CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 15:39   #4951
Mell_xx
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Carolajna ja bylam u dwoch lekarzy i dwa razy usłyszałam ze siusiaczka nie ruszac
Stary 2009-11-30, 15:55   #4952
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dziewczyny znalazłam fajne samochody dla waszych synusiów akurat na lato, jak podrosną. Samochody są na akumulator, udźwig do 20 kg,a cena 1 zł bez ceny minimalnej (dziwna sprawa)- przesyłka ok. 40 zł
http://www.allegro.pl/show_user_auct...m=&price_to=20

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:58   #4953
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana nie ma problemu! Okien co prawda w domu nie umył, ale umie

Eve u nas nie ma problemu z zapinaniem! Póki co mało zapinam nimi Iwa, ale używane już były.

Carolajna powodzenia i trzym się a siurka ja bardzo delikatnie odciągam w kąpieli, ale w zasadzie po to by oczyścić, by tam jakieś papruszki się nie zbierały

Anulka jakie fajne te puzle, tylko trochę mało ich
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:13   #4954
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

WITAM

Kochane doświadczone juz mamusie...
Mam pytanie
JAKIE JEST WASZE ZDANIE na temat zaopatrzenia sie w sterylizator i podgrzewacz do pokarmu????

Termin porodu mam dopiero na marca ale zbieram przydatne informacje a nie ma jak zapytac juz u mam które cos więcej moga powiedziec.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:18   #4955
Anja1986
Raczkowanie

Guziczku kochany 100lat(spóźnine ale szczere)
Sto lat dla Kubusia

Ursull fajna ta nowa lista
Carolajna współczuje kłopotów zdrowotnych dzieciaczków i żeby szybko kłopoty sie skończyły

Edytowane przez Anja1986
Czas edycji: 2009-11-30 o 16:26
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:26   #4956
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie, pisze do Was mamusia lipcowa. czytam was ale od czasu do czasu. Jeśli byłybyście tak dobre to poproszę o podpowiedź w sprawie zakupu krzesełka do karmienia - na co zwrócić uwagę, a może z własnego doświadczenia możecie coś polecić? będę wdzięczna za każdą wskazówkę, pozdrawiam was i dzieciaczki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:40   #4957
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Oj Carolajna wesolo nie masz
Jesli chodzi o siusiaczki, to i czytalam i slyszalam, ze nie powinno sie ich "ruszac", tzn nie sciagac napletka, bo to nie to samo co dorosly siusiak i mozna bardziej zaszkodzic niz pomoc, wiec juz nic nie wiem Ja nic nie robie, zadnych nadzwyczajnych zabiegow.
Caro zgadzam sie z Eve Mi pediatra powiedzial, ze pod zadnym pozorem nic nie sciagac Dopiero na bilansie 2-latka sie zobaczy co i jak

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
JAKIE JEST WASZE ZDANIE na temat zaopatrzenia sie w sterylizator i podgrzewacz do pokarmu????
Witaj, oj nie dziwie sie, ze juz wszystko kompletujesz, my tez zesmy szalaly przed porodem ze wszystkim
Ja Ci napisze moje zdanie...my nie uzywalismy ani jednego ani drugiego i przezylismydla mnie to byl zbedny wydatek. Moze wypowiedza sie tez dziewczyny, ktore mialy i uzywaly, wiec bedziesz miala porownanie. Powodzonka

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Po wizycie od neurologa: wszystko w jak najlepszym porzadku, nie musimy juz nawet jezdzic na kontrole, chyba, ze dzialoby sie cos co nas zaniepokoi Strasznie sie ciesze

Widez, ze ursull zalozyla juz kolejna czesc..."ide" zobaczyc

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

skierka my mamy takie krzeselko
http://www.drewex.com/asortyment_3-1...TOS_sosna.html
jest w porzadku, moze szkoda, ze na razie nie ma szelek bo trzeba malego pilnowac, ale mi sie podoba bo pozniej zrobisz z niego krzeselko i stolik

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ursull swietnie rozpaczeta nowa czesc watku!!! fajnie, ze zrobilas odnosniki do poprzednich czesci

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:42   #4958
iwciag
Wtajemniczenie

Superzabula super, że takie dobre wiadomości macie od nurologa
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:52   #4959
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Superzabula super, że takie dobre wiadomości macie od nurologa
jeny strasznie sie ciesze, wiesz widze, ze maly dobrze sie rozwuja, ale zawsze pozostaje niepokoj w srodku, ze lekarz zobaczy cos nie tak...a tak super, normalnie az mnie sciska w zoladku z radosci

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-11-30, 17:00   #4960
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam fajne samochody dla waszych synusiów akurat na lato, jak podrosną. Samochody są na akumulator, udźwig do 20 kg,a cena 1 zł bez ceny minimalnej (dziwna sprawa)- przesyłka ok. 40 zł
http://www.allegro.pl/show_user_auct...m=&price_to=20
Dzieki za znalezienie

Cytat:
WITAM

Mam pytanie

Termin porodu mam dopiero na marca ale zbieram przydatne informacje a nie ma jak zapytac juz u mam które cos więcej moga powiedziec.

Ja mam sterylizator do mikrofalki Aventu i bardzo go sobie chwale Podgrzewacz zastepowalam miseczka z wrzatkiem - nigdy nie odczulam jego braku.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, pisze do Was mamusia lipcowa. czytam was ale od czasu do czasu. Jeśli byłybyście tak dobre to poproszę o podpowiedź w sprawie zakupu krzesełka do karmienia - na co zwrócić uwagę, a może z własnego doświadczenia możecie coś polecić? będę wdzięczna za każdą wskazówkę, pozdrawiam was i dzieciaczki
Ja mam krzeselko Chicco Happy "cos" - chyba happy snack Pisalam juz dzisiaj, ze ogolnie jest fajne tylko ma tak mocne klamry, ze juz kilka razy przycielam sobie palce.

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Caro zgadzam sie z Eve Mi pediatra powiedzial, ze pod zadnym pozorem nic nie sciagac Dopiero na bilansie 2-latka sie zobaczy co i jak

Witaj, oj nie dziwie sie, ze juz wszystko kompletujesz, my tez zesmy szalaly przed porodem ze wszystkim
Ja Ci napisze moje zdanie...my nie uzywalismy ani jednego ani drugiego i przezylismydla mnie to byl zbedny wydatek. Moze wypowiedza sie tez dziewczyny, ktore mialy i uzywaly, wiec bedziesz miala porownanie. Powodzonka

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Po wizycie od neurologa: wszystko w jak najlepszym porzadku, nie musimy juz nawet jezdzic na kontrole, chyba, ze dzialoby sie cos co nas zaniepokoi Strasznie sie ciesze

Widez, ze ursull zalozyla juz kolejna czesc..."ide" zobaczyc

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

skierka my mamy takie krzeselko
http://www.drewex.com/asortyment_3-1...TOS_sosna.html
jest w porzadku, moze szkoda, ze na razie nie ma szelek bo trzeba malego pilnowac, ale mi sie podoba bo pozniej zrobisz z niego krzeselko i stolik

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ursull swietnie rozpaczeta nowa czesc watku!!! fajnie, ze zrobilas odnosniki do poprzednich czesci
To swietnie, ze wszystko ok

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 18:06   #4961
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Nie wiem czy tu mam pisac czy na nowym watku bo widze gadulki ze juz zapelnilyscie III czesc, niedlugo to co pare dni bedziemy zakladac nast czesc
U nas wszystko w porzadku
Wkoncu mam dysk. Udalo sie odzyskac wszystkie dane z tamtego popsutego dysku. Zaplacilismy tylko 100 zl cale szczescie, ale to tylko dlatego ze po znajomosci.
Jutro konczy nam sie umowa odnosnie internetu, wiec musimy poszukac czegos innego, w sumie to sie ciesze bo ten net nam chodzi jak zolw...
Co u mnie...
Caly czas pracuje, juz chyba weszlam w ten rytm, czasem padam jak mucha ale jakos zawsze znajduje sily dla Filipka, nawet po 12-godz nocce.
Za to Filipowi, akurat jak wrocilam do pracy, zaczelo sie zabkowanie, no i jak przesypial cale noce, tak teraz budzi sie z placzem i trzeba go nosic i usypiac na rekach. No i widac na dole dwie biale kreseczki, dziasla ma rozpulchnione, smaruje mu tym dentinoxem i chyba pomaga troche. Obecnie troszke sie uspokoilo to jego marudzenie, mam nadzieje ze to nie cisza przed burza.
Byc moze to jego marudzenie i budzenie nocne, nie tylko ma zwiazek z zabkowaniem, ale pewnietez z tesknota i zmiana rytmu dnia. Wkoncu biedaczek jest z tyloma osobami ze pewnie mu sie juz w gloweczce pomieszalo...
Tak jak pisalam wczesniej, Fifi jeszcze nie siedzi ale pelza i przygotowuje sie do raczkowania, na zdjeciach widac co wyczynia z pupeczka
Zaczelam wprowadzac mu gluten w postaci kaszki manny, najpierw dodalam do zupy a teraz codziennie daje mu do jednej porcji mleczka.
A kupilam taka do gotowania (10 minut trzeba gotowac) wiec jest z tym troszke zachodu
Aha moja mama na mikolaja kupila Filusiowi taki suchy basen, wiec maly w nim szaleje, kopie nozkami, ale ze jeszcze nie siedzi, to poki co podkladam mu poduszke, bawi sie pileczkami, przeklada z raczki do raczki a nauczylam go postukiwac jedna o druga i teraz ciagle tak robi
Na jednym zdjeciu jest w jednej z tych pizamek, uwielbiam te pizamki, sa milutkie a maly w nich wyglada slodziutko.
Dziekuje za pamiec i mile slowa, ciesze sie ze tesknilyscie
poczytalam Was troszke po moim ostatnim poscie.
Jestescie moimi Sloneczkami za ktorymi bardzo tesknilam
Ale jak tylko podlaczymy nowego neta, bede znow na biezaco.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-11-30 o 18:19
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 18:33   #4962
Eve1603
Zakorzenienie

Hej Aguskaa
Podziwiam Cie, masz bardzo ciezka prace, a wiadomo, ze chcesz jeszcze nacieszyc sie Filipkiem...
Super, ze udalo sie uratowac wszystko, co bylo na dysku Fajnie, ze napisalas o tych pileczkach bo tz bardzo chce kupic je Olkowi, a ty mnie jedynie utwierdzilas, ze to dobry pomysl
Podlaczajcie szybko nowego neta

Stary 2009-11-30, 18:37   #4963
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karolinka widzialam Twoja nowa fryzurke na nk slicznie Ci

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Hej Aguskaa
Podziwiam Cie, masz bardzo ciezka prace, a wiadomo, ze chcesz jeszcze nacieszyc sie Filipkiem...
Super, ze udalo sie uratowac wszystko, co bylo na dysku Fajnie, ze napisalas o tych pileczkach bo tz bardzo chce kupic je Olkowi, a ty mnie jedynie utwierdzilas, ze to dobry pomysl
Podlaczajcie szybko nowego neta

te pileczki mysle ze to trafna zabawka no i fajnie, bomozna zlozyc ten caly basen a pileczki do reklamowki i schowac, chociaz pewnie dlugo bedzie sie nimi maly bawic wiec poki co caly czas stoi rozlozone
jak zobaczylam, pomyslalam ze tylko bedzie gracic, ale jednak to fajna sprawa
SZYMONEK

Stary 2009-11-30, 19:17   #4964
ursull
Zakorzenienie

Jestem

Aguśka jak fajnie,że jesteś Dobrze,że dysk,a szczegolnie dane uratowane.Podziwiam jak reszta dziewczyn pracującą mamuskę.Taka przca wymaga poswięceń i napewno jest męcząca,ale ty dajesz radę.Życzę Filipkowi,aby ząbki wyszły szubciutko. Piękne zdjęcia i podpowiedzialaś mi prezent,a myślałam,że nasze maluchy są jeszcze za małe na taki basen

Eve to ty też masz tak z tymi zapięciami,ja non stop jestem pozacinana

Anulka a czy to ma jakieś znaczenie kto otwiera wątek? Pierwszy otworzyła Kathy,drugi Cinka,trzeci Poiglot,a czwarty ja z racji tego,że wstawiłam listę.Czy czujesz w związku z tym jakis dyskomfort psychiczny?

Gossik dzięki za komplement,ale nie uważam się za szczególnie mądrą

Illbanko ja nie mam co wysłać,muszę najpierw coś naskrobać,to co do tej pory napisałam to banialuki same Niecierpliwie czekam na maila od ciebie z załącznikami oczywiście

Kuroikaze czy ty już nas nie lubisz?

Carolajna to nie wesoło masz,a z tym molestowaniem to koleś przegioł,mam nadzieję,że coś mu tam wygarnęłaś, przy infekcji dróg moczowych psiocha zawsze jest zaczerwieniona,co za palant z tego lekarza .Wspołczuję twojej szwagierce,mam nadzieję,że szybko dojdzie do siebie.Mała śliczna.Trzymaj się babolku

Iwciag,Illbana,Anja1986,A nulka Anulka dziękuję

Boszenka ja mam to samo krzesło co Iwciag i Eve i sobie je chwalę.

Madziwnia serdecznie gratuluję ja mam sterylizator elektryczny Tommee Tippee i uzywam kilka razy dziennie,podgrzewacz też mam,przydaje się w nocy.Wszystko jest kwestią organizacji.Myśle,że sterylizator jest niezbędny,a zamiast pogrzewacza możesz użyć wody w termosie.Powodzenia kochana i daj znać co tam u was

skierka1981 ja mam też Chicco Hapy Snack i bardzo sobie chwalę,jest niedrogie,ładne,funkcjona lne i lekkie
http://www.allegro.pl/item828291430_...k_2l_gwar.html

Superżabula cieszę się bardzo,że wszystko dobrze i dziekuję za pozytywną ocenę początku nowego wątku

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:17   #4965
gosikk_s
Zakorzenienie

Madziwnia, my mamy sterylizator z chicco i na początku korzystałam z niego co parę dni. Nie używaliśmy praktycznie butelek ani smoczków więc w sumie dałoby się bez niego obejść. Z podgrzewacza korzystamy odkąd młody zaczął jeść słoiczki, też mamy z chicco i jestem zadowolona. Wrzucam słoik i nie muszę pilnować, fakt że podgrzewanie trwa parę minut ale i tak mi wygodniej.

Superzabula, jak cudownie Szczerze mówiąc popłakałam się czytając to. Jak sobie przypomnę ten czas choroby Jasia...To wspaniale że co złe minęło, Jasio tak wspaniale rośnie i tylko się cieszyć

Aguśka, wreszcie się odezwałaś Super że sobie radzicie, podziwiam Cię strasznie Cieszę się że odzyskaliście dane i nie pochłonęło to tyle kasy ile zapowiadało się na początku. A Filipek przesłodki w tych piłeczkach a jak pięknie klęczy Mam nadzieję że będziesz mogła teraz częściej zaglądać

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 19:24   #4966
ursull
Zakorzenienie

Illbanka dzięki wielkie,zaraz biorę się za czytanie i nie omieszkam skomentować

Stary 2009-11-30, 19:28   #4967
Eve1603
Zakorzenienie

Ursulla znalazlas Smithsa ??? Ale mnie zaskoczylas wiadomoscia na Nk zanim przeczytalam, zastanawialam sie co to za facet i czego chce

Olek wlasnie sie obudzil z popoludniowej drzemki, wiec nie wiem o ktorej pojdzie spac...

Stary 2009-11-30, 19:34   #4968
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ursulla znalazlas Smithsa ??? Ale mnie zaskoczylas wiadomoscia na Nk zanim przeczytalam, zastanawialam sie co to za facet i czego chce

Olek wlasnie sie obudzil z popoludniowej drzemki, wiec nie wiem o ktorej pojdzie spac...
Eve no znalazłam w necie,bo w mojej okolicy akurat sklepu nie mają,najbliżsy jakieś 200mil od nas,ale można online zamówić
Jeszcze raz sorki za NK,a to by miał minę twó Tż jakby przeczytał pierwszą wiadomość rozwód murowany i wtedy już mogłybyśmy być razem

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Illbanka super,proste i z puentą czyli założenia bajki spełnione Bardzo miła postać z muchomorka Fredzia,a nie myślałaś o napisaniu kilku przygód tej uroczej pary przyjaciół? Masz fajny styl,już nie mogę się doczekać kolejnych bajek

Stary 2009-11-30, 19:58   #4969
superzabula
Zadomowienie

gossik * ja nawet nie chce sobie tego przypominac, dzis do konca spadl mi kamien z serca

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-11-30, 20:21   #4970
Illbana
Raczkowanie

Odpaliłam kompa, bo miałam tylko napisać maila do koleżanki. No i zaś tutaj jestem A już ledwo na oczy widzę Guzik śpi. Ciekawe jak długo

Iwciag - jeżu, to Twój mąż wszechstronny jest

Superzabula - To super, że mój zięciunio zdrowy Zresztą to po zdjęciach nawet widać, że on zdrowy i silny chłop jest

Anja -

Madziwnia
- gratulacje Ja nie mam i nie miałam ani sterylizatora, ani podgrzewacza i nigdy nie odczułam braku tychże sprzętów

Skierka
- my od kilku dni mamy krzesełko Baby design Pepe i póki co jestem zadowolona. Krzesełko jest stabilne, ma regulowane oparcie (3 stopnie - dla mnie było to ważne, bo Guzik jeszcze nie siedzi sam), regulowaną wysokość (6 stopni), 2 tacki (choć to akurat wydaje mi się zbędne), siedzisko jest wykonane z ceraty - łatwo utrzymać je w czystości, aczkolwiek latem dziecko obędzie się w tym pocić i do tego przyklejać. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni - i ja, i Hubert

Aguśka
- jesteś Cieszę się, że u Was wszystko w miarę w porządku. Trzymam kciuki za szybkie wyklucie się ząbków Świetny prezent dostał Fifi, a w piżamce wygląda bosko Ale ostatnie zdjęcie - cudo Ślicznie wyglądasz Aguś

Ursull - dziękuję Fredziu i Marcycha to zamknięta historia Nie planuję kolejnych odcinków Ja też mam świadomość niedoskonałości swoich "dzieł" Mnie właśnie studia polonistyczne skrzywiły totalnie i przez bardzo długi czas nie pisałam nic prócz analiz i interpretacji tekstów różnorakich.Także może to i lepiej, że jednak na tą polonistykę nie poszłaś Te bajki to nie do końca moje klimaty, bo ja tak naprawdę lubuję się w barokowym, ciężkim stylu (ale kto by to chciał czytać?). Przy bajkach się relaksuję. I piszę teraz sporo, bo mi to znowu zaczęło sprawiać przyjemność. Chętnie poczytałabym coś Twojego - mój adres masz I pomyśl, co byłoby, gdyby Mickiewicz stwierdził, ze pisze banialuki

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 20:37   #4971
milena07
Raczkowanie

Dobry wieczór
Byliśmy dzis na kolejnej kontroli w rehabilitacji. Pani doktor Małomówna z okazji że byłam z tżetem przemówiła: w tym wieku oczekujemy od dziecka żeby się przewracało na brzuszek, podpierało na dłoniach i wyprostowanych przedramionach i kręciło w kółko.Na siedzenie jeszcze ma czas. No to się nie przejmuje

A Kubuś przez cały dzień dziś tak śmiesznie zaciskał usta( że nie widać warg), musze mu jakies zdjęcie zrobić bo przezabawnie to wygląda.

Cytat:
WITAM

Mam pytanie

Ja powiem z punktu widzenia matki butelkowej. Mam sterylizator parowy Aventu, używam go od początku 2 razy dziennie i bardzo sobie chwalę. Wkładam 6 butelek, smoczki i sobie tam przez cały dzień przechowuję po wysterylizowaniu aż do użycia. Nadaje sie tez do innych rzeczy mozna np sterylizować laktator czy też fride do noska. No i mój synek nie miał problemów z pleśniawkami.Jedyny minus że jest dosc duzy i drogi.
A co do podgrzewacza też używam od początku, podgrzewałam wode teraz tez zupki.Ja polecam ale wiadomo że spokojnie mozna sie obejść bez tych sprzętów.

Carolajna ja tez nie ruszam siusiaka, czytałam (nawet tu na forum kiedyś któras dziewczyna wkleiła super artykuł, który mi wiele rozjasnił, nie pamietam kto to był)i słyszałam od lekarza w szpitalu żeby do roku nie odciagać napletka.
Jeśli tekst lekarza na temat molestowania miał być żartem to było to przegięcie, kurcze zdenerwowałam się, jak lekarz mógł coś takiego powiedzieć!
Zdrówka dla dzieciaków i dla dużo sił dla szwagierki

Aguśkaa super że się odezwałaś, Filipek cudnie wyglada w tej pidżamce, mysle sobie że musicie cieplutko mieć w domku skoro Fifi bez skarpetek

Ursull lista już się zachwycałam a teraz czepne sie małego szczególiku, zmień tam proszę przy moim Kubku te Gramy i CM na małe literki, taki głupi szczegółAle najbardziej u mnie wyróżnia sie Kuro bo przy jej imieniu wyskakuje reklama Weronika kupiła nowa brykęNo proszę a nic sie na forum nie chwali, moze dla tego ostatnio do nas nie zagląda. Acha i jeszcze bardzo bym chciała żebys mnie też pocieszyła taką kartka świąteczną jak Mell

Illbanka a czy ja też mogłabym poczytać Kubusiowi na dobranoc taką śliczną Twoja bajeczkę, plijs

Anulka fajne te samochodziki, ja napewno kiedyś Kubkowi kupie takie bmw albo jakies terenowe, niech syn jeździ wypasiona fura a co

ania tylko żeby nie padało od tych pocałunków

Pozdrawiam Pozostałe Mamusie
Stary 2009-11-30, 21:03   #4972
ursull
Zakorzenienie

Illbanko barokowy styl,brrrr..też nie przepadam.Wolę romantyzm i pozytiwizm.A to Mickiewicz nie pisał banialuków? Ja tam za dzielami tego pana nie przepada, lubię jego poezję,bo ja poetka-amatorka jestem i kocham poezję Wszystko mam jako rękopisy,ale natchnęlaś mnie do pisania bajek,więc zacznę na nowo i jak już coś spłodzę to ci podeślę

Milenka07 Milenka też tak zaciskała wargi,a potem okazalo się,że zęby jej wyszły.Sprawdź może Kubusiową buziulkę,kto wie,może już tam jakiś prezencik się kryje. Gramy i cm poprawione,kartkę zrobię jak znajdę wolną chwilkę,a to na pocieszenie:

Stary 2009-11-30, 21:18   #4973
milena07
Raczkowanie

Ursull kocham Cię(Eve wybacz musiałam to powiedzieć ale nie martw się ja bedę cichą wielbicielką)

tak,tak to kolejne zęby, górne jedynki już się przebiły

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

i nawet czapeczkę zamieniłas Kubie na jeszcze ładniejszą niz na poprzedniej karteczce
tylko jak będziesz miała chwilke to ja proszę na maila bo tu mnie straszy napis: nie masz zgody na kopiowanie
a Ty się zgodzisz na to żebym sobie to wydrukowała?bo w końcu jestes autorką więc musze zapytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-30, 21:26   #4974
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Ursull kocham Cię(Eve wybacz musiałam to powiedzieć ale nie martw się ja bedę cichą wielbicielką)

tak,tak to kolejne zęby, górne jedynki już się przebiły

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

i nawet czapeczkę zamieniłas Kubie na jeszcze ładniejszą niz na poprzedniej karteczce
tylko jak będziesz miała chwilke to ja proszę na maila bo tu mnie straszy napis: nie masz zgody na kopiowanie
a Ty się zgodzisz na to żebym sobie to wydrukowała?bo w końcu jestes autorką więc musze zapytać
No to gratuluję kolejnych ząbków, fajnie dzieciaczki wyglądają,gdy tak zaciskają bużkę
Oczywiscie,że możesz robić co chcesz,przecież ja to dla was robię Już podsyłam

Stary 2009-11-30, 21:35   #4975
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Anulka a czy to ma jakieś znaczenie kto otwiera wątek? Pierwszy otworzyła Kathy,drugi Cinka,trzeci Poiglot,a czwarty ja z racji tego,że wstawiłam listę.Czy czujesz w związku z tym jakis dyskomfort psychiczny?
Nie ursull, to nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Chodziło mi raczej o to jak to jest, czy wy sie jakos umawiacie, kto zakłada kolejny wątek? Bo co by było gdyby na raz trzy osoby założyły?
Cytat:
Dzieki za znalezienie
A bierzesz któreś autko?
Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
: jupi:
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
[...]w sprawie zakupu krzesełka do karmienia
skierka, ja nie uzywam krzesełek, a pisze, zeby nie było, ze cie zignorowałam.
Pozdrawiam
Cytat:
Zgadzam sie z superzabulą, ze to zbędny wydatek. Ja moze kilka razy wygotowałam dzieciom buteleczki w garnku i kilka razy zalałam wrzątkiem, przewaznie myje je tylko wodą, albo wodą z płynem. A co do podgrzewania, to wodę na mleczko podgrzewam w mikrofali...zupki też.

Stary 2009-11-30, 21:49   #4976
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ooooo jaa.... jeszcze się załapałam na starą część Ja dzisiaj krótko, bo brak mi sił po całym dniu... Chyba kiepsko na mnie wpływają poniedziałki

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość

Kolejna noc do bani Chyba brzuszek znowu Guzika bolał, bo płakał, stękał, a potem walnął konkretnego bąka i znowu zasnął. A ja wczoraj poszłam spać dzisiaj W ogóle wczoraj wylałam hektolitry łez i miałam takiego nerwa... Się Wam pochwalę, co robię. Napisałam powieść dla dzieci na konkurs Dzisiaj mijał termin nadsyłania prac. I wczoraj po południu produkowałam i przetwarzałam ostatni rozdział (bardzo ważny zresztą) i nagle komputer odmówił posłuszeństwa. Tekst miałam zapisany, więc wyłączyłam komputer, uruchomiłam ponownie i za grzyba nie mogłam otworzyć tego ostatniego rozdziału. Zawiesił mi się komp, więc znowu go wyłączyłam. Włączam, a a tam ani śladu po moim ostatnim rozdziale. Zniknął cały jeden dokument. Jeżu, co ja wyprawiałam, żeby go odzyskać (łącznie z waleniem klawiaturą o biurko), nie udało się. Wieczorem wzięłam długą kąpiel i taka relaxed usiadałam i napisałam cały rozdział jeszcze raz. Dzisiaj miałam robić poprawki i lecieć na pocztę, ale... wydłużyli czas nadsyłania prac do 31 stycznia Dzisiaj się dowiedziałam i jestem tak szczęśliwa - mogę przez przynajmniej miesiąc poprawiać i dopieszczać moje dzieło
Ale wyglądam dzisiaj jak zombie - mam za sobą jakieś 4 godziny snu przerywanego

Niezłe przeboje z tą pracą. Nie zazdroszczę. Ale ważne że wszystko się dobrze zakończyło. Pamiętam ten ścisk w żoładku
Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Jakie macie w tym roku pomysły na niedrogie prezenty dla dzieci pod choinke?
https://ssl.allegro.pl/item821011437...ziandrzej.html
siostrzenica ma i jest mega zadowolona. Spędza przy tym każdą wolną chwilę

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość

napiszcie o tych siusiaczkach jak pielęgnujecie!
zajrzę wieczorem to poczytam
Sorki że nic nikomu nie odpisuje ale lecę do szwagierki

Aaa...mnie też dopadło to co Mell i magduchę mój rok właśnie odebrał dyplomy a ja...kura domowa

no nic...buźki
Ja doświadczenia w pielęgnowaniu siusiaka to mam ale tylko tego dużego
Za to z małym to powiem Ci co miała moja koleżanka. Jej synek trafił kiedyś do szpitala z mega gorączką i wielkim bólem siusiaka i co się okazało - przez to, że nie odciągała przy codziennej kąpieli lekko skórki zbierały się bakterie i wdało jakieś zakażenie. Skończyło się na podawaniu dziecku antybiotyku i leżeniu w szpitalu

Cytat:
Nie kupuj, bo to jest niepotrzebne. Jesli będziesz karmić pieersią, to kompletnie to się nie przyda. Natomiast do przygotowywania sztucznego posiłku (mleka modyfikowanego) to prędzej zagotujesz wodę i ostudzisz lub zmieszasz ją z ostudzoną, niż zagrzeje dobrze podgrzewacz. Wiem co mówię, bo mówię z własnego doświadczenia. Nie uważam, aby dziecku potrzebny był sterylizator bo smoczek czy butelkę można wyparzyć wrzątkiem, a nie tym badziewiem. Szkoda więc kasy - ja odradzam. Swój właśnie sprzedałam na allegro jakiejś naiwnej kobiecie...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

I życzcie mi powodzenia jutro bo mogę kogoś zabić w pracy
Mam przedłużenie aresztu na jakiegoś gnoja co molestował, zmuszał do seksu swoją pasierbicę KUR*** )&^%$(%()*&_*_)_&*&_ bym skur***** zapie*******:ma d::ma d::ma d:

dobranoc
Stary 2009-11-30, 21:54   #4977
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

A o tym dzisiaj u nas w pracy głośno... To nasz rejon Boże.... widzisz, a nie grzmisz...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019381,...wiadomosc.html
Stary 2009-11-30, 21:57   #4978
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moje kochane...-lki
wiedzialam ze moge na Was liczyc zawsze
Mam do Was pytanko?
Ile dni wykluwaja sie zabki? Bo ja bym chciala juz...

Caro czytalam odnosnie siusiaczkow, ze dopoki dziecko nie ukonczy roczku, nic tam sczzegolnego sie nie robi
A jak koniecznie chcesz zbadac anatomie meskich genitaliow to polecam osobistycznego tzta oczywiscie Twojego

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Aguśka jak fajnie,że jesteś Dobrze,że dysk,a szczegolnie dane uratowane.Podziwiam jak reszta dziewczyn pracującą mamuskę.Taka przca wymaga poswięceń i napewno jest męcząca,ale ty dajesz radę.Życzę Filipkowi,aby ząbki wyszły szubciutko. Piękne zdjęcia i podpowiedzialaś mi prezent,a myślałam,że nasze maluchy są jeszcze za małe na taki basen

praca meczaca ale nie jest tak strasznie jak myslalam, fakt po nocy umieram i marze tylko o snie, nie wiem skad znajduje sily dla malego ale skads chyba z kosmosu one sa
odnosnie basenu, teraz jeszcze pewnie nie wykorzystuje go maksymalnie, mysle ze jak podrosnie to dopiero bedzie dla niego frajda
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguśka, wreszcie się odezwałaś Super że sobie radzicie, podziwiam Cię strasznie Cieszę się że odzyskaliście dane i nie pochłonęło to tyle kasy ile zapowiadało się na początku. A Filipek przesłodki w tych piłeczkach a jak pięknie klęczy Mam nadzieję że będziesz mogła teraz częściej zaglądać
jak tylko cos stalego podlaczymy bede czesciej bo juz sie odwyczailam od tego nalogu jakim jest wizaz
Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Aguśka - jesteś Cieszę się, że u Was wszystko w miarę w porządku. Trzymam kciuki za szybkie wyklucie się ząbków Świetny prezent dostał Fifi, a w piżamce wygląda bosko Ale ostatnie zdjęcie - cudo Ślicznie wyglądasz Aguś
dziekujemy
Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Byliśmy dzis na kolejnej kontroli w rehabilitacji. Pani doktor Małomówna z okazji że byłam z tżetem przemówiła: w tym wieku oczekujemy od dziecka żeby się przewracało na brzuszek, podpierało na dłoniach i wyprostowanych przedramionach i kręciło w kółko.Na siedzenie jeszcze ma czas. No to się nie przejmuje

Aguśkaa super że się odezwałaś, Filipek cudnie wyglada w tej pidżamce, mysle sobie że musicie cieplutko mieć w domku skoro Fifi bez skarpetek
na wszystko jest czas a my czesto niepotrzebnie sie martwimy tym ze nasze bobasy czegos tam nie robia...
kazde dziecko jest indywidualne i np moj dopiero teraz przewraca sie z pleckow na brzuszek a na odwrot dalej nie chce chociaz juz jest blisko a poza tym 2 m-ce temu sie przewracal i przestal...
za to teraz pelza okreznie do tylu i w przod no i ta pupcie podnosi..
no tez ostatnio zauwazylam, jak ciagnie sie za cos jak jest w pozycji polsiedzacej i podnosi sie do siedzenia i trzymajac sie siedzi hehe smiesznie to wyglada
a w domku mam bardzo cieplusio (kaloryfery) ale mimo to w dzien zakladam mu skarpeteczki bo jednak stopki mu sie szybko ochladzaja.
Ale na noc juz mu daje swobode, przykrywam dobrze nozki koldra i zawsze ma rano cieplutkie (na szczescie sie bardzo nie rozkopuje)
SZYMONEK

Stary 2009-11-30, 22:01   #4979
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

cinusiowa gdzie ty pracujesz, jesli mozna

Stary 2009-11-30, 22:02   #4980
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
a w domku mam bardzo cieplusio (kaloryfery) ale mimo to w dzien zakladam mu skarpeteczki bo jednak stopki mu sie szybko ochladzaja.
Ale na noc juz mu daje swobode, przykrywam dobrze nozki koldra i zawsze ma rano cieplutkie (na szczescie sie bardzo nie rozkopuje)
Ja mam ten problem z Niną. U nas bardzo coepło, bo jest centralne z miasta grzeją więc nie muszę nic włączać, wyłączać, dokładać do pieca ale Nina w nocy się rozkopuje bardzo i wtedy nóżki się wychładzają bardzo, a ona wtedy budzi się.... Nie wiem co zrobić, żeby się nie odkrywała, bo spanie bez skarpetek na pewno jest zdrowsze przynajmniej dla stopek, bo chociaż wtedy by mogły pooddychać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości