![]() |
#4891 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Bella2212 - gratulujê, szczególnie tej si³owni
![]() ![]() A ja jestem poirytowana zachowaniem pewnej kole¿anki, która od miesi±ca siê odchudza. Biegaj±c minimum 3 x w tygodniu, robi±c codziennie skalpel schud³a prawie 5 kg. Oczywi¶cie super, ¿e jej tak fajnie idzie, ale jak zaczê³a mi wymy¶laæ co ja powinnam zmieniæ to mnie co¶ ruszy³o. Mogê to napisaæ w punktach ![]() 1. Mam je¼dziæ po pieczywo do piekarni bo jest inne ni¿ w sklepie 2. Mam olaæ rodzinê w tym 3 letnie dziecko i wychodziæ z domu (si³ownia, bieganie, rower itp.) przynajmniej na pó³torej godziny 3. Mam je¶æ same warzywa i owoce, wy¶mia³a mnie za wczorajsz± kolacjê mówi±c, ¿e powinnam zje¶æ sa³atê z pomidorem 4. Na pewno nie kupowaæ rowerka bo od tego cyt. "dupa ro¶nie" A najbardziej mnie jako pracuj±c± matkê wkurzy³a tekstem, ¿e ona siedz±c w domu (nie pracuje), maj±c 2 ch³opców (14,13 lat) musi im osobno obiady gotowaæ wiêc ma mniej czasu ode mnie i ja nie powinnam w ogóle mówiæ, ¿e czas mi ucieka i czujê siê zmêczona. Oczywi¶cie rozumiem, ¿e w domu cz³owiek te¿ siê mêczy, wiem po sobie - ale nigdy nie próbowa³am nawet dyskutowaæ co jest lepsze a co gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Cytat:
![]() ![]() Bella - gratulacje! ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-11-04 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
hej
![]() Cytat:
![]() a tak serio olej laskê, szkoda nerwów Bella gratulujê! Teraz czekamy na codzienne raporty z si³owni ![]() u mnie wczoraj dobry dzieñ, kolejn± bu¼kê dopisa³am ![]() by³o: ¦. owsianka gruszko-jab³kowa z cynamonem, rodzynkami i wiórkami II. grahamka z serkiem do smarowania, wêdlin± i pomidor O. zupa pomidorowa z ry¿em P. serek homo nat z bakaliami K. dwa jaja na twardo, pomidor i parê kostek fety (resztka z opakowania) ruch - godzina grabienia li¶ci i wieczorem 30minut na rowerku ze zmiennym obci±¿eniem mi³ego dnia ![]()
![]() |
#4896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jedynie sprz±ta³am, ale to chyba te¿ siê liczy ![]() Ps. Muszê w koñcu zakupiæ ten rowerek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
To jest czêsto powód, dla którego zastanawiam siê czy komu¶ co¶ mówiæ. Np. jedna z kole¿anek jest wrêcz chuda, no ale postanawia siê odchudzaæ raz na jaki¶ czas. Czy s± efekty to nie wiem, bo dla mnie Ona zawsze jest bardzo chuda, wiêc nie widzê ró¿nicy. W ka¿dym razie czasem mi dumnie opowiada, jak to ju¿ nie je nic po 18 albo robi co¶ równie m±drego. No i mam konflikt, bo wiem, ¿e robi ¼le, ale te¿ wiem, ¿e po pierwsze, jak Jej powiem co powinna robiæ to odbierze to za atak albo uzna, ¿e skoro ja jestem taka gruba to co ja mogê wiedzieæ.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-11-04 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4898 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj siê, nie warto... S³uchaj rad tych którzy s± dla Ciebie autorytetem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cze¶æ dziewczynki
Nadal staram siê w miarê zdrowo je¶æ i byæ na zdrowej diecie. Nie do koñca mi siê to udaje bo mam masê obowi±zków i na razie w ogóle nie czujê, ¿e ¿yjê, ale to siê ju¿ nied³ugo skoñczy. Byle do stycznia !!!.
#4900 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywi¶cie nie dotyczy to Waszych rad na forum, przysz³am do Was po pomoc i wparcie wiêc jestem otwarta na Wasze rady ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
Miss - mia³am w³a¶nie napisaæ dok³adnie to co Ty napisa³a¶. ja mam zasadê ¿e dopóki kto¶ nie prosi o radê albo nie wymieniamy swoich uwag w czasie dyskusji to nic siê nie odzywam. co¶ sobie czasem pomy¶lê ale nie wyra¿am g³o¶no swoich opinii. tym bardziej ¿e po czasie okazuje siê, ¿e nie zawsze mia³am racjê. nie jestem wszechwiedz±ca. i nie cierpiê kiedy kto¶ mi zwraca uwagê ¿e co¶ robiê ¼le albo powinnam inaczej. szczególnie dotyczy to spraw zwi±zanych z moim dzieckiem. ba³am siê ¿e te¶ciowa bêdzie wyg³aszaæ swoje m±dro¶ci jak M³ody siê urodzi ale jestem mile zaskoczona. zawsze "trzyma sie" tego o co proszê, nie wtr±ca siê i nie próbuje narzuciæ swoich racji. podpowiada jak poproszê o radê albo jak wynika to z rozmowy. za to babcia mojego mê¿a... katastrofa. nienawidzê tam je¼dziæ. ju¿ w ci±¿y s³ysza³am co mam je¶æ a czego nie, pó¼niej ci±gle mówi³a ¿e mam nakarmiæ Ma³ego bo jêzyk wystawia to na pewno jest g³odny, mam go myæ myd³em w kostce a nie p³ynami dla dzieci (co tam ze mój syn ma AZS i potrzebuje specjalnych kosmetyków), absolutnie nie obcinaæ w³osów do roku (ju¿ by³ dwa razy strzy¿ony, wybieramy siê na trzecie strzy¿enie), jak skoñczy³ 3 miesi±ce to chcia³a mu kurczaka pieczonego dawaæ. no ogólnie jak tam jadê to co¶ mi siê dzieje. to samo moja babcia, te¿ wszystko wie najlepiej bo 6 dzieci wychowa³a (to nic ¿e jej dzieci maj± ju¿ wnuki a najm³odsze dziecko jest po 50stce). ale z babcia rzadko siê widzê i jako¶ ¿yjemy w zgodzie :P i nie cierpiê tych wszystkich z³otych rad dawanych od ludzi, bo sama wiem jak mam ¿yæ. dlatego tez sama nieproszona rad nie udzielam. ¿yj i daj ¿yæ innym, takie mam motto ¿yciowe. a forum to inna bajka, wszystkie przysz³y¶my tu po rady i cieszê siê z ka¿dej wskazówki od Was.
![]()
#4902 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja zjad³am jajecznicê z pieczon± piersi± oraz surówk± z pekiñskiej. Na drugie planuje bu³kê z szynk±.
Na obiad zupê ogórkow±. Na podwieczorek mo¿e cukiniê jak znajdê. A kolacja to surówka z fasol± czerwon± i udko ![]() Ostatnio mam jadê na serek homogenizowany waniliowy. Nie wiem dlaczego w³a¶ciwie. Od paru lat nie jad³am i by³o ok. A teraz mog³abym je¶æ co dzieñ.
![]() |
#4903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Warzywka nie bêdzie, ale bêdzie jab³ko ![]() ![]()
![]() |
#4905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prawda, te¿ mnie irytuje, jak mi kto¶ mówi co "muszê" i "powinnam" zrobiæ ![]() ![]() ![]() A wcze¶niej jeszcze zapomnia³am napisaæ ArcymoneQ, jedyna rzecz, która mnie kompletnie odrzuca w tym, co mówisz o tej kole¿ance, to fakt, ¿e porównuje, która z Was ma gorzej itd. To mnie w ludziach niesamowicie wnerwia ![]() I do wychowywania dzieci te¿ siê moim zdaniem wtr±caæ nikt nie powinien. Chyba, ¿e dany rodzic o to poprosi ...
![]() |
#4906 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Hej
W³a¶nie gdzie¶ przeczyta³am, ¿e tylko od nas samych zale¿y nasze ¿ycie i to jak ono bêdzie wygl±da³o. Niby wszyscy to wiemy ale czy w pe³ni rozumiemy? By³o tam równie¿ napisane ¿e zawsze mo¿e byæ jeszcze gorzej, ni¿ jest w danej chwili. Np. teraz wa¿ysz 100 kg, ale je¿eli dokonasz wyboru i nic nie bêdziesz z tym robiæ to za rok mo¿esz ju¿ wa¿yæ 120 kg, za dwa 150, a za trzy lata ju¿ nie bêdziesz w stanie sama i¶æ siusiu. Najwa¿niejsze to mieæ pe³n± kontrolê nad swoim ¿yciem.
#4907 |
Zakorzenienie
|
Cze¶æ dziewczyny, ze wzglêdu ¿e nie by³o mnie przez ostatni weekend mam co nadrabiaæ, trochê siê rozpisa³yscie
![]() Gratuluje pracy Bella ![]() Melonade mam nadziejê ¿e w przysz³ym tygodniu moja waga wskoczy ju¿ do tabelki, tym razem mam weekend pracuj±cy wiêc napewno siê zwa¿ê przed prac± ![]() ![]() Idê nadrabiaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw. zawsze, jak siê tak martwicie o tabelkê ![]()
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ju¿ tyle mia³am tych przepisanych, bo dalej nie zainwestowa³am w wagê, kupie sobie mo¿e teraz przy okazji darmowej wysy³ki z allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ehhh co ja bym bez was zrobi³a ![]() Moje dzisiejsze menu: ¦niadanie - jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny i ma³a kromka chleba II ¶niadanie - bu³ka grahamka z po³ow± ¶redniej makreli wêdzonej Przek±ska - jakie¶ pó³tora jab³ka Obiad - ga³ka ziemniaków, pó³ ma³ego zawijanego z kurczaka oraz du¿a porcja surówki z marchewki Kolacja - bu³ka grahamka z odrobin± makreli i 3 parówkami z szynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Wtajemniczenie
|
i prawid³owo ¿e siê nie przejmujesz
![]() moje dzisiejsze menu: 1. dwa tosty z chleba pelnoziarnistego z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem suszonym i kielkami rzodkiewki. mandarynka. 2. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow± i jajkiem na twardo. mandarynka. 3. makaron spaghetti pelnoziarnsty ze szpinakiem i ³ososiem. znowu mandarynka. 4. serek wiejski z bananem. kawa³ek parówki z szynki. 5. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow±, czterema plastra mi pomidora, rzodkiewk±. pó³ kubka jogurtu naturalnego. dzisiaj jestem z siebie zadowolona ![]()
#4912 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co polecam w takim przypadku - olaæ tak± osobê kompletnie. Nie odgryzaæ siê, po prostu nie zwracaæ na ni± uwagi. Pokiwaæ g³ow± na takie rady, powiedzieæ "mhm"/"aha" i robiæ swoje. Ponarzekaæ nam, a jej nie okazaæ, ¿e Ciê to ruszy³o ![]() Co do menu, ca³kiem niez³e, choæ wydaje mi siê, ¿e mo¿e to byæ ma³o ... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
kupi³am pierwszy raz. w biedronce w oleju z ¿urawin±. ca³kiem niez³e choæ kiedy¶ nie lubi³am suszonych pomidorów. w kauflandzie mo¿na kupiæ suszone pomidory na wagê, jak ktos chce tylko na spróbowanie to bardziej op³aca siê wzi±æ parê sztuk ni¿ ca³y s³oiczek. ale nie wiem jak smakuj±.
![]()
#4914 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam Dziewczyny, ¿e kiepski nasta³ dla mnie czas... Moje Pociechy maj± wbudawan± funkcjê rujnowania matczynych planów, wiêc toczê tu wojny bezowocne i moja cierpliwo¶æ siê koñczy... Jedna chce siê ci±gle nosiæ bo z±bkuje a druga zazdro¶nica ci±gle jej dukucza...
Jestem skonana, jem z doskoku cokolwiek byle je¶æ, nie smieci no tego w domu nawet nie mam, ale prawid³ow± diet± tego nazwaæ nie mo¿na. Mam nadziejê ¿e to przej¶ciowe i bêdê mog³a kontynuowaæ pracê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Rozeznanie
|
Melonade wyliczy³am tak mniej wiêcej to co zjad³am i wysz³o mi ponad 1700 kcal
![]() Cytat:
![]() Wczoraj by³am u cz³owieka, który sprowadza u¿ywane rowerki z zagranicy, za 150z³ mo¿na kupiæ u niego kettlery, no ale có¿ - nie kupiê takiego z przed epoki kamienia ³upanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
![]() muszê chyba wymieniæ baterie w wadze, bo w ci±gu jednego wa¿enia pokazuje ró¿ne wagi nawet o 3kg ![]() jak tam dziewczyny co siê podjê³y niejedzenia s³odyczy- trzymacie siê ![]()
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jem s³odyczy. Nawet mi ich nie brakuje. Za 10 dni mam cheat day, wiêc mo¿e dlatego
![]() Wczoraj mia³am dziwna rzecz. Uczy³am siê angielskiego. Najpierw mia³am problem ze skupieniem siê. Potem mroczki. Nie mog³am zrozumieæ najprostszego s³owa o napisaniu czegokolwiek nie by³o mowy. Zdrêtwia³a mi d³oñ (od palców) i po³owa twarzy. Nie mia³am tam czucia pomimo pocierania. Zaczê³a mi drêtwieæ reszta twarzy i nagle ustapi³o. Ca³y czas bola³o mnie za okiem i to siê utrzyma³o do za¶niêcia. Serce mi wali³o momentami, ale ci¶nienie by³o w normie. Kiedy¶ mia³am ju¿ co¶ takiego w gimnazjum. Wtedy by³o gorzej, bo nie mog³am siê wys³owiæ, z³apaæ d³ugopisu. By³o wtedy okropne, bo by³am ¶wiadoma, rozumia³am co do mnie mówi±, wiedzia³am co chce powiedzieæ i co zrobiæ, ale cia³o mnie nie s³ucha³o. Lekarz powiedzia³, ¿e rosnê i je¶li to siê nie powtórzy to absolutnie nie ma siê czym przejmowaæ. Mia³y¶cie co¶ takiego? Mo¿e to niedobór? Przestraszy³am siê, nie powiem
![]() |
#4918 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Masz racjê, musicie mi pomóc siê pilnowaæ :-D póki co jak ta dziewczyna mi mówi³a o posi³kach za 2 z³ to od razu jej powiedzia³am ¿e nie bêdê z tego korzystaæ :-D powiedzia³a ¿e nie ma problemu, mogê przynosiæ w³asne jedzenie Dziêkujê ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- :-* ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- :-* ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- :-* Dziêkujê wszystkim :-* a z t± si³owni± to dopiero od grudnia... Bo jak teraz powiem ¿e chcê sobie wyrobiæ t± kartê to obowi±zuje od nastêpnego miesi±ca...
![]() |
#4919 |
Rozeznanie
|
Hej, dzi¶ u mnie by³ dziwny dzieñ, mianowicie je¶c mi siê chcia³o miêdzy drugim ¶niadaniem a obiadem hmmm
A teraz idê robiæ krokiety z kapust±, trzymajcie kciuki bo robiê je pierwszy raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mia³am trochê podobn± sytuacjê do Ciebie, choæ nie do koñca. W pewnym momencie zaczê³o mi siê krêciæ w g³owie, zrobi³o mi siê strasznie s³abo, czu³am szybsze bicie serca i straci³am czucie praktycznie w po³owie cia³a. Rêkê to by mi kto¶ móg³ poci±æ na kawa³ki i bym nie zauwa¿y³a. Bardzo dziwne i bardzo nieprzyjemne uczucie, ale nie mam pojêcia co to by³o. By³am przera¿ona, ale powoli wszystko przesz³o i póki co (odpukaæ!) siê nie powtórzy³o, a sytuacja mia³a miejsce hmm w czerwcu? Przera¿aj± mnie takie sytuacje i to,☠¿e nawet nie wiem co to mog³o byæ ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.