Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 17:29   #4891
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
simka, owszem

i like it, w kwestii brzucha to mnie zostało troche skory na dole brzucha, ktora z każdym dniem wchłania sie coraz bardziej mam juz wystające zebra i kości biodrowe, standardowo
No a ja sale obok
Tak się zastanawiałam ale nie chciałam Gary strzelić

Gratki za wyjście
My tez nie mogliśmy się doczekac

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:30   #4892
pszczola189
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Ja mam dziś lenia.. cały dzień nic nie robiłam, w końcu tż z pracy wrócił to się wzięłam za sortowanie ciuszków, ale mi źle i teraz znowu leżę..bleee jutro znowu do pracy jeszcze tylko jutro, piątek, sobota, niedziela i poniedziałek.. Ehhh.. Już mi się nie chce..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:33   #4893
Iris1988
Rozeznanie

cześc wszystkim
nie pisałam długo bo miałam przeprowadzkę na koniec maja no i remontowaliśmy bo tż miał urlop i jakoś tak czasu nie miałam. Mam zrobioną sypialnie i salon musze tam tylko wnieść meble planujemy do konca czerwca zrobić chociaż łazienke jeszcze, a póki co mieszkamy w salonie u teściowej bo stary pokój tż zajmują kartony i worki z naszym dobytkiem ;/ Termin niby na 28.07 ale mam nadzieje zdążyć poprać wszystkie ciuszki itd. Wizytę miałam w środę szyjka zamknięta i długa synek się obrócił główką do dołu i waży 2100g
Gratuluje wszystkich porodów trzymam kciukasy za wszystkie marzące już o porodzie Ja rodzić jeszcze nie chce Syn ma zapowiedziane że ma poczekać aż będzie koniec remontu
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:37   #4894
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
no to wspaniale a Ty długo jeszcze do pracy będziesz chodzić?

Jak ona to zrobiła? też bym tak chciała- nie zdążyłabym się zestresować

ale bym się śmiała jak byś jeszcze dziś na porodówce wylądowała

Ja mam wizytę w piątek i jak mi nie powie, że szyjka się skraca i jest chociaż maleńkie rozwarcie to chyba się wścieknę!
Ja chodzę tylko w pn i wt do końca miesiąca. A tak jestem na L4 , szef mnie prosił bo oni nie dadzą rady a co później bedzie to już niech się martwią, najwyżej wcześniej będą przyjeżdżać.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-17, 17:52   #4895
mamaya
Zakorzenienie

Jednak nie wychodzimy... Pogorszyły mi sie wyniki badań, wiec minimum do jutra zostajemy...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:14   #4896
aga__tka
Zakorzenienie

Hej hej, po pracy jestem tak zmeczona że nawet nie brałam pod uwagę wyjścia na plac zabaw, trochę mi szkoda dzieciaków, ale we wtorki już od jakiegoś czasu po południu bez dodatkowego chodzenia/stania za to dziś był ostatni taki wtorek co prawda czeka mnie jeszcze kilka pracowitych dni w pracy, ale już bez stania, więc spokojnie da się żyć

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny w życiu takiego okresu nie miałam. Po szpitalnych przebojach wolę sprawdzić, bo te normalne plamienia po porodzie to już się ze 3 tyg. temu skończyły. Nie wiem, mądrzejsza najwyżej będę

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
moim zdaniem też nie okres - wydaje mi się że pisałaś że karmisz, ja dostałam pierwszy po synku po niecałych 4tygodniach od ustania plamienia połogowego - ale owo plamienie trwało 8tygodni i to było baaardzo szybko wg położnej i gin... w sumie wyszło mi niecałe 3 miesiące po porodzie, a u córki 4, mimo że oboje karmiłam tylko piersią i bardzo regularnie bez dłuższych przerw, lepiej skonsultować z lekarzem niż napytać sobie biedy, a jak się okaże że nic złego, tylko resztki połogowe, albo rzeczywiście okres, to pozostanie się cieszyć - ciekawe co Ci lekarz powiedział

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Robaczek to już jutro Nic się nie martw, jutro utulisz maleństwo, tak strasznie Ci zazdroszczę!

Zagadka dnia Daj znać co to. Ale boli Cię brzuch?
(Pytam się bo całe życie z utęsknieniem czekam na chwilę, kiedy będę miała niebolesne miesiączki po porodzie, tak podobno ma być....)

Mój dzieć ma 2800 wg usg i wolę się tego psychicznie trzymać, lepiej mi się będzie rodziło z tą myślą

Bambusiek! Ciąża bez WC!!! Tortury!!!
ja po synku miałam 1000x lepsze miesiączki niż przed i rzeczywiście jak któraś pisała nawet krótsze, po córce się pogorszyło ciut niestety, choć do poziomu sprzed porodów nie dorównało na szczęście...

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Karolinek współczuję jednak tak działa na człowieka szpital.. ja jak byłam myślałam że poplakuje bo mi teskno za córą, ale chyba jednak to po prostu pobyt w tym miejscu jest taki dobijajacy.. no ale nie ma wyjścia, uzbroj się w cierpliwość, może jeszcze Cię wypuszczą przed porodem

Mamaya super że już do domku

Fame

Agatka hehe fajne masz dzieciaki, aż mi się juz zachciało trzeciego no a z tym uwstecznianiem jak całą tą sytuację związaną z pojawieniem się malucha w domu dobrze rozegramy to może da się uniknąć powrotu do pampersow nie będzie tak źle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no właśnie - dobrze rozegrać jak nikt nie zepsuje to może się uda?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Hej hej

Agatka no to fajne mają pomysły Twoje pociechy, a pomyśl sobie jak będziesz miała wesoło jak już cała trójka będzie mogła coś od siebie dodać, chyba przydałoby Ci się trzecie oko I tak zdałam sobie sprawę, że nie lada wyzwanie przed Tobą , to niezła sztuka zająć się taką trójeczką, żeby żadne nie było zazdrosne

Robaczek, ale ja Ci zazdroszczę, że wiesz co i jak dokładnie

Mamaya super, że wszystko w porządku, że sobie dziś spokojnie wychodzicie!

Malwiska jaka Ty zgrabniutka jesteś, śliczny masz brzuszek , tylko pozazdrościć - serio

Nautiz ja mam brzuch podobny do Twojego i 20 kg na + , a jestem niska bardzo.

Dziękuję wszystkim za info o cenie badania na paciorkowce, niezłą mają nasi lekarze rozbieżność

Ja mam dziś jakiś dziwny dzień, wstałam o 5tej i czułam się jakby mnie ktoś walną cegłówką w głowę siły mi odeszły, potem usnęłam na jakieś 1,5 h i krzątam się po domu jakaś taka ospała, nic konkretnego nie zrobiłam.

Miałam iść do szkoły rodzenia, ale przedłużyli przerwę i dopiero od czerwca można. Zastanawiam się czy jest sens teraz ok 34 tc zaczynać prywatną szkołę. No nic zobaczymy co dziś na wizycie gin powie.

Ines, może rzeczywiście ta Twoja przyjaciółka pogoni Cię do szpitala, to byłby lepszy przypadek niż z ciśnieniem Mamya i może też by Cię lekarze oglądali
tak się właśnie stresuję czy się uda - póki była 2 to nie byli zazdrośni, ale odkąd zaszłam w ciążę to trochę zaczęli być niestety, nie wiem czyja to wina niestety, zweryfikuje się teraz w lipcu, może uda mi się co nieco ponaprawiać jak będę sama w domku

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
dotarłam do domu po badaniach (GBS) i wizycie u położnej ... ledwie żyję. Wyprawy MPK na drugi koniec miasta to już nie dla mnie

Fame współczuję kłótni z tż, pociesze ,że moze coś jest w powietrzu bo ja od wczoraj się z moim też focham

A z rzeczy pozytywnych spotkałam dziś na schodach sąsiadkę a ona od razu "uuuu to już nie długo bo brzuszek się opuścił" zobaczymy na ile osiedlowe wróżki są wiarygodne

po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację.
Co o tym myślicie ?bo już zglupiałam...
jak przeczytałam ten artykuł to zgłupiałam też, ja miałam - takie ładne z kompletów pościelowych raczej wysokie... z tym że noworodka zawsze miałam w takim koszu do 3 miesięcy - ale z drugiej strony takie dziecko się akurat w ochraniacz raczej nie zaplącze, bo się aż tak nie rusza żeby odłożone na środek łóżeczka przysunęło się do brzegu, szybciej się obróci na brzuch i zakopie w poduszkę/materac...
co do zaplątywania się w szczebelki, to moje dzieci kończynami plątały się (później) w ochraniacze i to raczej nie było zabezpieczenie... ale np. synek bez ochraniaczy nie dawał rady spać, pomiędzy 1-2 rokiem życia - on się tak wiercił, że ciągle grzmocił głową w szczebelki - jasne że tak jak piszą nic sobie nie mógł pewnie zrobić, ale z drugiej strony, jak się rozpłakał, to koniec spania... jak jechaliśmy do mojego Taty gdzie ochraniaczy na łóżeczku nie było, to spał z nami bo inaczej się budził co 1/2-1h i trzeba go było znów usypiać... podobnie jak dałam ochraniacze do prania... córka z kolei się tak nie rzucała podczas snu, ale ona z kolei długo spała z nami
teraz jak tak piszecie to się zastanawiam czy na początku jednak nie zdjąć dopóki nie będą potrzebne do ochrony przed guzami (może nie będą wcale?)

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
My już w domku uczymy sie siebie
Zjadlam czekolady i nektarynke i maly ma gazy, brzuszek pobolewa-a to głupi łeb
Mały śpi i ja chyba utne drzemke

mamaya czy ty przypadkem nie leżałaś na parterze sala 3 ?
no to przynajmniej wiesz że nie możesz tego jeść na razie... po 3tygodniu życia coś się zmienia w układzie pokarmowym dziecka... minus że może dostać kolek, ale ja wtedy zaczęłam powoli wprowadzać sobie różne jedzenie... przy niektórych dzieciach nie można jeść nic, a niektórym mało co szkodzi - moim niewiele co przeszkadzało co jadłam, synkowi kapusta bardzo długo, córce cebula - też bardzo długo (chyba z pół roku) ją bolał brzuch jak ja zjadłam

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Jednak nie wychodzimy... Pogorszyły mi sie wyniki badań, wiec minimum do jutra zostajemy...

aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:15   #4897
aga__tka
Zakorzenienie

a i zapomniałam pochwalić Wasze brzuszki śliczne
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:21   #4898
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Parę dni temu strzeliłam sobie sesję brzuchową to też Wam wrzucę fotkę mojej piłki [plażowej]
sliczny

Cytat:
Z tym wilkołactwem to nie wiem, ale pełnia była 12.06
No i 12.,13. byly 2 porody to by sie zgadzalo

Cytat:
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:59   #4899
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko jeden dzień, lepiej zostać o jeden za długo niż później wracać bo coś nie tak bedzie się działo w domu

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
No a ja sale obok
Tak się zastanawiałam ale nie chciałam Gary strzelić

Gratki za wyjście
My tez nie mogliśmy się doczekac
a jak tam u Ciebie cukry??? mierzyłaś po porodzie czy dałaś sobie spokój

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

powiem wam że myślałam że dzisiaj skończymy wątek a wy co?? cisza nastała
debesciara też masz śliczny brzuszek
ogólnie każda która wkleja ma ładny, a w szkole rodzenia niektóre dziewczyny mają takie oblazłe - dziwne, niekształtne
mój wygląda okropnie jak leże na plecach i np się smieje (wtedy mięśnie mi latają i się robi z tego brzucha taki dziubek) albo dziecko się dziwnie ułoży
Stary 2014-06-17, 19:15   #4900
dusia_tcv
Zadomowienie

Hej no jakie śliczne brzuchatki Teraz końcówka widać to wam wszystkim jakoś zleci

Nowe mamusie gratulacje:brokul :

Właśnie czasem lepiej zostać dzień dłużej ale aby tylko było ok:roza :

Arek jest już w domu na szczęście nie było to tak poważne jak się wydawało antybiotyki pomogły tylko muszę podawać sporo wody i mleko nutramigen tylko po tym mleku nie chce już pić ale to jakoś się da simka dobrze że eksperymentujesz bo jak zaczniesz jeść kurczaka z ryżem tylko to długo nie pokarmisz może cytrusy to tak nie bardzo ale całą resztę próbuj No i jak u ciebie teraz cukier bo u mnie ok...
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:42   #4901
kularek
Zadomowienie

debesciara - dziękuję i trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę oby lekarz miał dobre wieści np. że urlop przełożył

Fame - Tobie też nie zazdroszczę no bo co ta szyjka już mogła się nie zamykać -dla mnie własnie tak najgorzej nastawić się a potem tyle czekać

mamaya - oj - ale chodzi o badania z krwi czy o Twoje ciśnienie ?

Robaczek - powodzenia !!! - trzymam kciuki żeby wszystko łatwo poszło

zrobiłam dziś znowu zakupy w 5-10-15 dla starszego synka i juz nawet tż o tym nie mówię bo ostatnio za dużo tam kupuję -mam nadzieję, że ja lub moja mama będziemy w domu jak kurier przyjedzie

kładę się już i chociaż poleżę bo zasnąć będzie ciężko - jutro mamy sporo do ogarnięcia a na 10 w szpitalu
wszystko dopakować, prysznic-najgorsze golenie będzie bo już ledwo to ogarniam, synusia do przedszkola trzeba zawieźć, odebrać zamówienie z apteki a przed szpitalem chcę jeszcze zakupy chłopakom zrobić -dobrze, że lidl obok szpitala

proszę bardzo o kciuki za jutro ...
kurczę boję się ...
i chcę i nie chcę ... no ale kiedyś trzeba więc chyba lepiej wcześniej
ale ciężko to widzę bo tyle dziś zrobiłam i jestem poprostu bardzo zmęczona a skurczy
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:43   #4902
svelta
Rozeznanie

POwiem Ci Dusia, że ten Twój Arek to będzie miał szczęście w życiu- przedwcześnie urodzony, pięknie szybko się wykaraskał, potem choróbsko, z którym też szybko sobie poradził. Podsuń mu może kupon totolotka- niech Ci paluszkiem numery wskaże Super, że wszystko u Was dobrze
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:13   #4903
i like it
Rozeznanie

Cytat:
i like it, no ja w sumie przytyłam niedużo A ze Mały ważył 3470 g to głownie On i wody płodowe stanowił te kilogramy
Cytat:
ojj bidulko... ale zgadzam się z dziewczynami lepiej zostac dłużej a co do wagi to Ty jesteś pop prostu sexy mama

Dusia jak fajnie,że się odzywasz. Super, że Arek zdrowy. Oby już tylko same przyjemności Was teraz spotykały
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:15   #4904
agnes208
Zakorzenienie

kularekja na 11 ide na wizyte, tez dzis popracowalam efekt taki ze zaczelam plamic na brazowo i nie wiem co to znaczy.

dusiasuper ze z malym ok

mamaya lepiej byc za dlugo niz za krotko i jak mialoby ci sie cos zaczac dziac w domu
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:23   #4905
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujezz bo jak mi lekarz powiedzial ze do tyg urodze to juz mnievtrafia ze jutro sroda a tu nic brzuch lekko poboliwuje i tyle. Wczoraj mialam juz nadzieje ze cos sie dzieje bo strasznie zaczelo mnie kluc w szyjce ale usnelam a rano wszystko git. To siedzenie na bombie jest obrzydne.
ja miałam załamanie na początku 8mc jak szyjka nagle mi się skróciła i lekarz mi powiedział, żebym być może się szykowała na wcześniejszy poród i od tamtej pory było bez zmian. wszystko dalej niziutko, szyjka skrócona i miękka a teraz się zamknęła to chyba nie w tą stronę miało iść jak tak dalej pójdzie to cc mnie czeka czy co?

Cytat:
tak jak dziewczyny piszą.. lepiej poleżeć kilka dni dłużej niż wracać się do szpitala potem i dodatkowo stresować.

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
proszę bardzo o kciuki za jutro ...
kurczę boję się ...
i chcę i nie chcę ... no ale kiedyś trzeba więc chyba lepiej wcześniej
ale ciężko to widzę bo tyle dziś zrobiłam i jestem poprostu bardzo zmęczona a skurczy
zaciśnięte
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 20:38   #4906
dusia_tcv
Zadomowienie

No dla mnie ten czas był koszmarem znów kłucia rurki niepewność po prostu nie chce mówić co przechodziłam ale fakt widocznie ma żyć i ma być szczęśliwym człowiekiem
Teraz tylko muszę znaleźć jeszcze dobrego Gastroenterologa Neurologopede
i do poradni Genetycznej w Krakowie jakoś dostać

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-17 o 20:40
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 20:56   #4907
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No zalogowałam się na telefonie. To nie okres. Mam jakieś zastoje w macicy. Jutro dostałam zaproszenie na izbę. Mój lekarz ma dyżur cały dzień to zrobi mi wszystkie badania. Dam znać. A teraz spać.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:11   #4908
Caramel 85
Rozeznanie

Robaczek Zazdraszczam że już jutro będziesz miała przy sobie maluszka, trzymaj się powodzenia
Mamaya Ciśnienie? za jutrzejsze wyjście
Dusia Super że jest już dobrze z Arkiem. Pamiętam ile nerwów i łez mnie kosztował pobyt synka w szpitalu wszystkie kłucia i przetaczanie krwi, nawet sobie nie wyobrażam co Ty przeżywasz.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 21:32   #4909
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
POwiem Ci Dusia, że ten Twój Arek to będzie miał szczęście w życiu- przedwcześnie urodzony, pięknie szybko się wykaraskał, potem choróbsko, z którym też szybko sobie poradził. Podsuń mu może kupon totolotka- niech Ci paluszkiem numery wskaże Super, że wszystko u Was dobrze
miałam pisać to samo, w czepku urodzony - ale to dobrze że wszystko dobrze się skończyło, nikomu tego nie życze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 21:52   #4910
Ines3037200
Rozeznanie

Pisze na szybko, nadrobie w wolnej chwili. Wrocilismy wlasnie z IP. Pomizialismy sie z mezem, poszlam pod prysznic, wysikalam sie, stanelam przy umywalce i myje zeby i... cieknie po nogach a ja zatrzymac nie moge, na podlodze kaluza. Wydawalo mi sie, ze moglam sie posikac po prostu pod siebie, ale wolalam pojechac sprawdzic i TZ tez byl za tym ze wzgledu na ten gbs pierdzielony. Jednak sie po prostu chyba zsikalam:banghead:
Ale jestem bardzo zadowolonaa, ze pojechalismy. Na izbie i pani polozna i doktor to tacy cudowni i mili ludzie, Lesna Gora z na dobre i na zle sie chowa. Teraz chociaz bede spac spokojnie.
Ale zeby nie bylo tak rozowo to jeszcze oczywiscie znowu mam cholernie bolesne przepowiadacze, walnelam 2 no spy i pomalu odpuszczaja.
Dobrej nocy dziewczyny, jutro rano ponadrabiam.

Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 22:28   #4911
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Pisze na szybko, nadrobie w wolnej chwili. Wrocilismy wlasnie z IP. Pomizialismy sie z mezem, poszlam pod prysznic, wysikalam sie, stanelam przy umywalce i myje zeby i... cieknie po nogach a ja zatrzymac nie moge, na podlodze kaluza. Wydawalo mi sie, ze moglam sie posikac po prostu pod siebie, ale wolalam pojechac sprawdzic i TZ tez byl za tym ze wzgledu na ten gbs pierdzielony. Jednak sie po prostu chyba zsikalam:banghead:
Ale jestem bardzo zadowolonaa, ze pojechalismy. Na izbie i pani polozna i doktor to tacy cudowni i mili ludzie, Lesna Gora z na dobre i na zle sie chowa. Teraz chociaz bede spac spokojnie.
Ale zeby nie bylo tak rozowo to jeszcze oczywiscie znowu mam cholernie bolesne przepowiadacze, walnelam 2 no spy i pomalu odpuszczaja.

a czytajac mialam juz nadzieje, ze to jednak wody a nie siuski... szkoooda...

kularek kciuki za jutro
Stary 2014-06-17, 23:53   #4912
wisienka1000
Wtajemniczenie

Boziu Ines Ty to masz przeboje :O ja już bym zwariowała chyba...
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 06:22   #4913
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:

a już myślałam że wody czytam czytam i się trochę zawiodłam

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 06:37   #4914
elcia_
Raczkowanie

Witam porannie
Cytat:

taki piękny wstęp, już myślałam że koniec będzie inny

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Nie wiem co się dzieje waga leci do przodu jak szalona, w maju przytyłam 1kg a w czerwcu już 3kg. Mam nadzieję że to woda Ale i tak się nie łudzę że kilka dni po porodzie będzie dane mi oglądać jakiekolwiek kości, mamaya jesteś szczęściarą
Zostały jeszcze prawie 4 tygodnie więc prawdopodobnie złapię jeszcze 4kg omg a tak było pięknie
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 06:49   #4915
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam porannie

taki piękny wstęp, już myślałam że koniec będzie inny

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Nie wiem co się dzieje waga leci do przodu jak szalona, w maju przytyłam 1kg a w czerwcu już 3kg. Mam nadzieję że to woda Ale i tak się nie łudzę że kilka dni po porodzie będzie dane mi oglądać jakiekolwiek kości, mamaya jesteś szczęściarą
Zostały jeszcze prawie 4 tygodnie więc prawdopodobnie złapię jeszcze 4kg omg a tak było pięknie
od 38tc już się nie powinno tyć, a jak bedziesz przybierac na wadze to na pewno to woda... ja jeden dzień miałam spuchnięte nogi, kostki ale już wiem gdzie była wina - za mało wypiłam dnia poprzedniego.
ja dzisiaj na wadze znów 10kg+ - a wszystko to dzięki mojej diecie na której jestem z przymusu, ale się przyzwyczaiłam i powiem wam że nie jest zle najważniejsze że systematycznie jem
Stary 2014-06-18, 06:52   #4916
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
od 38tc już się nie powinno tyć, a jak bedziesz przybierac na wadze to na pewno to woda... ja jeden dzień miałam spuchnięte nogi, kostki ale już wiem gdzie była wina - za mało wypiłam dnia poprzedniego.
ja dzisiaj na wadze znów 10kg+ - a wszystko to dzięki mojej diecie na której jestem z przymusu, ale się przyzwyczaiłam i powiem wam że nie jest zle najważniejsze że systematycznie jem
Postaram się trochę ulepszyć mój jadłospis, zobaczymy czy mam na ten wzrost wagi jakiś wpływ
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 07:05   #4917
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim!

Mamaya, to jeszcze tylko dzień - a nawet mniej w chwili gdy piszę ten tekst.
Zazdroszczę Ci - ja też bym już z chęcią syna ze szpitala zabierała.

Takie mam pytanie: jak to dokładnie jest, rodzisz sn, leżysz na tym łóżku, czy tam skaczesz na piłce/chodzisz i tak sobie, że tak powiem, kapiesz? czy zakładasz bieliznę i podpaskę? Muszę się mentalnie przygotować
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 07:24   #4918
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!

Mamaya, to jeszcze tylko dzień - a nawet mniej w chwili gdy piszę ten tekst.
Zazdroszczę Ci - ja też bym już z chęcią syna ze szpitala zabierała.

Takie mam pytanie: jak to dokładnie jest, rodzisz sn, leżysz na tym łóżku, czy tam skaczesz na piłce/chodzisz i tak sobie, że tak powiem, kapiesz? czy zakładasz bieliznę i podpaskę? Muszę się mentalnie przygotować
Masz na mysli wody? Nie kazdej kapia, ja mialam przebijany pecherz i juz potem sie w sumie nie ruszalam z lozka.
Ale wczesniej na pilke daly mi podklad i na lozku tez byl, bo od wejscia na porodowke mialam na sobie tylko koszule.
Na pilce bez majtek to troche nieprzyjemnie by bylo, a co chwile sciagac je do badania to tez bez sensu.

Czesc.
Pospalabym jeszcze...
Stary 2014-06-18, 07:42   #4919
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Już miałam nadzieję... Ty to masz dziewczyno przeboje Nie zazdroszczę Ci

MElduję się porannie
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 07:45   #4920
debesciara
Zadomowienie

Ines jak mogłaś nas tak rozczarować?! hehe myślałam że padnę jak przeczytałam
chociaż żarty żartami, ale ja Ci współczuję...

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość

heh ja większość czasu spędziłam na piłce na którą był nabity (na takie rogi) podkład, potem przy bólach partych zmuszala mnie połozna do kucania.. i nie miałam majtek, leciało ze mnie friwolnie wszystko, a u mnie akcja porodowa zaczęła sie właśnie od sączenia wód i trwało to w nieskończoność

----
Czekam na teściową żeby została z Matylką i lecę do gina , dzisiaj będzie tam sparta, skoro ma go nie być 3 tyg....
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości