![]() |
#4951 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Babki u mnie w sklepie (to małe miasteczko) zawsze robią oczy jak pytam o 70 D, normalnie jakby ktoś kto ma miseczkę D musiał mieć od razu więcej ciała i nosić powiedzmy 80 czy 85. Głupota. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie akurat jest tak, że mama TŻ bardzo się cieszy się na nasz ślub. Wiem, że szczerze mnie lubi, ale ma trochę paskudny charakter ![]() ![]() Mogłabym wymieniać jeszcze wiele spraw, ale za chwilę się wkurzam, więc oszczędzę sobie tego ![]() Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się tylko, czemu to my - kobitki tak przejmujemy się nocą poślubną, kupujemy fatałaszki, żeby rozbudzić zmysły naszych przyszłych mężów? A oni co? ![]() Cytat:
![]() http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Na dole strony jest przelicznik. Polecam! Wszystkim posiadaczkom dużego biustu polecam także wspomnianą niedawno stronę: http://stanikomania.blox.pl/html Opisane są firmy, które produkują dobrą bieliznę w dużych rozmiarach, także można się poradzić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Literka nie odzwierciedla rozmiary biustu.
To tylko stosunek dwóch obwodow do siebie, rożnicy w cm, przy zaniżonym obwodzie pod biustem. Przeważnie kupujemy stanik mający w obwodzie tyle ile wynoszą nasze wymiary, nie biorąc poprawki na rozciągliwośc materiałow. A obwód pod biustem, zawsze zaniżamy o min 5 cm. Dlatego wychodzi większa miska. Typu : moje standardowe 70 B Przy zmniejszeniu obwodów odpowiednio : 65 C (polskie) lub brytyjskie 28 DD/30D
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4956 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
No z tymi stanikami to nieźle sie okazuje. fakt jest, ze w większości sklepów jest 75b to standard, rzadko 70b lub 70c. Mnie wyszło 65c lub 65d. ja kupiłam na allegro stanik, ale ta allegrowiczka to koszmar mimo, ze prosiłam o zapakowanie dobrze stanika, przysłała go w kopercie - stanik do niczego się nie nadaje jest pognieciony. Tak jak pisałam kupiłam stanik w sklepie "etam", plusem jest to, ze mają różne rozmiary. Dostępny w arkadii w warszawie. Jak byłam mierzyć suknie pani poleciła mi taki gorset, z miękkiego materiału, nisko zapinany, który podtrzymuje biust. Mieli go w salonie, ale kosztuje 200zł, wiec nie wiem czy sie skuszę. Co do nocy poślubnej to na pewno jej nie będzie zaraz po weselu, a nie zastanawiałam się w ogóle nad tym co powinnam założyć, lub czego nie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczyłam w sklepie te 70C i jest bardzo podobny do 75B (tylko zapewne lepiej będzie na mnie leżał ![]() Mam dylemat odnośnie butów. Jestem niska (158 cm) i fajnie by było mieć buciki przynajmniej z 5 cm obcasem, jednak zawsze mnie strasznie nogi bolą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
Marissaa, co do fryzurki to swietny pomysl, kok nad karkiem i kwiet np. duzy bialy storczyk, pieknie to wyglada, a jaki masz kolor wlosow?[/quote]
Mam czarne włoski i ciemna karnacje ![]() ![]() ![]() ![]() ps musze tylko teraz znaleźć cos odpowiedniego...poszukam na necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa pierwsze zdjęcia pochodzę z galerii par na Onet.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich Panien Mlodych 2008!!! Asiuk dziekuje bardzo za odpowiedź ![]() Edytowane przez Marissaa Czas edycji: 2008-03-28 o 11:41 Powód: dwa razy wysłałam to samo:) |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
marissaa ja też chciałabym kwiatek we włosach, ostatnio bardzo mi się to podoba
![]() jak powiedziałam siostrze o tym, to stwierdziła: "kazda wariatka ma we włosach kwiatka" ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2008-03-28 o 11:43 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Raczkowanie
|
hehe zobaczymy jak ja romantyzm złapie
![]() Apropo teściowej....nie chce sie wypowiadać...ale hm...owszem mieszaja sie sttasznie a czasem to az sie czlowiekowi cos otwiera w kieszeni....no ale trzeba to przetrwac zacisnac zeby zeby bylo wszystko ok...cieszmy sie tym dniem i przygotowaniami i nie dajmy sie poniesc emocjom...zaszkodzi cerze a przeciez mamy byc piekne w tym dniu by nasi Panowie padli na kolana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Też wpisałam swoje wymiary i wyszło mi 65K !!!
Teraz zakupiłam 70E - nosiłam D (a z tabeli na stronie producenta wychodziło F, ale bałam się, że miseczka będzie za duża) i na biustonosz nie narzekam, ale zbadam go wg rad na tej polecanej stronce, aż nie mogę uwierzyć w taką rozbieżność i jak do tej pory miałam problem z zakupieniem stanika to teraz przy tym rozmiarz ![]() Co do stroju na nac poślubną ... to ostanio byłam na wieczorze panieńskim koleżanki i dostała kpl. bielizny na każdy dzień tygodnia ![]() ![]() Edytowane przez madziczek Czas edycji: 2008-03-28 o 11:57 Powód: poprawienie literówek |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Madziczek: poluj na brytyjczyki, pełno takich.
Asiuk: jeśli wychodzi ci polskie 65 C to w brytyjczyku 65D lub 28DD (60D inaczej), a nie 65DD - ono będzie za duże!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Polskie np:
http://www.intimo4you.com/ http://www.bellissima.com.pl ale lepiej kupowac z uk, albo inne zagraniczne, wychodzi taniej. Albo polować na allegro czy ebay. Adresy brytyjskich (polskie też tam chyba są) netowych sklepów tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=70768200 Naziemne: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=27220992
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Madlen__18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Zachęcam dziewczyny do edukacji w dziedzinie staników, nie macie pojęcia jak dobrze dobrany zmienia biust ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a macie pomysł to fajnie wygląda przy blond włosach? prawdopodobnie kolorem ślubu bedzie czeriweń i żółty razem. W tych kolorach będzie bukiet, kwait w butonierce bardzo jasnego garnituru, dodatki do zaproszeń, winietek etc.. jakiś pomysł co z włosami? moja suknia biała ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Ja mam też stanik z Anglii, tamze zakupiony. Nosze standardowe 75B. Bardotka firmy chyba evie, jest tak dobrze uszyta, że panie w salonie zaczęły sie zachwycać jak idealny mam kształt piersi, a to zasługa stanika
![]()
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Madlen, jak tak tydzień 8 dni przed ślubem? Ja dziś w dobrym nastroju, bo słońce od rana, więc jest nadzieja na fajną pogodę
![]() ![]() ![]()
#4974 |
Raczkowanie
|
Drogie panie musze powiedziec, ze jestem biusciasta! zawsze myslalam, ze nie mam prawie nic a z przeliczniczka wyszlo mi 65H wow
![]() Co do nazwiska wciaz nie zdecydowalam jak chce sie nazywac, laczone kontra TZ-ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że odpowiadam tak późno, ale naprawde czasu nie mam - mam do napisania prace a nawet nie mam pół wyrazu
![]() Będziemy mieć po jednym na głowe ![]() Wiecie co? Wy tu o nocy poślubnej a mi sie ostatnio okres rozregulował i jak sobie tak wyliczyłam to wyszło mi że może mi wypaść w samiuśki dzień ślubu (tak mi z moich obserwacji temperaturowych wynika). I co ja mam zrobić ![]() ![]() Zmykam bo jade skrócić suknie ślubną ![]() ![]() ![]()
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taska: jak wyszło ci H, to na pewno mało-biuściasta nie byłaś nigdy ![]() No i właśnie przymierzałam dwa staniki. Niby dobre, ale po odpięciu ramiączek za luźny obwód i źle. Szukam dalej. Samopoczucie dobre, tylko przeziębienie szaleje i to mnie martwi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |||
Zadomowienie
|
na noc poślubną też nie zamierzam nic kupować, bo z TŻ śmiejemy sie że jej nie będzie, po weselu pewnie padniemy na łóżko i trudno będzie nas zbudzić
![]() ![]() Cytat:
Moja teściowa, odkąd się spotykamy, ciągle wygłasza teksty, że TŻ-towi nigdzie nie będzie lepiej niż u niej, ale ja mam to w nosie ![]() Cytat:
![]() kup sobie wcześniej buty, spróbuje je rozchodzić i przyzwyczaić nogę do nich Cytat:
moje imię z nazwiskiem TŻ jest, nie wiem czy to dobrze nazwę, za ostre, bo jest tam za dużo "rz"
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() 29.03.2008r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
piwusia wszystkiego naj naj
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.