Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 16:40   #4951
Mirusiaa
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
pomogłas, ale jednoczescie przeraziłas. Nie umiem jeszcze jesc caly dzien duzo i rozsadnie (=bez wpychanie i przejadania). jem albo cały dzien nie za duzo i tylko jeden posiłek wiekszy (jak dzis) ewentualnie kcal dobijam waflami, bo czuje sie bezpiecznie je jedzac, nawet w ogromnych ilościach, albo cały dzien na siłe wpycham jedznie (nie kompuls, bo nie czuje tej potrzeby wpychanie, ale wiem, ze jak nei zjem to nei przytyje, jem wtedy z rozsadku, ale strasznie duzo i nastepnego dnia zwijam sie z bólu i nie jem prawie nic - nie jestem w fizycznie w stanie to zrobic...) Boje sie szczerze tez jesc duzo, bo wiem, ze nie bede w stanie (i psychicznie i fizycznie) juz zawsze jesc duzo i gdy troche ogranicze i zaczne chudnac to skonczy sie strasznie.

Generalnie p mnie przerasta, nie chce tyc, ja tego nie potrzebuje (narazie) i robie to tylko i wyłacznie dla rodziców, i tak, wiem, ze to nie o to chodzi i, ze tak nie wyzdrowieje..
Rozumiem.. ale musisz się przełamć chociaż trochę.. staraj się.. sniadania jedz większe.. obiad i kolacje tak samo.. nie omijaj II śniadania..
Musisz zrozumieć, że to wszystko będziesz robiła dla swojego zdrowia
Twoje zdrowie jest dla Twoich rodziców najważniejsze i dla Ciebie również powinno być

Więc jeszcze raz: postaraj zwiększyć ilość i jakość posiłków I nie myśl ciągle o jedzeniu, tylko znajdź sobie jakieś zajęcie i jedz to na co masz ochotę I nie zapychaj się tymi waflami ryżowymi Powodzenia!

Ps: I nie chciałam Cię przerazić
Póki masz siłę, jeszcze nic nie jest stracone!
Mirusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:49   #4952
latino18
Raczkowanie

U:
sn:dwie kromki razowca z pastella krewetkowa i pomidorem,herbata zielona
2sn:2 jabłka,nektarynka,morela, twarozek domowy
o:pierogi z kapusta (z 6)
p:pasek czekolady z advocatem,acitimel wieloowocowy
k:sos z fasolką z puszki i swieza,kasza gryczana
po:alkoholu troche

latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 17:52   #4953
Florida
Raczkowanie

rogal mleczny z sucha krakowska
3 jabłka
cappucino
joghurt activia = 150 kcal
kabanos drobiowy
bulka grahamka z poledwica sopocka

i jeszcze niedlugo moze bedzie banan ;]
oceni ktos?
Florida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 17:55   #4954
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florida Pokaż wiadomość
rogal mleczny z sucha krakowska
3 jabłka
cappucino
joghurt activia = 150 kcal
kabanos drobiowy
bulka grahamka z poledwica sopocka

i jeszcze niedlugo moze bedzie banan ;]
oceni ktos?
gdzie tu obiad?

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 17:58   #4955
Florida
Raczkowanie

kabanos i jogurt byly mniej wiecej w porze obiadu
Stary 2010-08-05, 17:59   #4956
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Florida Pokaż wiadomość
rogal mleczny z sucha krakowska rogal mleczny to węgle proste, a lepiej byłoby zjeść np. ze 2-3 kanapki z ciemnego chleba.
3 jabłka to nie jest posiłek.
cappucino to nie jest posiłek.
joghurt activia = 150 kcal jw.
kabanos drobiowy jw.
bulka grahamka z poledwica sopocka tu już lepiej, ale jeśli to redukcja, to kolacja powinna być białkowa/białkowo-tłuszczowa.

i jeszcze niedlugo moze bedzie banan ;] na redukcji lepiej jeść owoce do południa.
oceni ktos?
redukcja? nie ma białka, nie ma nnkt, nie ma warzyw ani obiadu. niedobrze.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 18:03   #4957
Chibiusa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kahve19 Pokaż wiadomość
Ehem, wlasciwie to tyle samo . Wiadomo nie licze dokladnie kcal,tylko tak bardziej na oko,np nie licze warzyw typu ogorek,pomidor itd.
Musze sie wreszcie zwazyc,i ocenic czy juz wychodzic na powaznie czy jeszcze nie. Chociaz optycznie jest duzo lepiej niz bylo

Jak podkrecic metabolizm zeby moc wiecej jesc i utrzymywac wage ?
Sport jak rozumiem ma tu duze znaczenie? Bialko? chociaz ja go i tak jem sporo- wiesniak,ryby,wedlina z kury, czesto jajka.
Co jeszcze robic zeby podkrecic metabolizm?
hmm bardzo dobrze podkręca metabolizm trening siłowy całego ciała, albo interwałowy, albo przeplatana intensywność w aerobach. Można sobie robić jakieś krótkie intensywne sesje 10 minutowe-to też bardzo wpływa na EPOC Ogólnie to masz zbilansowaną dietę, ale spożywasz za mało kcal,radziłabym powoli dodawać,żeby się metabolizm nie spowolnił,jeśli długo ciągniesz na takiej dawce.
Chibiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 18:03   #4958
Florida
Raczkowanie

postaram sie, moze nastepnym razem bedzie lepiej ;]
dzieki
Stary 2010-08-05, 18:21   #4959
nosekk86
Raczkowanie

U:

1. owsianka z 4 łych płatków owsianych górskich (uprzednio zalanych inką ) na szklance mleczka 2%, z 1 łychą otrąb pszennych, ok. 3/4 banana, 1 łychą wieśniaka, 1 łychą fitelli kokosowej i łyżeczką wiórek kokosowych ; herbata zielona

2. bułka żytnia z masłem, szynką gotowaną, pomidorem i sałatą lodową

3. ziemniaczki (3), mielony kotlet z piersi kurczaka z cebulką, podsmażony na oleju a później utuszony w.s.w, zaprawionym mąką, kalafior (nie cały rzecz jasna ) podsmażony z łyżeczką "soli" i bułką tartą; herbata zielona

4. serek homogenizowany naturalny (125g.) z łyżką rodzynek; nektarynka

5. ciemna bułka obklejona słonecznikiem-pół z "solą", szynką drobiową, ogórkiem, papryką, rzodkiewką i sałatą lodową; pół z "solą", pl. sera żółtego, rzodkiewką, pomidorkiem i sałatą lodową (jednym słowem fuuura warzywek tutaj wpadła ); herbata zielona

jakaś ocenka?
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 18:33   #4960
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Moje początkowe R

Dzisiaj:
śniadanie: jajecznica z 2 jaj z szynką i cebulką + kubek mleka
obiad: 2 mielone + serek wiejski 200g z pieprzem + 3 ogórki(średnie)
trening: 35 minut marszobiegu w domu 8 min abs, buns, arms & stretch
po: miseczka krupniku
podwieczorek: znów jajecznica jak z śniadania (tż miał ochotę)
kolacja: wiejski z pomidorem ok. 250g

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:04   #4961
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
bosko bosko bosko
wpraszam się do Ciebie
zapraszam
Cytat:
Napisane przez mzai25 Pokaż wiadomość
Gratuluje cudnie jest nie przyczepiam się do niczego jak coś to pisz na pw, jestem specjalistą od Porządnego P wkońcu musiałam odzyskać 20kg
Dziękuję współczuję Ci,czytałam poprzednie części i pamiętam jaki miałaś problem z wzrostem wagi a ile mi pozostało...hm myślę,że tak 46-50 będzie ok, zależy przy jakiej wadze dostanę okres i jak się będę czuła itp

P:
I. Omlet pizzowy - z serem, warzywami, pieczarkami
BF&CF na mleku 3,2% z bananem,musem brzoskwiniowym, pistacjami
II. 3 kromy chleba żytniego z masłem, serem, pomidorem
Lu Go kakaowe maczane w serku homogenizowanym nat.
III. Ziemniaki pieczone, pierś z kurczaka panierowana&smażona w kawałkach, warzywa skropione oliwą
kawa mrożona z lodami pistacjowymi,mlekiem i cukrem
IV. Naleśniki razowo-żytnie z; dżemem truskawkowym, nutellą&bananem, musem z kiwi +kilka papierówek
V. Frytki z ketchupem i miseczka rzodkiewek

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
U:

1. owsianka z 4 łych płatków owsianych górskich (uprzednio zalanych inką ) na szklance mleczka 2%, z 1 łychą otrąb pszennych, ok. 3/4 banana, 1 łychą wieśniaka, 1 łychą fitelli kokosowej i łyżeczką wiórek kokosowych ; herbata zielona

2. bułka żytnia z masłem, szynką gotowaną, pomidorem i sałatą lodową

3. ziemniaczki (3), mielony kotlet z piersi kurczaka z cebulką, podsmażony na oleju a później utuszony w.s.w, zaprawionym mąką, kalafior (nie cały rzecz jasna ) podsmażony z łyżeczką "soli" i bułką tartą; herbata zielona

4. serek homogenizowany naturalny (125g.) z łyżką rodzynek; nektarynka

5. ciemna bułka obklejona słonecznikiem-pół z "solą", szynką drobiową, ogórkiem, papryką, rzodkiewką i sałatą lodową; pół z "solą", pl. sera żółtego, rzodkiewką, pomidorkiem i sałatą lodową (jednym słowem fuuura warzywek tutaj wpadła ); herbata zielona

jakaś ocenka?
Ładnie

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 19:21   #4962
Falsify
Raczkowanie

Dzisiejsze RRRRR

Śniadanie: owsianka (40g), na mleku (0,5%), garść orzechów nerkowca, 50g chudego twarogu, dwa kiwi
II śniadanie: sałatka: pół puszki tuńczyka, pół pomidora, ćwierć papryki, ogórek konserwowy, zielona cebula; kromka chleba żytniego (50g)
Lunch: taka sama sałatka
Obiad: smażony indyk (niestety nie dało się go dokładnie oddzielić od sosu, w którym się dusił, więc trochę go też musiałam zjeść), kasza kus-kus z warzywami, ogórek konserwowy, pomidor, kilka plastrów smażonego bakłażana;
Przekąska: marchewka
Kolacja: resztka mięsa z obiadu (50g), twarożek (50g), pół puszki zielonego groszku, pomidor, pół papryki

Proszę o ocenę

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona

Edytowane przez Falsify
Czas edycji: 2010-08-05 o 19:23
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:21   #4963
lovelykate
Rozeznanie

U (?)
Śniadanie: Owsianka - 3 łyżki owsianych, 1 łyżka jogurtu naturalnego, garść musli, łyżka suszonych bananów, garść żurawiny, pół banana, suszona gruszka, cynamon
II Śniadanie: Jajko + pomidor + cebula + pół ogórka + łyżka jogurtu naturalnego
Obiad: Łazanki z kwaśną kapustą i pieczarkami (około 70g makaronu przed ugotowaniem)
Podwieczorek: Jogobella panna cotta jagodowa z garstką borówek
Kolacja: Bułka cienko z masłem (nie umiem się na razie przekonać), sałatą,szynką drobiową,almette pomidorowym,2 plastrami pomidora,plastrami rzodkiewki,ogórka konserwowego i posypane bazylią, a druga z masłem orzechowym

Lepiej?

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:23   #4964
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Moje U :
Śniadanie:
1 kromka żytniego razowego posmarowany osełką czosnkową jajko na twardo
1 kromka żytniego razowego z masłem i dżemem truskawkowym
1 szklanka bran fleksów wymieszana z garstką figuraków pestkami dyni zalane szklanką mleka
nektarynka

Śniadanie 2:
100g borówek
100-150gmalin
nektarynka
jogurt jogobella bananowa 150g

Obiad:
Pierś z kurczaka smażona-poduszona na oliwie z oliwek wraz z czosnkiem , połową papryki,cebulką + 3 łyżki ryżu brązowego + warzywa troche kalafioru,cukini,fasolki

Kolacja:
1 kromka pumpernikla z almete i pomidorem + 2 marchewki

I jak dziś?
Podbijam

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:26   #4965
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
U (?)
Śniadanie: Owsianka - 3 łyżki owsianych, 1 łyżka jogurtu naturalnego, garść musli, łyżka suszonych bananów, garść żurawiny, pół banana, suszona gruszka, cynamon Miało być więcej płatków, cały jogurt i cały banan.
II Śniadanie: Jajko + pomidor + cebula + pół ogórka + łyżka jogurtu naturalnego Tu powinna być jakaś buła z masłem i szynką na zagrychę.
Obiad: Łazanki z kwaśną kapustą i pieczarkami (około 70g makaronu przed ugotowaniem) Malutko, makaron trochę kalorii miał, ale kapusta i pieczarki tyle co nic.
Podwieczorek: Jogobella panna cotta jagodowa z garstką borówek To jako deser mogłoby być, a tak powinnaś dorzucić z dwie garści orzechów i całe pudełeczko borówek.
Kolacja: Bułka cienko z masłem (nie umiem się na razie przekonać), sałatą,szynką drobiową,almette pomidorowym,2 plastrami pomidora,plastrami rzodkiewki,ogórka konserwowego i posypane bazylią, a druga z masłem orzechowym Też nie za dużo. Chyba, że bułka miała 100 g, a mała orzechowego było sporo. Inne szynki ci nie smakują?

Lepiej?
Niestety, nie jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
U:

1. owsianka z 4 łych płatków owsianych górskich (uprzednio zalanych inką ) na szklance mleczka 2%, z 1 łychą otrąb pszennych, ok. 3/4 banana, 1 łychą wieśniaka, 1 łychą fitelli kokosowej i łyżeczką wiórek kokosowych ; herbata zielona Ładnie, ale mogłaś dać całego banana i więcej wiórek (wszystko co kokosowe jest pycha).

2. bułka żytnia z masłem, szynką gotowaną, pomidorem i sałatą lodową Fajno.

3. ziemniaczki (3), mielony kotlet z piersi kurczaka z cebulką, podsmażony na oleju a później utuszony w.s.w, zaprawionym mąką, kalafior (nie cały rzecz jasna ) podsmażony z łyżeczką "soli" i bułką tartą; herbata zielona Śliczny obiadek.

4. serek homogenizowany naturalny (125g.) z łyżką rodzynek; nektarynka Nie za dużo, ale najważniejsze, że coś wpadło. Mogłaś dorzucić trochę orzechów, bo mało NNKT widzę.

5. ciemna bułka obklejona słonecznikiem-pół z "solą", szynką drobiową, ogórkiem, papryką, rzodkiewką i sałatą lodową; pół z "solą", pl. sera żółtego, rzodkiewką, pomidorkiem i sałatą lodową (jednym słowem fuuura warzywek tutaj wpadła ); herbata zielona I znów ślicznie.

jakaś ocenka?
Nie ma się do czego przyczepić, ślicznie.

Cytat:
Napisane przez Izaczka Pokaż wiadomość
zapraszam

Dziękuję współczuję Ci,czytałam poprzednie części i pamiętam jaki miałaś problem z wzrostem wagi a ile mi pozostało...hm myślę,że tak 46-50 będzie ok, zależy przy jakiej wadze dostanę okres i jak się będę czuła itp

P:
I. Omlet pizzowy - z serem, warzywami, pieczarkami
BF&CF na mleku 3,2% z bananem,musem brzoskwiniowym, pistacjami
II. 3 kromy chleba żytniego z masłem, serem, pomidorem
Lu Go kakaowe maczane w serku homogenizowanym nat.
III. Ziemniaki pieczone, pierś z kurczaka panierowana&smażona w kawałkach, warzywa skropione oliwą
kawa mrożona z lodami pistacjowymi,mlekiem i cukrem
IV. Naleśniki razowo-żytnie z; dżemem truskawkowym, nutellą&bananem, musem z kiwi +kilka papierówek
V. Frytki z ketchupem i miseczka rzodkiewek
Przecudny jadłospis, jest wszystko, co powinno być.
Życzę szybkiego dostania okresu.

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
Moje U :
Śniadanie:
1 kromka żytniego razowego posmarowany osełką czosnkową jajko na twardo
1 kromka żytniego razowego z masłem i dżemem truskawkowym
1 szklanka bran fleksów wymieszana z garstką figuraków pestkami dyni zalane szklanką mleka
nektarynka Ładne i, co ważniejsze, urozmaicone śniadanko.

Śniadanie 2:
100g borówek
100-150gmalin
nektarynka
jogurt jogobella bananowa 150g Fajnie i kolorowo.

Obiad:
Pierś z kurczaka smażona-poduszona na oliwie z oliwek wraz z czosnkiem , połową papryki,cebulką + 3 łyżki ryżu brązowego + warzywa troche kalafioru,cukini,fasolki Ryżu mogłaś dać więcej, tak z 50g.

Gdzie podwieczorek?

Kolacja:
1 kromka pumpernikla z almete i pomidorem + 2 marchewki Mało, nie było podwieczorku, więc mogłaś zjeść dwie kromy i np. jajecznicę.

I jak dziś?
Widać, że boisz się jeść po obiedzie. Nie jest źle, ale trochę musisz jeszcze popracować.

Cytat:
moje P (waga z rana 45,4 a wiec spadło o 1kg)

sn-kasza manna (3 łyżki kaszy, banan, na wodzie) cała paczka wafli ryżowych (375 kcal) śliwka Kasza manna na wodzie?! Koniecznie zamień ją na mleko 2%!Nie zapychaj się waflami, tylko lepiejzjedz ze dwie kromki chleba razowego z dodatkami takim, jak lubisz.
ob-placki marchewkowe (2 marchewki, 1 jajko i 1 białko, 3 łyżki otrębów, koło 150 g jogurtu) z serkiem wiejskim (kolo 50g) i kilkoma garsciami płatków zdrowy błonnik+znów paczka wafli ryżowych Kto ci kradnie te żółtka, co? Obiadek mały. I znów paczka wafli?!Trzeba było zjeść jakieś ziemniaki, fasolkę szparagową i kotlety z jajek (jesteś wegetarianką nie?) .
pod-budyn (1,5 szklanki mleka, 3 łychy mąki ziemniaczanej, lyżka masła) z duza ilościa ciastek owsianych, biszkoptów, nerkowcór, lila starsów, płatków zdrowy błonnik, rodzynek (naprawde duuuuzo - pół paczki ciastek owsianych i pół opakowania biszkoptów, reszty tez nie załowałam) 2 małe kawałki bagietki z masłem orzechowym i serkiem wiejskim Tu okej, chociaż to wszystko takie poplątane z pomieszanym. Ale jak tak lubisz, to jedz.
kol-(narazie pekam, postaram sie zjesc cos, ale nie wiem co z tego bedzie...) Kolacja musi być, przeiceż nie było drugiego śniadania!

i jak?bardzo boje sie, bo najpierw tyje dużo z dnia na dzien , potem chudne znowu z dnia na dzien 1 kg, rodzice mi nie wierza i mówia, ze zygam i chowam jedzenie, nie wytrzymuje juz.. Jeśli ostatecznie puszcza mnie na wakacje, a na nich schudne to wysla mnie do szpitala, boje sie strasznie, prosze o jakies komentarze i rady.
Rodzice co najwyżej nich wyślą cię do psychiatry i psychologa. Szpital nie zawsze jest tak hop siup potrzebny. Wahania wagi są normalne i lepiej uświadom to rodzicom.

Cytat:
Generalnie p mnie przerasta, nie chce tyc, ja tego nie potrzebuje (narazie) i robie to tylko i wyłacznie dla rodziców, i tak, wiem, ze to nie o to chodzi i, ze tak nie wyzdrowieje..
A okres masz?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:00
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 19:33   #4966
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
U (?)
Śniadanie: Owsianka - 3 łyżki owsianych, 1 łyżka jogurtu naturalnego, garść musli, łyżka suszonych bananów, garść żurawiny, pół banana, suszona gruszka, cynamon
II Śniadanie: Jajko + pomidor + cebula + pół ogórka + łyżka jogurtu naturalnego
Obiad: Łazanki z kwaśną kapustą i pieczarkami (około 70g makaronu przed ugotowaniem)
Podwieczorek: Jogobella panna cotta jagodowa z garstką borówek
Kolacja: Bułka cienko z masłem (nie umiem się na razie przekonać), sałatą,szynką drobiową,almette pomidorowym,2 plastrami pomidora,plastrami rzodkiewki,ogórka konserwowego i posypane bazylią, a druga z masłem orzechowym

Lepiej?
Nie.

Stary 2010-08-05, 19:37   #4967
lovelykate
Rozeznanie

Winky, znikajac, dzięki za oceny. Kurcze, to śniadanie wychodzi na prawdę ogromne. Nie mogę się po nim unieść. Staram się, ale te cholerne wyrzuty. Do II śniadania miała być kromka razowo żytniego, ale nie dałam rady już wcisnąć. Ale staram się, choć może tego nie widać.

A jeszcze, czy mógłby ktoś obliczyć ile kcal wyszło? Bo nie wiem czy do 2000 doszło czy nie.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:41   #4968
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. 2 kromki razowca z : pasztetem profi, keczupem,serkiem rzodkiewkowym,cebulą,rzeż uchą,pomidorem,ogórkiem zielonym
  2. bardzo, bardzo mały talerz frytek w sosie czosnkowym + 1/2 łososia wędzonego
  3. kurczak smażony na oliwie z oliwek, z cebulą, pomidorami, imbirem,kminkiem, curry, chili, kolendrą, czosnkiem + ryż biały sypki ( ok.300 g ryżu )

i jak dziś???????????

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:43   #4969
Tynusia
Zakorzenienie

Winky - Dziękuje że oceniłaś

No racja boje się jeść na wieczór.
Postaram się urozmaicić jeszcze jadłospis dorzuce do kolacji i będe jeść orzechy (dziś kupiłam dużą pake migdałów) Podwieczorka brak bo nie należe do rannych ptaszków i zawsze posiłki tak się rozkładają , że podwieczorek wypada. Ale od września to się zmieni bo będe chodzić do szkoły.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:06
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 19:47   #4970
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Winky, znikajac, dzięki za oceny. Kurcze, to śniadanie wychodzi na prawdę ogromne. Nie mogę się po nim unieść. Staram się, ale te cholerne wyrzuty. Do II śniadania miała być kromka razowo żytniego, ale nie dałam rady już wcisnąć. Ale staram się, choć może tego nie widać.

A jeszcze, czy mógłby ktoś obliczyć ile kcal wyszło? Bo nie wiem czy do 2000 doszło czy nie.
Wyszło mi tak około 1350kcal. Mało, dużo za mało.

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. 2 kromki razowca z : pasztetem profi, keczupem,serkiem rzodkiewkowym,cebulą,rzeż uchą,pomidorem,ogórkiem zielonym Czemu nie chcesz zwiększyć śniadań? Przecież ono powinno być największe, a u ciebie zawsze jest wszystko odwrotnie.
  2. bardzo, bardzo mały talerz frytek w sosie czosnkowym + 1/2 łososia wędzonego Jak frytek mało, to posiłek średni, chyba, że tego łososia było dużo. Przydałyby się jakieś warzywka.
  3. kurczak smażony na oliwie z oliwek, z cebulą, pomidorami, imbirem,kminkiem, curry, chili, kolendrą, czosnkiem + ryż biały sypki ( ok.300 g ryżu ) Wszystko okej, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że zjadłaś TYLE ryżu, chyba, że po ugotowaniu.

i jak dziś???????????

Jak zwykle, mało, brak warzyw i owoców, NNKT. W ogóle masz mało urozmaiconą dietę.
Nie lubisz jogurtów/serków wiejskich/twarogu/omletów/naleśników/owsianki/bakalii/sałatek/ciast/zapiekanek?
Prawie codziennie jesz to samo. Nuda.

Edytowane przez Winky
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:02
Stary 2010-08-05, 20:01   #4971
Irish lady 28
Zadomowienie

mam problem,bo nie znoszę naleśników, i innych dań mącznych...nie lubię kopytek,pierogów-oczywiście zjem,ale z bólem...

poza tym uwielbiam jeść cholernie pikantnie,lubię zupy,leczo,szynki,salami, itd..
poza tym uwielbiam kapustę pekińską,kuchnię włoską,nie znoszę sushi...
lubię kuchnię węgierską, meksykańską...lubię ziemniaki, warzywa...sosy różne poza beszamelem...

czy na bazie tych info + uwielbienia do arbuzów mógłby mi ktoś ułożyć fajne menu bez odsyłania do 10 przykazań?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:04   #4972
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
mam problem,bo nie znoszę naleśników, i innych dań mącznych...nie lubię kopytek,pierogów-oczywiście zjem,ale z bólem...

poza tym uwielbiam jeść cholernie pikantnie,lubię zupy,leczo,szynki,salami, itd..
poza tym uwielbiam kapustę pekińską,kuchnię włoską,nie znoszę sushi...
lubię kuchnię węgierską, meksykańską...lubię ziemniaki, warzywa...sosy różne poza beszamelem...

czy na bazie tych info + uwielbienia do arbuzów mógłby mi ktoś ułożyć fajne menu bez odsyłania do 10 przykazań?
A jakie lubisz warzywa? prócz arbuza przełkniesz jeszcze jakiś owoc? Co z jogurtami, jajkami, mlekiem z płatkami?
Stary 2010-08-05, 20:34   #4973
nosekk86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Nie ma się do czego przyczepić, ślicznie.
hah! nawet nie wiesz jak miło się czyta "takie coś", po yyy...niewielkim podłamaniu to takie eee...budujące (?) tak! właśnie- idealne określenie. BUDUJĄCY post/komentarz. dziękuję Ci
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:39   #4974
mpati86
Zadomowienie

Dzisiejsze UUU:

1. bułka ciemna: pół z masłem orzechowym, serkiem typu włoskiego i dżemem jeżynowym dosładzanym sokiem z winogron; pół z serkiem typu włoskiego, dżemem czereśniowym i bananem; kawa ze śmietanką

2. bułka wieloziarnista z masłem, krakowską suchą, serem i rzodkiewkami złożona, herbata z łyżeczką miodu

3. jogurt pitny ananasowo- kokosowy; brzoskwinka

4. ziemniaki z pietruszką; 2 ogórki konserwowe, wątróbki drobiowe smażone na oliwie z cebulką i jabłkiem

5. duży big corny bananowo- czekoladowy; 2 jeżyki adwokatowe, kawa z mlekiem

6. kromka chleba razowego z wędliną-" indyk faszerowany 2 plastry"; cały twarożek wiejski; pomidor
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:53   #4975
innyrytm
Wtajemniczenie

hej wszystkim, nie wrzucam codziennie jadlospisow żeby nie zwariować,ale dzisiaj chcem się pochwalić że waże już 47,7kg
Narazie czuje efekt przejedzenia, dlatego chcem odpocząć od ogromnej ilości jedzenia ;p

Teraz moje U ( wiecie, moje U to dla większości P ale inaczej chudne) .

śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym; z szynką i ogórkiem ; płatki kukurydziane na mleku 2%; jabłko; śliwki.

2 śniadanie; duużo śliwek; jogurt naturalny z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi.

obiad; 3 duze ziemniaki młode; schabowy w panierce z ziołami smazony na oleju; surówka z kapusty i marchewki z musztardą <3

podwieczorek; bardzo duża słodka buła, obwarzanek;lód w kubeczku bananowo-czekoladowy; orzechy ziemne.

kolacja; serek waniliowy; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem topionym i pomiorem; z pasztetem drobiowym i ogórkiem; brzoskwinia;

po; jabłkoo

ładnie prosze,do oceny

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:54
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:55   #4976
fleur94
Zadomowienie

GG do fleur94

hej, ja też mam 16 lat i ostatnio schudłam około 4-5kg, bo zaczęłam się odchudzać, jednak nie jestem chora- teraz trzymam wagę tylko nie chcę przytyć. moi rodzice bardzo pilnują żebym jadła.
fleur94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:55   #4977
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
hej wszystkim, nie wrzucam codziennie jadlospisow żeby nie zwariować,ale dzisiaj chcem się pochwalić że waże już 47,7kg
Narazie czuje efekt przejedzenia, dlatego chcem odpocząć od ogromnej ilości jedzenia ;p

Teraz moje U ( wiecie, moje U to dla większości P ale inaczej chudne) .

śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym; z szynką i ogórkiem ; płatki kukurydziane na mleku 2%; jabłko; śliwki.

2 śniadanie; duużo śliwek; jogurt naturalny z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi.

obiad; 3 duze ziemniaki młode; schabowy w panierce z ziołami smazony na oleju; surówka z kapusty i marchewki z musztardą <3

podwieczorek; bardzo duża słodka buła, obwarzanek;lód w kubeczku bananowo-czekoladowy; orzechy ziemne.

kolacja; serek waniliowy; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z serem topionym i pomiorem; z pasztetem drobiowym i ogórkiem; brzoskwinia;

po; jabłkoo

ładnie prosze,do oceny
Ładnie chcesz jeszcze przytyć czy już nie ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 20:56   #4978
Magdalena0603
Rozeznanie

uuuuu
  • 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba jasnego z szynką,pomidorkiem,papryk ą,majonezem
  • 2 gruszki + tiramisu + 3 garście migdałów w sosie malinowym
  • zupa gulaszowa + 3 pyzy w sosie myśliwskim + mizeria na ostro ( pieprz,imbir,chili)
  • micha bigosu + 3 gołąbki + frytki + kompot z wiśni
  • serek wiejski 200g + 2 papryki z grilla w sosie musztardowym..wow
  • puszka tuńczyka w oleju , grahamka z almette chrzanowym, pomidorkiem ,cebula czerwoną...
  • kabanos pepperoni z keczupem,kiść winogron....

nie umieszczam piwka,które wpadło..nie chcę zaogniać

i jak to wygląda?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 20:56   #4979
dominika405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
Dzisiejsze RRRRR

Śniadanie: owsianka (40g), na mleku (0,5%), garść orzechów nerkowca, 50g chudego twarogu, dwa kiwi chudy out,czekam na mleko nie wodę i będzie super
II śniadanie: sałatka: pół puszki tuńczyka, pół pomidora, ćwierć papryki, ogórek konserwowy, zielona cebula; kromka chleba żytniego (50g) ładnie,ale nie musiałaś tak dzielić tej sałatki
Lunch: taka sama sałatka mogłaś dorzucić oliwę z oliwek
Obiad: smażony indyk (niestety nie dało się go dokładnie oddzielić od sosu, w którym się dusił, więc trochę go też musiałam zjeść), kasza kus-kus z warzywami, ogórek konserwowy, pomidor, kilka plastrów smażonego bakłażana; bardzo ładnie
Przekąska: marchewka ok,ale dałabym garść słonecznika
Kolacja: resztka mięsa z obiadu (50g), twarożek (50g), pół puszki zielonego groszku, pomidor, pół papryki ładnie

Proszę o ocenę
Ładnie

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:00   #4980
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
uuuuu
  • 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba jasnego z szynką,pomidorkiem,papryk ą,majonezem
  • 2 gruszki + tiramisu + 3 garście migdałów w sosie malinowym
  • zupa gulaszowa + 3 pyzy w sosie myśliwskim + mizeria na ostro ( pieprz,imbir,chili)
  • micha bigosu + 3 gołąbki + frytki + kompot z wiśni
  • serek wiejski 200g + 2 papryki z grilla w sosie musztardowym..wow
  • puszka tuńczyka w oleju , grahamka z almette chrzanowym, pomidorkiem ,cebula czerwoną...
  • kabanos pepperoni z keczupem,kiść winogron....

nie umieszczam piwka,które wpadło..nie chcę zaogniać

i jak to wygląda?
Super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości