|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
to jest ciekawe http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ciaza,1774.htm teraz sobie zdaje sprawe jak jeszcze malo wiem |
|
|
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm....ciężko
oba kolorki ładne,z tym ze ten różowy jak na moje oko zbyt rózowy jest, jesli mnie rozumiesz Taka moja opinia
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
heh dziekuje za opinie...w sumie ten niebieski to i do dziewczynki by pasowal
![]() bo jakos nie chcialabym aby moje dziecko bylo cale rozowe...tak jak to sie nie raz widzi na ulicy ![]() ostatnio jak bylam na placu zabaw to nie bylo ani jednego dziecka ktore by nie mialo czegos rozowego na sobie...normalnie koszmar....ani to ladne a wrecz przeciwnie..."odstrasza" hehe dorbarQ kochana a tu cos dla Ciebie http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_7684.htm |
|
|
|
#4954 |
|
Wtajemniczenie
|
na temat skurczy braxtona-hicksa to słyszałam że u większości kobiet są one bezbolesne,ale zdarzają sie pojedyncze przypadki gdzie przyszłe mamusie odczuwają
przy nich ból...Ale na mnie juz pora Maz wraca Tak wiec życze miłej a przede wszystkim spokojnej nocy wam wszystkim
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia - normalnie sie przerazilam
Zeby z niczego nagle takie problemy? Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, trzymam za Was kciuki kochana Az sie boje teraz swojej jutrzejszej wizyty...Nie chce panikowac ale ostatnio moja mala jest bardzo leniwa. Pare kuksancow na dzien i to leciutkich nie wiem. Mnie to niepokoi. Wczesniej byla bardziej ruchliwa. |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynacie mnie przerazac!!! co tu wchodze to ktoras w szpitalu ląduje
matko!!! pamietam jak dopiero co pisalysmy ze brzuszki nam sie uwidaczniają a tu juz niedlugo bedziemy sie rozdwajac...dzis bylam z M. w szkole rodzenia, zajęcia o porodzie, typowo dla panow, M. stwierdzil ze musi jeszcze tyle rzeczy sie dowiedziec a jak mu ksiazki i gazety podtykałam to nie chcial. dziewczyny trzymajcie sie dzielnie i dbajcie o siebie i malenstwa!!!!!
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Hey laseczki. Ale zescie sie rozpisaly trzy razy dzis podchodzilam do komp. zeby przeczytac co tam u was w weekend sie dzialo. No i za kazdym razem chcialam cos wam odpisac albo napisac nowego, ale to chyba w trakcie czytania powinnam jakies notatki robic na kartce i na koniec przepisac do komutera hehe. Ślicze zdjątka! Fajnie wyglądacie. Ja tez bylam w sobote na imprezce, mojego meza prezes mial slub i bylismy na weselu. Super sie bawilam i wszyscy sie dziwili jak to mozna z brzuchem tanczyc i ze wogole to chyba powinnam w domu lezec i sie nie ruszac. A u mnie to 34t.c. i w sumie wrocilismy o 2:00 do domu i nawet jakos szczegolnie spiaca nie bylam. Za to wczoraj chyba pokutowalam za sobotnie wyjscie, bo brzuszek mnie znow bolal jak podczas okresu i dzis to samo mam. Jutro na szczescie wizyta u ginekologa i mam nadzieje ze wszystko ok bedzie. Jutro tez mam miec posiew no i chcialabym "ju es dżi" ale nie wiem czy zdaze na wizycie. Musze sie pochwalic ze tez kupilam sobie sukieneczke, super wygodna i do tego mialam buty na koturnach- na szczescie nogi nie puchly, ale mimo wszystko pozniej zmienilam je na plaskie klapeczki.
Co do poscieli, to ja kupilam tylko 2 przescieradla i parę metrów materiału z różnymi wzorkami. Jedna zielona ze zwierzatkami i kratka, a druga bezowa z misiami. No i mama mi uszyje posciel dla maluszka, w sumie to takie proste to uszyc, a o ile mniejszy koszt. No i kupialm w hurtowni ochraniacz do lozeczka za 20zl i chyba wiecej nie bede. Dziś bylam w rossmanie i kupilam mydelko bambino i zestaw HIPP oliwka+ szampon do wlosow za 15zl- w promocji. Ostatnio od bratowej dostalismy sudocrem i chyba wiecej kosmetykow na poczatek nie bede kupowac. Pozostala nam wanienka, lezaczek-bujaczek, adaptery do fotelika do wozka, no i rzeczy dla mnie do szpitala. Pozostalo mi jeszcze wyprac kocyki i rozek i kupic flanele tez na metry i to chyba wszystko. No i oczywiscie musze sie spakowac do szpitala. Dzis mama mi powiedziala, ze chyba powinnam powoli sie pakowac, bo to nigdy nic nie wiadomo. Nie wiem jak to bedzie, ale ja jeszcze tego nie czuje hehe ze to niedlugo moze byc. Jeszcze sesja przede mna, jeszcze za 2 tyg. mam zjazd a tu mialabym rodzic niedlugo? hehe. W sumie kilka razy myslalam ze jeszcze troche i chyba cos sie bedzie dzialo, bo te bole sa takie dziwne. Pozatym tak jak czytam to matricia nic nie czula a tu jej sie szyjka skrocila. Wogole boje sie ze przegapie to jak sie zacznie, ze nie bede wiedziala co i jak i ze bede panikowac hehe. ALe z tego co czytam, to wiekszosc tak czuje. Aaa.. zapomnialabym, ze wczoraj moj tz stwierdzil, ze mam inny ksztalt brzucha, ze jakby troche nizej :O wystraszylam sie troche. No i po raz drugi czulam czkawke gdzie indziej niz zazwyczaj (czyli w podbrzuszu) no i sie strasznie wystraszylam, ze sie przewrocil, a w sumie to nie powinien. No ale wczoraj nad ranem czkawka wrocila na swoje miejsce i juz bylam spokojniejsza. Ok dziewuszki wracam do pisania strasznie nudnego referatu. No i wkleje wam fotke mojej nowej kreacji w ktorej wystapilam w sobote. Mam tylko 1 zdjecie i to z moim tz, takze on tez wystapi na forum ![]() Wklejam fotke mojej psiunki, ktora odwala dzis jakies dziwne akcje, od 2 godzin sie kreci i sama nie wie co chce. A przed chwila schowala sie w rogu pokoju za lampka- nigdy wczesniej tam nie siedziala hehe, normalnie rozwalila mnie- jak ja znalazlam miala mine jak kot ze shreka
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Leonka ja bym tez wzięła ten niebieski.Nie uwierzycie ale ten palant ma swój charem.1 żona była, 1 narzeczona i 2 kochanki które są matkami jego dzieci.co lepsze pewnie są jeszcze te atrakcjyjne znajome na seks bez zobowiązań.jak go nienawidze!!!!!
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiscie zapomnialam Judi dobrze, ze już wrocilas i jest ok!!
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Maladt nie wiem jak Ty to wytrzymujesz?! Strasznie pokrecony ten gosciu musi byc. A Ty caly czas przez niego masz nerwy!! Oj biedna, na szczescie jeszcze troszeczke i bedziesz miala wiecej radosci. 3maj się i myśl tylko o tym, że Twoje nowe szczescie niedlugo bedzie z Toba.
|
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT oj tak Ci strasznie wspołczuje...zycze abys jak najszybciej przestala sie denerwowac na sama mysl o nim...
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę popłakać ale właśnie rozmawiam z mamą przez gg i mi zakazała więc musze się jakoś trzymać.
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jak piszecie o tych wszytskich skurczach i bolach, to mam wrazenie, ze zaraz bede rodzic, a tu jeszcze 2 miesiace zostaly.... juz mi sie dluzy, chcaialabym tak sie jakos przesunac w czasie do przyszlosci o jakies 4 tygodnie chociaz. Przynajmniej prace juz mialabym z glowy.
U nas dalej nieziemskie upaly. Przez 2 dni bylo 36 C, potem 31C i dzis 30C...czyli sie ochladza, tylko czemu tak powoli ???? Padam z tego goraca normalnie. |
|
|
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iem, ze nie jest prosto, ale da sie wytrzymac, szczegolnie jak pomyslisz ze chodzi o zdrowie twoje i dziecka i o twoje dobre samopoczucie. A robilas juz test na glukoze ? Mi jakos udaje sie nie jesc w ogole slodyzy juz ponad 3 tygodnie. I dzieki temu jednemu wyrzeczeniu nie przytylam nic od tych 3 tygodni, a nawet 2 kg mi zniknelo... I z 12kg zrobilo sie 10.... ale moze to przez to ze u mnie takie upaly i zyje glownie na salatkach warzywnych, owocach i zimnym mleku z platkami bez cukru.... Trzymam za ciebie kciuki ! |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Dorbarku lepiej się ogranicz bo ci powiedzą że też masz gestozę i będziemy razem znowu na jednym wózku jechać
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
A moj Gino ma znow czkawke.... biedny mis. Od czego dzieci maja w brzuchy czkawke ? Od picia plynu owodniowego ?
|
|
|
|
#4969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i badanka zrobie prawdopodobnie jutro rano, wizyte u gienia mam w poniedzialek, ale jakby wyniki były zle to mam dzwonić do niego wczesniej. Ja dzis wstawie kolejne pranie dla malego, od poniedzialku bede wszystko prasować, bo narazie jeszcze sie uczę do sesji. A dzis chyba wskoczymy w nastepna część watku? Do roboty mamuski, piszemy!!!! Matrica - dbaj o siebie kochana, wogóle wszystkie musimy na siebie teraz bardzo uważać. No i ciekawe jak tam Jowisz? Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
|
#4970 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do męża włąśnie dzwonili z Allegro, że dostali przelew za wózek - zdziwił się bo kupiliśmy łóżeczko Ciekawe kiedy przywiozą.
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Witam jakoś leniwie udało mi się zejść z łóżka, po czym okazało się że moja noc należała do największych wycieków w historii mojej siary.Nawet przescieradło i kołdra już ma kropki.Chyba niedługo bede musiała spać w staniku.A ja tego tak nie lubię
Zaraz muszę zjesć, ogarnąć się i śmignąć do czytelni. W koncu wypadałoby zrobić ten rreferat i jeszcze pomóc rokowi w opracowaniu skryptu na egzamin.
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia trzymam kicuki by wszystko było ok!!!!!!!!!!!! Ale jak trzeba będzie to kładź się do szpitala choć wiem że to nic przyjemnego... Czekamy na wieści co u Ciebie...
Leonko stanowczo niebieski ![]() biorę się do sprzątania, bo mąż troche zapuścił mi mieszkanie
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia trzymam kicuki by wszystko było ok!!!!!!!!!!!! Ale jak trzeba będzie to kładź się do szpitala choć wiem że to nic przyjemnego... Czekamy na wieści co u Ciebie...
Leonko stanowczo niebieski ![]() biorę się do sprzątania, bo mąż troche zapuścił mi mieszkanie
|
#4974 | |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!!!
na samym poczatku chcialam przeprosic Kasiulke za to ze nie przyszlam...ale jakos slonce z łózka sie zwleklam dopiero kolo 9 normalnie jakas tragedia...nawet budzik mnie nie obudzil...a specjalnie nastawilam sobie go na godzine 7 zeby sie z wszystkim wyrobic...glupio mi bo tak nalegalam na to spotkanie a nawalilam.... ![]() Cytat:
Ja tez od dzisiaj biore sie za pranie...tylko jakos sobie nie wyobrazam jak to bedzie z prasowaniem...wczoraj prasowalam tylko 1 komplet poscieli i myslalam ze mi kregoslup odpadnie...to byla jakas tragedia dla mnie Dziekuje dziewczynki....widze ze kazdemu niebieski bardziej sie podoba....i tez mysle ze bylby lepszy... Judi kochana zycze powozenia w sprzataniu.... tylko uwazaj i sie nie przemeczaj kochana
|
|
|
|
|
#4975 |
|
Rozeznanie
|
Ja prasowac mogę, bo wtedy się stoi, ja zdecydowanie nie moge siedzieć, bo wtedy to już mi wątroba prawie wyskakuje
![]() I mam zakaz jeżdzenia samochodem w dłuższe trasy (jako kierowca), bo zamiast na drodze to się skupiam na bolu. Więc szukam kierowcy na jutro, ktoś chetny? |
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Leoncia nie przejmuj się kobitko ![]() Dobra uwaga, teraz opowiadam Jestem tak szczęśliwa, że zaraz pęknę... Olunia ma już 1800 g i Pani doktor powiedziała, że jest duża. Wiadomo, że usg może troszkę przekłamywać, ale mówiła że raczej w kierunku do 2 kg ma moja mała pudzianowa. Obwodzik główki to już 30 cm i pani gin stwierdziła, że niedużo jej brakuje do noworodka O rajuśku! Jak ja ją wypchnę kochane to nie wiem. Położenie ma główkowe Jest zdrowa i prześliczna, jest 100% dziewczynką. Dostałam zdjęcie jej prześliczne Fredziulki Wkleję Wam popołudniu, jaka ładna mówię Wam, po mamusi ma się rozumieć AAAAAAAA i pani gien powiedziała, że Olusia ma już włoski na głowie, więc stwierdzam, że urodzi mi się mały buszmen hihihihi. Miałam ktg, wszystko w najlepszym porządku - skurczy 0. Acha, ja przytyłam 1,5 kg i w sumie od początku mam 8,5 kg na plusie. Olcia ma pozawyżane wymiary to znaczy wszystko ponad 31 tydzień, jeden wymiar nie pamiętam który ma na 33 i 6 dzień Jestem tak szczęśliwa, że słów brakuje. Moja maleńka jest zdrowa i rośnie pięknie. Będę mieć córeczkę, dopiero to do mnie chyba dociera ![]() ![]() ![]() Acha i wreszcie dopadłam centymetr. Jestem wielka... cyc 105 cm, brzuch 105 cm, tyłek 109 cm
|
#4977 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiuniu bardzo sie ciesze ze wszystko wporzadku...Olenka rozwija sie zdrowo i szybciutko rosnie co jest najwazniejsze....bardzo sie ciesze...
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulko gratuluję atkiej dorodnej babeczki
![]() ![]() Cieszę się że wszystko ok!!!!!!!!!!![]() a ja myję łóżeczko, ale zasyfione było, taki pył z drewna na całym łóżeczku był... ale już czyste
|
#4979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mialam testu na glukoze bo w tej cholernej anglii to chyba nic nie robia. Tylko spotkania z polozna i lekarzem pierwszego kontaktu. Moze nawet mam ta gestoze i nawet o tym nie wiem. Wkurza mnie ten kraj, najchetniej to bym do Polski wrocila. Obecnie to w domu nie mam nic slidkiego, nie mam owocow, warzyw (sorki mam pieczarki, ziemniaki i papryke). Pieczywo to jem tylko biale bo tutaj jest starsznie drogie ciemne. Obecnie to skonczyl mi sie chleb nawet ten bialy i nie mam nic kasy by kupic. Moj brat jest bez pracy, moj facet tez nie ma pracy. Wczoraj mieli troche kasy to kupili tabake i dolali paliwo do samochodu. Od paru dni gdyby nie to, ze moj brat wygral troche kasy na maszynie to nawet nie mialabym chyba mleka. I jak tu sie nie denerwowac. Od soboty przy glebszym oddechu bolalo mnie pod prawa piersia. Dzisiaj w nocy taki bol tam czulam, ze nie moglam spac ani na plecach ani na boku, przy kazdym glebszym oddechu , kichnieciu, kaszlnieciu czuje bol. Wiecie moze co to moze byc??? Martwie sie. Chcialabym isc do lekarza. Andy tam zadzwonil i mam spotkanie dopiero w czwartek. Boje sie, ze cos jest nie tak.
|
|
#4980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem niesamowicie szczęśliwa Marticia przytulam Cię mocno i ślę mnóstwo pozytywnych fluidków. Będzie dobrze kochana, leż i nic nie rób! Traktuj się jak księżniczkę, słuchaj lekarzy i wszystko będzie dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

Zeby z niczego nagle takie problemy? Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, trzymam za Was kciuki kochana
matko!!! pamietam jak dopiero co pisalysmy ze brzuszki nam sie uwidaczniają a tu juz niedlugo bedziemy sie rozdwajac...

I z 12kg zrobilo sie 10.... ale moze to przez to ze u mnie takie upaly i zyje glownie na salatkach warzywnych, owocach i zimnym mleku z platkami bez cukru....