Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 08:10   #4951
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witamy.poddaje sie mala spi na reku 3razy do lozeczka raz na lozko odkladalam i krzyk.chyba cos przeczuwa bo mam na zakupy jechac.nie wiem jak tesciowa ja ogarnie bo ta sie na mm obrazila.sciagnac nie dam rady bo wszystko zjadla.czy Wasze dzieci po podaniu wody do picia patrza na Was z wyrazem wtf?u mnie nie ma szans zaraz sie krztusi a soki i herbatki rozcienczone sa ok.
moja wode jak wypije to od razu nie pluje

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ojjjj wiecej wiecej mysle ze nawet cos ok. 50-60 bo tylko 1 porcje przygotowałam.... a jest w zamknietym pudełeczku .... ale tez wlasnie pomyslalam ze chyba jednak trzeba je przywitac z koszem, ale wolałam się upewnić

szkoda ze nie można kupić mleka na porcje znaczy w mniejszych opakowaniach, albo tak jak próbki przychodzą... dla takiego dziecia jak moje idealne rozwiązanie... a tak cała paczka do śmieci... :/
ja 50-60 to tez juz bym wywalila, ale tak np 5-10 to ja bym jeszcze podala, to jak ze wszystkim producent nie moze zrobic takiego mleka ze 30 dnia jest ok a 31 juz zepsute, to raczej ze po 30 dni nie ma juz gwarancji, ze jeszcze jest dobre
nan 1 mozna kupic w malych buteleczkach 90 ml w aptece, ale 2 to juz chyba nie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
rudominka na fb sie udziela Lro od dawna nie bylo.
EDIT: pomylilam rudominke z Amarantas
rudominka tez wrzucila zdjecie swojej coreczki teraz

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Nie nadrabiam i nie przelatuje...tylko rzuciło mi się w oczy, że Muffinka nie wiem jak mój potomek ma na imię także macie zagadkę teraz kto wie?
konkurs dla spostrzegawczych?

Cytat:
dalia zrob kotom to mleko moj jadl jak mi sie termin skonczyl.moze zjedza
ja kiedys probowalam kotu moich rodzicow dac moje mleko, ktore odciagalam bo bylo z alergenami, ale nie chcial pic
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:12   #4952
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczęta co kupujecie mamom/teściową na Dzień Matki ??

Mojej Mamie kupiłam miskę z tupperware, a z teściową mam problem ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:16   #4953
OlusiaS
Wtajemniczenie

nie no,powariowaly!!Takie grzeczne dzieci macie ??!!

Nie doczytam,bo co jedna strone skoncze,to nastepna sie pokazuje
Rzucil mi sie w oko temat sloiczkow-moim zdaniem to,ze jest napisane od 4 miesiaca nie oznacza,ze dziecko moze takie cos jesc.Chyba w naszym kraju nie ma jakiegos prawa na zywienie dzieci,tylko sa wprowadzone zasady.A firmy typu Hipp,Nestle,bla bla bla po prostu na tym zarabiaja!W zasadzie od 4 miesiaca powinna byc w sloiczkach tylko marchewka i jablko.To jakis zysk by z tego mieli??
Takze uwazam,ze powinno trzymac sie zasad zywienia dzieci,a nie zasad,ktore sobie wymyslil pan o nazwisku Hipp

Fatal tak wlasnie mala na mnie patrzyla,jak z butelki poleciala woda,a nie mleko .Ale z racji upalow pije ja teraz bardzo chetnie

domi mi sie kojarzy,ze Michal

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

aha,doczytalam,ze masz w podpisie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:25   #4954
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny

Dominej i Wariateczka nie stresujcie się dziewczyny niską wagą dzieciaków, teraz dzieci zwalniają z wagą więc ciężko żeby dziecko przybrało np 1.5kg w miesiąc. Jeśli dziecko rozwija sie prawidłowo, a tak jest, i zdrowiutkie to nie ma się czym martwić.
Mojego kuzyna córeczka urodzona w 6mcu ciąży z wagą 800g w kwietniu skończyła roczek, ma 13mcy i waży coś ponad 6kg, i wszystko ok bo zdrowa, wspaniale sie rozwija, a waga to indywidualna sprawa, dzieciaki z niższą wagą bardziej delikatne, filigranowe, ale niczym nie różniace sie od tych 9kilogramowców.

Mojego wczoraj dr ocenila na dwulatka, ale wysoki nie jest aż tak bardzo, ciuszki głównie na 80 nosimy ale na 74 też jeszcze są dobre, niektóre.

Ciekawa ta pościel w biedronce, przydałaby sie.

Seonka no coś Ty, Lili gruba??? Śliczna młoda dama, i zero nadwagi, nie przejmuj się siostrzycą, zazdrosna czy co, ma dzieciaki?.

Idę powyszywać.

Basiula ale straszna historia z tym dzieciaczkiem, może ze słonka mu sie tak stało? Jejuniu.

Elf nie mogę zobaczyć Twoich zdjeć w klubie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:34   #4955
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

ja kupilam obu scrub cukrowy pod prysznic i maslo do ciala dla skory bardzo dojrzalej
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
nie no,powariowaly!!Takie grzeczne dzieci macie ??!!

Nie doczytam,bo co jedna strone skoncze,to nastepna sie pokazuje
Rzucil mi sie w oko temat sloiczkow-moim zdaniem to,ze jest napisane od 4 miesiaca nie oznacza,ze dziecko moze takie cos jesc.Chyba w naszym kraju nie ma jakiegos prawa na zywienie dzieci,tylko sa wprowadzone zasady.A firmy typu Hipp,Nestle,bla bla bla po prostu na tym zarabiaja!W zasadzie od 4 miesiaca powinna byc w sloiczkach tylko marchewka i jablko.To jakis zysk by z tego mieli??
Takze uwazam,ze powinno trzymac sie zasad zywienia dzieci,a nie zasad,ktore sobie wymyslil pan o nazwisku Hipp
wlasnie wiecej niz tylko marchew i ziemniak jest po 4 miesiacu
Stary 2012-05-24, 08:37   #4956
glamourous
Zakorzenienie

Hejka wszystkim
Stary 2012-05-24, 08:38   #4957
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
co do listy... to ja musiałam pare mam przeoczyc, bo nie pamietam Lori, milagrosa, Agnieszka0506 - sie u nas nie udziela :P, rudominka.... z góry przepraszam jak mi jakas aktywność umknęła
agnieszka udziela sie,ma Amelke 8-miesieczna ,ja milagrosy dawno nie widzialam

Cytat:
szkoda ze nie można kupić mleka na porcje znaczy w mniejszych opakowaniach, albo tak jak próbki przychodzą... dla takiego dziecia jak moje idealne rozwiązanie... a tak cała paczka do śmieci... :/
tutaj mozna kupic w buteleczkach kolo 200ml juz gotowe rozrobione mleko,np Hipp,Nestle,Bebivita.Kole zanka widziala tez w saszetkach

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-05-24 o 08:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 08:39   #4958
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
ja kupilam obu scrub cukrowy pod prysznic i maslo do ciala dla skory bardzo dojrzalej
o dobry pomysł, z tym, że teściowej kupiłam od choinkę zestaw pielęgnacyjny z mlekiem kozim i nawet go nie otworzyła (a nie należy do oszczędnych...)

Chciałam jej dać na pedicure, ale troche mnie wczoraj wkurzyła.
Była we Wrocku, więc poprosilam ją, aby kupiła witaminki dla Michasia, przyjechała a ta do mnie 13,50 zł

Więc jak tak się nagle zaczęła liczyć z kasą, ograniczę się chyba tylko do czekoladek. Wkońcu to nie jest moja mama ehhh

Poza tym, byłam w czoraj wieczorem sama bo tz pojechał po auto, przyjechała z teściem po dniówce czyli ok 20.30 i nawet się nie zapytała czy pomóc przy Michasiu abym zrobiła kąpiel, tylko poszła pić piwo z teściem pod garaż ... grrrr

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim

Hejka Tobie

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-24 o 08:42
Stary 2012-05-24, 08:41   #4959
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim
czesc Ci

U nas nie ma zwyczaju kupowania prezentow dla tesciowych z okazji Dnia Matki.Kazdy swojej.
Stary 2012-05-24, 08:44   #4960
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Ci

U nas nie ma zwyczaju kupowania prezentow dla tesciowych z okazji Dnia Matki.Kazdy swojej.
Świetny zwyczaj, nie wiem czemu swoich przyzwyczaiłam do prezentów
tz nie myśli o tym w cle, a ja się stresuje.No ale jak mieszkamy razem to jakoś mi głupio nic nie dać.
Jak się wyprowadzimy, to logiczne, że nic nie będę im dawać
Stary 2012-05-24, 08:45   #4961
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
hej
zapowiada sie nastepny ladny dzien
u nas pobudeczka znow o 6,cos tej mojej malej sie poprzestawiało
mam pytanie do mam alergicznych(wprawdzie juz raz pytalam o to ale odpowiedzialy inne mamy)-kiedy zaczelyscie rozszerzac diete?i co na poczatek?kaszki?sloiczki? owoce?
bo nie mam pojecia czy juz zaczynac i od czego
zaczęłam od warzyw,od marchewki.
jabłuszko dostała po około 2 tyg od kiedy posmaowała warzywka.
kaszki żadnej nie dostaje
a zaczęłam podawać jak skończyla 5 miesięcy i tydzień

Dalia-truskawki to możan po 12 miesiącu chyba

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 08:46   #4962
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Po co ta długa i nudna historia?
Otóż doczytałam, że w tym słoiczku jest mocno alergizujący seler! I niestety podejrzewam, że mały jest na niego uczulony. Po jakiego grzyba go tam dodali i oetykietowali słok jako dozwolony od uk. 4 miesiąca????????
Przestaje ufać tym oznaczeniom.
Ja juz dawno temu nabylam nawyk czytania etykiet, wszelkich, na jogurtach, slodyczach....czasami az odechciewa sie tego jesc!
Ja sama malej gotowalam pierwsze obiadki i scieralam jablko z marchwia. Do dzis gotuje jej obiadki, bo jak widze, sloiczek z miesem, wazny kilka miesiecy, to kurna, co tam jest w srodku? Seler dodalam malej wczesniej, ale na poczatek w mikrokopijnych ilosciach, potem zwiekszalam. Jesienia zamrozilam dynie, i teraz jak znalazl, mala ja uwielbia!

Z obiadkami ze sloika nie pomoge, ale deserki kupuje z Gerbera, bo w hippach i bobovicie widze te wszystkie skrobie, ryze i inne cuda, a gerber ma tylko owoce. Ania najbardziej lubi sliwki. A owoce, ktore sa dostepne teraz: jablko, banan, sama scieram.

Cytat:
moja corka w kapieli zrobila sobie jacuzzi a potem zwalila kupenajwazniejsze ze sie udalood kiedy jest nowa gazetka tesco i rossmana?aha marchewki nie daje tylko jablko z polowa hippa herbatnika a dzis musialy byc sliwki przez kupe a wlasciwie jej brak.dobranoc
hehe, tez tak kiedys mialam, ale jeszcze jak byly rzadkie kupki, zul nie mogl doszorowac wanienki

Cytat:
mam pytanko... bo znow w cycuchach suuuusza... mloda wlasnie zjadla z 2ch i jeszcze by cos wszamała mam mleko NAN, ale otwarte od ponad miesiąca.... bo kupiłam jak miałam kryzys, ale młoda nawet nie tknęła... czy ewentualnie moge z niech zrobić porcje mleka? czy do wywalenia jest ? I co radzicie- w razie gdybym chciala kupic nowe to juz kupić mleko następne czy jeszcze to pierwsze ???? w sumie za 6 dni mloda skonczy pol roku ale nie wiem czy uda mi się cycochy pobudzic... pije na potege, jem owsianke, cieply prysznic ... ale narazie szału nie ma :/
ja bym dala nastepne mleko, bo to nie jest tak ze dziecko konczy 6 miesiecy i od tego dnia podajemy mu nastepne, to jest raczej uzalenione od rozwoju dziecka.

Cytat:
dalia zrob kotom to mleko moj jadl jak mi sie termin skonczyl.moze zjedza
moze kot przestanie sikac po tym?

Cytat:
hmmm... kaszki to moj kociak wcina jak szalony jesli młoda nie zje do konca ale mleko... nie bedzie miał rozwolnienia czy cus??? bo moje jedynie wode piją a 1 to jedynie z kranu
Koty maja rozwolnienie po mleku krowim, nie toleruja laktozy. Inne mleka: kozie, sojowe latwo przyswajaja
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:46   #4963
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

dobry jest dorsz grenlandzki firmy abramczyk, malo wody i znalazlam jeszcze ciekawa informacje:
http://www.portalspozywczy.pl/inne/r...eci,70111.html

kazdy robi jak uwaza, ale truskawki sa naprawde silnym alergenem, ja nie mam na nie uczulenia, ale kiedys jak no duzo jedlismy z TZ to oboje dostalismy czerwonych krostek no i jak mala miala nietolerancje na mleko to lepiej uwazac z jogurtem, od takiej ilosci pewnie jej nic nie bedzie, ale ja bym na razie nie ryzykowala

Aniolinko
gdzie można kupić tego dorsza?

co do truskawek to zgadzam się z Tobą - trzeba na nie uważać (jak byłam teraz w Karpaczu i robili mi te testy skórne, to na 26 alergenów wiecie gdzie mi się zaczerwienilo? własnie przy truskawkach! moich kochanych truskaweczkach, wtf?! to jeszcze nie alergia (naprawdę tylko delikatna reakcja byla), ale pani powiedziala żebym uwazała akurat - ja truskawki wpierdzielam jak małpa kit uwielbiam nigdy nic mi nie wyskoczyło po nich no ale testy nie klamią, niestety

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:47   #4964
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

a co to??

ja daję słoiczki.pewie jak będa już warzywa to coś będę gotowała

Stary 2012-05-24, 08:51   #4965
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
u nas poza cycem nic więc np wczoraj to juz nie wiedzialam co robic bo mloda spragniona a susza jak na saharze... i suma sumarum z butli pociągneła, na zasadzie zabawy i gryzienia smoka, jakies 20-30 ml i nawet się uśmiechała
moja to samo - jak jej chce dac wodę, czy nawet sok - to tylko na zasadzie zabawy coś tam wypije i ubaw ma niesamowity pamiętam, że przy olim tego problemu nie miałam, od razu zaskoczył z butlą

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

bo z teściowymi to zwykle same problemy a tak poważnie to mojej mamie wyslę kaskę na konto (z racji odlegości nie będziemy się widzieć) no i oczywiscie telefon z życzeniami a tesciowej chyba jakiś perfum...

Stary 2012-05-24, 08:51   #4966
dominej
Raczkowanie

fatal Moja pije tylko wodę - soki nie za bardzo chce - więc jej nie zmuszam.

Mam pytanie - jaka wodę podajecie? I mm na jakiej robicie? Przegotowanej z kranu czy mineralnej?? Bo ja w sumie od urodzenia gotuję wodę mineralną i tak samo czły czas wyparzam butelki i nie wiem kiedy przestać

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-05-24 o 09:02
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:52   #4967
saaraa_lub
Rozeznanie

[QUOTE=Bahamadia_25;342975 51]

Więc jak tak się nagle zaczęła liczyć z kasą, ograniczę się chyba tylko do czekoladek. Wkońcu to nie jest moja mama ehhh

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

To może kupm młotek, żeby wybiła sobie prezenty z głowy
Witamy
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 08:55   #4968
OlusiaS
Wtajemniczenie

tupperware to np takie pudeleczka do przechowywania zywnosci,bidony,miseczki, skrobaczki do warzyw,maja tez noze,deski do krojenia.Polecam,droga,al e dobra firma

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

probuje od godziny zrobic liste zakupow,ale cos nie moge sie skupic .3 produkty dopiero napisalam
Stary 2012-05-24, 08:56   #4969
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a co to??
http://allegro.pl/tupperware-nowa-fa...343565754.html

jest do wszystkiego

Sara, też brałam to pod uwag

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 09:00   #4970
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Moja pije tylko wodę - soki nie za bardzo chce - więc jej nie zmuszam.

Mam pytanie - jaka wodę podajecie? I mm na jakiej robicie? Przegotowanej z kranu czy mineralnej?? Bo ja w sumie od urodzenia gotuję wodę mineralną i tak samo czły czas wyparzam bytelki i nie wiem kiedy przestać
myslę że najważniejsze żeby była przegotowana - czy to z kranu, czy mineralna (ale jak juz mineralna to tylko niskomineralizowana)
kiedyś słyszałam ze wodę "mama i ja" mozna podawac bez gotowania nawet maluszkom, ale ostatnio kupiłam i na etykiecie nic nie napisali na ten temat, to sama juz nie wiem
mam filtr Brita i taką wodę gotuje młodej - chociaz ona nie chce pić nic w ogóle... cyc póki co niezastąpiony

Stary 2012-05-24, 09:04   #4971
dygotka8
Zakorzenienie

wariateczko ile twoja córka wazy??

Stary 2012-05-24, 09:05   #4972
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
witam

u nas pobudeczka przed 7:00 ale żeby nie było tak kolorowo, to po 4:00 młodą obudził ból brzucha (chyba od trzech dni koopy nie było - chyba przez marchewkę ) strasznie płakała tż ją ponosił, przewinął i jakoś usnęła
Nie dawałam jej jeszcze żadnych owoców, żadnego deserku ale dzisiaj zapodam jej jabłko, to może pojdzie ta koopa w końcu

Seonka - klik poszedł

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Wariateczko - kliknęłam
no i dałam jej jabłko Gerbera - i nawet pół słoiczka nie zjadla czyżby moje dziecko nie przepadało za slodkim? to chyba nie moja córka?!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wariateczko ile twoja córka wazy??

5800 g?

Stary 2012-05-24, 09:05   #4973
dygotka8
Zakorzenienie

dzieki za odp o tej misce

Stary 2012-05-24, 09:06   #4974
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

Aniolinko
gdzie można kupić tego dorsza?
ja kupuje w makro, almie chyba tez widzialam
o Natomiast do grona odbiorców, z którymi spółka ma zaszczyt kooperować należą: Makro Cash&CarryTesco, Kaufland, Auchan, Intermarche, Piotr i Paweł, Gerber, Lisner i wiele innych.
czyli w sloiczkach gerbera tez sa ich ryby
Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Moja pije tylko wodę - soki nie za bardzo chce - więc jej nie zmuszam.

Mam pytanie - jaka wodę podajecie? I mm na jakiej robicie? Przegotowanej z kranu czy mineralnej?? Bo ja w sumie od urodzenia gotuję wodę mineralną i tak samo czły czas wyparzam bytelki i nie wiem kiedy przestać
ja juz od dawna nie wyparzam a jak czasem robie mm to daje przegotowana kranowke albo zywca zdroj z butelki nieprzegotowanego
Stary 2012-05-24, 09:06   #4975
dominej
Raczkowanie

wariateczka - babydream można kupić pakowane po 2 sztuki - na próbę, żeby nie kupować całej paki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:08   #4976
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka udziela sie,ma Amelke 8-miesieczna ,ja milagrosy dawno nie widzialam

tutaj mozna kupic w buteleczkach kolo 200ml juz gotowe rozrobione mleko,np Hipp,Nestle,Bebivita.Kole zanka widziala tez w saszetkach

agnieszka u nas??? no ja pamietam ze ma Amelke, ma tez jeszcze starszego bejbika ale chodzi mi ze u nas się nie udziela ... zreszta... nie wazne

no... ktoras sugerowała ze w aptekach są... musze poszukać chyba ze u ciebie zamówie ze 100 tylko kurde nie wiem... w sumie karmic cycem rano i na noc, a w dzien kaszka, obiadek i owoc.... gdyby tylko pic chciała... byloby łatwiej

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:09   #4977
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
no i dałam jej jabłko Gerbera - i nawet pół słoiczka nie zjadla czyżby moje dziecko nie przepadało za slodkim? to chyba nie moja córka?!

Mój sloiczkowego też nie chciał, surowe wręcz pożera, ze słoiczkowego uwielbia jabłko z morelą.Włsaśnie zjadł jaglankę z jabłkiem alleeee smakowało!
Dalia jak po truskawkach?bo i ja się przymierzam,żeby skubnąć
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 09:10   #4978
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
myslę że najważniejsze żeby była przegotowana - czy to z kranu, czy mineralna (ale jak juz mineralna to tylko niskomineralizowana)
kiedyś słyszałam ze wodę "mama i ja" mozna podawac bez gotowania nawet maluszkom, ale ostatnio kupiłam i na etykiecie nic nie napisali na ten temat, to sama juz nie wiem
mam filtr Brita i taką wodę gotuje młodej - chociaz ona nie chce pić nic w ogóle... cyc póki co niezastąpiony
mam ta Brite i kompletnie nie smakuje mi ta przefiltrowana woda,bleeh.Wyjelam filtr i po prostu odlewam do tego dzbanka gotowana wode
Stary 2012-05-24, 09:10   #4979
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
o dobry pomysł, z tym, że teściowej kupiłam od choinkę zestaw pielęgnacyjny z mlekiem kozim i nawet go nie otworzyła (a nie należy do oszczędnych...)

a moze bilet do ciepłych krajów w 1 str

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 09:12   #4980
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka u nas??? no ja pamietam ze ma Amelke, ma tez jeszcze starszego bejbika ale chodzi mi ze u nas się nie udziela ... zreszta... nie wazne
udziela udziela .Wiem,bo nie dosc ze dziewczynki maja tak samo na imie,to jeszcze slabo przybieraja na wadze .A starszego nie kojarze,wydaje mi sie,ze ma tylko Amelke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości