|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAŁY, ŚREDNI, DUŻY PENIS... budowa i rozmiar - wątek zbiorczy!
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
To był tylko przytyk wobec koleżanki dwa posty wyżej, nie moje osobiste zdanie.
Co nie zmienia faktu że prawie zawsze w sytuacji niedopasowania wina jest zrzucana na/przyjmowana przez mężczyznę. |
|
|
|
#4893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy wiecie, że pochwa jest rozciagliwa.. Facet jak ma 15 to ma nic z tym nie zrobisz. A normalna, zdrowa, zdolna do reprodukcji kobieta " przyjmie" 20 cm. Ja nigdzie nie napisałam,ze mniejsze penisy są gorsze, bo sama trafiam jakoś na te większe, po prostu ciągle powtarza się tu gdzieś to zdanie o " ciasnej cipce" co mnie bawi
Edytowane przez Biedroneczka_8888 Czas edycji: 2014-05-30 o 11:41 |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Konto usunięte
|
Owszem. Każda jest w dodatku takiego samego rozmiaru.
Szkoda że penisa nie da się naciągnąć. ![]() Cytat:
Edytowane przez af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 Czas edycji: 2014-05-30 o 11:44 |
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Teraz to walnales/ as ;D aż się poplakalam.
Ja tam żadnych problemów nie mam. A jak sugerujesz, ze jestem jakąś wielka tam, bo znam biologię to wybacz W pozycji ,np od tylu czasem boli przy dużym penisie, ale rozmawiamu o tym,ze ktoś tam np pisał,ze 20 cm by ją rozerwalo. To ja już nie wiem jak te kobiety rodzą, chyba nas oklamuja, a dzieci wychodzą przez pępek! )
|
|
|
|
#4896 |
|
Konto usunięte
|
Walnąłem bo drażni mnie Twoja wypowiedź, sugerująca że niedopasowanie to kwestia tylko męskiego organu.
|
|
|
|
#4897 |
|
Raczkowanie
|
A co wg Ciebie znaczy niedopasowanie? Czy ja coś o tym mówię? Ani razu nie mówiłam o niedopasowanu, ani nie sugerowalam ani,że mniejsze czy wieksze penisy są gorsze tylko, ze POCHWA SIE ROZCIĄGA i ZDROWA kobieta nie może mówić,ze 20cm penis ja rozerwie. Czy to tak ciężko zrozumieć?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
To Ty nie rozumiesz, że pochwa ma określoną głębokość i nie musi rozciągać się do 20 cm, tylko np. do 15. Jak kobieta rodzi, to pochwa się rozwiera na szerokość, więc nie myl pojęć.
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie ogólnie " ciasna" i " rozerwie" w tym przypadku i 20 cm jako długość w ogóle jest sprzeczne, ale ok. Pochwa ma swój limit, ale przesadzacie. Dziewczę, które nie miało takiego nic w środku i mówi, że ma za małą żeby go zmieścić jest śmieszne. A skąd ona to może wiedzieć w ogóle? Przy pieszczotach nawet palec na początku jest duzy, a tu jaki psikus, penis wejdzie!!
|
|
|
|
#4900 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałem sporo wypowiedzi tutaj i widzę, że dyskusja trwa w najlepsze.
Cóż, po prostu podobnie jak z wielkością penisa, kwestia upodobań to też rzecz indywidualna. Na tej samej zasadzie facet może odrzucić kobietę z biustem B, bo uważa, że go zadowala tylko od D wzwyż... Nie ma uniwersalnej reguły, którą by się dało zastosować do wszystkich. Jeśli by generalizować, to można wywnioskować, że penis w granicach 16-17 cm jest rozwiązaniem optymalnym, bo nie jest za wielki dla tych lubiących normalne, a i nie będzie znacząco za mały dla tych, które koniecznie potrzebują wielkich... A to, że ktoś ma 10 czy 11 cm, wcale nie musi oznaczać, że będzie z tym problem. Po pewnym czasie z reguły i tak uprawiamy seks w najbardziej wypróbowanych i skutecznych pozycjach. Ciekawi mnie natomiast inna rzecz. Czy w sytuacji, gdybyście się wybrali w kilka par znajomych do sauny, gdzie wszyscy kąpią się i chadzają nago, każdy każdego widzi, to czy dziewczyny podświadomie nie sprawdzałyby "co ma chłop koleżanki" i "jak wypada mój na jego tle"? U nas to niezbyt częsta sytuacja, ale np. Niemcy czy Czesi bardzo chętnie udają się grupami znajomych do takich miejsc, gdzie teoretycznie nie powinien istnieć aspekt seksualny. |
|
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Piersi to złe porównanie bo są tylko atutem i dodatkiem. Możesz mieć satysfakcjonujące życie seksualne z małymi piersiami, natomiast nie możesz mieć takiego z małym penisem. (poza przypadkami dewiacji i fetyszów - jeśli dochodzisz od wąchania butów jak niektórzy, to penis nie będzie miał znaczenia)
|
|
|
#4902 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że w tym wszystkim biega o to, że zakres "używalnych" penisów jest spory, a odchyły jakieś poważne w jedną lub drugą stronę dopiero stanowią kłopot. Z drugiej strony, 10-centymetrowego penisa prawie każda może wziąć całego do ust, a już 15-17 mało która... Wszystko ma swoje wady i zalety
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
daj spokój ..rzecz to normalna ,ty na cycki byś nie patrzył i "podświadomie" nie stwierdził że Anka ma większe niż twoja Jolka?
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym że branie penisa do ust to nie seks klasyczny. Tak samo porównywalność piersi do penisów, niby w akcje seksualnym uczestniczyć nie muszą, ale istnieje coś takiego jak "hiszpan" ![]() Moim zdaniem oral jest bardziej inwazyjny niż " hiszpan" i myśląc w ten deseń penis wygrywa czyt. ma większe znaczenie jego rozmiar kształt oraz ogólno-przyjęte upodobania jaki ma być. Zauważ że gorzej to wypada w seksie klasycznym. Całego do ust, weźmiesz ale jaką da ci przyjemność podczas penetracji to twoja sprawa. I czy oczywiście da większą niż np 17-18 cm penis. Jeśli chodzi o sam akt seksualny odsuwając uczucia i miłość na bok, to zapewne technika jak i długość penisa ma ogromne znaczenie na jakoś seksu. I wmawianie komuś że mając 10 cm i taką samą technikę jak zawodowy "☠☠☠aka" z 18 cm można sprawić partnerce rozkosz na tym samym poziomie jest kłamstwem. Chodzi mi w tym przypadku o czysto fizyczne doznania a nie "miłosno atmosferyczne " uniesienia. Wiadomo dochodzi do tego rozmiar pochwy, w który zbytnio nie wierzę, i jest to dla mnie mit kobiet, które albo mają problem w psychice albo ich partner jest po prostu kiepski w łóżku lub wynika to z jakieś "patologi anatomicznej". Całokształt całokształtem. Ale zawsze całokształt mógłby być lepszy gdyby facet miał penisa większego, mniejszego gdy za duży, grubszego czy jakiegokolwiek innego. Na prawdę nie wyobrażam sobie 10 cm penisa doprowadzającego normalną kobietę, która miała wcześniej partnerów seksualnych do orgazmu swoim członkiem. Pomijając już procenty orgazmów pochwowych, pozycje itp. |
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Poprzednik dobrze mówi
)) z tym, że wielkosc piersi do Hiszpana też odgrywają role, z małymi się nie da i już.
|
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Przyczajenie
|
Trochę głupie gadanie, niech sobie gość z 10cm też pokorzysta z życia. To tak jakby odmawiać grubym ludziom uprawiania sportu. Ma im to sprawiać przyjemność, a że nie będą najlepsi w okolicy, to już trudno.
|
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Ale czy ktoś odmawia czy zakazuje tym mniej obdarzonym uprawiać seksu? Mówimy o różnicach.
|
|
|
|
#4910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4911 |
|
Konto usunięte
|
Żadna nie odmawia ale na dobrą sprawę żadna by nie chciała.
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie wielkość penisa jednak ma znaczenie, chociaż wydaje mi się że większą rolę odgrywa grubość
nigdy swojemu TŻ sprzętu nie mierzyłam ale na oko 16 cm jest, grubość też mi odpowiada myślę że to też zależy od anatomicznych uwarunkowań dziewczyny, ja do wysokich nie należę, ginekolog mi powiedział że mam "krótką pochwę" więc nigdy się nie zastanawiałam nad długoscią mojego faceta...rzeczywiście mężczyźni z małymi penisami mogą mieć problem, ale to już myślę skrajne przypadki 8-10 cm... choć to też nie reguła jeśli facet będzie wiedział jak dobrze użyc to co otrzymał w naturze
|
|
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam coś kiedyś, że to właśnie o grubość chodzi, a nie długość, no i co oczywiste TECHNIKA
Także panowie z małym przyrodzeniem - nie załamujcie się, wszystko da się nadrobić. Ja zawsze trafiam na takich "ponad przeciętnych", exTŻ miał 18cm, a obecny facet 20cm. Śmieszy mnie trochę i dziwi panika niektórych kobiet przed dużymi penisami. Z tego co wiem, to była dziewczyna mojego TŻ przeżywała z nim pierwszy raz i twierdziła, że mało bolało, bo był po prostu delikatny i potrafił umiejętnie to zrobić Jeżeli chodzi o "ciasne" pochwy - każda z nas jest inna i to sprawa mocno indywidualna, ale jest to baaaardzo elastyczny narząd i przy odpowiednim nawilżeniu, odprężeniu i doświadczeniu obojga partnerów wszystko jest możliwe
|
#4915 |
|
Konto usunięte
|
To ja jednak wolę 20 cm niż 13...
|
|
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Ja wole 15 niz 10 i 20
|
|
|
|
#4917 |
|
Konto usunięte
|
Kto da więcej/mniej?
|
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
15 to bardzo rozsądna długość
Kaguya, możesz naprawić tagi w tym wątku bo się zepsuły po którymś łączeniu wątków?
|
|
|
#4919 |
|
Przyczajenie
|
Czemu panuje taka opinia że jak kobieta nie jest zadowolona to wina chłopaka, bo ma małego, bo nie umie? Nigdy nie pomysli że to ona jest luźna albo rozepchana przez wieksze penisy?
Pisze tu bo mój temat został zamkniety... |
|
|
|
#4920 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak rozepchana przez większe penisy pochwa pochwa jest elastyczna i dopasowuje się do wielkości penisa. Inaczej tampony by wypadały przy przekraczaniu dwóch schodów
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.