Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-04-21, 18:43   #4891
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 808
Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Cariba Poka¿ wiadomo¶æ
Czy ja wiem czy przesuszone? Na pewno przet³uszczaj±ce siê.

Na pierwszej fotce moje w³osy s± o po³owê krótsze ni¿ na dwóch pozosta³ych ;d Paradoksalnie znacznie trudniej jest mi z krótszymi: jest ich ma³o, s± oklapniête i muszê uk³adaæ je codziennie (jak by³y d³u¿sze to po prostu spina³em je na noc na czubku g³owy i rano gotowe).

Mêczy mnie obecna fryzura, poza tym mam tak± od zawsze i potrzebuje ZMIANY ;d
Co by¶cie powiedzia³y na poni¿sze propozycje?

Edit:
Przy okazji. Mam du¿y nos. Jakie¶ specjalne fryzury na to s±?
Obie fryzury by Ci pasowaly. Pierwsza bardziej mi siê podoba Co do duzego nosa to grzywka na boku powinna go optycznie zmniejszyc

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
¦mieræ jest spokojna...£atwa. ¯ycie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-21, 19:35   #4892
asmenaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 35 290

Cytat:
Napisane przez Cariba Poka¿ wiadomo¶æ
Co by¶cie powiedzia³y na poni¿sze propozycje?

Edit:
Przy okazji. Mam du¿y nos. Jakie¶ specjalne fryzury na to s±?
Uwazam, ze ponizsze propozycje sa ok druga jest bardziej radykaln± zmiana, pierwsza moze byc malo zauwazalna.

Co do duzego nosa, powinnas unikac prostych, symetrycznych ciec. Cieniowanie, grzywka na bok, loki- sa ok

Jesli chodzi o przetluszczajace sie wlosy to przesuszone wlosy sie wlasnie przetluszczaja
Jesli je skrocisz na pewno im pomozesz!
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkaæ siê
potarmosiæ uszy
lub razem na spacer znowu gdzie¶ wyruszyæ
Lecz dzi¶ sobie ¶nij

Ma³ymi kroczkami do celu!

Edytowane przez asmenaa
Czas edycji: 2012-04-21 o 19:39
asmenaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 11:23   #4893
karoleczka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28
Smile Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy

Witam serdecznie. Mam ma³y problem i szukam porady. A wiêc: obecnie mam ¶redniej d³ugo¶ci w³osy. jutro ide do fryzjera i potrzebuje porady i propozycji jakiejs odmladzajacej fryzurki dla swiezo upieczonej mamusi.
Za³±czam moje zdjêcie
Bardzo proszê o pomoc.
Z góry wszystkim serdecznie dziêkujê.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg pobrane (1).jpg (44,5 KB, 14 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg pobrane.jpg (52,4 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 05 061.jpg (165,3 KB, 9 za³adowañ)
karoleczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 12:23   #4894
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoleczka Poka¿ wiadomo¶æ
Witam serdecznie. Mam ma³y problem i szukam porady. A wiêc: obecnie mam ¶redniej d³ugo¶ci w³osy. jutro ide do fryzjera i potrzebuje porady i propozycji jakiejs odmladzajacej fryzurki dla swiezo upieczonej mamusi.
Za³±czam moje zdjêcie
Bardzo proszê o pomoc.
Z góry wszystkim serdecznie dziêkujê.
Proponuje sciecie na boba w taki sposob jak na zalaczniku. Zdjecie mozna wydrukowac i pokazac fruzjerce (zeby nie sciela za krotko). Mysle równie¿, ze regulacja brwi (oczywiscie nie samodzielna) tak¿e byla by korzystna Do tego zakup dobrego podlkadu i korektora pod oczy zeby zamaskowac worki (dzieci daja w kosc, wiem cos o tym), tusz do rzes, szminka i gotowe Sexy mama jak siê patrzy
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg bob.jpg (8,7 KB, 19 za³adowañ)

Stary 2012-04-22, 13:27   #4895
kicia069
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 059

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Poka¿ wiadomo¶æ
Proponuje sciecie na boba w taki sposob jak na zalaczniku. Zdjecie mozna wydrukowac i pokazac fruzjerce (zeby nie sciela za krotko). Mysle równie¿, ze regulacja brwi (oczywiscie nie samodzielna) tak¿e byla by korzystna Do tego zakup dobrego podlkadu i korektora pod oczy zeby zamaskowac worki (dzieci daja w kosc, wiem cos o tym), tusz do rzes, szminka i gotowe Sexy mama jak siê patrzy
to samo chcia³am napisaæ bob bêdzie idealny do tego zarzuci³abym jaki¶ czekoladowy br±zik co¶ ala Ewa Longoria (te¿ masz br±zowe oczka i my¶le ze ten kolorek doda³by Ci takiej lekko¶ci i m³odo¶ci)

obowi±zkowo wyregulowanie brwi ( lekkie przyciemnienie ich np cieniem do powiek) i mocno wytuszowane rzêsy + br±zer na policzki

za³±czam zdjêcia, widze na Tobie zarówno taki kolorek jak i ciêcie ( nie ka¿dy bob musi byæ prosty, mo¿na go ró¿nie uk³adaæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg img-thing.jpg (13,5 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg evaharshtimes.jpg (34,9 KB, 13 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 121.jpg (28,7 KB, 5 za³adowañ)
kicia069 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:00   #4896
Edyta123456
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

hej, mam problem z okresleniem ksztaltu mojej twarzy. nie wiem czy jest okragla czy raczej w ksztalcie prostokata ... zastanawiam sie nad grzywka prosta i prostymi wlosami siegajacymi ramion. jak myslicie????
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI8299.jpg (43,2 KB, 11 za³adowañ)
Edyta123456 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:04   #4897
karoleczka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28
Thumbs up Dot.: Jaka FRYZURA bêdzie mi pasowaæ ? - w±tek zbiorczy

chyba bede musiala sie skusic na tego boba ;- czas na zmiany.dzieki dziewczyny
karoleczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 22:43   #4898
speedway21
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Zmieniamy fryzurkê choæ nie doñca

Elo, mam takie d³u¿sze w³osy, nie d³ugie ale d³u¿sze grzywka itp. Ale mam jeden problem, otó¿ jak wychodzê na zawn±trz to wystarczy lekki wiatr i bach bach i ju¿ mam syf na g³owie. Mo¿ecie poleciæ co¶ do w³osów tak ¿eby fryzura by³a trwalsza. Próbowa³em gumy, nawet trochê ¿elu, nawet lakier, ale po lakierze tworzy mi siê takie bia³e co¶ co wygl±da jak ³upie¿ i ju¿ nie "sprayowa³em" siê.
Nie chcê te¿ wk³adaæ w to nie wiadomo ile kosmetyków, chodzi mi o co¶ po czym mój image bêdzie twardszy a wygl±da³ naturalnie.

W zwi±zku z tymi problemami rozmy¶lam ¶ciêcie w³osów. Widzia³oby mi siê co¶ takiego jakiego jak w za³±czniku, ale jak to wyt³umaczyæ fryzjerowi ¿ebym mia³ dobrze ¶ciête i ¿ebym nie wygl±da³ jak pajac. Jak mam krótkie w³osy to mam proste, ale w przypadku d³u¿szych to koñcówki mi siê krêc±, nie ma innej opcji ni¿ prostownica?

Trzecia kwestia, to na g³owie tak po prawej stronie mam takie ja na to mówiê ....kó³ko ;D A wiêc jest to miejsce gdzie rozchodz± siê w³osy na ró¿ne strony, jak mia³em krótsze to pamiêtam i¿ dziwnie mi w tym miejscy sta³y w³osy, jak mam d³u¿sze to s± takie opadniete i w tym miejscu pusto jest, ju¿ siê zmartwi³em ¿e ³ysieje, ale s± tam w³osy wiêc nie, tylko siê tak dziwnie uk³adaj±. Idzie co¶ z tym zrobiæ? Jakbym chca³ siê obci±æ tak jak w za³±czniku nie bêdzie to wygl±da³o ¶miesznie, to jest tak jakby z ty³u z boku po prawej, a tym zdj to by tak wypada³o na granicy krótkich i d³ugich w³osów.

Z góry dziêki za pomoc, pozdrawiam.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura111111111.jpg (9,7 KB, 44 za³adowañ)
speedway21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:35   #4899
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoleczka Poka¿ wiadomo¶æ
chyba bede musiala sie skusic na tego boba ;- czas na zmiany.dzieki dziewczyny
Poka¿esz siê nam po??

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Edyta123456 Poka¿ wiadomo¶æ
hej, mam problem z okresleniem ksztaltu mojej twarzy. nie wiem czy jest okragla czy raczej w ksztalcie prostokata ... zastanawiam sie nad grzywka prosta i prostymi wlosami siegajacymi ramion. jak myslicie????
ciê¿ko mi oceniæ kszta³t twarzy pod tym k±tem Dodaj zdjêcie na wprost obiektywu. Co do prostej grzywki to uwa¿am, ¿e by Ci nie pasowa³a.

Stary 2012-04-24, 12:27   #4900
kudlata_1987
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
GG do kudlata_1987

Cze¶æ dziewczyny
Jaki¶ rok temu z moich piêknych loków zrobi³y mi siê proste w³osy (mój tata te¿ tak mia³ i to pewnie po nim odzidziczy³am ). Nie mam pojêcia co z nimi zrobiæ. Fryzjerka mnie zawiod³a - koszmar. Zrobi³am sobie sama grzywkê ale ¶rdnio siê sobie podobam z uwagi na to, ¿e po jednej stronie zosta³o mi do¶æ ma³o w³osów i wygl±da jabkbym ich tam nie mia³a ;p Czy mog³by¶cie doradziæ mi jak±¶ fryzurkê ³atw± w utrzymaniu nie wymagaj±c± u¿ycia ¿adnych lakierów itp.? By³abym bardzo wdziêczna, aby¶cie poda³y jakie¶ linki do obrazów z fryzurami jakie mi polecacie, abym mog³a je sobie drukn±æ i pój¶æ do fryzjerki i pokazaæ co dok³adnie chcê. Zdjêcia poni¿ej... i tak na wszystkich 3 to ja (jak siê u¶miecham robi mi siê inny owal twarzy wiem ).
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 29488469.jpg (17,7 KB, 12 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg ja1p.jpg (9,2 KB, 7 za³adowañ)

Edytowane przez kudlata_1987
Czas edycji: 2012-04-25 o 21:37
kudlata_1987 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:46   #4901
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kudlata_1987 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny
Jaki¶ rok temu z moich piêknych loków zrobi³y mi siê proste w³osy (mój tata te¿ tak mia³ i to pewnie po nim odzidziczy³am ). Nie mam pojêcia co z nimi zrobiæ. Fryzjerka mnie zawiod³a - koszmar. Zrobi³am sobie sama grzywkê ale ¶rdnio siê sobie podobam z uwagi na to, ¿e po jednej stronie zosta³o mi do¶æ ma³o w³osów i wygl±da jabkbym ich tam nie mia³a ;p Czy mog³by¶cie doradziæ mi jak±¶ fryzurkê ³atw± w utrzymaniu nie wymagaj±c± u¿ycia ¿adnych lakierów itp.? By³abym bardzo wdziêczna, aby¶cie poda³y jakie¶ linki do obrazów z fryzurami jakie mi polecacie, abym mog³a je sobie drukn±æ i pój¶æ do fryzjerki i pokazaæ co dok³adnie chcê. Zdjêcia poni¿ej... i tak na wszystkich 3 to ja (jak siê u¶miecham robi mi siê inny owal twarzy wiem ).

http://img338.imageshack.us/img338/2551/29488469.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/2020/ja1p.jpg
http://img710.imageshack.us/img710/6224/ja2yh.jpg
Na Twoim miejscu postawi³abym na ciêcie w stylu Evy Longorii. I mo¿e poczytaj sobie w±tek krêconow³osych. Znajdziesz tam sposoby na przywrócenie skrêtu w³osom Zawsze warto spróbowaæ Mo¿e Twoje k³aczki potrzebuj± tylko odpowiedniej pielêgnacji
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg eva-longoria-el-sueno-de-esperanza-gala1.jpg (41,0 KB, 8 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg eva-longoria-hairstyle.jpg (30,3 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg eva-longoria-hairstyle-2.jpg (17,3 KB, 11 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Eva-Longoria-hairstyles.jpg (13,5 KB, 6 za³adowañ)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 14:05   #4902
kudlata_1987
Przyczajenie

GG do kudlata_1987

Cytat:
I mo¿e poczytaj sobie w±tek krêconow³osych. Znajdziesz tam sposoby na przywrócenie skrêtu w³osom Zawsze warto spróbowaæ Mo¿e Twoje k³aczki potrzebuj± tylko odpowiedniej pielêgnacji
Dziêki za radê ale próbowa³am ju¿ ró¿nych masek od¿ywczych, regeneracyjnych i pogodzi³am siê ju¿ z prostymi w³osami Jedyna nadzieja to ci±¿a i burza hormonów ;D

A co do fryzur powiem, ¿e nawet nawet
Stary 2012-04-24, 14:45   #4903
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Dziêki za radê ale próbowa³am ju¿ ró¿nych masek od¿ywczych, regeneracyjnych i pogodzi³am siê ju¿ z prostymi w³osami Jedyna nadzieja to ci±¿a i burza hormonów ;D

A co do fryzur powiem, ¿e nawet nawet
Mnie w ci±¿y w³osy bardzo szybko ros³y

Stary 2012-04-24, 20:38   #4904
Madziarka1233
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
Exclamation Co zrobiæ z w³osami?

Otó¿ ostatnio mimo faktu ¿e tak siê cieszy³am ¿e w³oski podros³y o jakie¶ 5 cm. mam zamiar je ¶ci±æ.
S± w prawie tragicznym stanie- zniszczone, wysuszone i do tego nierówno, brzydko ¶ciête (efekt no¿yczek i domowych eksperymentów...) nie uk³adaj± siê, do niedawna mia³y te¿ okropny kolor ale zafarbowa³am, ale przez fakt ¿e w³osy by³y mocno rozja¶niane kolor szybko siê wyp³ukuje wiêc pewnie d³ugo siê tym nie naciesze.
I teraz pojawia siê pytanie: co z nimi zrobiæ? my¶la³am o ¶ciêciu trochê za ramiona, jako¶ wycieniowaæ ¿eby siê uk³ada³y, abstynencja od prostownicy, suszarki.
no i pojawia siê te¿ problem mojej twarzy- co¶ pod owaln± ale z zaokr±glonymi policzkami i brod±.i ogólnie taka "du¿a" o.O
i ma³e oczy.
raczej co¶ z falowanymi w³osami i raczej bez grzywki, moja obecna jest do po³owy ust wiêc raczej zapuszcze i zrobiê przedzia³ek.

Co proponujecie?
Madziarka1233 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:22   #4905
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dot.: Co zrobiæ z w³osami?

Cytat:
Napisane przez Madziarka1233 Poka¿ wiadomo¶æ
Otó¿ ostatnio mimo faktu ¿e tak siê cieszy³am ¿e w³oski podros³y o jakie¶ 5 cm. mam zamiar je ¶ci±æ.
S± w prawie tragicznym stanie- zniszczone, wysuszone i do tego nierówno, brzydko ¶ciête (efekt no¿yczek i domowych eksperymentów...) nie uk³adaj± siê, do niedawna mia³y te¿ okropny kolor ale zafarbowa³am, ale przez fakt ¿e w³osy by³y mocno rozja¶niane kolor szybko siê wyp³ukuje wiêc pewnie d³ugo siê tym nie naciesze.
I teraz pojawia siê pytanie: co z nimi zrobiæ? my¶la³am o ¶ciêciu trochê za ramiona, jako¶ wycieniowaæ ¿eby siê uk³ada³y, abstynencja od prostownicy, suszarki.
no i pojawia siê te¿ problem mojej twarzy- co¶ pod owaln± ale z zaokr±glonymi policzkami i brod±.i ogólnie taka "du¿a" o.O
i ma³e oczy.
raczej co¶ z falowanymi w³osami i raczej bez grzywki, moja obecna jest do po³owy ust wiêc raczej zapuszcze i zrobiê przedzia³ek.

Co proponujecie?
dodaj zdjêcie

Stary 2012-04-25, 21:34   #4906
kudlata_1987
Przyczajenie

GG do kudlata_1987

To ponownie ja ;p wpad³a mi w oko pewna fryzura i powiem ¿e strasznie mi siê spodoba³a i chcia³abym Was zapytaæ czy uwa¿acie, ¿e by mi pasowa³a? Poni¿ej zamieszczam zdjêcia fryzurki a moje oczywi¶cie gdzie¶ tam wy¿ej
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg rrrrr.jpg (34,4 KB, 6 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytu³u.jpg (21,6 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytu³uoio.jpg (25,8 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg ooo.jpg (21,5 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg pppp.jpg (17,7 KB, 1 za³adowañ)
Stary 2012-04-25, 21:56   #4907
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
To ponownie ja ;p wpad³a mi w oko pewna fryzura i powiem ¿e strasznie mi siê spodoba³a i chcia³abym Was zapytaæ czy uwa¿acie, ¿e by mi pasowa³a? Poni¿ej zamieszczam zdjêcia fryzurki a moje oczywi¶cie gdzie¶ tam wy¿ej
Te¿ Ci bêdzie ³adnie!

Stary 2012-04-30, 20:33   #4908
ewager
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Grzywka a niskie czo³o

Witajcie") Marzy mi siê grzywka od d³u¿szego czasu, jednak mam problem: mój kszta³t twarzy jest okr±g³y (niskie czo³o,pe³ne policzki) czyta³am ,¿e przy taiej buzi powinno siê unikaæ grzywek...;/ My¶la³am by zrobiæ sobie jak±¶ krótk± nad brwiami ,ale nie wiem czy mi bêdzie pasowaæ...;/ Mam Czarne w³osy prawie do pasa i du¿e zielone oczy,i brzydki ma³y nos...
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg akpa_szatynka_grzywka_350.jpg (25,0 KB, 46 za³adowañ)
ewager jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:15   #4909
phero_nike
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 838

Witajcie!

Pisa³am w w±tku ''metamorfozy'', ale tam dziewczynki na razie mi nie pomog³y mimo serdecznych starañ (po prostu jestem wybredniacha v.v), wiêc liczê, ¿e Wy co¶ doradzicie. W³osy mam problematyczne: t³uste u nasady, suche na koñcach, pó³ krêcone( z przodu mog± byæ loczki choæ nie musz±, z ty³u s± prawie proste), za ³opatki, pusz±ce siê. Chcia³abym zrobiæ grzywkê, ¿eby zas³oniæ wysokie czo³o i móc czasem upi±æ w³oski ( np. w gor±ce dni). Przesy³am swoje zdjêcia (w niektórych mam krótkie w³osy, ale to tylko na potrzeby grzywki; nie zetnê, bo mi siê bêd± jeszcze gorzej puszy³y, right?) oraz moje propozycje. Napiszcie co s±dzicie, dodajcie swoje propozycje (najlepiej z fotkami).

Proszê skromnie i dziêkujê
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg P701003322.jpg (28,9 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P60400343.jpg (75,2 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg ja2.jpg (16,1 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg me.jpg (22,6 KB, 6 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg mnb.jpg (23,1 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg mm.jpg (22,9 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 000000381245-mathilda_tolvanen-fit.jpg (70,3 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-owalna-twarz.jpg (33,5 KB, 4 za³adowañ)
phero_nike jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 08:47   #4910
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phero_nike Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie!

Pisa³am w w±tku ''metamorfozy'', ale tam dziewczynki na razie mi nie pomog³y mimo serdecznych starañ (po prostu jestem wybredniacha v.v), wiêc liczê, ¿e Wy co¶ doradzicie. W³osy mam problematyczne: t³uste u nasady, suche na koñcach, pó³ krêcone( z przodu mog± byæ loczki choæ nie musz±, z ty³u s± prawie proste), za ³opatki, pusz±ce siê. Chcia³abym zrobiæ grzywkê, ¿eby zas³oniæ wysokie czo³o i móc czasem upi±æ w³oski ( np. w gor±ce dni). Przesy³am swoje zdjêcia (w niektórych mam krótkie w³osy, ale to tylko na potrzeby grzywki; nie zetnê, bo mi siê bêd± jeszcze gorzej puszy³y, right?) oraz moje propozycje. Napiszcie co s±dzicie, dodajcie swoje propozycje (najlepiej z fotkami).

Proszê skromnie i dziêkujê
Kilka propozycji grzywek ode mnie

Cytat:
Napisane przez speedway21 Poka¿ wiadomo¶æ
Elo, mam takie d³u¿sze w³osy, nie d³ugie ale d³u¿sze grzywka itp. Ale mam jeden problem, otó¿ jak wychodzê na zawn±trz to wystarczy lekki wiatr i bach bach i ju¿ mam syf na g³owie. Mo¿ecie poleciæ co¶ do w³osów tak ¿eby fryzura by³a trwalsza. Próbowa³em gumy, nawet trochê ¿elu, nawet lakier, ale po lakierze tworzy mi siê takie bia³e co¶ co wygl±da jak ³upie¿ i ju¿ nie "sprayowa³em" siê.
Nie chcê te¿ wk³adaæ w to nie wiadomo ile kosmetyków, chodzi mi o co¶ po czym mój image bêdzie twardszy a wygl±da³ naturalnie.

W zwi±zku z tymi problemami rozmy¶lam ¶ciêcie w³osów. Widzia³oby mi siê co¶ takiego jakiego jak w za³±czniku, ale jak to wyt³umaczyæ fryzjerowi ¿ebym mia³ dobrze ¶ciête i ¿ebym nie wygl±da³ jak pajac. Jak mam krótkie w³osy to mam proste, ale w przypadku d³u¿szych to koñcówki mi siê krêc±, nie ma innej opcji ni¿ prostownica?

Trzecia kwestia, to na g³owie tak po prawej stronie mam takie ja na to mówiê ....kó³ko ;D A wiêc jest to miejsce gdzie rozchodz± siê w³osy na ró¿ne strony, jak mia³em krótsze to pamiêtam i¿ dziwnie mi w tym miejscy sta³y w³osy, jak mam d³u¿sze to s± takie opadniete i w tym miejscu pusto jest, ju¿ siê zmartwi³em ¿e ³ysieje, ale s± tam w³osy wiêc nie, tylko siê tak dziwnie uk³adaj±. Idzie co¶ z tym zrobiæ? Jakbym chca³ siê obci±æ tak jak w za³±czniku nie bêdzie to wygl±da³o ¶miesznie, to jest tak jakby z ty³u z boku po prawej, a tym zdj to by tak wypada³o na granicy krótkich i d³ugich w³osów.

Z góry dziêki za pomoc, pozdrawiam.
wstaw swoje zdjêcie. z opisu ciê¿ko wywnioskowaæ jak wygl±dasz.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ewager Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie") Marzy mi siê grzywka od d³u¿szego czasu, jednak mam problem: mój kszta³t twarzy jest okr±g³y (niskie czo³o,pe³ne policzki) czyta³am ,¿e przy taiej buzi powinno siê unikaæ grzywek...;/ My¶la³am by zrobiæ sobie jak±¶ krótk± nad brwiami ,ale nie wiem czy mi bêdzie pasowaæ...;/ Mam Czarne w³osy prawie do pasa i du¿e zielone oczy,i brzydki ma³y nos...
Prosta grzywka przy okr±g³ej twarzy sprawi, ¿e bêdzie ona wygl±daæ jak ksiê¿yc w pe³ni. Lepiej zrobiæ grzywkê na boku, d³u¿sz±, cieniowan±.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg grzywka1.jpg (16,1 KB, 0 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka2.jpg (10,4 KB, 0 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka3.jpg (10,0 KB, 8 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka4.jpg (13,4 KB, 1 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka5.jpg (11,4 KB, 1 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka6.jpg (11,9 KB, 0 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka7.jpg (10,3 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka8.jpg (12,4 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grzywka9.jpg (10,3 KB, 1 za³adowañ)

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2012-05-06 o 17:39 Powód: post pod postem
Stary 2012-05-02, 14:43   #4911
phero_nike
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 838

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Poka¿ wiadomo¶æ
Kilka propozycji grzywek ode mnie
Dziêkujê Wszystkie w sumie ciekawe tylko nie wiem czy grzywka na bok siê u mnie ''sprawdzi'', poniewa¿ mam widoczne k±ty i ta druga strona wygl±da³aby troszkê ''³yso''.. ? Poza tym proszê o skomentowanie moich propozycji nawet je¿eli opinia mia³aby byæ ma³o przyjemna - szczero¶æ jest z³otem
phero_nike jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:44   #4912
Luniak
Przyczajenie

Dot.: Re: jaka fryzura ??

Jaka fryzura by³aby dla mnie najbardziej odpowiednia ?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00307.jpg (35,2 KB, 12 za³adowañ)
Luniak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:06   #4913
sisi88k
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Cze¶æ,
Mam do wszystkich pytanie. Na wiosnê chcê zaszaleæ i zmieniæ fryzurê. Okazjê mam do tego ¶wietn±, poniewa¿ kupi³am kupon na grouponie, który uprawnia do strzy¿enia, modelowania i baleja¿u 1 kolorem. Przesy³am Wam zdjêcie moich w³osów. S± dosyæ ciemne. S³ysza³am, ¿e do ciemnych w³osów pasuj± blondy, ale nie jestem przekonana, dlatego chcia³abym siê Was poradziæ Jaki kolor pasuje do moich w³osów? Rudy? Jasny blond? Ciemny blond? Inny kolor? Bêdê wdziêczna za wszelkie porady

Aha, i czy niesforne w³osy (bardzo podatne na zmiany pogody, rano przys³owiowa 'szopa na g³owie') lepiej ¶ci±æ na krótko czy mieæ je d³ugie? Zawsze mnie to zastanawia³o. Chodzi mi o uk³adanie w³osów i robienie fryzur. Nie mam punktu odniesienia, gdy¿ zawsze mia³am w³osy podobnej d³ugo¶ci i nie powiem, sprawiaj± mi problemy.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura.jpg (26,1 KB, 20 za³adowañ)

Edytowane przez sisi88k
Czas edycji: 2012-05-03 o 19:10
sisi88k jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:26   #4914
ewager
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Dot.: Grzywka a niskie czo³o

No trudno zrobiê na bok...
ewager jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-12, 22:58   #4915
zofiii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70
fryzura do kszta³tu mojej twarzy

hej!
zale¿y mi, aby¶cie mi doradzi³y uczesanie na co dzieñ do kszta³tu mojej twarzy.
czo³o mam raczej szerokie i trochê wysokie (ok. 5,5cm od brwi do linii w³osów), zaokr±glone policzki i brodê.
w³osy mam bardzo gêste i wycieniowanie, do ramion. zawsze muszê je prostowaæ, bo bardzo siê pusz±. grzywkê mam pó³d³ug± na bok, przedzia³ek na boku.
chcia³abym uwolniæ siê od tej grzywki ju¿, mam jej dosyæ, jest niewygodna. poza tym, nawet, jak wyprostujê, to i tak, po wyj¶ciu na dwór, pod wp³ywem wilgotnego powietrza, puszy siê i wygl±da ¼le. a jedwabie ani od¿ywki nie dzia³aj± na moje uparte w³osy.

mog³yby¶cie mi doradziæ zmianê uczesania?

Edytowane przez zofiii
Czas edycji: 2012-05-13 o 19:24
zofiii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-13, 14:02   #4916
zofiii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70
Dot.: fryzura do kszta³tu mojej twarzy

pomo¿e kto¶? bo ju¿ naprawdê nie wiem, jak mam siê czesaæ do mojej pulchnej twarzy, byleby bez grzywki...
zofiii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:00   #4917
incognitooo1989
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Zmiana fryzury.

Witajcie!
Od bardzo dawna mam tak± sam± fryzurê, mianowicie d³ugie w³osy i grzywka. Oczywi¶cie nie s± naturalnie proste (u¿ywam prostownicy). Bardzo chcia³abym co¶ zmieniæ... I mam nadziejê, ¿e doradzicie mi, czy zostaæ przy tym co jest, czy obci±æ w³osy. Z góry zaznaczam, ¿e z grzywk± do góry wygl±dam jak idiotka, mam wysokie czo³o i ¼le siê wtedy czujê.

Wrzucam tutaj fotkê...
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0127f.jpg/
incognitooo1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-15, 19:44   #4918
pin up girl1991
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 503
Dot.: Zmiana fryzury.

Cytat:
Napisane przez incognitooo1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie!
Od bardzo dawna mam tak± sam± fryzurê, mianowicie d³ugie w³osy i grzywka. Oczywi¶cie nie s± naturalnie proste (u¿ywam prostownicy). Bardzo chcia³abym co¶ zmieniæ... I mam nadziejê, ¿e doradzicie mi, czy zostaæ przy tym co jest, czy obci±æ w³osy. Z góry zaznaczam, ¿e z grzywk± do góry wygl±dam jak idiotka, mam wysokie czo³o i ¼le siê wtedy czujê.

Wrzucam tutaj fotkê...
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0127f.jpg/
Ale Ty ³adna co do w³osków to ³adnie Ci w takich jak nie musisz to nie kombinuj

Je¶li ja jestem TANIA to Ty jeste¶ GRATIS!
pin up girl1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:05   #4919
incognitooo1989
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cytat:
Napisane przez pin up girl1991 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale Ty ³adna co do w³osków to ³adnie Ci w takich jak nie musisz to nie kombinuj

Kiedy w³a¶nie ja chcia³abym co¶ zmieniæ. Kolor raczej odpada, bo wiem, ¿e bêdzie k³opot z odrostami w pó¼niejszym czasie;/ Jestem nawet gotowa obci±æ w³osy na krótko;p
incognitooo1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-16, 08:15   #4920
dorka24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

hej dziewczyny
chcia³abym co¶ zmieniæ w swojej fryzurze, bo po ¶lubie ju¿ dobrych kilka miesiêcy a ja nadal nic nie zrobi³am z w³osami. Na ¶lub zapuszcza³am, a teraz chcê obci±æ, bo zwyczajnie mi nie wygodnie z takimi d³ugimi ( teraz mam ju¿ sporo za ³opatki). jedno wiem nie chcê zmieniaæ koloru, je¶li na zdjêciach tego nie widaæ dobrze, moje w³osy to blond, odcieñ zmienia siê w zale¿no¶ci od pory roku na lato ja¶niej± od s³oñca i zdarza mi siê ¿e znajomi pytaj± czy robi³am pasemka bo w³a¶nie tak wygl±daj±.
Mia³am do tej pory ju¿ ró¿ne fryzury, bardzo krótkie, ¶redniej d³ugo¶ci... w³osy mi siê lekko krêc±, szczególnie jak s± krótsze, wtedy koñcówki wywijaj± siê nie tak jak powinny.
Mia³am te¿ grzywki ró¿nej d³ugo¶ci, ale wydajê mi siê ¿e taka d³u¿sza na bok jest najlepsza. Jaki¶ rok przed ¶lubem mia³am co¶ w stylu za³±czonego zdjêcia, obciête na prosto, tyle ¿e z ty³u trochê krótsze z przodu d³u¿sze, ale grzywka krótka koñcz±ca siê nad brwiami. Niestety musia³am u¿ywaæ prostownicy by wygl±da³a tak jak powinna. Szczerze mówi±c chcia³abym tak± by jak najmniej przy niej robiæ tak± d³ugo¶æ by móc je zwi±zaæ
Pomó¿cie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 4 (043).jpg (69,0 KB, 14 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMGP9924.jpg (11,1 KB, 15 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg w³osy.jpg (32,1 KB, 22 za³adowañ)

mi³o¶æ przyja¼ñ zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.