|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Cytat:
|
|
|
|
|
#4952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda słów,mykam dziewczynki,miłej nocki |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jestem w szoku co tu piszecie o lekarzach choć i ja mam złe wspomnienia ze szpitala w warszawie i z tego w ostrołęce zresztą też (tu mi robili zabieg). jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to jeszcze tej samej nocy strasznie rozbolał mnie brzuch, misiek zadzwonił po karetkę, no i nie powiem, szybko przyjechali, zabrali do szpitala i tam na badania, musiałam trochę sobie poczekać bo chwilowo nie było żadnego lekarza w pobliżu . później do gabinetu i usg żeby sprawdzić co się dzieje, dodam, że to było pierwsze moje badanie usg dopochwowe i nie wiedziałam, że takie się robi w ogóle, oni (było ich troje) mówią "proszę się rozebrać" no to ja normalnie myk bluzkę a oni w śmiech (mi nie było do śmiechu bo nie dość, że ból to jeszcze to) i mówią że od pasa w dół (no a niby skąd ja miałam wiedzieć?). Ale ok, zbadali i oznajmili, że nic się nie dzieje, tylko żebym poszła za dwa tygodnie do swojego lekrza bo widać pęcherzyk ale jeszcze zarodka nie widać. Po tych 2 tygodniach pojechałam do swojego miasta i tam do gina, on mi robi badanie, mówi, że nie widać zarodka i że może rozwija się puste jajo... ja w ryk i mówię, że byłam w warszawie na badaniach jak mnie tak brzuch bolał a on, że powinni coś od razu zrobić, badania, a przynajmniej wyniki usg mi powinni dać, że straszna niekompetencja i w ogóle. później jak na kolejnym usg nic nie było widać dał skierowanie do szpitala. Najpierw robił mi nadzieję, że może jeszcze zarodek się pokaże no ale niestety po 4 usg zapadła decyzja o zabiegu w dniu zabiegu dali mi tabletkę na wywołanie porodu bo o dziwo organizm nie reagował na puste jajo i nie było krwawienia. zwijałam się z bólu cały dzień a na łóżku obok dziewczyna dostała skurczy porodowych. obie leżałyśmy ze łzami w oczach i bólem na twarzach ale najgorszy ból poczułam jak przyszła pielęgniarka by zmienić kroplówki... powiedziała do mnie i do dziewczyny, która miała rodzić, że tak musi być, boleć też musi z tym, że w jej przypadku coś z tego będzie a u mnie nie... powiedziała to z takim spokojem i bezdusznością, że tylko zacisnęłam zęby i dalej szlochalam w poduszkę... z perspektywy czasu stwierdzam, że ona po prostu codziennie spotyka się z takimi sytuacjami i nie może poddawać się emocjom bo w przeciwnym razie ryczałaby z każdą pacjentką ale takie uwagi mogłaby zachować dla siebie... wiem, że ta chistoria przy tych które opowiadałyście to pikuś ale w tamtej chwili i w jednym i w drugim szpitalu zawiodłam się na personelu, może nie w tak drastyczny sposób jak wy ale przy tym co mnie spotkało oczekiwałam więcej zrozumienia...
|
|
|
#4954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh kochane, miałyście straszne przejścia, z resztą ja też.......co u lekarza.............. 1 wiadomość nie ma nadżerki, ale jest stan zapalny;( mam jakies globulki kupic i tydzień stosowac. Na moje pytanie dlaczego mam tak skąpe@ odpowiedź: niech się pani cieszy, że sa skąpe..ja szoki pytam czy takie skąpe mogą być bo cykle są bezowulacyjne, on hmmm mogą, ale nie musza. Powiedział,że jak już rodziłam, to na pewno jestem płodna i mam się nie martwić... Na prośbe o skierowanie na badania na poziom hormonów, usłyszałam, że mam iść do rodzinnego po skierowanie na badania tarczycy, a potem się zastanowimy, może prolaktyne sie zbada.................no kurde.................... się zbada się zrobi się nie martw!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umówiłam sie na czwartek do rodzinnej lekarki i będę męczyć o wszelkie możliwe badania... załamka kochane, ta zasmolona służba zdrowia mnie rozwalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa
ja już nie wiem do jakiego ginekologa mam iść............aha cykli nie będzie mi na razie regulował, bo hormony by poszły w ruch, a ja ich nie chce za żadne skarby!!!!!!! jestem zdolowana i zmeczona. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Linka my tez ze znajomymi szukaliśmy pokoju na 2 noce na sylwka i jedna wielka dupa................ nic nie ma. Pepus, historia straszna, mnie ręce juz opadają jak słysze o tych konowałach, a gineklologa z prawdziwego zdarzenia znależć to ja nie wiem ze świeczka trzeba szukać....
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-26 o 20:39 |
|
|
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
zagadzam sie w 100%
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
Och Carol carol dlatego ja tak nie cierpię chodzic do lekarzy i jak tak was czytam teraz to normalnie noż w kieszeni się otwiera!!! To jest masakra co się dzieje na tym świecie. jeżeli dobrze sie nie posmaruje to mozna umrzeć w bólach i nikt nie pomoże. A jeśli nawet się zapłaci to tez można trafić na takiego konowała że koniec. Ale nie ma co sie dziwić kochane to sa nasze polskie realia!!! Słyszałyście kiedys o takich akcjach gdzies w innych państwach cywilizowanych typu Niemcy czy Francja? Nie takie rzeczy to tylko w Polsce. Kiedyś tak nie było...Najlepiej to chyba miec jakiegos znajomego normalnego lekarza i wtedy można mieć jako taka pewnośc ze nas leczy,a nie ciągnie kasę!!
Wrr.... a u mnie jutro @...
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-10-26 o 20:46 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Tak z innej beczki http://www.sfora.pl/Trzynastolatka-z...dziecko-a13067 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szoooooooooook
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaa jest
nakłamać ich trochę![]() Ale co tu się dziwic Latko? Odnośnie Linka.
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-10-26 o 20:58 |
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta lekarka rodzinna to jego żona.......pomęczę ją maksymalnie, kupie sobie te testy, ale powiem Ci szczerze nic mi sie teraz nie chce, jakas taka olewka mnie ogarnela...ja nie wiem mogł zrobić mi usg i sprawdzić czy wszystko jest w porządku , ale nie wymacał brzuch i tyle, ja myślałam, że jakoś on jest inny, ale zbagatelizował sprawę, moje cykle 34-38 dniowe też.......Linus Tobie też dziękuje za pocieszenie normalnie czuje sie tak jakby ktoś ze mnie powietrze wypompował........
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie będę miała wyjścia...tymbardziej, że mnie w połowie każdego cyklu pobolewa z lewej strony, nie kluje tak jak kiedys jak mialam owulkę, tylko tak dziwnie, ponaciskał mnie tam i powiedział, ze to może być owulka...moze jest szerokie i głebokie, ehhh ja już byłam chyba u 10 róznych lekarzy i co jeden to gorszy................... ..a też nie mam zamiaru wywalać po 150 zł za wizytę plus do tego odpłatne usg i badania i wszystko. Kurde po co my to zdrowotne płacimy??????????????oszu kańcze i zasmolone państwo!!!!!!!!!
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na 7rano jade z samochodem zeby jakies uszczelki powymieniali i będę tam siedzieć 3h jak nic i czekac aż go zrobią. Wkleje raz jeszcze link do II części jakbyście dotarły do 5000 ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post14924159
|
|
#4965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Warto poszukać jeszcze innego ginekologa, no chyba że ten do którego chodzisz odpowiada ci.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-10-26 o 21:21 |
||
|
|
|
#4966 |
|
Wtajemniczenie
|
Latko a opowiedz cos o tym ubezpieczeniu? dużo płacisz? Czy ja dobrze zrozumiałam, płacisz za to ubezp i poza tym jeszcze za wizyty?
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za obfite nie miałam prze tabletkami... powiedzial jeszce, ze bezplodnośc wtorna mi nie grozi, bo juz rodziłam........badz tu człowieku mądry z tego..........pójdę na te badania na tarczyce najpierw i zrobię prolaktyne prywatnie i zobaczymy co dalej. dziękuję za rade![]() zmykam już, bo nie wstanę rano
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.interpolska.pl/Menu2/Klie...alni/Zdrowotne mi z tego co wyliczył ich doradca to trochę ponad 100 zł miesięcznie bym za to płaciła. No więc to nie jest tak dużo, wizyta więcej kosztuje a w ciąży trzeba co dwa tyg i jeszcze badania napewno się opłaci |
|
|
|
|
#4969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za link poczytam i zorientuję się. A tymczasem pędzę lulu bo rano wrrr... przed 5
Proszę trzymać kciuki jutro za mnie co by ta wstrętna zołza nie przyszła..... : mad: |
|
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też już zmykam spać jutro o 5 wstaje buziaki kochane i spokojnej nocki kolorowych snów |
|
|
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane!!!
Naprawde nie mam sily nadrabiac tego co napisalyscie ![]() A ja tylko weszlam sie zameldowac i zobaczyc czy dobilo tych magicznych 5000 ale widze ze zdazylam na sama koncoweczke . Poprosze tylko kogos o szybkie streszczenie kto ma nowa fasolke, prosze !!!!Ja wogole nie poznaje mojego tz i baaardzo mnie w ten weekend zaskoczyl, ale o tym pozniej bo padam na twarz. Cos szybko zjem, wykapie sie i znikam spac bo jutro praca .Calusy dziewczyny |
|
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
Motylek 85 strasznie mi przykro ze przez to musialas przejsc.
Straszne historie o poronieniach piszecie ale wcale to nie takie rzadkie ja tez chodzilam okolo 3 tygodnie z martwa dzidzia. Na szczescie nie mam zadnych traumatycznych przejsc zwiazanych z poronieniem i to na pewno pozwala szybciej dojsc do siebie. To ja troche z innej beczki skoro brakuje dobrych wiesci to nie wiem czy jest sie czym chwalic ale pare dni temu po raz pierwszy cieszylam sie z nadejscia @ 10 listopada lece do Polski do mojej pani ginekolog i jak da zielone swiatelko (trzymajcie kciuki) to od grudnia zaczynamy znowu staranka A ja wszystkim zycze duzo usmiechu na twarzy i dziekuje za mile powitanie na watku |
|
|
|
#4973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to trzymamy żeby ta zołza nie przyszła
|
|||
|
|
|
#4974 | ||
|
BAN stały
|
Tyle doczytalam, na reszte nie mam czasu
Cytat:
i powodzenia zycze ![]() Cytat:
Wlasnie wrocilam z PL, bylismy na urodzinach babci TZta ... Jak mi szkoda tej kobiety, jest tak schorowana a tak kochana ... Cala rodzina byla, poznalam nowe ciotki nowych wujkow ... Zakupiony zostal pierscionek zareczynowy ale jeszcze nie mam na palcu, powiedzialam TZ ze juz sama wybralam, a reszta do niego nalezy, ze ma postarac sie o romantycznosc ![]() Aneczko, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, przebadaja Ci, zaopiekuja sie Toba Jak wrocisz daj znac co z Wami ![]() Dziewczyny, ja tez kiedys myslalam ze poronienia zdarzaja sie tylko tym ktore nie dbaja o siebie- pija, pala i niewiadomo co jeszcze ... tymczasem okazuje sie ze mozna robic niewiadomo co, niewiadomo jak dbac o siebie a i tak sie takie rzecz dzieja.... Strasznie mi przykro i chcialabym Was utulic, ale badzcie dobrej mysli. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ... Musicie isc do przodu i wierzyc w lepsze dni, w szczescie ktore na Was czeka! |
||
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do poronien to ja zawsze sobie tlumacze, ze moze dzieciatko bylo za slabe i moze jakby sie urodzilo to byloby uposledzone i patrzec na takie chore dzieko jest chyba gorzej i myslec, ze jak mnie braknie to kto sie nim zajmie
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Cosma jak kupi pierścionek to teraz napewno postara się i coś suuuper wymyśli ![]() Powiem wam że ostatnio chyba nam humory nie dopisują bo cisza tu straszna, jak nigdy. Dziewczyny te co borykają się z problemami chciałam wam powiedzieć o moim podejściu do sprawy (czasami oczywiście łapie mnie dół i chodzę smętna przez pare dni) ja jakiś czas temu wytatułowałam sobie na łopatce Feniksa. Jak wiadomo jeśli feniks czuje się już strasznie źle spala się by odrodzić się z popiołów. I ja tak staram się z nim utożsamiać, że jeśli jest już tak strasznie źle i nie dobrze, to po prostu trzeba to zostawić za sobą i odrodzić się na nowo ![]() Może to lekko infantylne ale mi skutkuje, patrząc w lustro na feniksa przypominam sobie te przełomowe chwile kiedy po wielkim bólu podnosiłam się i zaczynałam od nowa! Jak to mówią co nas nie zabije to nas wzmocni. Dlatego dziewczynki pomyślcie sobie, że teraz jest ten schyłek ale że to nie koniec że za dzień czy dwa spowrotem zaczniecie od nowa ![]() Mam nadzieje że teraz to już same dobre informacje będą. Ja trzyma za was wszystkie mocno kciuki |
|
|
|
#4978 |
|
BAN stały
|
Latkoo, masz racje, swietne podejscie!
Czasem ciezko jest sobie powiedziec: koniec, zaczynam od nowa! Ale trzeba ... Inaczej robi sie bledne kolo ... Boshe ale zle sie czuje ... Chora jakas jestem, zatoki cale zapchane, ciezko mi sie oddycha .. i gardlo boli Na dodatek mam jeszcze ucho zatkane, a wyladowalam prawie 4 h temu!!! Chyba sie poloze i pospie, moze pozniej lepiej sie poczuje ....
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki sa słowa wsparcia, ja na szczęście mam to już daaawno za sobą i inaczej na to wszystko patrzę... mam nadzieję, że tym razem jak uda mi się zafasolkować to wszystko będzie super
tak apropo tego artykułu o ciąży 13latki, to ja znalazłam takiego newsa http://poloniachemnitz.po.funpic.de/ciekawostki.html to będzie 13-sty artykuł od góry
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
No dobrze,
Troszke mi sie udalo nadrobic i mysle ze juz wiem co sie tutaj dzieje... aa2 tak mi przykro ze cie to spotkalo!!! Jestem pewna ze sama bylabym w rozsypce na twoim miejscu. Wiem ze teraz zadne slowa nie usmieza bolu wiec moge tylko powiedziec ze czekamy na Twoje lepsze samopoczucie i trzymamy kciuki zebys jak najszybciej wrocila do siebie Ogolnie to faktycznie zrobilo sie tutaj cicho i jakos tak smutno . Mam nadzieje ze to tylko przejsciowe i ze humory zaczna wracac. Moze poczekam troszke zeby sie z wami podzielic swoimi nowinami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

:
normalnie jestem w szoku co tu piszecie o lekarzach choć i ja mam złe wspomnienia ze szpitala w warszawie i z tego w ostrołęce zresztą też (tu mi robili zabieg). jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to jeszcze tej samej nocy strasznie rozbolał mnie brzuch, misiek zadzwonił po karetkę, no i nie powiem, szybko przyjechali, zabrali do szpitala i tam na badania, musiałam trochę sobie poczekać bo chwilowo nie było żadnego lekarza w pobliżu
. później do gabinetu i usg żeby sprawdzić co się dzieje, dodam, że to było pierwsze moje badanie usg dopochwowe i nie wiedziałam, że takie się robi w ogóle, oni (było ich troje) mówią "proszę się rozebrać" no to ja normalnie myk bluzkę a oni w śmiech (mi nie było do śmiechu bo nie dość, że ból to jeszcze to) i mówią że od pasa w dół (no a niby skąd ja miałam wiedzieć?). Ale ok, zbadali i oznajmili, że nic się nie dzieje, tylko żebym poszła za dwa tygodnie do swojego lekrza bo widać pęcherzyk ale jeszcze zarodka nie widać. Po tych 2 tygodniach pojechałam do swojego miasta i tam do gina, on mi robi badanie, mówi, że nie widać zarodka i że może rozwija się puste jajo... ja w ryk i mówię, że byłam w warszawie na badaniach jak mnie tak brzuch bolał a on, że powinni coś od razu zrobić, badania, a przynajmniej wyniki usg mi powinni dać, że straszna niekompetencja i w ogóle. później jak na kolejnym usg nic nie było widać dał skierowanie do szpitala. Najpierw robił mi nadzieję, że może jeszcze zarodek się pokaże no ale niestety po 4 usg zapadła decyzja o zabiegu

nakłamać ich trochę
ta lekarka rodzinna to jego żona.......pomęczę ją maksymalnie, kupie sobie te testy, ale powiem Ci szczerze nic mi sie teraz nie chce, jakas taka olewka mnie ogarnela...ja nie wiem mogł zrobić mi usg i sprawdzić czy wszystko jest w porządku , ale nie wymacał brzuch i tyle, ja myślałam, że jakoś on jest inny, ale zbagatelizował sprawę, moje cykle 34-38 dniowe też.......

: mad:

. Poprosze tylko kogos o szybkie streszczenie kto ma nowa fasolke, prosze
!!!!
.
to trzymamy żeby ta zołza nie przyszła