|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
wpaula to nie tak że my Cię atakujemy, chcemy tylko Ci poradzić, oszczędzić Ci tego co same przerabiałyśmy.Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć że potrzebowałam na taki wewnętrzny spokój prawie 11 cykli.Niestety starania o dziecko czasami uczą pokory, cierpliwości i opanowania.Wiadro łez wcześniej się wyleje, parę siwych włosów więcej ale przychodzi taki czas że trzeba do tego inaczej podejść bo inaczej psychologiczna sesja wskazana.
Podejmiesz decyzję jaką zechcesz będę trzymać kciuki za sukces.
#4922 |
Zadomowienie
|
wpaula, piszesz "Zazdroszcze wam ze tak potraficie", a my właśnie tego NIE potrafimy.
każda z nas ma emocje jak sinusoida, uzależnione od dnia cyklu: w czasie @ jest ogrooomny smutek i rozpacz, niektóre płaczą, potem nowa nadzieja i wiara że to już na pewno TEN cykl, potem pewność ze się udało, obserwowanie siebie, każdego ukłucia w brzuchu, które się bierze za objaw ciąży, a potem znów @... u mnie to już 9 cykl w ten sposób. Próbujemy ci powiedzieć, że za bardzo się nakręcasz, twoje emocje są wysoko i w razie gdyby to jeszcze nie był ten cykl, upadek będzie tym twardszy. życzę ci, aby naprawdę to był TEN cykl i abyś mogła tego wszystkie uniknąć, życzymy ci przecież jak najlepiej. trzymaj się kochana |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wyniki jeszcze czekam ![]() ![]() Cytat:
Ja też miewałam gorsze chwile. Powtórzę się, ale nawet w cyklu, w którym zaszłam dzień przed planowaną @ chciałam, żeby mój Tż znalazł sobie kogoś innego, bo ja mu dziecka nigdy nie dam, bo jestem do bani ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Aktualnie jestem w 6 dpo i zaczynam sobie wkręcać ![]() ![]() ![]() ![]() Wpaula - dzisiaj ładnie Ci tempka skoczyła, więc nadzieje są ![]() Koziemleko - masz już wyniki? cały czas trzymam kciuki ![]()
![]() |
#4925 |
Przyczajenie
|
Wpaula- doskonale Cię rozumiemy każda z Nam to przeżywa ja praktycznie zyje tylko tym i wiem że nie powinnam ale niestety jeszcze nie potrafię być silna... Moje życie to nakręcanie się typu "teraz czuję się jakoś inaczej, chyba się udało" za chwilę "nie, na pewno się nie udało" i walka ze sobą pomieszana z nadzieją, gdy przychodzi @ to zawsze to samo...Płacz, żal do wszystkich, smutek i zdaje sobie sprawę że nie powinnam bo bardzo dużą rolę odgrywa psychika ale niestety to jest silniejsze! Wiadomo każda z Nas jest inna jedne są silniejsze inne słabsze no i wiadomo z czasem chyba człowiek odpuszcza... Trzeba myśleć pozytywnie chociaż nie raz jest ciężko, ale damy radę !! Najlepiej by bylo o tym nie myśleć ale niestety się nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesteśmy tu wszystkie po to, żeby sobie z tym radzić, wspólnie przeżywać i jak trzeba stopować ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś rzutem na taśmę umówiłam wizytę u ginki i co zrobiła badanie i stw. że na okres się nie zapowiada, mam brać jeszcze duphaston do soboty bo jak okres ma przyjść to i tak przyjdzie.
Dostałam też skierowanie na USG i udało mi się zrobić je dziś, wszystko ok endometrium 13mm czyli na dwoje babka wróżyła albo @ będzie lada dzień albo to bardzo wczesna ciąża niewykrywalna jeszcze na USG, tak powiedziała ultrasonograf. Ona stwierdziła że czasami się owu przesów i może to będzie właśnie ciąża z przesuniętej owu. Tak czy siak mam czekać, wszystko się wyjaśni na dniach.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-09-09 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Malinka,trzymamy kciuki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Byłam w punkcie poboru krwi i okazało się, że wyniki będą dopiero jutro. Eh wykończę się. Litości
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Od siebie powiem tyle- jesteśmy z meżem młodzi i myśleliśmy że to będzie tak o rach ciach i dzidizuś jest. Zaszłam co prawda w 3 cyklu, a niektóre już starają się na prawdę dlugo, no ale myslałam ze skoro nie pijemy na umór, nie ćpamy i ogólnie nie mamy problemów to raz dwa bedzie... nie było i po pierwszym cyklu było mi przykro bo nie spodziewałam sie tego, po drugim to w sumie sie załamałam, mimo ze to nie była katastrofa ( choć dla mnie wielka) i na 3 cykl powiedziałam mężowi że widocznie nie nasz czas, nie bedziemy sie codziennie kochać bo to nie ma sensu, jak najdzie nas to będzie, a w miedzy czasie przygotowywałam sprawy slubne- który miałby odbyć się za tydzień ![]() Kochaliśmy się nie mysląc o tym że MOŻE tym razem sie uda. I udało się, 14lutego zobaczyłam dwie kreski najpierw sie popłakałam potem ogarnął mnie strach a na koniec było mi tak gorąco ze szczęscia. Następne dni to robiłam testy bo bałam sie ze mi sie tylko wydawało. A maż chodzi do tej pory przeszczęsliwy (ja też ) i choc faktycznie u nas sie nieco sprawy finansowe pokomplikowały to jednak jesteśmy szczęsliwi i wierze że jak przestałąm sie nakręcać to sie udało. Dziennie wstawałąm z myślą ze moze dzisiaj sie uda, albo ze sie nie udało, a jak miałam okres to praktycnziep ołowe przepłakałam bo było mi przykro. Z własnego doświadczenia moge powiedziec tylko tyle, że przez nakręcanie się , w głowie powstaje niepotrzebna bariera, przez którą jest nam trudniej znieść to że się nie udało no i trudniej nam zajść bo sie spinamy. Cytat:
![]()
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
koziemleko współczuje oczekiwania...mnie też czekanie dobija...a na betę nie chcę iść bo mi szkoda kasy a tak jak Pani dr powiedziała wszystko się wyjaśni lada dzień więc pokatuję się
![]()
#4933 | ||
Wtajemniczenie
|
teraz wychodzi na to ze wszystkie sie nakrecaja , ale uwagi byly zawsze do mnie ze my z mezem sie za bardzo nakrecamy a pisaly je ososby ktore tez sie nakrecaja i wiedza o tym ze nie da sie nie nakrecac kiedy bardzo chce sie miec dziecko
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no i łykałam wiesiołka, bo strasznie sucha byłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też w cyklu, w którym zaszłam byłam pochłonięta obroną i w ogóle nie myślałam o ciąży. Dopiero przed spodziewaną @ naszły mnie te myśli ![]() Przypadek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zasugujesz na dzidziusia jak nikt ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
kazdy cykl mnie dobija jak sie nie udaje ale z drygiej stronie po okresie ejstem w mega dobrym humorze mam mega ochote na seks zapominam o tym co zle bylo ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4936 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przykro mi, że z tymi badaniami się tyle musisz naczekać ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o obserwację szyjki to ja jakoś nie mogę się przełamać. Tzn. nie mam problemu z "wymacaniem" jej, ale nie do końca potrafię odczytać położenie i jej cechy. A że wykres mam dosyć czytelny i potwierdzał się z monitoringiem to jakoś nie chce mi się doszukiwać kolejnych znaków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Wtajemniczenie
|
a tak poza tematem to moze ktoras z dziewczyn ktore szyjke obserwuja wie cos na ten temat czy pzred @ pochwa staje sie ciasna ? bo od 2 dni rano jak codzien chce sie zbadac a tam nie chce prawie palec wejsc tak ciasno kiedy wczensiej tak nie bylo , pierwszy cykl sie obserwuje dokladniej wczesniej nie zwrocilam uwagi na ta wielka ciasnote , wy tez tak macie pzred @ ?
![]()
#4938 |
Raczkowanie
|
malinka1984 trzymam bardzo mocno kciuki
![]() ![]() ![]() Mnie już drugi tydzien boli kregoslup nawet przy schylaniu @ jutro powinnam dostac ale jakos dzis objawy mi narzaie przeszly w czwartek bede testowac jak lekarz kazał ,ale jak byłam u gin to sie dziwnie uśmiechnął i dopiero po dluzszej chwili powiedział ze jakby sie nie udalo to mam brac jak bralam clo. Jutro tez moja siostra przyjedza do mnie na 2 tyg, i do pracy na 12 h ide ale potem mam 3 dni wolnego wiec na jakies zakupy sie pewnie wybierzemy ![]() aa i też jutro mam 2 rocznice ślubu Trzymam za Was mocniutkie ![]() pozdrawiam
#4939 |
Zakorzenienie
|
macie jakies tytuly? bo watek sie już kończy;p
#4940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też próbowałam obserwować szyjkę, ale jakoś tego nie ogarnełam ![]() ![]() Cytat:
Chyba nie powinno cię tak ścieśnić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Podczytuję Was regularnie, ale jakoś nie mam natchnienia na pisanie. Gegee - Ja już coś Ci kiedyś pisałam i będę to powtarzać, w I rocznicę ślubu dostaniesz swój wymarzony prezent ![]() ![]() ![]() wpaula - dziewczyny chcą Cię ustrzec przed kolejnymi miesiącami nastawiania, ciąża to nie bułki w sklepie, że idziesz i bierzesz, pomyśl, że są osoby, które starają się po kilka lat i jak by podchodziły do tematy jak Ty, to psychiatryki były by wypełnione po brzegi i zapisy na kolejne kilkanaście lat. Masz za sobą dopiero 3 c, może być tak, że dobrze jeszcze nie znasz swojego organizmu. Mi gin powiedział, że mam wyniki kobiety po menopauzie i nici z dziecka, a jednak jestem w ciąży bo lekarz pomylił się w obliczeniach, więc nigdy nic nie jest przesądzone, a pozytywne myślenie to 90% sukcesu, będę to za każdym razem powtarzać. Forum jest nie po to, żebyśmy sobie cukrowały i przytakiwały za każdym razem, jedne są bardziej doświadczone od drugich i warto posłuchać ich rad, od tego tu przecież jesteśmy ![]() malinka - ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak Ty się w ogóle czujesz? lepiej? Jakieś przygotowania już robicie? No i czy znacie już płeć? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzięki za kciuki, to straszne miłe z Waszej strony ale jakoś czuję że małpa ndchodzi, jajniki mnie tak ciągną...Strasznie źle się czuję ehh.
Justiii87 takie "pomyłki" to ja lubię jak tylko II kreski są.
![]() |
#4944 |
Rozeznanie
|
Ja miałam propozycję: Są już z nami przyszłe mamy, o więcej brzuszków się staramy. Starania o pierwsze dziecko, cz. 2
Ale nie wiem jak inne dziewczyny się na to zapatrują ![]() ![]() Zmykam na miasto, muszę pozałatwiać kilka spraw. Może wieczorkiem jeszcze wpadnę, a Wy tu tymczasem piszcie, żebyśmy wątek skończyły ![]()
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
GEGEE- fajny ten tytuł
![]()
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś właśnie poznałam płeć bo miałam badanie połówkowe i będzie chłopiec MARCEL ![]() ![]() Mam parę rzeczy kupionych, ale to pojedyncze sztuki bo nie wiedziałam czy dla chłopca czy dla dziewczynki, ale teraz powoli zacznę już się brać za wyprawkę. Mamy już wybrany wózek, więc bliżej końca roku musimy go zamówić ![]() Wstawiam zdjęcia tego co mam ![]() Tytuł podoba mi się ten co Gegge zaproponowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspaniale! gratulacje ![]() ![]() super ciuszki! Gegee myślę, że Twój tytuł może być ![]()
![]() |
#4948 |
Zadomowienie
|
justi, słodkie te ciuszki
![]() gegee, a kiedy ty masz tę rocznicę ![]() ![]() koziemleko, trzymamy kciuki razem z tobą za wyniki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję synusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Macie jakieś plany na jutro? My chcemy iść na kolację do restauracji, w której robiliśmy przyjęcie weselne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Heh, chcialabym gegee miec te niespodzianke,ale moj wykres zawsze wyglada obiecujaco...az do @ :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.