|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
hej
![]() ale puchy w weekend ![]() ![]() ja weekend mialam przesmarkany. katar-zabójca. sama wykrakalam, bo chwaliłam sie ostatnio jak to nie chorowalam tej zimy. creture ile tak trzeba na samych owocach i warzywach? dla mnie niewykonalne.
#4922 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Ja kiedys próbowałam jesc same owoce, ale mloda bylam :P i wytrzymałam pól dnia
![]()
#4923 |
Zakorzenienie
|
moze to jakis cas tylko. toż nie na zawsze!
![]()
#4924 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też średnia opcja z tymi warzywami i owocami. Weganie tak jedzą na raw till 4. Do godziny 16 tylko surowe, więc warzywa i owoce. A po 16 gotowane, oprócz strączkowych.
Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2016-03-14 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to głupota w sumie. Dlaczego zabierać organizmowi jakiś pokarmów, mięska, rybek, zbóż? Nawet głupiej czekolady? Przeciez w każdym z tych produktów jest coś czego nie ma w innym, a czego potrzebujemy.
No dobra może w tej czekoladzie nie ma, ale po prostu brak jej raz na jakiś czas. Oczywiście trzeba mądrze wybierać, mąke żytnią, mięsko białe, ale zabierać całkiem? A już warzywa i owoce, o tej porze roku to sama chemia. Ja na przykład wiem, że na tej diecie od Mateusza nie ujadę, za monotonnie, non stop to samo, choć niby trzy opcje do wyboru na każdy posiłek są. Ale za dużo ograniczeń, zero chleba, wędlin. To nie dla mnie. Tydzień się trzymałam i na widok sledzia ślina kapała mi na blat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Zakorzenienie
|
Powiesz mu żeby Ci dietę zmodyfikował? Czy działasz sama?
Mnie też by się nie uśmiechało wszystkich tych produktów wykluczać. I zostać na samych warzywach. Bo np. bananów mogę zjeść z 5 sztuk i nadal być głodną. Ale powiem Wam, że od 3tygodni nie jem w ogóle nabiału, może ze dwa razy dolałam do kawy trochę mleka bez laktozy i czuję się o wiele lepiej. I cera lepsza i brzuch płaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Patisia na razie i tak nie mogę chodzić na siłownię, więc mu nie powiem. Pokombinuję sama, opierając się na jego wytycznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Ashya, patisia uwazajcie z wrzucaniem fotek z roboty na fejsa. licho nie śpi
![]() dziewczyny co na lejący katar? juz na oczy nie widzę. drugi dzien sie leje i nie ma poprawy.
#4930 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wrzucam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Ładny kostium i cena ładna .... Ale biust to chyba jeszcze wyeksponuje
![]() Weekend bez basenu/ćwiczeń za to z wirusem - mordecą... Niby tylko doba- ale tak nas z mężem dopadło że chyba nigdy w życiu czegoś takiego nie przeżyłam (dobrze że po kolei a nie na raz ![]() Mimo że od sobotniego wieczoru jem już normalnie (menu gościowe, więc średnio dietetyczne)- dziś na wadze było 82,6 ![]() Noc dziś też do kitu -dziecię od 1 do 5 nie spało ![]() ![]() ![]() A za tydzień wyjazd na święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Na wadze 82,3
![]() Wyzwanie na dziś : pięć zdrowych posiłków, zero słodyczy, skalpel. |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
dobra strona sraczki
![]() stroj lezy b.dobrze. wiesz wieksze miseczki sa bardziej zabudowane. nie wylewa mi sie jak na te fotce. mimo, zw stroj nie sportowy to trzyma wszstko jak nalezy i plywalo mi sie super. La'mbria ptaszki ćwierkają, ze masz dziś urodziny ![]() a teraz wybaczcie, oddale sie by nie zarażać ![]()
#4935 |
Zadomowienie
|
Lambria najlepszego
![]() ![]() Ja się melduj z fatalna waga. Az nie chciałam sie przyznawać bo ki wstyd. Znowu jestem ma poczatku... 93. A do wakacji coraz mniej czasu ![]()
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
To i ja pomarudzę jak już zaczęłyście.
Mam sama siebie dość, wpadam w jakiś dół psychiczny, już nie pamiętam kiedy się śmiałam. Wyszłabym gdzieś, ale nawet nie chce mi się mamy zapytać czy zostanie z dziećmi. Wku.rwia mnie ten mój pęcherz, wydałam 150zł na leki a nie ma nic a nic poprawy. Ciagle jest napompowany, dosłownie czuję wiecznie twardą kule pod pepkiem. Jak macica w ciąży. A to pecherz. I boli taki spuchniety. Ograniczę picie to puchnę i tak w kółko. Aż mi się wszystkiego odechciewa. I diety i schudnąć. Bo jak??? Jak ja na dobrą sprawę pić nie mogę bo mnie rozrywa. A patrzeć na siebie nie mogę, moja psychika widzi paszteta ze zwałami tłuszczu, widzę drugą brodę. Jestem okropna ![]() La'Mbria spełnienia marzeń kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
La'Mbria spełnienia życzę
![]() Martolina zdrówka dla Ciebie ![]() Tamlinek nie smutaj się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4938 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, mega laska z Ciebie!
Leki nie działają, więc zabieg wskazany? Kiedy masz jakąś wizytę kontrolną? Głowa do góry. Lambria, spełnienia marzeń ![]() Marta i co mleko z miodem na Ciebie działa? Ja się na mleko już raczej nie pokuszę. Ostatnio kolega mi polecał na chorobę wodę z cytryną, miodem i imbirem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć.
Ale dobija mnie to strasznie, bo jestem taka bezwolna, nic nie mogę zrobić. Jutro idę na kontrolę, więc zobaczymy co mi powie. Serio ja dosłownie marze o cewniku, w końcu bym nie czuła tego pęcherza. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4940 |
Zadomowienie
|
Ja miałam cewnik przez dwa dni po operacji po porodzie, dal mnie to było strasznie upokarzające przeżycie. No ale pewien komfort też był, mogłam sobie leżeć i nie myśleć o tym, że muszę się doczłapać do toalety hahah
#4941 |
Zakorzenienie
|
Marta żeby to tylko sraczka była
![]() ![]() ![]() ![]() Może się też pokuszę o taki kostium ![]() Insane no widzisz u mnie też niestety ciągle powroty do najwyższej i próby zejscia ![]() ![]() Jaki masz plan? L'ambria wszystkiego najlepszego - dużo szczęścia, mało kalorii ![]() ![]() Tort jest? ![]() Tamlin pewnie my ci możemy powtarzać że przy 60 iluś kilo to mowy nie ma żebyś wyglądała "opaśle" ale i tak nie uwierzysz (skoro tak czujesz) ... Więc może skup się póki co na pęcherzu - jak nie zaleczy się to chyba faktycznie zabieg jest konieczny -bo wyobrażam sobie jak ciężko z tym żyć ![]() ![]() Co do marzeń o cewniku - miałam go tydzień po porodzie/operacji - uwierzcie wcale o tym nie marzycie ![]() ![]() 2 pierwsze posiłki za mną - faktycznie muszę kupić coś do przedszkola bo dziś jadłam śniadanie o 7 i drugie śniadanie o 12 (jak łatwo się domyślić 2 kanapkami się nie najadłam - ale podejmuje walkę i doczekam z obiadem do 15 - no 14.30). Może w smoothie się zaopatrzę - mogę nawet w kącie wydoić a zawsze coś będzie w żołądku.... Jeszcze tylko zebrać się do ćwiczeń ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Mleko z miodem nigdy na mnie nie działało, nawet w obrzydliwej wersji z czosnkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
działa nie działa ale kuruje sie czym moge, bo jestem sama z dziećmi i muszę być na chodzie. jakos teraz wyjatkowo nic nie działa. zwykle gripex czy coldrex stawial na nogil odtykał nos na jakis czas a teraz nic
![]() La'mbria to sie dzis nie pokaze, bo ona nie lubi urodzin ![]() tamlinku zrób porzadek z pecherzem a zobaczysz swiat w innych barwach. taka dokuczliwa dolegliwosc, tym bardziej ze juz dlugo trwa, moze odebrac radość życia. insane ![]() ja dziś miałąm przejscia z l.u dentysty. od soboty boli ją ząb. jedziemy na lekach przeciwbolowych i kiedy dzis w koncu zechcial nas przyjac dentysta ta mała nie dała sobie nic zrobić. ma 8 lat! a histeryzowala, wrzeszczała i piszczala na cala przychodnie. w koncu po kilku probach lekarz sie wkurzyl i nam podziękował. powiedzial, ze z takim dzieckiem pracowal nie bedzie. a mnie rece opadly, bo co teraz. ja przeciez boli. ani prosba, ani grzba, przekupstwem, obietnicami,..niczym nie dało sie jej przekonać. taka bylam wsciekla po wyjsciu z gabinetu ze myslalam, ze jej tam spuszcze lanie. i mysle ciagle co teraz. musimy zrobic tego zęba.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-03-15 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Dzieci
![]() I co teraz? Nadal ją boli? |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Marta no nie wesoło
![]() ![]() ![]() Właśnie jem kurzą pierś na kolację -także pełna mobilizacja ![]() ![]() Może tym razem coś z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak nawet wytrzymam tydzień czy dwa czystego jedzenia, przyjdzie jakaś impreza, to potem przez kolejny tydzień lub dwa codziennie mogę sobie mówić "ostatni raz, jutro już wracam na dobre tory" i kończy się to + na wadze... Przeraża mnie, że jest połowa marca i spokojnie mogłam być szczuplejsza o 6-10 kg. A jestem w tym samym miejscu. Plan jest taki, że zacznę biegać regularnie, jak poprawi się pogoda. Poza tym jakieś ćwiczenia w domu. Wiem, że waga mi wtedy wolniej spada niż na samej diecie, ale mam większą motywację wtedy. Także jakieś ćwiczenia 2-3 razy w tygodniu i w miarę normalne jedzenie, bez słodyczy, węgli na noc, mniejsze porcje. Jak przestanie lecieć waga to więcej ćwiczeń i ostrzejsza dieta, może z założeniami south beach.... Ale najgorsze są te okazje, a to impreza, a to święta i potem nie mogę wyjść z błednego koła ![]()
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Insane, a nie myślałaś o cateringu dietetycznym? W Warszawie jest tego ogromny wybór. Rano przywożą Ci pięć posiłków na cały dzień według wybranej kaloryczności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Insane znam to "to już ostatni raz, od jutra na pewno już dieta"
![]() Relaks z żarełkiem i procentami po męczącym dniu też znam ![]() ![]() Catering dietetyczny to dobry pomysł ![]() Choć Twój plan też jest dobry i na pewno podziała. Sama próbuję stosować te zasady - tylko właśnie średnio mi idzie ![]() Co do ćwiczeń - wyciągnij naukę z mojej porażki ze shredem - uczciwe i dosyć ciężkie (codzienne) treningi nic/niewiele dadzą bez diety. Mi samej ciężko to zakceptować ale niestety ![]() No na imprezy rady nie mam ![]() ![]() Skalpel zaliczony, dziś już tylko piję (wodę, może herbatę) - dzień na czysto - pierwszy od dawna. Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2016-03-15 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
hej
insane dobrze, ze umiesz okreslic, w czym leży u ciebie problem. wlasnie imprezy imprezami. chyba wszyscy wtedy pozwalaja sobie na wiecej, ale nie wszyscy zaraz wpadają w ciąg jedzenia. a moze sprobuj tej mojej diety. ty chyba smaki masz podobne do mnie czyli raczej mieso niż owoce...na tej diecie przede wszystkim odwykniesz od wegli. cukier nie bedzie ci skakal wiec nie bedzie na wieczor takiego apetytu. na tej diecie mozna podjesc niezle i nie mało. kwestia łaczenia produktów. a jak juz nawet najdzie ochota na slodkie tez jest wyjsce. robię nieziemskie lody bez weglowodanów. cwiczenia sa dobre. mnie rowniez bardzo motywuja i po cwiczeniach czuje, ze wszystko moge, ze dam rad, wytrwam, wiec dobrze robią na głowe, ale tez czesto prowadza to samooszukiwania. jak pocwiczylam to moge wiecej zjesc itd. albo na odwrot jak podjadlam to pojezdze rowerem i bedzie ok. a tak nie jest. a sluchaj jak ty sie najesz powiedzmy na tej imprezie nastepnego dnia nie jestes pełna? ja juz teraz tak mam. wtedy najczesc iej dzien dwa niewiele jem, bo nie moge. ale kiedys pamietalam ze obrzarstwo wieczorne skutkowalo wilczym glodem juz od rana. podejdz tez do swojej wagi moze pod katem zdrowia. 90kg to juz nie przelewki. zagrozenie cukrzyca. chcesz sie z tym zmagac? sluchaj a twoje towarzystwo takie jedzeniowe? myslalam, ze teraz modne jest bycie fit. nie mozecie chodzic do knajp z jakims lzejszym jedzeniem albo spotykac sie na jakis sport? dieta nie powinna kłocic sie ze spotkaniami. catering b.fajna sprawa jesli mozesz sobie pozwolic. co do L.to ząb na szczescie nie boli. probowałam z nią rozmawiać, ale nie daje sie przekonanac zadnymi argumentami. rozejrze sie za dentysta typowo dzieciecym. moze trzeba znów troche czasu by sie przełamała. widze, ze b.to przeżywa.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-03-16 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Dobijcie mnie.
Boczek ma ospę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.