|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
ale sie pogoda zdupczyła, zimno ze sie nei chce wychodzic
![]() dostałam od fotografa 2 foty, żebym sie ponapalała, na reszte musze czekać jeszcze
|
|
|
|
#4952 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello.
Nie mogę powiedzieć, bym była wyspana - zamiast tych 6 godzin, do których już przywykłam, spałam tylko 5. I jednak ta godzina robi różnicę - miałam ochotę w łeb sobie rano strzelić. Dzięki za wszystkie miłe słowa pod adresem nowych nabytków! ![]() U nas z pazurkami tragedii nie ma. Łatwo nie jest, ale na pewno łatwiej, niż obciąć pazury kotu Cytat:
Cytat:
Tak, są przecenione z 8 na 5€. W ogóle sporo jest teraz przecenionych rzeczy, głównie spodni ![]() Szorty kupione w Primarku. |
||
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ale nie mam czasu na wizaż, ciągle latam za Emilem bo ten mały urwis wszędzie zaczyna włazić i obecnie uwielbia wszelkie kabelki
![]() U nas wszystko ok.
|
#4954 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
stopki tak szybko rosna ze zanim sie obejrzysz buty beda za male.Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka o 8 usnęła, to też z nią chwilę pospałam i czuję się o niebo lepiej
Dep-jak widać lenistwo nie popłaca....kiełbasa mi wyszła "bokiem".... zaraz idę w miasto, bo pogoda piękna, to zajrzę do h&m....a primarka zazdraszczam, ja do najbliższego mam ponad 100km
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Noc w miarę, jeszcze sobie lezakujemy ![]() Miałam sen ze dostaliśmy wielka chatę z ogrodem kurcze fajnie by było Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi w sprawie pazurkow. Następnym razem spróbuje na spiocha, choć młody ma strasznie płytki sen
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka śniła mi się dzisiaj Twoja Amelka
Obie bawiły się w pokoju, Twoja grzeczna, ładnie siedziała, oglądała książeczki, pokazywała paluszkiem różne rzeczy. A moja wariowała po całym pokoju, krzyczała, rozrabiała ![]() Jestem pewna,że w rzeczywistości tak by nie było. Obie by rozrabiały
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
młody juz spi 1,5h
co te kasze z nim robią, rano wypił 180 kaszy teraz dostanie jogurt tylko bo ilez mozna kuypiłam na próbe jakies kaszki gotowe do picia, ciekawe co to, dawała któras z was takie z nestle ja ide po musli, nudze sie
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przykładowo siedmiopak kolorowych body z krótkim rękawem kosztuje 10€, trzypak pajacyków (chyba) 9€, legginsy 3€, bluzki bawełniane z długim rękawem - 2€. Opaska, którą pokazałam (były do niej dołączone 3 spineczki z takim samym wzorem i 3 frotki) - 1,5€. Za te szorty dałam 5€. Dla siebie nic tam nie kupuję, bo mam wrażenie, że te rzeczy rozpadną się po 3 praniach. Natomiast dla małej jak najbardziej - szybciej wyrośnie, niż się złachają ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
ph, mój jak tyle śpi to jestem w tak ciężkim szoku i siedzę na tyłku bo mam wrażenie że jak tylko się czymś zajmę to od razu się obudzi
Jak był noworodkiem to mieliśmy z mężem taki "żarcik" z kawą dla mnie. Wyglądało to trochę tak że jak tylko zrobiłam kawę on od razu bez względu na to czy spał 2 min czy 20min budził się więc jak prosiłam męża o kawę to się mnie pytał czy mu grożę wczoraj u mnie było cudnie wiosennie a dziś znów obuchem w łeb - śnieg pada
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie, te kudełki Amelki od Mamki poznam wszędzie
Chociaż opis wypisz wymaluj Twoja Zosia Ale może to przez to, że ostatnio pisałaś ponownie o tym, że Twoja potrafi dwie godziny bawić się w miejscu Pomyślałam, z nutką zazdrości, że moja to na dupce nie usiedzi kilku minut
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Dep, a ja właśnie sobie też robię zakupy w Primarku
I jeszcze nic mi się nie zniszczyło, nie sprało-a niektóre rzeczy mają i 4 lata ![]() Zaraz jedziemy na polską grupę dla dzieci, dlatego założyłam nową część już teraz ![]() Enjoy ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=40212436 #post40212436 |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzeba trochę pospamować
|
|
|
|
#4964 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
dziś znowu zima Cytat:
![]() tak dziś obserwowałam moje dziecko i doszłam do wniosku że to przeciwieństwo Martynki, ciągle coś memla w buzi, jak nie na siedząco z rączki to wkłada w zęby i tak wędruje po mieszkaniu Cytat:
w nocy robię tak jak Ty, wyciągam cyca i śpię dalej (właśnie dzięki bliskości łóżeczka) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio była afera(kolejnaCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-09 o 10:45 |
|||||||
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka starszak nie chce się bawić w przebieranie pieluchy? Ciekawe czemu
![]() Tak na marginesie powiem, że moja teściowa też się w to nie bawi. Ani razu nie przebrala małej bo się boi. Obowiązkami przy małej dZielimy się wspólnie. Jedyną rzeczą której nie robi maz jest kapanie. Ale tylko dlatego, że mała kapiemy w brodziku i trzeba przy nim być na kolanach łazienka mała, maz wielki i mu nie wygodnie. Za to robi wszystkie pozostałe czynności związane z przygotowaniem kąpieli.Z obcinaniem paznokci nie jest zle. Gorzej z przebieraniem pamka, prZy tym się potrafi wyrywać. Czasami zastanawiam się skąd takie małe dziecko ma tyle siły. |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogody nie zazdroszczę
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pada
Dziecię ma dzień spiocha, nie dość że pospala do 8 to już zaliczyła 30 minutowe spanko i teraz koleje spanie. |
|
|
|
#4968 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
U nas nocka jak od jakiegoś czasu ładnie przespana. Mała wstała dopiero o 9 (z przerwą o 4:30 na mleczko).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, nóżka w nich nie lata.Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
U nas tak jest z moim wyjściem do toalety. Chociaż ostatnio przestała się budzić, bo teraz w ciąży latam co chwilę sikać, więc za dużo by nie pospała .
|
|||||||||
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
W niedzielę byliśmy pierwszy raz w markecie z młodą. Przez pierwsze 15 min była w takim szoku, że nawet się nie ruszyła w wózki i nie oparła. Kupiłam jej butki w smyku, przymierzaliśmy z 5 różnych par i żadne jej nie chciały wejść na nóżkę oprócz tych.;http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p strasznie mi się te podobały ale nie wchodziła jej nóżka:http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p Kupiłam jej rozmiar 19, ma nóżkę 11cm i ma jeszcze trochę luzu. Nauczyła się siadać z brzuszka wkońcu no i ma zapędy do wstawania, raczkowanie jej nie bardzo interesuje. A najlepszą zabawką mojego dziecka są książka, ciągle mi książki podaje i jej muszę czytać, a mała aż piszczy z radości |
|
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za siadanie!
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Choć jeszcze jedna rzecz bardzo mi się w Primarku nie podoba: te potworne tłumy ![]() No dopsz, widzę, że czas przenieść się na nowy wątek
|
|
|
|
|
#4972 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wróciłyśmy ze spaceru, mała dostała komplement od pani w sklepie - że ma duze całuśne usteczka i że "nie bedzie musiała się w przyszłosci ostrzykiwać" Cytat:
![]() ad.2 nie, na szczęście nie Cytat:
![]() Cytat:
ta kiełbasa nie mogła byc swieża ![]() no no, przede wszystkim to dziewczynka nigdy nie bedzie miała wzrostu, wagi i rozmiaru stopy jak chłopak ![]() a wcześniej nie jadł kaszki łyżeczką? |
|||
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Niemam kompletnie czasu..
wrocilysmy ze rehabilitachi. Pani powiedziala ze to nie te samo dziecko co przed weiatmi. Mowi z eona wg niej jest zdrowa i rehabilitacji nie trzeba
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

mamy te cienkie jeansy też, dostałyśmy w prezencie, a są teraz z w przecenie??szorty skąd??
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co te kasze z nim robią, rano wypił 180 kaszy

) nigdy nie czysciłam pępka jak jeszcze trzeba bylo go pięlęgnować w pierwszych tygodniach, nigdy nie obcinałam paznokci, nigdy nie podawałam witaminy D, no kurde, jak to napisałam to sama się przeraziłam, co za matka ze mnie w ogóle