|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 808
|
Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 35 290
|
Cytat:
![]() Co do duzego nosa, powinnas unikac prostych, symetrycznych ciec. Cieniowanie, grzywka na bok, loki- sa ok ![]() Jesli chodzi o przetluszczajace sie wlosy to przesuszone wlosy sie wlasnie przetluszczaja ![]() Jesli je skrocisz na pewno im pomozesz! ![]()
w snach jest zawsze piêknie Ciep³y dom, miejsca do¶æ na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkaæ siê potarmosiæ uszy lub razem na spacer znowu gdzie¶ wyruszyæ Lecz dzi¶ sobie ¶nij Ma³ymi kroczkami do celu! Edytowane przez asmenaa Czas edycji: 2012-04-21 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
![]()
Witam serdecznie. Mam ma³y problem i szukam porady. A wiêc: obecnie mam ¶redniej d³ugo¶ci w³osy. jutro ide do fryzjera i potrzebuje porady i propozycji jakiejs odmladzajacej fryzurki dla swiezo upieczonej mamusi.
Za³±czam moje zdjêcie Bardzo proszê o pomoc. Z góry wszystkim serdecznie dziêkujê. |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4895 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 059
|
Cytat:
![]() ![]() obowi±zkowo wyregulowanie brwi ( lekkie przyciemnienie ich np cieniem do powiek) i mocno wytuszowane rzêsy + br±zer na policzki za³±czam zdjêcia, widze na Tobie zarówno taki kolorek jak i ciêcie ( nie ka¿dy bob musi byæ prosty, mo¿na go ró¿nie uk³adaæ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
hej, mam problem z okresleniem ksztaltu mojej twarzy. nie wiem czy jest okragla czy raczej w ksztalcie prostokata ... zastanawiam sie nad grzywka prosta i prostymi wlosami siegajacymi ramion. jak myslicie????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
![]()
chyba bede musiala sie skusic na tego boba ;- czas na zmiany.dzieki dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Zmieniamy fryzurkê choæ nie doñca
Elo, mam takie d³u¿sze w³osy, nie d³ugie ale d³u¿sze grzywka itp. Ale mam jeden problem, otó¿ jak wychodzê na zawn±trz to wystarczy lekki wiatr i bach bach i ju¿ mam syf na g³owie. Mo¿ecie poleciæ co¶ do w³osów tak ¿eby fryzura by³a trwalsza. Próbowa³em gumy, nawet trochê ¿elu, nawet lakier, ale po lakierze tworzy mi siê takie bia³e co¶ co wygl±da jak ³upie¿ i ju¿ nie "sprayowa³em" siê.
Nie chcê te¿ wk³adaæ w to nie wiadomo ile kosmetyków, chodzi mi o co¶ po czym mój image bêdzie twardszy a wygl±da³ naturalnie. W zwi±zku z tymi problemami rozmy¶lam ¶ciêcie w³osów. Widzia³oby mi siê co¶ takiego jakiego jak w za³±czniku, ale jak to wyt³umaczyæ fryzjerowi ¿ebym mia³ dobrze ¶ciête i ¿ebym nie wygl±da³ jak pajac. Jak mam krótkie w³osy to mam proste, ale w przypadku d³u¿szych to koñcówki mi siê krêc±, nie ma innej opcji ni¿ prostownica? Trzecia kwestia, to na g³owie tak po prawej stronie mam takie ja na to mówiê ....kó³ko ;D A wiêc jest to miejsce gdzie rozchodz± siê w³osy na ró¿ne strony, jak mia³em krótsze to pamiêtam i¿ dziwnie mi w tym miejscy sta³y w³osy, jak mam d³u¿sze to s± takie opadniete i w tym miejscu pusto jest, ju¿ siê zmartwi³em ¿e ³ysieje, ale s± tam w³osy wiêc nie, tylko siê tak dziwnie uk³adaj±. Idzie co¶ z tym zrobiæ? Jakbym chca³ siê obci±æ tak jak w za³±czniku nie bêdzie to wygl±da³o ¶miesznie, to jest tak jakby z ty³u z boku po prawej, a tym zdj to by tak wypada³o na granicy krótkich i d³ugich w³osów. Z góry dziêki za pomoc, pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4900 |
Przyczajenie
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Jaki¶ rok temu z moich piêknych loków zrobi³y mi siê proste w³osy (mój tata te¿ tak mia³ i to pewnie po nim odzidziczy³am ![]() ![]() Edytowane przez kudlata_1987 Czas edycji: 2012-04-25 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4902 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do fryzur powiem, ¿e nawet nawet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4904 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
![]()
Otó¿ ostatnio mimo faktu ¿e tak siê cieszy³am ¿e w³oski podros³y o jakie¶ 5 cm. mam zamiar je ¶ci±æ.
S± w prawie tragicznym stanie- zniszczone, wysuszone i do tego nierówno, brzydko ¶ciête (efekt no¿yczek i domowych eksperymentów...) nie uk³adaj± siê, do niedawna mia³y te¿ okropny kolor ale zafarbowa³am, ale przez fakt ¿e w³osy by³y mocno rozja¶niane kolor szybko siê wyp³ukuje wiêc pewnie d³ugo siê tym nie naciesze. I teraz pojawia siê pytanie: co z nimi zrobiæ? my¶la³am o ¶ciêciu trochê za ramiona, jako¶ wycieniowaæ ¿eby siê uk³ada³y, abstynencja od prostownicy, suszarki. no i pojawia siê te¿ problem mojej twarzy- co¶ pod owaln± ale z zaokr±glonymi policzkami i brod±.i ogólnie taka "du¿a" o.O i ma³e oczy. raczej co¶ z falowanymi w³osami i raczej bez grzywki, moja obecna jest do po³owy ust wiêc raczej zapuszcze i zrobiê przedzia³ek. Co proponujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Co zrobiæ z w³osami?
Cytat:
![]() |
#4906 |
Przyczajenie
|
To ponownie ja ;p wpad³a mi w oko pewna fryzura i powiem ¿e strasznie mi siê spodoba³a i chcia³abym Was zapytaæ czy uwa¿acie, ¿e by mi pasowa³a? Poni¿ej zamieszczam zdjêcia fryzurki a moje oczywi¶cie gdzie¶ tam wy¿ej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4908 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Grzywka a niskie czo³o
Witajcie") Marzy mi siê grzywka od d³u¿szego czasu, jednak mam problem: mój kszta³t twarzy jest okr±g³y (niskie czo³o,pe³ne policzki) czyta³am ,¿e przy taiej buzi powinno siê unikaæ grzywek...;/ My¶la³am by zrobiæ sobie jak±¶ krótk± nad brwiami ,ale nie wiem czy mi bêdzie pasowaæ...;/ Mam Czarne w³osy prawie do pasa i du¿e zielone oczy,i brzydki ma³y nos...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 838
|
Witajcie!
Pisa³am w w±tku ''metamorfozy'', ale tam dziewczynki na razie mi nie pomog³y mimo serdecznych starañ (po prostu jestem wybredniacha v.v), wiêc liczê, ¿e Wy co¶ doradzicie. W³osy mam problematyczne: t³uste u nasady, suche na koñcach, pó³ krêcone( z przodu mog± byæ loczki choæ nie musz±, z ty³u s± prawie proste), za ³opatki, pusz±ce siê. Chcia³abym zrobiæ grzywkê, ¿eby zas³oniæ wysokie czo³o i móc czasem upi±æ w³oski ( np. w gor±ce dni). Przesy³am swoje zdjêcia (w niektórych mam krótkie w³osy, ale to tylko na potrzeby grzywki; nie zetnê, bo mi siê bêd± jeszcze gorzej puszy³y, right?) oraz moje propozycje. Napiszcie co s±dzicie, dodajcie swoje propozycje (najlepiej z fotkami). Proszê skromnie i dziêkujê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
7.11.2011- nie farbujê i zapuszczam w³osy 2.12.2011- olejujê https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 ¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze... Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2012-05-06 o 17:39 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 838
|
Dziêkujê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: Re: jaka fryzura ??
Jaka fryzura by³aby dla mnie najbardziej odpowiednia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Cze¶æ,
Mam do wszystkich pytanie. Na wiosnê chcê zaszaleæ i zmieniæ fryzurê. Okazjê mam do tego ¶wietn±, poniewa¿ kupi³am kupon na grouponie, który uprawnia do strzy¿enia, modelowania i baleja¿u 1 kolorem. Przesy³am Wam zdjêcie moich w³osów. S± dosyæ ciemne. S³ysza³am, ¿e do ciemnych w³osów pasuj± blondy, ale nie jestem przekonana, dlatego chcia³abym siê Was poradziæ ![]() ![]() Aha, i czy niesforne w³osy (bardzo podatne na zmiany pogody, rano przys³owiowa 'szopa na g³owie') lepiej ¶ci±æ na krótko czy mieæ je d³ugie? Zawsze mnie to zastanawia³o. Chodzi mi o uk³adanie w³osów i robienie fryzur. Nie mam punktu odniesienia, gdy¿ zawsze mia³am w³osy podobnej d³ugo¶ci i nie powiem, sprawiaj± mi problemy. Edytowane przez sisi88k Czas edycji: 2012-05-03 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dot.: Grzywka a niskie czo³o
No trudno zrobiê na bok...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
fryzura do kszta³tu mojej twarzy
hej!
zale¿y mi, aby¶cie mi doradzi³y uczesanie na co dzieñ do kszta³tu mojej twarzy. czo³o mam raczej szerokie i trochê wysokie (ok. 5,5cm od brwi do linii w³osów), zaokr±glone policzki i brodê. w³osy mam bardzo gêste i wycieniowanie, do ramion. zawsze muszê je prostowaæ, bo bardzo siê pusz±. grzywkê mam pó³d³ug± na bok, przedzia³ek na boku. chcia³abym uwolniæ siê od tej grzywki ju¿, mam jej dosyæ, jest niewygodna. poza tym, nawet, jak wyprostujê, to i tak, po wyj¶ciu na dwór, pod wp³ywem wilgotnego powietrza, puszy siê i wygl±da ¼le. a jedwabie ani od¿ywki nie dzia³aj± na moje uparte w³osy. mog³yby¶cie mi doradziæ zmianê uczesania? Edytowane przez zofiii Czas edycji: 2012-05-13 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Dot.: fryzura do kszta³tu mojej twarzy
pomo¿e kto¶? bo ju¿ naprawdê nie wiem, jak mam siê czesaæ do mojej pulchnej twarzy, byleby bez grzywki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Zmiana fryzury.
Witajcie!
![]() Od bardzo dawna mam tak± sam± fryzurê, mianowicie d³ugie w³osy i grzywka. Oczywi¶cie nie s± naturalnie proste (u¿ywam prostownicy). Bardzo chcia³abym co¶ zmieniæ... I mam nadziejê, ¿e doradzicie mi, czy zostaæ przy tym co jest, czy obci±æ w³osy. Z góry zaznaczam, ¿e z grzywk± do góry wygl±dam jak idiotka, mam wysokie czo³o i ¼le siê wtedy czujê. Wrzucam tutaj fotkê... http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0127f.jpg/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 503
|
Dot.: Zmiana fryzury.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
hej dziewczyny
![]() chcia³abym co¶ zmieniæ w swojej fryzurze, bo po ¶lubie ju¿ dobrych kilka miesiêcy a ja nadal nic nie zrobi³am z w³osami. Na ¶lub zapuszcza³am, a teraz chcê obci±æ, bo zwyczajnie mi nie wygodnie z takimi d³ugimi ( teraz mam ju¿ sporo za ³opatki). jedno wiem nie chcê zmieniaæ koloru, je¶li na zdjêciach tego nie widaæ dobrze, moje w³osy to blond, odcieñ zmienia siê w zale¿no¶ci od pory roku ![]() Mia³am do tej pory ju¿ ró¿ne fryzury, bardzo krótkie, ¶redniej d³ugo¶ci... w³osy mi siê lekko krêc±, szczególnie jak s± krótsze, wtedy koñcówki wywijaj± siê nie tak jak powinny. Mia³am te¿ grzywki ró¿nej d³ugo¶ci, ale wydajê mi siê ¿e taka d³u¿sza na bok jest najlepsza. Jaki¶ rok przed ¶lubem mia³am co¶ w stylu za³±czonego zdjêcia, obciête na prosto, tyle ¿e z ty³u trochê krótsze z przodu d³u¿sze, ale grzywka krótka koñcz±ca siê nad brwiami. Niestety musia³am u¿ywaæ prostownicy by wygl±da³a tak jak powinna. Szczerze mówi±c chcia³abym tak± by jak najmniej przy niej robiæ ![]() Pomó¿cie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.