![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Nie złożyłam życzeń dzisiejszym solenizantom
![]() ![]() Taka zakręcona jestem i chciałabym tylu osobom odpisać a cholerka nie mam kiedy ![]() Pytanie do mam których dzieciom ropiały oczka. Jakie kropelki stosowałyście, ile czasu te oczka dochodzą do siebie? Tymkowi od dwóch dni ropka się zbiera i ma w tym oku jakby więcej łez ![]()
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce zbyt wcześnie ale po 7 msc'u moim zdaniem już mogę próbować sadzać, na razie zaprzyjaźnić Olę ![]() gotuję miesko z królika marchewkę, ziemniaczki, pietruszkę i zaraz szpinak zrobiłam lazanię ze szpinakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stosowałam Tobrex i masaż lecę do K wkleić linki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czas na nocnik to indywidualna sprawa każdej mamy i dziecka ![]() moje chłopaki dalej śpią - minie za chwile druga godzina ![]()
![]() |
#4957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
5 miesiecy:P
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-11-10 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
najlepszego dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow ![]() u nas masakry ciag dalszy na bank ida zeby mamy nowe umiejetnosci 1.norbi zakumal ze zeby raczkowac trzeba na przemian reka noga i dzisiaj juz smigal 2. usiadl pierwszy raz sam ! prosciutko!!! z tej okazji foty w albumie ![]()
#4960 |
Zadomowienie
|
Aguś87, Morai44, Andziotek, Dziewczonka, Klaterina, K19..., Gusiagatko, Olliwka, Anulka_81, Mangoo, Ddaaiissyy
sredecznie dzięki za brawka i gratki z okazji pierwszego ząbka ![]() Antonek dziękuje i pozdrawia ![]() A dziś wieczorem dojrzałam drugą jedyneczkę do pary ![]() I na szczęście, póki co nie zauważam zmiany w nastroju Antusia, czy jakiegos marudzenia.. idzie wsyztsko jak z płatka ![]() Zosia, Gabrysia, Misia, Niko, Emilka, Ala ważne święto dzis dla was!!! Buziaki z okazji półrocznicy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nadal w biegu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
zupki poporcjowane
ciekawa jestem czy Oleńka będzie mi je jadła... pachną ładnie żadnej soli, przypraw, same warzywka z maminego ogródka i króliczek którego połowę zamroziłam, bo strasznie dużo tego było ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nadia juz spi, wiec jestem happy ![]() Dzisiaj byla druga proba pietruszki, no i niestety pojawila sie egzema ![]() ![]() Jutro zje cos neutralnego i od soboty zaczniemy owocki ![]() Andziot, Paulizia, ale fajowo mialyscie na spacerku ![]() Zazdroszcze...i kolejnych regularnych zlotow tez. Ciekawe, czy ktos sie bedzie chcial ze mna spotkac jak bede w W-wie w przyszlym roku ![]() Grazin, Andziot, Agus, fajnie ze zaczelyscie tez gotowac ![]() Mam wrazenie, ze takie domowe jedzenie zawsze bedzie lepsze od sloikow... dokladnie wiemy co do garnka wkladamy ![]() Brawa dla kolejnych forumowych zabkow ![]() ![]() Daisy, uwielbiam frytki ![]() Gusia, juz Ci dziewczyny napisaly o rozszerzaniu diety. Ja tylko nie moge uwierzyc, ze nasze najmlodsze forumowe dziecko zaczyna jesc stale pokarmy ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-11-10 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę ze taki kojec to Edzik raz dwa by poprzestawiał, możesz wpaść i wypróbować. A te puzzle nietoksyczne to chyba w Smyku są, ale nie pamietam jak się nazywają, chyba Smiki czy jakoś tak. Cytat:
![]() No i dziś Igor zjadł pierwszy posiłek zrobiony przez swoją mamę, chyba zacznę mu gotować ![]()
Alicja 10.04.2014 Edytowane przez Zytus Czas edycji: 2011-11-10 o 20:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Rozeznanie
|
ania, eve jesze my jesteśmy wyłącznie na UU
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
camomile pieruszka korzeń ?
Ola nie może selera jeść - korzenia lolko gratuluję kolejnego ząbka u nas narazie 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
O matko!!!!
Antos ma zeba???? ![]() ![]() Gratulacje dla Antonka Lolkowego ![]() MoniaK z tego co mi pediatra powiedziala to infekcja jest przy zaczerwienionych oczkach, jesli nie ma zaczerwienia to powinno byc ok. Wczesniej w ogole nie ropialo? Moze jest uczuleniowcem ![]() Aga_pe brawa dla Norbusia!!! ![]() Ja musze powiedziec, ze dzis Antos popisywal sie przed tatusiem na skype u udalo mu sie stanac na czworaka i pobujac w przod i w tyl. Krotko, ale powtorzyl trzy razy! Mam nadzieje, ze do jutra nie zapomni! ![]()
#4967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie zapomni. Tak, korzen. Selera jeszcze nie probowalam... Agus, a podajesz Oli jakies owoce?? Mnie lekarka uprzedzila, ze moga zle dzialac na AZS/egzeme no i sie boje tej soboty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Jeeeeeeeeeeezu myślałam, że już dziś tu nie trafie...
najlepszego jubilaci, brawa za ząbki i nowe umiejętności ![]() ponadrabiam
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie zero owoców boje sie, ze jablka mogly zaostrzac zmiany napisalam w K, przeczytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich wieczornie
gratuluję ząbków, winszuję solenizantom ![]() dziś prześladuje mnie dynia, której mam całą zamrażarkę... i muszę wam coś pokazać już niedługo nasze dzieci będą robić tak: http://demotywatory.pl/3548799/Naciagnac-puscic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tu juz nie wroce dzis, wiec dobrej nocki wszystkim ![]() ps. Weredka ![]() ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-11-10 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Wtajemniczenie
|
Weredka ha !!!
![]() chyba od dziś w rossssssssssssssmanie obiadki bobovita i gerber 3+1 ![]() albo cos podobnego... albo nie od dzis... hmmm... pewnie znów coś pokręciłam... nieważne ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Na lekcji pani pyta się Jasia : - Jasiu, o czym opowiada książka " Saga - Zmierzch"? - O herbacie, którą pije się o zmierzchu proszę pani ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Co to znaczy, jeśli mężczyzna łysieje na czubku głowy? To znaczy, że myśli. A jeśli łysieje od czoła? Że jest inteligentny. A co, jeśli w obu tych miejscach? Myśli, że jest inteligentny. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Jedzie mężczyzna na rowerze przez pustynię i spotyka drugiego: - Dlaczego ty tak szybko jedziesz? - Bo mi wtedy jest chłodniej Gość później jedzie na wielbłądzie tak szybko, że wielbłąd staje i ani kroku dalej a on mówi: - ku..a, chyba zamarzł! ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Wchodzi babcia do autobusu i pyta kierowcę: - Synku chcesz orzeszka? - Poproszę. Na drugi dzień to samo, kierowca dostał orzeszka, ale mówi do babci: - To niech pani też zje. - Chłopcze, ja już nie mam zębów. Trzeci dzień znowu: - Synku chcesz orzeszka? Kierowca zaciekawiony pyta: - Babciu, a skąd masz takie dobre orzeszki? - Z Toffifee... ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Dobra - koniec ![]()
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 ![]() ![]() Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-11-10 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||||||||
Zadomowienie
|
Aguś, jeśli chodzi o nocnik, to ja wysadzałam Maję jak nauczyła się dobrze siedzieć. Zawsze po nocnym spaniu była na nocniku i po dziennej dłuższej drzemce. I tak jakoś z przyzwyczajenia, im była starsza, wiedziała, że po spaniu na nocnik idzie. Z czasem też wiedziałam, kiedy załatwiała grubsze potrzeby i ją wysadzałam. Sama zaczęła odczuwać tak koło 18 miesiąca, ale oczywiście nie zawsze komunikowała, z pieluchą pożegnała się jakoś z miesiąc czy półtora przed skończeniem 2 latek.
Kiara, gratulacje za ząbka dla Lenki. Cytat:
Cytat:
To jeszcze trochę nas jest, także sama z tym potem nie zostanę ![]() Oczko nadal ropieje, tzn. nie ropiało po kropelkach, robiłam nimi 2 razy kurację i było ok, ale po niedługim czasie od nowa. Nie ma wyjścia wizyta u okulisty nieunikniona. Teraz przy tej chorobie to dopiero strasznie dużo tej ropy schodziło przez pierwsze 2 dni, dodatkowo i to zdrowe oczko dość sporo ropiało. Ostatnio dzwoniłam by się umówić do okulisty na Sobieskiego to termin mi pani podała koniec maja. W przyszłym tygodniu pojedziemy prywatnie, tylko ciągle się zastanawiam, do którego okulisty się wybrać. ![]() ![]() Cytat:
Właśnie oglądałam zdjęcia, mamusie wyglądacie super, dzieciaki słodkie, piękne te jesienne zdjęcia. Co to za miejsce w którym byłyście? Wygląda bardzo interesująco. Cytat:
Ja nie pamiętam czym kropiłam a wyrzuciłam już opakowanie. U nas widoczna była poprawa już po dniu w zasadzie, kropiłam koło 5 dni, ale niestety nie pomogło. Cytat:
Gratulacje dla Norbiego, jedna „nowość” to dla niego za mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję postępów, zapomnieć nie zapomni. No to teraz oczy dookoła głowy ![]() Cytat:
![]() Amarcia, nie ma to jak dawka humoru na lepsze spanie Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-11-10 o 23:31 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry świątecznie!
![]() Byłam pewna, że już na nowej grzędzie siedzicie a tu proszę ciągle stare śmiecie ![]() amarcia ten z toffifee najlepszy ![]() Lecę nadrobić wczorajsze posty i już teraz składam najsłodsze życzenia naszym półroczny solenizantom ![]() ![]() ![]() ![]()
#4975 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak wstałam to nie wiedziałam jaki jest dzisiaj dzień ![]() ![]() ![]() Paulizia, zaczerwienionego oczka jak na razie nie ma. Tej ropki (najczęściej takiej zaschniętej, jak po spaniu) jest tylko trochę więc mam nadzieję, że kropelki pomogą.
#4976 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Zaglądam tu od czasu do czasu, wiecej jestem w klubie :P lub na FB ![]() Wszystkiego dobrego dla dzisiejszego solenizanta:P Bo jesli dobrze widzę to z 11 tylko Piotruś jest. Ja dziś idę odwiedzić siostrę i dzieciaczki, ale jest tak zimno na dworze jak nie wiem, chyba kombinezony czas wyciągnąć z szafy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |||||
Zadomowienie
|
cześć mamusie
jak napiszę, że jestem niewyspana to będę się powtarzać ? dziecko mi się wczoraj już nie obudziło tylko dostał butlę i spał do 23, o 2:40 się obudził ale nie chciało mi się lecieć do kuchni szykowac kolejnej i dostał UU, odłożyłam do łóżeczka a ten co ? zabawaaaaaaa, obracanie się, wyrzucanie grzechotek za szczebelki, piski i wrzaski ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
daj później znać jak się mają dzieciaczki ![]() anulinka dla Piotrusia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-11-11 o 07:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Hej!!
Moje dziecko..dopiero sie obudzilo!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! o 4 tej bylo stekanie ale sama zasnela nawet nei wstawalam(choc obudzilismy sie z TZtem i nie moglismy zasnac... ![]() zjadla o 6:30 i dopiero teraz slysze jakies ruchy! no SZOK!! a kto bedzie spal w weekend? ale jestem meeeega wyspana. wiec ide na zakupy dzisiaj bo promocje sa na ciuszki dzieciece ![]() kawke popijam i ide ucalowac moja cudowna ksiezniczke, nakarmie i nadrabiam klubik- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
![]() Piotruś spał od 19.30 do 6.07 ![]() ![]() Od rana świętujemy ![]() Dziękujemy ciociom za życzenia ![]() Od 7 gotuję do solenizanta ![]() Deserek gotowy: dynia gotowana na wywarze z malin i borówek z surowym jabłuszkiem. Na obiad: zupka z cielęcinką ( w jednym garnku gotują się warzywa, w drugim mięsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.