Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-13, 11:06   #4921
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dla mnie spożywczy ma intensywny zapach czegoś spalonego, aż mnie od tego głowa boli i smrodek w całym mieszkaniu... dlatego wolałabym wersję nie spożywczą bo ponoć nie śmierdzi tlyko całkiem znośnie pachnie.
Moj tz sezamowego nie moze zniesc nawet do mnie nie podchodzi jak go mam na lbie

Cytat:
Napisane przez Newquay Pokaż wiadomość
Serdecznie dziękuje:-*

BTW dziś w Kauflandzie Niemka widziała, że wykladam na taśmę olej kokosowy i pyta się mnie - do czego Pani go używa, do pieczenia czy gotowania? A ja do niej mowie, ze używam do włosów :-D
Uśmiechnęła się z niedowierzaniem, za chwilę myśli i pyta - na prawdę do włosów? A ja mówię,że na prawdę. Olej kokosowy jest bardzo dobry na włosy :-D
Ciekawe czy wygoglowala po powrocie do domu heh

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Kochane moje, jakiś czas temu pisałam do fryzjerki prośbę o rady i wskazówki dotyczące moich włosów. Otrzymałam odpowiedz, która możecie przeczytać poniżej. Czy też macie wrażenie, że no cóż nie napisała mi nic nadzwyczajnego, ani czegoś co żadna z nas nie wie? Szczerze powiedziawszy to więcej się dowiedziałam na wizażu...
Pozdrawiam kobitki i miłej lektury

Twoje włosy składają się w ok. 10% z wody. Aby zatem nadać im zdrowy połysk zwróć uwagę na kosmetyki, które wybierasz. Łagodne, nawilżające szampony i lekkie odżywki powinny stanowić podstawę codziennej pielęgnacji.Odżywki nakładaj na wilgotne włosy, a następnie delikatnie przeczesuj pasma grzebieniem o szerokim rozstawie zębów. Pomoże to lepiej rozprowadzić specyfik na całej ich powierzchni.
Aby włosy lepiej się układały, a Twoja fryzura była pełna życia, dobierz ze swoim fryzjerem odpowiednie cięcie. Do włosów kręconych pasuje dosyć mocne cieniowanie, które dodaje lekkości oraz podkreśla naturalny skręt i podnosi fryzurę.
Po umyciu płucz włosy letnią, nawet lekko chłodną wodą. Pomoże to zamknąć łuskę włosa i nadać mu w ten sposób naturalny połysk.
Staraj się, aby Twoje włosy schły na wolnym powietrzu. Jeśli jednak nie masz na to czasu lub nie potrafisz zrezygnować z codziennych stylizacji, najlepiej zainwestuj w suszarkę z dyfuzorem. Pomoże ona dodać fryzurze objętości. Susz pasma chłodnym powietrzem, delikatnie nawijając je na palce. Zastosuj po myciu emulsję wygładzająco – prostującą Liss Resolution APP Creattiva, która ochroni włosy przed ciepłem suszarki oraz idealnie nadaje się do modelowania włosów na szczotce.
Warto rozpatrzyć możliwość zakupu urządzenia z funkcją jonizacji powietrza – zapobiegnie ono późniejszemu elektryzowaniu się włosów. Możesz także zastosować mgiełkę nabłyszczającą Crystal Spray APP Creattiva, która nada Twoim włosom efekt jedwabistej gładkości.
Twoje loki w miejscu skrętu są cieńsze. Musisz zatem pamiętać, że poddawanie włosów działaniu prostownicy, gorącego powietrza czy codziennych stylizacji może powodować osłabienie i przesuszanie, a co za tym idzie – również zwiększoną łamliwość.
Możesz stosować specjalne kosmetyki na bazie jedwabiu, gdyż mają właściwości wygładzające i nawilżające. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić, gdyż Twoje włosy będą wyglądać na przetłuszczone.
Do stylizacji kręconych włosów polecane są pianki. Powinnaś ją lekko „wgniatać” we włosy, a następnie wysuszyć. Kosmetyk ten pomaga utrwalić fryzurę, a także zapobiega nadmiernemu puszeniu się. Dodatkowo do stylizacji używaj okrągłych szczotek z naturalnym włosiem, a Twoje włosy będą gładkie i błyszczące.
Systematycznie podcinaj końcówki. Dzięki temu zmniejszysz problem puszenia, a także będziesz mieć pewność, że Twoje pasma są w nienagannej kondycji.
Aby ułatwić sobie czynności związane z codzienną pielęgnacją, zainwestuj w odpowiednie produkty. Mogą to być mgiełki ułatwiające rozczesywanie, balsamy i maski zapobiegające puszeniu itp.
Moze i skopiowane, ale i tak dobrze, ze nie doradzila Ci, zebys w celu uzyskania pieknej fryzury uzywala prostownicy i spsikala lakierem dla trwalosci

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Mam najpiękniejsze włosy odkąd pamiętam. Dziewczyny, nie wiem co się porobiło po ostatnim myciu, ale loki praktycznie od samej głowy...
one są cudowne ostatnie 3 dni czułam się wręcz jak julia roberts w pretty woman...
I tak mi strasznie szkoda je umyć bo wiem, że to już nie wróci choćbym użyła tego samego zestawu...
Ze to tylko taki teaser na chwilę
I serce się kraje.

PRZE MEGA CUDOWNE:LOVE:
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 11:10   #4922
Szura6
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Olejek eveline ma sporo keratyny. Umyj włosy zwykłym slsem tak porządnie, nałóż olej kuchenny - jeśli Twoje włosy lubią oliwę albo rzepakowy, słonecnzikowy to będzie ok. Najlepiej na dłużej. Umyj włoski po olejowaniu tym gp i nałóż aika, dobrze jakbyś dodała do niego jakis humektant np. miód i jako maseczkę zastosuj. powinno być lepiej
Czyli najpierw mam umyć zwykłym slsem, np. Gliss Kur albo Pantene a później na mokre włosy nałożyć olej kuchenny na dłużej tak? Później umyć GP i nałożyć odżywkę z miodem jako maskę. Dobrze wszystko zrozumiałam?Już się biorę za to!! Dziękuję
Szura6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 12:13   #4923
Joanku
Zadomowienie

Gliss kur to nie jest taki znowu, zwykły sprawdź czy nie ma kreatyny jedwabiu albo innej proteijny w sobie, o! albus silikonu, bo to też lubi w glisskurach występować.
Moja recepta na przeproteinowanie jest taka:
Naolejuj włosy i to naprawdę na dłużej niech sobie te włosy popiją, potem najprostszy szampon z sls a na to mocno emolientowa odżywka właśnie w stylu GAiK. Nagotuj gluta i wylej na koniec, jako bs joanne miod i cytryna.
u mnie dwie takie sesje i włosy żądają protein od nowa.. ;p

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-09-13 o 12:18
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 12:29   #4924
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
a punkt z piankami to niewypał bo pianki w większości zawierają alcohol denat,
Będę to powtarzać tutaj do znudzenia, ale wcale nie jest tak, że większość pianek ma alkohol w składzie. Ba, moja mama czasem kupuje pianki w ciemno (jeśli ona kupuje akurat, a nie ja) i nigdy nie trafiła na taką z alkoholem. Nawet czarny Taft nie ma alkoholu. Do tego pianki z Nivei, Welli, Isanę jeszcze używałam, ale coś w niej zmienili, nie wiem co.

Cytat:
Mam najpiękniejsze włosy odkąd pamiętam. Dziewczyny, nie wiem co się porobiło po ostatnim myciu, ale loki praktycznie od samej głowy...
one są cudowne ostatnie 3 dni czułam się wręcz jak julia roberts w pretty woman...
I tak mi strasznie szkoda je umyć bo wiem, że to już nie wróci choćbym użyła tego samego zestawu...
Ze to tylko taki teaser na chwilę
I serce się kraje.

O matko.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 13:17   #4925
Joanku
Zadomowienie

Tak! Ja też uważam można kupić dobrą piankę, i kiedyś jak miałam mocniejszy skręt to po piance zawsze było cudnie, więc może nie wyrzucajmy wszystkiego do jednego wora?

Dziś 4 dzień od mycia, po reanimacji one są nadal szalowe...
Zaplacze się tu ;p
Stary 2014-09-13, 13:40   #4926
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Szura6 Pokaż wiadomość
Czyli najpierw mam umyć zwykłym slsem, np. Gliss Kur albo Pantene a później na mokre włosy nałożyć olej kuchenny na dłużej tak? Później umyć GP i nałożyć odżywkę z miodem jako maskę. Dobrze wszystko zrozumiałam?Już się biorę za to!! Dziękuję
To akurat nie są zwykłe slsy, są naładowane silikonem a gliss kur proteinami ^^ najlepsze slsy to takie taniochy typu joanna rzepa czy barwa - jak najkrótszy i prosty skład.
U mnie najlepszy efekt daje olejowanie na noc olejem słonecnzikowym, mycie prostym szamponem i do tego emolientowo-humektantowa odżywka, czyli w sumie podobnie jak napisała Joanku ;D ważne by dać włosom czas na wchłonięcie nawilżaczy
Wizazanka - no mój tak samo i mi marudzi wtedy okropnie, więc szukam jakiejś alternatywy dla tego smrodziucha.
Joanku, a co takiego ciekawego do ostatniego mycia użyłaś? jestem ciekawa czy sprawdziłaby się u Ciebie pielęgnacja do włosów szklistych z metody mysi skoro tak dużo proteinek lubią

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-13 o 13:42
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 14:38   #4927
Szura6
Przyczajenie

Właśnie przeczytałam na etykiecie Gliss Kura że ma w sobie proteiny i wzięłam Pantene.. Żadnego innego z slsem bez protein w domu nie miałam, a chciałam zabrać się za to natychmiast. Chyba sobie rzeczywiście dokupię szampon z Joanny . A tak wgl to się trochę pogubiłam w tych silikonach i sls'ach. Chyba muszę poczytać jeszcze raz czym to się różni ;_;
"Nagotuj gluta"? Czyli siemię lniane tak? xD Tyle, że teraz naoliwiłam włosy oliwą i czekam już 3 h z tym na głowie :p Za jakiś czas zmyję Green Pharmacy, nałożę odżywkę Garniera wymieszaną z miodem i to jako maskę. Mam taką odżywkę bez spłukiwania z olejkiem arganowym dwufazową z joanny "Organ Oil". Z tego co widziałam nie ma tam protein. Może to wezmę na włosy, a siemię lniane to przy następnym myciu już.. Mam nadzieję, że już będzie lepiej, jak już wszystko wieczorkiem wyschnie to podrzucę tu zdjęcie.
Stary 2014-09-13, 14:51   #4928
Klaudenc
Moderator

Mi się wydaje że gp to szampony z sls były, ale nie jestem pewna. No silikony to substancje filmotwórcze, a sls to detergenty myjące dosć silne. Często szampony mają i jedno i drugie.
Stary 2014-09-13, 14:54   #4929
Szura6
Przyczajenie

Na etykiecie z przodu gp jest napisane "0% sls,sles" A z tyłu przeczytałam, że zawiera Dimethicone.. więc zakładam, że to nie jest jedno i to samo xD
Stary 2014-09-13, 15:00   #4930
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Szura6 Pokaż wiadomość
Na etykiecie z przodu gp jest napisane "0% sls,sles" A z tyłu przeczytałam, że zawiera Dimethicone.. więc zakładam, że to nie jest jedno i to samo xD
No nie jest, znacząco się to różni, polecam poczytać
Stary 2014-09-13, 15:10   #4931
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje że gp to szampony z sls były, ale nie jestem pewna. No silikony to substancje filmotwórcze, a sls to detergenty myjące dosć silne. Często szampony mają i jedno i drugie.
Mają sms, to jest coś podobnego do sls.
Stary 2014-09-13, 15:23   #4932
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mają sms, to jest coś podobnego do sls.
No to w sumie na jedno wychodzi mam jeden szampon nie z sls tylko z innym mocnym detergentem i jest dość mocno skoncentrowany - zdziera wszystko, włosy po nim są okropne. Zużywam do mycia ciała ale nawet do tego średnio się nadaje. Producenci fajnie kombinują - zamiast sls inny rypacz i ludzie się łapią ;D
Stary 2014-09-13, 15:47   #4933
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No to w sumie na jedno wychodzi mam jeden szampon nie z sls tylko z innym mocnym detergentem i jest dość mocno skoncentrowany - zdziera wszystko, włosy po nim są okropne. Zużywam do mycia ciała ale nawet do tego średnio się nadaje. Producenci fajnie kombinują - zamiast sls inny rypacz i ludzie się łapią ;D
Ja z GP miałam dwa szampony - pokrzywowy był fajny, mył dokładnie, ale nie był to typowy rypacz. Później miałam z nagietkiem lekarskim i mimo że skład niemal identyczny, to już mi nie podszedł zupełnie. Jakieś bardzo tępe włosy po nim miałam, a po pokrzywowym nie.
A co do innych detergentów - podobnie jest z szamponami Alterry. Mają als w składzie zamiast sls, a to składnik o podobnej sile do sls, tylko innego pochodzenia.
Stary 2014-09-13, 15:55   #4934
Nieszka__
Zadomowienie

A możecie polecić jakiś szampon bez sls, delikatny, do włosów przetłuszczających się i wypadających? Używałam do tej pory BD, ale mam wrażenie, że wypada mi po nim więcej kłaków... Myślałam o Hippie.
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:59   #4935
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
A możecie polecić jakiś szampon bez sls, delikatny, do włosów przetłuszczających się i wypadających? Używałam do tej pory BD, ale mam wrażenie, że wypada mi po nim więcej kłaków... Myślałam o Hippie.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cia-ciala.html zazwyczaj używam tego, jest w porządku
Stary 2014-09-13, 16:57   #4936
Immoral
Rozeznanie

Ej dziewczyny stosowała któraś z was kiedy kosmetyki z primarku?? Składy na moje oko wydają sie sensowne, ale jak na primark to w sumie drogo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 17:38   #4937
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Immoral Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny stosowała któraś z was kiedy kosmetyki z primarku?? Składy na moje oko wydają sie sensowne, ale jak na primark to w sumie drogo

Ale że włosowe? Ja mam tylko paletę do makijażu stamtąd, o włosowych nie słyszałam
Stary 2014-09-13, 17:42   #4938
Joanku
Zadomowienie

Immoral, hahaha, też to ostatnio do chłopaka powiedziałam, bo często przy kasach stoją i zawsze okiem rzucę
Miałam maskę organową ale bez zbędnych rewelacji, u mnie w ogóle maski jakoś szczególnie szału nie kręcą
A co tam, próbuj może znajdziesz jakiś kwc?

Klaudenc, czytałam kiedyś ale dość pobieżnie, muszę poczytać o tym jeszcze raz bo wtedy coś mi nie pasowało w tej specyfikacji włosa.
Zajrzyj do codziennika, tam wszystko opisałam, nie wiem czy to ten krem czy to olej, który ostatnio zmieniłam nie mam pojęcia W życiu takiego skrętu nie miałam!
EDIT:
No przeczytałam i powiem Ci, że troszkę więcej mi się zgadza, natomiast co śmieszne to ja sobie wypracowałam już metody pielęgnacji i to co opisuje mysia to jest coś do czego sama doszłam i robię dokładnie tak samo. Szok.
hmmm czyżby naturalnie to jakoś wyszło?
Wiesz jak będę u niej za 2 tygodnie to zapytam

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-09-13 o 18:01
Stary 2014-09-13, 18:13   #4939
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Immoral, hahaha, też to ostatnio do chłopaka powiedziałam, bo często przy kasach stoją i zawsze okiem rzucę
Miałam maskę organową ale bez zbędnych rewelacji, u mnie w ogóle maski jakoś szczególnie szału nie kręcą
A co tam, próbuj może znajdziesz jakiś kwc?

Klaudenc, czytałam kiedyś ale dość pobieżnie, muszę poczytać o tym jeszcze raz bo wtedy coś mi nie pasowało w tej specyfikacji włosa.
Zajrzyj do codziennika, tam wszystko opisałam, nie wiem czy to ten krem czy to olej, który ostatnio zmieniłam nie mam pojęcia W życiu takiego skrętu nie miałam!
EDIT:
No przeczytałam i powiem Ci, że troszkę więcej mi się zgadza, natomiast co śmieszne to ja sobie wypracowałam już metody pielęgnacji i to co opisuje mysia to jest coś do czego sama doszłam i robię dokładnie tak samo. Szok.
hmmm czyżby naturalnie to jakoś wyszło?
Wiesz jak będę u niej za 2 tygodnie to zapytam
O kurka to takie fajne saszetki widzę... nie bywam w pirmark, więc nie wiedziałam. Możesz pokazać skład tej arganowej?

No zapytaj koniecznie. Bo aż mnie zaskakuje, że tak dużo proteinek używasz i jest cacy ;D
Stary 2014-09-13, 18:34   #4940
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...odukty_26.html - tu masz całą listę stylizatorów, tu akurat bez polimerów ale obok w archiwum znajdziesz z polimerami.

A ode mnie:

Miałam odlewkę tego TBS : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...url-boost.html był w porządku

Sporo dobrego słyszałam też o Bootsie: http://allegro.pl/boots-essentials-c...566425176.html

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Teraz zauważyłam, że to link z allegro - żeby było jasne, to nie moje allegro więc nie reklamuje.

Dziękuję W sumie to na tej stronie jest dużo żel, ale z nazw aloesowych, a że jest to humektant to nie wiem czy byłyby one dobre na każdą porę roku

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...cia-ciala.html zazwyczaj używam tego, jest w porządku
Nigdy go nie widziałam, gdzie go można dostać?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 18:51   #4941
Newquay
Raczkowanie

Hey loczkomaniaczki ja po zakupach w Rossmannie
W zalaczeniu moje zakupy jeszcze raz dziekuje za polecenie kosmetykow. Wloski juz umyte Isana, odzywka Issany przetestowana, na wlosach maska z Alterry czeka na ocene

Btw. mam pytanie - czy ktoras z Was miala w swym posiadaniu ten pomaranczowy krem z Isany do stylizacji lokow? Jak sie sprawowal?

Nic tak nie poprawia nastroju w deszczowy dzien jak zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rossmann.jpg (20,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rossmann.jpg (20,2 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Newquay
Czas edycji: 2014-09-13 o 18:54
Newquay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 19:07   #4942
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Nigdy go nie widziałam, gdzie go można dostać?
Jest w Polsce, ale nie wiem gdzie. Jest jeszcze taki różowy i niebieski jeden z piratem drugi z księżniczką, składy te same. Ja w Anglii kupuję to pojęcian ie mam
Stary 2014-09-13, 19:37   #4943
Immoral
Rozeznanie

Zrobiłam zdjęcia składów, załaduje jak będę w domu

Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:12   #4944
sandra1515
Rozeznanie

Pomocy !!!

Możecie coś polecić zamiast lakieru do włosów ?

Po umyciu mam śliczne błyszczące loki niestety po użyciu lakieru (nabłyszczającego podobno) to matowe siano ktorego nie idzie rozczesać nawet po zmyciu szamponu nie są w najlepszej kondycji.

Czytałam o żelu lnianym ale ja potrzebuję czegoś do psikania grzywki którą zawijam prostownicą możecie polecić coś dobrego ?

Może być też jakiś delikatny lakier aby nie niszczył to co staram się odbudować olejkami itd
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:16   #4945
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Pomocy !!!

Po umyciu mam śliczne błyszczące loki niestety po użyciu lakieru (nabłyszczającego podobno) to matowe siano ktorego nie idzie rozczesać nawet po zmyciu szamponu nie są w najlepszej kondycji.

Czytałam o żelu lnianym ale ja potrzebuję czegoś do psikania grzywki którą zawijam prostownicą możecie polecić coś dobrego ?

Może być też jakiś delikatny lakier aby nie niszczył to co staram się odbudować olejkami itd
Lakiery mają alcohol denat dlatego wysuszają i matowią nawet jeśli są nabłyszczające.Możliwe, że gdzieś jakiś jest bez tego składnika ale ja osobiście nie znam.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:32   #4946
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Pomocy !!!

hm.... prostownica i zdrowe wlosy to jak dla mnie sie wyklucza.....

jest tyle innych sposobow aby wymodelowac grzywke...

u mnie sprawdzaly sie jako stylizatory odzywki bez splukiwania w sprayach, minus ze wlosy sa od nowa mokre i schna dluzej ale dzialaly jak lakier

inny sposob to rozcienczenie bardzo mocnego zelu do konsystencji wodnej i wlanie do butelki z atomizerem (ale rozcienczac zel trzeba swiezo przegotowana goraca woda, mieszac energicznie, wtedy zel sie polaczy z woda i bedzie mogl byc przechowany w butelce przez dluzszy czas), jaka konsysentcja bedzie najlepsza to juz kwestia prob
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 21:43   #4947
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Pomocy !!!

http://kasiaweganka.blogspot.com/201...lakier-do.html - znalazłam tu przepis na domowy lakier
Stary 2014-09-13, 21:52   #4948
sandra1515
Rozeznanie

dziękuję bardzo za pomoc spróbuję tego lakieru ale na pomarańczy
skoro nie ma jakiegoś w miarę delikatnego lakieru to może żel ? zależałoby mi na jakimś sklepowym bo lnianego długo w lodówce trzymać nie można.

Wiem, że prostownica i włosy nie brzmi zdrowo ale ta grzywka na przodzie w ogóle się nie kręci proste druty, które sterczą do przodu jak piorunem trzaśnięte starałam się je na noc przykuć wsuwką ale dopiero tragicznie to wygląda żadne cieniowanie itd nic nie daje tylko są krótsze i większy problem z ogarnięciem tego, ogólnie mam kręcone włosy z wyjątkiem tych włosów u góry, że tak powiem tył mi się kręci a te przy skórze głowy są straszne proste i napuszone nie wiem czego to jest wina
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 22:26   #4949
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
skoro nie ma jakiegoś w miarę delikatnego lakieru to może żel ? zależałoby mi na jakimś sklepowym bo lnianego długo w lodówce trzymać nie można.

Wiem, że prostownica i włosy nie brzmi zdrowo ale ta grzywka na przodzie w ogóle się nie kręci proste druty, które sterczą do przodu jak piorunem trzaśnięte starałam się je na noc przykuć wsuwką ale dopiero tragicznie to wygląda żadne cieniowanie itd nic nie daje tylko są krótsze i większy problem z ogarnięciem tego, ogólnie mam kręcone włosy z wyjątkiem tych włosów u góry, że tak powiem tył mi się kręci a te przy skórze głowy są straszne proste i napuszone nie wiem czego to jest wina
Dziewczyny chwalą żel z Lidla i Joanne Mrożącą.

http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...odukty_26.html - tu masz żele bez poliemrów

http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...-produkty.html - tu masz żele z polimerami

Może coś wybierzesz.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Właśnie osiagnęłam mały-wielki sukces. Po parodniowym związaniu włosów w koczek i nie czasaniu ich normalnie wypadłaby mi cała garść. Czesze, czesze a tu... 5 włosów.
Stary 2014-09-13, 22:30   #4950
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

tego ze masz takie wlosy i nic z tym nie zrobisz, tym sie charakteryzuja fale / falo-loki, proste u nasady, czasem i do ucha a ponizej faluje/kreci sie

Type 2 - Wavy Hair
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości