Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 19:44   #4951
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Może po prostu Twoje włosy tego potrzebują? Moje też lepiej wyglądają po chociaż lekkim suszeniu chłodnym nawiewem
Nie popadajmy w paranoje, krzywdy im nie zrobisz, jeśli będziesz używać suszarki i np. środków ochronnych albo po prostu dobrych odżywek
Stary 2011-06-13, 20:35   #4952
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Ja jutro idę na badanie włosów i skóry głowy.
Zobaczymy, cóż to wyjdzie..
Obawiam się,że tym kombinowaniem z włosomaniactwem jeszcze bardziej pogorszyłam stan włosów, chociaż chciałam dobrze i wydałam kilkaset zł na kosmetyki

Jutro się okaże.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

pół roku to nie tak duzo ja chyba po pnd roku widziałam efekt...
nie poddawaj sie trzymam kiuki

a gdzie to badanie sie odbywa?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:45   #4953
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga15p Pokaż wiadomość
Mam bardzo podobne odczucia. Zakupiłam ostatnio szampon ogórkowo-aloesowy, SLS na pierwszym miejscu , skład dość prosty. Nałożyłam jedwab, i właściwie dośc sporo więc nie dziwie sie teraz że tak mnie głowa swędziała(okolice skóry omijałam, ale któraś z dziewcząt niedawno napisała, że "silikony i tak migrują na skalp"). Babydream odpada, po nim również po kilku godzinach swędziała mnie głowa. Chciałam zobaczyć jaki efekt otrzymam gdy nie nałożę nic na włosy z odżywek(zależało mi na uzyskaniu objętości i wpadłam na to że nie będę ich niczym obciążać.), i miałam mega siano a skóra swędziała.
dziękuję

Mi dopiero po jakichś 2 tyg. minęła swędzawka jak odstawiłam podrażniacze. Po 1 razie z dobrym szamponem może jeszcze nie być idealnie. Ja bym Ci radziła zakupić dobrą odżywkę i chwilowo odstawić wszystko inne (stylizatory, jedwabie itp.) , używać 1 szamponu np. Fitomedu z mydlnicą i potem dopiero jak wyleczysz łebek wprowadzać pojedynczo nowości. Z odzywek wypróbuj np. glorię, kallosa mlecznego lub rossmanowską odzywkę z babassu. Nie kładź na skórę tylko na długość i dokładnie spłukuj. I daj włoskom trochę czasu (ze 2 tyg. minimum).
Mi się wydaje,że po 1 razie babydream nie zmył Ci silikonów,które się wcześniej osadziły, a podrażnienie czy łupież mogło nie zdążyć się zagoić.

Który to jest ten ogórkowo-aloesowy? Może pamiętasz firmę?

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-06-13 o 22:47
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:59   #4954
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
pół roku to nie tak duzo ja chyba po pnd roku widziałam efekt...
nie poddawaj sie trzymam kiuki

a gdzie to badanie sie odbywa?
Kupiłam sobie kupon do takiego salonu, gdzie przyjmuje trycholog.
I ten kupon obejmuje:

W cenie bonu otrzymujesz: diagnozę (badanie skóry głowy i badanie włosa mikrokamerą), dobór odpowiednich kosmetyków, oczyszczenie i regenerację skóry głowy, masaż limfatyczny oraz odżywienie i nawilżenie włosów.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:09   #4955
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
I ten kupon obejmuje:

W cenie bonu otrzymujesz: diagnozę (badanie skóry głowy i badanie włosa mikrokamerą), dobór odpowiednich kosmetyków, oczyszczenie i regenerację skóry głowy, masaż limfatyczny oraz odżywienie i nawilżenie włosów.
Dobór produktów czyli ich sprzedaż za ciężką kasę na miejscu?
Nie wiem czemu jakoś źle mi się to kojarzy i jestem sceptycznie nastawiona, choć nigdy czegoś takiego nie robiłam. Mam nadzieję,że to jakaś rzeczywista pomoc.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:11   #4956
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
I ten kupon obejmuje:

Zdaj nam relację, po zrobieniu tego badania

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 15:19   #4957
carrolka
Przyczajenie

Witajcie Wizazanki!

Naleze do tzw cichociemnych tzn podczytuje to forum od jakiegos czasu i korzystam z Waszych porad chociaz pozostaje w ukryciu Ale dzisiaj chcialam Was poprosic uprzejmie o rade.
Kilka slow o moich wlosach: ciemne, dosyc geste, sredniej grubosci, trudne w ulozeniu (ani proste ani fale). Nie prostuje, rzadko susze suszarka. Wczesnie zaczelam siwiec (18 lat ale tak podobo ma typ urody zima) wiec maluje wlosy farba loreal co 6 tygodni na kolor ciemny kasztan. Jedyny powazniejszy problem z jakim sie zetknelam to lojotokowe zapalenie skory glowy ktore dotyka mnie srednio 2 razy do roku ( zima - od czapki , lato - od ekspozycji na slonce). Ale juz umiem je wczesnie rozpoznac i aplikuje sobie szybko zel od dermatolog i szybko wychodze z opresji (kiedys na spotkaniach towarzyskich wychodzilam do toalety tylko po to by podrapac sie po glowie :/ )
No, ale przejdzmy do meritum. Chcialabym sprobowac pomyc troche glowe odzywka. Mieszkam na stale za granica wiec nie mam dostepu do wielu wymienionych przez Was odzywek. Mozecie mi doradzic ktora z tych 2 jest lepsza do mycia glowy:
1) Splend'or Balsamo al cocco (Acqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cocos Nucifera Oil, Parfum, Propylene Glycol, Achillea Millefolium extract, tilia vulgaris axtract, chamomilla recutita extract, althea officinalis extract, malva sylvestris extract, citric acid, Hexyl cinnamal, coumarin, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone)

2) Garnier Ultra Dolce al Cacao e Olio di Cocco (Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil, Behentrimonuim Chloride, CI 17200, Cocos Nucifera Oil, Hydroxycitronellal, Stearamidopropyl Dimethylamine, Theobroma Cacao Seed Butter, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Salicylate, Linalool, Isopropyl Alcohol, Caramel, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/fragrance)

Dziekuje Wam bardzo za pomoc!

Carrolka
carrolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:32   #4958
Kileczka
Zadomowienie

Mam pytanie dotyczące domowego octu jabłkowego do płukanek, a raczej przepisu na taki własnie ocet. W internecie jest dużo przepisów, ale jaki najlepszy to nie wiem. Znalazłam taki przepis, nada się? Może któraś z was robiła według tego sposobu albo może polecić inny?

Oto przepis na domowy ocet z jabłek:

Na 1 kg jabłek potrzebujesz: 1 litr i 1 szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży, kawałek razowego chleba.

Przygotowanie:

Jabłka zetrzeć na tarce łącznie z gniazdami nasiennymi, mus przelać do dużego słoja, butelki lub kamionki. Na każdy kilogram musu dodać 1 litr i 1 szklankę przegotowanej zimnej wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży oraz kawałek razowca.

Tak przygotowaną substancję przykryć gazą i zostawić na 10 dni. Mieszać kilka razy dziennie. Po upływie 10 dni płyn przecedzić przez gazę i przelać do czystego naczynia. Na każdy litr zlanego soku dodać 10 dag cukru i odstawić do dalszej fermentacji.

Po 6 tygodniach ponownie przecedzić ocet i rozlać do butelek. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-06-14, 18:55   #4959
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące domowego octu jabłkowego do płukanek, a raczej przepisu na taki własnie ocet. W internecie jest dużo przepisów, ale jaki najlepszy to nie wiem. Znalazłam taki przepis, nada się? Może któraś z was robiła według tego sposobu albo może polecić inny?
Oj, drożdży i chleba absolutnie bym nie dała.
Dodawałam jedynie posłodzoną wodę i wyszło miodzio, o ile o occie tak da się mówić.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 19:09   #4960
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny ja mam pytanie,bo mylam troche wlosy szamponem elseve,nie miałam innej opcji,i w zwiazku z tym sie zastanawiam czy zmyje go szamponem Joanny lub radicalem ze SLES na drugim miejscu?czy musze kupic jakis silniejszy z SLS? bede wdzieczna za odp.bo zalezy mi zeby zmyc to świnstwo calkowicie
oto skład
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Dimethicone, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Hedroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Sobium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Arginine, Salicyli Acid, Polyquaternium-7, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Carbomer, Serine, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/ Fragrance (05.07.2010)
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:45   #4961
bananowyszejk
Przyczajenie

Kochane, witam. Jestem tu nowa. Moje pytanko brzmi co mogę zrobić z włoskami, jakie tabletki, odżywki, szampony polecacie? Moje są wyschnięte, przesuszone, wyglądają jak sianko, końcówki rozdwojone. Chodzi o to, że rano nie obejdzie się bez suszarki i prostownicy, czesto lakieru. Próbowałam różnych ścięć, aczkolwiek naturalne włosy mi się kręcą. Ni to loczki, nie to fale. A więc co zrobić by zacząć je pielęgnować?
bananowyszejk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:33   #4962
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanie,bo mylam troche wlosy szamponem elseve,nie miałam innej opcji,i w zwiazku z tym sie zastanawiam czy zmyje go szamponem Joanny lub radicalem ze SLES na drugim miejscu?czy musze kupic jakis silniejszy z SLS? bede wdzieczna za odp.bo zalezy mi zeby zmyc to świnstwo calkowicie
oto skład
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Dimethicone, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Hedroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Sobium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Arginine, Salicyli Acid, Polyquaternium-7, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Carbomer, Serine, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/ Fragrance (05.07.2010)
Mi zeszlo ponad miesiac zeby wyplukac wszystkie skladniki ze skory glowy ktore osadzily sie po alpecin C1
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:53   #4963
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Mi zeszlo ponad miesiac zeby wyplukac wszystkie skladniki ze skory glowy ktore osadzily sie po alpecin C1

to toje włoski w avku?
myslałam że masz proste

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-14, 22:01   #4964
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Hej,
jestem już po badaniu.
Zależało mi najbardziej na tym,żeby zobaczyć:

1. Czy skóra głowy rzeczywiście się mocno przetłuszcza
2. W jakim stanie są włosy
3. Czy słusznie zauważyłam,że po olejowaniu itp (po wkręceniu się we włosomaniactwo) stan włosów się jednak pogorszył.

No i mam odpowiedź na wszytkie trzy pytania, także jestem zadowolona (z tego,że mam odpowiedź, a nie z jej treści )
Dziewczyna przeprowadzająca badanie bardzo miła, wie o czym mówi, poza tym - co doceniam: odradzała silikony i szampony typu Dove/Pantene a wiadomo,że fryzjerzy często wręcz zalecają silikony. Hm, myślę,że to zależy od stanu włosów klientki, dlatego nie jestem na nie, (sama nie zrezygnowałam w 100% z silikonów), ale u tej dziewczyny doceniłam to,że mówiła tak,jakby się znała na rzeczy.
Obawiałam się,że będę natarczywie namawiana do kupna kosmetyków, których tam używają, ale nic takiego nie miało miejsca. Namawiała mnie,oczywiście, ale nie natrętnie, tylko w granicach rozsądku
Swoją drogą - kosmetyki o przyjemnych, naturalnych składach, praktycznie bez silkonów Jakbym miała możliwość to bym kupiła

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-06-14 o 22:02
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:31   #4965
Kileczka
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2751172 9]Oj, drożdży i chleba absolutnie bym nie dała.
Dodawałam jedynie posłodzoną wodę i wyszło miodzio, o ile o occie tak da się mówić. [/QUOTE]

Czyli ten przepis generalnie do kitu?
Były też przepisy bez drożdży czy czego tam jeszcze, z samej wody, jabłek, cukru. Pomyślałam, że może drożdże są potrzebne żeby to się sfermentowało czy coś. Ale widać głupio pomyślałam. Dziękuję za odpowiedź. Jutro rozpocznę produkcje octu.

Stary 2011-06-14, 23:07   #4966
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
jestem już po badaniu.

3. Czy słusznie zauważyłam,że po olejowaniu itp (po wkręceniu się we włosomaniactwo) stan włosów się jednak pogorszył.

No i mam odpowiedź na wszytkie trzy pytania, także jestem zadowolona (z tego,że mam odpowiedź, a nie z jej treści )
Dziewczyna przeprowadzająca badanie bardzo miła, wie o czym mówi, poza tym - co doceniam: odradzała silikony i szampony typu Dove/Pantene a wiadomo,że fryzjerzy często wręcz zalecają silikony. Hm, myślę,że to zależy od stanu włosów klientki, dlatego nie jestem na nie, (sama nie zrezygnowałam w 100% z silikonów), ale u tej dziewczyny doceniłam to,że mówiła tak,jakby się znała na rzeczy.
Obawiałam się,że będę natarczywie namawiana do kupna kosmetyków, których tam używają, ale nic takiego nie miało miejsca. Namawiała mnie,oczywiście, ale nie natrętnie, tylko w granicach rozsądku
Swoją drogą - kosmetyki o przyjemnych, naturalnych składach, praktycznie bez silkonów Jakbym miała możliwość to bym kupiła
A ja jestem ciekawa co Ci powiedziała na temat stanu włosów ? zdradź nam jeśli to nie tajemnica
kurcze może tez bym się wybrała na takie badanie - koło TŻ jest taki instytut trychologii
Stary 2011-06-14, 23:13   #4967
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
to toje włoski w avku?
myslałam że masz proste
do niedawna tez myslalam ze mam proste a tu taaaaka niespodzianka.
Likwidujemy naczynka
Stary 2011-06-15, 10:03   #4968
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bananowyszejk Pokaż wiadomość
Kochane, witam. Jestem tu nowa. Moje pytanko brzmi co mogę zrobić z włoskami, jakie tabletki, odżywki, szampony polecacie? Moje są wyschnięte, przesuszone, wyglądają jak sianko, końcówki rozdwojone. Chodzi o to, że rano nie obejdzie się bez suszarki i prostownicy, czesto lakieru. Próbowałam różnych ścięć, aczkolwiek naturalne włosy mi się kręcą. Ni to loczki, nie to fale. A więc co zrobić by zacząć je pielęgnować?
Polecam lekturę wizażowych wątków - tu jest naprawdę sporo już opisane...
Cytat:
Hej,
jestem już po badaniu.

Fajnie, chyba z ciekawości rozejrzę się za trychologiem w mojej mieścince.
A dawała jakieś pożyteczne wskazówki co do pielęgnacji, takie pod potrzeby osobiste?
Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
Czyli ten przepis generalnie do kitu?
Były też przepisy bez drożdży czy czego tam jeszcze, z samej wody, jabłek, cukru. Pomyślałam, że może drożdże są potrzebne żeby to się sfermentowało czy coś. Ale widać głupio pomyślałam. Dziękuję za odpowiedź. Jutro rozpocznę produkcje octu.
Sfermentować to pewnie i by sfermentowało, ale bałabym się tego używać wewnętrznie - czasem lubię dodać nieco do sałatki.
Zewnętrznie pewnie też zresztą.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:04   #4969
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
do niedawna tez myslalam ze mam proste a tu taaaaka niespodzianka.
Zazdroszczę ja mam totalnie proste druty
Stary 2011-06-15, 11:33   #4970
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ja mam totalnie proste druty
Ja cale zycie marzylam o tym by miec krecone wlosy bo moje bylo rowniez proste jak druty. Pamietam ze na Komunie mialam robione papiloty z papieru na cala noc. Jak rano ciocia ulozyla mi fryzure to po pol godz z baranka wlosy byly juz calkiem proste
Likwidujemy naczynka
Stary 2011-06-15, 12:17   #4971
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cale zycie marzylam o tym by miec krecone wlosy bo moje bylo rowniez proste jak druty. Pamietam ze na Komunie mialam robione papiloty z papieru na cala noc. Jak rano ciocia ulozyla mi fryzure to po pol godz z baranka wlosy byly juz calkiem proste
No ja nadal marzę żeby mieć kręcone no ale co zrobie jak nie dość że się nie kręcą to są strasznie nie podatne na cokolwiek xD
btw. też do komunii miałam włosy zakręcone na jakąś chałupnicza metodą ale u mnie nawet wtedy się jakoś trzymały
Stary 2011-06-15, 19:49   #4972
karmazynka99
Zakorzenienie

ja lokówka ale sie i trzymały, jak mam zdjecie z włosami w domu po komunii to zero loków...

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-15, 20:35   #4973
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No ja nadal marzę żeby mieć kręcone no ale co zrobie jak nie dość że się nie kręcą to są strasznie nie podatne na cokolwiek xD
btw. też do komunii miałam włosy zakręcone na jakąś chałupnicza metodą ale u mnie nawet wtedy się jakoś trzymały
Cytat:
ja lokówka ale sie i trzymały, jak mam zdjecie z włosami w domu po komunii to zero loków...
Zamiescilam kilka zdjec do mojego Albumu. Zdjecia z dzisiaj, wlosy pol-suche myte wczoraj
Likwidujemy naczynka
Stary 2011-06-15, 21:48   #4974
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiescilam kilka zdjec do mojego Albumu. Zdjecia z dzisiaj, wlosy pol-suche myte wczoraj

naprawde taka zmiana miałas tkie naturalne proste a teraz świderki?

szał

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-15, 21:55   #4975
moooniek
Zakorzenienie

idę w piątek do fryzjera obciąć włosy, są już takie zniszczone
Stary 2011-06-15, 21:58   #4976
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
naprawde taka zmiana miałas tkie naturalne proste a teraz świderki?

szał
swiderki? nie przesadzajmy raczej niezle loki
I dalej nie moge uwierzyc! W tym tyg codziennie chodzilam do pracy w falach i ludzie mnie nie poznawali hhihihihi.
Likwidujemy naczynka
Stary 2011-06-15, 22:01   #4977
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
swiderki? nie przesadzajmy raczej niezle loki
I dalej nie moge uwierzyc! W tym tyg codziennie chodzilam do pracy w falach i ludzie mnie nie poznawali hhihihihi.
w kazdym razie mi się bardzo podobaja

a jak się skapnęłaś że masz kręcioły?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-15, 22:30   #4978
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
w kazdym razie mi się bardzo podobaja

a jak się skapnęłaś że masz kręcioły?
Od lat po myciu wlosy susze suszarka ze wzgledu na problemy z lupiezem gdy zostawiam je same do wyschniecia. W tamtym tyg po myciu zostawilam wlosy do wyschniecia i popsykalam odzywka b/s i tak jakby wgniotlam ja we wlosy. Od razu sie pokrecily i jak wyschly mialam prwadziwe loki. Przypadek rzadzi swiatem
Likwidujemy naczynka
Stary 2011-06-15, 22:45   #4979
carrolka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carrolka Pokaż wiadomość
Witajcie Wizazanki!

Naleze do tzw cichociemnych tzn podczytuje to forum od jakiegos czasu i korzystam z Waszych porad chociaz pozostaje w ukryciu Ale dzisiaj chcialam Was poprosic uprzejmie o rade.
Kilka slow o moich wlosach: ciemne, dosyc geste, sredniej grubosci, trudne w ulozeniu (ani proste ani fale). Nie prostuje, rzadko susze suszarka. Wczesnie zaczelam siwiec (18 lat ale tak podobo ma typ urody zima) wiec maluje wlosy farba loreal co 6 tygodni na kolor ciemny kasztan. Jedyny powazniejszy problem z jakim sie zetknelam to lojotokowe zapalenie skory glowy ktore dotyka mnie srednio 2 razy do roku ( zima - od czapki , lato - od ekspozycji na slonce). Ale juz umiem je wczesnie rozpoznac i aplikuje sobie szybko zel od dermatolog i szybko wychodze z opresji (kiedys na spotkaniach towarzyskich wychodzilam do toalety tylko po to by podrapac sie po glowie :/ )
No, ale przejdzmy do meritum. Chcialabym sprobowac pomyc troche glowe odzywka. Mieszkam na stale za granica wiec nie mam dostepu do wielu wymienionych przez Was odzywek. Mozecie mi doradzic ktora z tych 2 jest lepsza do mycia glowy:
1) Splend'or Balsamo al cocco (Acqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cocos Nucifera Oil, Parfum, Propylene Glycol, Achillea Millefolium extract, tilia vulgaris axtract, chamomilla recutita extract, althea officinalis extract, malva sylvestris extract, citric acid, Hexyl cinnamal, coumarin, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone)

2) Garnier Ultra Dolce al Cacao e Olio di Cocco (Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil, Behentrimonuim Chloride, CI 17200, Cocos Nucifera Oil, Hydroxycitronellal, Stearamidopropyl Dimethylamine, Theobroma Cacao Seed Butter, Chlorhexidine Dihydrochloride, Benzyl Salicylate, Linalool, Isopropyl Alcohol, Caramel, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/fragrance)

Dziekuje Wam bardzo za pomoc!

Carrolka

Ponawiam posta Jesli ktoras z Was moze mi napisac, ktora z tych odzywek lepiej sie nada do mycia... Ktora moze zmyc olej ze slodkich migdalow?
Dziekuje
carrolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 23:04   #4980
Kileczka
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2752283 7]
Sfermentować to pewnie i by sfermentowało, ale bałabym się tego używać wewnętrznie - czasem lubię dodać nieco do sałatki.
Zewnętrznie pewnie też zresztą. [/QUOTE]

No właściwie tak Już zrobiłam bez drożdży i innych udziwnień. Zobaczymy co z tego będzie

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości