![]() |
#4921 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Witam skarby
Przepraszam, że się nie odzywam ale Kubuś cały czas na cycu 24 godz/dobę... chyba się nie najada, bo po odstawieniu płacze.. nawet wykapać , przewinąć go nie można, bo już chce jeść.. jutro napiszę więcej.. buziaki
#4923 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Moniczko kotus na pewno sobie swietnie radzisz z tymi dzieciaczkami, a watpliwosci czy dobrze Ci idzie to zawsze beda! Cale zycie czlowiek sie uczy i nikt nigdy nie bedzie w niczym perfekcjonista, wiec nie wolno Ci negatywnie myslec kochanie!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje,ze Ci dadza wolne na zjazd, kurcze Ty to masz teraz zapieprz, powiem Ci,ze brakuje mi tego, u nas to proza zycia..codzien to samo ![]() ![]() ![]() Darusia trzymam kciuki!!!!!!!!!!Kurde ale cena superowa!!!!!!!!!!!! Kasieńko napisz jak Kubulek zareagowal na mleczko i jak sie czujecie ??! Ja dzisiaj mam gosci, wlasnie jedzie do nas siorka tz z mezem, ehh to sie nalatam, tu obiadek tu tamto tu owamto...... milego dzionka buziaki wielkie!!!!!!!!!!!
#4924 |
Zakorzenienie
|
Łoo to się dziecko naspało
![]() Teraz lezy na wyrku i pluje i bawi sie z psem. a raczej psem ![]() A wogole to polecam Wam krem na wiatr i zimno do buzi dla dzieci z rossmana.. kosztuje aż 3zł.. ![]() ![]() Bo jak miałam nivea na słonce to niezbyt mi przypadł do gustu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
ja ogólnie bardzoo lubię kosmetyki z rossmana
![]() ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() wkręciłam się w Allegro i kupuje małemu sweterki ![]() już ma za dużo, stop !
#4926 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Carolll tak u mnie produkcja mleczka się sama skończyła. Nie musiałam nic cudować. A teraz co? małe jak wcześniej i flaczki eech....A juz myslałam ze cusik zostanie, no trudno. A co do wagi to nie pytaj.... nie wiem co sie dzieje ale ja tyję!!! Prosty przykład. Po ciązy wchodziłam w jedne spodnie jeansowe (bo sprzed ciąży oczywiście żadne) no i ja tu ci je ostatnio na dupsko wciskam i co??? nie mogę sie dopiąć!! ![]() ![]() Kardashi Blance sie przypomniało ze ostatnio noc całą przespała więc teraz musiałą wyrównać ![]() Skorpionku współczuję!!! Ale takim sposobem ty sie zajedziesz po co sie męczycie obydwoje? Spróbuj dać mu butle. Aha a sciągnij trochę swojego mleczka niech odstoi i zobacz jak wygląda po rozwarstwieniu. Może masz nie tresciwy pokarm, sama wodę??? Moniśś to normalnie w nowej pracy a szczególnie z takimi dziećmi! Uwierz ze z czasem wprawisz sie w swą rolę i zapomnisz o wszystkim!!! Montii ty nie przesadzaj z ciuszkami bo naprawdę nie zdarzysz tego wszystkiego ubrać!!! U nas jest tak że jak jakieś rzeczy rzucam do prania i dłużej postoją nie wyprane to j ak już wrócą po praniu to ise nadają... do pudła bo za małe... Darusiu czekamy na rel;acje i trzymamy kciuki!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Karolinko ja mam ten kremik i potwierdzam jest super
![]() ![]() Montii szalejesz kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
#4928 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mówię już stop ! bo szkoda kasy na coś co przyda się na chwilę...
![]() kurde mam dentyste a od wczoraj jestem przeziębiona.,. ![]()
#4929 |
Zakorzenienie
|
Hejka laseczki
![]() Wszystko super, Oliwcia wazy 1250gram, przepływy sprawdzone jest o.k, filmiku niestety nie mamy bo mała uparcie nie chciala pokazać buźki i w ogole wtulila sie w tak we mnie ze nie bylo mowy cokolwiek nagrac, ale mamy zdjecia w 4d ![]() ![]() lekarka pokazała nam nawet czuprynke małej i jej malusie stópeczki ![]() podczas badania malutka dostała czkawki, a później zaczeła tak kopać że reka lekarki z ta glowica cala podskakiwała ![]()
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-10-29 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Montii obiecaj sobie że bedziesz kupowała np po 3 sweterki czy bluzy na każdy rozmiar
![]() Ja co prawda zdąrzylam pozakładać ubranka małej po kilka razy a i tak czasami mówiłam że ma za mało ![]() Wystawiam gondole na all.. zobaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
Czesc slonka!
Ja sie wczoraj nie odezwalam bo caly dzien mialam taki przekichany. Bylam sama z Ania praktycznie od rana do wieczora i ona zamiast spac to chciala sie smiac i gugac do mamy. Juz wypracowala sobie kilka dzwiekow i nawet na mnie podkrzykuje a pozniej sie smieje lobuziara jedna. A jak chce to sfilmowac to lezy jak posag wpatrzona w aparat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej slonca
![]() ja tuz przed praca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i zazdroszcze wam kochane... tak bym chciala miec swoje malenstwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz musze w bodziaki zainwestować ![]() a za ile wystawiasz?;>
![]() |
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie z najwiecej sweterków, bluzek potrzebne w rozmiarze 68( u mnie ![]() ![]() Nie wiem jak dalej bo jeszcze nie doszlam ![]() ![]() A gondole wystawiam za 150. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Raczkowanie
|
Witam ...
U nas dziś starszny dzień..jak rano lunęło tak leje bez przerwy.... Kuba obudził się z katarkiem...i miał 37,2 z rana... wiec chyba sobie darujemy spacer w taka pogode.....mam nadzieje ze nie rozwinie sie to w jakieś chorubsko.... Cytat:
na początek najbardziej mi się przydały pajacyki... bo to jeden ciuszek, prosto sie ubiera te malutkie pokurczone ciałko...no i mogą posłużyć za bazę pod wszystkie inne ciuszki.... Najmniej przydatne natomiast na początku były bluzy z kapturem-no bo takiemu maleństwu ten kaptur przeszkadzał...i wogle juz patrze inaczej na ciuszki dziecięce...już nie kupuje nic co mi sie podoba...jeśli nie jest praktycznie zrobione, latwe do ubrania itd... Ale tak wogle to gdyby kto mi powiedzial jak bylam w ciazy ze maly bedzie tak szybko...to bym nie uwierzyla...
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Blanka rozmiar 50 ponosiła ze dwa tygodnie.. z 56 wyrosła jakoś w polowie sierpnia bo pamietam jeszcze ciepło w dzień było a w nocy juz chłodnawo i zakładałam na noc pajace. W tym tyg miała ostatni raz pajaca na 62, ale ubranka typu sweterki i bluzy dalej nosi 0-3/62. Jedynie jeszcze spodnie nosi 68 i body.
U nas bluzy z kapturem sie przydały, bo Blanka była anty-czapeczkowa więc jak bylo chłodniej zakładałam jej kaptur ![]() Ale zgadza się, pajacyki sa najlepsze.. Jak jesteśmy w domu i Blanka jeszcze nie przebrana (bo pajacyka traktuje jako piżamkę) a idziemy na spacer to na pajaca zakładam jej spodnie i sweterek i na dwor ![]() Kurrde szukalam kubka niekapka i niieee maa u mnie z TT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
lejdis a co sądzicie o bodach i półśpiochach?
![]() bo wydaje mi się to strasznie wygodne
#4938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pierwsze 4 tygodnie uwielbialismy body takie otwierane od szyjki az po udko....takie wiecie otwierane jak pajacyk na zatrzaski znalazlam takie w tesco z serii baby boutique sa super i nie byly drogie.... co do półspiochów...tu są mało popularne wiec mam tylko jedna pare...wiec raczej spodenki dresowe i skarpetki... Mam chyba z 10 par różnych spodni materiałowych, jeansowych,itd.... co z tego że ladne ale mały niezbyt sie w nich wygodnie czuje...i leza w szafie nie uzywane..... wiec nastepne rozmiary inwestujemy w lepsze ale dresowo-materialowe spodenki...
![]() |
#4939 |
Wtajemniczenie
|
Monti My nosimy body i półspiochy lub kaftaniki i dla nas te jest najwygodniejsze ! Także miś cały czas jest tak ubrany a pajace czy spiochy to bardzo rzadko. Nawet nie kupuje. Także kaftanik bluzęczka spodenki czy półśpiochy u nas królują
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
My tez mamy krem z rossmanna na zime
![]() Maja ma dzisiaj dzień przewrotow z plackow na boczek.Fika jak szalona.Jak zgram filmik to wrzuce. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Majka szaleje: http://www.youtube.com/watch?v=J0YyukATTH4
#4941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana jeśli masz nadal ochote karmic piersia....polecam kozieradke dziala mlekopednie.... i wiesz .....ja sie strasznie bronilam butelki....ale może nakarm Kubusia pożądnie butelką...sama odpocznij...i zobaczysz ze przez te 3-4 godziny zbieze ci sie na tyle mleczka...ze jak nastepny raz go nakarmisz to powinien zjesc lepiej i mu starczy na dłużej....potem mozesz zrezygnowac z butelki jak laktacja sie rozbucha A poza tym....wiele dzieci rodzi sie z silnym instynktem ssania...i moze on wcale głodny nie jest tylko chce ssać?.....wiem ze może to głupio zabrzmieć...ale spróbuj dać mu palec..... tak nam położna doradziła(smoczek jest zimny plastikowy, a palec ciepły i trzymasz go tak jak przy piersi )..... u nas działało.....i mąż też mógł mu dać palec prytulić...i miałam chwilke wolnego.... Wiem wiem....głupio to brzmi, i może głupio wyglądać....ale u nas zadziałało....
![]() |
#4942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grzecznie śpi, je, albo się rozgląda. Nic nie płacze. Jeśli boli go brzuszek, to stęka, krzywi się, ale rzadko wyda z siebie płacz. Jest po prostu niesamowity. Odkąd go karmiię co 2 godziny jest jeszcze spokojniejszy. Nie ma bólu brzuszka. Nie daje mu już Sab Simplex. Piję za to herbatkę dla karmiących i to ok. 4 szklanek i chyba to mu pomaga. A bez mamy jest mi ciężko. Teraz to ja muszę wstawać i wyszykować dzieci do szkoły. Ale za to potem gdy są w szkole, to ja odsypiam z Pascalkiem. Cytat:
A dziś byliśmy w szpitalu na kontroli i żółtaczka zatrzymała się na tym samym poziomie, co było we wtorek, a więc nie rośnie ![]() A Pascal przybrał kolejne gramy i tym sposobem osiągnął wagę 2700g ![]() I dodam, że Pascalek właśnie kończy 4 tygodnie. Kasiu a Twoja Anulka urodziła się gabarytowo podobnie ja Pascalek. On miał 2450g i 44 cm (choć wg mnie to było 46). Powiedz mi Kasiu ile tygodni ma teraz Twoja Anulka i ile teraz waży? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
Kochane nie dam rady was nadrobic bo jestem padnieta a jutro kolejny zwariowany dzien i pewnie wogole nie zajrze do was
![]() ![]() Załącznik 3500628 |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
Weronisia Ania ma teraz 4800 i jak ja mierzyli 4 tygodnie temu miala 56cm. No i ma teraz jakies 12 tygodni. No super jak Pascalek zaczyna juz ladnie przybierac to powinno juz byc z gorki. I dzieki bogu ta zoltaczka przestala rosnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
No i bylismy mieszkanie ogladac, jest fajne, zadbane , co gorsza podobalo nam sie ale nic z tego bo odstepne facet z gory chce a nie mamy tyle kasiury.
Jak sie cos pojawi to bedziemy sie rozgladac ,zobaczymy... ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- juz dzis nie nadrobie bo padnieta jestem.... mamy kiciusia, jest taki cccudnyyyyyyyy ! wkleje jutro jakies fotki, oficjalnie nadal imienia nie ma.
![]() |
#4946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
cześć kochane!
długo się nie odzywałam bo Blanka znowu daje mi popalić, wczoraj cały dzień była płaczliwa i zdrzemnęła się tylko godzinę na spacerku, a po powrocie do domu znowu ryk.... ![]() no i ten remont sprawia że mało mi czasu zostaje na cokolwiek, podczytuję was co prawda, ale nie piszę. z tymi ubrankami, to ja mam duuużo za dużo. a wszyswcy mi mówili nie kupuj tyle, ale jak można sobie odmówić takiej przyjemności. a najgorsze że nic mnie to nie nauczyło i ja dalej kupuję! wczoraj kupiłam Blance śliczny pajac welurkowy taki czerwony na Boże Narodzenie, i sukienkę wełnianą ![]() ale jakbym miała się cofnąć w czasie to bym na pierwszy miesiąc kupiła z 10 pajacy na 0 miesięcy i by był git. Bo ona tylko w pajacach śmigała. Dopiero od jakiegoś czasu jej wkładam spodenki i takie tam. Sweter ma jeden i NIGDY go nie miała na sobie, także dla mnie bluzy i swetry to porażka bo gdzie dziecko ma w tym chodzić teraz na jesień? przecież w domu to chyba za gorąco by im było. aha, a pajace na 0-3 to porażka, kupiłam ok. 10 pajacy ze 3 tygodnie temu i jeszcze z tydzień i będą za małe! tak mi rośnie szalona dziewczyna. kurde coś ostatnio nie mam szczęścia do wkładek laktacyjnych, może to coś pomoże ciężarówkom: nie kupujcie wkładek Canpol babies w żadnym wypadku, całe pudło poszło do kosza, są obleśne wręcz. Z aventu ujdą w tłoku ale w ostateczności, Bella przesiąkają, Aventu wielorazowe to porażka totalna, a najlepsze są z Johnsohn'a i Penatenu bo to zresztą to samo jest tylko inaczej się nazywa. no to tyle o wkładkach ![]() ![]() właśnie się królewna obudziła ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
No ja kupuję bluzy i sweterki na wiosnę, przecież w kwietniu nie będę w kombinezonie go męczyć
![]() ![]() ![]() pajace mi się nie podobają jakoś, wolę półśpiochy, ale akurat doświadczenia nie mam żadnego więc moja opinia to jest taka oo...z nieba wzięta, ![]() ![]() choroba mnie wzięła straszna, wysłałam mojego do apteki i czekam... ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- a co do wkładek słyszałam,że z babydream są i tanie i dobre ![]() ale to też tylko ze słyszenia ![]() ![]() ![]()
#4949 |
Zakorzenienie
|
ja obecnie uzywam wkladek NUK i sa OK.
Babydream tez mam, ale jeszcze nie otwarte, a wiec zdam relacje jak wyprobuje. Za nami ciezka noc. Znaczy Pascalek by grzeczny ale wyspany, a ja nieprzytomna. az mi sie plakac chcialo i ok. 5 ranp wzielam go do siebie, bo czulam, ze zasypiam na stojaco. teraz lece z malym na spacer, a jak wroce to musze sie przespac, bo zalapuje dola od tego przemeczenia. aha. Pascal ma dzis 4 tygodnie, a ze mnie nadal cos pokapuje. Po poprzednich porodach lecialo tylko 2 tygodnie. nie wiem czy sie martwic? |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
weronisiu a jak znajdziesz czas to pokażesz nam jakieś zdjęcia pascalka?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.