|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
haha i udalo sie znalazlam
<jupi>http://szafka.pl/c51272-zestaw-zacho...-brzuszka.html ciekawe czy jeszcze akutalne jesli nie to przelece sie po sklepach moze gdzies sie uda taki znalesc moze w tym sklepie co farby i art do malowania kupuje moze mi sprowadza bo cena kolo 60 zlotych tam pisze tyle to moge wydac hihi znalazlam ![]() a jeszcze jak szukalam to znalazlam takie cos co o tym myslicie o kolysce ?? http://allegro.pl/item817906997_koly...v.html#gallery albo o takim lozeczku?? http://allegro.pl/item821771723_loze...e_kolyska.html a tutaj znalazlam cos fajnego na prezent jak bede jechala do mojej siostry jak urodzi albo do szwagierki bede szla to zrobie takie wozeczki sama bardzo prosto a efekt niesamowity http://www.allegro.pl/item818876095_...k.html#gallery
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie lozeczko SUPERRR!!! a kolyska zbędny mebel.
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Łóżeczko bombowe Też zrobie Zwłaszcza, że fajne i bardziej doceniona samodzielna praca super, a niedługo akurat będę sie wybierać do takiego maleństwa
|
|
|
|
#4953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam to cukrem zasypac i poczekac na soczek ale samo sie zjadlo ja nie moge nic miec pod reka przy kompie bo nieswiadomie to zjadam tak samo jak ogladam tv tez nieswiadomie pozeram jedzonko oj mandarynki to ja tez ja tez bym mogla tonami zjadac ale umuwilam sie z mezem by nie zaduzo to 0,5 kg kupuje dziennie i ja to palaszuje uwielbiam tez salatki owocowe no i ananaska moglabym tez tonami jesc ![]() Cytat:
a podasz dokladne ilosci skladnikow?? prosze prosze prosze ![]() ![]() bo ja bym z takim papierem poeksperymentowala a tez trzeba cialko posmarowac wazelina albo oliwka ?? pytam bo nie chce smiesznie na izbie przyjec wygladac i jaka to ma byc kreda i jaki krochmal??przepraszam ze zadaje tyle pytan ale ja uwielbiam tworzyc na swieta zawsze z masy solnej robie aniolki takie duze stojace i potem je wypiekam w kuchence i obdarowywuje rodzinke jak zaczne robic to wstawie zdjecia takie ze swieczke mozna w raczki wlozyc
|
|
#4954 |
|
Wtajemniczenie
|
drcron - najlepsze sa zwykle gazety jak Wyborcza czy Dziennik....
maki i wody ma byc tyle zeby bylo konsystencji kleju do tapet... ja na ciele nigdy nie robilam tylko na balonie maski ale ja posmaruje na wszelki wypadek..... ilosc zalezna od wielkosci brzucha....gorzej ze musi to na tobie zastygnac - kilka godzin w pionie lub na lezaco murowane.... ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- drcron - specjalnie dla Ciebie : Najprostszy przepis: Wymieszaj 1 część mąki z 2 częściami wody i mieszaj dopóki klej nie będzie miał konsystencji kremu (różni artyści stosują różne proporcje mąki do wody); Prosty przepis na klej z wody i mąki - 1: Wymieszaj 1 część mąki z około 2 częściami wody, aż do uzyskania konsystencji podobnej do konsystencji kleju. Jeśli to konieczne dodaj trochę mąki lub wody. Dodaj kilka łyżek soli, aby zapobiec spleśnieniu. Prosty przepis na klej z wody i mąki - 2: Wymieszaj 3 części wody z 1 częścią mąki. Przepis na gotowany klej z wody i mąki - 1: Do dużego garnka wlej 4 szklanki wody. Postaw garnek na kuchence i doprowadź do wrzenia. Woda niech się chwilkę pogotuje, wymieszaj 1 szklankę mąki z 2 szklankami wody, dobrze mieszaj. Kiedy woda jest zagotowana ostrożnie wlej mieszankę wody z mąką. Gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, aż będzie jednolita konsystencja. Dodaj kilka łyżek soli, aby zapobiec spleśnieniu. Ostudź przed użyciem. Przepis na gotowany klej z wody i mąki – 2: Wymieszaj razem: ½ szklanki mąki i 2 szklanki zimnej wody. Dodaj 2 szklanki gotowanej wody i ponownie wszystko zagotuj. Zdejmij z ognia i domieszaj 3 łyżki stołowe cukru. Mieszanka po ostudzeniu zgęstnieje. Bardzo twardy klej (po wyschnięciu): ½ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki sproszkowanego kleju żywicznego, ½ szklanki ciepłej wody, 1 i ½ szklanki gorącej wody. W garnku wymieszaj mąkę ze sproszkowanym klejem żywiczny. Dodaj ciepłą wodę – wymieszaj. Dodaj gorącą wodę i dobrze wymieszaj, aby nie pojawiły się grudki. Gotuj na małym ogniu cały czas mieszając, dopóki klej nie będzie gęsty, klarowny i gładki. Najlepsze rezultaty uzyskuje się, używając klej przez kilka dni po przygotowaniu.
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam na allegro i kupilam
ale bedzie musialo poczekac jeszcze troszke az mi brzuszek urosnie tak na swieta zrobie pomaluje i zapakuje w prezencie dla meza http://www.allegro.pl/item819001443_..._baby_art.html
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
hehe drcron ty i allegro to jak jednosc
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje dziekuje dziekuje jestes kofana
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam sobie, żeby spytać o ten sok malinowy
AniaP, czy z tej wanienki, którą masz to jak maluch trochę podrośnie coś się wyjmuje? To podparcie zza pleców, bo zdjęcia są takie, że widać, a nic nie widać. Wy tak wczoraj o tych swoich zdrowych dietach pisałyście, a ja czytałam to z.... ptasim mleczkiem w ręku (i to nie jednym a 3-ma Gazowanych napoi ogólnie nie lubię i bardzo rzadko pijam, kawkę ewentualnie jedną dziennie, rozpuszczalną i z mleczkiem. Dziewczyny, jechać do tej Ikei łódzkiej, czy nie jechać w pierwszym-drugim tygodniu grudnia, ale w środku tygodnia? Bo już czekam i czekam i mnie korci, a jednocześnie się cykam trochę...Dzisiaj się pięknie wyspałam-TZta nie było i jak padłam o północy tak się przebudziłam o 6.30, pokręciłam się z boku na bok i koło 8 znowu zasnęłam i wstałam o 9.30- lubię tak Izumi, I wish you lots of luck na tej szkole. My się dzisiaj pewnie właśnie umówimy na pierwsze spotkanie. Ta babeczka, która prowadzi wydaje się być strasznie sympatyczna, dopiero ruszają w tym roku z tą szkołą, a dziewczyna bardzo możliwe, że młodsza ode mnie, ale uśmiech ma od ucha do ucha. U niej jest tak, że umawiamy się indywidualnie i albo trafi się na sesję z kilkoma parami, albo sami będziemy, a następne spotkanie z kimś innym. Spotkań jest 8, cena 150zł i pani sugeruje, żeby tak się wstrzelić z tymi spotkaniami, żeby po ostatnie wypadło możliwie jak najbliżej terminu porodu żeby mieć wszystko w miarę na świeżo w głowie. Ma to sens, tylko co będzie jak ja np. zacznę rodzić po zajęciach z ... przewijania, a przed zajęciami z porodu? ![]() Cytat:
, ale tak z grubsza! A to miejsce oferuje pakiety dla par na 3 dni, a że my tak naprawdę wyjeżdżamy gdziekolwiek odpocząć tylko i wyłącznie w wakacje i to ostatnio też na krótko raczej, a cały rok szkolno-akademicki mamy zawalony robotą, a ja dodatkowo pracuję też i w czasie wakacji, to stwierdziliśmy rok temu, że do diabła raz się żyje! Jakieś dwa lata temu wyjechaliśmy też sobie na Wielkanoc do Wrocławia, żeby ładne miasto pozwiedzać i bardzo sobię chwalimy taki pomysł. Na Boże Narodzenie to pewnie ciężej byłoby nam z domów zwiać (chociaż nie mówię, że kiedyś tego nie zrobimy), ale Wielkanoc, albo czas po wigilii a przed Sylwestrem to świetny moment.Jeśli chodzi o baldachim, to... mam moskitierę (nie ma to jak precyzyjnie na pytanie odpowiedzieć PoP70, tu zajrzyj http://www.szablewski.pl/index.php?c...e&a=show&id=59 Jeśli chodzi o przygodę z allegro, nieuczciwym sprzedawcą i tropieniem niepewnych i niefajnych aukcji, to się pochwalę że dwukrotnie wytropiłam ludzi, chcących sprzedać na aukcjach hodowlane koty, które nawyraźniej im się znudziły, a oni sami hodowcami nie byli. Zasada jest taka, że jak kupuje się kota z hodowli i potem z jakiegoś powodu nie może się z nim mieszkać to pierwsze kroki kieruje siędo hodowcy, który ma prawo pierwokupu swojego podopiecznego i NIE WOLNO wystawiać takiego zwierzaka na aukcji. Doniosłam hodowcom, nasłałam ich na sprzedających i kotki w obu przypadkach wróciły do hodowców, którzy znaleźli im nowe domki. Także nieuczciwi wystawiacze aukcji- strzeżcie się- baby pilnują Asiulek, Ty pleszowianka jesteś? No kurcze, szkoda w takim razie, że Cię wywiało do Torunia bo ja w Koninie teraz mieszkam, a to byłoby całkiem niedaleko ![]() Siedzę i czytam Wasze posty i udaję, że wcale się nie denerwuję wizytą... wcale a wcale.... Małe mnie właśnie kopie, a ja siedzę i myślę: a jak się dzisiaj okaże, że chłopak?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2009-11-27 o 15:15 |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze zeby zdrowe bylo!!
|
|
|
|
#4960 |
|
Wtajemniczenie
|
czy wy tez dziewczyny na kazda wizyte lekarska kogos ciagniecie ze soba?? Bo ja na kazdej wizycie mialam jakas przyjazna dusze
ale ja to chyba taka panikara jestem i oznajmilam tz'towi ze sie nie wyspi oj nie i ze jedzie ze mna na ta wizyte w szpitalu - musimy wyjechac o 6:30 zeby byc na 8 wiec on prosto po pracy bedzie biedaczysko
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dostane kosz od kuzynki taki wiklinowy z meteracykiem budką pościelą itp. http://www.allegro.pl/item817518965_...emowlecia.html mniej wiecej coś takiego ale tamten na budkę ja w gondoli o tu lepiej widać http://www.allegro.pl/item826614112_..._mojzesza.html Cytat:
na tej aukcji masz jak w niej siedzi starsze dziecko , ta wanienka to całość nic się z niej nie wyciaga . one sa w sklepach mylę że bez problemu gdzieś zobaczysz.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4962 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to u nas jest jakiś mocno krótki ten "kurs" więc jak nie opanuje nas jakaś grypa to się wybiorę ale to i tak jeszcze nie teraz. Cytat:
Czytałam niedawno artykuł o samobójstwach i na ponad 8 tyś w zeszłym roku tylko ok 600 to były kobiety.No ale teraz przynajmniej wiemy dlaczego Cytat:
![]() No chyba, że chciała szybko rodzeństwo dla malucha "dorobić" Cytat:
Cytat:
). Tyle wczoraj było gadki o fast foodach,że mi się tak umyśliło. Cytat:
![]() Toaletowy! Najlepszy ![]() A tak serio to znam dziewczynę która z wody,papieru toal. i czegoś tam jeszcze robi taką masę i z tego potem różne aniołki i inne rękodzieła,potem to maluje i sprzedaje za całkiem niezła kasę (jak na coś co powstało z najtańszej srajtaśmy i wody A ja się pochwalę Kupiłam osobiście pierwsze rzeczy dla dziecka. Byłam w Tesco i sobie poszłam pooglądać co tam jest i kupiłam body 3 szt (takie opakowanie z 3 szt no). Rozmiar 56. JAKIE TO JEST MALEŃKIE![]() P rzeraziłam się normalnie. Jak ja w ogóle zrobię cokolwiek z tak maleńka istotką nie uszkadzając jej. SZOK.Potrafię wykarmić 3 dniowe kociaki a takiego małego dzieciaczka to nawet nie wiem jak złapać. Kurczę poza tym nie znam płci (dopiero 15 grudnia USG i może już będzie jasność) i ciężko mi coś kupić. O ile różu nie planuję w ogóle kupować (bo niecierpię) to mam problem ze wzorkami, chciałam taką żółtą koszulkę kupić w kolorowe kwiaty, była super. Tylko przecież potem chłopca w to nie ubiorę. Pół biedy jak dla dziewczynki nakupuje się niebieskiego. Na razie wszystko co na allegro kupuje to biorę żółte i zielone bo będzie uniwersalne. Aaa te body fajne 2x niebieskie w tym jedno z białym i ze słonikiem a jedno niestety pomarańczowe (nie przepadam). No ale zawsze w takich zestawach się trafi coś mniej fajnego. Były też takie granatowe pajacyki z polaru z tygryskiem ale nie wiedziałam czy to nie będzie za grube na późną wiosnę i lato.
|
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
MAdCat - ja kupilam 5 pak body w rozmiarze 50cm - czyli na wczesniaka BO BYLO W PROMOCJI buhahahahaha
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz... ta miłość... wszystko przez nią. Spakowałam się, pomachałam i oto jestem w Toruniu ![]() A co do "Ej" albo "tej" to faktycznie To takie poznańskie Ale już się chyba wyleczyłam A co do "Ale" to nie zauwazylam choć możliwe. Jak się przebywa wśród ludzi którzy tak mówią to się tego juz nie łapie
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu mam pytanie..
bo widzisz.. ta wanienka ma ten wbudowany stelaż a niby najlepsze sa wanienki te zwykłe bez niczego.. to ja juz nie wiem kogo słuchać.. ale skoro chodziłas do Zawitkowskiego a jednak masz i jestes zadowolona z tej wanienki to może jednak warto?. kurcze powiedz cos
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, chodzilam dzisiaj chyba ze 3 godziny po mieście i klapa totalna;/ weszłam w drodze do domu do lumpa i kupilam nowiusieńka ciążową sukienko-tunike, kieszenie głębokie jak w spodniach, a w sklepach lipa totalna, chyba, że w solarze- sukienka 699zł ;/
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A może te laseczki co uczęszczają do szkoły rodzenia zapytają położnych co myślą na temat tych wanieniek, one chyba mają wiekszą wiedzę na ten temat |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
MadCat - takie to odciskania stopek i raczek ostatnio widzialam w galerii w sklepie z ciuszkami, wozkami i innymi pierdulkami..wiec mysle ze w jakims porzadniejszym dzieciecym na pewno bedzie....a moze u tego samego sprzedajacego co drcron to cos na brzuszek zamowila tez moze byc
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2009-11-27 o 16:20 |
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
W smyku widziałam
Cytat:
No a co tu duzo mówic Zawitkowski wywija dziećmi na wszystkie strony a młoda mama musi się tego dopiero nauczyć ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie mozemy sie radzic same siebie a polowa z nas nie wie tak na prawde bardzo wielu rzeczy
wszystko okaze sie w praktyce, wiec radzimy sie tych ktorzy cos wiedza ale tak sie tez nie da jednemu tak jak mowisz pasuje jedna rzecz drugiemu inna
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4972 |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Ja wróciłąm ze spacerku, krótko było, bo mąz musiał iść jeszcze do pracy, a potem zjedliśmy obiadek, łososika smażonego, mniam.
widzę że zchwyucacie się tymi odlewami brzuszkó, mnie to się akurat wogóle nie podoba, co inngo prawdziwy brzuszek. Już wolałąbym jakiś pięny akt z tego okresu Ale skoro tak Wam sie podoba to podpowiem cosik. Np tu jest pokazane jak to robić na twarzy (miałam ochotę zrobić kiedyś taką maskę wenecką, ale dotąd jej nie zrobilam...) NA twarz radzą pociąć na małe kawalki, na brzuch raczej nie będzie trzeba. A bandażyk kupicie w aptece (np taki, i nawet 10 zł Was taki odcisk nie będzie kosztował, chyba że troche zabawy z TŻtem no i ozdobienie... Odlew to już większa sprawa, ale w tą miseczkę odciśniętą z brzuszka też można wlać gips, tylko to już więcej będzie kosztowało ![]() a tu linki do ramek do odbicia dłoni, jednak bardziej mi się podoba pomys izumi,żeby odbic dorosłę ręce i małą, wtedy będzie skala porownania. Aniap, z tego co ja widziałąm na allegro to do tej wanienki wkłąda się małę dziecko od jednego końca, a jak urośnie to od drugiego i za każdym razem jest inne ułożenie? Tak jest? A co do pielegnacji i Zawitkowskiego - kilku osobom przesyłąłąm i ja ebooki, niektóe powtarzały się z tymi od Ani a jeden to był poradnik pielęgnacji niemowlęcia z obrazkami właśnie Zawitkowskiego. Muszę sobie dokłądnie przejrzec, choc i tak praktyki nic nie zastąpi. Jak któraś jeszcze chce to niech pisze adres na pw albo w klubie i już zapomniałam co miałam napisać więcej. ale może wystarczy ![]() |
|
|
|
#4973 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja za nimi osobiście nie przepadam (moimi faworytami są wróbelki, których populacja się zmniejsza m.in. przez gołębie) ale nie słyszałam żeby gołębie jeść. To jakiś przysmak regionalny? Ale się rzeczy z tego wątku dowiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
damy sobie rade, spokojnie, bez paniki
Nieraz im wiecej udogodnien to pozniej okazuje sie ze jednak z udogodnien pewne rzeczy zamieniaja sie w niedogodnienia
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na you tube jest duzo filmików jak zrobic takie cuda z pampersówa co do odbijania raczek i nózek.. ja koleżance w smyku kupowałam takie blaszane zamykane pudełko a w srodku byl gips, albo rózowy albo niebieski.. własnie do odcisków takie... i fajne bo zamykane, to sie nie zakurzy ni nic.. i pudełko tez przyjemne
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2009-11-27 o 16:52 |
|
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem ciemna jesli chodzi o spiworki.. mam taki na oku:
http://szafka.pl/c7970-spiworek-cherokee-0-6-mies.html powiedzcie mi : urodze w marcu na koniec i takie maleństwo odrazu moge na noc pakowac d tego spiworka?? i wtedy juz bez przykrycia??? opłaca sie zakupić taki spiworek?
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) moja siostra malą wkładała do śpiworka jak miała 2 mce, a też się urodziła tak jak naszę się planują pod koniec marca
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wkurza mojego męża ojca kobita- ciagle chce pouczac, mowi ile czego kupic a czego nie;/ Dobrze ze mieszka w Warszawie....
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
MadCat oto linki do tych ramek
http://www.allegro.pl/item822065665_...i.html#gallery ten mnie sie najbardziej podoba i nie chodzi o kolor ramki tylko o sam odcisk ![]() http://www.allegro.pl/item822020228_...t.html#gallery http://www.allegro.pl/item825840160_...a.html#gallery http://www.allegro.pl/item818750106_...c.html#gallery
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej by bylo jakbysmy wszystko wzieli od niej i nic nie kupowali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

<jupi>

Też zrobie

Bo już czekam i czekam i mnie korci, a jednocześnie się cykam trochę...