|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
Paseczkowa przecież Ci pisała, bo to od niej ukradłam pomysł z żelatyna, bo wcześniej robiłam deserki ale nie takie galaretkowate ![]() Więc chodzi o 2 łyżki duże, nie łyżeczki ![]() Ja robiłam sobie galaretkę twarożkową waniliowo-kakaową i wzięłam Chudy Twaróg 0%, wlałam mleka tak na oko ![]() ![]() A do tego Ala Kit Kata, którego narazie mam w wyobraźni, to zamiast olejku dodać kakao, tylko wydaje mi się, że powinno być smaczniejsze i i lepiej sie połączy jak najpierw rozpuści się kakao w odrobinie ciepłego mleka lub wody i wlać to do sera, miksować, włożyć do lodówki, jak stężeje posmarować masłem orzechowym, posypać odrobiną posiekanych fistaszków, i jeszcze do lodówki i myślę, że sie odpłynie po takim deserze...
![]() |
#4922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak bym do herbaty owocowej ze slodzikiem dodala zelatyny to by byla galaretka ![]()
![]() |
#4923 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() haha,przypomnialo mi sie 'nigdy w zyciu' ![]() ![]() Cytat:
![]() a wlasnie, mialam zrobic rekonesans. otoz w organic market znalazlam kisiel bez cukru i budyn bez cukru. ani sladu galaretki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam samopoczucie boskie, moglabym gory przenosic. ale do czasu... az wracam z zajec do domu. pol godziny metrem z natolina do centrum, pol godziny kolejka do mojej wsi a potem prawie 2km piechta. i wracam padnieta jak pies! ![]() moje menu dzis: sniadanie: omlet z lososiem wedzonym, fasola i plasterkiem hochland light 2sniadanie:pol twaroga piatnicy 0% z rzodkiewkami i szczypiorem obiad:kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym z gotowana kapustka p:10g tego karobowego czegos i ogoras kiszony [bez komentarza ![]() a na kolacje cos lekkiego i malego sobie szczele ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Rozeznanie
|
Heelo Kobietki
![]() Jestem już po obiadku - flaki sojowe, tak jak wczoraj, a potem dwie kostki czekolady. Niestety nie minęła mi chęć zjedzenia czegoś słodkiego po obiedzie, dobrze, że się kończy tylko na dwóch kostkach ![]() ![]() ![]() ![]()
#4926 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynyki
![]() ![]() Sniadanie: sałatka z tuncyzka jajka, ogórka- ta z wczoraj- ok ![]() II sniadanie:a tu sie objadłam- kupilam sobie jablko- nie takie duze i batonika corn linea- nie moglam sie powstrzymac- ale powiem wam ze bez sensu- juz lepiej zjesc dwie kostki czekolady- nic to slodyczy nie przypominalo. Takie.. hm jałowe- jelsi mozna tak powiedziec. Wiec nie warto ale coz jak kupilam to zjadlam. Pozniej obiad: tu poracha- otreby zytnie z jogurtem naturalnym i kiwi- w lodowce pustka i brak czasu na zrobienie czegos. Podwieczorka nie bedzie bo te otreby zjadlam przed chwila wiec bedzie kolacja- nie wiem co ![]() Ja ostatnio- jelsi byla mowa o sklepach ze zdrowa zywnoscia- to mam manie ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam do nauki ![]() Jennus "maturzystko" miło Cie tu widziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
witam poraz kolejny nie wiem ktory juz. znow wracam z podkulonym ogonem
![]() dziewczyny musze schudnac 10 kilo.. dam rade? no pewnie ze dam. mam motywacje bo nie chcwalac sie [ ![]() zaczynam od rana, trzymajcie kciuki ![]()
#4928 |
Wtajemniczenie
|
oj ja sie zalamalam. myslalam, ze zrobie sobie pycha kolacje. ubilam bialo, dodalam lyche blonnika, lyzeczke lnu, potem zoltko, 2lyzki jogurtu, kapke mleka, lyzke kakao i slodzik. na patelni wygladalo super, ale jak sprobowalam... coz, jak ktos jest wielbicielem czekolady to polecam, ale to nie dla mnie... ale ciekawe jakby wyszlo cos takiego z lyzka masla orzechowego...?
![]() no nic, ide sobie cos innego lekkiego podjesc bo tego czegos zjadlam pol... ![]()
![]() |
#4929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Raczkowanie
|
![]()
A ja mam właśnie zamiar od jutra zacząć od jutra tą dietę SB, bo słyszałam, że jest fajna i przeczytałam o niej chyba ten 1 faza będzie trudna, bo zakaz pieczywa, owoców, ziemniaków i innych, ale może sobie poradzę... oby. Mam do Was wielką prośbę czy możecie mnie tak bardziej wprowadzić w tą dietę i trochę mi opowiedzieć i ostrzeżenie ja nie lubię ryb więc może napiszecie mi jakiś przykładowy jadłospis bez ryb i oliwek. I co z ćwiczeniami? A może wy na tym forum macie jakieś specjalne jeszcze zasady więc bardzo proszę o wprowadzenie mnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Rozeznanie
|
No nareszcie !!! Nie bylo mnie kilka dni bo mialam problemu z internetem
![]() U mnie dzis 10 dzien SB ![]() ![]() sama niewiem czy waga spada ale jakos mam wrazenie ze jest w granicy 51,5 kg ![]() ![]() ![]() dzis zjadlam np. Ś: omlet z pieczarkami i niecalym serkiem topionym + kakao II Ś: pol tunczyka z oleju + odrobina majonezu + jajko ( ![]() O: sporo wedzonej makreli troszenke majonezu i 2 ogorki konserwowe (ajć same grzechy !!!) i teraz skubnelam troszke mieska z patelni i zaraz ide zjesc kolacje- serek homo z czym tam. Jutro juz mam nadzieje bedzie lepiej i postaram sie wogole nie jesc majonezu i tym bardziej ogorkow konserwowych bo maja cukier w zalewie ![]() i jeszcze mam dylemat ! w piatek moj znajomy robi urodziny w pubie - wynajal sale i jak wiadomo bedzie alkohol.... cholera niewiem czy mam nic nie pic ale troche glupio przed znajoymi i tak wiem ze beda mnie namawiac ale alkohol to zabojstwo na SB ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reszty się dowiesz czytając ten wątek ![]() Jeśli nie lubisz ryb warto zaopatrzyć lodówke w chude męso, pierś z kurczaka jest u nas sztandarowa. ![]() ![]() podbijam pytanie o sklep za zdrowa żywnościa ale taki wirtualny bo telik wieśniok jest ![]()
![]() |
#4933 |
Zadomowienie
|
![]() Dziewczyny, jesli za 2 tygodnie zaobserwuje ubytek wagi to bede zywym przykladem, ze na SB mozna jesc duuuzo, tylko nie wegli ![]() Pochlaniam 6 posiłków, a niektore sa 3 razy wieksze niz niektore tu zamieszczane ![]() Ale ja i tak SB traktuję głównie jako metode na pozbycie sie weglowych napadów, jak wyeliminuje na 2 tygodnie to potem sie zaczne uczyc umiaru ![]() A ser zolty 40 % to takie wieeelkie zło? Bo 3 spore plastry poszly do omletu z fasolka czerona, papryka i pomidorami ![]()
#4934 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to ile teraz wszamalam w ataku obzarstwa to jakis szok!! niby wszystko dozwolone, no ale ta ilosc!! moje zjedzone menu na dzis znacznie sie zmienia... moje menu dzis: sniadanie: omlet z lososiem wedzonym, fasola i plasterkiem hochland light 2sniadanie:pol twaroga piatnicy 0% z rzodkiewkami i szczypiorem obiad:kurczak w sosie jogurtowo-musztardowym z gotowana kapustka p:10g tego karobowego czegos i ogoras kiszony kolacja: najpierw pol omleta kakaowego a potem... parowka sojowa, 3kiszone, ze 30pistacji, burger sojowy z plasterkiem hochlanda i fasola [kilka ziaren], szklanka mleka 0,5% z lyzeczka kakao i slodzikiem... no poprostu masakra!! chyba wypije kawke i jakas herbatke czerwona i zielona na trawienie... ![]()
![]() |
#4935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa dziewczyny help me !!!!
![]() mam napad głodu, w lodowce kefiry, jogurty nat.,kotelty sojowe tunczyk i jakies warzywa, ale ja mam taaaaaaaaaaaaaaki napad że szok, wchmulilabym wszystko teraz, ale juz prawie koniec 2 dnia i nie chce tego zaprzepascic, prawdopodobnie okres mi sie zbliza i dlatego taki napad a do sklepu nie chce mi sie isc po cos dobrego zeby slodkie cos zrobic ![]() ![]() EDIT: Witaj Cam ![]()
#4937 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4939 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, ja tez bym dzis jadła i jadła. Choc wszystko było normalnie (no moze nie - nadprogramowy wiejski 6%, innego nie było) to omlecior z 4 grubymi plastrami zółtego sera 40 %, pomidorem, papryka, cebulka, puszka fasolki poszedł. Plus jeszcze kapuchy kiszonej duuuzo, kakao z mleczkiem 1,5 %.
Ale w koncu na SB nie ma ograniczen ilosciowych, tylko produktowe. ![]()
#4940 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a propos obzerania sie to prosze prosze, jak ta dieta zmienia! kiedys grzeszylam niedozwolonym a teraz to przynajmniej dozwolone tyle ze dzis nie ograniczylam ilosci ![]() Cytat:
![]() edit: a propos plazowania: z braku stanikow [wszystkie w praniu] dzis popylalam w czerwonym od bikini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Rozeznanie
|
Do dziewczyn szukajacych chudego żółtego sera, ja ostatnio widziałam duzo produktow w Lidlu z seri light- opakowania w niebiskich kolorach. Nie wiem czy w pl jest, ale u mnie sa i chude wedliny a nawet boczek z tej serii,chipsy, bagietki, dzemy i sa tez 2 rodzaje chudszych serów żółtych, nie wiem ile maja procent ale chyba mieszcza sie w dozwolonej normie.
Do tego sa pyszne serki w duzych pojemnikach, waniliowe, wisniowe i truskawka, maja chyba 0.1 lub 1% tluszczu nie jestem pewna ale niestety w składzie maja liquid sugar cokolwiek to znaczy nie kupilam. A szkoda ze nie uzywaja slodzikow to bym kupila i zaoszczedzila czas na mieszanie zwyklego serka ze slodzikiem i aroamtem i czasem kakaem. Nie lubie tego procesu bo sie czesto upackam kakaem albo w kolo mi sie porozsypuje a tak to chociaz dla odmiany gotowy waniliowy by stal w lodowce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |||||||||
Rozeznanie
|
Łooooo ale teraz zaszaleje z długością postu hahahaha wybaczcie
![]() ![]() Cytat:
![]() A ta druga galaretka to pewnie, że wyjdzie, tyle, że na I fazie herbatka owocowa to chyba nie... chyba, że tylko taka aromatyzowana. Widzisz, wszystko przemawia, że już na II fazę musisz wskoczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj spędziłam trochę czasu przed półką ze zdrową żywnością, no bo sobie tak pomyślałam, że już tyle czasu na diecie jestem sobie i nic słodkiego kupnego nie skubnęłam, i zaczęłam sobie przeglądać i czytać, i ... albo był cukier, albo syrop g-f, albo tłuszcz utwardzony lub częściowo utwardzony, albo mąka pszenna. No i było tego tyle, a drogą redukcji wykluczyłam wszystko, ot i co... Ale znalazłam musli, idealne bez cukru i z wszystkim dozwolonym, ale kosztuje 10zl za pudełko. Mam nadzieję, że w swoim rodzinnym mieście też coś takiego znajdę i mamę namówię ![]() No i było też to ostatnio sławne na wątku masło orzechowe bez soli i cukru firmy : Primavika. Różne rodzaje były i to jedyne pasujące dla nas ![]() Cytat:
![]() !0 kg ? - jestem żywym przykładem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hmmm na początek poczytaj wątek, nawet na wyrywki, bo cały czas o tym piszemy, a na I stronie wszystko szczegółowo jest. Jak nie w tej części wątku to w pierwszej ![]() I myślę, że dobrą nauka co i jak jeść, będzie to, jak w początkach plażowania, będziesz pisała co planujesz jeść, tzn jadłospis na kolejny dzień, a my powiemy czy ok, czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No a 40% to trochę jednak za dużo... ale jednorazowo to wybaczamy, nastepnym razem będą ![]()
![]() |
#4943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie schiza kompletna na punkcie tego sera, tak dziwnie jakoś i co chwila do lodowki po "plastereczek" Chyba z 1000 kcal w samym serze pochlonelam. I jajco z fasolka po drodze ![]() Kurde, i znowu przeliczam na kalorie. Nie ma! Niczego nie liczę ! Ah, jaka zla jestem na siebie :/ Dobra, dodaje sobie dodatkowy dzien. Oby mi sie tam setka nie uzbierała ![]() Dobra, grzecznie teraz, pieknie sie odcukrze, insulinka mi skakac nie bedzie,a efektem ubocznym cos tam strace w obwodach ![]() Pozdrowienia ![]() Dobrze, ze ten watek jest, bo juz bym sobie powiedziala: Eeeee, ta dieta nie dla mnie. A teraz wiem, ze wlasnie dla mnie - praganacej nauczyc sie zdrowego rozsadku i pomoc orgaznizmowi w "odcukrzaniu". No ![]()
![]() |
#4944 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi Blondee, że stałaś się tłem pokazowym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny o sery pytajcie sie na stoiskach z serami w marketach i supermarketach, bo to na wagę sprzedają np. taki Hit z Ryk, a nie gotowe ułożone na półkach!
![]() |
#4945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zaraz sprawdze jaki mam slodzik, wiem, ze jako nazwe ma jakies imie damskie, magda, marzena? to jak najdzie mnie ochota na slodkie to skorzystam z rady i zrobie z twarogiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem ze mozna, tylko trzeba chciec, sama w koncu na sb schudlam raz 8 kilo a drugi raz 6 kilo. wiec mysle ze przy odrobinie wysilku te 10 kilo to nie jakis mega problem. ps. jesli to ty na awatarze to masz bardzo fajna fryzurke.
![]() |
#4947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Elffee dziękuję, tak to ja... ale jeszcze miesiąc nie minął a już mam o wiele dłuższe ![]()
![]() |
#4948 |
Zadomowienie
|
Tak, Elfee, trzeba tylko chcieć !
![]() Musiałam to napisać, bo tak jakos motywujaco podzialalo ![]()
#4949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh, gdybym tylko miala dzis jak i gdzie cos zjesc... ![]() mam nadzieje, ze pozytywnie ![]() a slodzik w plynie magda. ale aspartamu w nim nie ma, zaraz dam sklad
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zadomowienie
|
dziewczyny załamałam sie!!! Myslałam z emoje maslo orzechowe nie ma cukru!! A co sie okazalo ?? ze jest!!!! Niby sklad napisany wieksyzmi literkami na srodku a dopiero małymi taki prawidłowy cały skłąd ktorego nie zauwazyłąm
![]() ![]() ![]() Meldue ze wsumie gdyby nie temaslo to bym niezgrzeszyla. ![]() ![]() ![]() ![]() Ahcak w takim razie ja go rano zrobie i zjem wieczorem albo na drugi dzien ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a w diecie niby jest dozwolone slodyczy iles tam dziennie?? Jak to jest? i jakie to slodkosci moga byc???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.