Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 19:07   #4951
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no z rodziną to czasem tylko na zdjęciach... na moją mamę się brat i siostra poobrażali ona wyremontowała dom (ruderę) tata właściwie wszystko zrobił centralne okna no generalny remont, jeszcze się dziadkami będą opiekowac do końca życia a rodzeństwo ma pretensje że ona takie bogactwo ma tylko że tamci mają dziadków w du.... tylko jak coś chcieli to przyjeżdżali a moja mama musi się użerać z całym domem.

życzę ci aby było bezproblemowo

no tak i pewnie po spadek przyjda

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
na wizycie lekarz przebadał dokładnie Anikę, posprawdzał wszystko i nie dopatrzył się żadnej nieprawidłowości, wszystko jest tak, jak powinno być w jej wieku. a jak ją dał na brzuszek, to tak wysoko podniosła głowę, ze się sama zdziwiłam rehabilitacja nie jest potrzebna. zalecił nam "pielęgnację" oczywiście z wrażenia nie zapytałam, co to takiego. mamy to cuś już jutro o 9. nawet nie zapytałam, czy to jednorazowe, czy będzie więcej razy - jutro się dowiem. po tej całej pielęgnacji mamy przyjść na kontrolę. no zobaczymy.
ufff ulżyło mi po tej wizycie, bałam się ciągle, że coś może być nie tak z Aniką, teraz jestem wreszcie spokojna
super
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:09   #4952
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jaki ty masz kolor?
bo nie pamiętam
olive

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
sporo spadkobierców
ale oby się udało, bo dzialki są strasznie drogie! jak patrzymy to za 1000 m2 trzebaby wyłorzyć 250-300 tys

za tydzień....ciekawe ile czeka sie na przesyłke, bo 13-ego jade nad morze i chciałabym miec na wyjazd nosidło

mi też wpadł w oko ten kolor

czytałam tez o bondolino, i sama nie wiem
ale jezeli sie zdecyduje to kupie marsupi, a potem najwyzej sprzedam, albo poczeka na 2 dziecko

dostałam odp, że zostało 1 granatowe - OCEAN
ja dostałam marsupi na drugi dzień od wpłaty

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
matko jedyna, Was nadrobić, a nie było mnie tylko 1,5 dnia!
dzisiaj pół dnia spędziłam u koleżanki pod Warszawą, ma synka 2 tyg młodszego od Krzysia, ale widać różnicę, Jasio spał całe 4 godziny, więc prawie jego oczu nie widziałam ale zaraz skok go czeka i będzie pewnie taki aktywny jak Krzysiek ostatnio, to może za jakieś 2 tyg się chłopaki "pobawią" na jednej macie

co do spotkania to który dzień wreszcie?
ja pewnie wezmę wózek, a do wózka schowam chustę na wszelki wypadek, gdyby wózek zaczął gryźć... bo spacer na rączkach mi się nie uśmiecha

śliczne zdjęcia dzieci, dziewczyny! laseczkaa, synek bardzo do Ciebie podobny

pati, gratuluję oceny

wanilia, cieszę się, że to nie pęcherzyca jednak, trzymam kciuki za leczenie!

nuna, no po prostu brak słów... co za sk... ale dziewczyny mają rację, niech sobie robi testy, to się na pewno nie wywinie!
a z samej instrukcji da się nauczyć wiązać chustę, ja się tak uczyłam, potem byłam na warsztatach i prowadząca miała tylko drobne uwagi, no ale są jeszcze filmiki na necie i można zobaczyć, jak sobie to wiążą
to nie jest takie trudne, naprawdę

Montii, jak tam dziś wiązanie? po kilku praniach powinno być lepiej, prasowanie też pomaga

eirene, w marsupi wyglądacie super jaka Ty jesteś chuda! daj znać co Ci lekarz powie, bo to faktycznie niepokojące...

czarna, ale się dorobiłaś tym niejedzeniem, uważaj na siebie naprawdę!

skrzypovita?

ja uprałam ręcznie z odrobiną proszku lwa i motyla i nic im się nie stało

hm, myśmy jeszcze nie szczepili, a mały ma 10 tygodni, ale to ze względu na żółtaczkę pediatra jeszcze odradza, jeśli w przyszłym tyg. wyniki będą lepsze, to na następny się umówimy na szczepienie pewnie, czyli będzie w 12 tyg.

to jest piękny widok

ah, traicionera, fajny tytuł wymyśliłaś
no właśnie czwartek albo piątek, czekam na Kasie, żeby się wypowiedziała.
Tez chyba zabiorę marsupi, gdyby się młoda zechciała poprzytulać, bo z niej ostatnio taka przylepa się zrobiła
hehe, dzięki, my wprawdzie na wczasy nie jedziemy, ale reszta dzieciaczków sobie popodrózuje

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Spala 3 h i 15 min i ja obudzilam poszalala troszke i zjadla UWAGA UWAGA 175ml na raz w 5 min rekord zyciowy;p apetyt ma;p

My zuzywamy 5-10 pieluszek zalezy od dnia;

To masz duza rodiznke;p
Moj Tz tez;p

Musialam uspic zlosnika bo krzyczala a nic jej sie nie podobalo.

AUAAA MOJE PLECY tak mnie bola w odcinku ledzwiowym, ze pewnie zaniedlugo nie bd mogla wstac... a mam 23 lata masakra;/

Tz sklada szafki... aaaa;p
to dużo zjadła.
Od czego cie tak bolą plecy?

Byłyśmy na pierwszym spacerku w spacerówce i bardzo fajnie było, pod koniec Nadia zasnęła i jeszcze w domku pospała z pół godzinki w wózku. Podczas spaceru śmiesznie tak nogi zakładała na ten pałąk z przodu.

Wkurzyłam się przed spacerem, bo o mały włos by nam prądu nie odcięli, jako, ze nie zauważyli, ze był zmieniany właściciel mieszkania i ja im podesłałam umowę przepisujaca prąd na nas. Fajnie by było, bez prądu z małym dzieckiem, gdy u nas nawet kuchenka nie jest gazowa
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:11   #4953
gosikk_s
Zakorzenienie

Ego, no to oby faktycznie wszyscy się zrzekli, 15 osób to kupa ludzi i nietrudno o konflikty.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:15   #4954
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
olive

to dużo zjadła.

Wkurzyłam się przed spacerem, bo o mały włos by nam prądu nie odcięli, jako, ze nie zauważyli, ze był zmieniany właściciel mieszkania i ja im podesłałam umowę przepisujaca prąd na nas. Fajnie by było, bez prądu z małym dzieckiem, gdy u nas nawet kuchenka nie jest gazowa
Nie mam pojecia... pewnie od ciezaru malej, bo jednak trzeba ja na mate zaniesc albo na przewijak, albo do lozeczka albo do hustawki a swoje wazy:P

Dobrze, ze jednak macie prad

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:16   #4955
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
olive

ja dostałam marsupi na drugi dzień od wpłaty

no właśnie czwartek albo piątek, czekam na Kasie, żeby się wypowiedziała.
Tez chyba zabiorę marsupi, gdyby się młoda zechciała poprzytulać, bo z niej ostatnio taka przylepa się zrobiła
hehe, dzięki, my wprawdzie na wczasy nie jedziemy, ale reszta dzieciaczków sobie popodrózuje

to dużo zjadła.

Byłyśmy na pierwszym spacerku w spacerówce i bardzo fajnie było, pod koniec Nadia zasnęła i jeszcze w domku pospała z pół godzinki w wózku. Podczas spaceru śmiesznie tak nogi zakładała na ten pałąk z przodu.

to mozesz mowic o szczesciu bo bylbym niezly problem z odkreceniem wszystkiego
ok lecimy sie kapac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:19   #4956
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia... pewnie od ciezaru malej, bo jednak trzeba ja na mate zaniesc albo na przewijak, albo do lozeczka albo do hustawki a swoje wazy:P

Dobrze, ze jednak macie prad
Ja moja tez tak tylko nosze i na szczęście moje plecy tego nie odczuwają.

miałam duży problem z dodzwonieniem się na infolinie i myślałam, ze się wścieknę Bajzel tam maja, bo z jednej strony przygotowują dla nas już rozliczenie,z drugiej jeszcze dla poprzednich właścicieli, choć już w tym półroczu nie posiadali naszego mieszkania
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 19:24   #4957
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

właśnie w tym problem, że nie wiem czy się wszyscy zrzekną, ja nie mam zamiaru im płacić, bo to w końcu moi rodzice całe zycie utrzymują tą nieruchomość zobaczymy moze sie uda
życzę powodzenia

ja chyba szczerze mówiąc bym się nie zrzekła, jakby mi jakiś spadek się trafił
Stary 2011-06-28, 19:29   #4958
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
życzę powodzenia

ja chyba tez nie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 19:36   #4959
iweczka
Zakorzenienie

dziewczyny, próbowałam odciągnąć laktatorem pokarm i podać Małej (tzn znowu spróbować Jej podać, żeby nauczyła się) i poleciały mi raptem 3 krople z obu piersi.kurde nie wiem co sie dzieje. sciągałam po 7 min z 1, 7 z 2 piersi i potem znowu z 1 i z 2 i nic......
boje sie, że strace pokarm, a Lenka nie chce butli ciągnąć
no chyba sie załamie

Cytat:

właśnie w tym problem, że nie wiem czy się wszyscy zrzekną, ja nie mam zamiaru im płacić, bo to w końcu moi rodzice całe zycie utrzymują tą nieruchomość zobaczymy moze sie uda
życze powodzenia

Cytat:
eirene pięknie wyglądacie w marsupi

na wizycie lekarz przebadał dokładnie Anikę, posprawdzał wszystko i nie dopatrzył się żadnej nieprawidłowości, wszystko jest tak, jak powinno być w jej wieku. a jak ją dał na brzuszek, to tak wysoko podniosła głowę, ze się sama zdziwiłam rehabilitacja nie jest potrzebna. zalecił nam "pielęgnację" oczywiście z wrażenia nie zapytałam, co to takiego. mamy to cuś już jutro o 9. nawet nie zapytałam, czy to jednorazowe, czy będzie więcej razy - jutro się dowiem. po tej całej pielęgnacji mamy przyjść na kontrolę. no zobaczymy.
ufff ulżyło mi po tej wizycie, bałam się ciągle, że coś może być nie tak z Aniką, teraz jestem wreszcie spokojna
super!!!

Cytat:
życzę powodzenia

ja raczej tez nie. czemu ktos inny ma sie wzbogacic, a ja nie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:38   #4960
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba tez nie
Stary 2011-06-28, 19:38   #4961
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dobrze że nie tylko ja jestem taka zachłanna

ale przynajmniej umiemy się do tego przyznać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 19:39   #4962
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
eirene pięknie wyglądacie w marsupi

super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość

Witamy w gronie szczęśliwych marsupianek

NA plażę marsupi na pewno Ci się przyda

Mi idzie mało pampersów bo mały robi kupę dwa razy w tygodniu.

Wybrałam się na zakupy i mały ciągiem spał cztery godziny, więc spokojnie mogłam sobie z nim chodzić po sklepach
I zaszłam do Re i oczywiście kupiłam kurtkę dla małego ale wziełam większy rozmiar 80 na wiosnę i czapkę na jesień mu kupiłam. Wstawiam fotki poniżej i Jasia ze smokiem.
no ja sobie tak pomyslałam że na plaże idealne na spacer na wieczor albo jak jest gorsza pogoda

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene no to teraz będziecie smigac
oj tak

Cytat:

no tak i pewnie po spadek przyjda
na szczescie dziadkowie przepisali to na rodziców na podstawie umowy darowizny. zachowek ponoć też się starać nie mogą bo minęło już kupę lat...

Cytat:
życzę powodzenia

Cytat:
ja chyba tez nie
zależy kiedy bo tak jak u nas np moi rodzice opiekują się dziadkami reszta ich dzieci ma ich gdzieś dziadkowie dali im kasę na mieszkania ale oni uważają że dom to bogactwo... i źli strasznie że mojaj mama dom dostała - nien wiadomo co bedzie jak dziadkow zabraknie czy do sądu nie podadzą o zachowek...
dlatego jesli ktoś się opiekuje rodzicami to uważam że ma prawo do domu czy tam, mieszkania

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:40   #4963
87czarna
Zakorzenienie

bosti ale super wieści

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:43   #4964
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
zależy kiedy bo tak jak u nas np moi rodzice opiekują się dziadkami reszta ich dzieci ma ich gdzieś dziadkowie dali im kasę na mieszkania ale oni uważają że dom to bogactwo... i źli strasznie że mojaj mama dom dostała - nien wiadomo co bedzie jak dziadkow zabraknie czy do sądu nie podadzą o zachowek...
dlatego jesli ktoś się opiekuje rodzicami to uważam że ma prawo do domu czy tam, mieszkania
jeżeli dziadkowie przepisali dom w zamian za opiekę to rodzeństwo twoich rodziców nie ma prawa do zachowku
natomiast jeśli w umowie darowizny nie ma takiego zapisu to mogą się ubiegać o zachowek,
ale wtedy fakt że rodzeństwo dostało darowiznę w formie pieniędzy na mieszkanie też zostanie ujęty
Stary 2011-06-28, 19:45   #4965
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, próbowałam odciągnąć laktatorem pokarm i podać Małej (tzn znowu spróbować Jej podać, żeby nauczyła się) i poleciały mi raptem 3 krople z obu piersi.kurde nie wiem co sie dzieje. sciągałam po 7 min z 1, 7 z 2 piersi i potem znowu z 1 i z 2 i nic......
boje sie, że strace pokarm, a Lenka nie chce butli ciągnąć
no chyba sie załamie

życze powodzenia

super!!!

może spróbuj napić się karmi czy coś

Cytat:
super że wszystko ok

no ja sobie tak pomyslałam że na plaże idealne na spacer na wieczor albo jak jest gorsza pogoda

oj tak

na szczescie dziadkowie przepisali to na rodziców na podstawie umowy darowizny. zachowek ponoć też się starać nie mogą bo minęło już kupę lat...

tak, na plażę będzie super, szczególnie, gdy przy wietrznej pogodzie.

co do odstępowania, to ja mam takie podejście, bo moja mama tak właśnie odstąpiła swoja część domu babci za totalne free, chociaż tyle lat się nią opiekowała

Musze się pochwalił, ze przed chwila moja Nadia wreszcie podniosła główkę na brzuszku wyżej i potrzymała kilka sekund, rozglądając się. Oczywiście szybko się zmęczyła, ale i tak bardzo się ciesze
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-28 o 19:46
Stary 2011-06-28, 19:55   #4966
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
ta brazowa bluzę co wczesniej wstawiałam link
my kupiliśmy tą bluze ostatnio znajomym dla synka i dotego spodenki do kompletu

diatoma boskie zdjęcie

gosik my też mamy taką nadzieje

Cytat:
j

czy wasze dzieci tez tak robią, ze buzie jakby w dziubek układają i tak językiem cmokają? Moja zaczela tak robic w weekend i sie zastanawiam, co to moze oznaczać
jeżeli to wygląda jakby zassała dolną wargę - taka dziurka jej się na dole robi i do tego cmokanie to Nadia tez tak robi ale co to oznacza tego nie wiem

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Diatoma, w pampkach rozmiar 4 to mój Aleks śmiga, i raczej nie zdąży już z nich wyrosnąć A co najlepsze, niedawno babcia założyła mu przez pomyłkę pampka Aniki w rozmiarze 2 i chodził w nim przez kilka godzin nim się zorientowałam Przystojniaczek z Tyma a gąsienica jest świetna, kupiłabym Anice ale ten pieron jej przecież nie pozwoli tknąć...

szczuplutki ten twój Aleks

eirene świetnie wyglądacie

castia
to wyjaśnia sprawę bo ja 500 zd nigdy tak szybko nie zrobiłam

laseczka

prunelle

ewelqa

bosti super ze wszystko ok

Cytat:
Wanilka ale ja juz naprawdę się nie odchudzam... chciałabym,żeby waga stanęła mi w miejscu,a jest coraz gorzej. Czuję sie powoli jak szkieletor :/ i jeszcze te włosy... :/ :/ :/

kochana dbaj o siebie bo ci zlejemy dupsko

traicionera chyba bym zwariowała, a jeszcze potem odkręcanie tego jeee super że Nadusia już główkę podniosła ucałuj babelka ode mnie

ego ego trzymam kciuki

iweczka kurcze tylko sie nie denerwuj, pij sporo, spróbuj może heratki na laktacje no i karmi, a ja trzymam kciuki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:55   #4967
Krusiak
BAN stały

iweczka pij karmi mnie uratowalo teraz od 2 dni mam taki nawal ze szok ;-/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:02   #4968
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
póki jest kasa, bo jak zaczniemy się budować, to będziemy biedować
a Ty się kobito nie stresuj, napewno mąż dostanie jakiś urlop

mój coś marudzi i nawet na rękach mu źle
powiem jedno co do budowy " Wykończeniówka nie na darmo się tak nazywa"

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie glupie pytanie
Czy Wam tez tak ida pampersy??
My opakowanie 87sztuk Pampers wykorzystujemy przez 10dni ;-/
Moj maz sie smieje ze na pieluchy nie wyrobi he he
Dobrze ze mam znizke do superfarm 25% /bo kuzynka tam pracuje/ bo by byla masakra...
zmieniam min co 3 godz w dzień +kupska a w nocy między 20-7 raz...

Cytat:
do tej pory brąz mi się podobał,
a teraz mnie zaciekawił ten kolor ANTHRACITEna zdjęciu wygląda na ładny granat
ja mam antracyt i nie taki idealny to granat tylko taki granatowo-siwy ( sprany granat)

Cytat:
jeżeli dziadkowie przepisali dom w zamian za opiekę to rodzeństwo twoich rodziców nie ma prawa do zachowku
natomiast jeśli w umowie darowizny nie ma takiego zapisu to mogą się ubiegać o zachowek,
ale wtedy fakt że rodzeństwo dostało darowiznę w formie pieniędzy na mieszkanie też zostanie ujęty
to chyba nie jest tak do końca - ale nie chce mi się teraz lexa odpalac żeby sprawdzic orzeczenia. Na tym forum co podałam pewnie Ego-ego odpowiedzą dokładnie.

Cytat:

wiesz co, ja im nie mam zamiaru płacic, bo to moi rodzice od 30 lat płacą tam podatki oc rolników i wszystkie remonty, tak to by się już dawno rozpadło, a tu nikt oprócz jednego wujka nawet nie przyjeżdża, a jak była sprawa spadkowa to wszyscy oprócz jednej ciotki i jednego wujka się zrzekli, więc sąd podzielił po równo, bo nie było zgodności
a to już po sprawie spadkowej? można po świńsku załatwic testamentem albo u notariusza i liczyc na to, że reszta nie wniesie pozwu o zachowek. Niestety ale z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciach

Zainwestowałam ponad 50 tys w dom teściowej ( nie przepisany na nas) a teraz buduję swój własny i mam kredyt na karku na 20 lat - z powodu j.ebnię.tej teściowej - ma dwa domy i zamiast się przeprowadzic do drugiego gdzie ma też nowo wybudowany to wolała siedziec z nami i tym sposobem ma też wyremontowany a my nic z tego nie mamy oprócz ciągłej kłótni z TŻ o to, że byłam tak naiwna i tyle kasy tam włożyłam - a teraz chce brac wszystko co się da - lampy, karnisze itd itp i jest kłótnia bo on by mamusi swojej chciał zostawic masakra - mam czasem doła już z tego powodu... no ale to nie jest sprawa na publiczne forum ale jak się nerwicy nie nabawię z tego powodu będzie dobrze

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:04
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:09   #4969
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ja mam antracyt i nie taki idealny to granat tylko taki granatowo-siwy ( sprany granat)

to chyba nie jest tak do końca - ale nie chce mi się teraz lexa odpalac żeby sprawdzic orzeczenia. Na tym forum co podałam pewnie Ego-ego odpowiedzą dokładnie.

wrzuć fotkę jak znajdziesz czas

to jest tak, i właśnie z tego forum się tego dowiedziałam
a potem potwierdziło się to u notariusza
chyba że w ciągu ostatnich 3 lat coś się zmieniło

darowizna - jest prawo do zachowku
darowizna z prawem dożywotniego mieszkania - jest prawo do zachowku ale zachowek jest mniejszy
darowizna z opieką nie ma zachowku

współczuję
tak to jest z teściowymi
ma 2 domy i nie chce się podzielić z synem ... nie rozumiem takich ludzi
a tż to bym udusiła ;/

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:11
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:19   #4970
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
my kupiliśmy tą bluze ostatnio znajomym dla synka i dotego spodenki do kompletu

diatoma boskie zdjęcie

gosik my też mamy taką nadzieje

jeżeli to wygląda jakby zassała dolną wargę - taka dziurka jej się na dole robi i do tego cmokanie to Nadia tez tak robi ale co to oznacza tego nie wiem

szczuplutki ten twój Aleks

castia
to wyjaśnia sprawę bo ja 500 zd nigdy tak szybko nie zrobiłam

laseczka

prunelle

ewelqa

bosti super ze wszystko ok

kochana dbaj o siebie bo ci zlejemy dupsko

traicionera chyba bym zwariowała, a jeszcze potem odkręcanie tego jeee super że Nadusia już główkę podniosła ucałuj babelka ode mnie

ego ego trzymam kciuki

iweczka kurcze tylko sie nie denerwuj, pij sporo, spróbuj może heratki na laktacje no i karmi, a ja trzymam kciuki

dziękuję, byłam pod wrażeniem, ze tak ładnie jej to wyszło i to na płaskim leżenia na brzuchu pewnie nie polubi, ale nie każdy musi.

Nadia właśnie narobiła wrzasku, bo co- bo chciała na kolanka

Jak tam twoja Nadunia, pomaga ten fiolet?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 20:23   #4971
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Aja1 widzę, że i u Was tetra rządzi

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Skusiłam się i kupiłam słonia z lamaze
a nam przyszedł Emanuel mnie się podoba, małemu jest obojętny

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
[B]
agus87 , Ty naprawde caly czas zakladasz czapke Oli? jej Tymo nie mial tego urządzenia na głowie od 6 maja
ja też już dawno nie zakładam małemu czapki, no chyba że tak jak dziś ok. 15 stopni i wiatr wieje tak jak iizabelaa pisała, ja bym się ugotowała przy 20 stopniach i w czapce, więc czemu mam dziecko męczyć zresztą zawsze zanim coś dodatkowego mu założę to się zastanawiam, czy mnie by nie było za ciepło

Cytat:
aaa i rączki już po jednym dniu smarowania jakby ładniej wyglądają albo mi się tak wydaje :P
no to super, że jest już lepiej

Cytat:
zważyłam właśnie młoda i już 6300, a dwa tygodnie temu było 5800 (oba pomiary w bodziaku i pieluszce).
nooo nieźle wystrzeliła
a ile mniej więcej odliczasz na pampka??

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja zawsze waże Mała w poniedziałki(wczoraj zapomniałam).Pierwsze wchodze na wage ja,a póżniej rozbieram ją i ważymy się razem.
mam ten sam patent na ważenie, ale jakoś nie jestem regularna spróbuję od dziś się poprawić

Bosti fajnie, że już jesteś a mała bardzo ładnie główkę podnosi i wysoko

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:26   #4972
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Aja1 widzę, że i u Was tetra rządzi

a nam przyszedł Emanuel mnie się podoba, małemu jest obojętny

ja też już dawno nie zakładam małemu czapki, no chyba że tak jak dziś ok. 15 stopni i wiatr wieje tak jak iizabelaa pisała, ja bym się ugotowała przy 20 stopniach i w czapce, więc czemu mam dziecko męczyć zresztą zawsze zanim coś dodatkowego mu założę to się zastanawiam, czy mnie by nie było za ciepło

no to super, że jest już lepiej

nooo nieźle wystrzeliła
a ile mniej więcej odliczasz na pampka??

mam ten sam patent na ważenie, ale jakoś nie jestem regularna spróbuję od dziś się poprawić

Bosti fajnie, że już jesteś a mała bardzo ładnie główkę podnosi i wysoko
tak z 70 g, zależy czy pełny czy pusty
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 20:28   #4973
Mirabilka
Zakorzenienie

Proszę

a zapomniałam napisac- byłam u alergologa z małym z tą nietolerancją znów bo nie wiem co z rozszerzeniem diety i idzemy na testy - coś w stylu food detective - na ok 60 składników i pochodnych no i na test ten od grzybów - masakra 650 zł ta przyjemnośc. Zmartwiło mnie to bo mi powiedziała, że dzieci z alergią pokarmową nie powinno się szczepic tak szybko jak w kalendarzu szczepień tylko później i napewno nie tymi skojarzonymi - i bądz tu mądry jak co lekarz to inna śpiewka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mar.jpg (95,5 KB, 39 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 20:35   #4974
Ewelqa1985
Zadomowienie

Mirabilka masz racje z ta wykonczeniowka swiete słowa my przerabialismy to z zeszlym roku a i tak jeszcze sporo rzeczy zsotalo do zrobienia same brzydkie slowa cisna mi sie na usta jak mysle o twojej tesciowej a tż sie nalezy oraz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:35   #4975
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
-
Aaa,chciałam Wam jeszcze powiedziec,że oczko Mai już nie ropieje -pomogło zakraplanie solą fizjologiczną a tak się bałam...
super
a ile razy dziennie zakraplałaś solą ?

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze momencik to Wam wstawię

"Mój najlepszy przyjaciel do rozmowy "
cudne
mój też uwielbia pieluszke

Cytat:
na płaskim też zaczęła, ale mniej chętnie. oto fotki z pierwszego razu
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ależ sie najadlam...kupilam pierogi z truskawkami...mniam
a kobitka w warzywniaku powiedziaala ze sie skonczyl sezon na truskkawki, czy to mozliwe?

Wanilko
pytalas jak dzis Tymo-miewa sie dobrze i maltretuje gąsiennice
Załącznik 4053349Załącznik 4053350Załącznik 4053351
wszystkie zdjęcia śliczne ale ostatnie to 4 najbardziej mi się podoba

Cytat:
PRZYSZŁO MARSUPI!!!
wklejam zdjęcie w Marsupi

Załącznik 4053465
Ślicznie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie glupie pytanie
Czy Wam tez tak ida pampersy??
My opakowanie 87sztuk Pampers wykorzystujemy przez 10dni ;-/
Moj maz sie smieje ze na pieluchy nie wyrobi he he
Dobrze ze mam znizke do superfarm 25% /bo kuzynka tam pracuje/ bo by byla masakra...
u mnie nie .
my zużywamy tak z 5-7 pieluch dziennie - wiadomo czasem więcej zależy od dnia ale zauważyłam że pampersy schodzą nam powoli

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcia dzieci, dziewczyny! laseczkaa, synek bardzo do Ciebie podobny
dzięki

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Wybrałam się na zakupy i mały ciągiem spał cztery godziny, więc spokojnie mogłam sobie z nim chodzić po sklepach
I zaszłam do Re i oczywiście kupiłam kurtkę dla małego ale wziełam większy rozmiar 80 na wiosnę i czapkę na jesień mu kupiłam. Wstawiam fotki poniżej i Jasia ze smokiem.
śliczny i jaki wielki smok

a u mnie dziewczyny ciężko :
tż wrócił dziś z pracy i na pogotowie szedł. on z zawodu brukarz-praca fizyczna i nadwyrężył sobie kręgosłup w pracy do tego stopnia że nie mógł się schylić/usiąść i mu plecki lekko spuchły koło tych mięśni. szczęście że to tylko nadwyrężenie bo obawiałam się ze to mogło być coś gorszego. dostał zastrzyki w szpitalu przeciwbólowe do domu tabletki i l4 3-5 dni ale najgorzej ze nie moze nosic malego

małego wykąpałam po 20 i jakoś nie chce mi zasnąć
marudzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:37   #4976
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę

a zapomniałam napisac- byłam u alergologa z małym z tą nietolerancją znów bo nie wiem co z rozszerzeniem diety i idzemy na testy - coś w stylu food detective - na ok 60 składników i pochodnych no i na test ten od grzybów - masakra 650 zł ta przyjemnośc. Zmartwiło mnie to bo mi powiedziała, że dzieci z alergią pokarmową nie powinno się szczepic tak szybko jak w kalendarzu szczepień tylko później i napewno nie tymi skojarzonymi - i bądz tu mądry jak co lekarz to inna śpiewka.
dziękuję

mój siostrzeniec miał skazę białkową i był na Nutramigenie,
siostra za radą alergologa, wprowadzał mu normalnie pokarmy, tylko wiadomo pojedynczo i obserwowała,

mały ma 9 miesięcy, jakiś miesiąc temu spróbowała mu wprowadzić normalne mleko i się okazało, że skaza minęła,

ponoć tak się często zdarza, więc wam tez tego życzę
Stary 2011-06-28, 20:39   #4977
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
super
a ile razy dziennie zakraplałaś solą ?

cudne
mój też uwielbia pieluszke

wszystkie zdjęcia śliczne ale ostatnie to 4 najbardziej mi się podoba

Ślicznie wyglądacie

u mnie nie .
my zużywamy tak z 5-7 pieluch dziennie - wiadomo czasem więcej zależy od dnia ale zauważyłam że pampersy schodzą nam powoli

dzięki

śliczny i jaki wielki smok

tż wrócił dziś z pracy i na pogotowie szedł. on z zawodu brukarz-praca fizyczna i nadwyrężył sobie kręgosłup w pracy do tego stopnia że nie mógł się schylić/usiąść i mu plecki lekko spuchły koło tych mięśni. szczęście że to tylko nadwyrężenie bo obawiałam się ze to mogło być coś gorszego. dostał zastrzyki w szpitalu przeciwbólowe do domu tabletki i l4 3-5 dni ale najgorzej ze nie moze nosic malego

marudzi.
życzę zdrowia twojemu partnerowi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 20:46   #4978
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

marudzi.
ojjj zawsze coś
u mnie tez, jak jedno sie uloży to coś innego wyskauję

ale spokojnie, bedzie ok

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

sama już nie wiem jaki kolor Marsupi bym chciała
najchętniej to bym mi się szare podobało, ale takiego koloru nie widziałam
Stary 2011-06-28, 20:51   #4979
diatoma
Zadomowienie

laseczka, mam nadzieje ze twojemu tż szybko przejdzie bo tak to i ty masz wiecej pracy,
bosti no to dobrze ze specjalista cie uspokoił
natka ja polykam merz special, uwazam ze sa ok na wlosy i paznokcie tez mi sie wzmocnily

dzieki za komplementy nt zdjec

wiecie co chodzilam dzis za tym mlekiem, i w simply nie bylo 6o0g, w rosmanie tez nie, w cerfurze tez nie, a w intermarche(za radą Izabeli) tez nie bylo, ale byla karta ze szybko zostanie ten brak uzupelniony, i mam nadzieje ze do weekendu im sie uda a w rosmanie kupilam w puszcze Nan 400g, zeby miec w co przesypywac.
ale mam cykora bo Tymo strasznie pierdzi po tym mleku, a nie dostaje zadnego ani kopru ani espumiasanu.

o matko zjadlam pol czekolady i mi niedobrze...a wszytsko przez owulke;/

Tymkowi tak sie wloski z tylu wycieraja, ze musze ta szczotka klejącą je zbierać, biedactwo zostanie bez wlosow jak tatus

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:57
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:58   #4980
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Musze się pochwalił, ze przed chwila moja Nadia wreszcie podniosła główkę na brzuszku wyżej i potrzymała kilka sekund, rozglądając się. Oczywiście szybko się zmęczyła, ale i tak bardzo się ciesze

Cytat:

Cytat:
powiem jedno co do budowy " Wykończeniówka nie na darmo się tak nazywa"

Zainwestowałam ponad 50 tys w dom teściowej ( nie przepisany na nas) a teraz buduję swój własny i mam kredyt na karku na 20 lat - z powodu j.ebnię.tej teściowej - ma dwa domy i zamiast się przeprowadzic do drugiego gdzie ma też nowo wybudowany to wolała siedziec z nami i tym sposobem ma też wyremontowany a my nic z tego nie mamy oprócz ciągłej kłótni z TŻ o to, że byłam tak naiwna i tyle kasy tam włożyłam - a teraz chce brac wszystko co się da - lampy, karnisze itd itp i jest kłótnia bo on by mamusi swojej chciał zostawic masakra - mam czasem doła już z tego powodu... no ale to nie jest sprawa na publiczne forum ale jak się nerwicy nie nabawię z tego powodu będzie dobrze
współćzuję,,,

nas też czeka budowa i z tą wykończeniówką to wierzę

Cytat:
to jest tak, i właśnie z tego forum się tego dowiedziałam
a potem potwierdziło się to u notariusza
chyba że w ciągu ostatnich 3 lat coś się zmieniło

darowizna - jest prawo do zachowku
darowizna z prawem dożywotniego mieszkania - jest prawo do zachowku ale zachowek jest mniejszy
darowizna z opieką nie ma zachowku
toś mnie załamała teraz bo moja mama dowiadywała się u jakiegoś prawnika i ten jej powiedział że jak minęło 5 albo 10lat nie pamiętam to już nikt nie ma prawa do zachowku... musze zapytać na forum prawnym...
to by było...
u nas to jest tak że jest darowizna z prawem mieszkania dożywotniego i to jest ujęte w akcie ale to że dziadkowie całe życie pomagali tamtym to nigdzie nie ma potwierdzenia... po prostu to im okna kupili to samochód itp... tak mówię że dali na mieszkania ale to nie było tak tylko po prostu to remont to coś...

Cytat:
Proszę

no właśnie...
ale drogo te testy...

Cytat:

Ślicznie wyglądacie

marudzi.

biedny... współczuję bardzo... oby mu przeszło szybko...

dziewczyny wykapałam się dziś z Oliwierkiem ale super było tylko mały nie kumał za bardzo o co kaman bo wyrwaliśmy go ze snu bo spał ale i tak fajnie było niesamowite doświadczenie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości