|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dziewczyny a znacie jakąs szkole tanca w Lublinie która w fajny i skuteczny sposób uczy takie pary do pierwszego tanca??Moze ktoras z Was uczezcza lub zamierza do jakiejs sie zapisac Mysle ze gdybysmy razem byli z jednego miasta ze swoim tz juz dawno bysmy sie zapisali fajnie jest raz czy dwa razy w tyg sobie potanczyc Narazie musze zajac sie pierwszym tancem Potem zobaczymy moze sie gdzies zapiszemy Fajna sprawa To wydaje sie smieszne ale przed slubem im blizej to mam rozne odczucia i radosc i strach raz mi sie chce to wszystko organizowac a nie raz rzucila bym to wszystko w kąt Mieszane uczucia i emocje Ale to sie nazywa chyba stres...po prostu
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wklejam fotkę - dla mnie mega fajne jest to, że w środku będę siedziała na kanapie i jest dużo przestrzeni na suknię, a poza tym jest 4-5 miejsc z tyłu (siedzi się jak w autobusie twarzami do siebie ), więc nasi świadkowie zabiorą się z nami. Koszt to ok. 700 zł.No i a'propos świadków mam mały problem -moja świadkowa powiedziała, że przyjedzie prawdopodobnie sama... bez os. tow. Problem w tym, że świadek będzie z dziewczyną, taką, co go nie odstępuje na krok (śmiejemy się, że trzeba będzie postawić w kościele dodatkowe krzesło przy nim ). No i nie wiem jak to będzie, czy mojej świadkowej nie będzie smutno itp ... Tzn. nie chodzi mi o to, że świadek ma się bawić ze świadkową, ale jak będzie sama to jakoś tak dziwnie Co myślicie?
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-07-14 o 09:44 |
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
monik_85 , cindi ! Ja w poblizu Balladyny mieszkam
niezle. whitepower fajnie ze powiedzialas, mam teraz pewnosc ze bede mogla zrobic 1.07 wesele! Wlasnie dzisiaj jestemy umowieni i babka miala sprawdzac jak z poprawinami ) dziekiW 3 rozach jakos mi sie bardzo podoba, slicznie tam jest! Dziewczyny, wczoraj troche chodzilam po salonach z sukniami i mowily facetki ze to stanowczo za wczesnie, rok? To prawda? Jak wy chodzilyscie? Spodobaly mi sie 2 suknie, ale tak ze sie zakochalam Co o nich myslicie? http://www.papamichel.pl/celeste/emin.htm http://www.margarett.pl/lang/pl/page...3/kolekcja/35/ |
|
|
|
#4925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jeszcze nie wiem co moj TZ wymysli, ale to samochodowy maniak więc dałam mu wolną rękę, byle tylko sukienka się do środka zmieściłaco do Twojej sytuacji, to ja bym radziła, żeby świadkowa jednak przyszła z kimś, u mojego brata ciotecznego była dokładnie taka sama sytuacja i powiem, że trochę niefajnie to wyglądało, oczywiście świadek nie musi ciągle ze świadkową być, ale świadek z dziewczyną we 2 się bawili non stop - a świadkowa sama stała większość czasu, bo do niej ledwo sie odzywał myslę, że to zależy też od charakteru samej świadkowej - jeśli jest towarzyska i zna dużo osób, które będą na weselu i wiesz, że mogą bawić się wszyscy razem to myślę, że było by ok ale jednak, po tym co widziałam, radziłabym, żeby namówić ją by nie szła sama
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
W margarett to suknia acanto. Nie chca mi sie same zdjecia pokazac
![]() kffiatusheq super samochodzik! My tez myslimy o takim bajerze, tylko bardziej o nestorze- tez bardzo fajny. Tylko niestety chca drozej, jakies 1400 pln. Takze my jeszcze zobaczymy jk to wyjdzie z kaska. A nie wiesz ile przed slubem trzeba zamawiac taki pojazd? Jeszcze jedno pytanko, jesli mialybyscie wybierac miedzy zespolami: simon (sk2), agat, walter band, alfa band to jaki polecacie?
Edytowane przez posy Czas edycji: 2011-07-14 o 10:01 |
|
|
|
#4928 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
ooooo, ale jaja, nie chcialabym na forum ujawniac skąd jestem, ale napisze Ci na priv gdzie dokladnie na orkana to spa??? bo chyba nie kolo galerii![]() Cytat:
A co do swiadkowej... moze pogadaj zeby przyszla z kims? Bo wiesz, jest ta dziewczyna jest taka "zaborcza", to bedzie glupio wygladalo, a swiadek bedzie caly czas myslal, ze ma obowiazek z nia zatanczyc... a moze wzielaby kolege?Cytat:
ja bylam w styczniu-slub we wrzesniu i bylo mega za wczesnie.. Musisz nasciemniac, ze jestes za granica itp. albo zmienic termin slubu
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Tanitka, nie chodzilo o ta krotka tylko o acanto.
Krotkie maja cos w sobie, ale pasuja chyba bardziej na cywilny? Z ramiaczkami masz racje, mierzylam bez ![]() Dzieki |
|
|
|
#4930 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja planuje rozglądać się za suknią ok grudnia/stycznia. Gdzieś czytałam, że są przeceny starych kolekcji i ogólnie wyprzedaże, więc coś pewnie znajdę, a jak nie to będzie czas na uszycie... Poza tym chcę jeszcze zrzucić parę kilo więc nie ma co teraz latać po sklepach... |
|
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A do tego tera mieszkam na Choinach, gdzie część PM-ek bierze ślub u św. Boboli, w mojej obecnej parafii ![]() rudziutka_aguska, wszystkich sal i tak nie obejrzysz... Jest ich kilkaset na lubelszczyźnie Wg mnie, jeśli ta pierwsza sala pasuje Ci pod wszystkimi względami, to nie ma co na siłę utrudniać. A powiem Ci z doświadczenia, że jak wybór większy, to trudniej się zdecydować ![]() Poza tym każda sala ma jakiś swój urok, nie da się tego obiektywnie porównać... kffiatusheq, samochodzik fajny, szczególnie fotki w środku mogą być ciekawe jak się ma kreatywnego fotografa ![]() Co do świadkowej, dziewczyny dobrze mówią: jeśli zna kilka osób z zaproszonych gości i jest ich tam trochę w podobnym wieku (pod warunkiem że jest raczej towarzyska) to da sobie radę. Ja byłam świadkową na weselu, gdzie świadek miał żonę i dziecko i całe wesele bawił się z nimi, ze mną nawet raz nie tańczył, ale ponieważ znałam kilka osób, więc i tak się dobrze bawiłam. Jednak gdybym wtedy miała wybór, to wolałabym zabrać chociaż jakiegoś kolegę... Tyle, że ja wtedy miałam to wesele na drugim końcu Polski i nie stać mnie było na fundowanie komuś takiej wycieczki :/ Tanitka, my jedziemy naszym własnym autkiem, zatankujemy do pełna i ubierzemy i będzie gites Mamy tak mało drogi z kościoła do sali (a z domu do kościoła idziemy na piechotę :P ) że aż żal by było tyle kasy wydawać :Pposy, ta suknia z Papa Michel mi się bardzo podoba ![]() A chcesz kupić czy szyć? Bo pewnie różnica w cenie jest spora...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Rozeznanie
|
kffiatusheq uwielbiam takie samochody
![]() posy ta druga piękna a w salonach jeśli chcesz przymierzyć to mów że mieszkasz za granicą i nie możesz przyjechać kiedy chcesz. Ja tak zrobiłam, wiem że to kłamstwo, ale inaczej bym nie dostała sukni do przymierzenia, a zależało mi żeby wybrać model i szyć u krawcowej
|
|
|
|
#4933 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4935 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znalazłam ich stronkę http://www.spaorkana.lublin.pl/ ale w sumie to nic poza tym nie wiem ![]() Cytat:
![]() mi bardziej podoba sie pierwsza suknia i tak jak Tanitka uważam, że bez rękawków lub z innymi ![]() Cytat:
ale fakt przeceny wtedy były
|
|||
|
|
|
#4936 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), posy - pierwsza suknia moim zdaniem piękniejsza, bardzo w moim guście, uwielbiam takie! ![]() Dziękuję Wam kochane za miłe słowa dot. samochodu a jeszcze bardziej za rady!
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-07-14 o 16:56 |
|||||
|
|
|
#4937 |
|
Raczkowanie
|
Chcialam sie pochwalic!
Mam juz zarezerwowany termin na 1.07.2012. Witajcie! A co do kosztow szycia a kupna sukni to jakie to mniej wiecej roznice? Bardzo duze? Jakie krawcowe polecacie? No i ile potrzeba czasu na uszycie? Bo ja niestety jestem troche nieobyta w tym temacie. Edytowane przez posy Czas edycji: 2011-07-14 o 19:49 |
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
u nas będzie grał Sk2 ale 27 sierpnia
Powiem jak było o ile nie będzie za późno
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=martitaw;28140954]u nas będzie grał Sk2 ale 27 sierpnia
Powiem jak było o ile nie będzie za późno [/QUOTNo wlasnie.. chyba bedzie. Zastanawiam sie czy w przyszlym tygodniu nie podpisac umowy z agat, maja dobre opinie. I akurat maja wolny 1.07 ![]() Tylko u nich graja "plytki", a nie oni. To jest ich jedyna wada dla mnie. |
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Posy czasami to i lepiej że muzyka gra z płyt niż jakby śpiewać mieli :P
Ja byłam raz na sylwestrze i na weselu gdzie nie podobały mi się wykonania zespołów i w takim wypadku płyty lepsze.
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
No to może lepiej wziąć DJa?
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
tzn. ja nie mówię o tym zespole Agat
ogólnie tak. Dlatego my zdecydowaliśmy sie na DJa żeby nie było właśnie że ktoś się upije i zacznie fałszować itp.
|
|
#4943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do szycia to powiem Ci na moim przykładzie. W salonie moja suknia 3200 (razem z welonem), krawcowa szyje za 1600 (również z welonem). Połowa ceny. To moim zdaniem bardzo dużo, a w sobotę byłam na przymiarce, suknia właściwie gotowa i nie odbiega wcale od oryginału salonowego ![]() My też mamy Dja. Wybraliśmy go, bo jest w stanie puścić każdą piosenkę, a zespół nie zagra wszystkiego, a mi osobiście nie przeszkadza muzyka z płyty ![]() Dziewczynki ponawiam pytanie: jaki krawat pasuje do koszuli ecru? mój tata właśnie będzie miał taką koszulę na moim ślubie, a mama ma sukienkę ecru Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2011-07-15 o 09:03 |
|
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
To znaczy podobno tam wokalistka ladnie spiewa.. Ale podklad lepiej oryginalny, macie racje
dzieki Magda_84 a moze braz, bordo? Cos bardziej stonowane. A gdzie szyjesz suknie? jesli mozna wiedziec
Edytowane przez posy Czas edycji: 2011-07-15 o 09:22 |
|
|
|
#4945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o DJ'a to mam dokładnie takie samo zdanie; po prostu niektórych piosenek zespół nie da rady zaśpiewać jak oryginalny wykonawca. A do koszuli ecru ja bym wybrała krawat o innej fakturze i połysku, np. jeśli koszula jest matowa - o satynowym połysku itd Bordo byłby fajny - mama ma jakieś kolorowe wstawki w sukience? Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-07-15 o 09:24 |
|
|
|
|
#4946 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A suknię szyję u krawcowej, nie w żadnym salonie, namiary mogę przesłać na priv jeśli chcesz
|
||
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Magda to koszula niebieska może? Do grafitu i ecru myślę że będzie pasować
a może mama niech dobierze dodatki w takich kolorach jak Ty masz ja zamiast złotego bym wzięła jakiś mocniejszy, wyraźniejszy kolor może fiolet? No, albo niebieskie, tata niebieska koszula i mama np. biżuterie z niebieskimi kamieniami i buty też jakieś z niebieskim dodatkiem albo w ogóle niebieskie.
Edytowane przez gsk Czas edycji: 2011-07-15 o 09:55 |
|
|
|
#4948 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha - moi rodzice się nie ubierają pod siebie jakoś w ogóle nie przywiązujemy do tego wagi
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-07-15 o 10:07 |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej dziewczyny a właśnie ktoś ma zespół Agat albo był na weselu gdzie oni grali??? bo ja ich mam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

Nie martw się, w przyrodzie nic nie ginie, ale musisz wykazać pewną cierpliwość, wiesz nie wszystkie z nas siedzą 24h na dobę na tym wątku 

-moja świadkowa powiedziała, że przyjedzie prawdopodobnie sama... bez os. tow. Problem w tym, że świadek będzie z dziewczyną, taką, co go nie odstępuje na krok (śmiejemy się, że trzeba będzie postawić w kościele dodatkowe krzesło przy nim

ja zamiast złotego bym wzięła jakiś mocniejszy, wyraźniejszy kolor może fiolet? No, albo niebieskie, tata niebieska koszula i mama np. biżuterie z niebieskimi kamieniami i buty też jakieś z niebieskim dodatkiem albo w ogóle niebieskie.
18.08.2010 - zaręczyny