|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4922 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Gliss kur to nie jest taki znowu, zwykły sprawdź czy nie ma kreatyny jedwabiu albo innej proteijny w sobie, o! albus silikonu, bo to też lubi w glisskurach występować.
Moja recepta na przeproteinowanie jest taka: Naolejuj włosy i to naprawdę na dłużej niech sobie te włosy popiją, potem najprostszy szampon z sls a na to mocno emolientowa odżywka właśnie w stylu GAiK. Nagotuj gluta i wylej na koniec, jako bs joanne miod i cytryna. u mnie dwie takie sesje i włosy żądają protein od nowa.. ;p
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-13 o 12:18 |
|
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Tak! Ja też uważam można kupić dobrą piankę, i kiedyś jak miałam mocniejszy skręt to po piance zawsze było cudnie, więc może nie wyrzucajmy wszystkiego do jednego wora?
Dziś 4 dzień od mycia, po reanimacji one są nadal szalowe... Zaplacze się tu ;p
|
|
#4926 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie najlepszy efekt daje olejowanie na noc olejem słonecnzikowym, mycie prostym szamponem i do tego emolientowo-humektantowa odżywka, czyli w sumie podobnie jak napisała Joanku ;D ważne by dać włosom czas na wchłonięcie nawilżaczy Wizazanka - no mój tak samo i mi marudzi wtedy okropnie, więc szukam jakiejś alternatywy dla tego smrodziucha. Joanku, a co takiego ciekawego do ostatniego mycia użyłaś? jestem ciekawa czy sprawdziłaby się u Ciebie pielęgnacja do włosów szklistych z metody mysi skoro tak dużo proteinek lubią
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-13 o 13:42 |
|
|
|
|
#4927 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie przeczytałam na etykiecie Gliss Kura że ma w sobie proteiny i wzięłam Pantene.. Żadnego innego z slsem bez protein w domu nie miałam, a chciałam zabrać się za to natychmiast. Chyba sobie rzeczywiście dokupię szampon z Joanny . A tak wgl to się trochę pogubiłam w tych silikonach i sls'ach. Chyba muszę poczytać jeszcze raz czym to się różni ;_;
"Nagotuj gluta"? Czyli siemię lniane tak? xD Tyle, że teraz naoliwiłam włosy oliwą i czekam już 3 h z tym na głowie :p Za jakiś czas zmyję Green Pharmacy, nałożę odżywkę Garniera wymieszaną z miodem i to jako maskę. Mam taką odżywkę bez spłukiwania z olejkiem arganowym dwufazową z joanny "Organ Oil". Z tego co widziałam nie ma tam protein. Może to wezmę na włosy, a siemię lniane to przy następnym myciu już.. Mam nadzieję, że już będzie lepiej, jak już wszystko wieczorkiem wyschnie to podrzucę tu zdjęcie.
|
|
|
|
#4928 |
|
Moderator
|
Mi się wydaje że gp to szampony z sls były, ale nie jestem pewna. No silikony to substancje filmotwórcze, a sls to detergenty myjące dosć silne. Często szampony mają i jedno i drugie.
|
|
|
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
Na etykiecie z przodu gp jest napisane "0% sls,sles" A z tyłu przeczytałam, że zawiera Dimethicone.. więc zakładam, że to nie jest jedno i to samo xD
|
|
|
|
#4930 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Moderator
|
No to w sumie na jedno wychodzi
mam jeden szampon nie z sls tylko z innym mocnym detergentem i jest dość mocno skoncentrowany - zdziera wszystko, włosy po nim są okropne. Zużywam do mycia ciała ale nawet do tego średnio się nadaje. Producenci fajnie kombinują - zamiast sls inny rypacz i ludzie się łapią ;D
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do innych detergentów - podobnie jest z szamponami Alterry. Mają als w składzie zamiast sls, a to składnik o podobnej sile do sls, tylko innego pochodzenia. |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
A możecie polecić jakiś szampon bez sls, delikatny, do włosów przetłuszczających się i wypadających? Używałam do tej pory BD, ale mam wrażenie, że wypada mi po nim więcej kłaków... Myślałam o Hippie.
|
|
|
|
#4935 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
Ej dziewczyny stosowała któraś z was kiedy kosmetyki z primarku?? Składy na moje oko wydają sie sensowne, ale jak na primark to w sumie drogo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4937 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Immoral, hahaha, też to ostatnio do chłopaka powiedziałam, bo często przy kasach stoją i zawsze okiem rzucę
![]() Miałam maskę organową ale bez zbędnych rewelacji, u mnie w ogóle maski jakoś szczególnie szału nie kręcą A co tam, próbuj może znajdziesz jakiś kwc? ![]() Klaudenc, czytałam kiedyś ale dość pobieżnie, muszę poczytać o tym jeszcze raz bo wtedy coś mi nie pasowało w tej specyfikacji włosa. Zajrzyj do codziennika, tam wszystko opisałam, nie wiem czy to ten krem czy to olej, który ostatnio zmieniłam nie mam pojęcia W życiu takiego skrętu nie miałam! ![]() EDIT: No przeczytałam i powiem Ci, że troszkę więcej mi się zgadza, natomiast co śmieszne to ja sobie wypracowałam już metody pielęgnacji i to co opisuje mysia to jest coś do czego sama doszłam i robię dokładnie tak samo. Szok. hmmm czyżby naturalnie to jakoś wyszło? Wiesz jak będę u niej za 2 tygodnie to zapytam
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-13 o 18:01 |
|
|
|
#4939 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No zapytaj koniecznie. Bo aż mnie zaskakuje, że tak dużo proteinek używasz i jest cacy ;D |
|
|
|
|
#4940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję W sumie to na tej stronie jest dużo żel, ale z nazw aloesowych, a że jest to humektant to nie wiem czy byłyby one dobre na każdą porę roku Cytat:
|
||
|
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
Hey loczkomaniaczki
ja po zakupach w Rossmannie W zalaczeniu moje zakupy jeszcze raz dziekuje za polecenie kosmetykow. Wloski juz umyte Isana, odzywka Issany przetestowana, na wlosach maska z Alterry czeka na ocene ![]() Btw. mam pytanie - czy ktoras z Was miala w swym posiadaniu ten pomaranczowy krem z Isany do stylizacji lokow? Jak sie sprawowal? Nic tak nie poprawia nastroju w deszczowy dzien jak zakupy
Edytowane przez Newquay Czas edycji: 2014-09-13 o 18:54 |
|
|
|
#4942 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam zdjęcia składów, załaduje jak będę w domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
Pomocy !!!
Możecie coś polecić zamiast lakieru do włosów ? Po umyciu mam śliczne błyszczące loki niestety po użyciu lakieru (nabłyszczającego podobno) to matowe siano ktorego nie idzie rozczesać nawet po zmyciu szamponu nie są w najlepszej kondycji. Czytałam o żelu lnianym ale ja potrzebuję czegoś do psikania grzywki którą zawijam prostownicą możecie polecić coś dobrego ? Może być też jakiś delikatny lakier aby nie niszczył to co staram się odbudować olejkami itd
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tyle innych sposobow aby wymodelowac grzywke... u mnie sprawdzaly sie jako stylizatory odzywki bez splukiwania w sprayach, minus ze wlosy sa od nowa mokre i schna dluzej ale dzialaly jak lakier inny sposob to rozcienczenie bardzo mocnego zelu do konsystencji wodnej i wlanie do butelki z atomizerem (ale rozcienczac zel trzeba swiezo przegotowana goraca woda, mieszac energicznie, wtedy zel sie polaczy z woda i bedzie mogl byc przechowany w butelce przez dluzszy czas), jaka konsysentcja bedzie najlepsza to juz kwestia prob
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://kasiaweganka.blogspot.com/201...lakier-do.html - znalazłam tu przepis na domowy lakier |
|
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo za pomoc spróbuję tego lakieru ale na pomarańczy
![]() skoro nie ma jakiegoś w miarę delikatnego lakieru to może żel ? zależałoby mi na jakimś sklepowym bo lnianego długo w lodówce trzymać nie można. Wiem, że prostownica i włosy nie brzmi zdrowo ale ta grzywka na przodzie w ogóle się nie kręci proste druty, które sterczą do przodu jak piorunem trzaśnięte starałam się je na noc przykuć wsuwką ale dopiero tragicznie to wygląda żadne cieniowanie itd nic nie daje tylko są krótsze i większy problem z ogarnięciem tego, ogólnie mam kręcone włosy z wyjątkiem tych włosów u góry, że tak powiem tył mi się kręci a te przy skórze głowy są straszne proste i napuszone nie wiem czego to jest wina
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...odukty_26.html - tu masz żele bez poliemrów http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...-produkty.html - tu masz żele z polimerami Może coś wybierzesz. ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Właśnie osiagnęłam mały-wielki sukces. Po parodniowym związaniu włosów w koczek i nie czasaniu ich normalnie wypadłaby mi cała garść. Czesze, czesze a tu... 5 włosów. |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Type 2 - Wavy Hair
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.