|
|
#4951 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
Ale na noc po po ślubną nad czymś trzeba pomyśleć. Mam takie przeczucie, że moje siostrzyczki i koleżanki zrobią to za mnie i podarują mi coś na wieczorze panieńskim.Cytat:
Chyba jednak warto coś tam założyć, żeby później było co ściągnąć ))Cytat:
) Czasami się denerwuję a czasami puszczam to mimo uszu i mówię, że zawsze może przyjść do rodziców albo co więcej mówię, że razem przyjdziemy )Babki u mnie w sklepie (to małe miasteczko) zawsze robią oczy jak pytam o 70 D, normalnie jakby ktoś kto ma miseczkę D musiał mieć od razu więcej ciała i nosić powiedzmy 80 czy 85. Głupota. |
|||
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było wyjątkowo bezczelne! Nie wiem, skąd się tacy ludzie biorą U mnie akurat jest tak, że mama TŻ bardzo się cieszy się na nasz ślub. Wiem, że szczerze mnie lubi, ale ma trochę paskudny charakter Wrzeszczy po swoich synach, obraża się, jak ktoś jej czegoś odmówi, ma być dokładnie tak, jak ona powiedziała. Kiedyś, po takim ochrzanianiu mojego TŻ (przy mnie i przy dziewczynie jego brata) mój narzeczony powiedział jej przy nas, że może my nie mamy ochoty tego słuchać i żeby sobie darowała wrzaski przy innych osobach? Na drugi dzień powiedziała mu, że nie życzy sobie takich tekstów, a zwłaszcza przy nas ![]() Mogłabym wymieniać jeszcze wiele spraw, ale za chwilę się wkurzam, więc oszczędzę sobie tego ![]() Cytat:
Po niedawnym artykule w "Wysokich Obcasach" postanowiłam się pierwszy raz w życiu zmierzyć i wyszło szydło z worka ![]() Zastanawiam się tylko, czemu to my - kobitki tak przejmujemy się nocą poślubną, kupujemy fatałaszki, żeby rozbudzić zmysły naszych przyszłych mężów? A oni co? ![]() Cytat:
Bo ja byłam w szokuhttp://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Na dole strony jest przelicznik. Polecam! Wszystkim posiadaczkom dużego biustu polecam także wspomnianą niedawno stronę: http://stanikomania.blox.pl/html Opisane są firmy, które produkują dobrą bieliznę w dużych rozmiarach, także można się poradzić
|
|||
|
|
|
#4953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Literka nie odzwierciedla rozmiary biustu.
To tylko stosunek dwóch obwodow do siebie, rożnicy w cm, przy zaniżonym obwodzie pod biustem. Przeważnie kupujemy stanik mający w obwodzie tyle ile wynoszą nasze wymiary, nie biorąc poprawki na rozciągliwośc materiałow. A obwód pod biustem, zawsze zaniżamy o min 5 cm. Dlatego wychodzi większa miska. Typu : moje standardowe 70 B Przy zmniejszeniu obwodów odpowiednio : 65 C (polskie) lub brytyjskie 28 DD/30D
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4956 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
No z tymi stanikami to nieźle sie okazuje. fakt jest, ze w większości sklepów jest 75b to standard, rzadko 70b lub 70c. Mnie wyszło 65c lub 65d. ja kupiłam na allegro stanik, ale ta allegrowiczka to koszmar mimo, ze prosiłam o zapakowanie dobrze stanika, przysłała go w kopercie - stanik do niczego się nie nadaje jest pognieciony. Tak jak pisałam kupiłam stanik w sklepie "etam", plusem jest to, ze mają różne rozmiary. Dostępny w arkadii w warszawie. Jak byłam mierzyć suknie pani poleciła mi taki gorset, z miękkiego materiału, nisko zapinany, który podtrzymuje biust. Mieli go w salonie, ale kosztuje 200zł, wiec nie wiem czy sie skuszę. Co do nocy poślubnej to na pewno jej nie będzie zaraz po weselu, a nie zastanawiałam się w ogóle nad tym co powinnam założyć, lub czego nie ;-) |
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczyłam w sklepie te 70C i jest bardzo podobny do 75B (tylko zapewne lepiej będzie na mnie leżał )Mam dylemat odnośnie butów. Jestem niska (158 cm) i fajnie by było mieć buciki przynajmniej z 5 cm obcasem, jednak zawsze mnie strasznie nogi bolą Suknię będę miała sprowadzaną z Francji i skracaną na mój wzrost w salonie, trochę się boję, że takie nadmierne skracanie zepsuje jej fason, choć w butiku twierdzą, że nie ma problemu (tylko że zdziwili się, że nie chcę mieć min. 5 cm obcasu )
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Raczkowanie
|
Marissaa, co do fryzurki to swietny pomysl, kok nad karkiem i kwiet np. duzy bialy storczyk, pieknie to wyglada, a jaki masz kolor wlosow?[/quote]
Mam czarne włoski i ciemna karnacje Fajnie ze pomysł sie Tobie rownież podoba nie byłam pewna czy nie wyjdzie to glupio ale taka romantyczka ze mnie a z drugiej strony mam wielki temperament popaprane to troszke hihi ))calusek![]() ps musze tylko teraz znaleźć cos odpowiedniego...poszukam na necie |
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa pierwsze zdjęcia pochodzę z galerii par na Onet.pl |
|
|
|
|
#4960 |
|
Raczkowanie
|
![]() dwa razy wyslalam to samo wiec poprawiam tekst )Buziaki dla wszystkich Panien Mlodych 2008!!! Asiuk dziekuje bardzo za odpowiedź
Edytowane przez Marissaa Czas edycji: 2008-03-28 o 12:41 Powód: dwa razy wysłałam to samo:) |
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
marissaa ja też chciałabym kwiatek we włosach, ostatnio bardzo mi się to podoba
jak powiedziałam siostrze o tym, to stwierdziła: "kazda wariatka ma we włosach kwiatka"
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2008-03-28 o 12:43 Powód: literówki |
|
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
hehe zobaczymy jak ja romantyzm złapie
))Apropo teściowej....nie chce sie wypowiadać...ale hm...owszem mieszaja sie sttasznie a czasem to az sie czlowiekowi cos otwiera w kieszeni....no ale trzeba to przetrwac zacisnac zeby zeby bylo wszystko ok...cieszmy sie tym dniem i przygotowaniami i nie dajmy sie poniesc emocjom...zaszkodzi cerze a przeciez mamy byc piekne w tym dniu by nasi Panowie padli na kolana )
|
|
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Też wpisałam swoje wymiary i wyszło mi 65K !!!
Teraz zakupiłam 70E - nosiłam D (a z tabeli na stronie producenta wychodziło F, ale bałam się, że miseczka będzie za duża) i na biustonosz nie narzekam, ale zbadam go wg rad na tej polecanej stronce, aż nie mogę uwierzyć w taką rozbieżność i jak do tej pory miałam problem z zakupieniem stanika to teraz przy tym rozmiarz ... aż strach pomyślec.Co do stroju na nac poślubną ... to ostanio byłam na wieczorze panieńskim koleżanki i dostała kpl. bielizny na każdy dzień tygodnia każda koszulka + figi były w innym stylu, wiec jeżeli będziecie miały wieczorek panieński to wydaje mi się, że napewno będziecie zaopatrzone na tę noc odpowiednio
Edytowane przez madziczek Czas edycji: 2008-03-28 o 12:57 Powód: poprawienie literówek |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Madziczek: poluj na brytyjczyki, pełno takich.
Asiuk: jeśli wychodzi ci polskie 65 C to w brytyjczyku 65D lub 28DD (60D inaczej), a nie 65DD - ono będzie za duże!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Polskie np:
http://www.intimo4you.com/ http://www.bellissima.com.pl ale lepiej kupowac z uk, albo inne zagraniczne, wychodzi taniej. Albo polować na allegro czy ebay. Adresy brytyjskich (polskie też tam chyba są) netowych sklepów tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=70768200 Naziemne: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=27220992
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
Madlen__18
|
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Zachęcam dziewczyny do edukacji w dziedzinie staników, nie macie pojęcia jak dobrze dobrany zmienia biust
|
|
|
#4969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a macie pomysł to fajnie wygląda przy blond włosach? prawdopodobnie kolorem ślubu bedzie czeriweń i żółty razem. W tych kolorach będzie bukiet, kwait w butonierce bardzo jasnego garnituru, dodatki do zaproszeń, winietek etc.. jakiś pomysł co z włosami? moja suknia biała ![]()
|
|
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam też stanik z Anglii, tamze zakupiony. Nosze standardowe 75B. Bardotka firmy chyba evie, jest tak dobrze uszyta, że panie w salonie zaczęły sie zachwycać jak idealny mam kształt piersi, a to zasługa stanika
Bo prawda jest taka, ze musze mieć 2 rozmiary staników, jedne po a drugie przed okresem-normalnie róznica rozmiaru...
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy czerwony kwiat w blond włosach nie wyjdzie zbyt kontrastowo.
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen, jak tak tydzień 8 dni przed ślubem? Ja dziś w dobrym nastroju, bo słońce od rana, więc jest nadzieja na fajną pogodę
a dziś dostałam pocztą pierwszą kartkę z życzeniami ślubnymi z byłej pracy mojego TŻ. Koperta była już adresowana na Państwo W. (nazwisko mojego TŻ, które przejmę po ślubie ). Dziwnie mi się patrzyło na moje nowe nazwisko, które za tydzień będę mieć![]()
|
#4974 |
|
Raczkowanie
|
Drogie panie musze powiedziec, ze jestem biusciasta! zawsze myslalam, ze nie mam prawie nic a z przeliczniczka wyszlo mi 65H wow
wowCo do nazwiska wciaz nie zdecydowalam jak chce sie nazywac, laczone kontra TZ-ta
|
|
|
|
#4975 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4976 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam że odpowiadam tak późno, ale naprawde czasu nie mam - mam do napisania prace a nawet nie mam pół wyrazu
![]() Będziemy mieć po jednym na głowe ![]() Wiecie co? Wy tu o nocy poślubnej a mi sie ostatnio okres rozregulował i jak sobie tak wyliczyłam to wyszło mi że może mi wypaść w samiuśki dzień ślubu (tak mi z moich obserwacji temperaturowych wynika). I co ja mam zrobić ![]() Zmykam bo jade skrócić suknie ślubną Założe ją w sumie po raz 3 ale mam radochy z tego
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taska: jak wyszło ci H, to na pewno mało-biuściasta nie byłaś nigdy ![]() No i właśnie przymierzałam dwa staniki. Niby dobre, ale po odpięciu ramiączek za luźny obwód i źle. Szukam dalej. Samopoczucie dobre, tylko przeziębienie szaleje i to mnie martwi...
|
|
|
|
#4978 | |||
|
Zadomowienie
|
na noc poślubną też nie zamierzam nic kupować, bo z TŻ śmiejemy sie że jej nie będzie, po weselu pewnie padniemy na łóżko i trudno będzie nas zbudzić
Dopiero na podróż poślubną zabiorę coś extra![]() Cytat:
Moja teściowa, odkąd się spotykamy, ciągle wygłasza teksty, że TŻ-towi nigdzie nie będzie lepiej niż u niej, ale ja mam to w nosie Cytat:
![]() kup sobie wcześniej buty, spróbuje je rozchodzić i przyzwyczaić nogę do nich Cytat:
moje imię z nazwiskiem TŻ jest, nie wiem czy to dobrze nazwę, za ostre, bo jest tam za dużo "rz"
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
Jutro mój ( znaczy nasz) Ślub ![]() 29.03.2008r
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
piwusia wszystkiego naj naj
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

A już na pewno nie na noc bezpośrednio po weselu
Z pewnością od razu pójdę spać, a jeśli nawet nie, to nie będę się przejmować, czy mam piżamę czy cokolwiek innego 

kiedy bylismy tylko para bylo super nasze relacje byly rewelacyjne od kiedy zareczylismy sie i zaczelo sie planowanie wesela szok!!!!zmiana o 180 stopni.

jeszcze o tym nie myslalam tak sobie srednio wyobrazam jak o 4 czy 5 rano skonani wdrapiemy sie do lozka i ciekawe czy bedzie nam "jedno" w glowie
hyhyhy jakies ponczoszki, podwiazki, gorsecik no jeszcze nie wiem 

Suknię będę miała sprowadzaną z Francji i skracaną na mój wzrost w salonie, trochę się boję, że takie nadmierne skracanie zepsuje jej fason, choć w butiku twierdzą, że nie ma problemu (tylko że zdziwili się, że nie chcę mieć min. 5 cm obcasu