|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziękuję, że na mnie poczekałyście
|
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Gaabbi to pewnie teraz dziewczyny zrobią sobi przerwe
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
grrr wczoraj zamówiłam łózeczko (klasyczne białe) na allegro, a dziś widzę że allegro zawiesiło temu sprzedawcy konto
![]() heh niby regulamin twierdzi, że umowy zawarte przed zawieszeniem konta są ważne, więc moje opłacone zakupy też. Teraz będę wyglądać tego łóżeczka noszz a jeszcze na aukcji miał podane 8 dni na realizację, więc póki co pozostaje mi czekac. Mam nadzieję, że przyjdzie i będzie ok, bo nie chce mi się kombinować ze zwrotami ![]() z fotelikiem też se jakieś jaja robią, zamówione 4 maja (termin niby 3 dni) a wczoraj mail że im się ten kolor "uszkodził" i że moga wysłać mi zamiast desert to stone, napisałam że niech będzie - no i czekam ![]() za to materacyk - byłam w szoku wczoraj kupiony dzis o 17 kurier u drzwi - noo takie zakupy to ja rozumiem
|
#4925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie w sumie jeszcze nie spotkala taka sytuacja (odpukac) mmm wlasnie sobie wcinam pyszną bagietkę z sałatką, serem, szyneczką i pomidorkiem dzis zakupilam ryż preparowany i jutro bede robic takie kulki "jeżyki" jak za czasów dziecięcych
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Andzya z matematyki udzielam korków. ![]() Ja sie zabrałam za sprzątanie i mąż sie zaraz mówil, co chcesz już urodzić? Tak chce i chciałabym na złość tesciowej zrobić, bo mi powiedziała ze 2 tygodnie po terminie urodzę. Ostateczny termin małej daje 27.05
|
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam dzis wizytę, szyjka dość skrócona, ale zamknięta. 31 maja wizyta nastepna, moze ostatnia Poza tym przybląkała mi sie jakas infekcja mam brac globułki:/Pytałam sie gina czy beda miała jeszcze usg robione, to mi powiedział ze nie, znaczy ze cos bedzie działo, nie czuła dziecka. Dzis 36 tc, na emailu fotka brzucha 104 cm w obwodzie.No i foto wózka
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-05-10 o 18:48 |
||
|
|
|
#4928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musicie się kontrolować, ale mam nadzieję, że będzie lepiej za każdym razem! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
i brawo za wizyteczy Rinco nie ma przypadkiem takiego samego ? moją uwagę zwroicla duza ilośc kwiatow u Ciebie
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
OMG
ale jesteś po matmie? Czy po prostu jakieś takie zamiłowanie?
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyzbys miala kroliczka? |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Mam, białego
Tutaj jak sobie odpoczywa.
|
|
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, ja już po wizycie
Generalnie wszystko jest dobrze, ciąża jest donoszona, więc zielone światło na wszelkie działania (te z mężem też ilość wód idealna. Na KTG wyszły mi 2 skurcze, gin stwierdził, że macica budzi się do życia Rozwarcie jak ostatnio (opuszek palca), szyjka jeszcze niegotowa, więc chyba tak szybko nie urodzę Za tydzień mam kolejne KTG, a za 2 tyg. w środę 23 maja mam się zgłosić do szpitala na dyżur mojego gina, niby na kontrolę, ale coś czuję, że będzie chciał mnie już zostawić albo coś... No chyba, że jakaś akcja zacznie się wcześniej ![]() Z tej całej radości, ze mogę już chodzić bez obaw dotoczyłam się do księgarni i kupiłam sobie najnowszego Zafona, a potem jeszcze wyciągnęłam męża na małe zakupy Jak to cudownie jest być znowu mobilnym!!! Libretka ja bym wybrała SN... W razie czego zawsze można cesarkę zrobić, a w odwrotnej kolejności już nie bardzo ![]() Blue ale świetne te bocianki, a te pisklaczki takie słodkie ![]() Justys świetny wózek
|
|
|
|
#4935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brzuchol też zgrabnyA jak byłam wczoraj u pediatry to mówiła że becikowe mają znieść,że już w ogóle nie będzie ![]() Asiula czy my nie siedziałyśmy dzisiaj razem na poczekalni u gina ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() za mobilność przede wszystkim.maluszek jeszcze troszkę urośnie |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Agata gratuluje
)!!!i ktos ma urodziny, ale zdazylam 100 razy zapomniec, tez gratuluje )i ktos pytal o sampopoczucie po porodzie- chyba kazdemu inaczej sie to wszytsko goi i tp. kolezanka dopiero po 3 tyg doszla w miare do siebie po porodzie naturalnym a miala dziecko 2.500, ja w sumie mialam duzego chlopaka, minal tydzien, szwy juz sie rozpuscily, jestem coprawda slaba, ale czuje sie spoko i mam duzo energii. tylko krwiaczek mi sie zrobil tam gdzie szycie i trudno na D usiedziec ![]() nie pisalam bo od wczoraj mialal maly lekkie jazdy. Nie wiedzialam co mu jest, nie chcial jesc, mega grymasil dzis dopiero sie zorientowalam, ze ma zapchany nos maz pojechal po fride, wyciagnnelismy gluciki. pytanie- czy codziennie trzeba psikac sola do noska i go udrazniac jakos ?? Moj mlody sika w pampersa, nic nie wylatuje, aleeeeee zawsze jak go przebieramy musi sikac jak nie ma pampersa i wtedy lapiemy w pieluchy..kupilam 3 opakowania bodziakow w biedronce w trojpakach, bo ktoras z Was polecala- sa bardzo ladne i spoko jakosciowo polecam
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka dokladna waga dzidziusia ![]() ja musialabym urodzic w srode zeby się wpasowac w dyzur mojego gina, w sumie by bylo fajnie Moj maz zapowiedzial, ze jutro wypedzi malutką na swiat bo weekend sie zaczyna
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Justys świetny brzuszek
|
#4939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuce wam filmik z mojej przejażdżki Wilusiem w majówkę.W tle jest mój głos i Filipa
w połowie filmu,myslałam że ten reportaż jakis ciekawszy będzie http://www.youtube.com/watch?v=lutl7yotKRA
|
|
|
|
#4941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Body fajne też kupiłam
|
|
|
|
|
#4943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie wiem, ale mojemu też się zdarzało mieć mokre ubranko z tyłu Poza tym te New Borny są na dupkę mojego Anteksa trochę za duże, ale nauczyłam się je już tak zapinać, żeby nic się nie wylewało.---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- agatka u mnie z tym sikaniem to klasyk Też zawsze dostaję strumieniem ciepłego moczu Wydaje mi się, że to siusiu to dlatego, że jak się rozbiera bobasa do zmiany pieluchy to robi mu się chłodniej i dlatego tak się dzieje.Cytat:
Ale u mojego z tą kupą to osobny rozdział, więc zdziwiłabym się gdyby było inaczej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny 2 pytania:
1. Czy sączenie się wód może być niebezpieczne dla dzieciątka? 2. Czy kocyki, które macie są 100%bawełna czy sztuczne? |
|
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Raczkowanie
|
Sliczny! Przyznam sie, ze ja mam mala obsesje na punkcie krolikow
Sama tez mam... i jestem w nim mega zakochana. Moj tz smieje sie, ze kocham krolika bardziej niz jego Moj caluski dzien biega po domu, tylko jak wychodzimy z domu lub na noc jest zamykany... moglabym sie rozpisywac na ten temat i rozpisywac Kiedys powiedzialam mojemu mezowi ze zamiast pierscionka zareczynowego mogl mi kupic w ramach oswiadczyn krolika... no i sie chlop zalamal, twierdzac, ze za pozno mu o tym powiedzialam przynajmniej by troche oszczedzil, hehe
|
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
justyś - ale zwierz świetny !! rinco - gratki za wizytę !
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
juz rozpakowane--
kupujecie pas poporodowy?? mozecie jakis polecic??? ok myslalam, ze tylko moj szkrab olewa mamusie i tatusia )
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.

Mamy V-VI cz.VIII

- noo takie zakupy to ja rozumiem

Poza tym przybląkała mi sie jakas infekcja mam brac globułki:/
Musicie się kontrolować, ale mam nadzieję, że będzie lepiej za każdym razem! 

ale jesteś po matmie? Czy po prostu jakieś takie zamiłowanie? 

ilość wód idealna. Na KTG wyszły mi 2 skurcze, gin stwierdził, że macica budzi się do życia
Za tydzień mam kolejne KTG, a za 2 tyg. w środę 23 maja mam się zgłosić do szpitala na dyżur mojego gina, niby na kontrolę, ale coś czuję, że będzie chciał mnie już zostawić albo coś... No chyba, że jakaś akcja zacznie się wcześniej