Panny Młode 2008 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 09:32   #4951
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007
Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja nie planuję niczego na noc poślubną A już na pewno nie na noc bezpośrednio po weselu Z pewnością od razu pójdę spać, a jeśli nawet nie, to nie będę się przejmować, czy mam piżamę czy cokolwiek innego

Jeśli szukasz czegoś ekstra, przejrzyj stronkę, którą już wklejałam: (dzasta skorzystała )
http://www.intymna.pl/
Myślę tak samo. Już widzę jak po weselu padam na nos Ale na noc po po ślubną nad czymś trzeba pomyśleć. Mam takie przeczucie, że moje siostrzyczki i koleżanki zrobią to za mnie i podarują mi coś na wieczorze panieńskim.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
a mój TŻ stwierdził, że najlepszy "strój" na noc poślubną to brak "stroju"... więc mam problem z głowy
ale chyba jednak w "coś" się zaopatrzę
Hihi, faceci... Chyba jednak warto coś tam założyć, żeby później było co ściągnąć))

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
teraz sprawa tesciowej-jestem zla ciagle sie miesza i podobnie jak ktorejs z Was mowi ze to zle a czemu nie tak i w kolko jedno i to samotylko ze jej wklad na nasz slub jest zerowy wiec wczesniej czy pozniej chyba ode mnie uslyszy co nie co.ostatnio zaprosila mnie na sniadanie swiateczne i mowi:wez sobie salatke lepsza niz u ciebienaloz sobie kielbaske ja nie kupuje tam gdzie Wy bo tam jest tlusta....przede mna stala goraca tyle co zaparzona herbata wypilam ja z nerwow cala poparzylam jezyk powiedz dziekuje i wyszlam z placzem....ona tego nie widziala ale TZ widzial i slyszal co mowila....odwiozl mnie do domu i po powrocie powiedzial swojej mamie co mysli i wogole.a ja od tamtej pory unikam jej jak ognia...........chce wojny bedzie ja mialaale i tak mi smutno bo wiecie co mialam podobna sytuacje jak ktoras z WAS kiedy bylismy tylko para bylo super nasze relacje byly rewelacyjne od kiedy zareczylismy sie i zaczelo sie planowanie wesela szok!!!!zmiana o 180 stopni.
Współczuję z teściową. Moja jest ok i na szczęście niczego mi nie wytyka. Chociaż czasami zdażają się takie teksty, z których można wnioskować,że mój TŻ nie będzie miał co jeść po ślubie) Czasami się denerwuję a czasami puszczam to mimo uszu i mówię, że zawsze może przyjść do rodziców albo co więcej mówię, że razem przyjdziemy)
Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też mam 70C hehe no niezle... to skoro tak wiele z nas ma ten rozmiar to czemu tak trudno go dostac tez zwykle slysze to samo: "70C? Nie mamy takiego rozmiaru?!" - i wielkie zdziwienie...
Babki u mnie w sklepie (to małe miasteczko) zawsze robią oczy jak pytam o 70 D, normalnie jakby ktoś kto ma miseczkę D musiał mieć od razu więcej ciała i nosić powiedzmy 80 czy 85. Głupota.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 09:39   #4952
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
teraz sprawa tesciowej-jestem zla ciagle sie miesza i podobnie jak ktorejs z Was mowi ze to zle a czemu nie tak i w kolko jedno i to samotylko ze jej wklad na nasz slub jest zerowy wiec wczesniej czy pozniej chyba ode mnie uslyszy co nie co.ostatnio zaprosila mnie na sniadanie swiateczne i mowi:wez sobie salatke lepsza niz u ciebienaloz sobie kielbaske ja nie kupuje tam gdzie Wy bo tam jest tlusta....przede mna stala goraca tyle co zaparzona herbata wypilam ja z nerwow cala poparzylam jezyk powiedz dziekuje i wyszlam z placzem....ona tego nie widziala ale TZ widzial i slyszal co mowila....odwiozl mnie do domu i po powrocie powiedzial swojej mamie co mysli i wogole.a ja od tamtej pory unikam jej jak ognia...........chce wojny bedzie ja mialaale i tak mi smutno bo wiecie co mialam podobna sytuacje jak ktoras z WAS kiedy bylismy tylko para bylo super nasze relacje byly rewelacyjne od kiedy zareczylismy sie i zaczelo sie planowanie wesela szok!!!!zmiana o 180 stopni.
to było wyjątkowo bezczelne! Nie wiem, skąd się tacy ludzie biorą
U mnie akurat jest tak, że mama TŻ bardzo się cieszy się na nasz ślub. Wiem, że szczerze mnie lubi, ale ma trochę paskudny charakter Wrzeszczy po swoich synach, obraża się, jak ktoś jej czegoś odmówi, ma być dokładnie tak, jak ona powiedziała. Kiedyś, po takim ochrzanianiu mojego TŻ (przy mnie i przy dziewczynie jego brata) mój narzeczony powiedział jej przy nas, że może my nie mamy ochoty tego słuchać i żeby sobie darowała wrzaski przy innych osobach? Na drugi dzień powiedziała mu, że nie życzy sobie takich tekstów, a zwłaszcza przy nas
Mogłabym wymieniać jeszcze wiele spraw, ale za chwilę się wkurzam, więc oszczędzę sobie tego

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też mam 70C hehe no niezle... to skoro tak wiele z nas ma ten rozmiar to czemu tak trudno go dostac tez zwykle slysze to samo: "70C? Nie mamy takiego rozmiaru?!" - i wielkie zdziwienie...
Babki w salonie proponowaly mi ten wszywany stanik, ale raczej nie skorzystam. Bede szukac do upadlego takiego, jaki mi bedzie pasowal i odpowiadal... Suknia jest caloscia, w sumie moglabym i bez stanika, ale wole z, bo "gora" zawsze ladniej wyglada w staniku

Noc poslubna? hmmmm.... jeszcze o tym nie myslalam tak sobie srednio wyobrazam jak o 4 czy 5 rano skonani wdrapiemy sie do lozka i ciekawe czy bedzie nam "jedno" w glowie watpie. hehe... ale w druga czy trzecia noc poslubna jak najbardziej cos ciekawego bede musiala przygotowac hyhyhy jakies ponczoszki, podwiazki, gorsecik no jeszcze nie wiem moze taki czerwony hahaha
Wiem! pojde do sex shopu i zaopatrze sie w stroj typu sado-maso kupie bacik i przestrasze mojego TZ mowiac: "nie chcialam Ci przed slubem ujawniac moich skrytych zaintersowan w tej dziedzinie" hehe
Najlepsze jest to, że do niedawna nosiłam sobie nieświadomie 75 B Po niedawnym artykule w "Wysokich Obcasach" postanowiłam się pierwszy raz w życiu zmierzyć i wyszło szydło z worka

Zastanawiam się tylko, czemu to my - kobitki tak przejmujemy się nocą poślubną, kupujemy fatałaszki, żeby rozbudzić zmysły naszych przyszłych mężów? A oni co?

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
skoro Wy macie problem z 70C, to ja już mogę na wieki zapomnieć o bieliźnie ze sklepu (normalnego, stacjonarnego) bo u mnie miska jest sopro większa od C ale co tam trzeba dać sobie jakoś radę...
Jak jeszcze sprawdzisz sobie w "kalkulatorze rozmiarów" dokładnie, to się zdziwisz Bo ja byłam w szoku
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
Na dole strony jest przelicznik. Polecam!

Wszystkim posiadaczkom dużego biustu polecam także wspomnianą niedawno stronę:
http://stanikomania.blox.pl/html
Opisane są firmy, które produkują dobrą bieliznę w dużych rozmiarach, także można się poradzić

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:06   #4953
zielonadaglezja
Raczkowanie

Cytat:
Jak jeszcze sprawdzisz sobie w "kalkulatorze rozmiarów" dokładnie, to się zdziwisz Bo ja byłam w szoku
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
Na dole strony jest przelicznik. Polecam!
haha no nie mogę . Rzeczywiście niezłe jaja....zawsze kupuję 75B a tu przeliczyłam i się okazało, że mam 65F. Zawsze mi się wydawało, że mam małe piersi...ale teraz jestem pewna ,że mam niezłe balony

haha

http://www.przewodnikmp.pl/img-28062008004.png
zielonadaglezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:12   #4954
Madlen__18
Zakorzenienie

Literka nie odzwierciedla rozmiary biustu.
To tylko stosunek dwóch obwodow do siebie, rożnicy w cm, przy zaniżonym obwodzie pod biustem.
Przeważnie kupujemy stanik mający w obwodzie tyle ile wynoszą nasze wymiary, nie biorąc poprawki na rozciągliwośc materiałow. A obwód pod biustem, zawsze zaniżamy o min 5 cm.
Dlatego wychodzi większa miska.
Typu : moje standardowe 70 B
Przy zmniejszeniu obwodów odpowiednio : 65 C (polskie) lub brytyjskie 28 DD/30D
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:22   #4955
dorotka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
A ja tylko powiem:
/10/

Jestem już umówiona do fryzjera, jeszcze trzeba załatwić bukiety, prezenty dla rodziców, dekorację na auto...
Madlen a gdzie idziesz do fryzjera, bo ja dalje nie wiem a tez jestem z Krakowa
dorotka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:31   #4956
tiffi1
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
No z tymi stanikami to nieźle sie okazuje. fakt jest, ze w większości sklepów jest 75b to standard, rzadko 70b lub 70c.
Mnie wyszło 65c lub 65d.
ja kupiłam na allegro stanik, ale ta allegrowiczka to koszmar mimo, ze prosiłam o zapakowanie dobrze stanika, przysłała go w kopercie - stanik do niczego się nie nadaje jest pognieciony.
Tak jak pisałam kupiłam stanik w sklepie "etam", plusem jest to, ze mają różne rozmiary. Dostępny w arkadii w warszawie. Jak byłam mierzyć suknie pani poleciła mi taki gorset, z miękkiego materiału, nisko zapinany, który podtrzymuje biust. Mieli go w salonie, ale kosztuje 200zł, wiec nie wiem czy sie skuszę.

Co do nocy poślubnej to na pewno jej nie będzie zaraz po weselu, a nie zastanawiałam się w ogóle nad tym co powinnam założyć, lub czego nie ;-)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:32   #4957
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Literka nie odzwierciedla rozmiary biustu.
To tylko stosunek dwóch obwodow do siebie, rożnicy w cm, przy zaniżonym obwodzie pod biustem.
Przeważnie kupujemy stanik mający w obwodzie tyle ile wynoszą nasze wymiary, nie biorąc poprawki na rozciągliwośc materiałow. A obwód pod biustem, zawsze zaniżamy o min 5 cm.
Dlatego wychodzi większa miska.
Typu : moje standardowe 70 B
Przy zmniejszeniu obwodów odpowiednio : 65 C (polskie) lub brytyjskie 28 DD/30D
Dokładnie Tylko że ja się nigdy nie mierzyłam, kupowałam "na oko", a po jakimś czasie coś mi nie pasowało. Już nawet myślałam, że 75B mam za duży, bo tak dziwnie zaczyna leżeć. I już wiem, dlaczego
Zobaczyłam w sklepie te 70C i jest bardzo podobny do 75B (tylko zapewne lepiej będzie na mnie leżał )

Mam dylemat odnośnie butów.
Jestem niska (158 cm) i fajnie by było mieć buciki przynajmniej z 5 cm obcasem, jednak zawsze mnie strasznie nogi bolą Suknię będę miała sprowadzaną z Francji i skracaną na mój wzrost w salonie, trochę się boję, że takie nadmierne skracanie zepsuje jej fason, choć w butiku twierdzą, że nie ma problemu (tylko że zdziwili się, że nie chcę mieć min. 5 cm obcasu )

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-28, 11:33   #4958
Marissaa
Raczkowanie

Marissaa, co do fryzurki to swietny pomysl, kok nad karkiem i kwiet np. duzy bialy storczyk, pieknie to wyglada, a jaki masz kolor wlosow?[/quote]

Mam czarne włoski i ciemna karnacje Fajnie ze pomysł sie Tobie rownież podoba nie byłam pewna czy nie wyjdzie to glupio ale taka romantyczka ze mnie a z drugiej strony mam wielki temperamentpopaprane to troszke hihi))calusek

ps musze tylko teraz znaleźć cos odpowiedniego...poszukam na necie
Marissaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:37   #4959
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marissaa Pokaż wiadomość
Mam czarne włoski i ciemna karnacje Fajnie ze pomysł sie Tobie rownież podoba nie byłam pewna czy nie wyjdzie to glupio ale taka romantyczka ze mnie a z drugiej strony mam wielki temperamentpopaprane to troszke hihi))calusek

ps musze tylko teraz znaleźć cos odpowiedniego...poszukam na necie
Czemu miałoby to głupio wyglądać? Bardzo często tak właśnie dziewczyny się czeszą, dodając kwiat nawet do welonu

Dwa pierwsze zdjęcia pochodzę z galerii par na Onet.pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_9187.jpg (77,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c5230553050b034ad12989f45fde8153,14,19,0.jpg (21,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suRi.jpg (28,2 KB, 24 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-28, 11:37   #4960
Marissaa
Raczkowanie

dwa razy wyslalam to samo wiec poprawiam tekst)
Buziaki dla wszystkich Panien Mlodych 2008!!!
Asiuk dziekuje bardzo za odpowiedź

Edytowane przez Marissaa
Czas edycji: 2008-03-28 o 11:41 Powód: dwa razy wysłałam to samo:)
Stary 2008-03-28, 11:42   #4961
dzasta110
Wtajemniczenie

marissaa ja też chciałabym kwiatek we włosach, ostatnio bardzo mi się to podoba
jak powiedziałam siostrze o tym, to stwierdziła: "kazda wariatka ma we włosach kwiatka" jaki dowcip jej się wlączył, no nie??

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2008-03-28 o 11:43 Powód: literówki
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:43   #4962
Marissaa
Raczkowanie

hehe zobaczymy jak ja romantyzm złapie ))

Apropo teściowej....nie chce sie wypowiadać...ale hm...owszem mieszaja sie sttasznie a czasem to az sie czlowiekowi cos otwiera w kieszeni....no ale trzeba to przetrwac zacisnac zeby zeby bylo wszystko ok...cieszmy sie tym dniem i przygotowaniami i nie dajmy sie poniesc emocjom...zaszkodzi cerze a przeciez mamy byc piekne w tym dniu by nasi Panowie padli na kolana)
Stary 2008-03-28, 11:52   #4963
madziczek
Zadomowienie

Też wpisałam swoje wymiary i wyszło mi 65K !!!

Teraz zakupiłam 70E - nosiłam D (a z tabeli na stronie producenta wychodziło F, ale bałam się, że miseczka będzie za duża) i na biustonosz nie narzekam, ale zbadam go wg rad na tej polecanej stronce, aż nie mogę uwierzyć w taką rozbieżność i jak do tej pory miałam problem z zakupieniem stanika to teraz przy tym rozmiarz ... aż strach pomyślec.

Co do stroju na nac poślubną ... to ostanio byłam na wieczorze panieńskim koleżanki i dostała kpl. bielizny na każdy dzień tygodnia każda koszulka + figi były w innym stylu, wiec jeżeli będziecie miały wieczorek panieński to wydaje mi się, że napewno będziecie zaopatrzone na tę noc odpowiednio

Edytowane przez madziczek
Czas edycji: 2008-03-28 o 11:57 Powód: poprawienie literówek
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:58   #4964
Madlen__18
Zakorzenienie

Madziczek: poluj na brytyjczyki, pełno takich.
Asiuk: jeśli wychodzi ci polskie 65 C to w brytyjczyku 65D lub 28DD (60D inaczej), a nie 65DD - ono będzie za duże!

M
Stary 2008-03-28, 12:22   #4965
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
Madziczek: poluj na brytyjczyki, pełno takich.
Brytyjczyki to takie z brytyjską numeracją (juz wiem, że są większe od naszych)? Gdzie można je dostać? Znasz moze jakieś sklepy?
Stary 2008-03-28, 12:42   #4966
Madlen__18
Zakorzenienie

Polskie np:
http://www.intimo4you.com/
http://www.bellissima.com.pl

ale lepiej kupowac z uk, albo inne zagraniczne, wychodzi taniej. Albo polować na allegro czy ebay.
Adresy brytyjskich (polskie też tam chyba są) netowych sklepów tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=70768200
Naziemne:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=27220992

M
Stary 2008-03-28, 12:50   #4967
madziczek
Zadomowienie

Madlen__18 dzięki za pomoc.
Stary 2008-03-28, 12:51   #4968
Madlen__18
Zakorzenienie

Nie ma za co
Zachęcam dziewczyny do edukacji w dziedzinie staników, nie macie pojęcia jak dobrze dobrany zmienia biust

M
Stary 2008-03-28, 13:01   #4969
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Czemu miałoby to głupio wyglądać? Bardzo często tak właśnie dziewczyny się czeszą, dodając kwiat nawet do welonu

Dwa pierwsze zdjęcia pochodzę z galerii par na Onet.pl
oo..jakie to ładne

a macie pomysł to fajnie wygląda przy blond włosach?

prawdopodobnie kolorem ślubu bedzie czeriweń i żółty razem.
W tych kolorach będzie bukiet, kwait w butonierce bardzo jasnego garnituru, dodatki do zaproszeń, winietek etc..
jakiś pomysł co z włosami? moja suknia biała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 13:44   #4970
Masako
Rozeznanie

Ja mam też stanik z Anglii, tamze zakupiony. Nosze standardowe 75B. Bardotka firmy chyba evie, jest tak dobrze uszyta, że panie w salonie zaczęły sie zachwycać jak idealny mam kształt piersi, a to zasługa stanika Bo prawda jest taka, ze musze mieć 2 rozmiary staników, jedne po a drugie przed okresem-normalnie róznica rozmiaru...

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 14:03   #4971
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
oo..jakie to ładne

a macie pomysł to fajnie wygląda przy blond włosach?

prawdopodobnie kolorem ślubu bedzie czeriweń i żółty razem.
W tych kolorach będzie bukiet, kwait w butonierce bardzo jasnego garnituru, dodatki do zaproszeń, winietek etc..
jakiś pomysł co z włosami? moja suknia biała
Rzeczywiście, najczęściej spotykam sie z kwiatami do ciemnych włosów, ale myślę, że to przypadek Zastanawiam się, czy czerwony kwiat w blond włosach nie wyjdzie zbyt kontrastowo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9548011.jpg (6,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piekny-kobieta-kwiat-jej-wlosy-~-is932-019.jpg (21,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiat1.jpg (49,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3963785.jpg (43,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7998295.jpg (18,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg untitled3.jpg (97,2 KB, 17 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-28, 14:04   #4972
asiuk
Zakorzenienie

Czerwony kwiat bardziej pasuje, moim zdaniem do ciemnych włosów:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1922871.jpg (5,9 KB, 2 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2008-03-28, 15:34   #4973
Aliszcze
Zakorzenienie

Madlen, jak tak tydzień 8 dni przed ślubem? Ja dziś w dobrym nastroju, bo słońce od rana, więc jest nadzieja na fajną pogodę a dziś dostałam pocztą pierwszą kartkę z życzeniami ślubnymi z byłej pracy mojego TŻ. Koperta była już adresowana na Państwo W. (nazwisko mojego TŻ, które przejmę po ślubie). Dziwnie mi się patrzyło na moje nowe nazwisko, które za tydzień będę mieć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 15:41   #4974
Taska
Raczkowanie

Drogie panie musze powiedziec, ze jestem biusciasta! zawsze myslalam, ze nie mam prawie nic a z przeliczniczka wyszlo mi 65H wowwow

Co do nazwiska wciaz nie zdecydowalam jak chce sie nazywac, laczone kontra TZ-ta

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 15:55   #4975
233
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
witam! jesli chodzi o wygodny staniczek, to kupiłam sobie w Triumfie, typowa ślubna bardotka z odpinanymi ramiączkami, jest obszyta tasiemkami które przytrzymuja stanioczek na właściwym miejscu nawet przy ciężkim biuście, kosztowała 99,90 zł, ma też wyjmowane wkładki i niskie zapięcie, jest zupełnie gładka. Dla mnie super! i były rozmiary nawet 85 c ;o)
A ja właśnie taki potrzebuje, żeby dobrze trzymał i miał niskie zapięcie. Może ten model ma swoją nazwę? Jak możesz to proszę podaj, bo mam ogromny problem ze znalezieniem takiego modelu .
233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 16:01   #4976
nysiunia
Raczkowanie

Przepraszam że odpowiadam tak późno, ale naprawde czasu nie mam - mam do napisania prace a nawet nie mam pół wyrazu

Cytat:
Będziecie mieli dwa skarbczyki - po jednym "na głowę"?
Będziemy mieć po jednym na głowe

Wiecie co? Wy tu o nocy poślubnej a mi sie ostatnio okres rozregulował i jak sobie tak wyliczyłam to wyszło mi że może mi wypaść w samiuśki dzień ślubu (tak mi z moich obserwacji temperaturowych wynika). I co ja mam zrobić a ślub już za 22 dni

Zmykam bo jade skrócić suknie ślubną Założe ją w sumie po raz 3 ale mam radochy z tego
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 16:11   #4977
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Drogie panie musze powiedziec, ze jestem biusciasta! zawsze myslalam, ze nie mam prawie nic a z przeliczniczka wyszlo mi 65H wowwow

Co do nazwiska wciaz nie zdecydowalam jak chce sie nazywac, laczone kontra TZ-ta

Taska: jak wyszło ci H, to na pewno mało-biuściasta nie byłaś nigdy

No i właśnie przymierzałam dwa staniki. Niby dobre, ale po odpięciu ramiączek za luźny obwód i źle.
Szukam dalej.
Samopoczucie dobre, tylko przeziębienie szaleje i to mnie martwi...

M
Stary 2008-03-28, 16:16   #4978
blush
Zadomowienie

na noc poślubną też nie zamierzam nic kupować, bo z TŻ śmiejemy sie że jej nie będzie, po weselu pewnie padniemy na łóżko i trudno będzie nas zbudzić Dopiero na podróż poślubną zabiorę coś extra

Cytat:
soffera-CHCIALAM CIE zapytac ile kosztowealy Twoje buty bo ja mam takie same ale z wyzszym obcasemmasz odcien perlowy?
toverek musisz nauczyć się nie przejmować takimi tekstami, wiem że to tylko łatwo brzmi, ale z własnego doświadczenia przekonałam się, że czasem lepiej zagryźć zęby i wysłuchać teściowej a potem i tak zrobić po swojemu.
Moja teściowa, odkąd się spotykamy, ciągle wygłasza teksty, że TŻ-towi nigdzie nie będzie lepiej niż u niej, ale ja mam to w nosie

Cytat:
Mam dylemat odnośnie butów.
Jestem niska (158 cm) i fajnie by było mieć buciki przynajmniej z 5 cm obcasem, jednak zawsze mnie strasznie nogi bolą Suknię będę miała sprowadzaną z Francji i skracaną na mój wzrost w salonie, trochę się boję, że takie nadmierne skracanie zepsuje jej fason, choć w butiku twierdzą, że nie ma problemu (tylko że zdziwili się, że nie chcę mieć min. 5 cm obcasu )
wysokość obcasa wybierz taką w jakiej najlepiej się czujesz, skoro 5cm uważasz za wysokie to może 4 będą lepsze, poza tym zawsze możesz zmienić obuwie w trakcie wesela
kup sobie wcześniej buty, spróbuje je rozchodzić i przyzwyczaić nogę do nich

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
ja będę mieć podwójne, bo lepiej brzmi
moje imię z nazwiskiem TŻ jest, nie wiem czy to dobrze nazwę, za ostre, bo jest tam za dużo "rz"
Stary 2008-03-28, 19:32   #4979
piwusia5
Rozeznanie

Jutro mój ( znaczy nasz) Ślub

29.03.2008r
piwusia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 19:38   #4980
agunia82
Zakorzenienie

piwusia wszystkiego naj naj

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości