![]() |
#4951 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |||
Konto usunięte
|
Ja pampersy do szpitala biorę z Rossmana Babydream, te żółte.
Pampersy oryginalne też mam ale boje się że uczulą i będziemy musieli dłużej zostać w szpitalu. Już chyba Wam kiedyś pisałam że chciałam być fajna i jak moja przyjaciółka urodziła to kupiłam Małej parę rzeczy i PAMPERSY no bo to zawsze się przy dziecku przydaje (oryginalne) a wiem że przyjaciółka jakiś niemarkowych ![]() I Mała takiego uczulenia dostała... tydzień schodziło! Cytat:
![]() Ale żeby była pogoda... my w tamtym roku byliśmy na 10 dni i masakra, już nam się nudziło pod koniec. Cytat:
![]() Cytat:
Haha byłam lepsza, moja paczka 21 kg ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75135781]Ja pampersy do szpitala biorę z Rossmana Babydream, te żółte.
Pampersy oryginalne też mam ale boje się że uczulą i będziemy musieli dłużej zostać w szpitalu. Już chyba Wam kiedyś pisałam że chciałam być fajna i jak moja przyjaciółka urodziła to kupiłam Małej parę rzeczy i PAMPERSY no bo to zawsze się przy dziecku przydaje (oryginalne) a wiem że przyjaciółka jakiś niemarkowych ![]() I Mała takiego uczulenia dostała... tydzień schodziło! Coo aż na tyle jedziecie, ale super ![]() Ale żeby była pogoda... my w tamtym roku byliśmy na 10 dni i masakra, już nam się nudziło pod koniec. Ja mam chyba 8, i chcę kupić już do domu takie duże babciowe ![]() Też słyszałam że ten Linomag zielony najlepszy, i mam go w koszyku już. Haha byłam lepsza, moja paczka 21 kg ![]() to na pewno gratisy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odwołuje moje poranne dobre samopoczucie - znowu leżę ... juz nie moge sie doczekać środowej wizyty u lekarza... boje sie ze do końca ciazy będe tak sie czuła.... nad morze jedziemy do Łeby - uwielbiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Wtajemniczenie
|
Leslye a jak nazywają się te czopki?Wychodząc z Kosciola zaskoczył nas deszcz.Tak mnie przewiało i zmokłam że jestem pewna ze będę chora😞 Teraz leżę pod kołdra I mnie trzesie.Mąż pojechał po syrop i saszetki prenalen.Myślicie że jak zacznę pić odrazu to mnie nie rozłoży?Ja ciężką noc miałam.Kasia a Ty nie masz czasem twardnien właśnie?Bo tak jak opisujesz swoje samopoczucie to ja odczuwam twardnienia.Tak jakbym miała gumkę w brzuchu która ciągnie.I do tej gumki jakby byl przyczepiony ciężarek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki podpytam 😊 U mnie puszcza momentalnie.Ale odnoszę wrażenie że jest ich więcej.Trzy tygodnie spokoju a od wczoraj masakra.Jeszcze mala ułożyła się jakoś dziwnie.Nigdy dotąd tak nie było i nie rozróżniam czy to twardnienie czy ona coś majstruje.Wizyta za kilka dni.Mam nadzieje że wszystko jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Leslye Czas edycji: 2017-07-02 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
Mi ostatnio twardnieje tak że robi się taki walek jakby w okolicy pępka w poprzek.Nad wzgorkiem jest miękki i po bokach w okolicy bioder też.I wtedy nie wiem wlasnie czy to ona jakoś się wypycha czy jak.Mój lekarz ciągle mi powtarza że macica musi ćwiczyć do porodu i mam się tym nie martwić.Ale on ogólnie wie że ja taka panikara i ciągle każe mi sie zdystansować.Tylko jak to zrobić 😒 Dziekuje za słowa otuchy😚
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze - poproszę i ja o dopisanie do listy:
madzieeek - 36 lat (w październiku ![]() Po drugie - jeśli chodzi o smarowanie pupy, to chłopcu, którym opiekowałam się od noworodka właściwie, smarowaliśmy po kąpaniu, grubą warstwę najzwyklejszego kremu Bambino! A pieluch używał z Lidla i nic mu się nie działo. Na jakieś szczególne okoliczności miał Sudocrem, ale osobiście nigdy mu nie aplikowałam, nie było potrzeby. Dla swojego dziecka to jeszcze nie mam pojęcia co wybiorę tak szczerze mówiąc... A po trzecie - ja pojechałam wczoraj do koleżanki, 150 km ode mnie, sama jako kierowca i dojechałam bez żadnego problemu, żadnych dolegliwości ani w trakcie, ani potem. Miałam wracać wieczorem, ale że plotki się przeciągały, to zostałam na noc. No i teraz się stresuję, bo jej trzyletni synek zaczął wymiotować jakoś po północy i z małymi przerwami trwało to prawie do rana. Nad ranem właśnie wylądowali w szpitalu. I teraz boję się, żebym przy okazji i ja czegoś od niego nie złapała. Spakowałam się rano i wróciłam do domu (też bezproblemowo - a moje auto do komfortowych nie należy...) i teraz cały czas o tym myślę. Ale czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie. Wieczorem wybieram się do teatru, zabieram mamę. Miałam iść z moim G., ale dwa dni temu pojechał z lawetą ratować kolegę, któremu zepsuło się auto w Chorwacji i nie miał jak wrócić do Polski. Niestety...kiedy już dojeżdżał na miejsce, to zepsuła się laweta!! Jakoś udało im się jednak ją odpalić, ale ujechali tylko do Austrii i powtórka z rozrywki. I teraz kombinują od dwóch dni, jak to wszystko ogarnąć, bo do zwiezienia do Polski jest samochód osobowy z zepsutym silnikiem, zepsuta laweta i jeszcze...przyczepa campingowa, z którą podróżował ten kolega! Masakra jakaś, martwię się o nich bardzo, bo koczują na jakimś parkingu i nie wiadomo, kiedy dojadą w końcu do Pl. No i do teatru muszę zabrać kogoś innego ![]() Miłego popołudnia niedzielnego dziewczyny! ![]()
#4963 |
Raczkowanie
|
Proszę i ja o aktualizację listy
ostatni_dzien_lata 28lat pierwsza ciąża, om 06.12, tp 12.09, chłopiec Antoś Była mowa o tym że u nas obywa się bez szpitali i innych atrakcji no i niestety muszę tą dobrą statystykę popsuć. Od piątku jestem w szpitalu. Byłam po południu na wizycie (akurat u innej lekarki bo moja jest na urlopie), opowiedziałam że brzuch mi się spina od dołu jak dłużej chodzę, stoję albo nawet jak wstaje z krzesła czy łóżka i że czasem czuję jakby skurcze te przepowiadające tzn. że czuję jak cała macica mi się napina przez kilka-kilkanaście sekund maksymalnie kilka razy dziennie i to nie codziennie. A ona stwierdziła że 29 tydzień to na takie skurcze stanowczo za wcześnie. Zbadała mnie i stwierdziła że trzeba mnie położyć do szpitala żebym odpoczeła. Nic więcej nie powiedziała więc z początku sądziłam że skoro to piątek wieczór to mnie pewnie odeślą a na izbie przyjęć dodatkowo lekarka stwierdziła że szyjka jest miękka i że zostaję...Dostałam sterydy na rozwój płuc dziecka(niby tylko profilaktycznie) no-spę w tabletkach i kroplówkach i luteine. Generalnie najlepiej mam leżeć, trzy razy dziennie przez godzinę liczyć ruchy dziecka i zapisywać każdy skurcz. Nie jest źle ale sądziłam że te spinania, ciągnięcia i delikatne skurcze (nie bolesne, nazwałabym to raczej dyskomfortem) to norma i nic groźnego, zwlaszcza że wy też podobne rzeczy macie. Pewnie bardziej chodzi o tą szyjkę. Ale że to weekend to nic się w kwetsii badań nie dzieje poza ktg na którym jest wszystko w porządku. Boję się leżenia do końca ciąży bo od środy mieliśmy zaczynać remont, malowanie pokoju itd bo w przyszłym tygodniu przyjeżdża facet montować szafę...już nie wspominając o tym że w środę miałam zaplanowany egzamin na prawko. A miało być tak pięknie bo już na tej wizycie miałam wziąć zwolnienie! Stres jednak mnie pokonał. Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-07-02 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogę się doczekać wizyty 10.07, też mnie niektóre rzeczy niepokoją.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
blond- dzięki za info
![]() ![]() ![]() ![]() lilka - tak, dobrze zrozumiałaś. kasia - ale Ci się emocji nazbierało, oby było tylko lepiej. Udanego wypoczynku ![]() madzialenka - ja kupiłam 4 szt. ale to dlatego że najpierw kupiłam 2 szt. wielorazowych S/M, a dzisiaj dokupiłam 2 szt wielorazowych L/XL. W rosmanie po 8 zł za dwupak w promocji są ![]() schmetterling- 8 sztuk ale jednorazowych? Ja też kupiłam takie babcine 3 pary do domu i jedne do szpitala wzięłam ![]() ![]() ![]() ![]() juka - mi się wydaje że to nie ywardnienie tylko mała ![]() madziek - super że dałaś radę i spędziłaś miło czas. Trzymam kciuki aby nic nie złapalo Ciebie i za szybki powrót Tżta ![]() ostatni dzien lata - współczuję, najgorzej jak położą na weekend bo wtedy nic konkretnego nie robią, trzymaj sietam i trzymam kciuki abyś jutro dowiedziała się konkretów ![]() A ja wczoraj poplakałam trochę, przed chwilą też, ehhh... Mam ogromną ochotę na rosół, a nie pomyślałam żeby zrobić- myślałam że zjem u rodziców, ale nie pojechaliśmy jednak do nich.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
a tu my, 31t3d, coraz bliżej końca
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
Tak czytam te nasze posty i pewnie wszystkie mamy to samo, wszystkie sie stresujemy i pewnie wszystko jest ok... wszystkie w tym samym czasie mamy te same dolegliwości czyli statystycznie rzecz biorąc jest ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Ostatni dzień lata trzymaj się.Dobrze że lekarka dmucha na zimne.Sterydy dobrze że dostałaś ale wydaje mi się że to tylko w razie w i nic się nie wydarzy.A te ciągnięcia czy spinania przy wstawaniu itp to ja już mam od 17 tygodnia.Biorę magnez cały czas i luteine.Luteinę juz mi kazał odstawić.Pewnie Cie wypuszcza po weekendzie.A trzymają dlatego żeby im nfz zapłacił 😒
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Magda ;)
|
Byliśmy w Ikei, mam komodę i organizery do niej, mogę jutro zacząć pranie ciuszków dla małego
![]() Podróż minęła ok, chociaż nogi mnie od chodzenia bolą. Byłam też w h&m mama, ale nie było nic ciekawego. 89Otojestkasia współczuję Ci stresu z kiecką ![]() Leslye ta moja paczka też podobno ważyła 21 kg, z gratisów niestety były tylko 2 próbki ![]() ![]() Madziek Twój mąż niezłe przygody ma ![]() ![]() ostatni_dzien_lata dużo zdrówka ![]() Ja majtki mam jednorazowe z babyono, ale może dokupię te wielorazowe ![]() Marta ale masz mały brzuszek jak na 32 tydzień ![]() ![]() Mówiłam, że mały leży miednicowo? Od czwartkowej wizyty przekręcił się chyba milion razy. Co 5 minut zmienia mi się kształt brzucha ![]() I czuję takie rozpychanie, jakby się przesuwał raz w jedną, a raz w drugą stronę. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, mi tez brzuch twardnieje i staje się taki ciężki, myslalam, że to normalne, ale zglosze ww czwartek lekarzowi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() blond - to teraz odpoczywaj! zabierz się za pranie i prasowanie, ostatnie prasowanie już mi dawało się we znaki ![]() Czyli wiekszosc paczek z gemini waży 21 kg ![]() ![]() Jestem już 15kg na plusie jak nie więcej ![]() Ja pampersy mam tylko zielo e pampersowe i przy nich mam nadzieję zostać ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
Gemini chyba pisze stała wagę ba tych paczkach 😉 ale jestem zadowolona, bo ceny mają konkurencyjne w stosunku do innych aptek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z gemini na zamówieniu tez pisalo ze 21kg ale jak przyszla to tyle na bank nie ważyła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Hmm dziewczyny czyli jak brzuch twardnieje to nad pipka też?W sensie od góry do dołu łącznie z bokami?Bo już zgłupiałam.Marta malutki brzuszek😊 W ogóle tych kilogramów nie widać.Ja mam 5 na plusie a ciężko mi jakby było ze 20.Na gemini też będę zamawiać.I chyba odrazu uzupełnię domową apteczkę.Podpaski też sobie odrazu zamówię żeby był zapas jak wrócę ze szpitala.Myślicie że takie zwykłe wystarcza?
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Hmm dziewczyny czyli jak brzuch twardnieje to nad pipka też?W sensie od góry do dołu łącznie z bokami?Bo już zgłupiałam.Marta malutki brzuszek😊 W ogóle tych kilogramów nie widać.Ja mam 5 na plusie a ciężko mi jakby było ze 20.Na gemini też będę zamawiać.I chyba odrazu uzupełnię domową apteczkę.Podpaski też sobie odrazu zamówię żeby był zapas jak wrócę ze szpitala.Myślicie że takie zwykłe wystarcza? |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
juka - tak, wtedy cały brzuch twardnieje
![]() ![]() ![]() blond - ja dzisiaj wsunelam milke oreo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Magda ;)
|
Z tymi twardnieniami to ja ogólnie mam tak tylko jak za dużo chodzę. Wtedy czuje twardnienie i po chwili odpoczynku przechodzi.
Podpaski sa polecane podobno Always Night, one są podobno bardzo chłonne, a potem już same wkładki 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że mi pampersy Play&go czy jakoś tak nie pasowały.
Kasiu współczuję. Leslye duży dzidziuś z niego. Juka może to te skurcze Braxtona? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Madziek i co, nie zarazilas się od tego chłopca? Ostatni dzień lata - o kurcze, mam nadzieję, że szybko cię wypuszczą i że to faktycznie nic takiego. Martyna wow, jaki malutki brzuszek. Ładnie wyglądasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Blond jaka komoda? My jedziemy do Ikea 12 lipca. Też musimy komodę kupić. Tylko u nas musi być wąska, bo tak nam akurat się zmieści aby stała obok łóżeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2017-07-02 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O jejuuu współczuję wyprawy Twojego chłopa.. samochody to jednak wredne są ![]() Cytat:
I nic się nie stresuj, moja przyjaciółka też dostała sterydy a w końcu przenosiła ciąże ![]() Cytat:
![]() A co to za płaczki? ![]() Cytat:
![]() Jednorazowe są niepolecane bo to fizelina i polożna mówiła że "zakisimy krocze" ![]() A "wielorazowe" wiadomo że na jeden raz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75152546]Na pewno to nic poważnego!
![]() O jejuuu współczuję wyprawy Twojego chłopa.. samochody to jednak wredne są ![]() Trzymajcie się! I nic się nie stresuj, moja przyjaciółka też dostała sterydy a w końcu przenosiła ciąże ![]() Tak, tych siateczkowych one są niby "wielorazowe" ![]() A co to za płaczki? ![]() Super! ![]() Jednorazowe są niepolecane bo to fizelina i polożna mówiła że "zakisimy krocze" ![]() A "wielorazowe" wiadomo że na jeden raz ![]() No ja też słyszałam że jednorazowe są niepolecane ![]() Chyba hormony, nie wiem w sumie, kumuluje się wszystko i tak mi się zbiera.
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak majtki to tylko te wielorazowe siateczkowe.
Co bierzecie do przemywania krocza? Ja wtedy stosowałam tamtum rosa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.