Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 15:36   #4921
kinga15p
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Mam do Was pytanie.
Tak się zastanawiam.. czy zły stan skóry mojej głowy, może wynikać ze zbyt słabego oczyszczania?
Myję włosy codziennie szamponem dla dzieci (powtarzam czynność 2 razy) i mimo to skóra głowy mnie czasem swędzi zwłaszcza pod wieczór.
Naszła mnie taka myśl ponieważ kupiłam szampon aloesowy który na pierwszym miejscu w składzie miał sls, i po zastosowaniu (również 2 krotnie myłam głowę) skalp nie swędział, za to włosy zwłaszcza końcówki mimo użycia odżywki d/s i potem b/s były meeega suche, czego nie chcę, ech.
W sumie włosy szamponem dziecięcym myje dość długo (6 misiecy chyba) i skóra powinna się przyzwyczaić co łagodniejszego oczyszczania prawda?

Opowiem Wam anegdotkę, z góry przepraszam za zmianę tematu. Wybierając szampon w sklepie, pewne dwie dziewczyny(farbowane blond , ze spalonymi końcówkami włosów ) podeszły do półki z szamponami ziołowymi, jedna sięgnęła szampon barwy, czerwony ( chyba to ten do włosów farbowanych) powąchała i stwierdziła" o fu, matko.. bleee" po czym wzięła szampon pantene. ech.. i musze sie pochwalić, że nakłoniłam starszą panią aby zrezygnowała z szamponów typu właśnie pantene gdzie są silikony i wzięła jakiś ziołowy szampon, skarżyła się trochę na problemy ze skalpem, potłumaczyłam jej tyle na ile sama posiadam wiedzę o składach szamponów, była bardzo wdzięczna hehe..

"Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami...

Edytowane przez kinga15p
Czas edycji: 2011-06-10 o 15:40
kinga15p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:52   #4922
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez kinga15p Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie.
Tak się zastanawiam.. czy zły stan skóry mojej głowy, może wynikać ze zbyt słabego oczyszczania?
Myję włosy codziennie szamponem dla dzieci (powtarzam czynność 2 razy) i mimo to skóra głowy mnie czasem swędzi zwłaszcza pod wieczór.
Naszła mnie taka myśl ponieważ kupiłam szampon aloesowy który na pierwszym miejscu w składzie miał sls, i po zastosowaniu (również 2 krotnie myłam głowę) skalp nie swędział, za to włosy zwłaszcza końcówki mimo użycia odżywki d/s i potem b/s były meeega suche, czego nie chcę, ech.
W sumie włosy szamponem dziecięcym myje dość długo (6 misiecy chyba) i skóra powinna się przyzwyczaić co łagodniejszego oczyszczania prawda?

Opowiem Wam anegdotkę, z góry przepraszam za zmianę tematu. Wybierając szampon w sklepie, pewne dwie dziewczyny(farbowane blond , ze spalonymi końcówkami włosów ) podeszły do półki z szamponami ziołowymi, jedna sięgnęła szampon barwy, czerwony ( chyba to ten do włosów farbowanych) powąchała i stwierdziła" o fu, matko.. bleee" po czym wzięła szampon pantene. ech.. i musze sie pochwalić, że nakłoniłam starszą panią aby zrezygnowała z szamponów typu właśnie pantene gdzie są silikony i wzięła jakiś ziołowy szampon, skarżyła się trochę na problemy ze skalpem, potłumaczyłam jej tyle na ile sama posiadam wiedzę o składach szamponów, była bardzo wdzięczna hehe..
Jaki to ten szampon dziecięcy? Raz na jakiś czas (zwłaszcza teraz, gdy skóra się zwyczajnie poci) trzeba użyć szamponu z SLES/SLS polecam też zrobić naturalny peeling skalpu.
Dobrze, należy nawracać ludzi żyjących w niewiedzy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:23   #4923
maymay6
Rozeznanie

Pochwalę się, że dzisiaj trafiłam do włosowego raju na ziemi Szukałam gdzie by tu kupić we Wrocławiu hennę i bam, trafiłam do sklepu zielarskiego. Na szybko pstryknęłam trzy fotki moim telefonem więc jakośś średnia, ale widać jakie tam skarby są . Normalnie jakbym mogła to bym tam pół mojej pensji wydała :P Chyba teraz to pokocham Wrocław
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 3.jpg (54,3 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 2.jpg (53,7 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 1.jpg (49,8 KB, 120 załadowań)
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:45   #4924
moooniek
Zakorzenienie

gdzie to?!
jak pojadę brata odwiedzić to muszę tam wejsć!
Stary 2011-06-10, 19:12   #4925
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jaki to ten szampon dziecięcy? Raz na jakiś czas (zwłaszcza teraz, gdy skóra się zwyczajnie poci) trzeba użyć szamponu z SLES/SLS polecam też zrobić naturalny peeling skalpu.
Dobrze, należy nawracać ludzi żyjących w niewiedzy
to ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...z-lawendy.html
Czytałam o peelingu skalpu, ale zrezygnowałam bo stwierdziłąm, że nie będę potrafiła go wykonać, ale poczytam jeszcze troche i może jakiś sposób znajde żeby wszystkich włosów supeł nie poplątać )

Ale zazdroszczę, że macie taki sklep,ech

"Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami...
Stary 2011-06-10, 20:03   #4926
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że dzisiaj trafiłam do włosowego raju na ziemi Szukałam gdzie by tu kupić we Wrocławiu hennę i bam, trafiłam do sklepu zielarskiego. Na szybko pstryknęłam trzy fotki moim telefonem więc jakośś średnia, ale widać jakie tam skarby są . Normalnie jakbym mogła to bym tam pół mojej pensji wydała :P Chyba teraz to pokocham Wrocław
Do dobrych zielarskich warto zachodzić, w moim ulubionym jest podobny wybór (chociaż ja nie po Radical, Seboradin czy Wax tam zachodzę ), no z wyjątkiem sesy, khadi, etc.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:10   #4927
karmazynka99
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2742068 8]A mogłabyś później dać znać, jak się będą tłumaczyć? Zaciekawiło mnie to.

[/QUOTE]

oczywiscie

jakna razie nie odpisali, jakby co to mi przypomnij bo żadko wchodze na maila, ale postaram sie regulanie sprawdzac

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:12
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:10   #4928
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Łoo, ale cuda a ile kosztuje tam henna Khadi Ciemny Brąz i olejek Sesa? Kojarzysz może? Mój brat również z Wrocka kto wie, kto wie...

Cytat:
Czytałam o peelingu skalpu, ale zrezygnowałam bo stwierdziłąm, że nie będę potrafiła go wykonać, ale poczytam jeszcze troche i może jakiś sposób znajde żeby wszystkich włosów supeł nie poplątać )
Eee...włosy się nie poplączą, bo peelingujesz tylko skalp możesz przedziałek po przedziałku delikatnie palcami masować cukier brązowy (nie miałam, więc użyłam biały), odżywka i do dzieła. To proste, skoro mi się udało to Tobie też musi
A ten szampon niby ma SLeS, hmm. Od siebie polecam Joanna Naturia Pokrzywa TEN; pięknie pachnie, dobrze się pieni i myje, no i jest tani bardzo

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:10   #4929
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

moja utopia

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-10, 20:46   #4930
maymay6
Rozeznanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2743433 1]Do dobrych zielarskich warto zachodzić, w moim ulubionym jest podobny wybór (chociaż ja nie po Radical, Seboradin czy Wax tam zachodzę ), no z wyjątkiem sesy, khadi, etc.[/QUOTE]
O tak, dzisiaj sie przekonałam że warto doceniać sklepy zielarskie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
gdzie to?!
jak pojadę brata odwiedzić to muszę tam wejsć!
Znalzłam ten sklepik na Kruczej 112. Sklep zwie się Herbavit. Normalnie jak weszłam to nie wiedziałam na co patrzeć . W gablotkach tego mnóstwo stoi i to z każdego rodzaju. Jest w czym przebierać. Wprawdzie mam tam daleko, ale pewnie raz na miesiąc wybiorę się tam na pielgrzymkę Boję sie tylko jak mój portfel to zniesie.

Cytat:
Łoo, ale cuda a ile kosztuje tam henna Khadi Ciemny Brąz i olejek Sesa? Kojarzysz może? Mój brat również z Wrocka kto wie, kto wie...
Nie mam pojęcia po ile olejek Sesa bo nie kupowałam, ale dzisiaj zaopatrzyłam sie w hennę Khadi naturalną i za opakowanie zapłaciłam 28zl więc nie ma tragedii

Edytowane przez maymay6
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:53
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:19   #4931
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:

Eee...włosy się nie poplączą, bo peelingujesz tylko skalp możesz przedziałek po przedziałku delikatnie palcami masować cukier brązowy (nie miałam, więc użyłam biały), odżywka i do dzieła. To proste, skoro mi się udało to Tobie też musi
A ten szampon niby ma SLeS, hmm. Od siebie polecam Joanna Naturia Pokrzywa TEN; pięknie pachnie, dobrze się pieni i myje, no i jest tani bardzo
Taki sposobem właśnie wcieram ampułki,dzis musze spróbować , hm dzięki , za szamponem się rozejrzę jak najszybciej to będzie możliwe,

Stary 2011-06-11, 19:28   #4932
karmazynka99
Zakorzenienie

ja zakupiłam dzią ampułke 'aqua oleum' zobaczymy jak zadziała, jak kiedyś czytałam opinie to była zachwalana,ale niestety składu nie znam

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-06-11, 21:03   #4933
Mini1991
Zakorzenienie

dziewczyny co warto przywiezc z tunezji? do włosów?
wiem ze olej arganowy ale co jeszcze jest? sa dobre henny do włosów?
Stary 2011-06-11, 22:18   #4934
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Ja dziś stałam się posiadaczką szamponu z serii Yes to..
Mam Yes to Cucumbers. Skład wygląda świetnie - naturalny, bogaty.
Zobaczymy. Z wersji Yes to Carrots nie byłam zbytnio zadowolona.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

A z olejków to czekam na paczkę, w której będzie:

- Ziolowy Olejek do Wlosow Heenara 200ml
- Indyjski olejek kokosowy do wlosow Dabur Vatika 150ml
Z odżywki czy szamponu? i jak tam Twoje kudełki? lepiej?

Edit: lol, coś dziwnego sie zrobiło z postami bo wysłałyśmy w tym samym momencie xD
Stary 2011-06-11, 22:18   #4935
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja dziś stałam się posiadaczką szamponu z serii Yes to..
Mam Yes to Cucumbers. Skład wygląda świetnie - naturalny, bogaty.
Zobaczymy. Z wersji Yes to Carrots nie byłam zbytnio zadowolona.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

A z olejków to czekam na paczkę, w której będzie:

- Ziolowy Olejek do Wlosow Heenara 200ml
- Indyjski olejek kokosowy do wlosow Dabur Vatika 150ml

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:28   #4936
Magdzia94
Zakorzenienie

Aleee fajne zakupy

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:48   #4937
Serendipity
Zakorzenienie

Dobry wybór włosowy mają też na Dworcowej tuz przy Koli we Wrocławiu
Ja mam jakiś kryzys, mam straszliwie suche włosy - okropnie odstają, może za dużo...
Jutro muszę coś fajnego kupić, ale sama nie wiem co.

Podczas kąpieli nakładam Isanę Babasu, potem psikam Isaną dwufazową plus olej kokosowy 1-2 razy na tydzień. Nie wiem skąd taki stan włosów
Stary 2011-06-12, 21:12   #4938
skarpetta
Wtajemniczenie

Planuję ściąć na krótko włosy. Stylizować gumą bez alkoholu. Myślałam nad psikaczem do włosów. Przy takich włosach, jakie stężenie keratyny byłoby odpowiednie?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:45   #4939
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja nadal mam wrażenie,że od czasu kiedy zaczęłam olejować włosy oraz stosować kosmetyki o naturalnym składzie, stan włosów paradoksalnie się pogorszył
Wiem,że to mógłby być efekt odstawienia silikonów,ale ja nie zrezygnowałam z nich całkowicie.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-06-12, 22:34   #4940
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Ja nadal mam wrażenie,że od czasu kiedy zaczęłam olejować włosy oraz stosować kosmetyki o naturalnym składzie, stan włosów paradoksalnie się pogorszył
Wiem,że to mógłby być efekt odstawienia silikonów,ale ja nie zrezygnowałam z nich całkowicie.

owiem z mojego doświadcznia-mam sporo bardzo cienkich wlosów. Przy moich wlosach efekt po silikonach jest niezauważalny-ale...z czasem po prostu nadają sie tylko do ściecia. Zdążyłam stestować bardziej popularne i wiem jedno, albo chcę mieć ładne włosy albo decyduję się na silikony. Przy moich wlosach wygrywa naturalna pielęgnacja /jedyna nienaturalna rzecz w tym co używam to parafina/ ale tylko ona, a nie np. nafta
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:49   #4941
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja też mam cienkie włosy. Sporo ich jest,ale jednak są cienkie.
Sama już nie wiem co robić. Staram się jak mogę,żeby poprawić stan włosów a on się pogarsza.

Lepszy był jak stosowałam szampony Pantene,Elseve, odżywki podobne, a do tego codziennie suszarka.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Z odżywki czy szamponu? i jak tam Twoje kudełki? lepiej?

Edit: lol, coś dziwnego sie zrobiło z postami bo wysłałyśmy w tym samym momencie xD

Viki
,
właśnie widzę- coś nasze posty powariowały

Jeśli chodzi o Ytc to nie byłam zadowolona z szamponu. Najpierw super, ale potem włosy były dziwne, sztywne i matowe.

A jeśli chodzi o ogólny stan włosów to nic się nie zmienia

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-06-12 o 22:51
Stary 2011-06-12, 23:06   #4942
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale zazdroszczę, że macie taki sklep,ech

Po tym szamponie to ja bym się na amen zadrapała przez polyquaternium. Nie dziwię się,że Cię swędzi. A tak na marginesie J&J to firma , którą omijam z daleka.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Ja też mam cienkie włosy. Sporo ich jest,ale jednak są cienkie.
Sama już nie wiem co robić. Staram się jak mogę,żeby poprawić stan włosów a on się pogarsza.

Lepszy był jak stosowałam szampony Pantene,Elseve, odżywki podobne, a do tego codziennie suszarka.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Viki,
właśnie widzę- coś nasze posty powariowały

Jeśli chodzi o Ytc to nie byłam zadowolona z szamponu. Najpierw super, ale potem włosy były dziwne, sztywne i matowe.

A jeśli chodzi o ogólny stan włosów to nic się nie zmienia

A ile czasu minęło u Ciebie od momentu przejścia na naturalną pielęgnację? Próbowałaś proteinek pomiędzy olejowaniem? Mi pomagają na cieniasy.

Szkoda,że odnosisz takie wrażenie, trzymam kciuki żebyś nie zrezygnowała i żeby kryzys szybko minął. U mnie stan włosków się systematycznie polepsza, choć myślę,że będę całkiem zadowolona dopiero po ścięciu farbowańców. Ich już nie zregeneruję.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:21   #4943
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Po tym szamponie to ja bym się na amen zadrapała przez polyquaternium. Nie dziwię się,że Cię swędzi. A tak na marginesie J&J to firma , którą omijam z daleka.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

A ile czasu minęło u Ciebie od momentu przejścia na naturalną pielęgnację? Próbowałaś proteinek pomiędzy olejowaniem? Mi pomagają na cieniasy.

Szkoda,że odnosisz takie wrażenie, trzymam kciuki żebyś nie zrezygnowała i żeby kryzys szybko minął. U mnie stan włosków się systematycznie polepsza, choć myślę,że będę całkiem zadowolona dopiero po ścięciu farbowańców. Ich już nie zregeneruję.
Dzzięki

U mnie minęło pół roku.
Proteiny owszem.

Sama nie wiem co robić. Mam ochotę na grzechy - nie dość,że irytuje mnie zapuszczanie naturalek i obecnie intensywnie myślę nad zafarbowaniem włosów to jeszcze mam ochotę rzucić to wszystko i wrócić do pantene itp

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-06-13, 10:48   #4944
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Dzzięki

U mnie minęło pół roku.
Proteiny owszem.

Sama nie wiem co robić. Mam ochotę na grzechy - nie dość,że irytuje mnie zapuszczanie naturalek i obecnie intensywnie myślę nad zafarbowaniem włosów to jeszcze mam ochotę rzucić to wszystko i wrócić do pantene itp
a używasz suszarki? jesli nie to może spróbuj. Po suszarce włosy wyglądają o wiele lepiej. Oczywiście tylko lekko ciepły/chłodny strumień.

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:14   #4945
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Dzzięki

U mnie minęło pół roku.
Proteiny owszem.

mam wlasnie to samo teraz. nie wiem co sie dzieje, ale moje wlosy to jede wielki, cienki puch...taka siersc jak u kundla mimo olejowania, dbania ehh juz nie wiem cnj robie zle ;/
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:21   #4946
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:

Testują na zwierzętach, jestem tego świadoma dopiero od niedawna, więc więcej po ich produkty nie sięgnę
czy jest jeszcze jakiś składnik w szamponach, które powodują u Ciebie swędzenie skóry głowy ?

Stary 2011-06-13, 14:16   #4947
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Testują na zwierzętach, jestem tego świadoma dopiero od niedawna, więc więcej po ich produkty nie sięgnę
czy jest jeszcze jakiś składnik w szamponach, które powodują u Ciebie swędzenie skóry głowy ?
Dokładnie wszystkie silikony, nawet jedwab kładziony na same końcówki, polyquaternia i quaternia i chyba niektóre PEGi i polimery w żelach do włosów. Mam wrażenie, że to co ma tendencję do osadzania się i służy do nabłyszczania -w jakiś sposób mnie podrażnia potem i już po kilku godzinach od umycia zaczyna mnie swędzieć łeb.
Nie mam swędzawki po SLESie, tylko trochę przesusz więc z detergentów wolę betainę, natomiast szamponów z SLSem w ogóle nigdy nie uzywam.
Spróbuj jakiegoś szamponu ze slesem ( np. ziołowy Barwy) albo Fitomedu z mydlnicą, Hippa lub Babydreama i poużywaj z 2 tyg. nie kładąc odżywek z w/w substancjami).
Swędzawka zazwyczaj jest po silikonach , PQ i quaterniach.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 14:36   #4948
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie wszystkie silikony, nawet jedwab kładziony na same końcówki, polyquaternia i quaternia i chyba niektóre PEGi i polimery w żelach do włosów. Mam wrażenie, że to co ma tendencję do osadzania się i służy do nabłyszczania -w jakiś sposób mnie podrażnia potem i już po kilku godzinach od umycia zaczyna mnie swędzieć łeb.
Nie mam swędzawki po SLESie, tylko trochę przesusz więc z detergentów wolę betainę, natomiast szamponów z SLSem w ogóle nigdy nie uzywam.
Spróbuj jakiegoś szamponu ze slesem ( np. ziołowy Barwy) albo Fitomedu z mydlnicą, Hippa lub Babydreama i poużywaj z 2 tyg. nie kładąc odżywek z w/w substancjami).
Swędzawka zazwyczaj jest po silikonach , PQ i quaterniach.
Mam bardzo podobne odczucia. Zakupiłam ostatnio szampon ogórkowo-aloesowy, SLS na pierwszym miejscu , skład dość prosty. Nałożyłam jedwab, i właściwie dośc sporo więc nie dziwie sie teraz że tak mnie głowa swędziała(okolice skóry omijałam, ale któraś z dziewcząt niedawno napisała, że "silikony i tak migrują na skalp"). Babydream odpada, po nim również po kilku godzinach swędziała mnie głowa. Chciałam zobaczyć jaki efekt otrzymam gdy nie nałożę nic na włosy z odżywek(zależało mi na uzyskaniu objętości i wpadłam na to że nie będę ich niczym obciążać.), i miałam mega siano a skóra swędziała.
dziękuję

Stary 2011-06-13, 19:26   #4949
calioppe**
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
mam wlasnie to samo teraz. nie wiem co sie dzieje, ale moje wlosy to jede wielki, cienki puch...taka siersc jak u kundla mimo olejowania, dbania ehh juz nie wiem cnj robie zle ;/
heh ja też mam ostastnio gorsze dni jeśli chodzi o włosy :/ Myślę, że pora roku ma swój wpływ na ich wygląd i tego się nie przeskoczy... trzeba przeczekać
Odżywianie i nawilżanie- czyli o olejach i masłach
calioppe** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:40   #4950
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja jutro idę na badanie włosów i skóry głowy.
Zobaczymy, cóż to wyjdzie..
Obawiam się,że tym kombinowaniem z włosomaniactwem jeszcze bardziej pogorszyłam stan włosów, chociaż chciałam dobrze i wydałam kilkaset zł na kosmetyki

Jutro się okaże.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
a używasz suszarki? jesli nie to może spróbuj. Po suszarce włosy wyglądają o wiele lepiej. Oczywiście tylko lekko ciepły/chłodny strumień.
No właśnie odstawiłam suszarkę i farbowanie.
Od prawie pół roku juz nie suszę włosów, schną same - naturalnie.

Czy jeśli bym wróciła do suszarki to niepoiwstało by znów błędne koło?
Nawet jakbym suszyła lekko ciepłym lub chłodnym strumieniem?
Włosy myję codziennie

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-06-13 o 19:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości