![]() |
#4921 | ||
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Magda ;)
|
Madzialenka takie mam 😊1498921207103.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zadomowienie
|
Do 11 sierpnia, a termin mam na 11 wrzesnia. Mam lekka prace biurowa, ale i tak ciezko mi wytrzymac do 17- 17:30 (po prostu chce mi sie spac po poludniu ze zmeczenia). No ale co zrobic, to juz tylko 6 tygodni. Teraz dostalam polecenie, ze mam glownie przekazywac wiedze (jest juz osoba na zastepstwo za mnie). Dziewczyna jest bardzo mila, tylko musi sie przyuczyc (przeszla z zupelnie innego dzialu).
Dzisiaj wyslalam meza samego na rower. Normalnie w weekend zawsze jezdzimy razem na wycieczke, ale widzialam w jego oczach, ze chcialby sobie pojezdzic tak 25-30 km/h, a ze mna teraz to tak polowa tej szybkosci, hehe. Prawie skonczylam szyc kocyk dla dziecka, jak skoncze to tu wrzuce i opowiem wam jak mi szlo (a nie szlo lekko, hehe). Widze dyskusje o karmieniu- sama zamierzam karmic od poczatku systemem mieszanym, przy czym piersia tak do 6-max 9 miesiaca. Dobrze znam zalecenia WHO, by karmic do 2-go roku zycia, ale znam tez dyskusje o tym, ze te zalecenia stworzono z mysla o krajach rozwijajacych sie, gdzie dzieci nie maja dostepu do pelnowartosciowego jedzenia innego niz mleko matki. Fajnie, ze tu nikt nie ocenia i nie wtraca sie w rodzaj karmienia (za to oceniaja i wtracaja sie w inne rzeczy, jak sposob porodu). |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Czekam na fotkę kocyka 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Neo o zobaczę , czy jest taka opcja. Dzięki.
Blond ooooo czyli jednak w internecie bardziej się opłaca. Dzięki za zdjęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | ||
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Oj, to odpada. Zamówię przez net. Jeśli się w końcu zbiore za zrobienie listy
![]() Dziś od rana sprzątam te moje rzeczy szkolne. Masakra ile makulatury mi się zebrało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Proszę o dopisanie do listy:
lilka_vanilka 32l, tp 31.09. druga ciąża, chłopiec Leon Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4929 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
_Schmett - 23 lata, om. 7.12, tp 15.09 synek Adaś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zadomowienie
|
Uwaga, moje dzielo!
I historia kocyka: Kupilam maszyne do szycia majac dwa cele 1) zmniejszyc poszewki na poduszki 2) uszyc kocyk. Moj ostatni kontakt z maszyna odbyl sie gdy mialam jakies 13-14 lat i byla to taka maszyna, gdzie sie noga ruszalo, aby chodzila, hehe. Zakup nie byl trudny, pojawila sie po dwoch dniach. Natychmiast chcialm wyprobowac, wiec poszlam do sklepu kupic nici. Jak szybko odkrylam w Holandii nie ma pasmanterii, wiec kupilam nici w sklepie typu "mydlo i powidlo". Zalozylam je i sie urwaly. Zalozylam drugi raz, i znow sie urwaly. Nastepnego dnia kupilam nici z napisem " do maszyny", dwa rodzaje. Po minucie sie urwaly. Przestudiowalam instrukcje i doszlam do wniosku, ze zle napielam nitke. Kolejne 40 minut zajelo mi zrozumienie jak zalozyc nitke dolna. Zaczelam szyc- zwyciestwo, pierwszy szew! Po 5 minutach nici sie urwaly. Ale szew wyszedl, wiec denerwujac sie nieco i co 5 minut zakladajac nitke uszylam te poszewki. Nastepnie kocyk: zamowilam na aliexpress material, doszedl juz za 2 tygodnie. Wzielam stary kocyk polarowy jako wypelniacz do srodka, wymierzylam wszystko, wycielam, no i szyje (oczywiscie co kilka minut patrzac, czy nitka sie nie urwala, czy naciagnieta, czy na dole sie nie skonczyla itd.). Niestety jeden szew wyszedl kompletnie krzywo, wiec juz sie wkurzylam, schowalam maszyne a kocyk odlozylam na polke. Po 3 miesiacach wyciagnelam kocyk, sprulam szew, zrobilam nowy. No i teraz przyszlo przyszyc te brzegi. Zaprasowalam, safastrygowalam, zaczelam szyc i ... igla sie zlamala. Przez 2 dni probowalam roznych rozwiazan- kupilam mocniejsze igly, mocniejsze nici (notabene odkrylam, gdzie sie kupuje nici- w sklepie z maszynami do szycia...), nic nie przechodzilo przez te brzegi. Coz mi zostalo- zszylam je recznie. Caly ten czarny material w paski jest przyszyty recznie i przyznaje, ze bola mnie nieco palce. Przypominaja mi sie te wszystkie memy pokazujace porownanie "jak zrobil to bloger- jak tobie wyszlo". Oczywiscie brzeg przyszyty recznie jest nierowno i nie jest pewnie taki mocny. Ale teraz juz sie ciesze, ze mam kocyk- wrzucam go jutro do pralki i trzymam kciuki, by sie nie rozpadl. Maszyne na razie chowam, bo za duzo nerwow przyniosla. Ale mam jeszcze na stanie bialy material w czarne kroliki, z ktorym trzeba cos zrobic, wiec z pewnoscia wyciagne. Moral z tej hostorii jest taki, aby sie nie denerwowac, jak cos nie wychodzi. W koncu to tylko kocyk, ktory pewnie mozna kupic gotowy za 30-50 zl. Sama zainwestowalam 18 zl w material i pewnie drugie tyle w rozne nici ![]() Edytowane przez agnieszka_kak Czas edycji: 2017-07-01 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Piękny kocyk i niezła historia hehe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
O matko! Ja już po tych urwanych niciach bym kupiła nowy kocyk
![]() Ale widać Aga, że warto było dokonczyc dzieła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4933 |
Konto usunięte
|
Agnieszka podziwiam
![]() Ja (pomijając fakt że nigdy się nie podejmę takich robót, nawet guzika przyszyć nie umiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75123731]Agnieszka podziwiam
![]() Ja (pomijając fakt że nigdy się nie podejmę takich robót, nawet guzika przyszyć nie umiem ![]() ![]() Mam tak samo 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||||
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobie, ale pedzicie
![]() rozmawiam z mężem i mówię mu żeby pojechał mi po lays'y ostre chilli i fante albo to drugie różowe, nie czerwone, znaczy się pomarańczowe ![]() ![]() poważnie budyń ciążowy u mnie ostatnio daje znać - zapominam najprostsze słowa ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Czasami czuję, że urodzę przed czasem, ale tak naprawdę rozum mówi, nie łudź się przenosisz ![]() Dzięki za pamięć o mężu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75123731]Agnieszka podziwiam ![]() Ja (pomijając fakt że nigdy się nie podejmę takich robót, nawet guzika przyszyć nie umiem ![]() ![]() Ja pewnie też ![]() A propo tych maści i smarowania pupy, no to mam alantan, bepanthen, linomag i sudocrem(ten już tylko w razie wyższej konieczności), to taki najlżejszy i najlepszy na co dzień to który się wydaje?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Magda ;)
|
Marta najlżejszy to chyba Linomag właśnie 😊
My jutro do Poznania jedziemy, mam nadzieje ze przeżyje podróż 😊 Trzymam kciuki za męża, aby szybko udało mu się zdać wszystkie egzaminy i żeby nie było żadnych większych konsekwencji 😊 Katedra nam się pali w mieście 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Sierpniowka z blizniaczkami otworzyła juz sierpniowy wątek 😊 Dziewczyny my jesteśmy kolejne, aż nie mogę w to uwierzyć 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Marta, mąż serio jeździ bez prawka?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4938 |
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj jakaś porażka która w sumie trwa od wczoraj. Jak wiecie aktualnie jesteśmy na wyjazdowym weselu cały cyrk zaczął sie wczoraj. Wymyśliłam sobie piękna długa suknie z koronka na piersiach, odcinana pod biustem i z dużym rozpierdakiem - No i oczywiście po długich poszukiwaniach takowa zakupiłam. Tylko trzeba ja było troszkę poprzerabiać wiec oddałam ja do zaufanej krawcowej.Miala byc na srode w efekcie owa krawcowa wyrobiła sie dopiero na wczorajszy wieczór. Tata odebrał mi sukienkę i przywiózł do domu Ok godziny 22:00. Dziewczyny jak ja przymierzyłam to sie popłakałam a nawet gorzej - sukienka nie nadawała sie do niczego istna tragedia oczywiście wpadłam w histerie bo jutro wesele, był płacz, krzyk i wszystko co możliwe... jak można będąc krawcowa tak zniszczyć kiecke za ładnych pare stówek... cała noc nie spałam oczywiście ( kretynka ze mnie).Naszczescie szwagierka uratowała mi życie stawiając ba nogi o 7 rano w sobotę swoją krawcowa o której byłam juz o 8 rano ... popruła sukienkę na kawałki i szyła od nowa... w miedzy czasie fryzjer i kosmetyczka i efekt jest taki ze od piczatku wesela leżę w pokoju bo boli mnie brzuch itp. Koszmar jakiś...jest mi wstyd samej za siebie ze funduje dziecku wariotkowo... kiedy ja spoważnieje i zmienię tok myślenia? Brak mi słów dla samej siebie...
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Konto usunięte
|
Kasia
![]() Dzidziusiowi na pewno nic nie jest, tylko martwi się że mamusia jest smutna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
Kasia jak dziś się czujesz?
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie sie obudziłam i wykąpałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Kasia to dobrze, że dziś się lepiej czujesz.ooo na długo jedziecie nad morze. Gdzie dokładnie?
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
Kasia, przezyjesz, odpoczniesz, nabierzesz sił do porodu
![]() Ja kupilam bepanthen i linomag zielony, bede uzywac po kupie, a po siusiu chyba nie, chociaz polozna mowila ze za kazdym razem, dla mnie bezsens Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Majtek siateczkiwych ile sztuk kupujecie?
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o te twardnienia to oczywiście ja panikara pojechałam pewnego razu nawet na IP
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- [QUOTE=BLOND_PRINCESSKA;75 110696]Może każdy szpital ma inne wymagania ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dziewczyny proszę dopisujcie się do listy, te które są niech dopiszą imiona jak mają wybrane ![]() Już niedługo część II to zaktualizuję wszystko ![]() poproszę i ja: Leslye, 29 l. pierwsza ciąża, om 28.11, tp. 04.09, chłopiec |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Mi bepanten bardzo pomagał na sutki. Na początek jak Maja mocno ssala, to aż bolało. A on przynosił właśnie ukojenie.
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w trakcie robienia listy, aby potem zrobić jedno giga zamówienie
![]() Pieluszki pamiętam, że brałam te : https://www.aptekagemini.pl/pampers-...orn-88szt.html I mam notatkę, że poszło mi 3 opakowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Ooo to widzisz, nie wiedziałam. Ja je stosowałam 5 lat temu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.