Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 19:49   #4891
wikaa24
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Są śliczne takie.. romantyczne

A ja bardzo lubię Twoje włosy

Rozdziewiczyłam dzisiaj szampon Love Me Green, jest boooski
Romantyczne? to chyba jedyne słowo, którym bym ich nie określiła zobaczymy co będzie dziś po kolejnym myciu, może jeszcze się paskudy nie przyzwyczaiły
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:52   #4892
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Romantyczne? to chyba jedyne słowo, którym bym ich nie określiła zobaczymy co będzie dziś po kolejnym myciu, może jeszcze się paskudy nie przyzwyczaiły
Ja dostrzegam w nich romantyczność
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:16   #4893
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Nie ogarniam.
Aveeno ze zbożem zrobiło SZAŁ, nagle przestało.

Potem położyłam aveeno ze zbożem i shea. Jeszcze większy szał!

Ale wiem, że przy następnym myciu, moje loki zamieniam się w smetnie wiszące strąki, mimo tego że położe na nie dokładnie to samo.

Nie znoszę nieregularnego skrętu
Jak ja bym chciała jak te kobiety na ulicach mieć piękne zdefiniowane loki i tylko okiełznać puch (bo widać, że się nie znają i ostro muszą te wlosieta czesać)
A tak to walka o każdą falkę albo spuszczone proste pseudo coś, o przerażającej objętości.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:43   #4894
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
I tego się boję, bo moje włosy po delikatnym myjadle, są jakby niedomtye, obciążone, szybciej się przetłuszczają.
A niektóre dziewczyny po cg mają naprawdę efekty niesamowite! Ehhh, takie rozdarcie, no
Ja jak się przestawiałam na lekki szampon to nawet łupież miałam trochę, tłuściocha i swędzenie ale potem się unormowało. Trzeba trochę czasu, myję raz na kilka dni i nawet sls mi nie trzeba bo są ciągle świeze, nie wiem ile maks mi włosy by wytrzymały bez mycia bo myję jak już takie nieogarnięte z wyglądu.
Podobnie miałam z twarzą jak z żeli na ocm - jak wróciłam do żeli ostatnio to po czasie masakra na twarzy, znowu do ocm i jak buzia po żelu po 2 godz była tłusta to teraz cały dzień lekko rano przypudruję i jest świeża i nie mam już czerwonych bolących wyprysków.
I naprawdę, widzę że im mniej ingeruję we włosy i skórę to tym lepiej wygląda. Trwa to trochę bo u mnie ok. miesiąc ale było warto
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 22:38   #4895
Nieszka__
Zadomowienie

Jakie stylizatory oprócz Joaśki mrożącej, Delii, żelu z Lidla, pianki Wella czy pianki bądź kremu z Nivea znacie? Bez względu na cenę, może być i tanio, i drogo

Edytowane przez Nieszka__
Czas edycji: 2014-09-11 o 22:40
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 22:51   #4896
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Jakie stylizatory oprócz Joaśki mrożącej, Delii, żelu z Lidla, pianki Wella czy pianki bądź kremu z Nivea znacie? Bez względu na cenę, może być i tanio, i drogo

http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...odukty_26.html - tu masz całą listę stylizatorów, tu akurat bez polimerów ale obok w archiwum znajdziesz z polimerami.

A ode mnie:

Miałam odlewkę tego TBS : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...url-boost.html był w porządku

Sporo dobrego słyszałam też o Bootsie: http://allegro.pl/boots-essentials-c...566425176.html

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Teraz zauważyłam, że to link z allegro - żeby było jasne, to nie moje allegro więc nie reklamuje.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-09-11 o 22:56
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:41   #4897
Miss Saeki
Zakorzenienie

Może dołączyć kolejna pokręcona? Kiedyś dbałam na maksa o moje loczki, ale później był czas że nie miałam na to czasu i tak już jakoś zostało...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:53   #4898
Newquay
Raczkowanie

Dziewczyny ponawiam pytanie,bo chyba nikt nie zauwazyl mojej prośby

W weekend będę w mieście, gdzie jest Rossmann i oczywiście chciałabym do niego wstąpić po kosmetyki ;-)

Proszę napiszcie mi jakie kosmetyki do włosów i nie tylko polecacie z Rossmanna
Oprocz polskich firm, bo jestem w Niemczech. Z gory dziekuje

Edytowane przez Newquay
Czas edycji: 2014-09-12 o 12:54
Newquay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:04   #4899
antenka501
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Newquay Pokaż wiadomość

W weekend będę w mieście, gdzie jest Rossmann i oczywiście chciałabym do niego wstąpić po kosmetyki ;-)

Od siebie mogę polecić:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tz.html&next=1 u mnie sprawdza się jako b/s
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch.html&next=1 też jako b/s
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,64150,pflegeol.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html mój tż od kilkunastu miesięcy używa i dzięki temu pożegnał się z uporczywym łupieżem, mi nie odpowiada
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...sensitive.html
antenka501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:15   #4900
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja się właśnie przeprowadziłam do Kanady i całe szukanie dobrze dobranej pielęgnacji muszę zacząć od nowa... Mam nadzieję, że jakieś ogólnoświatowe standardowy uda mi się znaleźć w sklepach.

Za to byłam zachwycona, jak moje włosy zniosły 30godzinną podróż. Umyłam je rano i ułożyłam na dosłownie odrobinę żelu Artiste (miałam resztkę, została mi z jakiegoś wcześniejszego wyjazdu). Pięknie się skręciły i zachowały kształt mimo 14 h lotu z 1 przesiadką, na którą czekaliśmy 8h na lotnisku, leżąc/śpiąc na lotniskowych ławkach. Nawet po leżeniu/ocieraniu głową foteli miałam ładne loki. Trochę spuszone (pod koniec już bardzo), ale nadal loki. Zdecydowanie moje włosy lubią lekkie żele.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:58   #4901
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:

Nie znoszę nieregularnego skrętu
Jak ja bym chciała jak te kobiety na ulicach mieć piękne zdefiniowane loki i tylko okiełznać puch (bo widać, że się nie znają i ostro muszą te wlosieta czesać)
A tak to walka o każdą falkę albo spuszczone proste pseudo coś, o przerażającej objętości.

Ja też. A otrzymałam właśnie taki po tym kremie do loków z joanny, po nocy to wyglądało strasznie, jakbym miała niewiadomo co na głowie, bo te 'pseudoloki' się jeszcze poplątały po koku ślimaczku.

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Może dołączyć kolejna pokręcona? Kiedyś dbałam na maksa o moje loczki, ale później był czas że nie miałam na to czasu i tak już jakoś zostało...
Witamy Pokaż włoski

Cytat:

Oprocz polskich firm, bo jestem w Niemczech. Z gory dziekuje

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-spulung.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html
Stary 2014-09-12, 15:49   #4902
wikaa24
Rozeznanie

siedzę i płaczę za moimi starymi włosami pierwsze przed ścięciem, drugie i trzecie z dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1731.jpg (74,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140912_111858.jpg (99,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140912_122729.jpg (82,8 KB, 36 załadowań)
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:52   #4903
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
siedzę i płaczę za moimi starymi włosami pierwsze przed ścięciem, drugie i trzecie z dziś
Moim zdaniem te obecne duuużo lepsze, może kręcą się mniej ale za to dużo większa objętość i po prostu lepiej to wygląda niż na pierwszym zdjęciu. Nad skrętem zawsze można popracować, a objętość to coś co trudno ot tak sobie nabyć. Zmiana zdecydowanie na plus.

Czas edycji: 2014-09-12 o 15:55
Stary 2014-09-12, 16:42   #4904
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Co do wypadania włosów to mnie też ostatnio lecą garściami. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek mi tyle wypadało.
Co oprócz kozieradki (nie zniosę zapachu rosołu) polecacie? Już nie chodzi mi nawet o to, żeby szybciej rosły, na to mam sposoby, ale żeby się wzmocniły.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Strasznie marudzicie z tym przedziałkiem z boku. Sama też noszę i to oczywiste, że na jednym boku w takim przypadku włosów jest mniej. Chyba logiczne. A jak widać ucho, to zawsze można odgarniać włosy za nie, wtedy już nie będzie, że "bo mało włosów", tylko celowo. Mnie się podoba takie uczesanie przy przedziałku po boku.
Ja akurat tego problemu z uchem nie mam. Nie puszą mi się też włosy po stronie, gdzie jest ich więcej. Tam gdzie mniej faktycznie odrobinę niżej się kręcą, ale nie przeszkadza mi to.
Jedynie muszę robić przedziałek tak, żeby ukrył moje zakola, bo jak zrobię za bardzo po boku, to taki plac pusty się ukazuje. :C

U mnie bardzo fajnie dzialal olej rycynowy, uwielbiam go. A obecnie uzywam nafty, bo czytalam, ze tez bardzo dobra, a trzyma sie ja na glowie krotko wiec wielw zachodu i czasu nie wymaga. Ale o efektach jeszcze nic nie powiem

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość

Gdyby ktoś wątpił w metody CG -
1,2 zdj - 21.09.2010
3 zdj - 11.09.2014
Piekna przemiana
Cytat:
Mysle, ze nie masz nad czym plakac, bardzo bardzo ladnie wygladaja! Tak delikatnie
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:25   #4905
wicherek1989
Zakorzenienie

W hebe -30% na włosowe rzeczy więc dopadłam kallosa silk (tego różowego) w dobrej cenie, kocham go
Stary 2014-09-12, 21:34   #4906
syklamen
Zakorzenienie

Miałyście może którąś z tych masek Joanny?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-bawelna.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-naturia.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-rumianek.html

Widziałam je dzisiaj w osiedlowej drogerii i tak się zastanawiałam, czy są może dobre?

Cytat:
Mi się też bardziej podobają włosy na tym pierwszym zdjęciu, skręt, błyszczą się, no i zero puchu. Ale nie martw się, może jest szansa, że skręt się poprawi i poprzednie włoski Ci wrócą.
Stary 2014-09-12, 22:10   #4907
Doe
Rozeznanie

W końcu wolne i mogę Was nadrobić .

Będę musiała się w UK rozejrzeć za jakimś żelem, bo do pracy muszę dawać podwójne dawki Joaśki mrożącej i nie daje rady... a przy potrójnych nie starczy mi na długo... Przy najbliższym zamówieniu z PL muszę poprosić o 5 Joasiek, bo kremy solo u mnie w ogóle nie dają rady.

Ostatnio zaliczyłam też farbowanie... podwójne. Koszmar, bo jak farbuję się od 7 czy 8 lat na rudo, nigdy nie miałam problemów z pokryciem wszystkich włosów, a tym razem po pierwszym farbowaniu, farba nie złapała z połowy włosów, a po drugim z 10% mimo że nawet rozczesałam je z farbą :/.

W ogóle, w pracy koleżanka stwierdziła, że kogoś Jej przypominam, aż w końcu we wtorek kiedy do niej podeszłam, powiedziała: Już wiem! Przypominasz mi Meridę! Tylko łuku Ci brakuje .

No a dzisiaj jak wracałam z inną koleżanką z pracy, to stwierdziła, że mam podobne włosy i w ogóle jestem podobna do Wiktorii ze Zmierzchu :P (nawet nie wiedziałam kto to jest).
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 22:35   #4908
Klaudenc
Moderator

Dorwałam dziś jakaś odżywę z cudownym składem i ma sezamka nawet! Ej, a wiecie może jakie działanie mają witaminy? Bo ma ich dużo i myślę czy to coś jak proteiny działa czy po prostu jak humektant wiążący wodę I miodkowy organic się kończy, więc wzięłam aloesowego bo jednak nie chcę żeby mi włosy ten miodek rozjaśniał...

Sezamka też muszę kupić ale nie spożywczego, mam nadzieję że ten ze świeżych ziarenek tak nie śmierdzi. Miała któraś? Bo ten o ciemnym kolorze zapach ma okropny ;D
Stary 2014-09-12, 22:44   #4909
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Bo ten o ciemnym kolorze zapach ma okropny ;D
Kocham ten zapach. Dzisiaj miałam sezamka na włosach i teraz siedzę sobie i cały czas orzeszki czuję.
Stary 2014-09-12, 22:50   #4910
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Kocham ten zapach. Dzisiaj miałam sezamka na włosach i teraz siedzę sobie i cały czas orzeszki czuję.
Dla mnie spożywczy ma intensywny zapach czegoś spalonego, aż mnie od tego głowa boli i smrodek w całym mieszkaniu... dlatego wolałabym wersję nie spożywczą bo ponoć nie śmierdzi tlyko całkiem znośnie pachnie.
Stary 2014-09-12, 23:09   #4911
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dorwałam dziś jakaś odżywę z cudownym składem i ma sezamka nawet! Ej, a wiecie może jakie działanie mają witaminy? Bo ma ich dużo i myślę czy to coś jak proteiny działa czy po prostu jak humektant wiążący wodę I miodkowy organic się kończy, więc wzięłam aloesowego bo jednak nie chcę żeby mi włosy ten miodek rozjaśniał...

Sezamka też muszę kupić ale nie spożywczego, mam nadzieję że ten ze świeżych ziarenek tak nie śmierdzi. Miała któraś? Bo ten o ciemnym kolorze zapach ma okropny ;D
- Jaką? Jaką?

Ja tam lubię zapach sezamka spożywczego, więc nie pomogę. Znaczy mam sezamowy rafinowany, ale nie wiem czy sobie wmawiam, czy rzeczywiście ten nierafinowany spisuje się u mnie lepiej.

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-09-12 o 23:27
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 23:39   #4912
Szura6
Przyczajenie

Oooo matko. Co ja mam na głowie?!
Moje przeproteinowane włosy są po prostu masakryczne. Skończyłam z proteinami, kupiłam szampon Green Pharmacy Rumiankowy (wyczytałam że zawiera Dimethicone) aby je oczyścić, umyłam dwa razy, raz bez niczego drugi raz nałożyłam wcześniej na noc na włosy Olejek arganowy 8w1 z Eveline bo normalnego olejku nei mam i nie mam na razie kasy na olejek w czystej postaci.. Ale jak będzie koniecznie trzeba to zainwestuję.
No i po nałożeniu szamponu nałożyłam też trochę odżywki z Garniera (bez protein) Olejek Awokado i masło Karite.. Nie wiem czy dobrze robiłam. Ostatnio też umyłam włosy już bez silikonów szamponem lnianym z farmony.. I.. szlag mnie trafi. Nawet koka nie może sobie człowiek zrobić bo takie.. coś odstaje.. Nie wiem co robić :C

IMG_9174.jpg
Szura6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 00:29   #4913
Newquay
Raczkowanie

Serdecznie dziękuje:-*

BTW dziś w Kauflandzie Niemka widziała, że wykladam na taśmę olej kokosowy i pyta się mnie - do czego Pani go używa, do pieczenia czy gotowania? A ja do niej mowie, ze używam do włosów :-D
Uśmiechnęła się z niedowierzaniem, za chwilę myśli i pyta - na prawdę do włosów? A ja mówię,że na prawdę. Olej kokosowy jest bardzo dobry na włosy :-D
Ciekawe czy wygoglowala po powrocie do domu heh

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Kochane moje, jakiś czas temu pisałam do fryzjerki prośbę o rady i wskazówki dotyczące moich włosów. Otrzymałam odpowiedz, która możecie przeczytać poniżej. Czy też macie wrażenie, że no cóż nie napisała mi nic nadzwyczajnego, ani czegoś co żadna z nas nie wie? Szczerze powiedziawszy to więcej się dowiedziałam na wizażu...
Pozdrawiam kobitki i miłej lektury

Twoje włosy składają się w ok. 10% z wody. Aby zatem nadać im zdrowy połysk zwróć uwagę na kosmetyki, które wybierasz. Łagodne, nawilżające szampony i lekkie odżywki powinny stanowić podstawę codziennej pielęgnacji.Odżywki nakładaj na wilgotne włosy, a następnie delikatnie przeczesuj pasma grzebieniem o szerokim rozstawie zębów. Pomoże to lepiej rozprowadzić specyfik na całej ich powierzchni.
Aby włosy lepiej się układały, a Twoja fryzura była pełna życia, dobierz ze swoim fryzjerem odpowiednie cięcie. Do włosów kręconych pasuje dosyć mocne cieniowanie, które dodaje lekkości oraz podkreśla naturalny skręt i podnosi fryzurę.
Po umyciu płucz włosy letnią, nawet lekko chłodną wodą. Pomoże to zamknąć łuskę włosa i nadać mu w ten sposób naturalny połysk.
Staraj się, aby Twoje włosy schły na wolnym powietrzu. Jeśli jednak nie masz na to czasu lub nie potrafisz zrezygnować z codziennych stylizacji, najlepiej zainwestuj w suszarkę z dyfuzorem. Pomoże ona dodać fryzurze objętości. Susz pasma chłodnym powietrzem, delikatnie nawijając je na palce. Zastosuj po myciu emulsję wygładzająco – prostującą Liss Resolution APP Creattiva, która ochroni włosy przed ciepłem suszarki oraz idealnie nadaje się do modelowania włosów na szczotce.
Warto rozpatrzyć możliwość zakupu urządzenia z funkcją jonizacji powietrza – zapobiegnie ono późniejszemu elektryzowaniu się włosów. Możesz także zastosować mgiełkę nabłyszczającą Crystal Spray APP Creattiva, która nada Twoim włosom efekt jedwabistej gładkości.
Twoje loki w miejscu skrętu są cieńsze. Musisz zatem pamiętać, że poddawanie włosów działaniu prostownicy, gorącego powietrza czy codziennych stylizacji może powodować osłabienie i przesuszanie, a co za tym idzie – również zwiększoną łamliwość.
Możesz stosować specjalne kosmetyki na bazie jedwabiu, gdyż mają właściwości wygładzające i nawilżające. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić, gdyż Twoje włosy będą wyglądać na przetłuszczone.
Do stylizacji kręconych włosów polecane są pianki. Powinnaś ją lekko „wgniatać” we włosy, a następnie wysuszyć. Kosmetyk ten pomaga utrwalić fryzurę, a także zapobiega nadmiernemu puszeniu się. Dodatkowo do stylizacji używaj okrągłych szczotek z naturalnym włosiem, a Twoje włosy będą gładkie i błyszczące.
Systematycznie podcinaj końcówki. Dzięki temu zmniejszysz problem puszenia, a także będziesz mieć pewność, że Twoje pasma są w nienagannej kondycji.
Aby ułatwić sobie czynności związane z codzienną pielęgnacją, zainwestuj w odpowiednie produkty. Mogą to być mgiełki ułatwiające rozczesywanie, balsamy i maski zapobiegające puszeniu itp.
Stary 2014-09-13, 00:40   #4914
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

Kochane moje, jakiś czas temu pisałam do fryzjerki prośbę o rady i wskazówki dotyczące moich włosów. Otrzymałam odpowiedz, która możecie przeczytać poniżej. Czy też macie wrażenie, że no cóż nie napisała mi nic nadzwyczajnego, ani czegoś co żadna z nas nie wie? Szczerze powiedziawszy to więcej się dowiedziałam na wizażu...
Pozdrawiam kobitki i miłej lektury

Twoje włosy składają się w ok. 10% z wody. Aby zatem nadać im zdrowy połysk zwróć uwagę na kosmetyki, które wybierasz. Łagodne, nawilżające szampony i lekkie odżywki powinny stanowić podstawę codziennej pielęgnacji.Odżywki nakładaj na wilgotne włosy, a następnie delikatnie przeczesuj pasma grzebieniem o szerokim rozstawie zębów. Pomoże to lepiej rozprowadzić specyfik na całej ich powierzchni.
Aby włosy lepiej się układały, a Twoja fryzura była pełna życia, dobierz ze swoim fryzjerem odpowiednie cięcie. Do włosów kręconych pasuje dosyć mocne cieniowanie, które dodaje lekkości oraz podkreśla naturalny skręt i podnosi fryzurę.
Po umyciu płucz włosy letnią, nawet lekko chłodną wodą. Pomoże to zamknąć łuskę włosa i nadać mu w ten sposób naturalny połysk.
Staraj się, aby Twoje włosy schły na wolnym powietrzu. Jeśli jednak nie masz na to czasu lub nie potrafisz zrezygnować z codziennych stylizacji, najlepiej zainwestuj w suszarkę z dyfuzorem. Pomoże ona dodać fryzurze objętości. Susz pasma chłodnym powietrzem, delikatnie nawijając je na palce. Zastosuj po myciu emulsję wygładzająco – prostującą Liss Resolution APP Creattiva, która ochroni włosy przed ciepłem suszarki oraz idealnie nadaje się do modelowania włosów na szczotce.
Warto rozpatrzyć możliwość zakupu urządzenia z funkcją jonizacji powietrza – zapobiegnie ono późniejszemu elektryzowaniu się włosów. Możesz także zastosować mgiełkę nabłyszczającą Crystal Spray APP Creattiva, która nada Twoim włosom efekt jedwabistej gładkości.
Twoje loki w miejscu skrętu są cieńsze. Musisz zatem pamiętać, że poddawanie włosów działaniu prostownicy, gorącego powietrza czy codziennych stylizacji może powodować osłabienie i przesuszanie, a co za tym idzie – również zwiększoną łamliwość.
Możesz stosować specjalne kosmetyki na bazie jedwabiu, gdyż mają właściwości wygładzające i nawilżające. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić, gdyż Twoje włosy będą wyglądać na przetłuszczone.
Do stylizacji kręconych włosów polecane są pianki. Powinnaś ją lekko „wgniatać” we włosy, a następnie wysuszyć. Kosmetyk ten pomaga utrwalić fryzurę, a także zapobiega nadmiernemu puszeniu się. Dodatkowo do stylizacji używaj okrągłych szczotek z naturalnym włosiem, a Twoje włosy będą gładkie i błyszczące.
Systematycznie podcinaj końcówki. Dzięki temu zmniejszysz problem puszenia, a także będziesz mieć pewność, że Twoje pasma są w nienagannej kondycji.
Aby ułatwić sobie czynności związane z codzienną pielęgnacją, zainwestuj w odpowiednie produkty. Mogą to być mgiełki ułatwiające rozczesywanie, balsamy i maski zapobiegające puszeniu itp.
Nie chce być niemiła, ani nie chce kwestionować jej umiejętności ale to jest słowo w słowo skopiowane ze strony:

http://www.lovelylook.com/jak-byc-pi...byt-mocno.html

Bardzo się wysiliła. Widać, że praca jest jej pasją.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Co do samych rad są bardzo ogólne i w sumie nic odkrywczego nie "napisała" oprócz reklamy produktów Creattiva, a punkt z piankami to niewypał bo pianki w większości zawierają alcohol denat, który jest najkrótszą drogą do pogorszenia stanu włosów. Najbardziej polecanym stylizatorem jest jak pewnie już wiesz żel lniany. A jak już używamy pianki to bez alkoholu.

Czas edycji: 2014-09-13 o 00:59
Stary 2014-09-13, 03:07   #4915
Joanku
Zadomowienie

Mam najpiękniejsze włosy odkąd pamiętam. Dziewczyny, nie wiem co się porobiło po ostatnim myciu, ale loki praktycznie od samej głowy...
one są cudowne ostatnie 3 dni czułam się wręcz jak julia roberts w pretty woman...
I tak mi strasznie szkoda je umyć bo wiem, że to już nie wróci choćbym użyła tego samego zestawu...
Ze to tylko taki teaser na chwilę
I serce się kraje.

Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 08:41   #4916
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Jaką? Jaką?

Ja tam lubię zapach sezamka spożywczego, więc nie pomogę. Znaczy mam sezamowy rafinowany, ale nie wiem czy sobie wmawiam, czy rzeczywiście ten nierafinowany spisuje się u mnie lepiej.
http://www.hollandandbarrett.com/sho...-hair-60089901
tylko ta moja nie ma protein, patrz lepiej skład ten z opakowania jak się dopatrzysz bo niestety przepisane go zajęłoby mi wieki ;D
kupiłam na promocji akurat, będę testować dziś

Joanku - przepięknie wyglądają w ogóle aveeno po czasie okropnie mi skórę zapchał przez parafinę, poszukam może jakiejś wersji bez niej ale nie wiem czy takie są : /

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-13 o 09:14
Stary 2014-09-13, 09:21   #4917
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Mam najpiękniejsze włosy odkąd pamiętam. Dziewczyny, nie wiem co się porobiło po ostatnim myciu, ale loki praktycznie od samej głowy...
one są cudowne ostatnie 3 dni czułam się wręcz jak julia roberts w pretty woman...
Rzeczywiście cudowne
Stary 2014-09-13, 09:48   #4918
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Nie chce być niemiła, ani nie chce kwestionować jej umiejętności ale to jest słowo w słowo skopiowane ze strony:

http://www.lovelylook.com/jak-byc-pi...byt-mocno.html

Bardzo się wysiliła. Widać, że praca jest jej pasją.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Co do samych rad są bardzo ogólne i w sumie nic odkrywczego nie "napisała" oprócz reklamy produktów Creattiva, a punkt z piankami to niewypał bo pianki w większości zawierają alcohol denat, który jest najkrótszą drogą do pogorszenia stanu włosów. Najbardziej polecanym stylizatorem jest jak pewnie już wiesz żel lniany. A jak już używamy pianki to bez alkoholu.
Hehe ale numer, to Ci fryzjerka. Dziękuję Ci moja droga za cynka. Napisze jej co myślę i podam ten link. To się zdziwi.
Tak wiem, że najlepszy żel lniany. Ogólnie to babka nie napisała niczego czego bym nie wiedziała. A taka porada to zwykle oszustwo. Taka z niej fryzjerka jak z koziej dupy trąba. Sorki, ale już mam dość tych pseudo fryzjerek, które nic nie wiedzą a puszą się jak pudle.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
I tak mi strasznie szkoda je umyć bo wiem, że to już nie wróci choćbym użyła tego samego zestawu...
Ze to tylko taki teaser na chwilę
I serce się kraje.

Kochana cudowne loki, wręcz boskie. Zazdroszczę i skradlabym je, gdybym mogła ;-)
Stary 2014-09-13, 09:57   #4919
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Szura6 Pokaż wiadomość
Oooo matko. Co ja mam na głowie?!
Moje przeproteinowane włosy są po prostu masakryczne. Skończyłam z proteinami, kupiłam szampon Green Pharmacy Rumiankowy (wyczytałam że zawiera Dimethicone) aby je oczyścić, umyłam dwa razy, raz bez niczego drugi raz nałożyłam wcześniej na noc na włosy Olejek arganowy 8w1 z Eveline bo normalnego olejku nei mam i nie mam na razie kasy na olejek w czystej postaci.. Ale jak będzie koniecznie trzeba to zainwestuję.
No i po nałożeniu szamponu nałożyłam też trochę odżywki z Garniera (bez protein) Olejek Awokado i masło Karite.. Nie wiem czy dobrze robiłam. Ostatnio też umyłam włosy już bez silikonów szamponem lnianym z farmony.. I.. szlag mnie trafi. Nawet koka nie może sobie człowiek zrobić bo takie.. coś odstaje.. Nie wiem co robić :C

Załącznik 5789880
Olejek eveline ma sporo keratyny. Umyj włosy zwykłym slsem tak porządnie, nałóż olej kuchenny - jeśli Twoje włosy lubią oliwę albo rzepakowy, słonecnzikowy to będzie ok. Najlepiej na dłużej. Umyj włoski po olejowaniu tym gp i nałóż aika, dobrze jakbyś dodała do niego jakis humektant np. miód i jako maseczkę zastosuj. powinno być lepiej
Stary 2014-09-13, 09:57   #4920
syklamen
Zakorzenienie

Newquay, nie wiem czy zauważyłaś, ale też Ci podałam parę linków.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości