|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dziewczyny dlatego sprawdzamy, którą mamusię zagubioną kojarzmy. Przecież nie wszystkie czytamy wszystko i czasem nam coś umyka. Nikt się nie obraża
|
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NO własnie, nikt sie nie obraża. Osobiscie czytam codziennie, ale odzywam sie rzadko...
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
czas czytac i sie odzywac
![]() UAKTYWNIJCIE SIE! Mala spi, ja smaze frytki i wiecie co? padam na pysk!
|
|
#4954 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z plotek od sąsiadki, a tu ją drugi wątek
![]() To piszemy jeszcze w tym, czy przenosimy się na nowy ??
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
Możemy dobić ten
Jutro idę po wyniki moczu, mam nadzieję, że nie będzie białka w moczu...
|
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdanie jest takie że jak ktoś się udziela nawet sporadycznie nie powinien być usuwany
. Ja takim sposobem się zraziłam do wątku mojego "macierzystego" tam kto się nie odzywał codzień traktowali prawie jak intruza
|
|
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
Ja Aniu posprawdzałam dziewczyny i jak któraś nie odzywała się w ogóle w 6tej części, to stwierdziłam zaginięcie i wycięłam. Jak tylko się pojawi z wielką ochotą dopiszę
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie ogólnie na wyniki nie mam co narzekać ![]() pisałyście o żebrach, mnie bolą lewe, jak śpię na boku - mały już nie taki mały i sobie na nich wyleguje niestety.... druga rzecz to tradycyjne bóle w kroczu przy długim chodzeniu, no i problemy z rozruszaniem się, gdy wstaję np z kanapy - taka ze mnie ciotka-klotka na finiszu..... jutro zaczynam 37tydzień i właściwie za tydzień maluch będzie dostatecznie dojrzały do wyjścia, ale chyba nie będę go na siłę wypędzała jeszcze z 2-3tygodnie, najwyżej spróbuje odstawić Aspargin, by macica poćwiczyła skurcze (tylko mam nadzieję, że łydki się wtedy nie odezwą....) wyznam grzechy, że jeszcze nic nie mam popranego dla malucha, siedzi sobie w pudłach i czeka na regał, którego wciąż nie kupiliśmy i w efekcie nie miałabym gdzie trzymać upranych rzeczy. Nie spakowałam też jeszcze torby, ale mam nadzieję nadrobić to w ciągu tygodnia (ale najpierw regał, potem pranie, a dopiero na końcu pakowanie popranych rzeczy). szczęsliwie jednak większość zakupów za mną (poza jw.), akcja pranie i przemeblowanie i maluch może się pojawiać ![]() EDIT: pstrykać posty dziewczyny, do roboty
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-11-07 o 22:20 |
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie dobijemy ten wątek, 50 postów zostało, co to jest
Sozaa, malowanie łazienki, nieźle. Skąd Wy tą siłę macie?!? Mnie córka pogoniła, żeby założyć takie zwierzątka na karnisz na sznurku (takie co powinno się naklejać, ale nigdy nie chciały się trzymać) i ledwo na taboret weszłam i zeszłam z niego ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą wyprawka może się przydać dla "potomnych", na wzór wpisu z wózkami |
|
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Hehe oolong, ale Ty chyba do tych bardziej obeznanych należysz
![]() W każdym bądź razie, aby nikt nie czuł się urażony wszystkie mamuśki zaginione umieściłam w trzeciej wiadomości i tam też link do zbioru mądrości i wiadomości wszelakich w tym wyprawek. Myslę, że nie ma co pordukować nie wiadomo ile odnośników jak juz to ktoś zrobił ![]() Ewentulanie jak czegoś brakuje to tez można zajrzeć do poprzedniej części
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie mam wrażenie, że nasza ciąża jest najdłuższą ciążą na świecie. Przełaziłyśmy z brzuchem praktycznie cały rok - od zimy do zimy
Jak w lutym-marcu zaszło się jak było zimno i śnieg, tak w listopadzie-grudniu jak będzie znowu śnieg rozpakujemy się Idę się kąpać i zebrać siły na mojego małego gada, który spał do 17 i pójdzie pewnie o północy dopiero spać ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Rojku, przeglądam listę i widzę, że Rudominki tam brakuje. Ona tak jak i Dygotka nie chcą być na liście? ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- I Maligrosy nie ma na liście ![]() Czuję się jak nauczycielka sprawdzająca listę obecności Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-07 o 22:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój ostatnio karnie wstaje tuż przed 7, a kładzie się spać koło 19.15 tfu-tfu, żeby nie zapeszyć
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Rozeznanie
|
Rudominka jest
![]() A Dygotki faktycznie nie widzę dziwne bo skopiowałam listę ![]() a Milagrosa to była na tej liście w ogóle? Już się poprawiam Dziewczynki Dygotka8 i Milagrosa, przepraszam, ale nie widzę w poprzednim wątku Waszych danych, mogę prosić o oświecenie mnie? Dygotko masz termin na 19.11?
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-11-07 o 22:51 |
|
|
|
#4965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wybudzam wcześniej, bo wtedy jest zła jak osa i jeszcze bardziej marudna. Ja sama nienawidzę jak idę się zdrzemnąć i ktoś mnie obudzi, normalnie kogoś takiego bym ![]() Bo normalnie wstaje ok. 7-8, drzemka 12-13 do 14-15 i chodzi spać 21-22. Bardzo mi taki dzień pasuje. Bo moich koleżanek dzieci, to dzień w dzień pobudka o 5-6 rano!!! ![]() Ad.2. O 19 to ona nigdy mi nie zasypiała
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-08 o 00:36 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-08 o 09:40 |
|
|
|
#4968 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba powinnam przeczytać tę lekturkę Tottie Ja kupuję różne ilości pieczywa, ale plnuję b nic się nie zmarnowało. Część mrożę, gdy już jst czerstwe zawsze można w piekarniku, czy tosterze grzanki zrobić, a bułki nabijam na nóż i ze 2-3 min obracam nad ogniem.... wtedy są pyszne, cieplutkie i chrupiące ![]() Cytat:
Owieczka86 Gratulacje ![]() Tincia Gratulacje ![]() Tż właśnie wrócił z pracy, a jutro idzie na 7.00... Jestem po wizycie, szyjka miękka, ale ma ok. 2 cm. Nie zapowiada się, bym urodziła przed tp, ale przynajmniej mam już donoszoną ciążę i mogę robić już wszystko: ćwiczyć, spacerować itd Czop odchodził mi jakimiś malutkimi kawałeczkami, bo już go nie mam, a nie zauważyłam, by wyszedł w całości, chyba że jakoś podczas wizyty w toalecie. Następną wizytę mam 21.11 o ile nie urodzę. Maluch ma już dość nisko głowkę, tak że można go posmyrać. Nadal mam brać żelazo i magnez. Od ostatnich badań zmniejszyła mi się anemia, z czego się bardzo cieszę, bo na prawdę dbałam o to. Brałam żelazo z wit. C 2 x dziennie, piję preparat wzmacniający Floradix żelazo i witaminy, co drugi dzień robiłam sok z marchewki, selera i buraka, a dodatkowo żarłam dynię (surową i pieczoną), szpinak itp. Nadal pozostanę na tych specyfikach. Dodatkowo piłam wodę kokosową. Próbowała któraś? Jakie macie opinie? Chciałam jeszcze zapytać, jak dbacie o swoje ciało w ciąży? |
|||
|
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
ooo jestem pierwsza od rana
![]() Witajcie Ja siedzę z "dojarką" w ręku i ściągam pokarm bo mam aż nawał i strasznie mnie bolą piersi mała niedawno zasnęła po ataku kolki biadna tak była wykończona że natychmiast zasnęła
|
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
CześĆ Aniu
i ja się zastanawiam nad dojarką ale nad Medela mini electric- moze uzywaną? ale boję się, ze jak dokupię te jakieś membrany i uszczelki i coś tam jeszcze co się zużyło, to wyjdzie mnie tyle samo co nowa ![]() i wiele dziewczyn poleca kupiĆ po porodzie sama nie wiem Tuszka ooo pierwszy raz słysze o wodzie kokosowej do picia, to ona taka zdrowa w ciąży? p.s .musze lecieĆ zrobiĆ śniadanie, bo mi burczy w brzuchu i obudzę swojego małego "potworka", który może mnie ksopaĆ niemiłosiernie a ja zgagi dzisiaj nie chcę mieĆ
|
|
|
|
#4971 | |
|
Rozeznanie
|
nikaa2 i ania21_21 witajcie
![]() Widzę że też nie możecie spać ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o pieczywo i jego mrożenie... ja mam tak zawaloną zamrażarkę u siebie że mam problemy aby tam wcisnąć cokolwiek a nie wspomnę już o reszcie chleba... czasami jak po weekendzie zostaje chleb to w poniedziałek aby się nei marnował moczę go w jajku wymieszanym z solą i mąką i wrzucam na patelnię pyyyyychotki. Bułki z reguły suszę i ścieram...
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-08 o 07:38 |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kropelki to zauważyłam że jak dam jej dopiero te 15 kropelek jej przechodzi i to jeszcze nie zawsze
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-08 o 07:41 |
|
|
|
|
#4973 |
|
Rozeznanie
|
Ja używam kremu zapobiegającego rozstępom Pharmaceris codziennie wieczorem i balsamu do ciała Garniera.
Odżywek do włosów nie używam bo akurat w ciąży są wyjątkowo ładne i gęste. Krem do twarzy sporadycznie - Dove. Cere mam tłustą i po tego typu kremach potrafi mi się potem cały dzień świecić ![]() Jak już przestanę karmić po porodzie to pewnie zacznę używać kremów przeciw cellulitowi bo w ciąży przez ilość pochłoniętych przeze mnie słodyczy wyszło mi na udach to paskudstwo ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A jakiś masaż brzuszka wykonujesz?
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
aniu, ale jeśli masz nawał, to nie ściągaj n maxa wszystkiego, bo to jeszcze dodatkowow stymuluje pierś do produkcji
ściągaj tyle, by odczuć ulgę co do dbania ja raz dziennie rano smaruję ciążowym preparatem p-rozstępom (był Elancyl, teraz Mustela), a wieczorem czymś tłustszym (jaki akurat mam balsam/masło). Rano nie smaruję się tłustym, bo potem miałabym całe ubrania otłuszczone. Z innych rzeczy to standardy pozaciążowe pielęgnacyjne twarzy i ciała, to nie zostało zmienione. |
|
|
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
już zjadłam(pomidorek+wędlina +sałąta+chelbek sojowy) , taka byłam głodna i jescze3 na deser ciasteczka w czekoladzie z nadzieniem
![]() ja stosuję Mamamil olejek 1-2xdz i co drugi dzień pod prysznicem Babydream olejek wcześniej wykończyłam Mustelkę tubkę, Mamamil krem, Pharmaceris krem, babydream olejek p.s. dobrze oolong mówi, nie ściagaj tego pokarmu do końca Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-08 o 08:01 |
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem w sumie na forum byłam już przed 7 ale nic nie pisałam. Idę oddać mocz do analizy.
Zimno na dworku że nie chce się wychodzić brrr
|
#4977 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4978 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli co 22 posty jeszcze?
bo widzę, ze częśĆ dziewczyn już w nowym watku się rozkręca
|
|
|
|
#4979 |
|
Raczkowanie
|
zbieram się na ten test oksytocynowy, i jakoś się wybrać nie mogę.
tż mnie wczoraj wk.., ale dzisiaj już mi zaczyna przechodzić. ach szkoda gadać boję się trochę jednak. pozdrawiam |
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam przed chwilą telefon, ze brat przyjeżdza
w weekend były siostry----> wygląda na to, ze oni się żegnaja ze mną czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Joa nie jest tak bardzo zimno, ale ciepło się ubierz, bo malutką przeziębisz, jak to moja mama mówi ![]() Goldi hey mnie też ubawiłą ta reklama z Gilette Goferek 3mam za ten test oxy- chociaż pierwsszy raz o takim ustrojstwie słyszę... to każda z nas to musi mieĆ? a tżtem się nie rpzejmuj, zauważyłam, ze większośĆ z nas ma z nimi na pieńku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

. 

dziwne bo skopiowałam listę 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za ten test oxy- chociaż pierwsszy raz o takim ustrojstwie słyszę... to każda z nas to musi mieĆ?