![]() |
#4891 | ||
High Quality Since 2007
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Seks w wannie na pierwszy raz? No, to dość odważna propozycja, ale z gatunku fantazji a nie ułatwiania życia swojej kobiecie...
||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czemu? Pieściliśmy się już niejednokrotnie w wannie i pod prysznicem... Czy woda nie zminimalizuje bólu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wczoraj byłam u gina i się dowiedziałam, czemu mnie tak bolało. Mam jakąś cholernie mocno ukrwioną błonę, wyłam z bólu na fotelu, jak mnie badała. Stwierdziła, że całe szczęście żeśmy nie próbowali na siłę, bo prawdopodobnie skończyłoby się w szpitalu z krwotokiem. Więc szczęście w nieszczęściu, że takiej traumy sobie z TŻ nie zafundowaliśmy. Mam się poddać zabiegowi nacięcia błony/usunięcia jej... I mam straszny problem
![]() Moja frustracja się nasila. Nie chcę tego robić w publicznym szpitalu, głównie przez wzgląd na to, że taki zabieg pewnie odbędzie się w klinice, czyli gdzieś, gdzie teoretycznie mogę potem trafić jako studentka medycyny ![]() Czy któraś z Was wie/miała ten zabieg w którejś z klinik/gabinetów na terenie Górnego Śląska/Częstochowy/Zagłębia Dąbrowskiego? W ostateczności Kraków. Błagam Was, ja już po prostu siedzę i płaczę całe rano, bo nigdzie nie mogę znaleźć pomocy, ginekolożka mi poleciła kliniki i wszędzie mi odmówiono. |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
praktyki na ginekologii są zwykle po 5 roku, na pewno Cię zapamiętają
![]() wyluzuj i idź do zwykłego szpitala, to żaden wstyd. (gdy człowiek widzi 50 wagin dziennie, przestaje to na nim robić wrażenie) ![]() Edytowane przez lilia_pamplemousse Czas edycji: 2012-08-30 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Konto usunięte
|
Nie, nie chcę iść do zwykłego szpitala. Jak pisałam, biorę to pod uwagę wyłącznie wtedy, gdy nie znajdę nic innego. A już na pewno nie mam ochoty iść do kliniki na Ligocie, wystarczająco fajnie moją mamę tam potraktowali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | ||
High Quality Since 2007
|
Dzwoniłaś do Epione?
||
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Przyczajenie
|
Moj pierwszy raz przezyłam w kwietnie tego roku,w motelu, moje wspomnienia straszny ból,probowalismy 2 razy,ale strasznie bolało,ale wcale sie tym nie przejmowałam,mam wspaniałego chłopaka jest ode mnie o 3 lata starszy zrozumiał,kolejne razy były coraz lepsze,teraz jest juz cudownie. Mimo,ze odczuwałam bol podczas pierwszego razu to itak miło go wspomniam bo przezyłam go z wspaniałym facetem tym jedynym na zawsze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2012-08-30 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
High Quality Since 2007
|
Daj znać z ciekawości, jaki będzie rezultat i potem, jak już będziesz po zabiegu oraz po pierwszym razie. Powodzenia!
||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja sama powoli przygotowywuje sie do pierwszego razu, zaczelam brac tabletki, czytac o tym, bo niestety jestem typem czlowieka, ktorzy przed zrobieniem czegos musi zebrac wszystkie mozliwe informacje i szczerze mowiac, zaluje ze zaczelam cokolwiek o tym czytac, bo tylko mnie to przestraszylo.
Strasznie obawiam sie bolu, naczytalam sie o mocno ukrwionych blonach dziewiczych, myslicie ze podczas badania ginekologicznego, ginekolog moglaby mi powiedziec sama z siebie, jezeli mialabym takowa? Niestety, nie mam mozliwosci isc teraz i sie zapytac. Tamponow uzywam od zawsze, nigdy nie czuje zadnego bolu, mam 20 lat, przy pettingu (kiedy TZ wklada mi palce) czuje tylko przyjemnosc, badania ginekologiczne mialam wykonywane normalnie, jednak obserwujac siebie w lusterku wydaje mi sie ze jeszcze mam tam blone. Myslicie, ze powyzsze czynniki rokuja ze nie bedzie tak zle, czy raczej nie maja nic wspolnego? Za kazdym razem kiedy mialoby do tego dojsc, z jednej str czuje sie gotowa, ale z drugiej zaraz przerywam bo tak panicznie boje sie bolu, potokow krwi itd. Dodam, ze nie mysle zeby to byla kwestia tego ze nie jestem gotowa, wczesniej naprawde chcialam to zrobic, ale powiedzialam ze poczekam na wizyte u ginekologa, zaczne brac tabletki, pozniej chcialam byc pewna i pomimo ze zaczelam brac tabletki w 1 dniu cyklu, chcialam odczekac tydzien i przez ten przeklety tydzien tyle sie naczytalam, ze teraz nie kojarzy mi sie to z bliskoscia mojego partnera, tylko przebiciem blony i rozpychaniem pochwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | ||
High Quality Since 2007
|
Wyluzuj. Ludzie przeżywają swoje pierwsze razy, tak po prostu. Nie jest to koniec świata, nie zdarzają się często nie wiadomo jakie komplikacje. Możesz zapytać lekarza o to, jak wygląda Twoja błona i czy jest gruba, to na pewno. Ale tak poza tym to przestań świrować
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Raczkowanie
|
No wlasnie nie wiem czy doczytalas, ale niestety nie mam mozliwosci teraz zapytac o to lekarza. Mysliscie ze sama by mi cos wspomniala jakbym miala mocno ukrwiona malo elastyczna blone? Dodam, ze badala mnie w sposob normalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||
High Quality Since 2007
|
No ale jak chcesz poczekać, to oczywiście możesz dopytać.
Nie sądzę, żeby lekarz Ci nic nie powiedział jeśli zauważyłby jakąś nieprawidłowość. Co to jest sposób normalny? ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
Myslalam ze sposob normalny to przy pomocy wziernika, a palcami jest delikatniej
![]() Jest jakis sposob zeby zniwelowac bol? Oprocz lampki wina, podniecenia? Nie wiem, rozciaganie blony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | ||
High Quality Since 2007
|
To jak w końcu byłaś badana?
![]() Jak na moje to przesadzasz z paniką ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Słuchaj Kochana, ja nie jestem w stanie włożyć sobie do pochwy ani tampona ani palców. Więc uważam, że musi być coś nie tak, w moim przypadku. Pierwsze próby współżycia były, jednak na razie chyba kolejne odłożymy na później, pod koniec września mam wizytę u ginekologa, zobaczymy co powie...
![]() |
#4909 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Nic nie wskazuje na to, że możesz przeżywać ból podczas pierwszego razu, a już pytasz o sposoby na rozciąganie błony... To może zacznij się marwtić reumatyzmem, który czeka Cię za kilkadziesiąt lat, tak na zapas jak teraz robisz ![]() ![]() Przez spięcie jakie sama sobie zafundowałaś możesz pogorszyć tylko sprawę, bo zamiast myśleć o bliskości swojego partnera będziesz się zastanawiać jak napięła się twoja błona i kiedy zacznie boleć. Kilka postów wyżej napisała confused women (przeczytałaś?), która miała problemy z używaniem tamponów i przełożyło się to u niej na niemożność wprowadzenia członka. Ty nie czujesz dyskomfortu przy tamponach czy przy pieszczeniu palcami. Więc po co sobie wymyślać problemy? No i chyba zaponiałaś, że są osoby, które podczas pierwszego razu nie czuły bólu w ogóle - np. ja ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-08-30 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moim zdaniem nacinanie błony to głupi pomysł....u mnie też nie poszło łatwo, bardzo bolało, aż krzyczałam (z bólu, oczywiście). Okazało się, że błonę chyba straciłam całkiem dopiero za drugim razem, bo dopiero wtedy krwawiłam. Za to za pierwszym razem byłam bardzo zestresowana, cała się trzęsłam, przez co spinałam się też "tam". Oprócz lampki wina...cóż, ważna jest czułość, uspokojenie i ukojenie. To nie jest abrakadabra, tylko pierwszy raz, akt defloracji de facto. I racja, służy, aby pozbyć się błony. Nie ma przyjemności, ale u mnie np partner też nie miał, wykonał parę ruchów i koniec. Bez orgazmu. Ale pomyśl o tym co będzie później, będziesz mogła spełniać swoje erotyczne fantazje ![]() Z mojego doświadczenia jak się tak stresowałam, partner zaczął mnie pieścić ustami. Odwróciło to moją uwagę, rozluźniło mnie nieco. Potem "wziął" mnie z zaskoczenia, jeśli można to tak ująć. Jak się okazało sposób był dobry, bo bolało już mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Raczkowanie
|
annakarenina123 dokładnie Cię rozumiem. Chyba właściwie każda z nas rozumie bo przez to przechodziła. Ból, strach i informacje jakich się można doczytać w necie trochę odwodzą od pomysłu stracenia dziewictwa ale jeśli masz tego kogoś, kto Cię kocha, zajmie się Tobą to pierwszy raz jakoś przeżyjesz
![]() ![]() Ja już od dawna jestem w gronie tych "po" ale pamiętam ten dzień jakby to było wczoraj. To było z moim exem, miałam 19 lat i myślałam, że moje urodziny to najlepszy dzień na to. Było faktycznie tak jak myślałam- szału nie było,ale przynajmniej nie bolało ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() pomysłowość nie zna granic ![]()
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jestem po nieudanej probie
![]() Bylam badana wziernikiem. Wiem, musze wyluzowac, nie nastawiam sie ze bedzie fajnie to oczywiste, tylko ze ja nastawiam sie na tragedie, potoki krwi i bol nie z tej ziemi! Staralam sie zobaczyc czy moja blona nie jest przerwana (to nie byloby dziwne, bo petting mam juz za soba, spokojnie wchodza mi dwa palce jezeli jestem podniecona), ale szczerze mowiac nie wiem jak ona wyglada wiec nie wiem czy ja mam. Myslicie ze to mozliwe ze ja stracilam? Ech masakra, ale ze mnie panikara. |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | ||
High Quality Since 2007
|
Czy masz błonę czy nie, czy przebitą czy nie - to naprawdę nie o to chodzi w seksie
![]() Ty masz kochać chłopaka i chcieć seksu z nim, a nie przejmować się jakimiś pierdołami...
||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Naczytałaś się o potokach krwi i bólu - uwierzyłaś. U mnie nie było ani kropli krwi i bólu - też w to uwierz!
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem tutaj nowa, ale juz jakies pare miesięcy temu czytałam prawie całą noc wasz wątek ! Tak mnie pochłonął.... ![]() I dziś piszę i ja ![]() Planuje przeżyc swój pierwszy raz z facetem.... Ja mam 21 lat on 28... W dodatku jestesmy parą hehe "europejską " hehe ![]() No i zaczyna się problem....bo ja się nadzwyczajnie w świecie boje pomimo że jest uczucie pomiędzy nami, że CHCĘ tego a to jest najważniejsze nie ważne czy będę z nim do konca zycia czy też nie wiem,że chce tego z nim , on wie, że ja jeszcze nigdy nie spałam z nikim chociaż miałam wielki problem, żeby się do tego przyznać pamiętam ![]() A u mnie własnie tak jest, że nie potrafie tak mnie boli od zawsze tampona wprowadzić i teraz mnie wystraszyłyście i to nieźle ! Czy ja tez bed emiec ten problem? I chyba teraz sama mysl i stres o tym doprowadzi mnie do tego problemu.... oprocz wina czy szampana coś polecacie ? ![]()
#4916 | |
wizażowy robalek
|
Cytat:
2. Jeśli masz problem z wprowadzeniem tamponu, bo Cie boli - to dla pewności warto przejść się do ginekologa - powiedz jaka jest sytuacja. Gdy Cie zbada to powie Ci, czy masz twardą błonę czy nie ![]() 3. Winko, długa gra wstępna, wspaniały, czuły, wyrozumiały partner ![]() ![]() 4. Jeżeli pierwszy raz planuje się z partnerem z którym jest się dłuższy czas/w stalym związku, to moim zdaniem warto wziąć tabletki. Libido może zmiejszyć się po tabletkach, ale nie jest to regułą. Gdy ma się dobrze dobrane to powinno być okej. Ja biorę anty i libido mam bardzo wysokie ![]() No i wiadomo - nikt nie chce wpadki. Jeżeli jeszcze nie bierzesz anty, to prezerwatywy są dobrym wyjściem. Prawidłowo założona i dobrana prezerwatywa nie pęknie i nie zsunie się i chroni przed ciążą. Mój partner na mój pierwszy raz właśnie użył prezerwatywy, bo nie brałam jeszcze tabsów wtedy. A jeżeli i tak panikujesz - to wstrzymaj się, pójdź do gina i weź anty ![]() Rada dla takich panikar typu annakarenina123: twarda błona dziewicza zdarza się rzadko. A jeśli nie ma się problemu z wprowadzeniem tampona, wsunięciem jednego/dwóch palcy do pochwy, to co tu panikować? Zabezpieczenie, ukochany partner i luz, luz, luz! To klucz do sukcesu ![]() Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2012-09-05 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Decyzja o braniu tabletek jest dość istotna, więc poczytaj coś więcej na ten temat i zorientuj się, bo póki co brzmisz tak, jakbyś dość lekko podchodziła do tematu. Coś słyszałaś, coś przeczytałaś, ale nic nie wiesz. Tak, tabletki mogą wpływać na libido, ale u niektórych nie wpływają wcale, a ja po kilku latach brania tabletek czasami bym i tak chciała częściej uprawiać seks niż mogę. Jeśli masz mieć pełne poczucie bezpieczeństwa, to tabletki będą zapewne dobrym sposobem uspokojenia się. Ale trzeba o tym pogadać z lekarzem.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Raczkowanie
|
dziękuje za rady
![]() ![]() cóż pozostaje mi sie nie stresowac a będzie dobrze ![]() ale dla mnie jest to tak istotne przezycie ze napewno będzie stres. pozdrawiam was dziewczyny ![]()
#4919 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
To ma być przede wszystkim FAJNE przeżycie, ma być Wasza bliskość, radość, a nie stres. Jak z góry wiesz, że będziesz się denerwować, to sobie to wszystko odpuść - bo to nie ma sensu.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Raczkowanie
|
Tak, ale z drugiej str to nie jest takie latwe sobie odpuscic i raczej wiekszosc, mysle ze ma nadzieje ze nerwy mina podczas gry wstepnej itd. Ze mna tak jest, tylko jak mamy juz przejsc do samego aktu to po prostu wariuje.
Postaram sie naprawde nie panikowac, wiem ze mam skupiac sie na bliskosci, jedyne ze ja naprawde mam niska wytrzymalosc na bol, a teraz to oczami wyobrazni widze juz potoki krwi itd. No zobaczymy, chcialabym miec to za soba, zeby moc naprawde rozkoszowac sie tym co czeka pozniej no ale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.