![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
Nigdy sie zbytnio nie przejmowalam tym, ze mam tlusta cere. Zaakceptowalam, ale tez nigdy nie szukalam sposobu na leczenie, zapobieganie itp. Stosowalam metode chyba dosyc stara: rzadsze mycie wlosow tlustych jest lepsze, mniej sie wtedy tluszcza. Teraz juz sama nie wiem, czy to byl dobry pomysl. Ludzie myja wlosy codziennie i zyja. W swoim zyciu mam dosc duzo stresow, a teraz jeszcze to. Wiem, ze po czesci geny moga by odpowiedzialne, wiem tez ze stres moze dzialac swoje. Skoro we krwi nie ma niczego niepokojacego, byc moze hormony sa sprawcami. Jestem za stara, by mowic, ze to w 100% hormony, i za mloda by powiedziec, ze to tez hormony grajace w przekwitaniu. Nie mialam zadnych powaznych schorzen w swoim zyciu, nie lezalam w szpitalu ani nie przechodzilam dlugiego leczenia na nic. Nie mialam wydarzen traumatycznych, ale stres w jakim zyje od 2 lat moze mnie powoli zabija... i to sa jego skutki. Czytalam na ktorejs stronie, ze mycie najprostszym szamponem jest dobre. Jakie to sa szampony? Biore prosty cynk, moze faktycznie powinnam kupic zelazo. Gdzies czytalam o kwasie foliowym, i tabletkach z pokrzyw. Czy warto? Wyczytalam tez, ze plukanie wlosow w occie jablkowym jest dobre. Co dokladnie polecicie?
@Marie Madaleine - jak ty sie opiekujesz swoim wlosami? U mnie ostatnio pojawiaja sie grudki na skorze glowy, ktore znikaja wraz z przyjsciem miesiaczki. 1,5 roku bylam tez na antykoncepcji, ale zerwalam z nia 2 lata temu. Dzieci jak narazie zadnych nie urodzilam, wiec tego winic tez nie moge. |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 527
|
Od oko³o 4 miesiêcy zacz±³ siê mój problem z wypadaniem w³osów a raczej ³ysieniem. Kilka lat temu bardzo ciê¿ko zachorowa³am i do dzisiaj przyjmuje mnóstwo leków. Podejrzewam, ze mam ca³kowicie zniszczon± florê bakteryjn± w jelitach i ¿o³±dku. Na dzieñ dzisiejszy przyjmuje ambio probiotyk, biotebal, skrzypovitê oraz magnez z wapniem i cynkiem. Do mycia w³osów u¿ywam szamponu Vichy aminexin. Przyjmuje te suplementy od oko³o 2 miesiêcy i ¿adnych efektów. W³osy bardzo szybko siê prze¿edzaj±.
Jakie dodatkowe badania mogê zrobiæ? Dodam, ¿e sytuacja jest bardzo powa¿na.
Edytowane przez britnay Czas edycji: 2012-05-21 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 005
|
Cytat:
![]() Siedzialam dzis 2,5h z Sesa, pozniej zrobilam peeling cukrowy z szamponem Eva Natura do wypadajacych... Nastepnie posiedzialam 45 min z maska pod czepkiem no i przy czesaniu znow tona wyleciala. Nie mam juz sily. Kiedys taka ilosc wlosow, jak teraz jednorazowo, zbierala mi sie na szczotce po tygodniu czesania kilka razy dziennie. Jak tylko zrobie cos wiecej niz umycie (skalpu szamponem a wlosow najlepiej odzywka) i nalozenie odzywki d/s na chwile to od razu mocniej wypadaja. Odechciewa mi sie dbac o te kud³y ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
Przejrzyj w±tek to ogólnie zobaczysz co ju¿ by³o u¿ywane przez wszystkich. Ja wiele u¿ywa³am i nie pomog³o ( Vichy szampon, ampu³ki, Innoev ) aktualnie od ponad miesi±ca pijê dro¿d¿e, skrzyp i pokrzywê - mam zamiar piæ 3 miesi±ce i przerwa. Z suplementów ³ykam tran, magnez, oraz vitapil ( ale za krótko by stwierdziæ czy dzia³a ) wcieram 2 opakowanie Radicalu i po tym skoñcze bo nie pomaga. Na noc stasujê Khadi przed myciem. Od Trychologa mam peeling sprowadzany z W³och , ale nie taki co siê trze jak na skórê cia³a, tylko 10 min przed myciem polewam g³owê i sam oczyszcza naskórek ( u¿ywam po to gdy¿ mam lekko ³ojotokow± skórê g³owy i by wcierki mog³y siê dostac do cebulek ) a szampon Pharmaceric do wypadaj±cych u t³ustych. Po Radicalu mam u¿ywaæ loxon 2% , ale nie bêdê gdy¿ siê bojê ,¿e jak zacznê to ju¿ nigdy nie przestanê. Teraz czekam 2 miesi±ce czy to co¶ podzia³a jak nie to szukam dermatologa nowego i bêdê znów inaczej walczyæ.
PS: Wczoraj spotka³am siê ze znajomo±, która mia³a zawsze gêste w³osy a tutaj nagle o po³owe mniej - powiedzia³a ,¿e strasznie jej wypada³y a problemem by³a zbyt du¿a dawka karotenu! Teraz siê unormowa³o gdy odstawi³a belisse sun. Ja sie nie opalam wiêc nic takiego nie jad³am nigdy, ale mo¿e wam siê przyda taka informacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
Cytat:
Marie, z tym loxonem to nie jest czasem tak, ¿e owszem wypadaja po odstawieniu ale tylko przy androgenowym? Ja rok temu bardzo obficie uzywalam, na pewno zaros³y mi po nim zakola, choc spryskiwalam tez tyl. Po odstawieniu nie zauwazylam wcale wiekszego wypadania, choc powinnam bo mialam problemy z androgenami. wyniki badan hormonów juz masz? co bada³as? Edytowane przez nombre Czas edycji: 2012-05-22 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zadomowienie
|
Tak pisa³am ju¿ wcze¶niej ,¿e wszystko wysz³o niesamowicie dobrze. Ca³e ¿ycie by³am bardzo zdrowa i dalej tak jest. Najgorsz± moj± chorob± by³ kac
![]() Mo¿e jednak jak nic za miesi±c dwa nie poskutkuje to spróbuje ten Loxon 2% skoro piszesz ,¿e nie wypadaj± po odstawieniu - bo ja siê tego w³a¶nie strasznie obawiam by wiêkszej krzywdy nie zrobiæ ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
Wczoraj przeczytalam kilkadziesiat stron i sie poddalam.. Troche tego duzo, a kazda ma inne pomysly, inne proby, inne doswiadczenia... Kupilam sobie zelazo wzbogacone witamina C, oraz tabletki homeopatyczne na lamliwe paznokcie i wypadajace wlosy (paznokcie mam twarde i szybko mi rosna). Udam sie do lekarza w odpowiednim czasie i bede chciala sprawdzic te hormony. Zeby chociaz te wlosy przestaly mi wypadac, to byloby juz dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 130
|
Hey
![]() myjê w³osy codziennie bo nie mam wyj¶cia Od miesi±ca stosuje tabletki Revalid ,dermenê szampon na przemian z klorane z pokrzywy, dodatkowo posz³am w koncu do dermatologa powiedzia³a ze to prawdopodobnie przez hormony które stosowa³am i odstawi³am :/ przepisa³a mi dodatkowo: - biotyna do ssania polecam bardzo dobra -galacet do picia -loxon ![]() ![]() Kaza³a zrobiæ równie¿ badania Hormonów tarczyny, testosteron i progesteron plus ¿elazo ![]() Co do loxonu naczyta³am siê ze po odstawieniu wypadaj± wiêc sie boje go stosowaæ , le¿y na pó³ce. Pijê te¿ pokrzywê. Zastanawia³am siê nad od¿ywk± WAX do wypadaj±cych w³osów ale nie wiem czy nie beda mi sie t³uscic jeszcze bardziej bo ja sie wmasowuje w skóre g³owy??? Skoncze dermene to chyba sakupie Sobordin podobno dobry...
#4960 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
Cytat:
![]() ![]() jakie to by by³y ogólne koszty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
A wiecie co, ¶ledzê dalej ten w±tek i zauwa¿y³am, ¿e du¿o osób wspomina o magnezie - jego brak te¿ mo¿e byæ sprawc± os³abionych w³osów. Nie pamiêtam dok³adnie od kiedy, ale prawie na pewno w styczniu/lutym ju¿ pi³am regularnie kawê, kiedy¶ to tylko "okazjonalnie" pija³am, obecnie jedna rano to pewniak, pó¼niej 90% ¿e wypijê drug± po obiedzie - zbli¿a siê sesja wiêc 100% ¿e wypijê drug±
![]() Razem z wyczesywaniem sterty w³osów, powróci³y krostki na ramionach - kiedy¶ d³ugo z tym walczy³am, bra³am jakie¶ tabletki typu skrzypovita, pomog³o, pó¼niej przesta³y dzia³aæ, ale problem prawie znikn±³ i mia³am spokój. Jak problem powróci³ to bra³am nowy wynalazek Zincuprin, ale szczerze po wykorzystaniu ca³ego opakowania nawet najmniejszej zmiany nie zauwa¿y³am i zniechêci³am siê. Ale wracaj±c do w³osów i kawy (która zdajê sobie sprawê wyp³ukuje sporo z organizmu) mo¿e ona a¿ w takim stopniu przyczyni³a siê do obecnych problemów., mo¿e akurat mój organizm tak zaskakuj±co na to reaguje? Póki co od 5 dni (wtedy wziê³am siê za siebie) biorê ten Biotebal 5 i myjê w³osy szamponem z wyci±gu z bia³ego ³ubinu, mo¿e to sugestia ale mam wra¿enie, ¿e krosty zaczê³y siê wysuszaæ i jakby no nie przybywa ich (dziwne bo tabletki mia³y byæ na w³osy a nie skórê ![]() O jaki¶ efektach w kwestii wyczesywania / wypadania w³osów bêdê mog³a powiedzieæ dopiero za miesi±c jak wykorzystam tabletki, wstêpnie rozeznam siê czy to co robiê w moim przypadku jest wystarczaj±ce. Póki co jestem dobrej my¶li i staram siê nie byæ takim nerwusem je¶li chodzi o temat w³osów. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Kirino, jakiej firmy jest ten szampon z bia³ego ³upianu?
Te krostki na ramionach nie wychodz± Ci od s³oñca? Ja tak mam czêsto... |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 752
|
Dobry na wypadaj±ce w³osy jest szampon z firmy farmona w takiej nieduzej buteleczce i capivit w³osy z kuracji doustnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Chcia³am napisaæ swoje pierwsze wra¿enia ze stosowania szamponu Pharmaceris H Keratineum. Otó¿ niedok³adnie myje w³osy, muszê bardziej uwa¿nie rozprowadzaæ go ni¿ inne szampony, bo je¶li tak nie zrobiê to mam lekko niedomyte w³osy. Jednak to nie jest tak wa¿ne, czekam na pozytywny rezultat w postaci zmniejszenia wypadania w³osów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nombre powiedz mi proszê czy po tym loxonie przesta³y wypadaæ Ci w³osy czy tylko jak wspomnia³a¶ wyros³y nowe? Bo nie wiem czy siê za niego brac bo akurat nowe w³osy to widzê ,¿e mi rosn± . Nie s± to zabujcze ilo¶ci, ale jednak wiêc najbardziej szukam czego¶ co zwalczy wypadanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No w³a¶nie nie wiem dlaczego tak nie domy³... Dwa razy mia³am takie wra¿enie, tylko, ¿e ja jestem przyzwyczajona do delikatnego mycia, mo¿e dlatego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 251
|
ile przypadków, tyle rozwi±zañ.
mnie loxon nie pomóg³, ale zaszkodzi³. etap lnienia i kolejne wypadanie po odstawieniu zrobi³y u mnie spustoszenie, a przyrostu - ani trochê. biorê od 2 mscy spirulinê i olejek z wiesio³ka - zero efektów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisze ze starasz sie nie zwiazywac wlosow, czy ich nadmierne wiazanie moze samo w sobie doprowadzac do ich wypadania? Mysle tez nad zmiana szamponu na jakis bardziej naturalny biora pod uwage lojotok i lupiez jaki u mnie wystepuje. Myslalam o szamponie na bazie drzewa herbacianego, i oczywiscie Nizoralu... Jakies sugestie badz ostrzezenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest Yves Rocher, Anti-Chute, Anti-Hair Loss https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47882,anti-chute-anti-hair-loss-shampoo.html W moim przypadku daje rade i je¿eli po zu¿yciu ca³ej buteleczki efekt nie minie, to kupiê drug±. A krosteczki wyskakuj± same z siebie, na pewno nie od s³oñca (odpukaæ w niemalowane po Biotebal'u widzê poprawê^^) Cytat:
Ostatnio us³ysza³am, ¿e bardzo popularne (ja jako¶ pierwszy raz o tym s³yszê) jest u¿ywanie kawa³ku rajstopy albo poñczochy zamiast gumki. S± delikatniejsze, nie rw± w³osów przy ¶ci±ganiu i tak mocno ich nie szarpi± w trakcie noszenia. Mam zamiar wypróbowaæ to w praktyce, bo jednak nie wyobra¿am sobie np. s³onecznej jazdy rowerem z wiatrem lub te¿ jego brakiem w rozpuszczonych w³osach. Edytowane przez Kirino Czas edycji: 2012-05-24 o 17:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 376
|
gdzie go mo¿na kupiæ?
#4972 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 005
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Raczkowanie
|
Wiesz co, moja ciocia zapisa³a siê do nich i zamówi³a mi to.
Maj± te¿ oficjaln± stronê gdzie s± adresy ich salonów Kod:
http://www.yves-rocher.com.pl/salony_urody_yves_rocher Cytat:
"Sk³adnik aktywny Bia³y ³ubin bio o w³a¶ciwo¶ciach zapobiegaj±cych wypadaniu w³osów. Pochodz±cy z regionu Morza ¦ródziemnego i z Ameryki Po³udniowej bia³y ³ubin jest ro¶lin± powszechnie uprawian± w Europie. Wyci±g z ziaren bogaty w proteiny i lipidy ma w³a¶ciwo¶ci zapobiegaj±ce wypadaniu w³osów. Wyci±g ten jest równie¿ znany ze swych w³a¶ciwo¶ci stymuluj±cych mikrokr±¿enie skórne. Bia³y ³ubin wyselekcjonowany przez Naukowców Laboratorium Yves Rocher pochodzi z ekologicznych upraw. Sk³adniki pochodzenia ro¶linnego : wyci±g z bia³ego ³ubinu z ekologicznych upraw, baza myj±ca pochodzenia ro¶linnego. Formu³a bez silikonu dziêki czemu w³osy s± lekkie i miêkkie." Generalnie to samo mo¿na znale¼æ na naklejce w jêzyku polskim, któr± umie¶cili z ty³u butelki. Czyli tyle ile powinni¶my wiedzieæ "³ubin, super extra, egzotyczne pochodzenie i zaje**sto¶æ owej ro¶linki" ![]() aqua, ammonium lauryl sulfate, polyacrylate-1, crosspolymer, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, coco-glucoside, glycol distearate, glyceryl oleate, parfum, sodium benzoate, glycerin, citric acid, polyquaternium-10, guar hydroxypropyltrimonium chloride,glyceryl stearate, lupinus albus seed extract, sodium chloride, salicylic acid, aesculus hippocastanum seed extract, geraniol to by by³o na tyle, mam nadziejê, ¿e dobrze spisa³am. Mi osobi¶cie ma³o co mówi± te sk³adniki, zreszt± nigdy nie interesowa³am siê sk³adem szamponów, ale w³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e na stronie zdrowe-kosmetyki mo¿na znale¼æ opisy ww magii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Raczkowanie
|
No to dziekujemy za sklad... Moze warto sprobowac. Gorzej jak bedzie robil siano z wlosow i doprowadzal do ich wytargywania przy czesaniu.
Edytowane przez Zielonooka__ Czas edycji: 2012-05-24 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
Ja mia³am siano po szamponie z pokrzywy, firmy Barwa Zielona to by³a jedna wielka masakra przy rozczesywaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
Czy ten szampon mozna stosowac na przetluszczajace sie wlosy? Czy on pomaga w kwestii swedzacej skory glowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 668
|
Hej dziewczyny! Dzisiaj zmy³am olej Alterra po ca³onocnym olejowaniu i siê przerazi³am, ju¿ jaki¶ czas wypadaj± mi w³osy, ale teraz to by³a przesada..Ju¿ nie wiem co mam robiæ..Niby mam gêste w³osy, ale czuje ¿e jest ich coraz mniej..
![]() Nie chcê straciæ w³osów. Proszê pomó¿cie! Ps. kiedy¶ u¿ywa³am Dermeny-szampon i od¿ywka, ale nie pomog³o, by³am u dermatologa i na badaniach krwi, okaza³o siê ¿e mam za ma³o ¿elaza, wiêc ³yka³am w tabletkach, pó¼niej jeszcze witaminy B6 i B12, ale pani powiedzia³a, ¿e jak przestanê je braæ (tzn. jak siê skoñcz±) to ju¿ nie powinny wypadaæ..A tu co? Nadal wypadaj± i to jeszcze bardziej ![]()
#4979 |
Raczkowanie
|
Nagle wypadniecie wiekszej ilosci wlosow nie swiadczy o tym, ze kosmetyk czy lekarstwo nie dziala, podobnie jak zmniejszenie wypadania nie swiadczy o tym, ze dany kosmetyk pomogl. Jak sie uzywa wielu specyfikow w tym samym czasie, to trudno stwierdzic, ktory z nich winien, i czy na pewno to on czy tez nie organizm cos znowu wymyslil. Mi np od ostatniego umycia leci jakos mniej wlosow, szampon ten sam, proces ten sam, biore zelazo od 3 dni, chyba nie powinnam wierzyc, ze to juz taki szybki efekt...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podpowiedzcie mi - która¶ z Was u¿ywa³a ju¿ mo¿e maski seboradin przeciw wypadaniu w³osów? Obecnie stosujê z garniera, oraz alterrê - jednak nie s± to produkty stricte przeznaczone do pielêgnacji w³osów wypadaj±cych. Jak ju¿ dzia³aæ to na wszystkich frontach a ten pozosta³ tylko jeszcze po nieudanym eksperymencie z Wax-em ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.