Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 09:30   #4951
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

ale sie pogoda zdupczyła, zimno ze sie nei chce wychodzic

dostałam od fotografa 2 foty, żebym sie ponapalała, na reszte musze czekać jeszcze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:32   #4952
depoison
Zadomowienie

Hello.
Nie mogę powiedzieć, bym była wyspana - zamiast tych 6 godzin, do których już przywykłam, spałam tylko 5. I jednak ta godzina robi różnicę - miałam ochotę w łeb sobie rano strzelić.
Dzięki za wszystkie miłe słowa pod adresem nowych nabytków! W tym kolorowym pajacyku mała już dziś spała i wygląda w nim świetnie

U nas z pazurkami tragedii nie ma. Łatwo nie jest, ale na pewno łatwiej, niż obciąć pazury kotu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dep, świetne zakupy! Myślałam, że kapelusz też dla Zosi Myślę, czy nie sprawić takiego Tyni. Najbardziej podobają mi się krótkie spodenki
taki kapelusz Zosi też chciałabym sprawić, ale niestety nigdzie jeszcze nie widziałam tego typu kapeluszy dla maluchów. Wszędzie są tylko materiałowe.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dep-super zakupkimamy te cienkie jeansy też, dostałyśmy w prezencie, a są teraz z w przecenie??szorty skąd??
ale historia z tą kiełbasą...

Tak, są przecenione z 8 na 5€. W ogóle sporo jest teraz przecenionych rzeczy, głównie spodni
Szorty kupione w Primarku.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:35   #4953
nel_a
Zakorzenienie

Przepraszam ale nie mam czasu na wizaż, ciągle latam za Emilem bo ten mały urwis wszędzie zaczyna włazić i obecnie uwielbia wszelkie kabelki
U nas wszystko ok.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:56   #4954
PaulaCooper
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Iga ma stópkę lekko ponad 9cm, jeżeli kupię buty 12cm bo jeszcze rajstopka dojdzie to będzie ok?
Ciezko mi powiedziec musisz na oko zobaczyc. Ja bym wziela. Teraz jej to duzej roznicy nie zrobi. Starszemu synkowi tak kupowalam stopki tak szybko rosna ze zanim sie obejrzysz buty beda za male.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:00   #4955
karolka110
Wtajemniczenie

Lilka o 8 usnęła, to też z nią chwilę pospałam i czuję się o niebo lepiej

Dep-jak widać lenistwo nie popłaca....kiełbasa mi wyszła "bokiem"....
zaraz idę w miasto, bo pogoda piękna, to zajrzę do h&m....a primarka zazdraszczam, ja do najbliższego mam ponad 100kma tam podobno taniutko
Stary 2013-04-09, 10:01   #4956
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Noc w miarę, jeszcze sobie lezakujemy
Miałam sen ze dostaliśmy wielka chatę z ogrodem kurcze fajnie by było

Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi w sprawie pazurkow. Następnym razem spróbuje na spiocha, choć młody ma strasznie płytki sen

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:05   #4957
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mamka śniła mi się dzisiaj Twoja Amelka Obie bawiły się w pokoju, Twoja grzeczna, ładnie siedziała, oglądała książeczki, pokazywała paluszkiem różne rzeczy. A moja wariowała po całym pokoju, krzyczała, rozrabiała
Jestem pewna,że w rzeczywistości tak by nie było. Obie by rozrabiały

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:21   #4958
phdwao
Zakorzenienie

młody juz spi 1,5h co te kasze z nim robią, rano wypił 180 kaszy teraz dostanie jogurt tylko bo ilez mozna kuypiłam na próbe jakies kaszki gotowe do picia, ciekawe co to, dawała któras z was takie z nestle ja ide po musli, nudze sie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:24   #4959
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dep-jak widać lenistwo nie popłaca....kiełbasa mi wyszła "bokiem"....
zaraz idę w miasto, bo pogoda piękna, to zajrzę do h&m....a primarka zazdraszczam, ja do najbliższego mam ponad 100kma tam podobno taniutko
to prawda, jest dość tanio
Przykładowo siedmiopak kolorowych body z krótkim rękawem kosztuje 10€, trzypak pajacyków (chyba) 9€, legginsy 3€, bluzki bawełniane z długim rękawem - 2€. Opaska, którą pokazałam (były do niej dołączone 3 spineczki z takim samym wzorem i 3 frotki) - 1,5€. Za te szorty dałam 5€.
Dla siebie nic tam nie kupuję, bo mam wrażenie, że te rzeczy rozpadną się po 3 praniach. Natomiast dla małej jak najbardziej - szybciej wyrośnie, niż się złachają

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mamka śniła mi się dzisiaj Twoja Amelka Obie bawiły się w pokoju, Twoja grzeczna, ładnie siedziała, oglądała książeczki, pokazywała paluszkiem różne rzeczy. A moja wariowała po całym pokoju, krzyczała, rozrabiała
Jestem pewna,że w rzeczywistości tak by nie było. Obie by rozrabiały
ej, a Tobie się przypadkiem nie Zosia przyśniła?

Stary 2013-04-09, 10:26   #4960
nel_a
Zakorzenienie

ph, mój jak tyle śpi to jestem w tak ciężkim szoku i siedzę na tyłku bo mam wrażenie że jak tylko się czymś zajmę to od razu się obudzi
Jak był noworodkiem to mieliśmy z mężem taki "żarcik" z kawą dla mnie. Wyglądało to trochę tak że jak tylko zrobiłam kawę on od razu bez względu na to czy spał 2 min czy 20min budził się więc jak prosiłam męża o kawę to się mnie pytał czy mu grożę

wczoraj u mnie było cudnie wiosennie a dziś znów obuchem w łeb - śnieg pada

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:27   #4961
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ej, a Tobie się przypadkiem nie Zosia przyśniła?
No właśnie nie, te kudełki Amelki od Mamki poznam wszędzie Chociaż opis wypisz wymaluj Twoja Zosia Ale może to przez to, że ostatnio pisałaś ponownie o tym, że Twoja potrafi dwie godziny bawić się w miejscu Pomyślałam, z nutką zazdrości, że moja to na dupce nie usiedzi kilku minut

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:30   #4962
hanjah
Zakorzenienie

Dep, a ja właśnie sobie też robię zakupy w Primarku I jeszcze nic mi się nie zniszczyło, nie sprało-a niektóre rzeczy mają i 4 lata

Zaraz jedziemy na polską grupę dla dzieci, dlatego założyłam nową część już teraz
Enjoy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=40212436 #post40212436
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:32   #4963
Mandragorrka
Zakorzenienie

No to trzeba trochę pospamować

Stary 2013-04-09, 10:33   #4964
wanilllka82
Wtajemniczenie

Hej dziś znowu zima

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u nas wszystkie trudniejsze rzeczy robi wyłacznie TZ np. ja nigdy nie kąpałam (ani razu ) nigdy nie czysciłam pępka jak jeszcze trzeba bylo go pięlęgnować w pierwszych tygodniach, nigdy nie obcinałam paznokci, nigdy nie podawałam witaminy D, no kurde, jak to napisałam to sama się przeraziłam, co za matka ze mnie w ogóle
najlepsza
tak dziś obserwowałam moje dziecko i doszłam do wniosku że to przeciwieństwo Martynki, ciągle coś memla w buzi, jak nie na siedząco z rączki to wkłada w zęby i tak wędruje po mieszkaniu
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
To jak go usypiacie? Ja bym musiała wstawać i go kołysać, a wygodniej mi wywalić cyca i dalej spać
ostatnio karmie go przed spaniem i kłade do łóżeczka, poprzekręca się trochę i zasypia sam, wczoraj mieliśmy wyjątkową sytuacje bo zasną 0 19 i byłam pewna że to już na noc ale gdzie tam, obudził się o 21 pełen życia no i potem cięzko było bo nie był zmęczony ale był śpiący, ani się z nim bawić ani położyć do spania, w rezultacie przez 40 min wisiał na cycu, oglądnęłam przez to perfekcyjna panią domu, irytujący jest ten program

w nocy robię tak jak Ty, wyciągam cyca i śpię dalej (właśnie dzięki bliskości łóżeczka)
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zmienianie pieluch-kto pierwszy poczuje Ale jak on pracuje to wiadomo że wszystko spada na mnie
u nas pieluchę zmienia ten kto się aktualnie Młodym zajmuje, tylko starszak nie chce się w to "bawić"
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heeej Ami sie po raz pierwszy od 3 tyg obudzila w nocy na mleko. I to o 3.30. Po czym oczywiscie noe umiala usnac. Horror. Usnela o 4
30.
Moj budzik zadzwonil o 4.45...

Cytat:
Hejka

przeżyłam wczoraj koszmar....
koło 10 czy 11 zjadłam z lodówki kiełbasę.....tak zimną, ale była świeża....
przed 12 zaczęło mnie mulić, ale po 12 Lilka chciała spać, to się położyłam z Nią i spałyśmy 1,5h....ale jak wstałam to czułam, że już mi niedobrze.....chodziłam jak zombie.....nic nie jadłam, tylko piłam herbatę i w końcu o 17 zaliczyłam wymioty....potem wydawało mi się, że jest super, ale znów mnie zaczęło mulić, Małż wrócił o 18, do tej pory Teściowa zajmowała się Lilką, bo ja leżałam....koło 19 sprawdziłam temp., było 38....leżałam wciąż bez życia.....mdliło mnie non stop, trochę spałam....Małż wykąpał Małą, ubrałam ją, nakarmił i poszła przed 21 spać, wtedy i ja zabrałam się za spanie, wzięłam 2xparacetamol i zasnęłam....
może to była polskia kiełbasa ostatnio była afera(kolejna) z "uzdatnianiem" przeterminowanych wędlin
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze malenstwa pozwalają sobie obciąć paznokcie? Kiedyś nie miałam z tym problemu a teraz młody strasznie wyrywa rączki i mam problem
obcinanie paznokci to ostatnio mission impossible, wije się jak piskorz, również przy ubieraniu i przewijaniu oczywiście towarzyszą temu piski i wrzaski, gdzie jest moje spokojne i cierpliwe dziecko
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
W tym kolorowym pajacyku mała już dziś spała i wygląda w nim świetnie
wiedziałam, że będzie jej ładnie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-04-09 o 10:45
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:55   #4965
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wanilka starszak nie chce się bawić w przebieranie pieluchy? Ciekawe czemu
Tak na marginesie powiem, że moja teściowa też się w to nie bawi. Ani razu nie przebrala małej bo się boi.

Obowiązkami przy małej dZielimy się wspólnie. Jedyną rzeczą której nie robi maz jest kapanie. Ale tylko dlatego, że mała kapiemy w brodziku i trzeba przy nim być na kolanach łazienka mała, maz wielki i mu nie wygodnie. Za to robi wszystkie pozostałe czynności związane z przygotowaniem kąpieli.

Z obcinaniem paznokci nie jest zle. Gorzej z przebieraniem pamka, prZy tym się potrafi wyrywać. Czasami zastanawiam się skąd takie małe dziecko ma tyle siły.

Stary 2013-04-09, 10:57   #4966
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ph, mój jak tyle śpi to jestem w tak ciężkim szoku i siedzę na tyłku bo mam wrażenie że jak tylko się czymś zajmę to od razu się obudzi
Jak był noworodkiem to mieliśmy z mężem taki "żarcik" z kawą dla mnie. Wyglądało to trochę tak że jak tylko zrobiłam kawę on od razu bez względu na to czy spał 2 min czy 20min budził się więc jak prosiłam męża o kawę to się mnie pytał czy mu grożę

wczoraj u mnie było cudnie wiosennie a dziś znów obuchem w łeb - śnieg pada

Pogody nie zazdroszczę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:05   #4967
Mandragorrka
Zakorzenienie

U nas pada tesknie za słońcem

Dziecię ma dzień spiocha, nie dość że pospala do 8 to już zaliczyła 30 minutowe spanko i teraz koleje spanie.

Stary 2013-04-09, 11:14   #4968
bebe1987
Rozeznanie

Hej,
U nas nocka jak od jakiegoś czasu ładnie przespana. Mała wstała dopiero o 9 (z przerwą o 4:30 na mleczko).

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A tak przy okazji: czy Wasze dzieci też Wam robią przegląd stomatologiczny?

Cytat:
Heeej Ami sie po raz pierwszy od 3 tyg obudzila w nocy na mleko. I to o 3.30. Po czym oczywiscie noe umiala usnac. Horror. Usnela o 4
30.

Nom.
Współczuję nocki...
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej u nas częste pobudki w nocy mały domagał się cyca, jak tylko TZ wział go na ręce był ryk nie z tej ziemii, musiałam dawac cyca
Ty tez nie miałaś łatwej nocy...
Cytat:
Hejka

przed 12 zaczęło mnie mulić, ale po 12 Lilka chciała spać, to się położyłam z Nią i spałyśmy 1,5h....ale jak wstałam to czułam, że już mi niedobrze.....chodziłam jak zombie.....nic nie jadłam, tylko piłam herbatę i w końcu o 17 zaliczyłam wymioty....potem wydawało mi się, że jest super, ale znów mnie zaczęło mulić, Małż wrócił o 18, do tej pory Teściowa zajmowała się Lilką, bo ja leżałam....koło 19 sprawdziłam temp., było 38....leżałam wciąż bez życia.....mdliło mnie non stop, trochę spałam....Małż wykąpał Małą, ubrałam ją, nakarmił i poszła przed 21 spać, wtedy i ja zabrałam się za spanie, wzięłam 2xparacetamol i zasnęłam....
Dobrze, że już jest lepiej . Teraz coraz więcej wypływa afer związanych z żywnością, aż strach jeść...
Cytat:
Hej.

Mam pytanie , 1cm w buciku dziecka np za dużo robi różnicę co nie?
Moja ma cm większe buciki i są ok , nóżka w nich nie lata.
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Mam jeszcze pytanie wydaje mi się , ze kilka z Was już ten temat z dzieckeim przerabiało ....Nadia w nocy zasypia na pleckach , ale tak po 3 godzinach snu zaczyna się kręcić i przekręcać na brzuszek i siada przez co wybudza się ( marudzenie i popłakiwanie ). Wtedy kładę ją z powrotem dostaje smoka i śpi dalej i tak z 6 razy w ciągu nocy + karmienie. Potrafi sie przekręcić z pleców na brzuch , ale z brzucha na plecy nie tylko od razu siada .....kiedy to się skończy , ech
Moja tak czasem ma, że przekręci się na brzuszek albo usiądzie i nie potrafi się położyć (chociaż normalnie potrafi przekręcić się z plecków na brzuszek i odwrotnie), wtedy muszę ja położyć i śpi dalej. Nie wiem kiedy to się skończy .
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić... Wczoraj moja kuzynka urodziła córeczkę Laura ma 3300 g i 53 cm
Gratulacje dla kuzynki!
Cytat:

dostałam od fotografa 2 foty, żebym sie ponapalała, na reszte musze czekać jeszcze
Pochwal się .
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

U nas tak jest z moim wyjściem do toalety. Chociaż ostatnio przestała się budzić, bo teraz w ciąży latam co chwilę sikać, więc za dużo by nie pospała .
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:23   #4969
Malwina_a
Rozeznanie

Hej!
W niedzielę byliśmy pierwszy raz w markecie z młodą. Przez pierwsze 15 min była w takim szoku, że nawet się nie ruszyła w wózki i nie oparła. Kupiłam jej butki w smyku, przymierzaliśmy z 5 różnych par i żadne jej nie chciały wejść na nóżkę oprócz tych.;http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p
strasznie mi się te podobały ale nie wchodziła jej nóżka:http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p

Kupiłam jej rozmiar 19, ma nóżkę 11cm i ma jeszcze trochę luzu.

Nauczyła się siadać z brzuszka wkońcu no i ma zapędy do wstawania, raczkowanie jej nie bardzo interesuje.
A najlepszą zabawką mojego dziecka są książka, ciągle mi książki podaje i jej muszę czytać, a mała aż piszczy z radości
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 11:28   #4970
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Hej!
W niedzielę byliśmy pierwszy raz w markecie z młodą. Przez pierwsze 15 min była w takim szoku, że nawet się nie ruszyła w wózki i nie oparła. Kupiłam jej butki w smyku, przymierzaliśmy z 5 różnych par i żadne jej nie chciały wejść na nóżkę oprócz tych.;http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p
strasznie mi się te podobały ale nie wchodziła jej nóżka:http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p

Kupiłam jej rozmiar 19, ma nóżkę 11cm i ma jeszcze trochę luzu.

Nauczyła się siadać z brzuszka wkońcu no i ma zapędy do wstawania, raczkowanie jej nie bardzo interesuje.
A najlepszą zabawką mojego dziecka są książka, ciągle mi książki podaje i jej muszę czytać, a mała aż piszczy z radości
Ładne te paputki .
za siadanie!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 11:58   #4971
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dep, a ja właśnie sobie też robię zakupy w Primarku I jeszcze nic mi się nie zniszczyło, nie sprało-a niektóre rzeczy mają i 4 lata
mówisz? no to w takim razie chyba spróbuję . Choć jeszcze jedna rzecz bardzo mi się w Primarku nie podoba: te potworne tłumy

No dopsz, widzę, że czas przenieść się na nowy wątek

Stary 2013-04-09, 12:19   #4972
Linka25
Zakorzenienie

hej
wróciłyśmy ze spaceru, mała dostała komplement od pani w sklepie - że ma duze całuśne usteczka i że "nie bedzie musiała się w przyszłosci ostrzykiwać"

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To się lepiej powoli ucz, bo to, co wymieniłaś robi się raz dziennie, ale dziąsła żelem trzeba smarować częściej, a to nie zawsze jest takie proste.

A tak przy okazji: czy Wasze dzieci też Wam robią przegląd stomatologiczny?
ad.1 smarowanie dziąsełek mam opanowane
ad.2 nie, na szczęście nie

Cytat:
30.

Nom.
u mnie też była pobudka - o 1 w nocy i uśmiech, gaworzenie, obrót na brzuch i chęć buszowania

Cytat:
Hejka

na szczęście już w nocy czułam, że jest lepiej, pobudka o 6.30 i czuję się w miarę ok....trochę słaba i zakręcona.....chyba dziś dieta będzie jeszcze...
:
współczuję, mam nadzieję, ze już dobrze
ta kiełbasa nie mogła byc swieża

Cytat:
Mojej malutkiej córeczce nie wypadałoby mieć stópkę 12cm
no no, przede wszystkim to dziewczynka nigdy nie bedzie miała wzrostu, wagi i rozmiaru stopy jak chłopak

Cytat:
młody juz spi 1,5h co te kasze z nim robią, rano wypił 180 kaszy teraz dostanie jogurt tylko bo ilez mozna kuypiłam na próbe jakies kaszki gotowe do picia, ciekawe co to, dawała któras z was takie z nestle ja ide po musli, nudze sie
a wcześniej nie jadł kaszki łyżeczką?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 14:17   #4973
prince_polo
Zakorzenienie

hej. Niemam kompletnie czasu..

wrocilysmy ze rehabilitachi. Pani powiedziala ze to nie te samo dziecko co przed weiatmi. Mowi z eona wg niej jest zdrowa i rehabilitacji nie trzeba I nawet za dzisiejsza nie wziela pieniedzy. Powiedziala ze ona sie nie narobila, pokazala tylko jak te stopki mam w domu rozluznic bo troche napiete i tyle

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości