|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
hej
![]() oj, widzę że chyba u Veronki akcja posunęła się dalej ale jak na razie żadnych nowych wieści więc trzymam kciuki nadal za nasze dziewczyny ![]() rano u nas znów mróz...-3, już nie wiem jak się ubierać bo w drodze do pracy zamarznąć idzie a po południu dość ciepło już niech się zacznie normalne ciepełko ![]() ok, wracam do pracy i będę zaglądać
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!
sms sprzed 15. minut Cześć. Dziś o godz. 6.00 urodziła się nasza córeczka. ma 3380g i 56cm, 10 pkt. pozdrawiają szczęśliwi rodzice zdjęcia będą później.lecę Igę szykować, wpadnę koło 9tej. |
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Veronka!!!! więc jednak poszło strasznie się cieszę i gratuluję z całego serca |
|
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Veronka!!!
Pieknie, ze juz jestes po! Super! Wczoraj sie nazloscila na akcje porodowa, a dzis juz tuli malenstwo! Niby szybciej poszlo niz ostatnio, ale tak patrze na ta godzine i ze porod zaczal sie jej wczoraj, to wcale tak krotko nie rodzila ![]() Grunt, ze juz po i wreszcie tuli swoje malenstwo! Czesc baby!
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
napisała c.d.
"przyjechaliśmy ok.3 i miałam skurcze co 5min. 3cm szybko poszło, ale nie powiem,że nie bolało 1/3 leżałam pod ktg i skurcze max 60% były. po prysznicu miałam badanie i odeszły mi wody, i zrobiło się 8cm. chwilkę później miałam parte, także sprawnie poszło.buziak dla wszystkich." |
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam gratki Veronka i przychówek aż się rozczuliłam jakbym sama rodziła ![]() ![]() już teraz wiem że chcę córeczkę niech mojemu płodziakowi już żaden siurek nie wyskoczy jednak miałam rację, że trzeba się Veronce sprężyć, coby na weekendowego grilla zdążyć może jak dobrze pójdzie to wyjdą laski na niedzielę do domu ![]() :roll eyes:
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to mozna rodzic, 3h i po krzyku ![]() Anka, tobie tez tak szybko pojdzie ![]() a smiac mi sie chcialo z Veronki jak sie wczoraj nazloscila na skurcze jednak drugi porod to juz zupelnie inne podejscie A pamietacie jak zesmy sie nakrecaly, gdy zaczelysmy sie jedna po drugiej rozdwajac
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
łeee, no pewnie, że szybko urodziła
![]() Anka, ja nie w ciąży ale też się rozczuliłam, ale że w pracy jestem to jakoś łzy uronić nie bardzo... ale tak mnie roznosi z radości że nie wiem już sobie wyobrażam Veronkę z taką kruszynką p.s. chociaż duża w sumie z niej laska
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa wiedziałam!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Veronka gratulacje, dzielne z Was dziewczyny czekam na zdjęcia ![]() no i pogoda na razie sliczna, wszystko na razie idzie tak jak ma byc
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Hi.leżę i czekam na miejsce na sali.mała zabrali wszystko ok grzeczniutka spi nakarmiona.muszą kogoś wypisać żebym miala miejsce.czekam z babka która przyjechała z pełnym rozwarciem i od razu rodzila,a zaczęło sie o 2.to też 2porod i w szoku ze tak szybko.u mnie można liczyć gdzies od 1,bo wtedy zaczęłam miec co 10min.bolalo ofkors strasznie,pod prysznicem zdążyłam byc tylko 30 i chyba strasznie mi pomogl,bo chwilę pozniej mialam 8cm.bylam tylko 2razy badana,jak przyszłam na porodowke i wlasnie po prysznicu.po mamę dzwoniłam przed1 pościelilam jej jeszcze i za 30 musieliśmy jechać.mialam super połóżna.dała mi jakieś 2czopki na rozluźnienie jeszcze szyjki.powiedziałam jej,ze jak bedzie juz 10cm to 2parcia i kończę to.jak powiedziała,ze mam 8 to mialam jeszcze wstać i z tz pochodzic,ale nie zdążyłam juz zejść bo byly parte. Kochane jesteście,ze tak ze mną przezywacie.ale sie poplakałam po porodzie,mówię Wam.wiecie,u mnie tak szybko poszlo,ze tz zakładal połoznej rękawiczkę,bo miala tylko1 i nie zdążyła z druga.ok kończę,moze kiedyś mnie stąd zabiorą do sali,na pewno sie jeszcze odezwe.ps za drzwiami rodzi jakąś laska wlasnie,ale jej współczuje.aa nie nacinala mnie i mam leciutkie pekniecie
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
a Mija o której leci?
ale dzis dzien pełny emocji ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- oo Veronka jak dobrze ze juz po wszystkim sala oby sie szybko zwolniła i sobie odpoczniesz.....odpoczywa j bo potemk tylko zakasac rękawy przy dwójce
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, jednak dobra polozna to jest to.. i widze, ze nic sie nie zmienilo, nadal ruch na porodowkach i "bitwa" o miejsce Veronka, liczymy na jakas foteczke ![]() Odpoczywaj kochana i szybko do nas wracaj
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-03-30 o 09:37 |
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
ale emocje
normalnie wszystko się przypomina, jakby to było wczoraj... wzruszające przeżycie fajny dzień dziś
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstałam, a tu takie wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Ver_Onka wielkie, wielgaśne gratulacje!!!!!!!!!!!! Przepięknie Ci poszło
i wspaniale, że rozwarcie tak leciało Córcia musi być boska Baby właśnie do mnie dociera ile podwójnych mamusiek będzie już za moment Ver_Onka jeszcze raz ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
Dokładnie 300 g cięższa od Oli, Ola miała 3080 g i też 56 cm
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak spokojniutko spi No wlasnie, jak sie bedzie nazywac?
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
oj faktycznie dzień pełen emocji
ja z wypiekami na twarzy o mater deni, jak cud nardzin może w człowieku tyle endorfin nakocić Maryśka czy nie Maryśka, ale bobo cudne , mimo porodowego wymęczenia ja to się boję akcji porodowej w nocy, po północy, bo tak do ginki niezręcznie dzwonić, żeby mnie w szpitalu zaanonsowała, muszę sie dokładnie wszystkiego dowiedzieć , żeby nie mieć stresa że sie na moją starą porodówkę nie załapię przypadkiem, bo byłby np. tłok nie z tej ziemi, a do byle jakiej rzeźni to nie chcę jeździć więc wniosek z tego że też muszę czekać na częste skurcze, żeby mnie z kwitkiem w razie co nie odesłali |
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Z miniaturki juz widac, ze z niej taka sliczniutka panieneczka
mezczyzni maja jednak inne rysy ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cholerka, jeszcze natrzaskamy 30 postow i szykuję nowy watek ![]() Jaki sobie tytul zyczycie?
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wiadomego powodu
Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-03-30 o 10:15 |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudny bobasek i jakie owłosienie
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
gdzie??!
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Z racji tego ze mniej wiecej watek trwa 3-4 miesiace, to winnysmy nastepny skonczyc w rejonie urodzin naszych bobasow... To moze rzucimy juz haslo 3 latki, a we wrzesniu bedziemy o przedszkolakach pisac
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
moja propozycja była zwyczajna, nie to co Sosny
(Lipcowo-sierpniowe omałoco 3-latki) |
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka była Sosny?
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
mne sie omałoco podoba
![]() Sosny była wyczesana
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już byłam tu rano, ale dopiero teraz piszę gratulacje! Ale dobrze, ze masz już to za sobą!!! Super! Cytat:
z tym, że ja wole "prawie", bo "omałoco" rozumiem jako "niedoszłe", że prawie były, ale się nie udało...
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
a omałoco sie pisze razem?
bo cos mi to slowko nie lezy Buahahahaha Sosnowej sa boskie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

ale jak na razie żadnych nowych wieści więc trzymam kciuki nadal za nasze dziewczyny 
już niech się zacznie normalne ciepełko 

jakbym sama rodziła 

ale tak mnie roznosi z radości że nie wiem