. Puscil takiego baka, ze kot z drugiego konca domu przybiegl sprawdzic, co sie dzieje

Stary 2014-01-15, 21:43   #4886
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Bardzo Ci wspolczuje, ona tak non stop płacze?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Nie, cały czas to ona płakała przez pierwsze 2 miesiące Potem było naprawde dobrze przez jakiś czas - spała w nocy spokojnie, w dzień trochę powyła, ale z przerwami, tylko przy usypianiu było ciężko. A jak zaczęła gugać i się śmiać, to w ogóle już był lajcik. A teraz jej się znowu pogarsza jakoś od kilku tygodni
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mały ma 18,5 tygodnia, w niedzielę zacznie 19. Sama już nie wiem czy wierzę w te skoki rozwojowe

Dziękuję za zrozumienie Okropnie mi jest, czuję cały czas, że coś jest nie tak, nie sprawdzam się itd Kanał.
Ja też czuję, że się nie sprawdzam. Dzisiaj dużo Olę nosiłą teściowa, bo mi nerwy puszczały i się poryczałam
Cytat:
Wiesz co u nas tak bylo na pepti do tego bardzo niechetnie go pila. Na zwyklym mleku tez sie tak zachowywala?

.
Cięzko powiedzieć. Po 3 miesiącu strasznie jej się nasiliły problemy skórne i brzuszkowe, ale od kilku dni dużo gorzej śpi w nocy, a to prężenie takie na maksa to dziś pierwszy raz. Pepti daję od soboty. A co dajesz zamiast Pepti? Wróciłaś na zwykłe mleko? Na co miała malutka Pepti przepisane?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:43   #4887
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Tż też tak kąpie Milosza ale niektóre dzieci tego nie lubią.
Mój TZ tez tak kąpie Pole i ona się tylko oblizuje po buzi żeby wody się napić
Chociaż ma dni, że nie lubi tagieko chlapania i wtedy trzeba ją delikatnie polewać

Cytat:
Uff. Całe szczęście
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
hej hej

wchodzę na odchowalnię a tu nowy wątek i taki cudny tytuł

Ale kurcze czytam i nieciekawie się porobiło-dzieciaki dają popalić.
Dużo zdrówka wszystkim chorowitkom
matallku
papalinko
angel

A nam wszystkim życzę cierpliwości Niech ten skok się wreszcie skończy Ewka też mi ostatnimi czasy daje nieźle popalić. Tylko rączki i rączki bo inaczej krzyk

Moja od jakiegoś czasu otwiera obydwie łapki i chwyta w nie co tylko ma w zasięgu. Ostatnio uczepiła się ochraniacza na szczebelkach łóżeczka

I zrobiła się,że tak powiem "mobilna" Układam Ją na podłodze na kocu i kręci się jak śrubka,dupką odpycha i potrafi tak przeleźć cały koc.
Ostatnio mnie zrobiła w konia heh.Wstałam do Niej w nocy na karmienie i w miejscu głowy były nogi Obróciła się skubana w łóżeczku o 360*
I już mnie woła po imieniu Gadamy sobie całymi dniami-tzn. Ona mi Guuu to i ja Jej Guuu.Ona mi Gaa to ja Jej Gaa. I zaczęłam powtarzać Aga i dwa razy się Jej udało. Zatem jestem z córką na TY

Kurcze też bym już chciała zacząć rozszerzanie diety na dobre ale wizyta u alergologa dopiero 11.02 ( rejestrowałam na początku grudnia ) . Dałam Ewie marchewkę i było oki ale kurcze boję się sama coś więcej.

Inwersja Ty już rozszerzasz Miłoszkowi dietę? Mojej Natalii leci siódmy rok i w ogóle nie pamiętam jak i kiedy zaczęłam Jej na tym piekielnym nutra podawanie stałych posiłków

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Super I dużo dużo zdrówka
Hej! Fajnie, że przeszłyście z córeczką na Ty. Może już jej tak zostanie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wazylismy dzis Wika z okazji skonczonych 16 tygodni i wazy 6,02 czyli podwoil swoja wage urodzeniowa ogolnie zrobil sie bardzo gadatliwy i zaczepial inne dzieci w klinice . Jedna babka byla w szoku ze ma niecale 4 miesiace.
Jestem zabiegana bo w koncu udalo sie nam odlozyc troche kasy i chce wymienic kilka rzeczy w domu i wziac sie za maly pokoik ktory od wiosny bedzie sypialnia Wikusia- takze dzis wybieralam farbe, naklejki i jeszcze jestem w lesie

Całe szczeście że nie płuca - zdrówka

Wiktorowi tez mocze uszy a moja mama jak to zobaczyla to prawie zawalu dostala wazne ze dziecku sie podoba

Wysłane z mojego HP Slate 7
Slicznie rośnie maluch!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:43   #4888
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj dzis zezarl caly sloiczek kalafiora. Puscil takiego baka, ze kot z drugiego konca domu przybiegl sprawdzic, co sie dzieje

Papuga, podzielisz się tą tabelą
Stary 2014-01-15, 21:44   #4889
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:44   #4890
papalinka83
Zakorzenienie

Diorisha

Marysia - współczuję przejść. Ja też bym napisała skargę.

Matal - dobrze, że nie płuca

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości