|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Carolajna ja bylam u dwoch lekarzy i dwa razy usłyszałam ze siusiaczka nie ruszac
#4952 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny znalazłam fajne samochody dla waszych synusiów akurat na lato, jak podrosną. Samochody są na akumulator, udźwig do 20 kg,a cena 1 zł
![]() http://www.allegro.pl/show_user_auct...m=&price_to=20
#4953 |
Wtajemniczenie
|
Illbana nie ma problemu! Okien co prawda w domu nie umył, ale umie
![]() Eve u nas nie ma problemu z zapinaniem! Póki co mało zapinam nimi Iwa, ale używane już były. Carolajna powodzenia i trzym się ![]() Anulka jakie fajne te puzle, tylko trochę mało ich |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
WITAM
Kochane doświadczone juz mamusie... Mam pytanie JAKIE JEST WASZE ZDANIE na temat zaopatrzenia sie w sterylizator i podgrzewacz do pokarmu???? Termin porodu mam dopiero na marca ale zbieram przydatne informacje a nie ma jak zapytac juz u mam które cos więcej moga powiedziec. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź
![]() |
#4955 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ursull fajna ta nowa lista ![]() Carolajna współczuje kłopotów zdrowotnych dzieciaczków i ![]() Edytowane przez Anja1986 Czas edycji: 2009-11-30 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
BAN stały
|
Witajcie mamusie, pisze do Was mamusia lipcowa. czytam was ale od czasu do czasu. Jeśli byłybyście tak dobre to poproszę o podpowiedź w sprawie zakupu krzesełka do karmienia - na co zwrócić uwagę, a może z własnego doświadczenia możecie coś polecić? będę wdzięczna za każdą wskazówkę, pozdrawiam was i dzieciaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja Ci napisze moje zdanie...my nie uzywalismy ani jednego ani drugiego i przezylismy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Po wizycie od neurologa: wszystko w jak najlepszym porzadku, nie musimy juz nawet jezdzic na kontrole, chyba, ze dzialoby sie cos co nas zaniepokoi ![]() ![]() ![]() Widez, ze ursull zalozyla juz kolejna czesc..."ide" zobaczyc ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- skierka my mamy takie krzeselko http://www.drewex.com/asortyment_3-1...TOS_sosna.html jest w porzadku, moze szkoda, ze na razie nie ma szelek bo trzeba malego pilnowac, ale mi sie podoba bo pozniej zrobisz z niego krzeselko i stolik ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- ursull swietnie rozpaczeta nowa czesc watku!!! fajnie, ze zrobilas odnosniki do poprzednich czesci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Wtajemniczenie
|
Superzabula super, że takie dobre wiadomości macie od nurologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie wiem czy tu mam pisac czy na nowym watku bo widze gadulki ze juz zapelnilyscie III czesc, niedlugo to co pare dni bedziemy zakladac nast czesc ![]() U nas wszystko w porzadku ![]() Wkoncu mam dysk. Udalo sie odzyskac wszystkie dane z tamtego popsutego dysku. Zaplacilismy tylko 100 zl cale szczescie, ale to tylko dlatego ze po znajomosci. Jutro konczy nam sie umowa odnosnie internetu, wiec musimy poszukac czegos innego, w sumie to sie ciesze bo ten net nam chodzi jak zolw... Co u mnie... Caly czas pracuje, juz chyba weszlam w ten rytm, czasem padam jak mucha ale jakos zawsze znajduje sily dla Filipka, nawet po 12-godz nocce. Za to Filipowi, akurat jak wrocilam do pracy, zaczelo sie zabkowanie, no i jak przesypial cale noce, tak teraz budzi sie z placzem i trzeba go nosic i usypiac na rekach. No i widac na dole dwie biale kreseczki, dziasla ma rozpulchnione, smaruje mu tym dentinoxem i chyba pomaga troche. Obecnie troszke sie uspokoilo to jego marudzenie, mam nadzieje ze to nie cisza przed burza. Byc moze to jego marudzenie i budzenie nocne, nie tylko ma zwiazek z zabkowaniem, ale pewnietez z tesknota i zmiana rytmu dnia. Wkoncu biedaczek jest z tyloma osobami ze pewnie mu sie juz w gloweczce pomieszalo... Tak jak pisalam wczesniej, Fifi jeszcze nie siedzi ale pelza i przygotowuje sie do raczkowania, na zdjeciach widac co wyczynia z pupeczka ![]() Zaczelam wprowadzac mu gluten w postaci kaszki manny, najpierw dodalam do zupy a teraz codziennie daje mu do jednej porcji mleczka. A kupilam taka do gotowania (10 minut trzeba gotowac) wiec jest z tym troszke zachodu ![]() Aha moja mama na mikolaja kupila Filusiowi taki suchy basen, wiec maly w nim szaleje, kopie nozkami, ale ze jeszcze nie siedzi, to poki co podkladam mu poduszke, bawi sie pileczkami, przeklada z raczki do raczki a nauczylam go postukiwac jedna o druga i teraz ciagle tak robi ![]() Na jednym zdjeciu jest w jednej z tych pizamek, uwielbiam te pizamki, sa milutkie a maly w nich wyglada slodziutko. Dziekuje za pamiec i mile slowa, ciesze sie ze tesknilyscie ![]() poczytalam Was troszke po moim ostatnim poscie. Jestescie moimi Sloneczkami za ktorymi bardzo tesknilam ![]() Ale jak tylko podlaczymy nowego neta, bede znow na biezaco.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-30 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Hej Aguskaa
![]() Podziwiam Cie, masz bardzo ciezka prace, a wiadomo, ze chcesz jeszcze nacieszyc sie Filipkiem... Super, ze udalo sie uratowac wszystko, co bylo na dysku ![]() ![]() ![]() Podlaczajcie szybko nowego neta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Karolinka widzialam Twoja nowa fryzurke na nk
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() te pileczki mysle ze to trafna zabawka no i fajnie, bomozna zlozyc ten caly basen a pileczki do reklamowki i schowac, chociaz pewnie dlugo bedzie sie nimi maly bawic wiec poki co caly czas stoi rozlozone ![]() jak zobaczylam, pomyslalam ze tylko bedzie gracic, ale jednak to fajna sprawa ![]()
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Aguśka jak fajnie,że jesteś ![]() ![]() ![]() Eve ![]() ![]() Anulka a czy to ma jakieś znaczenie kto otwiera wątek? Pierwszy otworzyła Kathy,drugi Cinka,trzeci Poiglot,a czwarty ja z racji tego,że wstawiłam listę.Czy czujesz w związku z tym jakis dyskomfort psychiczny? ![]() ![]() Gossik dzięki za komplement,ale nie uważam się za szczególnie mądrą ![]() Illbanko ja nie mam co wysłać,muszę najpierw coś naskrobać,to co do tej pory napisałam to banialuki same ![]() ![]() Kuroikaze czy ty już nas nie lubisz? ![]() Carolajna to nie wesoło masz,a z tym molestowaniem to koleś przegioł,mam nadzieję,że coś mu tam wygarnęłaś ![]() ![]() ![]() ![]() Iwciag,Illbana,Anja1986,A nulka Anulka dziękuję ![]() Boszenka ja mam to samo krzesło co Iwciag i Eve i sobie je chwalę. Madziwnia serdecznie gratuluję ![]() ![]() skierka1981 ja mam też Chicco Hapy Snack i bardzo sobie chwalę,jest niedrogie,ładne,funkcjona lne i lekkie ![]() http://www.allegro.pl/item828291430_...k_2l_gwar.html Superżabula cieszę się bardzo,że wszystko dobrze i dziekuję za pozytywną ocenę początku nowego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, my mamy sterylizator z chicco i na początku korzystałam z niego co parę dni. Nie używaliśmy praktycznie butelek ani smoczków więc w sumie dałoby się bez niego obejść. Z podgrzewacza korzystamy odkąd młody zaczął jeść słoiczki, też mamy z chicco i jestem zadowolona. Wrzucam słoik i nie muszę pilnować, fakt że podgrzewanie trwa parę minut ale i tak mi wygodniej.
Superzabula, jak cudownie ![]() ![]() Aguśka, wreszcie się odezwałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Illbanka dzięki wielkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Ursulla znalazlas Smithsa ??? Ale mnie zaskoczylas wiadomoscia na Nk
![]() ![]() Olek wlasnie sie obudzil z popoludniowej drzemki, wiec nie wiem o ktorej pojdzie spac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz sorki za NK,a to by miał minę twó Tż jakby przeczytał pierwszą wiadomość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Illbanka super,proste i z puentą czyli założenia bajki spełnione ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
gossik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
Odpaliłam kompa, bo miałam tylko napisać maila do koleżanki. No i zaś tutaj jestem
![]() ![]() ![]() Iwciag - jeżu, to Twój mąż wszechstronny jest ![]() Superzabula - ![]() ![]() ![]() ![]() Anja - ![]() ![]() Madziwnia - gratulacje ![]() ![]() Skierka - my od kilku dni mamy krzesełko Baby design Pepe i póki co jestem zadowolona. Krzesełko jest stabilne, ma regulowane oparcie (3 stopnie - dla mnie było to ważne, bo Guzik jeszcze nie siedzi sam), regulowaną wysokość (6 stopni), 2 tacki (choć to akurat wydaje mi się zbędne), siedzisko jest wykonane z ceraty - łatwo utrzymać je w czystości, aczkolwiek latem dziecko obędzie się w tym pocić i do tego przyklejać. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni - i ja, i Hubert ![]() Aguśka - jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull - dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Byliśmy dzis na kolejnej kontroli w rehabilitacji. Pani doktor Małomówna z okazji że byłam z tżetem przemówiła: w tym wieku oczekujemy od dziecka żeby się przewracało na brzuszek, podpierało na dłoniach i wyprostowanych przedramionach i kręciło w kółko.Na siedzenie jeszcze ma czas. No to się nie przejmuje ![]() A Kubuś przez cały dzień dziś tak śmiesznie zaciskał usta( że nie widać warg), musze mu jakies zdjęcie zrobić bo przezabawnie to wygląda. Cytat:
A co do podgrzewacza też używam od początku, podgrzewałam wode teraz tez zupki.Ja polecam ale wiadomo że spokojnie mozna sie obejść bez tych sprzętów. Carolajna ja tez nie ruszam siusiaka, czytałam (nawet tu na forum kiedyś któras dziewczyna wkleiła super artykuł, który mi wiele rozjasnił, nie pamietam kto to był ![]() Jeśli tekst lekarza na temat molestowania miał być żartem to było to przegięcie, kurcze zdenerwowałam się, jak lekarz mógł coś takiego powiedzieć! Zdrówka dla dzieciaków i dla dużo sił dla szwagierki ![]() Aguśkaa super że się odezwałaś, Filipek cudnie wyglada w tej pidżamce, mysle sobie że musicie cieplutko mieć w domku skoro Fifi bez skarpetek ![]() Ursull lista już się zachwycałam a teraz czepne sie małego szczególiku, zmień tam proszę przy moim Kubku te Gramy i CM na małe literki, taki głupi szczegół ![]() ![]() ![]() Illbanka a czy ja też mogłabym poczytać Kubusiowi na dobranoc taką śliczną Twoja bajeczkę, plijs ![]() Anulka fajne te samochodziki, ja napewno kiedyś Kubkowi kupie takie bmw albo jakies terenowe, niech syn jeździ wypasiona fura a co ![]() ania ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Pozostałe Mamusie ![]()
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Illbanko barokowy styl,brrrr..też nie przepadam.Wolę romantyzm i pozytiwizm.A to Mickiewicz nie pisał banialuków?
![]() ![]() ![]() Milenka07 Milenka też tak zaciskała wargi,a potem okazalo się,że zęby jej wyszły.Sprawdź może Kubusiową buziulkę,kto wie,może już tam jakiś prezencik się kryje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Raczkowanie
|
Ursull kocham Cię
![]() tak,tak to kolejne zęby, górne jedynki już się przebiły ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ![]() tylko jak będziesz miała chwilke to ja proszę na maila bo tu mnie straszy napis: nie masz zgody na kopiowanie a Ty się zgodzisz na to żebym sobie to wydrukowała?bo w końcu jestes autorką więc musze zapytać
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiscie,że możesz robić co chcesz,przecież ja to dla was robię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bierzesz któreś autko? Cytat:
![]() ![]() ![]() skierka, ja nie uzywam krzesełek, a pisze, zeby nie było, ze cie zignorowałam. Pozdrawiam ![]() ![]() Zgadzam sie z superzabulą, ze to zbędny wydatek. Ja moze kilka razy wygotowałam dzieciom buteleczki w garnku i kilka razy zalałam wrzątkiem, przewaznie myje je tylko wodą, albo wodą z płynem. A co do podgrzewania, to wodę na mleczko podgrzewam w mikrofali...zupki też.
![]() |
#4976 | ||||
Zakorzenienie
|
Ooooo jaa.... jeszcze się załapałam na starą część
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
siostrzenica ma i jest mega zadowolona. Spędza przy tym każdą wolną chwilę ![]() Cytat:
![]() Za to z małym to powiem Ci co miała moja koleżanka. Jej synek trafił kiedyś do szpitala z mega gorączką i wielkim bólem siusiaka i co się okazało - przez to, że nie odciągała przy codziennej kąpieli lekko skórki zbierały się bakterie i wdało jakieś zakażenie. Skończyło się na podawaniu dziecku antybiotyku i leżeniu w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- I życzcie mi powodzenia jutro bo mogę kogoś zabić w pracy ![]() Mam przedłużenie aresztu na jakiegoś gnoja co molestował, zmuszał do seksu swoją pasierbicę KUR*** )&^%$(%()*&_*_)_&*&_ bym skur***** zapie******* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
A o tym dzisiaj u nas w pracy głośno...
![]() ![]() ![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019381,...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | ||||
Zakorzenienie
|
Moje kochane...
![]() ![]() wiedzialam ze moge na Was liczyc zawsze ![]() Mam do Was pytanko? Ile dni wykluwaja sie zabki? Bo ja bym chciala juz... ![]() Caro czytalam odnosnie siusiaczkow, ze dopoki dziecko nie ukonczy roczku, nic tam sczzegolnego sie nie robi ![]() A jak koniecznie chcesz zbadac anatomie meskich genitaliow to polecam osobistycznego tzta oczywiscie Twojego ![]() Cytat:
![]() praca meczaca ale nie jest tak strasznie jak myslalam, fakt po nocy umieram i marze tylko o snie, nie wiem skad znajduje sily dla malego ale skads chyba z kosmosu one sa ![]() odnosnie basenu, teraz jeszcze pewnie nie wykorzystuje go maksymalnie, mysle ze jak podrosnie to dopiero bedzie dla niego frajda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kazde dziecko jest indywidualne i np moj dopiero teraz przewraca sie z pleckow na brzuszek a na odwrot dalej nie chce chociaz juz jest blisko a poza tym 2 m-ce temu sie przewracal i przestal... za to teraz pelza okreznie do tylu i w przod no i ta pupcie podnosi.. no tez ostatnio zauwazylam, jak ciagnie sie za cos jak jest w pozycji polsiedzacej i podnosi sie do siedzenia i trzymajac sie siedzi hehe smiesznie to wyglada ![]() a w domku mam bardzo cieplusio (kaloryfery) ale mimo to w dzien zakladam mu skarpeteczki bo jednak stopki mu sie szybko ochladzaja. Ale na noc juz mu daje swobode, przykrywam dobrze nozki koldra i zawsze ma rano cieplutkie (na szczescie sie bardzo nie rozkopuje ![]()
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
cinusiowa gdzie ty pracujesz, jesli mozna
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.